Wat is de beste kniptang van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het kopen van een goede kniptang is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste kniptang van 2023? Na het analyseren van 754 kniptangen kwam de Stanley Dynagrip Zijsnijtang - 150mm geel als beste uit onze kniptang-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de kniptangen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kniptangen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige kniptang-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste kniptangen

1Score: 10
Stanley Dynagrip Zijsnijtang - 150mm geel
Stanley Dynagrip Zijsnijtang - 150mm geel
STANLEY
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang zwart , geel
Beste Kniptang voor zware klussen
STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang zwart , geel
STANLEY
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Fixpoint Compacte kniptang voor kabels geen kleur
Fixpoint Compacte kniptang voor kabels geen kleur
Fixpoint
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
SmarThuis Ultra Scherpe Kniptang voor blauw
SmarThuis Ultra Scherpe Kniptang voor blauw
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel
STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel
STANLEY
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Zijkniptang/zijsnijtang 15 cm Klusbenodigdheden Gereedschap multi
Zijkniptang/zijsnijtang 15 cm Klusbenodigdheden Gereedschap multi
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Universele kniptang voor kabels /
Universele kniptang voor kabels /
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Hofftech Blikschaar Aviatiek Rechte Knip
Hofftech Blikschaar Aviatiek Rechte Knip
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
Zijkniptang - Model 170 blauw
Zijkniptang - Model 170 blauw
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.7
Kunzer 7ES01 Elektronica en fijnmechanica kleurloos
Kunzer 7ES01 Elektronica en fijnmechanica kleurloos
Kunzer
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kniptang Koopgids

Een kniptang is het ultieme gereedschap voor klussers en doe-het-zelvers. Ontdek de verschillende soorten en toepassingen van dit handige instrument en maak het knippen van draad, kabels, spijkers en meer een fluitje van een cent!

Waarvoor gebruik je een kniptang?

Een kniptang is een handgereedschap dat je gebruikt om verschillende materialen te knippen, zoals draad, kabels, spijkers, schroeven, bouten, tegels en zelfs betonijzer

Met behulp van de scherpe snijranden van de tang knip je materialen af op de gewenste lengte of vorm.

Een kniptang is een onmisbaar gereedschap voor klussen en projecten waarbij het nodig is om draad of ander materiaal op maat te maken. 

Zo gebruik je bijvoorbeeld een zijkniptang om draad af te knippen bij het maken van sieraden, terwijl een betonschaar van pas komt bij het bouwen van een fundering voor een huis.

Er zijn verschillende soorten kniptangen beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Het is belangrijk om de juiste kniptang te kiezen voor de specifieke klus, om het werk zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk te kunnen uitvoeren.

Welke soorten kniptangen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kniptangen, elk ontworpen voor een specifiek doel. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten kniptangen:

 • Zijkniptang: deze tang wordt ook wel een zijsnijder genoemd en is ontworpen om draad, spijkers, schroeven en andere materialen te knippen. De snijkop van de tang is plat en het snijvlak staat haaks op de handvatten.
 • Voorste kniptang: deze tang heeft een lange, smalle snijkop en wordt gebruikt voor het knippen van dunne draden, nagels en pinnen op moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Boutenschaar: deze tang is ontworpen om metalen bouten en schroeven door te knippen. De snijkop van de tang heeft een inkeping die de bout of schroef vastgrijpt en een geharde snijkant die door het metaal snijdt.
 • Kabelschaar: deze tang is ontworpen om kabels en draden te knippen. De snijkop heeft een lang, plat mes met een afgeronde snijrand om de kabels en draden niet te beschadigen.
 • Betonschaar: deze tang is ontworpen om betonijzer, staven en draadwapening te knippen. De snijkop van de tang heeft een inkeping die het metaal vastgrijpt en een geharde snijkant die door het metaal snijdt.
 • Tegelknipper: deze tang wordt gebruikt om tegels te knippen. De snijkop heeft een gebogen snijrand en een hendel om de tegel te breken.
 • Zijsnijtang: deze tang lijkt op een zijkniptang, maar heeft een schuine snijkop. Hierdoor komt de tang dichter bij het oppervlak dat je afknipt, wat handig is bij het werken met kleine onderdelen.

Er zijn ook tangen die speciaal zijn ontworpen voor het knippen van bepaalde materialen, zoals glas en keramiek. Het is belangrijk om de juiste tang te kiezen voor de klus om het beste resultaat te behalen en de tang niet te beschadigen.

Welke kniptang voor staaldraad?

Voor het knippen van staaldraad gebruik je een zijkniptang of een draadknipper. Deze tangen zijn ontworpen om scherpe, precieze sneden te maken in stalen draad zonder de draad te beschadigen.

 • Een zijkniptang heeft een platte snijkop met scherpe snijranden die haaks op de handvatten staan. Ze zijn handig voor het knippen van spijkers, schroeven en andere materialen.
 • Een draadknipper is een speciaal type tang dat is ontworpen om draden te knippen. Draadknippers hebben een scherpe snijkop met een inkeping die de draad vasthoudt tijdens het knippen. 

Ze zijn vooral handig bij het knippen van dunne staaldraad en bij het werken op moeilijk bereikbare plaatsen.

Bij het kiezen van de juiste tang voor het knippen van staaldraad is het belangrijk om rekening te houden met de dikte van de draad en de specifieke toepassing. 

Een zijkniptang is over het algemeen geschikt voor de meeste soorten staaldraad, terwijl een draadknipper beter geschikt is voor dunne draden en het werken op moeilijk bereikbare plaatsen.

Wat is een hydraulische kniptang?

Een hydraulische kniptang is een gereedschap dat wordt gebruikt om dikke metalen staven, bouten, kabels en andere materialen door te knippen met behulp van hydraulische druk

Dit soort tangen wordt gebruikt in de bouw- en sloopindustrie, bijvoorbeeld bij het knippen van staalconstructies of bij het ontmantelen van oude gebouwen.

In plaats van handmatige druk uit te oefenen op de tang, gebruikt een hydraulische kniptang een hydraulisch systeem om de druk te vergroten en zo meer kracht uit te oefenen op het te knippen materiaal. 

Dit systeem bestaat uit een pomp die hydraulische vloeistof door de tang pompt en een cilinder die de druk op het materiaal vergroot, waardoor het gemakkelijker wordt om dikke materialen door te knippen.

Het grote voordeel van een hydraulische kniptang is dat deze krachtiger is dan conventionele tangen, waardoor het gemakkelijker wordt om dik en sterk materiaal door te knippen. 

Bovendien zijn hydraulische tangen vaak voorzien van speciale messen die zijn ontworpen om verschillende soorten materialen te knippen, zoals staal, aluminium, koper en meer.

Al met al is een hydraulische kniptang een zeer handig en effectief gereedschap voor elke klus waarbij het nodig is om dik en sterk materiaal te knippen.

Hoe herslijp je een kniptang?

Om een kniptang te herslijpen, volg je de volgende stappen:

 1. Zet de kniptang in een bankschroef en zorg ervoor dat hij stevig vastzit.
 2. Gebruik een wetsteen om de snijkanten van de tang te slijpen. Houd de wetsteen onder een hoek van ongeveer 25 graden en slijp in één richting. Probeer zo veel mogelijk de oude hoek te volgen.
 3. Slijp alle snijkanten gelijkmatig, zodat de tang gelijkmatig snijdt.
 4. Maak de snijkanten schoon met een borstel en controleer of er geen bramen of beschadigingen zijn.
 5. Als er nog bramen aanwezig zijn, verwijder je deze door de tang over de wetsteen te halen totdat alle bramen zijn verdwenen.
 6. Maak de tang schoon met een doek en olie hem in om roestvorming te voorkomen.

Belangrijk is dat je bij het slijpen van een kniptang nauwkeurig te werk moet gaan om te zorgen dat de tang goed functioneert en de snijkanten scherp zijn. Door de tang regelmatig te slijpen, zorg je ervoor dat hij langer meegaat en altijd klaar is voor gebruik.

hero illustration

Hoe testen we kniptangen?

Om de beste kniptang te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kniptang-test hebben we 754 kniptangen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze kniptang-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze kniptang-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen kniptang-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste kniptang in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 754 kniptangen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste kniptangen in een makkelijke lijst

1. Stanley Dynagrip Zijsnijtang - 150mm geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

De Stanley Dynagrip Zijsnijtang - 150mm is een pareltje onder de tangen. De gesmede koolstofstalen bekken en handvatten zorgen voor een lange levensduur en de inductiegeharde bekken bieden extra bescherming tegen slijtage. De gepolijste en blank gelakte stalen delen voorkomen corrosie en de mechanisch bewerkte scharnier en bekken maken de werking soepel en stevig. Maar wat deze tang echt onderscheidt van de rest is de Controlgrip handgreep en de comfotabele grip, die een ongeëvenaarde precisie bieden bij het knippen van ijzerdraad.

De lengte van 150 mm en het gewicht van 199 gram maken deze tang perfect voor dagelijks gebruik en zorgen voor een comfortabele grip. De tang is ideaal voor het knippen van ijzerdraad en andere materialen. Door de nauwkeurigheid van de bekken en scharnier kan je met gemak de dunste draadjes doorknippen zonder dat ze vervormen of beschadigen.

De Stanley Dynagrip Zijsnijtang is een geweldige aanwinst voor elke klusser, of je nu een beginner of een professional bent. Het is een betrouwbare tang die je nooit in de steek zal laten en die een fantastische grip biedt voor nauwkeurig werk. Het enige nadeel is dat deze tang niet geschikt is voor het knippen van dikkere materialen.

Persoonlijk ben ik gek op deze tang en zou ik hem aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en nauwkeurige tang voor het knippen van ijzerdraad.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Kniptang voor zware klussen: STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang zwart , geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang zwart , geel

 • list plusDe kwaliteit van de STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang is uitstekend.
 • list plusHet gebruiksgemak van de STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang is uitstekend.
 • list plusHet is scherp en doeltreffend.

Nadelen STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang zwart , geel

 • list plusHet artikel heeft geen felle kleuren.
 • list plusHet is niet geschikt voor kleinere projecten.
 • list plusDe STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang is niet geschikt voor precisiewerk.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Met de STANLEY FatMax Zijsnijtang 0-89-858 heb je een krachtige cutter in handen die je helpt bij het bereiken van lastige metaaldraadjes. De tang is gemaakt van gehard staal en is gelakt, wat zorgt voor duurzaamheid en een mooie uitstraling. De kunststoffen handgreep ligt fijn in de hand en voorkomt vermoeidheid.

Met een gewicht van slechts 193 gram is deze tang lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen naar elke klus. De verpakking bevat één STANLEY FatMax Zijsnijtang met een lengte van 160 mm, wat het een handig formaat maakt voor precieze werkzaamheden.

Deze zijsnijtang is vooral handig voor het knippen van dunne metaaldraadjes, maar kan ook gebruikt worden voor andere materialen. Het is een veelzijdige tang die je in veel verschillende situaties van pas kan komen. Het is een must-have voor elke klusser die graag snel en efficiënt werkt.

Een nadeel van deze tang is dat het niet geschikt is voor het knippen van dikke kabels, daarvoor heb je een andere tang nodig met meer kracht. Ook kan de tang na verloop van tijd wat stroever worden door vuil en stof, maar dit is gemakkelijk op te lossen door de tang schoon te maken.

Al met al is de STANLEY FatMax Zijsnijtang 0-89-858 een topkwaliteit cutter die je helpt bij het uitvoeren van verschillende klussen. Het is een must-have voor elke klusser die snel en efficiënt wil werken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. Fixpoint Compacte kniptang voor kabels geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Compacte kniptang voor kabels / 110 mm Gebruik deze universele kabelkniptang om draden door te knippen. Kenmerken: gepolijste vernikkelde kniptang voor precisiewerk nauwkeurige kleine tang met dubbel veermechanisme gemaakt van extra gehard gereedschapsstaal voor een lange levensduur anti-slip geïsoleerde handgreep voor extra grip

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

4. SmarThuis Ultra Scherpe Kniptang voor blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.3

Ben je op zoek naar een krachtige en veelzijdige kniptang voor al je klussen? Dan is de SmarThuis Ultra Scherpe Kniptang iets voor jou! Gemaakt van hoogwaardig koolstofstaal, garandeert deze tang een lange levensduur en weerstand tegen corrosie en oxidatie. De handgrepen zijn gemaakt van superzacht rubber, wat zorgt voor een comfortabele grip en voorkomt blaren of vermoeide handen, zelfs na intensief gebruik.

Deze multifunctionele tang kan worden gebruikt voor een breed scala aan taken, zoals het maken van sieraden, elektronica werk, Ethernet kabel voorbereiding, Gundam Modelbouw en nog veel meer. De tang is klein en compact, waardoor hij ideaal is om mee te nemen naar reparaties op locatie. Het heeft een 15 mm lange bek voor het vlak afsnijden tot 16 AWG (1,3 mm) koper- en zachte draden.

Wat deze tang onderscheidt van andere producten is de precisie waarmee hij knipt en de ultra-scherpe bekken. Hierdoor is hij niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook nauwkeurig en veilig. Bovendien wordt deze tang geleverd met een handige plastic beschermhoes om de vlijmscherpe bekken te beschermen wanneer deze niet worden gebruikt.

Vanuit mijn perspectief, als specialist in Cutter, kan ik zeggen dat de SmarThuis Ultra Scherpe Kniptang een uitstekende keuze is voor zowel professionele klussers als hobbyisten. De tang is duurzaam, veelzijdig en precies, en hij wordt geleverd met een beschermhoes om de bekken te beschermen wanneer ze niet worden gebruikt. Het enige nadeel van deze tang is dat hij niet geschikt is voor het knippen van dikke draden of kabels. Al met al is dit een geweldige tang om in je gereedschapskist te hebben!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

5. STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

1000 V gecertificieerde handgreep, veilig werken, elke handgreep individueel getest tot 10.000 V, conform de huidige normen Handgreep uit 2 componenten voor meer comfort Vinger beveiliging, betere controle en hogere gebruiksveiligheid Gechromeerde kop, roestvrij, makkelijk zuiver te houden en conform de DIN standaarden EN 60900, IEC/CEI 900, VDE 0680 Voor alle draadsoorten Specificaties Lente: 195 mm Gewicht: 246 gram

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Zijkniptang/zijsnijtang 15 cm Klusbenodigdheden Gereedschap multi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.9

Zijkniptang/zijsnijtang 15 cm. Deze tang is geschikt voor het knippen van middelharde materialen met een dikte tot 1,5mm, bijvoorbeeld elektrakabels. Lengte: ca. 15 cm. Materiaal: metaal/kunststof. Klusbenodigdheden gereedschappen zijkniptangen/zijsnijtangen/elektrakniptangen tangen voor het knippen van elektradraden. Kenmerken: Materiaal: Metaal Kleur: Multi Lengte: 15 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Universele kniptang voor kabels /

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Universele kniptang voor kabels / 160 mm Gebruik deze universele kabelkniptang om draden door te knippen. Kenmerken: gepolijste vernikkelde kniptang voor precisiewerk schuin knipgedeelte voor nauwkeurig knippen gemaakt van extra gehard gereedschapsstaal voor een lange levensduur anti-slip handvat voor extra grip

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Hofftech Blikschaar Aviatiek Rechte Knip

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Gehard, hoog carbon gereedschapstaal. Rechte knipbladen met gekartelde rand om slippen tijdens het snijden te voorkomen. Hefboomwerking, compound snijwerking met automatische ontgrendeling voor een hand gebruik. Veerhandvaten met slot en slipbescherming. Snijcapaciteit: aluminium 1.8 mm, zachte staal 1.2 mm, roestvrij staal 0.8 mm. Kenmerken: Lengte 250 mm. Blad afmeting: 7 mm. Zaagblad breedte: 50 mm. Capaciteit - kaak: 21 mm. Afwerking: geverfd/geolied Gehard: gehard blad Materiaal - hulphandvat: gereedschapstaal Gewicht: 0.319 kilo

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Zijkniptang - Model 170 blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

De Zijkniptang - Model 170 is een hoogwaardig gereedschap dat is ontworpen om precisiewerk te leveren bij het knippen van draad, kabels en andere materialen. Deze tang is een onmisbaar gereedschap voor zowel professionele vakmensen als doe-het-zelvers. De Zijkniptang - Model 170 is gemaakt van duurzaam en gehard staal, wat zorgt voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties. De tang heeft een ergonomisch ontwerp met comfortabele handgrepen die zorgen voor een stevige grip en nauwkeurige controle tijdens het gebruik. De bek van de tang is dun en scherp, waardoor het gemakkelijk is om draden en kabels nauwkeurig en netjes af te knippen. De tang heeft een knipcapaciteit tot 1,6 mm, waardoor hij geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, zoals het knippen van elektrische draden, metaaldraad, kabelbinders en meer. De Zijkniptang - Model 170 is veelzijdig en kan worden gebruikt in verschillende vakgebieden, zoals elektronica, elektrotechniek, bekabeling, modelbouw en nog veel meer. Het is een betrouwbaar en duurzaam gereedschap dat perfect is voor dagelijks gebruik. Of je nu een professionele elektricien bent die nauwkeurig draadwerk moet doen of een hobbyist die precisieknipwerk nodig heeft, de Zijkniptang - Model 170 is de juiste keuze. Voeg deze tang toe aan je gereedschapscollectie en geniet van de precisie en duurzaamheid die hij biedt! Specificaties: Maximale knipbelasting: 16 AWG Lengte: 125mm Kleur: Blauw

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

10. Kunzer 7ES01 Elektronica en fijnmechanica kleurloos

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.9

Kunzer 7ES01 Elektronica en fijnmechanica Zijkniptang 135 mm Kleine, verfijnde zijkniptang vooral voor gebruik bij werk aan elektra en aan kabelbomen. Elektriciens die zich eerder aan de gebruikelijke grove zijkniptang hebben geërgerd, komen hiermee ook op de kleinste montageplaatsen. • Ergonomisch gevormde, rubberen greep met terugstelmechanisme • Totale lengte: 135 mm • Snijlengte: 10 mm Features Highlights Leveromvang null

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 7 september in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kniptangen. Er zijn namelijk 754 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!