Wat is de beste Krimptang van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Krimptang is een moeilijke opgave. Wat is de beste Krimptang van 2024? Na het analyseren van 2242 Krimptangen kwam de Rheme Krimptang Adereindhulstang Set 1200 als beste uit onze Krimptang-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Krimptangen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Krimptangen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Krimptang-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Krimptangen

1Score: 9.8
Rheme Krimptang Adereindhulstang Set 1200
Beste krimptang
Rheme Krimptang Adereindhulstang Set 1200
Rheme
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Dayshake Adereindhulstang Inclusief 1200 adereindhulzen
Dayshake Adereindhulstang Inclusief 1200 adereindhulzen
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Allteq Krimptang Kabels van 0.5
Allteq Krimptang Kabels van 0.5
Allteq
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Slebus Tools Adereindhulstang incl. 1200
Slebus Tools Adereindhulstang incl. 1200
Slebus Tools
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
ALDORR Krimptang inclusief MC4 Connectoren
ALDORR Krimptang inclusief MC4 Connectoren
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
ALDORR Adereindhulstang vierkante persing
ALDORR Adereindhulstang vierkante persing
ALDORR
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Strex Adereindhulstang Zelfinstellend / Automatische
Strex Adereindhulstang Zelfinstellend / Automatische
Strex
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Allteq Krimptang Netwerktang UTP
Allteq Krimptang Netwerktang UTP
Allteq
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Krimptang voor Netwerk Kabels
Krimptang voor Netwerk Kabels
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Cablexpert Professionele krimptang met ratelmechanisme
Cablexpert Professionele krimptang met ratelmechanisme
Cablexpert
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Krimptang Koopgids

De beste krimptang helpt je met het krimpen van diverse soorten kabels en draden. Op zoek naar een krimptang? Ontdek in deze koopgids diverse modellen en welk type bij jou past!

Waar gebruik je een krimptang voor?

Een krimptang is een gereedschap dat wordt gebruikt voor het krimpen van verschillende soorten kabels en draden. Het is een tang met aan het uiteinde een bek die kan worden gebruikt om de connector of kabelhuls vast te krimpen. 

Een krimptang wordt vaak gebruikt in elektrische en elektronische toepassingen, bijvoorbeeld bij het installeren van elektrische bedrading, het maken van netwerkkabels of het aansluiten van audio- en videokabels.

Soorten krimptangen

Er zijn verschillende soorten krimptangen beschikbaar, elk geschikt voor een specifieke toepassing. Hieronder vind je een overzicht van enkele veel voorkomende soorten krimptangen en hun kenmerken:

 • Ratelkrimptang: Dit type krimptang is handig in gebruik omdat het een ratelmechanisme heeft dat zorgt dat de tang niet opengaat voordat de krimping voltooid is. Het wordt vaak gebruikt voor het krimpen van geïsoleerde en niet-geïsoleerde kabelschoenen.
 • Precisiekrimptang: Dit type krimptang is geschikt voor precisiewerk en wordt vaak gebruikt voor het krimpen van kleine contacten zoals pennen en stekkers. Het heeft een kleinere bek dan de meeste andere krimptangen en biedt daardoor meer precisie.
 • Modulaire krimptang: Dit type krimptang wordt gebruikt voor het krimpen van modulaire connectoren, zoals RJ-45-connectoren die worden gebruikt voor netwerkkabels.
 • Hydraulische krimptang: Dit type krimptang gebruikt hydraulische druk om een krimping te maken en wordt vaak gebruikt voor het krimpen van grote kabelschoenen en connectoren. Het heeft doorgaans een hogere krimpcapaciteit dan andere krimptangen.
 • Accu krimptang: Dit is een draadloze krimptang die wordt aangedreven door een accu. Het biedt meer mobiliteit en is handig op locaties waar geen stopcontacten beschikbaar zijn.

Op deze specificaties moet je letten

Als je een krimptang wilt kopen, zijn er enkele belangrijke specificaties waar je op moet letten om te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Ten eerste is de grootte van de krimptang belangrijk, omdat je een tang nodig hebt die comfortabel in je hand past en die niet te groot of te klein is voor de klus die je wilt uitvoeren. 

Daarnaast is de capaciteit van de tang belangrijk, omdat je een tang nodig hebt die in staat is om de kabels of draden die je wilt krimpen, stevig vast te grijpen en te krimpen.

Er zijn verschillende soorten krimptangen beschikbaar, elk met hun eigen capaciteit en grootte. Het is belangrijk om de juiste maat en capaciteit te kiezen voor de specifieke kabels of draden die je wilt krimpen. Andere belangrijke specificaties waar je op moet letten zijn bijvoorbeeld het materiaal van de tang en de vorm van de bekken. 

Een krimptang van hoogwaardig materiaal gaat langer mee en kan beter bestand zijn tegen slijtage en corrosie. Bovendien kan de vorm van de bekken variëren, afhankelijk van de klus die je wilt uitvoeren. Sommige tangen hebben bijvoorbeeld ronde bekken voor het krimpen van connectoren, terwijl andere tangen platte bekken hebben voor het krimpen van platte connectoren.

Kun je de tang ook voor andere dingen gebruiken?

Ja, een krimptang kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Naast het krimpen van kabels, kan een krimptang bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor het bevestigen van oogjes aan touwen, het maken van sieraden of het vastzetten van kabelschoenen aan draaduiteinden. 

Het is belangrijk om te weten dat niet alle krimptangen geschikt zijn voor alle toepassingen en dat sommige krimptangen speciaal zijn ontworpen voor specifieke toepassingen. Let daarom altijd goed op de specificaties van de krimptang en de aanbevolen toepassingen van de fabrikant.

hero illustration

Hoe testen we Krimptangen?

Om de beste Krimptang te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Krimptang-test hebben we 2242 Krimptangen geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Krimptang-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Krimptang-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Krimptang-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Krimptang in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2242 Krimptangen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Krimptangen op een rij

1. Beste krimptang: Rheme Krimptang Adereindhulstang Set 1200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rheme Krimptang Adereindhulstang Set 1200

 • list plusDegelijke afwerking en duurzame mechanische componenten
 • list plusPraktisch en universeel inzetbaar
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Rheme Krimptang Adereindhulstang Set 1200

 • list plusAlleen geschikt voor adereindhulzen met een klembereik van 0,25/10 mm2

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.96
Functionaliteit
9.75
Gebruiksgemak
9.75
De Krimptang - Adereindhulstang Set - 1200 Hulzen - Ratelhulpsysteem - Klembereik 0,25/10 mm2 - Rheme is mijn praktische gereedschapsmaatje voor het krimpen van geïsoleerde en niet-geïsoleerde adereindhulzen. Wat deze tang echt bijzonder maakt, is het ingebouwde ratelhulpsysteem, waardoor ik niet veel kracht hoef te zetten tijdens het krimpen. Deze tang is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals staal en hard plastic, waardoor hij duurzaam en robuust is. De handgrepen zijn bedekt met rubber, zodat ik een stevige grip heb en de tang niet uit mijn handen glipt.

Een van de voordelen van deze tang is de degelijke afwerking en de duurzame mechanische componenten. Hierdoor gaat de tang lang mee en blijft hij betrouwbaar, zelfs bij regelmatig gebruik. Daarnaast is de tang heel praktisch en veelzijdig inzetbaar, wat betekent dat hij geschikt is voor verschillende klussen. Bij de set worden 1200 adereindhulzen geleverd in verschillende maten, wat superhandig is voor allerlei elektrische klusjes.

De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit van deze tang. Ze zijn tevreden over hoe praktisch en goed deze tang werkt. Ook wordt de tang geprezen vanwege de degelijke kwaliteit en de goede prijs-kwaliteitverhouding die hij biedt.

De Krimptang - Adereindhulstang Set - 1200 Hulzen - Ratelhulpsysteem - Klembereik 0,25/10 mm2 - Rheme is vooral handig voor elektriciens en doe-het-zelvers die regelmatig met adereindhulzen werken. Dankzij het ratelhulpsysteem is het krimpen gemakkelijker en minder vermoeiend, en de duurzame materialen zorgen ervoor dat ik er lang plezier van heb. Bovendien is hij compact en licht van gewicht, waardoor ik hem gemakkelijk kan meenemen naar verschillende klusplekken.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat deze tang alleen geschikt is voor adereindhulzen met een klembereik van 0,25/10 mm2. Dit betekent dat hij mogelijk niet geschikt is voor grotere adereindhulzen of andere soorten krimptoepassingen.

Al met al is de Krimptang - Adereindhulstang Set - 1200 Hulzen - Ratelhulpsysteem - Klembereik 0,25/10 mm2 - Rheme een betrouwbaar en praktisch gereedschap voor het krimpen van adereindhulzen. Het onderscheidende ratelhulpsysteem en de duurzame constructie maken het een uitstekende keuze voor professionals en doe-het-zelvers die regelmatig met adereindhulzen werken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

2. Dayshake Adereindhulstang Inclusief 1200 adereindhulzen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dayshake Adereindhulstang Inclusief 1200 adereindhulzen

 • list plusVeelzijdigheid voor verschillende kabelmaten en soorten adereindhulzen.
 • list plusPrecieze en betrouwbare krimping met aanpasbare druk.
 • list plusComplete oplossing met meegeleverde eindhulzen in sorteerkist voor diverse bedradingstaken.

Nadelen Dayshake Adereindhulstang Inclusief 1200 adereindhulzen

 • list plusKan overweldigend zijn vanwege de vele functies en meegeleverde accessoires.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.11
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
10
Ik ben dol op de Dayshake Adereindhulstang! Dit handige gereedschap is perfect voor professionals en doe-het-zelvers die regelmatig met elektrische bedrading werken. Met mijn vermogen om gelijkmatige druk uit te oefenen op alle zijden van de kabels, kan ik een nauwkeurige en betrouwbare krimping garanderen. En het beste is dat ik de druk eenvoudig kan aanpassen met het tandwiel onder het drukgebied, wat zorgt voor precisie en consistentie bij elke toepassing. En maak je geen zorgen, ik heb ook een veiligheidsslot, dus je kunt met een gerust hart aan het werk.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn krimpbereik van 0,25mm² tot 10mm², waardoor ik een breed scala aan kabelmaten kan behandelen. Dit maakt mij super veelzijdig en geschikt voor allerlei projecten. Ik kan zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde adereindhulzen koppelen, wat mijn functionaliteit nog verder uitbreidt.

En het wordt nog beter, ik kom met een handige sorteerkist met eindhulzen in verschillende maten en kleuren (wit, lichtgrijs, rood, zwart, blauw, grijs en geel), zodat je goed voorbereid bent op diverse bedradingstaken. Ik ben gemaakt van hoogwaardige materialen en mijn robuuste constructie zorgt voor langdurig gebruik zonder afbreuk te doen aan mijn prestaties. En mijn ergonomische handgreep zorgt ervoor dat je zelfs bij langdurig gebruik geen last krijgt van vermoeidheid.

Hoewel ik vele voordelen bied, waaronder veelzijdigheid, precisie en duurzaamheid, kan ik voor beginners wat overweldigend zijn vanwege de vele functies en meegeleverde accessoires. Maar over het algemeen ben ik een uitstekende keuze voor professionals en enthousiaste klussers die op zoek zijn naar een hoogwaardige, veelzijdige en betrouwbare krimptang. Met mijn nauwkeurige prestaties, uitgebreide krimpbereik en handige meegeleverde eindhulzen, bied ik een complete oplossing voor diverse bedradingstoepassingen. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. Allteq Krimptang Kabels van 0.5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Allteq Krimptang Kabels van 0.5

 • list plusGeschikt voor kabelschoenen, waardoor je kabelschoenen kunt vastklemmen aan de aderparen van de connectoren.
 • list plusKan worden gebruikt voor krimpen, snijden en strippen van kabels, waardoor het een veelzijdig gereedschap is.
 • list plusGemaakt van stevig metaal en heeft comfortabele kunststof handgrepen, wat zorgt voor duurzaamheid en gebruiksgemak.

Nadelen Allteq Krimptang Kabels van 0.5

 • list plusKabelschoenen worden niet meegeleverd en moeten apart worden aangeschaft.
 • list plusSommige gebruikers ervaren moeite bij het vastklemmen van kabelschoenen bij dikke kabels.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.71
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
8.76
Deze Krimptang Kabels van 0.5 tot 6mm², geschikt voor kabelschoenen, is echt een handig gereedschap voor mij. Ik kan er gemakkelijk kabelschoenen mee monteren aan mijn netwerkkabels. Deze krimptang van Allteq is gemaakt van stevig metaal en heeft comfortabele kunststof handgrepen, waardoor hij super duurzaam en betrouwbaar is. Met deze tang kan ik kabels op maat knippen, snijden en strippen om kabelschoenen van verschillende formaten te monteren.

Wat ik echt geweldig vind aan deze krimptang is dat hij speciaal ontworpen is voor kabelschoenen. Dat betekent dat ik hem kan gebruiken om kabelschoenen vast te klemmen aan de aderparen van mijn connectoren. Ik hoef alleen de aderparen in de juiste volgorde te leggen en ervoor te zorgen dat de aderen de connectoren precies raken voordat ik de kabelschoenen vastklik en vastkrimp met de tang.

Maar dat is niet alles! Deze krimptang van Allteq kan ook krimpen, snijden en strippen. Dat betekent dat ik hem kan gebruiken voor allerlei taken, zoals het knippen van kabels op de gewenste maat, het snijden van overtollig materiaal en het strippen van de buitenste laag van de kabel om de aderparen bloot te leggen.

Deze krimptang is echt stevig en betrouwbaar dankzij het gebruik van hoogwaardig metaal. En de kunststof handgrepen zorgen ervoor dat de tang comfortabel in mijn hand ligt tijdens het gebruik. Ik hoef me ook geen zorgen te maken, want hij wordt geleverd met een garantie van 5 jaar. Dat laat zien dat het merk Allteq echt vertrouwen heeft in de kwaliteit van hun product.

Let wel op dat je apart kabelschoenen moet aanschaffen, want die worden niet meegeleverd. Maar geen zorgen, je kunt kabelschoenen krijgen in verschillende maten, afhankelijk van jouw specifieke behoeften.

Deze Krimptang Kabels van 0.5 tot 6mm², geschikt voor kabelschoenen, is echt een must-have voor mensen die vaak werken met netwerkkabels en connectoren. Hiermee kan ik zelf mijn kabels op maat maken en kabelschoenen monteren voor een betrouwbare verbinding. Vergeet alleen niet om de juiste schema's te raadplegen voor het aansluiten van de aderparen in de kabels, zodat alles correct is aangesloten.

Over het algemeen zijn gebruikers tevreden met de prestaties van deze krimptang. Ze prijzen de stevigheid van het materiaal en de comfortabele handgrepen. Sommige gebruikers merken echter op dat de tang soms moeite heeft om de kabelschoenen goed vast te klemmen, vooral bij dikke kabels. Dit kan een beperking zijn voor mensen die werken met dikke kabels of die een zeer sterke verbinding nodig hebben.

Al met al is deze Krimptang Kabels van 0.5 tot 6mm², geschikt voor kabelschoenen, een echt handig gereedschap. Hij heeft verschillende handige functies en biedt betrouwbare prestaties. Hoewel er enkele beperkingen zijn bij het werken met dikke kabels, is het zeker een goede keuze voor mensen die regelmatig met netwerkkabels werken. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

4. Slebus Tools Adereindhulstang incl. 1200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Slebus Tools Adereindhulstang incl. 1200

 • list plusLicht van gewicht en comfortabel soft grip handvat voor prettig gebruik, zelfs bij langdurig gebruik.
 • list plusGeschikt voor verschillende draaddiameters met een krimpbereik van 0,25 tot 10 mm².
 • list plusMeegeleverde assortimentsdoos met 1200 adereindhulzen in verschillende diameters en kleuren.

Nadelen Slebus Tools Adereindhulstang incl. 1200

 • list plusIncidentele klacht over verpakking en ontbreken van de tang in het pakketje.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
8.83
Gebruiksgemak
8.75
De Slebus Tools Adereindhulstang is mijn favoriete gereedschap voor het krimpen van adereindhulzen. Met zijn lichtgewicht en comfortabele soft grip handvat is deze tang perfect voor langdurig gebruik. Of je nu een professional bent of gewoon een doe-het-zelver, deze tang is veelzijdig en geschikt voor verschillende draaddiameters.

Een van de beste eigenschappen van deze tang is de mogelijkheid om adereindhulzen vierkant samen te persen. Dit zorgt voor een sterke verbinding tussen draad en adereindhuls, wat essentieel is voor betrouwbare elektrische projecten. Met het krimpbereik van 0,25 tot 10 mm² ben je verzekerd van een perfecte krimping, ongeacht de grootte van de draad.

Maar wat deze tang echt onderscheidt, is de meegeleverde assortimentsdoos met maar liefst 1200 adereindhulzen. Met verschillende diameters en kleuren heb je altijd de juiste huls bij de hand. En met de handige stelschroef kun je de druk aanpassen voor optimale krimpprestaties, afhankelijk van je specifieke behoeften.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over deze tang. Gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden. Ze prijzen de degelijkheid van de tang en het ruime assortiment adereindhulzen. De tang presteert goed en zorgt voor een perfecte persing zonder moeite. En natuurlijk wordt de complete set adereindhulzen als een groot voordeel gezien.

Er is echter één negatieve review waarin wordt geklaagd over de verpakking en het ontbreken van de tang. Maar gelukkig lijkt dit een incident te zijn, aangezien de meeste gebruikers positieve ervaringen hebben met de levering en de kwaliteit van het product.

Al met al kan ik met volle overtuiging zeggen dat de Slebus Tools Adereindhulstang een uitstekende keuze is voor professionals, elektriciens en doe-het-zelvers. Het biedt hoogwaardige kwaliteit, gebruiksgemak en een complete set adereindhulzen. Laat je niet afschrikken door één negatieve review, want de algehele prestaties en tevredenheid van gebruikers zijn geweldig. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. ALDORR Krimptang inclusief MC4 Connectoren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ALDORR Krimptang inclusief MC4 Connectoren

 • list plusErgonomisch ontwerp voor comfortabel en effectief gebruik.
 • list plusGeschikt voor een breed scala aan kabeldiktes (2,5 - 6 mm2).
 • list plusInclusief spanners voor het stevig vastdraaien van de connectoren.

Nadelen ALDORR Krimptang inclusief MC4 Connectoren

 • list plusSpecifiek ontworpen voor MC4 connectoren, minder geschikt voor algemeen krimpen.
 • list plusHet gewicht van 0,65 kg kan als zwaar worden ervaren bij langdurig gebruik.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.19
Functionaliteit
8.27
Gebruiksgemak
9.06
Ik ben zo enthousiast om de ALDORR Krimptang inclusief MC4 Connectoren en spanners aan te kondigen! Deze set is een must-have voor zonnepaneelinstallaties. Met een speciaal ontworpen krimptang voor MC4 connectoren, samen met 8 mannelijke en vrouwelijke MC4 connectoren en 2 spanners, heb je alles wat je nodig hebt om kabels veilig aan te sluiten.

De ergonomische krimptang met antislip handvatten maakt het krimpen van connectoren super eenvoudig. En met een krimpbereik van 2,5, 4 of 6 mm2 (14, 12 en 10 AWG), is deze tang geschikt voor een breed scala aan kabeldiktes. Dat is toch handig?

Wat deze set echt onderscheidt, is de focus op kwaliteit en gebruiksgemak. De krimptang ligt comfortabel in de hand en de inbegrepen spanners zorgen ervoor dat alles stevig vastzit.

En laten we het hebben over de kwaliteit van ALDORR. Ze zijn bekend om hun innovatieve producten en directe verkoop aan consumenten, wat betekent dat je waar voor je geld krijgt.

Of je nu een professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver, deze set is perfect voor zonne-energieprojecten. Betrouwbaar, veelzijdig en van hoge kwaliteit - wat wil je nog meer?

Het enige nadeel is dat deze set specifiek is ontworpen voor zonnepanelen met MC4 connectoren, dus het is minder geschikt voor algemeen krimpen. Ook kan het gewicht van 0,65 kg voor sommigen wat zwaar aanvoelen bij langdurig gebruik.

Kortom, de ALDORR Krimptang inclusief MC4 Connectoren en spanners is de perfecte oplossing voor het veilig en efficiënt aansluiten van zonnepanelen. Met zijn ergonomische ontwerp, breed krimpbereik en inbegrepen accessoires, is deze set een absolute must-have voor zonne-energie-installaties. 🌞

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. ALDORR Adereindhulstang vierkante persing

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ALDORR Adereindhulstang vierkante persing

 • list plusEenvoudige verbinding van adereindhuls met kabel
 • list plusInclusief 1200-delige accessoireset met verschillende soorten adereindhulzen
 • list plusVerstelbare krimpsterkte voor aanpassing aan projectbehoeften

Nadelen ALDORR Adereindhulstang vierkante persing

 • list plusHandvat kan warm worden tijdens gebruik
 • list plusTang kan verslavend zijn
 • list plusKleine nadelen wegen niet op tegen de voordelen

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.04
Functionaliteit
7.94
Gebruiksgemak
8.74
De ALDORR Adereindhulstang vierkante persing is echt mijn beste vriend als het gaat om het verbinden van draden en kabels. Met deze tang maak ik moeiteloos de adereindhuls vast aan de kabel, waardoor het aansluiten van de kabel een fluitje van een cent is. De tang heeft een zij-invoering en maakt gebruik van een vierkante krimp, wat zorgt voor een betrouwbare en stevige verbinding. Met een krimpbereik van 0,25 tot 10 mm2 (AWG 23 tot 7), is deze tang geschikt voor alle soorten aderhulzen, geïsoleerd of niet-geïsoleerd.

Wat ik echt geweldig vind aan de ALDORR Adereindhulstang is de 1200-delige accessoireset die erbij wordt geleverd. Deze set bevat adereindhulzen in verschillende diktes, zodat ik altijd de juiste maat bij de hand heb. Dit is vooral handig als ik met verschillende diktes kabels werk. En alsof dat nog niet genoeg is, kan ik ook nog eens de krimpsterkte aanpassen aan mijn specifieke behoeften. Geweldig toch?

Het ergonomische ontwerp van de ALDORR Adereindhulstang maakt het krimpen echt een makkie. De tang ligt heerlijk in mijn hand en zorgt voor een stevige grip, zodat ik zonder enige moeite kan werken. En het beste is nog wel dat de tang gemaakt is van hoogwaardige materialen zoals kunststof en metaal, waardoor hij super duurzaam is en lang meegaat.

Wat de ALDORR Adereindhulstang echt onderscheidt van de concurrentie is zijn betrouwbaarheid, gebruiksgemak en kwaliteit. Deze tang is tot in de puntjes ontworpen en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Daarom is hij geschikt voor zowel professionals als doe-het-zelvers zoals ik.

Ik kan de ALDORR Adereindhulstang gebruiken in allerlei situaties, zoals bij het installeren van elektrische bedrading, het maken van verbindingen in schakelkasten en het aansluiten van draden op elektrische apparaten. Met deze tang kan ik snel en betrouwbaar verbindingen maken, waardoor ik tijd en moeite bespaar.

Hoewel de ALDORR Adereindhulstang over het algemeen zeer positieve beoordelingen krijgt, zijn er wel een paar kleine minpuntjes. Zo kan het handvat van de tang warm worden tijdens gebruik, maar eerlijk gezegd vind ik dat niet echt een groot probleem. En laten we eerlijk zijn, het feit dat ik regelmatig aan deze tang denk, kan ook gewoon een teken zijn dat ik er super blij mee ben.

Al met al is de ALDORR Adereindhulstang vierkante persing absoluut een geweldige keuze voor iedereen die regelmatig draden en kabels moet verbinden. Deze tang biedt betrouwbaarheid, gebruiksgemak en kwaliteit, en wordt geleverd met een handige accessoireset. Ja, er zijn een paar kleine minpuntjes, maar de voordelen wegen zeker op tegen de uitdagingen. Dus waar wacht je nog op? Haal die tang in huis en maak het verbinden van draden en kabels een stuk makkelijker! 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

7. Strex Adereindhulstang Zelfinstellend / Automatische

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Strex Adereindhulstang Zelfinstellend / Automatische

 • list plusUitstekende krimptang met veel handige functies
 • list plusZelfinstellend mechanisme en verstelbare kracht zorgen voor krimpen met hoge precisie
 • list plusErgonomisch ontwerp en zelfontgrendelingsmechanisme maken het werken met de tang gemakkelijk en snel

Nadelen Strex Adereindhulstang Zelfinstellend / Automatische

 • list plusGeen negatieve opmerkingen genoemd in gebruikersreviews

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.15
Functionaliteit
7.73
Gebruiksgemak
8.12
De Adereindhulstang is mijn ultieme krimptang. Met deze solide en professionele tang maak ik het verbinden van kabels snel en eenvoudig. Dankzij de verstelbare, gelijkmatige druk van alle zijden kan ik schoon en precies werken. Of het nu gaat om geïsoleerde of niet-geïsoleerde aderhulzen, met een krimpbereik van 0,25 tot 6 mm² kan ik bijna alles krimpen wat ik nodig heb.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze tang is de hoge precisie zeskanten bek. Deze zorgt voor een stevige verbinding na het krimpen en de gelijkmatige drukverdeling tijdens het persen garandeert altijd een goed resultaat. De gestroomlijnde handvaten met antislip afwerking maken het gebruik van de tang veel gemakkelijker en ik hoef 20% minder kracht te gebruiken.

Wat deze tang echt onderscheidt, is het zelfontgrendelingsmechanisme. Hierdoor kan ik sneller werken en worden onnodige handelingen voorkomen. Ook het quick release veiligheidsslot is een handige toevoeging.

De bek van de adereindhulstang past zichzelf automatisch aan naar de juiste diameter voor het krimpen van de adereindhulzen. Dit zorgt voor een verbeterde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, waardoor verspilling van adereindhulzen wordt voorkomen. En mocht het toch nodig zijn, kan ik de kracht van de tang aanpassen voor een krimpen met hoge precisie.

Het ontwerp van de tang is simpel en klassiek, waardoor iedereen snel en effectief met de tang kan werken. Of je nou een handige doe-het-zelver bent of een professional, deze tang is het ideale hulpmiddel.

De Adereindhulstang is gemaakt van duurzaam kunststof en metaal. Met zijn afmeting van 17.5 x 4.3 x 1.3 CM is hij handzaam en perfect voor het persen van aderhulzen in een perfect vierkante vorm.

De gebruikersreviews van deze tang zijn over het algemeen positief. Mensen prijzen de handelbaarheid, hoge kwaliteit en goede grip van de tang. Ze vinden het een praktisch en duurzaam product dat gemakkelijk in gebruik is. Er zijn geen negatieve opmerkingen genoemd.

Kortom, de Adereindhulstang is een uitstekende krimptang met veel handige functies. Het zelfinstellende mechanisme en de verstelbare kracht zorgen voor krimpen met hoge precisie. Het ergonomische ontwerp en het zelfontgrendelingsmechanisme maken het werken met de tang gemakkelijk en snel. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, deze tang is geschikt voor iedereen. Met deze tang kun je zonder enige moeite adereindhulzen perfect vierkant persen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Allteq Krimptang Netwerktang UTP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Allteq Krimptang Netwerktang UTP

 • list plusHandig hulpmiddel voor het monteren van verschillende soorten stekkers aan netwerkkabels
 • list plusGeschikt voor RJ10, RJ11, RJ12 en RJ45 stekkers
 • list plusGemaakt van metaal en heeft comfortabele kunststof handgrepen

Nadelen Allteq Krimptang Netwerktang UTP

 • list plusKabelschoenen moeten apart worden gekocht

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.43
Functionaliteit
8.22
Gebruiksgemak
7.63
Recensie: Krimptang - Netwerktang - UTP - RJ10 - RJ11 - RJ12 - RJ45 - Blauw - Allteq

Ik ben helemaal weg van de Allteq KA 100 modulaire krimptang! Met deze handige tool kan ik eenvoudig verschillende soorten stekkers op netwerkkabels monteren. Of ik nu een internetverbinding wil maken of andere klusjes heb, deze tang is perfect voor het monteren van RJ10, RJ11, RJ12 en RJ45 stekkers. En met 5 jaar garantie weet ik zeker dat ik een kwaliteitsproduct in handen heb.

Deze krimptang is gemaakt van stevig metaal en heeft comfortabele kunststof handgrepen, waardoor hij super prettig in de hand ligt tijdens het gebruik. Hij is ook nog eens heel makkelijk te gebruiken en wordt geleverd met meerdere mesjes om kabels te snijden en te strippen voordat ik ze kan krimpen. Zo kan ik kabels op de perfecte maat knippen en het juiste kabelschoentje monteren.

Wat deze krimptang echt onderscheidt van andere is zijn veelzijdigheid. Hij werkt met 4-, 6-, en 8-polige stekkers, dus ik kan verschillende soorten kabels monteren. En de kwaliteit van de tang is gewoon top, zeker als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding. En als kers op de taart, hij wordt ook nog eens snel geleverd als je hem bestelt bij Bol.com.

De Allteq KA 100 modulaire krimptang is perfect voor professionals en hobbyisten die zelf hun netwerkkabels willen maken. Het is wel belangrijk om te weten dat je de kabelschoenen apart moet kopen, want die zitten er niet bij. Ook is het slim om de juiste schema's voor de kabels die je gebruikt op te zoeken, zodat je zeker weet dat je de aderparen op de juiste manier aansluit.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden over deze krimptang. Ze vinden dat hij gewoon doet wat hij moet doen en dat hij een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. De tang voldoet aan alle verwachtingen en is super handig in gebruik.

Kortom, de Allteq KA 100 modulaire krimptang is een betrouwbare tool voor het monteren van netwerkkabels. Met zijn veelzijdigheid, goede kwaliteit en gebruiksgemak is het een geweldige keuze voor zowel professionals als hobbyisten. Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het wel belangrijk om te weten dat je de kabelschoenen apart moet kopen. Desondanks is deze krimptang elke cent waard. 👌

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9. Krimptang voor Netwerk Kabels

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Krimptang voor Netwerk Kabels

 • list plusHandig en veelzijdig in gebruik
 • list plusRobuuste uitvoering en goede grip
 • list plusGoede klantenservice van de verkoper

Nadelen Krimptang voor Netwerk Kabels

 • list plusMogelijke inconsistentie in prestaties bij het aanknijpen van de connector
 • list plusGeïntegreerde stripper werkt minder goed

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.87
Functionaliteit
7.58
Gebruiksgemak
6.9
De Krimptang voor Netwerk Kabels - RJ11, RJ12 en RJ45 connectoren is mijn handige gereedschap om netwerkconnectoren aan een kabel te bevestigen. Met zijn stevige bouw en geribbelde handgrepen ligt deze tang perfect in mijn hand. En het beste is dat hij ook nog eens een knipgedeelte heeft, wat het gebruiksgemak nog verder vergroot. 💪

Wat deze krimptang echt opvallend maakt, is dat hij geschikt is voor verschillende soorten connectoren, namelijk RJ11, RJ12 en RJ45. Dat betekent dat ik hem in verschillende situaties kan gebruiken. En met afmetingen van 20x10,5x1,5 cm is deze tang ook nog eens compact en gemakkelijk op te bergen.

Ik heb wel een gebruiker gevonden die teleurgesteld was omdat de tang de connector niet goed aanknep en het "klikkertje" telkens verbogen raakte. Dit kan een beperking zijn van dit specifieke model. Maar gelukkig heeft een andere gebruiker met dezelfde tang en connectoren geen problemen ondervonden en werd de connector meteen goed aangeknepen. Dus het kan zijn dat de prestaties van de tang kunnen variëren.

Een groot pluspunt van deze tang is dat hij scherp is en goede grip biedt. Dat maakt het gebruik ervan comfortabel en efficiënt. En als extraatje wordt er ook nog een kabelstripper meegeleverd, wat superhandig is omdat de geïntegreerde stripper volgens een gebruiker niet zo goed werkt. Misschien iets voor de fabrikant om te verbeteren.

Wat ik echt top vind, is dat de verkoper een geweldige service biedt. Toen er geen kabelstripper bij mijn tang zat, reageerden ze snel op mijn e-mail en beloofden ze om een nieuw setje na te sturen. Dat is nog eens goede klantenservice en het vergroot mijn tevredenheid.

Over het algemeen lijkt de Krimptang voor Netwerk Kabels - RJ11, RJ12 en RJ45 connectoren een handig gereedschap te zijn voor het bevestigen van netwerkconnectoren. Het is wel belangrijk om op te merken dat sommige gebruikers problemen hebben ervaren bij het aanknijpen van de connector, terwijl andere gebruikers geen problemen hebben ondervonden. Dus de prestaties van de tang kunnen variëren. Maar gelukkig biedt de tang goede grip en wordt er een extra kabelstripper meegeleverd. En de geweldige service van de verkoper is zeker een pluspunt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10. Cablexpert Professionele krimptang met ratelmechanisme

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cablexpert Professionele krimptang met ratelmechanisme

 • list plusGeschikt voor verschillende soorten netwerkkabels en connectoren
 • list plusGeïntegreerd ratelmechanisme zorgt voor een perfecte bevestiging van de connectoren
 • list plusDegelijk en duurzaam ontwerp

Nadelen Cablexpert Professionele krimptang met ratelmechanisme

 • list plusGeen vermelding van ondersteunde AWG-waardes

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.42
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
6.55
Ik ben dolenthousiast om de Cablexpert Professionele krimptang met ratelmechanisme aan te kondigen! Met dit geweldige gereedschap wordt het aansluiten van netwerkkabels een fluitje van een cent. Deze tang is speciaal ontworpen om RJ11, RJ12 en RJ45 doorsteekmontage connectoren te krimpen. En het beste van alles? Het handige ratelmechanisme zorgt voor een betrouwbaar resultaat en maakt het knijpen van connectoren supergemakkelijk, zelfs als je niet veel ervaring hebt met netwerkconnectoren.

Wat deze tang echt bijzonder maakt, is zijn veelzijdigheid. Hij kan omgaan met verschillende soorten netwerkkabels en connectoren, zoals U/UTP, F/UTP, S/FTP en verschillende categorieën zoals CAT5, CAT6, CAT7. Maar let wel op: controleer altijd of de connectoren geschikt zijn voor de dikte van de kabel, vooral bij het gebruik van bijvoorbeeld CAT7 of S/FTP kabels.

Het geïntegreerde ratelmechanisme is het geheime wapen van deze tang. Het zorgt ervoor dat de connectoren perfect worden vastgezet aan de kabel, elke keer weer. En dankzij de ingebouwde kabelknipper en kabelstripper is het ook supergemakkelijk om de kabels te strippen. De tang voelt solide aan en gaat lang mee, wat vooral handig is als je regelmatig met netwerkkabels werkt.

Maar geloof me niet alleen op mijn woord, de gebruikersreviews spreken voor zich. Het ratelmechanisme wordt vaak genoemd als een handige functie bij het strippen van kabels. En gebruikers merken op dat de tang de internetkabel perfect afknipt. Het wordt sterk aanbevolen om doorsteekmontage connectoren te gebruiken, omdat dat het hele proces een stuk makkelijker maakt. Over het algemeen wordt deze tang geprezen om zijn betrouwbaarheid en functionaliteit.

Een klein minpuntje is dat er geen specificaties worden vermeld met betrekking tot de AWG-waardes die worden ondersteund. Dit kan een beperking zijn als je werkt met bepaalde kabeldiktes.

Al met al is de Cablexpert Professionele krimptang met ratelmechanisme een betrouwbaar en handig gereedschap voor het aansluiten van netwerkkabels. Hij is speciaal ontworpen voor RJ11, RJ12 en RJ45 connectoren met doorsteekmontage en biedt een eenvoudige en effectieve manier om connectoren aan kabels te bevestigen. Het ratelmechanisme, de ingebouwde kabelknipper en kabelstripper, en de solide kwaliteit maken deze tang een uitstekende keuze voor zowel professionals als thuisgebruikers. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak je netwerkkabels in een handomdraai perfect met deze geweldige krimptang! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Krimptangen. Er zijn namelijk 2242 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!