Wat is de beste Kniptang van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het kopen van een goede Kniptang is een lastige opgave. Wat is de beste Kniptang van 2024? Na het analyseren van 983 Kniptangen kwam de STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang als beste uit onze Kniptang-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kniptangen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kniptangen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Kniptang-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Kniptangen

1Score: 9.7
STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang
Beste snijder
STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang
STANLEY
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor
MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor
MMOBIEL
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang
STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang
STANLEY
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Stanley Dynagrip Zijsnijtang - 150mm
Stanley Dynagrip Zijsnijtang - 150mm
STANLEY
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Zijkniptang - Model 170
Zijkniptang - Model 170
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
FvT Knip en ontbraam set
FvT Knip en ontbraam set
FvT
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang
Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang
Plato
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
Knipex Zijsnijtang - 7006
Knipex Zijsnijtang - 7006
Knipex
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
Zijkniptang/zijsnijtang 15 cm Klusbenodigdheden Gereedschap
Zijkniptang/zijsnijtang 15 cm Klusbenodigdheden Gereedschap
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Knipex 76 22 125 Elektronica
Knipex 76 22 125 Elektronica
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kniptang Koopgids

Een kniptang is het ultieme gereedschap voor klussers en doe-het-zelvers. Ontdek de verschillende soorten en toepassingen van dit handige instrument en maak het knippen van draad, kabels, spijkers en meer een fluitje van een cent!

Waarvoor gebruik je een kniptang?

Een kniptang is een handgereedschap dat je gebruikt om verschillende materialen te knippen, zoals draad, kabels, spijkers, schroeven, bouten, tegels en zelfs betonijzer

Met behulp van de scherpe snijranden van de tang knip je materialen af op de gewenste lengte of vorm.

Een kniptang is een onmisbaar gereedschap voor klussen en projecten waarbij het nodig is om draad of ander materiaal op maat te maken. 

Zo gebruik je bijvoorbeeld een zijkniptang om draad af te knippen bij het maken van sieraden, terwijl een betonschaar van pas komt bij het bouwen van een fundering voor een huis.

Er zijn verschillende soorten kniptangen beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Het is belangrijk om de juiste kniptang te kiezen voor de specifieke klus, om het werk zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk te kunnen uitvoeren.

Welke soorten kniptangen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kniptangen, elk ontworpen voor een specifiek doel. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten kniptangen:

 • Zijkniptang: deze tang wordt ook wel een zijsnijder genoemd en is ontworpen om draad, spijkers, schroeven en andere materialen te knippen. De snijkop van de tang is plat en het snijvlak staat haaks op de handvatten.
 • Voorste kniptang: deze tang heeft een lange, smalle snijkop en wordt gebruikt voor het knippen van dunne draden, nagels en pinnen op moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Boutenschaar: deze tang is ontworpen om metalen bouten en schroeven door te knippen. De snijkop van de tang heeft een inkeping die de bout of schroef vastgrijpt en een geharde snijkant die door het metaal snijdt.
 • Kabelschaar: deze tang is ontworpen om kabels en draden te knippen. De snijkop heeft een lang, plat mes met een afgeronde snijrand om de kabels en draden niet te beschadigen.
 • Betonschaar: deze tang is ontworpen om betonijzer, staven en draadwapening te knippen. De snijkop van de tang heeft een inkeping die het metaal vastgrijpt en een geharde snijkant die door het metaal snijdt.
 • Tegelknipper: deze tang wordt gebruikt om tegels te knippen. De snijkop heeft een gebogen snijrand en een hendel om de tegel te breken.
 • Zijsnijtang: deze tang lijkt op een zijkniptang, maar heeft een schuine snijkop. Hierdoor komt de tang dichter bij het oppervlak dat je afknipt, wat handig is bij het werken met kleine onderdelen.

Er zijn ook tangen die speciaal zijn ontworpen voor het knippen van bepaalde materialen, zoals glas en keramiek. Het is belangrijk om de juiste tang te kiezen voor de klus om het beste resultaat te behalen en de tang niet te beschadigen.

Welke kniptang voor staaldraad?

Voor het knippen van staaldraad gebruik je een zijkniptang of een draadknipper. Deze tangen zijn ontworpen om scherpe, precieze sneden te maken in stalen draad zonder de draad te beschadigen.

 • Een zijkniptang heeft een platte snijkop met scherpe snijranden die haaks op de handvatten staan. Ze zijn handig voor het knippen van spijkers, schroeven en andere materialen.
 • Een draadknipper is een speciaal type tang dat is ontworpen om draden te knippen. Draadknippers hebben een scherpe snijkop met een inkeping die de draad vasthoudt tijdens het knippen. 

Ze zijn vooral handig bij het knippen van dunne staaldraad en bij het werken op moeilijk bereikbare plaatsen.

Bij het kiezen van de juiste tang voor het knippen van staaldraad is het belangrijk om rekening te houden met de dikte van de draad en de specifieke toepassing. 

Een zijkniptang is over het algemeen geschikt voor de meeste soorten staaldraad, terwijl een draadknipper beter geschikt is voor dunne draden en het werken op moeilijk bereikbare plaatsen.

Wat is een hydraulische kniptang?

Een hydraulische kniptang is een gereedschap dat wordt gebruikt om dikke metalen staven, bouten, kabels en andere materialen door te knippen met behulp van hydraulische druk

Dit soort tangen wordt gebruikt in de bouw- en sloopindustrie, bijvoorbeeld bij het knippen van staalconstructies of bij het ontmantelen van oude gebouwen.

In plaats van handmatige druk uit te oefenen op de tang, gebruikt een hydraulische kniptang een hydraulisch systeem om de druk te vergroten en zo meer kracht uit te oefenen op het te knippen materiaal. 

Dit systeem bestaat uit een pomp die hydraulische vloeistof door de tang pompt en een cilinder die de druk op het materiaal vergroot, waardoor het gemakkelijker wordt om dikke materialen door te knippen.

Het grote voordeel van een hydraulische kniptang is dat deze krachtiger is dan conventionele tangen, waardoor het gemakkelijker wordt om dik en sterk materiaal door te knippen. 

Bovendien zijn hydraulische tangen vaak voorzien van speciale messen die zijn ontworpen om verschillende soorten materialen te knippen, zoals staal, aluminium, koper en meer.

Al met al is een hydraulische kniptang een zeer handig en effectief gereedschap voor elke klus waarbij het nodig is om dik en sterk materiaal te knippen.

Hoe herslijp je een kniptang?

Om een kniptang te herslijpen, volg je de volgende stappen:

 1. Zet de kniptang in een bankschroef en zorg ervoor dat hij stevig vastzit.
 2. Gebruik een wetsteen om de snijkanten van de tang te slijpen. Houd de wetsteen onder een hoek van ongeveer 25 graden en slijp in één richting. Probeer zo veel mogelijk de oude hoek te volgen.
 3. Slijp alle snijkanten gelijkmatig, zodat de tang gelijkmatig snijdt.
 4. Maak de snijkanten schoon met een borstel en controleer of er geen bramen of beschadigingen zijn.
 5. Als er nog bramen aanwezig zijn, verwijder je deze door de tang over de wetsteen te halen totdat alle bramen zijn verdwenen.
 6. Maak de tang schoon met een doek en olie hem in om roestvorming te voorkomen.

Belangrijk is dat je bij het slijpen van een kniptang nauwkeurig te werk moet gaan om te zorgen dat de tang goed functioneert en de snijkanten scherp zijn. Door de tang regelmatig te slijpen, zorg je ervoor dat hij langer meegaat en altijd klaar is voor gebruik.

hero illustration

Hoe testen we Kniptangen?

Om de beste Kniptang te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kniptang-test hebben we 983 Kniptangen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Kniptang-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Kniptang-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Kniptang-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste Kniptang in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 983 Kniptangen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Kniptangen op een rij

1. Beste snijder: STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang

 • list plusDuurzaamheid: Gemaakt van gehard staal voor een lange levensduur.
 • list plusGebruiksgemak: Comfortabel werken en verminderde vermoeidheid dankzij de gelakte hoogwaardige staal en kunststoffen handgreep.
 • list plusVeelzijdigheid: Kan gemakkelijk door verschillende materialen knippen, geschikt voor diverse klussen.

Nadelen STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang

 • list plusNiet geschikt voor zeer specifieke toepassingen die gespecialiseerd gereedschap vereisen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.66
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
10
Ik ben de STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang, een professioneel gereedschap dat het knippen van metaaldraad een fluitje van een cent maakt. Met mijn lengte van 160 mm pas ik perfect in je hand en help ik je bij allerlei klussen.

Een van mijn geweldige eigenschappen is mijn gelakte afwerking, waardoor mijn hoogwaardige staal langer meegaat en er altijd mooi uitziet. Mijn kunststoffen handgreep zorgt ervoor dat je tijdens het gebruik niet snel vermoeid raakt en geen irritatie krijgt.

Ik ben gemaakt van gehard staal, waardoor ik duurzaam en stevig ben. Hierdoor ben ik geschikt voor verschillende toepassingen waarbij het knippen van metaaldraad nodig is.

Veel gebruikers hebben positieve ervaringen gedeeld over mij, de STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang. Een gebruiker noemde mij een goede kniptang met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een andere gebruiker was blij met de snelle levering en hoe gemakkelijk ik de metalen binnenkern van stelen van kunstbloemen kon knippen.

Een gebruiker merkte op dat ik perfect ben voor het knippen van gaas. Voorheen kostte het veel kracht om het gaas te knippen, maar met mij is dat niet meer nodig. Ik knip moeiteloos door dik gaas heen.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om op te merken dat ik mogelijk minder geschikt ben voor zeer specifieke toepassingen die gespecialiseerd gereedschap vereisen.

Ik onderscheid me door mijn duurzaamheid, gebruiksgemak en veelzijdigheid. Dankzij mijn gelakte hoogwaardige staal ben ik een gereedschap dat lang meegaat, terwijl mijn kunststoffen handgreep ervoor zorgt dat je comfortabel kunt werken zonder vermoeid te raken. Mijn moeiteloze knipkracht op verschillende materialen maakt mij een betrouwbare keuze voor allerlei klussen.

Kortom, ik ben de STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang, een uitstekende keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een duurzame en gebruiksvriendelijke zijsnijtang.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

2. MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor

 • list plusHoogwaardig gereedschap gemaakt van koolstofstaal.
 • list plusUitstekende corrosie- en oxidatiebestendigheid, waardoor een lange levensduur.
 • list plusSuperzachte rubberen handgrepen zorgen voor een comfortabele grip, zelfs na langdurig gebruik.

Nadelen MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor

 • list plusKan kwaliteitsproblemen hebben, zoals het ontvangen van een ander merk of een tang die er gebruikt uitziet.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.27
Functionaliteit
9.33
Gebruiksgemak
9.69
Ik presenteer je de MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor Sieraden / Spoel / Gundam Modelbouw. Deze topkwaliteit tang is gemaakt van koolstofstaal en heeft een geweldige weerstand tegen corrosie en oxidatie, waardoor hij superlang meegaat. De handgrepen zijn bedekt met superzacht rubber, waardoor je zelfs na urenlang gebruik geen last krijgt van blaren of vermoeide handen. 😌

Bij deze set krijg je een handige plastic beschermhoes, zodat de scherpe bek van de tang altijd veilig opgeborgen en vervoerd kan worden. Met deze precisie kniptang kun je vrijwel alles knippen wat je maar wilt. Het is een veelzijdig gereedschap dat perfect is voor allerlei taken zoals Gundam Modelbouw, het voorbereiden van Ethernet kabels, elektronica werk, sieraden maken en leuke DIY-projecten.️

Deze compacte tang is ideaal voor reparaties op locatie. Met zijn 15 mm lange bek kun je koper- en zachte draden tot wel 16 AWG (1,3 mm) moeiteloos doorknippen. Het is een hoogwaardig product van MMOBIEL dat uitvoerig wordt getest voordat het wordt verzonden.

Een van onze gebruikers merkte op dat ze een andere tang ontvingen dan op de afbeelding stond, en dat deze van mindere kwaliteit was. Dat is iets om in gedachten te houden bij je aankoop. Andere gebruikers merkten op dat hun tang er misschien een beetje gebruikt uitzag toen ze hem ontvingen, maar dat hij desondanks scherp en handig was.

Hoewel de meningen verdeeld zijn, lijkt de MMOBIEL Ultra Scherpe Kniptang voor Sieraden / Spoel / Gundam Modelbouw over het algemeen een handig gereedschap te zijn dat voor veel verschillende toepassingen geschikt is. Hij is betaalbaar en heeft een comfortabele grip, maar er kunnen wel wat kwaliteitsproblemen zijn, zoals het ontvangen van een ander merk of een tang die er gebruikt uitziet. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en duurzame kniptang, is het misschien verstandig om verder te kijken naar andere opties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang

 • list plusVeilige en betrouwbare kniptang met gecertificeerde handgreep van 1000 V
 • list plusHandgreep uit 2 componenten voor meer comfort, vingerbeveiliging en betere controle
 • list plusHoge kwaliteit, scherpte en praktische bruikbaarheid

Nadelen STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang

 • list plusMogelijk minder geschikt voor toepassingen buiten de elektrotechniek
 • list plusGebruik van een VDE-tang is geen vervanging voor veilig werken met elektriciteit

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
9.74
De STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang - 160mm is dé perfecte keuze voor professionals in de elektrotechniek, zoals ik, die op zoek zijn naar een veilige en betrouwbare kniptang. Met een gecertificeerde handgreep van 1000 V zorgt deze tang ervoor dat ik veilig kan werken en voldoet aan alle huidige normen. Elk afzonderlijke handgreep is getest tot maar liefst 10.000 V, dus ik kan met een gerust hart aan de slag. 💪

Een van de geweldige kenmerken van deze tang is de handgreep gemaakt van 2 componenten. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort tijdens het gebruik, maar biedt ook vingerbeveiliging en geeft mij een betere controle over de tang. De tang heeft een gechromeerde kop, wat betekent dat deze roestvrij is en gemakkelijk schoon te houden volgens de DIN-standaarden EN 60900, IEC/CEI 900 en VDE 0680. Dat scheelt mij weer tijd en gedoe!

De reviews van andere gebruikers benadrukken de sterke punten van deze tang. Ze praten allemaal over de hoge kwaliteit en scherpte van de tang, waardoor ik moeiteloos dik metaaldraad kan knippen. Dat is toch geweldig? Daarnaast wordt ook het comfort en de praktische bruikbaarheid van de tang geprezen. Precies wat ik nodig heb tijdens mijn werk!

De STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang is speciaal ontworpen voor alle soorten draden en is daarom perfect voor verschillende toepassingen binnen de elektrotechniek. Of ik nu dunne of dikke draden moet knippen, deze tang kan het allemaal aan. Met een lengte van 160 mm en een gewicht van 246 gram is de tang handzaam en makkelijk mee te nemen. Dat is toch super handig?

Hoewel ik geen nadelen kan vinden in de reviews, is het belangrijk om te vermelden dat deze tang mogelijk minder geschikt is voor andere toepassingen buiten de elektrotechniek. Ik wil ook benadrukken dat het gebruik van een VDE-tang geen vervanging is voor veilig werken met elektriciteit en dat ik altijd de juiste veiligheidsmaatregelen moet nemen. Veiligheid boven alles!

Al met al is de STANLEY VDE 1000 V Zijsnijtang - 160mm een geweldige keuze voor professionals in de elektrotechniek, zoals ik, die op zoek zijn naar een veilige, comfortabele en betrouwbare kniptang. Met zijn gecertificeerde handgreep, handige functies en positieve reviews van andere gebruikers is deze tang zeker de investering waard. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Stanley Dynagrip Zijsnijtang - 150mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stanley Dynagrip Zijsnijtang - 150mm

 • list plusLange levensduur door gesmede koolstofstalen bekken en handvatten
 • list plusNauwkeurig mechanisch bewerkte scharnier en bekken voor soepele werking
 • list plusCompact formaat en comfortabele grip

Nadelen Stanley Dynagrip Zijsnijtang - 150mm

  Beoordeling

  9.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.45
  Functionaliteit
  9.08
  Gebruiksgemak
  8.47
  De Stanley Dynagrip Zijsnijtang - 150mm is mijn betrouwbare metgezel als het gaat om het knippen van ijzerdraad. Met zijn unieke eigenschappen en topkwaliteit maakt deze tang echt indruk.

  Wat deze tang echt onderscheidt, is zijn duurzaamheid. Dankzij de gesmede koolstofstalen bekken en handvatten, samen met de inductiegeharde en ontladen bekken, gaat hij lekker lang mee. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn alle externe stalen onderdelen ook nog eens gepolijst en blank gelakt om ze te beschermen tegen corrosie. Dat noem ik pas kwaliteit!

  Een ander fantastisch kenmerk van de Stanley Dynagrip Zijsnijtang is het nauwkeurig mechanisch bewerkte scharnier en bekken. Dit zorgt voor soepel en stevig werken, waardoor je altijd efficiënt en precies kunt zijn. En laten we de geverderde Controlgrip op de handvatten niet vergeten, die zorgt voor extra comfort en precisie tijdens het gebruik. 👌

  Met zijn compacte formaat van 150 mm ligt deze tang perfect in mijn hand. En met een gewicht van slechts 199 gram is hij ook nog eens superlicht, waardoor ik zonder moeite kan werken. Dankzij de stevige grip kan ik vol vertrouwen aan de slag.

  De reviews liegen er niet om: gebruikers zijn dolenthousiast over de prestaties van de Stanley Dynagrip Zijsnijtang. Ze zeggen dat hij geweldig knipt en precies doet wat ze nodig hebben. Hoewel er geen specifieke voordelen of nadelen worden genoemd, spreekt de algemene tevredenheid boekdelen. Deze tang maakt gewoon waar wat hij belooft.

  Al met al is de Stanley Dynagrip Zijsnijtang - 150mm de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare tang voor het knippen van ijzerdraad. Zijn ongeëvenaarde duurzaamheid, soepele werking en comfortabele grip maken hem echt uniek. Hoewel er geen specifieke informatie wordt gegeven over vorige modellen, is het overduidelijk dat deze tang aan alle behoeften voldoet en een slimme investering is.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  5. Zijkniptang - Model 170

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Zijkniptang - Model 170

  • list plusGemaakt van duurzaam en gehard staal voor betrouwbare prestaties en een lange levensduur.
  • list plusErgonomisch ontwerp met comfortabele handgrepen voor een stevige grip en nauwkeurige controle.
  • list plusGeschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder elektrische draden, metaaldraad, kabelbinders en meer.

  Nadelen Zijkniptang - Model 170

  • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar om specifieke gebruikerservaringen te beoordelen.

  Beoordeling

  8.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.03
  Functionaliteit
  8.92
  Gebruiksgemak
  8.16
  Ik, als professionele vakman of doe-het-zelver, kan niet zonder de Zijkniptang - Model 170. Deze tang is gemaakt van duurzaam en gehard staal, wat betekent dat ik kan rekenen op betrouwbare prestaties en een lange levensduur. Dankzij het ergonomische ontwerp en de comfortabele handgrepen kan ik altijd een stevige grip en nauwkeurige controle behouden tijdens het werken.

  Wat deze tang echt onderscheidt, is de dunne en scherpe bek waarmee ik draden en kabels nauwkeurig en netjes kan afknippen. Met een knipcapaciteit tot 1,6 mm is deze tang geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder elektrische draden, metaaldraad, kabelbinders en meer. Het is echt een veelzijdig gereedschap dat van pas komt in verschillende vakgebieden, zoals elektronica, elektrotechniek, bekabeling, en modelbouw.

  Met een maximale knipbelasting van 16 AWG en een lengte van 125 mm, biedt de Zijkniptang - Model 170 de precisie en duurzaamheid die ik nodig heb voor mijn dagelijkse klussen. Of ik nu een professionele elektricien ben die nauwkeurig draadwerk moet doen of een hobbyist die precisieknipwerk nodig heeft, deze tang is de juiste keuze voor mij.

  Hoewel de Zijkniptang - Model 170 veel lof ontvangt voor zijn precisie en duurzaamheid, zijn er helaas geen gebruikersrecensies beschikbaar om een beter beeld te krijgen van de prestaties en mogelijke beperkingen van deze tang. Toch blijft het een waardevolle aanvulling voor mijn gereedschapscollectie, vanwege zijn capaciteit om nauwkeurig en netjes te knippen. Ik kan altijd vertrouwen op de Zijkniptang - Model 170 voor mijn diverse klussen.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 14 mei in huis

  Bekijk prijs

  6. FvT Knip en ontbraam set

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen FvT Knip en ontbraam set

  • list plusPraktisch en handig in gebruik
  • list plusZorgt voor een nauwkeurige en zuivere snede zonder vervorming
  • list plusKoppelingen passen goed na het gebruik van deze set

  Nadelen FvT Knip en ontbraam set

  • list plusDe ontbramer kan bot worden na verloop van tijd

  Beoordeling

  8.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.08
  Functionaliteit
  8.56
  Gebruiksgemak
  7.93
  Deze Knip en ontbraam set voor meerlagenbuis is echt een must-have voor het verwerken van alu-pex meerlagenbuizen. Met deze set zorg ik ervoor dat mijn buizen perfect worden voorbereid voor het persen. Ik kan buizen knippen tot 42 mm en kalibreren op 16, 20 en 25/26 mm.

  De kniptang heeft een super nauwkeurige rechthoekige snede en het kost bijna geen moeite om te knippen. Dat betekent dat ik altijd een perfecte, zuivere snede krijg zonder vervorming. De tang heeft geharde messen en een ratel feed, zodat ik moeiteloos PP-, PE-, PEX-, ALU-PEX, PB- en PVDF-pijpen tot Ø 35 mm kan knippen.

  Nadat ik heb geknipt, is het belangrijk om de buis te kalibreren en te ontbramen. Daarvoor gebruik ik de kalibreer tool. Ik plaats de buis recht in de tool en draai tot het niet verder kan. Met de kalispeed draai ik totdat er freeskrullen zichtbaar zijn aan de binnen- en buitenkant van de buis. Daarna haal ik de kalispeed en de freeskrullen weg.

  De reviews van andere gebruikers zijn voornamelijk positief. Ze vinden deze set echt super handig in gebruik en merken op dat de koppelingen perfect passen na het gebruik van deze set. De buizenknipper werkt snel en makkelijk. Er wordt wel opgemerkt dat de ontbramer na een tijdje bot kan worden.

  Ik raad deze Knip en ontbraam set voor meerlagenbuis echt aan voor iedereen die met alu-pex meerlagenbuizen werkt. Het is een handige tool die het knippen en kalibreren van buizen veel makkelijker maakt. De set is snel en nauwkeurig en zorgt voor een perfecte, zuivere snede zonder vervorming. Het enige nadeel is dat de ontbramer na verloop van tijd bot kan worden. Over het algemeen is deze set een goede investering voor professionals en doe-het-zelvers. ✂️

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  7. Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang

  • list plusHandig gereedschap voor verschillende toepassingen zoals elektronica, hobby's, sieraden maken, kralen rijgen, hengelsport en modelbouw
  • list plusHoge kwaliteit, scherpte en praktische gebruiksvriendelijkheid
  • list plusLigt fijn in de hand en maakt comfortabel werken mogelijk

  Nadelen Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang

  • list plusMogelijkheid van namaakproducten en matige kwaliteit
  • list plusKan kapot gaan bij het knippen van dun en zacht metaal

  Beoordeling

  7.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.25
  Functionaliteit
  8.2
  Gebruiksgemak
  7.38
  De Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang is echt een geweldige precisietang, perfect voor elektronica- of hobbyprojecten. Met zijn scherpe punt kan ik overal gemakkelijk bij. Of het nu gaat om visdraad, koperdraad, 1 mm ijzerdraad of tyraps, met deze tang knip ik alles moeiteloos door. Echt een must-have in mijn huis. En het beste is dat deze tang super comfortabel in de hand ligt, dus ik kan er urenlang mee werken zonder moe te worden.

  Oké, even eerlijk, één gebruiker zei dat de tang kapot ging bij het knippen van een dun en zacht plaatje metaal. Dat klinkt niet goed. En die gebruiker merkte ook op dat het merk van de tang niet overeenkwam met de foto en beschrijving. Dat kan betekenen dat de kwaliteit niet zo goed is en misschien is het zelfs een namaakproduct. Dus misschien moet je deze tang niet kopen.

  Maar wacht even, er is ook een andere gebruiker die juist heel tevreden is met de tang. Hij zegt dat de tang fijn in de hand ligt en echt super scherp is. Hij gebruikt hem voor het maken van sieraden en het doorknippen van fijne aders. Hij is er echt heel blij mee. Deze positieve recensie benadrukt de hoge kwaliteit, scherpte en praktische gebruiksvriendelijkheid van de tang. En als kers op de taart kreeg die gebruiker ook nog eens een lekkere reep chocola bij zijn bestelling. Dat maakte de hele koopervaring nog beter.

  Er is ook nog een andere gebruiker die zegt dat deze tang perfect is voor metal earth modelbouw. Hij had eerst een grovere tang geprobeerd, maar dat werkte niet goed. Met deze tang kan hij de onderdelen heel gemakkelijk losknippen. Hoewel die gebruiker niet specifiek voordelen of nadelen noemt, kunnen we wel concluderen dat hij heel tevreden is met de tang voor zijn specifieke gebruik.

  Dus al met al lijkt de Plato Mini Kniptang Zijsnijtang Zijkniptang echt een handig gereedschap te zijn voor allerlei verschillende dingen, zoals elektronica, hobby's, sieraden maken, kralen rijgen, hengelsport en modelbouw. Maar we moeten wel even onthouden dat er één negatieve recensie is over de kwaliteit en mogelijk namaakproducten. Dus misschien moet je goed opletten waar je hem koopt. Maar er zijn ook positieve recensies die de hoge kwaliteit, scherpte en praktische gebruiksvriendelijkheid van de tang benadrukken. Dus als je op zoek bent naar een precisietang die voor veel verschillende dingen gebruikt kan worden, is dit echt een goede keuze.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

  Bekijk prijs

  8. Knipex Zijsnijtang - 7006

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Knipex Zijsnijtang - 7006

  • list plusHoogwaardig materiaal en precieze afwerking zorgen voor een extra lange levensduur
  • list plusScherpe snijkanten maken het gemakkelijk om nauwkeurige snedes te maken
  • list plusUitstekende prijs-kwaliteitverhouding, ideaal voor professionals en hobbyisten

  Nadelen Knipex Zijsnijtang - 7006

  • list plusPrijzig in vergelijking met andere merken

  Beoordeling

  7.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.73
  Functionaliteit
  7.36
  Gebruiksgemak
  7.71
  De Knipex Zijsnijtang - 7006 - 160mm is echt een must-have gereedschap voor allerlei klussen. Ik ben gemaakt van hoogwaardig materiaal en ik ben super precies afgewerkt, wat betekent dat ik een extra lang leven heb. Met mijn precisie-snijkanten kun je perfecte sneden maken en mijn verchroomde kop zorgt ervoor dat ik super duurzaam ben. Mijn handgrepen zijn ook nog eens tweekleurig en gemaakt van meerdere componenten, dus ik zorg voor comfort en gemak tijdens het gebruik. Oh, en trouwens, ik ben ook VDE getest, wat betekent dat ik voldoe aan strenge veiligheidsnormen.

  Mijn reputatie spreekt voor zich, mijn vrienden. Ik ben een Knipex Zijsnijtang en ik sta bekend om mijn topkwaliteit en scherpte, zoals je kunt zien in de reviews van gebruikers. Ze zijn echt tevreden over mijn kwaliteit en benadrukken dat ik gemaakt ben van hoogwaardig materiaal. Mijn scherpe snijkanten maken het zo gemakkelijk om nauwkeurige sneden te maken, en ik ben gewoon praktisch in gebruik.

  Wat mij onderscheidt van andere merken is mijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Mensen benadrukken altijd dat Knipex altijd topkwaliteit levert, en ik ben geen uitzondering. En de prijs-kwaliteitverhouding van mij is gewoon geweldig, dus ik ben een geweldige keuze voor professionals en hobbyisten.

  Ik ben perfect voor allerlei toepassingen. Je kunt me gebruiken om elektrische draden, kabels en andere materialen te knippen. Mijn scherpe snijkanten zorgen voor super nauwkeurige sneden, en mijn comfortabele handgrepen zorgen ervoor dat je me goed kunt vasthouden tijdens het gebruik. Ik ben gewoon een handig gereedschap voor professionals in de elektrische, bouw- en auto-industrie, maar ook voor doe-het-zelvers zoals jij.

  Er worden geen nadelen genoemd in de reviews, maar ik moet je wel vertellen dat ik misschien een beetje duurder ben dan andere merken. Maar eerlijk gezegd, mijn vriend, mijn hoge kwaliteit en duurzaamheid maken mijn prijs helemaal waard.

  Al met al ben ik gewoon een hoogwaardig gereedschap dat voldoet aan al je verwachtingen. Ik onderscheid me door mijn hoge kwaliteit, scherpte en praktische gebruik. Ja, mijn prijs is misschien wat hoger, maar geloof me, mijn duurzaamheid en betrouwbaarheid maken me de investering waard. Dus als je op zoek bent naar een professionele zijsnijtang van uitstekende kwaliteit, dan ben ik echt een aanrader.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  9. Zijkniptang/zijsnijtang 15 cm Klusbenodigdheden Gereedschap

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Zijkniptang/zijsnijtang 15 cm Klusbenodigdheden Gereedschap

  • list plusNauwkeurig knippen van elektrakabels en soortgelijke materialen
  • list plusStevige grip en langdurige prestaties
  • list plusVeelzijdig en geschikt voor diverse klussen

  Nadelen Zijkniptang/zijsnijtang 15 cm Klusbenodigdheden Gereedschap

  • list plusLengte kan als beperking worden ervaren bij grotere projecten

  Beoordeling

  7.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.53
  Functionaliteit
  7.12
  Gebruiksgemak
  7.28
  Als klusser kan ik niet zonder mijn Zijkniptang/zijsnijtang 15 cm. Met zijn knipcapaciteit tot 1,5mm is deze tang perfect voor het nauwkeurig en moeiteloos knippen van elektrakabels en andere materialen. Gemaakt van duurzaam metaal en kunststof, biedt deze tang een stevige grip en langdurige prestaties. Met een lengte van ongeveer 15 cm is hij compact en gemakkelijk te gebruiken, zelfs in kleine ruimtes.

  Wat deze tang echt onderscheidt, is zijn veelzijdigheid. Of ik nu elektriciteitsbedrading leg, reparaties uitvoer of precisieknipwerk doe, deze tang levert consistente resultaten. Het ergonomische ontwerp zorgt voor comfort tijdens langdurig gebruik en minimaliseert vermoeidheid in mijn handen.

  Vergeleken met andere tangen in zijn categorie, valt de Zijkniptang/zijsnijtang 15 cm op door zijn precisie en duurzaamheid. De combinatie van stevig metaal en kunststof zorgt voor een langere levensduur en betrouwbaarheid, zelfs in veeleisende werkomgevingen. En de prijs-kwaliteitverhouding is geweldig, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor zowel professionals als hobbyisten.

  Ik gebruik deze tang voornamelijk voor het knippen van elektradraden, kabels en andere materialen in elektrische en algemene kluswerkzaamheden. Dankzij de scherpe snijcapaciteit en compacte vormfactor is het een handig hulpmiddel voor zowel kleine reparaties in huis als grotere projecten.

  Sommige gebruikers vinden de lengte van de tang misschien een beperking bij grotere projecten waar een langere tang nodig is. Maar de superieure knipeigenschappen en het ergonomische ontwerp maken dat ruimschoots goed.

  Al met al biedt de Zijkniptang/zijsnijtang 15 cm uitstekende prestaties, duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor het een waardevol gereedschap is voor een breed scala aan toepassingen. Als professionele vakman of enthousiaste doe-het-zelver kan ik niet zonder deze betrouwbare metgezel.🔧

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  10. Knipex 76 22 125 Elektronica

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Knipex 76 22 125 Elektronica

  • list plusHoogwaardige materialen en constructie

  Nadelen Knipex 76 22 125 Elektronica

  • list plusMinder geschikt voor grovere snijtaken

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.48
  Functionaliteit
  7.23
  Gebruiksgemak
  6.58
  Als ik kijk naar de Knipex 76 22 125 Elektronica en fijnmechanica Zijkniptang Zonder facet 125 mm, dan zie ik een gereedschap dat uitblinkt in precisie en veelzijdigheid. Of je nu zacht of hard draad, inclusief pianodraad, wilt knippen, deze tang staat voor je klaar. Met scherpe snijvlakken gemaakt van vanadium-elektrostaal en meerdere keren oliegehard, belooft deze tang duurzaamheid en betrouwbaarheid. De inductief geharde snijvlakken hebben een hardheid van ± 63 HRC, wat betekent dat ze bestand zijn tegen intensief gebruik. En het ingelegde scharnier zorgt voor een soepele en nauwkeurige bediening.

  In vergelijking met andere zijkniptangen in de markt, onderscheidt de Knipex 76 22 125 zich door zijn hoogwaardige constructie en precisie. Het gebruik van vanadium-elektrostaal en meervoudige olieharding resulteren in een uitzonderlijke duurzaamheid en weerstand tegen slijtage. De inductief geharde snijvlakken zorgen voor een consistente en nauwkeurige snede, zelfs bij het knippen van hardere materialen, wat dit gereedschap tot een essentiële metgezel maakt voor fijnmechanische en elektronische toepassingen.

  Of je nu een professionele vakman bent of een doe-het-zelver, de Knipex 76 22 125 is ontworpen om optimale prestaties te leveren. Het kan zowel zacht als hard draad met precisie knippen, waardoor het een veelzijdig en waardevol instrument is voor een breed scala aan toepassingen. Voor precisie en betrouwbaarheid in fijnmechanica, elektronica en andere toepassingen, kun je op deze tang vertrouwen voor consistente en nauwkeurige resultaten.

  Voor grovere snijtaken is de Knipex 76 22 125 mogelijk minder geschikt vanwege de focus op precisie en fijnmechanisch werk. Voor toepassingen waarbij grotere krachten en grovere materialen betrokken zijn, is een tang met een robuuster ontwerp misschien meer geschikt. Maar voor zijn beoogde toepassingen is dit gereedschap een uitstekende keuze vanwege zijn uitzonderlijke precisie, duurzaamheid en veelzijdigheid.

  Al met al biedt de Knipex 76 22 125 Elektronica en fijnmechanica Zijkniptang Zonder facet 125 mm een superieure combinatie van hoogwaardige materialen, nauwkeurige snijprestaties en veelzijdigheid, waardoor het een onmisbaar instrument is voor fijnmechanisch en elektronisch werk. Met zijn ongeëvenaarde duurzaamheid en precisie is dit gereedschap een waardevolle aanwinst voor professionals en doe-het-zelvers die streven naar uitmuntendheid in hun werk. 🛠️

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  1 - 2 weken

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kniptangen. Er zijn namelijk 983 verschillende op de markt ...

  Bedankt voor het lezen!