Bestenu

Stap voor Stap je Kleine Keuken Inrichten!

Kleine keuken? Ook die richt je leuk in. Lees hier hoe!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Stap voor Stap je Kleine Keuken Inrichten!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Als je een kleine keuken hebt, kan het soms lastig zijn om deze praktisch en efficiënt in te richten. Het is belangrijk om slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte en te zorgen voor voldoende opbergruimte. In dit artikel geven we je tips over hoe je een kleine keuken het beste kunt inrichten.

Kies slimme opbergruimte

Een van de belangrijkste dingen bij het inrichten van een kleine keuken is het kiezen van slimme opbergruimte. Denk aan wandrekken, planken, lades en kasten. Maak je zelf een keukeneiland, bouw dan genoeg opbergruimte in je eiland.

Kies bijvoorbeeld voor kasten met uittrekbare planken, zodat je makkelijk bij de spullen achterin kunt komen. Of hang pannen en keukengerei op aan een wandrek. Hierdoor bespaar je ruimte in de kasten en heb je toch alles bij de hand.

Gebruik de hoogte

Een andere manier om slim om te gaan met de beschikbare ruimte in een kleine keuken is door de hoogte te gebruiken. 

Plaats bijvoorbeeld extra kastjes bovenop de bestaande kasten of hang planken aan de muur. Hierdoor creëer je extra opbergruimte zonder dat het ten koste gaat van de vloerruimte.

Kies voor multifunctionele apparatuur

Als je weinig ruimte hebt, is het slim om te kiezen voor apparatuur dat meerdere functies heeft. Denk bijvoorbeeld aan een magnetron met ingebouwde oven of een keukenmachine met verschillende opzetstukken. Hierdoor bespaar je ruimte op het aanrecht en in de kasten.

Maak gebruik van de hoeken

De hoeken van de keuken zijn vaak lastig te gebruiken, maar er zijn toch mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een draaicarrousel in de hoekkast, zodat je makkelijk bij de spullen achterin kunt komen. Of plaats een hoekrek op het aanrecht om kruidenpotjes op te bergen.

Kies voor lichte kleuren

Een lichte kleur op de muren en kasten kan een kleine keuken groter laten lijken. Kies bijvoorbeeld voor wit, beige of lichtgrijs. Hierdoor reflecteert het licht beter en lijkt de ruimte groter.

Minimaliseer de spullen

Tot slot is het belangrijk om kritisch te kijken naar welke spullen je echt nodig hebt in de keuken. Minimaliseer de spullen en bewaar alleen de dingen die je vaak gebruikt. Hierdoor bespaar je niet alleen ruimte, maar het zorgt ook voor meer rust en overzicht in de keuken.

Wanneer je zelf je keuken verbouwd, kun van te voren al rekening houden met de benodigde opbergruimte.

Conclusie

Een kleine keuken indelen kan een uitdaging zijn, maar met deze tips kun je efficiënt omgaan met de beschikbare ruimte. Hopelijk hebben deze tips je geholpen! Bedankt voor het lezen!