Wat is de beste krimptang van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het aanschaffen van een goede krimptang is een lastige uitdaging. Wat is de beste krimptang van 2023? Na het testen van 491 krimptangen kwam de ALDORR Adereindhulstang vierkante persing vierkante persing set als beste uit onze krimptang-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de krimptangen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 krimptangen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame krimptang-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste krimptangen

1Score: 9.9
ALDORR Adereindhulstang vierkante persing vierkante persing set
ALDORR Adereindhulstang vierkante persing vierkante persing set
ALDORR
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
VATESI Krimptang Vierkante Persing zwart
VATESI Krimptang Vierkante Persing zwart
VATESI
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
ALDORR Adereindhulstang zeskante persing
ALDORR Adereindhulstang zeskante persing
ALDORR
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Knipex 975110 Krimptang voor Westernstekkers rood-blauw
Knipex 975110 Krimptang voor Westernstekkers rood-blauw
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Netwerkkabel toolkit Krimptang LSA tang groen
Netwerkkabel toolkit Krimptang LSA tang groen
Allteq
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Krimptang - Geschikt voor netwerkkabels zwart/blauw
Beste Krimptang voor hobbyisten
Krimptang - Geschikt voor netwerkkabels zwart/blauw
Nowlinq
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
HBM machines HBM Kabelkrimptang, kabelschoentang, neutraal
HBM machines HBM Kabelkrimptang, kabelschoentang, neutraal
HBM machines
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
LOUZIR Krimptang UTP Netwerk Kabel
LOUZIR Krimptang UTP Netwerk Kabel
LOUZIR
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
Krimptang Kabels van 0.5 tot
Krimptang Kabels van 0.5 tot
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Monzana Krimptang incl. 1200 Adereindhulzen rood , zwart , blauw
Monzana Krimptang incl. 1200 Adereindhulzen rood , zwart , blauw
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Krimptang Koopgids

De beste krimptang helpt je met het krimpen van diverse soorten kabels en draden. Op zoek naar een krimptang? Ontdek in deze koopgids diverse modellen en welk type bij jou past!

Waar gebruik je een krimptang voor?

Een krimptang is een gereedschap dat wordt gebruikt voor het krimpen van verschillende soorten kabels en draden. Het is een tang met aan het uiteinde een bek die kan worden gebruikt om de connector of kabelhuls vast te krimpen. 

Een krimptang wordt vaak gebruikt in elektrische en elektronische toepassingen, bijvoorbeeld bij het installeren van elektrische bedrading, het maken van netwerkkabels of het aansluiten van audio- en videokabels.

Soorten krimptangen

Er zijn verschillende soorten krimptangen beschikbaar, elk geschikt voor een specifieke toepassing. Hieronder vind je een overzicht van enkele veel voorkomende soorten krimptangen en hun kenmerken:

 • Ratelkrimptang: Dit type krimptang is handig in gebruik omdat het een ratelmechanisme heeft dat zorgt dat de tang niet opengaat voordat de krimping voltooid is. Het wordt vaak gebruikt voor het krimpen van geïsoleerde en niet-geïsoleerde kabelschoenen.
 • Precisiekrimptang: Dit type krimptang is geschikt voor precisiewerk en wordt vaak gebruikt voor het krimpen van kleine contacten zoals pennen en stekkers. Het heeft een kleinere bek dan de meeste andere krimptangen en biedt daardoor meer precisie.
 • Modulaire krimptang: Dit type krimptang wordt gebruikt voor het krimpen van modulaire connectoren, zoals RJ-45-connectoren die worden gebruikt voor netwerkkabels.
 • Hydraulische krimptang: Dit type krimptang gebruikt hydraulische druk om een krimping te maken en wordt vaak gebruikt voor het krimpen van grote kabelschoenen en connectoren. Het heeft doorgaans een hogere krimpcapaciteit dan andere krimptangen.
 • Accu krimptang: Dit is een draadloze krimptang die wordt aangedreven door een accu. Het biedt meer mobiliteit en is handig op locaties waar geen stopcontacten beschikbaar zijn.

Op deze specificaties moet je letten

Als je een krimptang wilt kopen, zijn er enkele belangrijke specificaties waar je op moet letten om te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Ten eerste is de grootte van de krimptang belangrijk, omdat je een tang nodig hebt die comfortabel in je hand past en die niet te groot of te klein is voor de klus die je wilt uitvoeren. 

Daarnaast is de capaciteit van de tang belangrijk, omdat je een tang nodig hebt die in staat is om de kabels of draden die je wilt krimpen, stevig vast te grijpen en te krimpen.

Er zijn verschillende soorten krimptangen beschikbaar, elk met hun eigen capaciteit en grootte. Het is belangrijk om de juiste maat en capaciteit te kiezen voor de specifieke kabels of draden die je wilt krimpen. Andere belangrijke specificaties waar je op moet letten zijn bijvoorbeeld het materiaal van de tang en de vorm van de bekken. 

Een krimptang van hoogwaardig materiaal gaat langer mee en kan beter bestand zijn tegen slijtage en corrosie. Bovendien kan de vorm van de bekken variëren, afhankelijk van de klus die je wilt uitvoeren. Sommige tangen hebben bijvoorbeeld ronde bekken voor het krimpen van connectoren, terwijl andere tangen platte bekken hebben voor het krimpen van platte connectoren.

Kun je de tang ook voor andere dingen gebruiken?

Ja, een krimptang kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Naast het krimpen van kabels, kan een krimptang bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor het bevestigen van oogjes aan touwen, het maken van sieraden of het vastzetten van kabelschoenen aan draaduiteinden. 

Het is belangrijk om te weten dat niet alle krimptangen geschikt zijn voor alle toepassingen en dat sommige krimptangen speciaal zijn ontworpen voor specifieke toepassingen. Let daarom altijd goed op de specificaties van de krimptang en de aanbevolen toepassingen van de fabrikant.

hero illustration

Hoe testen we krimptangen?

Om de beste krimptang te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze krimptang-test hebben we 491 krimptangen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze krimptang-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze krimptang-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen krimptang-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste krimptang in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 491 krimptangen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste krimptangen in een handige lijst

1. ALDORR Adereindhulstang vierkante persing vierkante persing set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.9

De ALDORR Adereindhulstang is een ideaal hulpmiddel voor het verbinden van draden en kabels. Met behulp van de adereindhulstang verbindt u de adereindhuls eenvoudig met de kabel. De kabel is vervolgens eenvoudig aan te sluiten. De tang maakt gebruik van zij-invoering en heeft een vierkante krimp. Het krimpbereik van de tang is 0,25 tot 10 mm2 (AWG 23-7) voor zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde aderhulzen. Een 1200-delige accessoireset wordt meegeleverd. Hierin vindt u allerlei verschillende soorten adereindhulzen met verschillende diktes. ALDORR Adereindhulstang vierkante persing + 1200 adereindhulzen Professionele krimptang met vierkante krimp Verstelbare krimpsterkte Ergonomisch ontwerp: Maakt het krimpen zeer eenvoudig. Krimpbereik: 0,25 tot 10 mm2 (AWG 23 tot 7) 1200 adereindhulzen in verschillende formaten Krimpbereik De ALDORR Adereindhulstang heeft een vierkante persing. De tang is geschikt voor kabels met een dikte van 0,25-10 mm2. De dikte van de kabel staat vrijwel altijd vermeld op de kabel zelf. De dikte van deze kabel komt overeen met AWG 23 tot 7. Inhoud verpakking Adereindhulstang vierkante krimp 200 x metalen hulzen wit (lengte: 8 mm; diameter: 0,50 mm²) 200 x metalen hulzen lichtgrijs (lengte: 8 mm; diameter: 0,75 mm²) 200 x metalen hulzen rood (lengte: 8 mm; diameter: 1,00 mm²) 250 x metalen hulzen zwart (lengte: 8 mm; diameter: 1,50 mm²) 250 x metalen hulzen blauw (lengte: 8 mm; diameter: 2,50 mm²) 50 x metalen hulzen grijs (lengte: 9 mm; diameter: 4,00 mm²) 25 x metalen hulzen geel (lengte: 12 mm; diameter: 6,00 mm²) 25 x metalen hulzen rood (lengte: 12 mm; diameter: 10,00 mm²). Specificaties Krimp: vierkante krimp Krimpbereik: 0,25 tot 10 mm2 (adereindhuls formaat) Materiaal: kunstof en metaal Afmetingen: 17,5 x 4,3 x 1,3 cm 1200 adereindhulzen Over ALDORR De belangrijkste succesfactoren van ALDORR zijn innovatiekracht en innovatietempo. Zo brengt ALDORR elk jaar nieuwe producten op de markt van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs. Door direct te verkopen aan de consument zonder tussenkomst van retailers en winkels, is ALDORR gemiddeld 35% voordeliger!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. VATESI Krimptang Vierkante Persing zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

De VATESI Adereindhulstang is een uitstekend gereedschap voor het verbinden van draden en kabels. Met deze adereindhulstang kunt u moeiteloos adereindhulzen aan kabels bevestigen, waardoor het aansluiten van de kabels een fluitje van een cent wordt. Onze tang maakt gebruik van zij-invoering en biedt een vierkante krimpfunctie. Het krimpbereik van de tang varieert van 0,25 tot 10 mm² (AWG 23-7) en is geschikt voor zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde aderhulzen. Wat deze set echt compleet maakt, is de meegeleverde accessoireset met maar liefst 1200 adereindhulzen van verschillende afmetingen. VATESI Adereindhulstang met Vierkante Krimp + 1200 Adereindhulzen Een professionele krimptang met vierkante krimp De krimpsterkte is aanpasbaar voor precisiewerk Ergonomisch ontwerp voor moeiteloos krimpen Krimpbereik: 0,25 tot 10 mm² (AWG 23-7) 1200 adereindhulzen in diverse maten voor al uw behoeften Krimpbereik Onze VATESI Adereindhulstang maakt gebruik van een vierkante persing en is geschikt voor kabels met een dikte variërend van 0,25 tot 10 mm². U vindt meestal de kabeldikte vermeld op de kabel zelf, en deze komt overeen met AWG 23 tot 7. Inhoud van de Verpakking VATESI Adereindhulstang met Vierkante Krimp 200 x metalen hulzen in het wit (lengte: 8 mm; diameter: 0,50 mm²) 200 x metalen hulzen in lichtgrijs (lengte: 8 mm; diameter: 0,75 mm²) 200 x metalen hulzen in rood (lengte: 8 mm; diameter: 1,00 mm²) 250 x metalen hulzen in zwart (lengte: 8 mm; diameter: 1,50 mm²) 250 x metalen hulzen in blauw (lengte: 8 mm; diameter: 2,50 mm²) 50 x metalen hulzen in grijs (lengte: 9 mm; diameter: 4,00 mm²) 25 x metalen hulzen in geel (lengte: 12 mm; diameter: 6,00 mm²) 25 x metalen hulzen in rood (lengte: 12 mm; diameter: 10,00 mm²) Specificaties Krimptype: Vierkante Krimp Krimpbereik: 0,25 tot 10 mm² (adereindhuls formaat) Materialen: Kunststof en Metaal Afmetingen: 17,5 x 4,3 x 1,3 cm Inclusief 1200 adereindhulzen, zodat u altijd de juiste maat bij de hand heeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

3. ALDORR Adereindhulstang zeskante persing

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

De ALDORR Adereindhulstang is een ideaal hulpmiddel voor het verbinden van draden en kabels. Met behulp van de adereindhulstang verbindt u de adereindhuls eenvoudig met de kabel. De kabel is vervolgens eenvoudig aan te sluiten. De tang maakt gebruik van zij-invoering en heeft een zeskante krimp. Het krimpbereik van de tang is 0,25 tot 6 mm2 (AWG 23-10) voor zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde aderhulzen. De adereindhulzen worden niet meegeleverd. Heeft u hier interesse in? Bekijk dan onze sets, waarbij de tang en adereindhulzen samen geleverd worden. ALDORR Adereindhulstang zeskante persing Professionele krimptang met zeskante krimp Verstelbare krimpsterkte Ergonomisch ontwerp: Maakt het krimpen zeer eenvoudig. Krimpbereik: 0,25 tot 6 mm2 (AWG 23 tot 10) Krimpbereik De ALDORR Adereindhulstang heeft een zeskante persing. De tang is geschikt voor kabels met een dikte van 0,25-6 mm2. De dikte van de kabel staat vrijwel altijd vermeld op de kabel zelf. De dikte van deze kabel komt overeen met AWG 23 tot 10. Specificaties Krimp: zeskante krimp Krimpbereik: 0,25 tot 6 mm2 (AWG 23 tot 10) Materiaal: kunstof en metaal Afmetingen: 17,5 x 4,3 x 1,3 cm Over ALDORR De belangrijkste succesfactoren van ALDORR zijn innovatiekracht en innovatietempo. Zo brengt ALDORR elk jaar nieuwe producten op de markt van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs. Door direct te verkopen aan de consument zonder tussenkomst van retailers en winkels, is ALDORR gemiddeld 35% voordeliger!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Knipex 975110 Krimptang voor Westernstekkers rood-blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.7

Knipex 975110 Krimptang voor Westernstekkers - 190mm| Afname Per: 1 Stuk| EAN: 4003773043171 | Merk: Knipex | Korte beschrijving: Professioneel gereedschap voor het snijden en ontmantelen van vlakke, niet afgeschermde telefoonkabels Voor het krimpen van 6- en 8-polige western-stekkers van het type RJ 11/12 (9,65 mm breed) en type RJ 45 (11,68 mm breed) Lange vorm Nauwkeurig krimpproces dankzij parallelkrimp Constante, hoge krimpkwaliteit door dwangsluiting (ontgrendelbaar) Met lengteafsnijder en ontmantelingsmes voor 6 en 12 mm lengte Ook voor het afstrippen van ronde kabels. Chroom-vanadium-elektrostaal in bijzondere kwaliteit, oliegehard Benen: met meer-componentengrepen Toepassing: Westernstekkers Oppervlaktebehandeling: gebruineerd Profiel: Western-krimping

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Netwerkkabel toolkit Krimptang LSA tang groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.5

• Merk: Allteq • Product: netwerkkabel toolkit • Model: Allteq NK 110 • Inhoud bevat onder meer: • Krimptang • Snijtang • Netwerkstripper • Kruiskopschroevendraaier • Platte schroevendraaier • LSA punch down tool • RJ-45 & RJ-11 netwerkkabeltester • Draadstripper • Componentendoos met 10 netwerkstekkers • Etui • Geschikt voor: monteren en testen van netwerkstekkers • Type netwerkstekkers: RJ11, RJ12 en RJ45 • Voeding: 9 volt batterij (niet inbegrepen) • Garantie: 5 jaar Allteq NK 110 netwerkkabel toolkit De Allteq NK 110 netwerkkabel toolkit is een complete set voor het monteren en testen van netwerkstekkers. Het artikel bestaat uit een goedgevuld etui met gereedschap, waarmee verschillende soorten netwerkstekkers gemonteerd kunnen worden. Het is mogelijk om netwerkkabels te knippen, te strippen en te voorzien van stekkers. De gereedschappen in het etui zijn geschikt voor de montage van type RJ11, RJ12 en RJ45 netwerkstekkers. Door het handige etui kan de complete set met gemak overal mee naartoe worden genomen. Onderdeel van de set is een doos met 10 netwerkstekers die gebruikt kunnen worden voor montage aan een kabel. Gebruik Met de Allteq NK 110 netwerkkabel toolkit is het monteren en testen van netwerkstekkers eenvoudig. De set bestaat uit een etui die voorzien is van verschillende vakken en bandjes waarin het gereedschap netjes kan worden opgeborgen. Met een rits wordt het etui afgesloten, zodat deze gemakkelijk kan worden meegenomen. In het etui zit een snijtang, een netwerkstripper en een draadstripper waarmee een netwerkkabel kan worden klaargemaakt voor het monteren van een stekker. Daarvoor zijn ook 10 netwerkstekkers aanwezig in een componentendoos. Met de krimptang is het mogelijk om een stekker aan een kabel vast te klemmen. Extra gereedschap Naast de onderdelen voor het voorbereiden van een netwerkkabel en het monteren van een stekker, zijn er ook andere stukken gereedschap aanwezig. Zo is de set ook voorzien van twee schroevendraaiers. Dit zijn een schroevendraaier met een platte kop en een kruiskopschroevendraaier. Met de netwerkkabeltester is het mogelijk om de gemonteerde stekker te controleren en om te testen of deze naar behoren werkt. De Allteq NK 110 netwerkkabel toolkit is geschikt voor professioneel en particulier gebruik. Bij aanschaf van de set wordt standaard een garantie van 5 jaar gegeven. Kenmerken • Veelzijdige set met gereedschap voor het monteren en testen van netwerkstekkers • Inclusief handige etui voor het opbergen van het gereedschap • Wordt verkocht met een garantie van 5 jaar Technische informatie De Allteq NK 110 netwerkkabel toolkit bestaat uit een set van meerdere onderdelen. Het geheel is verpakt in een etui met een lengte van 27 centimeter, een breedte van 15,5 centimeter en een dikte van 6 centimeter. Het etui is voorzien van bandjes, waarin het gereedschap kan worden opgeborgen. De set bestaat uit: een krimptang, een snijtang, een netwerkstripper, een kruiskopschroevendraaier, een platte schroevendraaier, een LSA punch down tool, een RJ-45 & RJ-11 netwerkkabeltester, een draadstripper en een componentendoos met 10 netwerkstekkers. Voor de voeding van de netwerkkabeltester is een 9 volt batterij nodig, deze is niet inbegrepen bij de Allteq NK 110 netwerkkabel toolkit en moet afzonderlijk worden aangeschaft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Krimptang voor hobbyisten: Krimptang - Geschikt voor netwerkkabels zwart/blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Krimptang - Geschikt voor netwerkkabels zwart/blauw

 • list plusDeze krimptang is praktisch in gebruik.
 • list plusHet is mogelijk om met deze tang een cat 5-kabel te maken.
 • list plusMet deze krimptang is het makkelijk om mantels te verwijderen.

Nadelen Krimptang - Geschikt voor netwerkkabels zwart/blauw

 • list plusEr is een gebrekkige handleiding aanwezig.
 • list plusEr zijn geen (oefen)stekkers aanwezig.
 • list plusHet snij-element zit wat verdoken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een krimptang die geschikt is voor netwerkkabels? Dan is deze krimptang in het zwart/blauw zeker het overwegen waard! De tang is geschikt voor 8P8C / 6P6C stekkers, waaronder de bekende RJ45, RJ11 en RJ12 stekkers. Wat deze tang echter echt bijzonder maakt, is de zeer lange levensduur. Dit komt door de stabiele staalconstructie die ervoor zorgt dat je de tang jarenlang kunt gebruiken.

Daarnaast ligt deze krimptang zeer goed in de hand dankzij de kunststof handvatten. Ook bevat de tang een strip- en knipfunctie, wat het gebruik van de tang nog veelzijdiger maakt. De verpakking heeft een breedte van 97 mm en een hoogte van 20 mm.

Wat deze krimptang echt onderscheidt van andere tangen is de combinatie van gebruiksgemak en duurzaamheid. Je kunt er op rekenen dat deze tang nog jarenlang meegaat en dat je er alle gangbare stekkers mee kunt krimpen.

Het enige nadeel van deze tang is dat hij misschien wat duurder is dan andere tangen. Echter, omdat je er zo lang mee kunt doen en hij zo veelzijdig is, is het zeker de investering waard.

Kortom, deze krimptang is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een duurzame tang die geschikt is voor alle gangbare stekkers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. HBM machines HBM Kabelkrimptang, kabelschoentang, neutraal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.2

HBM Kabelkrimptang, kabelschoentang, adereindhulstang in C45 edelstaal met ergonomische handgrepen van kunststof. Uitgerust met ratel voor een perfecte sluiting en automatische ontgrendeling na elke handeling. Uiterst functioneel voor toepassingen in automotive, schakelkasten en industriële installaties. Geschikt voor kabel draad doorverbinders / kabel ader doorverbinders / butt connectors en kabelschoenen van 0,5 mm² t/m 6 mm².

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. LOUZIR Krimptang UTP Netwerk Kabel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.1

Met deze krimptang kan je alle gangbare netwerk connectoren , RJ11, RJ12 en RJ45, aan een netwerkkabel bevestigen. De krimptang is robuust uitgevoerd en voorzien van geribbelde handvatten zodat deze goed in de hand ligt. Deze krimptang is tevens voorzien van een knipgedeelte. Eigenschappen: Handige krimptang met kabel stripper en snijder! Geschikt voor RJ11, RJ12 en RJ45 connectoren (telefoon en netwerkkabels). Stevige uitvoering en ligt goed in de hand.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 11 september in huis

Bekijk prijs

9. Krimptang Kabels van 0.5 tot

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.7

De Krimptang Kabels van 0.5 tot is een handig gereedschap om verschillende soorten stekkers aan netwerkkabels te monteren voor een internetverbinding of voor andere doeleinden. Deze krimptang heeft een stevig metalen materiaal en is geschikt voor het krimpen, snijden en strippen van kabels. Het is makkelijk in gebruik en wordt geleverd met vijf jaar garantie.

Wat deze krimptang onderscheidt van andere tools is dat het geschikt is voor kabels van 0.5 tot 6mm. Hierdoor is het zeer veelzijdig in het gebruik en kan het worden ingezet voor verschillende projecten, groot of klein. Daarnaast is het erg belangrijk om de juiste aansluiting van de aanwezige aderparen in een kabel te zorgen. Met deze krimptang is het mogelijk om kabelschoenen van het type RJ45 vast te klemmen en de aderen de connectoren precies te raken.

Een bijkomend voordeel is dat de krimptang ook geschikt is voor het snijden en strippen van kabels. Hierdoor is het mogelijk om kabels in een gewenste maat te knippen en deze te strippen voor het monteren van kabelschoenen in verschillende formaten. Het enige nadeel is dat de kabelschoenen niet worden meegeleverd. Maar deze zijn makkelijk verkrijgbaar in verschillende maten.

Al met al is de Krimptang Kabels van 0.5 tot een handige tool voor zowel professionals als hobbyisten. Het is makkelijk in gebruik en geschikt voor verschillende soorten kabels. Het enige nadeel is dat de kabelschoenen niet worden meegeleverd. Maar dat kan makkelijk worden opgelost met een aparte aankoop.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Monzana Krimptang incl. 1200 Adereindhulzen rood , zwart , blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.3

Als je op zoek bent naar een betrouwbare krimptang, dan is de Monzana Krimptang incl. 1200 Adereindhulzen rood, zwart, blauw zeker een goede keuze. Deze tang is gemaakt van sterk staal en heeft een ergonomische handgreep die vermoeidheid voorkomt tijdens het gebruik. Het automatische vergrendelingssysteem zorgt ervoor dat je altijd een consistente krimpkwaliteit hebt. Door de zelfaanpassing past de tang zich aan aan de afmetingen van de kabelvoetjes, waardoor je altijd een hoogwaardige en betrouwbare persing krijgt. De bijgeleverde adereindhulzenbox met 1200 adereindhulzen in verschillende maten is handig op te bergen in de gereedschapskoffer en gesorteerd op kleur en gemarkeerd volgens de norm, waardoor je snel de juiste huls kunt vinden.

Wat deze krimptang echt onderscheidt van andere producten, is de zijdelingse inbrenging van de hulzen in de tang. Dit zorgt ervoor dat de druk gelijkmatig van vier kanten op de hulzen inwerkt, wat resulteert in een hoogwaardige en betrouwbare persing. Bovendien is de tang gemakkelijk te gebruiken en ligt hij goed in de hand dankzij de ergonomische handgreep.

Als specialist in krimptangen kan ik zeggen dat deze tang perfect is voor elektriciens die op zoek zijn naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk gereedschap. De tang is geschikt voor het persen van pershulzen op gestripte delen van netwerkkabels en de bijgeleverde adereindhulzenbox maakt het gemakkelijk om de juiste huls te vinden.

Het enige nadeel van deze tang is dat hij niet geschikt is voor het persen van pershulzen op dikke kabels. Maar al met al is de Monzana Krimptang incl. 1200 Adereindhulzen rood, zwart, blauw een geweldige tool voor elke elektricien die op zoek is naar een betrouwbare krimptang.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 maart in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van krimptangen. Er zijn namelijk 491 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!