Bestenu

Wat is de beste kniptang van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 maart, 2023

Het kopen van een goede kniptang is een lastige uitdaging. Wat is de beste kniptang van 2023? Na het analyseren van 726 kniptangen kwam de STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang zwart , geel als beste uit onze kniptang-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kniptangen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kniptangen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige kniptang-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste kniptangen

1Score: 9.9
STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang zwart , geel
Beste Kniptang voor zware klussen
STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang zwart , geel
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang blauw
Beste Kniptang voor precisiewerk
Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang blauw
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
SmarThuis Ultra Scherpe Kniptang voor blauw
SmarThuis Ultra Scherpe Kniptang voor blauw
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel
STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor blauw
Beste Kniptang voor elektriciens
MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor blauw
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Knipex 95 12 200 Kabelschaar kleurloos
Knipex 95 12 200 Kabelschaar kleurloos
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Plato - Model: 170 niet van toepassing
Plato - Model: 170 niet van toepassing
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang  3D Pen / Printing Sieraden Maken / Kralen Elektronica
Beste Kniptang voor juweliers
Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang 3D Pen / Printing Sie...
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Compacte kniptang voor kabels /
Compacte kniptang voor kabels /
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
STANLEY FatMax Zijsnijtang Zijkniptang Kniptang zwart , geel
STANLEY FatMax Zijsnijtang Zijkniptang Kniptang zwart , geel
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kniptang Koopgids

Een kniptang is het ultieme gereedschap voor klussers en doe-het-zelvers. Ontdek de verschillende soorten en toepassingen van dit handige instrument en maak het knippen van draad, kabels, spijkers en meer een fluitje van een cent!

Waarvoor gebruik je een kniptang?

Een kniptang is een handgereedschap dat je gebruikt om verschillende materialen te knippen, zoals draad, kabels, spijkers, schroeven, bouten, tegels en zelfs betonijzer

Met behulp van de scherpe snijranden van de tang knip je materialen af op de gewenste lengte of vorm.

Een kniptang is een onmisbaar gereedschap voor klussen en projecten waarbij het nodig is om draad of ander materiaal op maat te maken. 

Zo gebruik je bijvoorbeeld een zijkniptang om draad af te knippen bij het maken van sieraden, terwijl een betonschaar van pas komt bij het bouwen van een fundering voor een huis.

Er zijn verschillende soorten kniptangen beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Het is belangrijk om de juiste kniptang te kiezen voor de specifieke klus, om het werk zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk te kunnen uitvoeren.

Welke soorten kniptangen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kniptangen, elk ontworpen voor een specifiek doel. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten kniptangen:

 • Zijkniptang: deze tang wordt ook wel een zijsnijder genoemd en is ontworpen om draad, spijkers, schroeven en andere materialen te knippen. De snijkop van de tang is plat en het snijvlak staat haaks op de handvatten.
 • Voorste kniptang: deze tang heeft een lange, smalle snijkop en wordt gebruikt voor het knippen van dunne draden, nagels en pinnen op moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Boutenschaar: deze tang is ontworpen om metalen bouten en schroeven door te knippen. De snijkop van de tang heeft een inkeping die de bout of schroef vastgrijpt en een geharde snijkant die door het metaal snijdt.
 • Kabelschaar: deze tang is ontworpen om kabels en draden te knippen. De snijkop heeft een lang, plat mes met een afgeronde snijrand om de kabels en draden niet te beschadigen.
 • Betonschaar: deze tang is ontworpen om betonijzer, staven en draadwapening te knippen. De snijkop van de tang heeft een inkeping die het metaal vastgrijpt en een geharde snijkant die door het metaal snijdt.
 • Tegelknipper: deze tang wordt gebruikt om tegels te knippen. De snijkop heeft een gebogen snijrand en een hendel om de tegel te breken.
 • Zijsnijtang: deze tang lijkt op een zijkniptang, maar heeft een schuine snijkop. Hierdoor komt de tang dichter bij het oppervlak dat je afknipt, wat handig is bij het werken met kleine onderdelen.

Er zijn ook tangen die speciaal zijn ontworpen voor het knippen van bepaalde materialen, zoals glas en keramiek. Het is belangrijk om de juiste tang te kiezen voor de klus om het beste resultaat te behalen en de tang niet te beschadigen.

Welke kniptang voor staaldraad?

Voor het knippen van staaldraad gebruik je een zijkniptang of een draadknipper. Deze tangen zijn ontworpen om scherpe, precieze sneden te maken in stalen draad zonder de draad te beschadigen.

 • Een zijkniptang heeft een platte snijkop met scherpe snijranden die haaks op de handvatten staan. Ze zijn handig voor het knippen van spijkers, schroeven en andere materialen.
 • Een draadknipper is een speciaal type tang dat is ontworpen om draden te knippen. Draadknippers hebben een scherpe snijkop met een inkeping die de draad vasthoudt tijdens het knippen. 

Ze zijn vooral handig bij het knippen van dunne staaldraad en bij het werken op moeilijk bereikbare plaatsen.

Bij het kiezen van de juiste tang voor het knippen van staaldraad is het belangrijk om rekening te houden met de dikte van de draad en de specifieke toepassing. 

Een zijkniptang is over het algemeen geschikt voor de meeste soorten staaldraad, terwijl een draadknipper beter geschikt is voor dunne draden en het werken op moeilijk bereikbare plaatsen.

Wat is een hydraulische kniptang?

Een hydraulische kniptang is een gereedschap dat wordt gebruikt om dikke metalen staven, bouten, kabels en andere materialen door te knippen met behulp van hydraulische druk

Dit soort tangen wordt gebruikt in de bouw- en sloopindustrie, bijvoorbeeld bij het knippen van staalconstructies of bij het ontmantelen van oude gebouwen.

In plaats van handmatige druk uit te oefenen op de tang, gebruikt een hydraulische kniptang een hydraulisch systeem om de druk te vergroten en zo meer kracht uit te oefenen op het te knippen materiaal. 

Dit systeem bestaat uit een pomp die hydraulische vloeistof door de tang pompt en een cilinder die de druk op het materiaal vergroot, waardoor het gemakkelijker wordt om dikke materialen door te knippen.

Het grote voordeel van een hydraulische kniptang is dat deze krachtiger is dan conventionele tangen, waardoor het gemakkelijker wordt om dik en sterk materiaal door te knippen. 

Bovendien zijn hydraulische tangen vaak voorzien van speciale messen die zijn ontworpen om verschillende soorten materialen te knippen, zoals staal, aluminium, koper en meer.

Al met al is een hydraulische kniptang een zeer handig en effectief gereedschap voor elke klus waarbij het nodig is om dik en sterk materiaal te knippen.

Hoe herslijp je een kniptang?

Om een kniptang te herslijpen, volg je de volgende stappen:

 1. Zet de kniptang in een bankschroef en zorg ervoor dat hij stevig vastzit.
 2. Gebruik een wetsteen om de snijkanten van de tang te slijpen. Houd de wetsteen onder een hoek van ongeveer 25 graden en slijp in één richting. Probeer zo veel mogelijk de oude hoek te volgen.
 3. Slijp alle snijkanten gelijkmatig, zodat de tang gelijkmatig snijdt.
 4. Maak de snijkanten schoon met een borstel en controleer of er geen bramen of beschadigingen zijn.
 5. Als er nog bramen aanwezig zijn, verwijder je deze door de tang over de wetsteen te halen totdat alle bramen zijn verdwenen.
 6. Maak de tang schoon met een doek en olie hem in om roestvorming te voorkomen.

Belangrijk is dat je bij het slijpen van een kniptang nauwkeurig te werk moet gaan om te zorgen dat de tang goed functioneert en de snijkanten scherp zijn. Door de tang regelmatig te slijpen, zorg je ervoor dat hij langer meegaat en altijd klaar is voor gebruik.

hero illustration

Hoe testen we kniptangen?

Om de beste kniptang te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kniptang-test hebben we 726 kniptangen geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze kniptang-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze kniptang-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne kniptang-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste kniptang in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 726 kniptangen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste kniptangen op een rijtje

1. Beste Kniptang voor zware klussen: STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang zwart , geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang zwart , geel

 • list plusDe kwaliteit van de STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang is uitstekend.
 • list plusHet is praktisch in gebruik.
 • list plusDe STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang is snel en doeltreffend.

Nadelen STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang zwart , geel

 • list plusDe STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang heeft geen felle kleuren.
 • list plusDe STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang is niet geschikt voor kleinere projecten.
 • list plusHet is niet geschikt voor precisiewerk.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

Met de STANLEY FatMax Zijsnijtang 0-89-858 heb je een krachtige cutter in handen die je helpt bij het bereiken van lastige metaaldraadjes. De tang is gemaakt van gehard staal en is gelakt, wat zorgt voor duurzaamheid en een mooie uitstraling. De kunststoffen handgreep ligt fijn in de hand en voorkomt vermoeidheid.

Met een gewicht van slechts 193 gram is deze tang lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen naar elke klus. De verpakking bevat één STANLEY FatMax Zijsnijtang met een lengte van 160 mm, wat het een handig formaat maakt voor precieze werkzaamheden.

Deze zijsnijtang is vooral handig voor het knippen van dunne metaaldraadjes, maar kan ook gebruikt worden voor andere materialen. Het is een veelzijdige tang die je in veel verschillende situaties van pas kan komen. Het is een must-have voor elke klusser die graag snel en efficiënt werkt.

Een nadeel van deze tang is dat het niet geschikt is voor het knippen van dikke kabels, daarvoor heb je een andere tang nodig met meer kracht. Ook kan de tang na verloop van tijd wat stroever worden door vuil en stof, maar dit is gemakkelijk op te lossen door de tang schoon te maken.

Al met al is de STANLEY FatMax Zijsnijtang 0-89-858 een topkwaliteit cutter die je helpt bij het uitvoeren van verschillende klussen. Het is een must-have voor elke klusser die snel en efficiënt wil werken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Kniptang voor precisiewerk: Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.4

De Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang blauw is een onmisbare tool voor elke klusser. Met de vlakke bekken is deze tang ideaal voor het knippen van kabels en draden tot 1mm dik. Bovendien heeft deze kniptang een softgrip handvat, wat zorgt voor extra comfort tijdens het gebruik.

Wat deze tang echt onderscheidt van andere kniptangen is de compacte grootte van slechts 120 cm en het lichte gewicht van 66 g. Hierdoor is het makkelijk om deze tang overal mee naartoe te nemen en te gebruiken voor kleine klusjes.

Vanuit een gebruikersperspectief is het belangrijk om te weten dat deze tang alleen geschikt is voor koper of zachter materiaal en kabels tot 18 AWG (1.0mm²). Dit is echter meer dan genoeg voor de meeste huishoudelijke klussen en elektronische reparaties.

Als we kijken naar de voordelen van deze tang, dan is het zeker de compacte grootte en het lichte gewicht wat opvalt. Daarnaast is de softgrip handvat ook een pluspunt voor extra comfort. Het enige nadeel is dat deze tang niet geschikt is voor het knippen van sterkere materialen.

Al met al is de Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang blauw een handige en compacte tool voor elke klusser die op zoek is naar een kniptang voor kleine klusjes en elektronische reparaties. Met de vlakke bekken en softgrip handvat is het comfortabel in gebruik en de goede kwaliteit maakt het een betrouwbare keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

3. SmarThuis Ultra Scherpe Kniptang voor blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een krachtige en veelzijdige kniptang voor al je klussen? Dan is de SmarThuis Ultra Scherpe Kniptang iets voor jou! Gemaakt van hoogwaardig koolstofstaal, garandeert deze tang een lange levensduur en weerstand tegen corrosie en oxidatie. De handgrepen zijn gemaakt van superzacht rubber, wat zorgt voor een comfortabele grip en voorkomt blaren of vermoeide handen, zelfs na intensief gebruik.

Deze multifunctionele tang kan worden gebruikt voor een breed scala aan taken, zoals het maken van sieraden, elektronica werk, Ethernet kabel voorbereiding, Gundam Modelbouw en nog veel meer. De tang is klein en compact, waardoor hij ideaal is om mee te nemen naar reparaties op locatie. Het heeft een 15 mm lange bek voor het vlak afsnijden tot 16 AWG (1,3 mm) koper- en zachte draden.

Wat deze tang onderscheidt van andere producten is de precisie waarmee hij knipt en de ultra-scherpe bekken. Hierdoor is hij niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook nauwkeurig en veilig. Bovendien wordt deze tang geleverd met een handige plastic beschermhoes om de vlijmscherpe bekken te beschermen wanneer deze niet worden gebruikt.

Vanuit mijn perspectief, als specialist in Cutter, kan ik zeggen dat de SmarThuis Ultra Scherpe Kniptang een uitstekende keuze is voor zowel professionele klussers als hobbyisten. De tang is duurzaam, veelzijdig en precies, en hij wordt geleverd met een beschermhoes om de bekken te beschermen wanneer ze niet worden gebruikt. Het enige nadeel van deze tang is dat hij niet geschikt is voor het knippen van dikke draden of kabels. Al met al is dit een geweldige tang om in je gereedschapskist te hebben!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 februari in huis

Bekijk prijs

4. STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel

 • list plusHet grote voordeel van de STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel is dat het zwaar en gemakkelijk in gebruik is.
 • list plusDe STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel heeft een goede snijrand, waardoor het eenvoudig is om precieze sneden te maken.
 • list plusDe STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel heeft een goede grip.

Nadelen STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel

 • list plusDe STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel is prijzig.
 • list plusDe STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel is moeilijk te transporteren.
 • list plusDe STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang geel is moeilijk te verplaatsen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.3

1000 V gecertificieerde handgreep, veilig werken, elke handgreep individueel getest tot 10.000 V, conform de huidige normen Handgreep uit 2 componenten voor meer comfort Vinger beveiliging, betere controle en hogere gebruiksveiligheid Gechromeerde kop, roestvrij, makkelijk zuiver te houden en conform de DIN standaarden EN 60900, IEC/CEI 900, VDE 0680 Voor alle draadsoorten Specificaties Lente: 195 mm Gewicht: 246 gram

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Kniptang voor elektriciens: MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor blauw

 • list plusHet mes van deze kniptang is ultra scherp, waardoor het gemakkelijk is om nauwkeurig te knippen.
 • list plusDe kniptang is gemaakt van duurzaam materiaal, wat ervoor zorgt dat hij langdurig meegaat.
 • list plusDoor het praktische formaat van de kniptang is hij gemakkelijk in gebruik.

Nadelen MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor blauw

 • list plusDe kniptang is specifiek gemaakt voor blauwe materialen, waardoor hij minder geschikt is voor andere materialen.
 • list plusDe kniptang heeft geen anti-glijd grip, waardoor hij moeilijker te hanteren is.
 • list plusDoordat de kniptang relatief klein is, is hij minder geschikt voor grotere projecten.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een precisie kniptang voor je Gundam modelbouw, sieraden maken of DIY hobby projecten? Dan is de MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor blauw de perfecte tool voor jou! Het materiaal van dit product is van hoge kwaliteit, omdat het gemaakt is van koolstofstaal en het heeft een corrosie- en oxidatiebestendigheid. De handgrepen zijn gemaakt van superzacht comfortabel rubber, waardoor je geen blaren of vermoeide handen krijgt, zelfs niet na intensief gebruik. Daarnaast heeft deze kniptang een plastic beschermhoes, waardoor de vlijmscherpe bek van de Precisie Snijtang beschermd wordt tijdens het opbergen of vervoeren.

Wat deze kniptang zo bijzonder maakt, is dat het multifunctioneel is. Het kan gebruikt worden in een breed gevarieerde reeks van banen en taken, zoals Gundam Modelbouw, Ethernet kabel voorbereiding, elektronica werk, sieraden maken, DIY Hobby Projecten, enzovoort. Deze micro kniptang heeft een 15 mm lange bek voor het vlak afsnijden tot 16 AWG (1,3 mm) koper- en zachte draden. Het is klein en compact, waardoor het ideaal is om mee te nemen naar reparaties op locatie.

Als specialist in Cutter, kan ik je vertellen dat dit product een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft. Het is zeer betrouwbaar en duurzaam, en elk onderdeel wordt getest vóór verzending. Bovendien is het product op voorraad, wat betekent dat je het snel in huis hebt.

Het enige nadeel van deze kniptang is dat het alleen gebruikt kan worden voor kleine knipklussen. Als je op zoek bent naar een kniptang voor grotere knipklussen, dan is deze kniptang niet geschikt voor jou.

Al met al ben ik zeer tevreden over de MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor blauw. Het is een multifunctioneel en betrouwbaar product dat perfect is voor kleine knipklussen. Ik zou dit product zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een precisie kniptang voor zijn of haar hobbyprojecten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Knipex 95 12 200 Kabelschaar kleurloos

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een krachtige en veelzijdige kabelschaar? Dan is de Knipex 95 12 200 Kabelschaar dé tang voor jou! Deze tang is geschikt voor het knippen van koper- en aluminiumkabels, een- en meerdraads. De precisiegeslepen en geharde snijvlakken zorgen ervoor dat je keurig en glad kunt knippen, zonder plat te drukken. Bovendien kun je gemakkelijk knippen met één hand en is de tang voorzien van een klembeveiliging en een verstelbaar schroefscharnier.

Wat deze tang echt uniek maakt, is het voor- en nasnijden (1e en 2e snijkant) waardoor je ook kabels tot Ø 20 mm kunt strippen. Daarnaast is het knippen met deze tang erg gemakkelijk omdat het weinig kracht kost dankzij de gunstige overbrengingsverhouding en de nieuwe snijkantvorm. De handgrepen zijn voorzien van meercomponentenhulzen wat zorgt voor extra comfort tijdens het knippen.

De tang heeft een lengte van 200 cm en weegt slechts 324 g. Het is belangrijk om te weten dat deze tang niet geschikt is voor staaldraad en hardgetrokken kopergeleiders. Als expert op het gebied van Cutter, kan ik je vertellen dat deze tang uitblinkt in het knippen van kabels en een absolute must-have is voor elke elektricien of doe-het-zelver.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan deze tang is dat je met één hand kunt knippen en dat de tang erg weinig kracht kost. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de tang niet geschikt is voor staaldraad en hardgetrokken kopergeleiders. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor zo'n veelzijdige en krachtige tang!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Plato - Model: 170 niet van toepassing

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.2

Plato - Model: 170 - Ultra Scherpe Zijkniptang voor Sieraden / Spoel / Gundam Modelbouw Door de geringe afmetingen is deze zijkniptang uitermate geschikt voor werk op moeilijk bereikbare plaatsen en voor precisie werkzaamheden. Maximale knipbelasting: 16 AWG Length: 125mm Max. cutting capacity: 16 AWG

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

8. Beste Kniptang voor juweliers: Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang 3D Pen / Printing Sieraden Maken / Kralen Elektronica

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang 3D Pen / Printing Sieraden Maken / Kralen Elektronica

 • list plusDankzij de uitstekende kwaliteit en de precieze snede is deze kniptang uitermate geschikt voor precisiewerk.
 • list plusHet is praktisch in gebruik en heeft een ergonomisch ontwerp.
 • list plusDe kniptang is multifunctioneel en kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals het maken van sieraden, elektronica en 3D-printen.

Nadelen Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang 3D Pen / Printing Sieraden Maken / Kralen Elektronica

 • list plusEr zijn namaakproducten op de markt die van lagere kwaliteit zijn.
 • list plusDe kniptang is niet geschikt voor het knippen van platen.
 • list plusDe kniptang is niet geschikt voor het knippen van dikke materialen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.1

Ben jij op zoek naar een handige en multifunctionele kniptang? Dan is de Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang echt iets voor jou! Met zijn scherpe punt heb je geen enkel probleem om visdraad, koperdraad en zelfs 1mm ijzerdraad te knippen. Ook tyraps zijn met deze tang in een wip doorgeknipt. En dat niet alleen, deze tang is ook nog eens perfect voor hobbydoeleinden en het maken van sieraden en kralen.

Met een lengte van 13 cm en een gewicht van slechts 66 g is deze kniptang erg handzaam en ligt hij heerlijk in de hand. Bovendien heeft deze tang een softgrip waardoor je extra comfortabel kunt knippen.

Wat deze kniptang echt bijzonder maakt, is zijn veelzijdigheid. Of je nu bezig bent met het maken van sieraden, het knutselen van een 3D-printer of het repareren van elektronica, deze tang is geschikt voor al deze doeleinden.

Naast al deze voordelen zijn er helaas ook een paar nadelen. Zo is deze tang niet geschikt voor het knippen van hele dikke draden en kan hij na langdurig gebruik wat minder scherp worden.

Al met al is de Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en handzame kniptang. Of je nu een hobbyist bent of een professional, deze tang is geschikt voor iedereen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

9. Compacte kniptang voor kabels /

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Compacte kniptang voor kabels /

 • list plusHet voordeel van deze kniptang is dat hij compact is, waardoor het makkelijk is om mee te nemen.
 • list plusDe kniptang is sterk, wat betekent dat het een stevige behandeling kan.
 • list plusDe kniptang heeft scherpe klemmen die precies knippen.

Nadelen Compacte kniptang voor kabels /

 • list plusDe kniptang is lastig in gebruik.
 • list plusEen nadeel van deze kniptang is dat het slijtagegevoelig is.
 • list plusDe kniptang is moeilijk te hanteren.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een compacte en veelzijdige kniptang? Dan is de Compacte kniptang voor kabels van Fixpoint de perfecte keuze voor jou! Deze tang is speciaal ontworpen om draden door te knippen en biedt een aantal handige functies die het werk een stuk gemakkelijker maken.

De gepolijste vernikkelde kniptang is perfect voor precisiewerk en heeft een nauwkeurige kleine tang met dubbel veermechanisme. Dit zorgt ervoor dat je met de tang zeer precies kunt knippen. De tang is gemaakt van extra gehard gereedschapsstaal, wat betekent dat hij lang meegaat en bestand is tegen slijtage.

Een ander geweldig kenmerk van deze tang is de anti-slip geïsoleerde handgreep. Deze handgreep biedt extra grip en voorkomt dat je handen wegglijden tijdens het knippen. Dit is vooral handig als je met de tang werkt in vochtige omstandigheden.

Wat deze tang onderscheidt van andere tangen is de compacte vormgeving. Met een lengte van slechts 110 mm past hij gemakkelijk in je gereedschapskist en kun je hem overal mee naartoe nemen. Dit maakt hem de perfecte keuze voor mensen die veel onderweg zijn en hun gereedschap bij de hand willen hebben.

Als het gaat om de beste toepassing voor deze tang, is hij perfect voor het knippen van kabels en draden. Hij is ook ideaal voor het knippen van andere materialen, zoals touw en plastic. De tang kan worden gebruikt in een verscheidenheid van omstandigheden, van huishoudelijke klussen tot professionele projecten.

Over het algemeen is de Compacte kniptang voor kabels van Fixpoint een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en duurzame tang. De tang is gemakkelijk in gebruik en biedt een aantal handige functies die het werk een stuk gemakkelijker maken. Het enige nadeel is dat de tang alleen geschikt is voor kleinere taken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. STANLEY FatMax Zijsnijtang Zijkniptang Kniptang zwart , geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.7

| Afname Per: 1 Stuk| EAN: 3253560708146 | Merk: Stanley | Uitvoering: kracht | Korte beschrijving: \n Lengte: 200 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kniptangen. Er zijn namelijk 726 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!