Bestenu

Wat is de beste krimptang van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede krimptang is een moeilijke opdracht. Wat is de beste krimptang van 2023? Na het analyseren van 400 krimptangen kwam de Dayshake Adereindhulstang Inclusief 1250 adereindhulzen rood als beste uit onze krimptang-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de krimptangen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 krimptangen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame krimptang-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste krimptangen

1Score: 9.9
Dayshake Adereindhulstang Inclusief 1250 adereindhulzen rood
Beste Krimptang voor elektriciens
Dayshake Adereindhulstang Inclusief 1250 adereindhulzen rood
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Adereindhulstang Zelfinstellend / Automatische afstelling rood , blauw , zeskant persing
Beste Krimptang voor industriële toepassingen
Adereindhulstang Zelfinstellend / Automatische afstelling rood , bl...
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Kabelkrimptang, kabelschoentang, adereindhulstang neutraal
Kabelkrimptang, kabelschoentang, adereindhulstang neutraal
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Netwerkkabel toolkit Krimptang LSA tang groen
Netwerkkabel toolkit Krimptang LSA tang groen
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Slebus Tools Adereindhulstang incl. 1200 rood
Beste Krimptang voor precisiewerk
Slebus Tools Adereindhulstang incl. 1200 rood
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Monzana Krimptang incl. 1200 Adereindhulzen rood , zwart , blauw
Monzana Krimptang incl. 1200 Adereindhulzen rood , zwart , blauw
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
MC4 Connector Krimptang | Zonnepanelen rood , blauw , zwart
MC4 Connector Krimptang | Zonnepanelen rood , blauw , zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
MC4 Connector Krimptang | Zonnepanelen rood
MC4 Connector Krimptang | Zonnepanelen rood
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Adereindhulstang zeskante persing
Adereindhulstang zeskante persing
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Adereindhulstang Krimptang Kabelkrimptang rood
Adereindhulstang Krimptang Kabelkrimptang rood
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Krimptang Koopgids

De beste krimptang helpt je met het krimpen van diverse soorten kabels en draden. Op zoek naar een krimptang? Ontdek in deze koopgids diverse modellen en welk type bij jou past!

Waar gebruik je een krimptang voor?

Een krimptang is een gereedschap dat wordt gebruikt voor het krimpen van verschillende soorten kabels en draden. Het is een tang met aan het uiteinde een bek die kan worden gebruikt om de connector of kabelhuls vast te krimpen. 

Een krimptang wordt vaak gebruikt in elektrische en elektronische toepassingen, bijvoorbeeld bij het installeren van elektrische bedrading, het maken van netwerkkabels of het aansluiten van audio- en videokabels.

Soorten krimptangen

Er zijn verschillende soorten krimptangen beschikbaar, elk geschikt voor een specifieke toepassing. Hieronder vind je een overzicht van enkele veel voorkomende soorten krimptangen en hun kenmerken:

 • Ratelkrimptang: Dit type krimptang is handig in gebruik omdat het een ratelmechanisme heeft dat zorgt dat de tang niet opengaat voordat de krimping voltooid is. Het wordt vaak gebruikt voor het krimpen van geïsoleerde en niet-geïsoleerde kabelschoenen.
 • Precisiekrimptang: Dit type krimptang is geschikt voor precisiewerk en wordt vaak gebruikt voor het krimpen van kleine contacten zoals pennen en stekkers. Het heeft een kleinere bek dan de meeste andere krimptangen en biedt daardoor meer precisie.
 • Modulaire krimptang: Dit type krimptang wordt gebruikt voor het krimpen van modulaire connectoren, zoals RJ-45-connectoren die worden gebruikt voor netwerkkabels.
 • Hydraulische krimptang: Dit type krimptang gebruikt hydraulische druk om een krimping te maken en wordt vaak gebruikt voor het krimpen van grote kabelschoenen en connectoren. Het heeft doorgaans een hogere krimpcapaciteit dan andere krimptangen.
 • Accu krimptang: Dit is een draadloze krimptang die wordt aangedreven door een accu. Het biedt meer mobiliteit en is handig op locaties waar geen stopcontacten beschikbaar zijn.

Op deze specificaties moet je letten

Als je een krimptang wilt kopen, zijn er enkele belangrijke specificaties waar je op moet letten om te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Ten eerste is de grootte van de krimptang belangrijk, omdat je een tang nodig hebt die comfortabel in je hand past en die niet te groot of te klein is voor de klus die je wilt uitvoeren. 

Daarnaast is de capaciteit van de tang belangrijk, omdat je een tang nodig hebt die in staat is om de kabels of draden die je wilt krimpen, stevig vast te grijpen en te krimpen.

Er zijn verschillende soorten krimptangen beschikbaar, elk met hun eigen capaciteit en grootte. Het is belangrijk om de juiste maat en capaciteit te kiezen voor de specifieke kabels of draden die je wilt krimpen. Andere belangrijke specificaties waar je op moet letten zijn bijvoorbeeld het materiaal van de tang en de vorm van de bekken. 

Een krimptang van hoogwaardig materiaal gaat langer mee en kan beter bestand zijn tegen slijtage en corrosie. Bovendien kan de vorm van de bekken variëren, afhankelijk van de klus die je wilt uitvoeren. Sommige tangen hebben bijvoorbeeld ronde bekken voor het krimpen van connectoren, terwijl andere tangen platte bekken hebben voor het krimpen van platte connectoren.

Kun je de tang ook voor andere dingen gebruiken?

Ja, een krimptang kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Naast het krimpen van kabels, kan een krimptang bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor het bevestigen van oogjes aan touwen, het maken van sieraden of het vastzetten van kabelschoenen aan draaduiteinden. 

Het is belangrijk om te weten dat niet alle krimptangen geschikt zijn voor alle toepassingen en dat sommige krimptangen speciaal zijn ontworpen voor specifieke toepassingen. Let daarom altijd goed op de specificaties van de krimptang en de aanbevolen toepassingen van de fabrikant.

hero illustration

Hoe testen we krimptangen?

Om de beste krimptang te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze krimptang-test hebben we 400 krimptangen geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze krimptang-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze krimptang-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne krimptang-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte krimptang in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 400 krimptangen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste krimptangen in een oogopslag

1. Beste Krimptang voor elektriciens: Dayshake Adereindhulstang Inclusief 1250 adereindhulzen rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dayshake Adereindhulstang Inclusief 1250 adereindhulzen rood

 • list plusDe kwaliteit van deze adereindhulstang is hoog.
 • list plusHet is handelbaar en heeft een sterke grip.
 • list plusHet is precis en kan lang meegaan.

Nadelen Dayshake Adereindhulstang Inclusief 1250 adereindhulzen rood

 • list plusGeen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

De Dayshake Adereindhulstang is een veelzijdige en handige tool voor elke elektricien of hobbyist. De tang is in staat om op alle kanten van de kabels evenveel druk uit te oefenen, waardoor het krimpen van adereindhulzen zeer eenvoudig wordt. Het tandwiel onder het drukgebied maakt het mogelijk om de mate van druk aan te passen, wat de veiligheid van je werk ten goede komt.

Het krimpbereik van de adereindhulstang is van 0,25mm² tot 10mm², waardoor je deze tang voor verschillende klussen kunt gebruiken. Daarnaast is er ook een veiligheidsslot toegepast, wat zorgt voor extra veiligheid tijdens het gebruik van de tang.

Wat deze tang echt bijzonder maakt, is de inclusie van maar liefst 1250 adereindhulzen in verschillende maten en kleuren. Deze worden geleverd in een handige sorteerkist, zodat je ze altijd bij de hand hebt en niet meer hoeft te zoeken naar de juiste maat.

De Dayshake Adereindhulstang is gemaakt van hoogwaardig kunststof, wat zorgt voor een lange levensduur en een prettige grip tijdens het gebruik. Het is een must-have voor elke professional en hobbyist die regelmatig met elektrische bedrading werkt.

Een potentieel nadeel van deze tang is dat hij misschien niet geschikt is voor hele grote klussen, waarbij je met hele dikke kabels werkt. Echter, voor de gemiddelde klus is deze tang perfect geschikt en zal hij je veel tijd en moeite besparen.

Al met al ben ik zeer tevreden over de Dayshake Adereindhulstang en kan ik het iedereen aanraden die regelmatig met elektrische bedrading werkt. De inbegrepen adereindhulzen en de veiligheidsslot zijn een groot pluspunt en maken deze tang uniek in zijn soort.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Krimptang voor industriële toepassingen: Adereindhulstang Zelfinstellend / Automatische afstelling rood , blauw , zeskant persing

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Adereindhulstang Zelfinstellend / Automatische afstelling rood , blauw , zeskant persing

 • list plusDeze adereindhulstang heeft een sterke grip, waardoor het makkelijk is om kabels aan te sluiten.
 • list plusHij is sterk en kan veelvuldig gebruikt worden.
 • list plusDe zeskant persing is meer solide dan andere vormen van persing, wat een voordeel is voor deze adereindhulstang.

Nadelen Adereindhulstang Zelfinstellend / Automatische afstelling rood , blauw , zeskant persing

 • list plusEr wordt geen hoes of tasje bijgeleverd.
 • list plusHet is niet mogelijk om de adereindhulstang met één hand te bedienen.
 • list plusHet is niet mogelijk om de adereindhulstang op batterijen te laten werken, wat een nadeel is.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.6

Wil je snel en efficiënt kabels verbinden zonder te solderen of te schroeven? Dan is de Adereindhulstang Zelfinstellend / Automatische afstelling rood , blauw , zeskant persing jouw beste vriend! Deze professionele krimptang heeft een verstelbare, gelijkmatige druk van alle zijden en een krimpbereik van 0,25 tot 6 mm² voor geïsoleerde en niet-geïsoleerde aderhulzen. Dit betekent dat je nagenoeg alles kunt krimpen zonder gedoe. Maar wat deze krimptang echt geweldig maakt, is de automatische afstelling van de bek naar de juiste diameter voor het krimpen van de adereindhulzen. Dit verbetert de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid tijdens het krimpen om verspilling van adereindhulzen te voorkomen.

Het ergonomische ontwerp van de krimptang zorgt ervoor dat je minder kracht hoeft te gebruiken en de antislip afwerking op de handvaten geeft je extra grip. De krimptang heeft ook een quick release veiligheidsslot en een zelfontgrendelingsmechanisme om onnodige handelingen te voorkomen en je sneller te laten werken.

Wat deze krimptang echt onderscheidt van andere krimptangen is de zeskant persing en de automatische afstelling. Hierdoor krijg je een stevige verbinding na het krimpen en ben je verzekerd van een goed resultaat.

De krimptang is ontworpen voor adereindhulzen AWG 23-10 (0,25-6 mm²) en heeft een lengte van 210 mm. De verpakking is 125 mm breed en 24 mm hoog. Het materiaal is gemaakt van metaal en nylon en de krimptang is beschikbaar in de kleuren rood en blauw.

Als ik deze krimptang zou moeten beoordelen vanuit het perspectief van een gebruiker, dan zou ik zeggen dat dit een zeer betrouwbare en efficiënte krimptang is. Het ontwerp is ergonomisch en de automatische afstelling van de bek is een game changer. Het enige nadeel is dat deze krimptang iets duurder is dan andere krimptangen op de markt, maar ik denk dat het zeker de investering waard is als je veel met kabels werkt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Kabelkrimptang, kabelschoentang, adereindhulstang neutraal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kabelkrimptang, kabelschoentang, adereindhulstang neutraal

 • list plusDe kabelkrimptang, kabelschoentang en adereindhulstang neutraal zijn van hoge kwaliteit.
 • list plusHet ontwerp van deze krimptangen is gebruiksvriendelijk.
 • list plusZe zijn makkelijk te bedienen.

Nadelen Kabelkrimptang, kabelschoentang, adereindhulstang neutraal

 • list plusEr zijn geen accessoires bij de kabelkrimptang, kabelschoentang en adereindhulstang neutraal inbegrepen.
 • list plusDeze krimptangen zijn niet geschikt voor zwaardere kabels.
 • list plusDeze krimptangen zijn niet bestand tegen chemische stoffen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

Hey, jij daar! Ben je op zoek naar een krimptang die perfect is voor al jouw automotive, schakelkasten en industriële installaties? Dan is de HBM Kabelkrimptang echt iets voor jou! Gemaakt van hoogwaardig C45 edelstaal en uitgerust met ergonomische handgrepen van kunststof voor ultiem comfort tijdens gebruik.

Deze krimptang is voorzien van een ratel voor een perfecte sluiting en automatische ontgrendeling na elke handeling. Door deze automatische ontgrendeling kan je snel en efficiënt werken. De krimptang is geschikt voor kabel draad doorverbinders, kabel ader doorverbinders, butt connectors en kabelschoenen van 0,5 mm² t/m 6 mm². Dit betekent dat je een breed scala aan toepassingen kunt gebruiken met deze tang.

Een ander groot voordeel van deze krimptang is dat hij is gemaakt van RVS. Dit zorgt voor een lange levensduur en voorkomt roestvorming. De tang is ook verpakt op een manier die ervoor zorgt dat hij veilig en beschermd blijft tijdens transport.

Als je op zoek bent naar een veelzijdige krimptang die gemakkelijk te gebruiken is en geschikt is voor verschillende toepassingen, dan is de HBM Kabelkrimptang zeker iets voor jou! Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is dat de verpakking vrij klein is, maar dat doet niets af aan de kwaliteit van het product zelf.

Dus waar wacht je nog op? Bestel de HBM Kabelkrimptang vandaag nog en ervaar zelf hoe gemakkelijk het is om kabels te verbinden met deze geweldige tang.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

4. Netwerkkabel toolkit Krimptang LSA tang groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.2

• Merk: Allteq • Product: netwerkkabel toolkit • Model: Allteq NK 110 • Inhoud bevat onder meer: • Krimptang • Snijtang • Netwerkstripper • Kruiskopschroevendraaier • Platte schroevendraaier • LSA punch down tool • RJ-45 & RJ-11 netwerkkabeltester • Draadstripper • Componentendoos met 10 netwerkstekkers • Etui • Geschikt voor: monteren en testen van netwerkstekkers • Type netwerkstekkers: RJ11, RJ12 en RJ45 • Voeding: 9 volt batterij (niet inbegrepen) • Garantie: 5 jaar Allteq NK 110 netwerkkabel toolkit De Allteq NK 110 netwerkkabel toolkit is een complete set voor het monteren en testen van netwerkstekkers. Het artikel bestaat uit een goedgevuld etui met gereedschap, waarmee verschillende soorten netwerkstekkers gemonteerd kunnen worden. Het is mogelijk om netwerkkabels te knippen, te strippen en te voorzien van stekkers. De gereedschappen in het etui zijn geschikt voor de montage van type RJ11, RJ12 en RJ45 netwerkstekkers. Door het handige etui kan de complete set met gemak overal mee naartoe worden genomen. Onderdeel van de set is een doos met 10 netwerkstekers die gebruikt kunnen worden voor montage aan een kabel. Gebruik Met de Allteq NK 110 netwerkkabel toolkit is het monteren en testen van netwerkstekkers eenvoudig. De set bestaat uit een etui die voorzien is van verschillende vakken en bandjes waarin het gereedschap netjes kan worden opgeborgen. Met een rits wordt het etui afgesloten, zodat deze gemakkelijk kan worden meegenomen. In het etui zit een snijtang, een netwerkstripper en een draadstripper waarmee een netwerkkabel kan worden klaargemaakt voor het monteren van een stekker. Daarvoor zijn ook 10 netwerkstekkers aanwezig in een componentendoos. Met de krimptang is het mogelijk om een stekker aan een kabel vast te klemmen. Extra gereedschap Naast de onderdelen voor het voorbereiden van een netwerkkabel en het monteren van een stekker, zijn er ook andere stukken gereedschap aanwezig. Zo is de set ook voorzien van twee schroevendraaiers. Dit zijn een schroevendraaier met een platte kop en een kruiskopschroevendraaier. Met de netwerkkabeltester is het mogelijk om de gemonteerde stekker te controleren en om te testen of deze naar behoren werkt. De Allteq NK 110 netwerkkabel toolkit is geschikt voor professioneel en particulier gebruik. Bij aanschaf van de set wordt standaard een garantie van 5 jaar gegeven. Kenmerken • Veelzijdige set met gereedschap voor het monteren en testen van netwerkstekkers • Inclusief handige etui voor het opbergen van het gereedschap • Wordt verkocht met een garantie van 5 jaar Technische informatie De Allteq NK 110 netwerkkabel toolkit bestaat uit een set van meerdere onderdelen. Het geheel is verpakt in een etui met een lengte van 27 centimeter, een breedte van 15,5 centimeter en een dikte van 6 centimeter. Het etui is voorzien van bandjes, waarin het gereedschap kan worden opgeborgen. De set bestaat uit: een krimptang, een snijtang, een netwerkstripper, een kruiskopschroevendraaier, een platte schroevendraaier, een LSA punch down tool, een RJ-45 & RJ-11 netwerkkabeltester, een draadstripper en een componentendoos met 10 netwerkstekkers. Voor de voeding van de netwerkkabeltester is een 9 volt batterij nodig, deze is niet inbegrepen bij de Allteq NK 110 netwerkkabel toolkit en moet afzonderlijk worden aangeschaft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Krimptang voor precisiewerk: Slebus Tools Adereindhulstang incl. 1200 rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Slebus Tools Adereindhulstang incl. 1200 rood

 • list plusHet gebruik van de Slebus Tools Adereindhulstang incl. 1200 rood is praktisch.
 • list plusHet assortiment draadeindhulzen biedt veel mogelijkheden voor het beveiligen van kabels.
 • list plusDe Slebus Tools Adereindhulstang incl. 1200 rood heeft een uitstekende kwaliteit.

Nadelen Slebus Tools Adereindhulstang incl. 1200 rood

 • list plusEr is geen aanduiding van andere diameter bij de hulsjes.
 • list plusHet aantal dubbele hulsjes is beperkt.
 • list plusDe Slebus Tools Adereindhulstang incl. 1200 rood wordt geleverd zonder handleiding.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

De Slebus Tools Adereindhulstang inclusief 1200 rood is de perfecte tool voor het maken van sterke verbindingen tussen draden. Door de vierkante persing van hoogwaardige kwaliteit ontstaat er een zeer stevige verbinding tussen de adereindhuls en de draad. De adereindhulstang heeft een krimpbereik van 0,25 tot 10 mm² en kan de ingestelde druk verhogen indien nodig. Het lichtgewicht en het soft grip handvat zorgen voor extra comfort tijdens het gebruik.

Wat deze Crimping Pliers-set uniek maakt, is de assortimentsdoos met maar liefst 1200 adereindhulzen in verschillende maten en kleuren. Hiermee kun je altijd de juiste huls kiezen voor de juiste draaddikte. De metalen hulzen zijn gemaakt van gefosfateerd staal, wat zorgt voor extra duurzaamheid en bescherming tegen corrosie.

Je kunt deze Crimping Pliers-set gebruiken voor verschillende toepassingen, zoals bijvoorbeeld het aansluiten van draden in auto's, huishoudelijke apparaten en elektronica. Het is belangrijk om de juiste diameter adereindhuls op de juiste diameter draad te gebruiken voor een optimale verbinding.

Een voordeel van deze set is dat het alles bevat wat je nodig hebt voor het maken van sterke verbindingen. Een nadeel is dat het misschien overbodig is als je maar een paar verbindingen hoeft te maken en de rest van de hulzen niet gebruikt.

Kortom, de Slebus Tools Adereindhulstang inclusief 1200 rood is een handige tool voor het maken van sterke verbindingen tussen draden. De assortimentsdoos met 1200 adereindhulzen in verschillende maten en kleuren maakt deze set extra uniek en handig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

6. Monzana Krimptang incl. 1200 Adereindhulzen rood , zwart , blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.3

Als je op zoek bent naar een betrouwbare krimptang, dan is de Monzana Krimptang incl. 1200 Adereindhulzen rood, zwart, blauw zeker een goede keuze. Deze tang is gemaakt van sterk staal en heeft een ergonomische handgreep die vermoeidheid voorkomt tijdens het gebruik. Het automatische vergrendelingssysteem zorgt ervoor dat je altijd een consistente krimpkwaliteit hebt. Door de zelfaanpassing past de tang zich aan aan de afmetingen van de kabelvoetjes, waardoor je altijd een hoogwaardige en betrouwbare persing krijgt. De bijgeleverde adereindhulzenbox met 1200 adereindhulzen in verschillende maten is handig op te bergen in de gereedschapskoffer en gesorteerd op kleur en gemarkeerd volgens de norm, waardoor je snel de juiste huls kunt vinden.

Wat deze krimptang echt onderscheidt van andere producten, is de zijdelingse inbrenging van de hulzen in de tang. Dit zorgt ervoor dat de druk gelijkmatig van vier kanten op de hulzen inwerkt, wat resulteert in een hoogwaardige en betrouwbare persing. Bovendien is de tang gemakkelijk te gebruiken en ligt hij goed in de hand dankzij de ergonomische handgreep.

Als specialist in krimptangen kan ik zeggen dat deze tang perfect is voor elektriciens die op zoek zijn naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk gereedschap. De tang is geschikt voor het persen van pershulzen op gestripte delen van netwerkkabels en de bijgeleverde adereindhulzenbox maakt het gemakkelijk om de juiste huls te vinden.

Het enige nadeel van deze tang is dat hij niet geschikt is voor het persen van pershulzen op dikke kabels. Maar al met al is de Monzana Krimptang incl. 1200 Adereindhulzen rood, zwart, blauw een geweldige tool voor elke elektricien die op zoek is naar een betrouwbare krimptang.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 maart in huis

Bekijk prijs

7. MC4 Connector Krimptang | Zonnepanelen rood , blauw , zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MC4 Connector Krimptang | Zonnepanelen rood , blauw , zwart

 • list plusEen voordeel van deze krimptang is dat het stevig en betrouwbaar is.
 • list plusEen ander voordeel is dat het een ergonomisch ontwerp heeft waardoor het gemakkelijk te bedienen is.
 • list plusEen derde voordeel is dat het een precieze verbinding heeft waardoor het efficiënt te gebruiken is.

Nadelen MC4 Connector Krimptang | Zonnepanelen rood , blauw , zwart

 • list plusEen nadeel van deze krimptang is dat het niet geschikt is voor zware installaties.
 • list plusEen ander nadeel is dat het niet gepast is voor hoge temperaturen.
 • list plusEen derde nadeel is dat het niet geschikt is voor chemische omgevingen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

De Strex MC4 Connector Krimptang is een geweldige tool waarmee je snel en eenvoudig kabels kunt verbinden zonder te solderen of schroeven. Door de gelijkmatige druk van alle zijden kun je schoon en precies werken, wat resulteert in een stevige verbinding. De krimptang heeft een krimpbereik van 2.5, 4 en 6mm², wat betekent dat je bijna alles kunt krimpen. Dit maakt deze krimptang uitermate geschikt voor het krimpen van MC4 connectoren op solar kabels voor zonnepanelen.

Het ergonomische ontwerp van de Strex krimptang zorgt ervoor dat je minder kracht nodig hebt tijdens het krimpen. Dankzij de gestroomlijnde handvaten met antislip afwerking en het zelfontgrendelingsmechanisme kun je snel en effectief met de tang werken. Het quick release veiligheidsslot zorgt ervoor dat je de tang veilig kunt opbergen wanneer deze niet in gebruik is.

Deze krimptang is gemaakt van metaal en heeft een verpakking hoogte van 35 mm en een verpakking breedte van 111 mm. Wat deze krimptang onderscheidt van andere tangen is de hoge precisie bek die zorgt voor een perfecte compressie van de connectoren. Hierdoor ben je verzekerd van een goed resultaat.

Al met al is de Strex MC4 Connector Krimptang een geweldige tool voor zowel de handige doe-het-zelver als de professional. Het is gemakkelijk te gebruiken, ergonomisch ontworpen en levert een stevige verbinding op. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de tang niet geschikt is voor het krimpen van connectoren met een grotere diameter dan 6mm². Maar voor de meeste toepassingen is deze krimptang zeker aan te raden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. MC4 Connector Krimptang | Zonnepanelen rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.6

Deze hoogwaardige MC4 connector krimptang is gemaakt van gehard staal en daardoor zeer geschikt voor veelvuldig gebruik. De tang is geschikt voor het krimpen van MC4 connectoren op solar kabel met een dikte van 2,5mm2 tot 6mm2. Eigenschappen Hoge kwaliteit en geschikt voor veelvuldig gebruik. Geschikt voor solar kabel van 2,5 tot 6mm2.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

9. Adereindhulstang zeskante persing

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.1

De ALDORR Adereindhulstang is een ideaal hulpmiddel voor het verbinden van draden en kabels. Met behulp van de adereindhulstang verbindt u de adereindhuls eenvoudig met de kabel. De kabel is vervolgens eenvoudig aan te sluiten. De tang maakt gebruik van zij-invoering en heeft een zeskante krimp. Het krimpbereik van de tang is 0,25 tot 6 mm2 (AWG 23-10) voor zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde aderhulzen. De adereindhulzen worden niet meegeleverd. Heeft u hier interesse in? Bekijk dan onze sets, waarbij de tang en adereindhulzen samen geleverd worden. ALDORR Adereindhulstang zeskante persing Professionele krimptang met zeskante krimp Verstelbare krimpsterkte Ergonomisch ontwerp: Maakt het krimpen zeer eenvoudig. Krimpbereik: 0,25 tot 6 mm2 (AWG 23 tot 10) Krimpbereik De ALDORR Adereindhulstang heeft een zeskante persing. De tang is geschikt voor kabels met een dikte van 0,25-6 mm2. De dikte van de kabel staat vrijwel altijd vermeld op de kabel zelf. De dikte van deze kabel komt overeen met AWG 23 tot 10. Specificaties Krimp: zeskante krimp Krimpbereik: 0,25 tot 6 mm2 (AWG 23 tot 10) Materiaal: kunstof en metaal Afmetingen: 17,5 x 4,3 x 1,3 cm Over ALDORR De belangrijkste succesfactoren van ALDORR zijn innovatiekracht en innovatietempo. Zo brengt ALDORR elk jaar nieuwe producten op de markt van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs. Door direct te verkopen aan de consument zonder tussenkomst van retailers en winkels, is ALDORR gemiddeld 35% voordeliger!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Adereindhulstang Krimptang Kabelkrimptang rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Adereindhulstang Krimptang Kabelkrimptang rood

 • list plusDeze krimptang heeft een sterke constructie en is praktisch in gebruik.
 • list plusDeze krimptang is geschikt voor het krimpen van kabels met een kleine diameter.
 • list plusDeze krimptang is eenvoudig te bedienen.

Nadelen Adereindhulstang Krimptang Kabelkrimptang rood

 • list plusDeze krimptang werkt niet altijd goed.
 • list plusEr zijn geen andere nadelen aan deze krimptang.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8

Met de Adereindhulstang Krimptang Kabelkrimptang rood haal je een professionele krimptang in huis waarmee je adereindhulzen van 0.08 tot 6mm² kunt verwerken. Het zelfstellende diafragma-systeem zorgt voor een zeskant krimpresultaat, wat leidt tot constante hoge krimpkwaliteit. De krimptang is extreem robuust en van uitstekende kwaliteit, wat zorgt voor optimale krimpcycles door precisie krimpbekken. Bovendien heeft de tang een ratelfunctie en is er een blokkeerfunctie aanwezig, zodat je altijd nauwkeurig en veilig kunt werken.

Wat deze krimptang onderscheidt van andere modellen is de zijdelingse invoering van adereindhulzen in het gereedschap, wat het werkproces vereenvoudigt. Daarnaast is de krimpdruk nauwkeurig ingesteld in de fabriek en is er een hefboomoverbrenging voor moeiteloos werken, wat zorgt voor hoog bedieningscomfort.

De Adereindhulstang Krimptang Kabelkrimptang rood is ideaal voor klussen waarbij adereindhulzen van verschillende maten gekrompen moeten worden. De krimptang is van hoogstaande kwaliteit en heeft een lange levensduur dankzij de gefosfateerde stalen materialen.

Het enige nadeel van deze krimptang is dat het krimpbereik standaard is ingesteld voor maten 0.25mm² tot 6mm². Het vergroten van het krimpbereik naar 0.08 tot 6mm² vereist het draaien van de stelschroef.

Al met al is de Adereindhulstang Krimptang Kabelkrimptang rood een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en professionele krimptang van hoge kwaliteit. En met de mogelijkheid om het krimpbereik aan te passen, is deze tang geschikt voor een breed scala aan klussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van krimptangen. Er zijn immers 400 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!