Wat is de beste internet radio van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede internet radio is een lastige opdracht. Wat is de beste internet radio van 2024? Na het onderzoeken van 910 internet radio’s kwam de Tivoli Model One Digital Generation als beste getest uit onze internet radio-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de internet radio’s, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 internet radio’s-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame internet radio-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste internet radio’s

1Score: 9.9
Tivoli Model One Digital Generation
Beste internetradio
Tivoli Model One Digital Generation
Tivoli
Ga naar laagste prijs
2Score: 8.6
Roberts Stream 94L
Roberts Stream 94L
Roberts
Ga naar laagste prijs
3Score: 7.3
Revo SuperConnect Stereo
Verbeterd geluid, extra functies en superieure bouwkwaliteit
Revo SuperConnect Stereo
Revo
Ga naar laagste prijs
4Score: 6.1
Ruark Audio R2 Mk4
Ruark Audio R2 Mk4
Ruark Audio
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we internet radio’s?

Om de beste internet radio te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze internet radio-test hebben we 910 internet radio’s geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze internet radio-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze internet radio-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen internet radio-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste internet radio in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 910 internet radio’s te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste internet radio’s in een makkelijke lijst

1. Beste internetradio: Tivoli Model One Digital Generation

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tivoli Model One Digital Generation

 • list plusNaadloze connectiviteit met Chromecast, AirPlay 2 en Bluetooth
 • list plusIndrukwekkende geluidskwaliteit met helder, neutraal en modern audio
 • list plusToegang tot populaire streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music en Tidal

Nadelen Tivoli Model One Digital Generation

 • list plusHogere prijs in vergelijking met andere internetradio's op de markt
 • list plusMogelijk geen budgetvriendelijke optie voor wie op zoek is naar een betaalbare internetradio
 • list plusSommige recensenten hebben de prijs als een beperkende factor genoemd

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.48
Functionaliteit
9.95
Gebruiksgemak
10
De Tivoli Model One Digital Generation 2 is een premium internetradio die moeiteloos moderne technologie combineert met een tijdloos design. Met een prijs van £299 ($350, AU$449) is het een bijgewerkte versie van de in 2017 uitgebrachte Model One Digital, met Apple AirPlay 2, Google Chromecast en een afstandsbediening. Dit product van echt hout is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en heeft een klasse A/B-versterker die een enkele 3,5-inch full-range driver aanstuurt, met een stoere aluminium power/volume knop en ringbediening. Het biedt FM/DAB, Bluetooth en Wi-Fi connectiviteit, met een kleine sleufbasreflexpoort, aux-in en DC-voedingspoort aan de achterkant. Het opzetten van het systeem voor Wi-Fi en AirPlay streaming is eenvoudig en duurt slechts een paar minuten. De afstandsbediening is volledig uitgerust en gebruiksvriendelijk, terwijl de geluidskwaliteit wordt omschreven als schoon, neutraal en modern, met heldere gesproken stemmen en indrukwekkende prestaties in de hoge tonen. Volgens What Hi-Fi? wordt het "geprezen om zijn kwaliteitsbouw, gebruiksgemak en indrukwekkende geluidsprestaties."

De Tivoli Model One Digital Generation 2 Wi-Fi Streaming Smart Radio is ontworpen voor verschillende ruimtes en biedt Chromecast, AirPlay 2 en Bluetooth connectiviteit, en FM-tuning. Het maakt streaming mogelijk van verschillende apps en diensten zoals Spotify, Apple Music en YouTube Music. Dit product combineert naadloos technologie met hoogwaardige materialen en minimalistische stijl, en biedt hoogwaardige audio met enkele of meerdere drivers. De radio biedt ook toegang tot populaire streamingdiensten zoals Tidal, Spotify Connect en Deezer, waardoor het een veelzijdige optie is voor muziekliefhebbers.

De Tivoli Model One Digital Generation 2 is een significante evolutie ten opzichte van zijn voorganger, gericht op het verbeteren van connectiviteit en streamingmogelijkheden. De naadloze integratie met populaire streamingdiensten, samen met het gebruiksvriendelijke ontwerp en indrukwekkende geluidskwaliteit, onderscheidt het in de markt. De prijs kan echter een beperkende factor zijn, zoals opgemerkt door sommige recensenten. Omdat PCMAG verdere beveiligingscontroles vereist voordat ze doorgaan met hun recensie, is het duidelijk dat het product de aandacht trekt van verschillende op technologie gerichte platforms.

In vergelijking met andere internetradio's op de markt, springt de Tivoli Model One Digital Generation 2 eruit vanwege zijn hoogwaardige bouw, naadloze connectiviteitsopties en indrukwekkende geluidskwaliteit. De hogere prijs kan echter maken dat het beter past bij mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige, feature-rijke internetradio-ervaring. Voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie, kunnen andere producten op de markt een meer overtuigende waardepropositie bieden. Desalniettemin, als kwaliteit, gebruiksgemak en premium functies de prioriteit hebben, is de Tivoli Model One Digital Generation 2 ongetwijfeld een topkandidaat.

Samengevat, de Tivoli Model One Digital Generation 2 levert een premium internetradio-ervaring, met naadloze connectiviteit, indrukwekkende geluidsprestaties en een gebruiksvriendelijke interface. Hoewel de prijs voor sommigen een afschrikmiddel kan zijn, maken de kwaliteitsbouw en hoogwaardige functies het tot een topkeuze voor wie op zoek is naar een premium internetradio-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Roberts Stream 94L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Roberts Stream 94L

 • list plusUitgebreide set functies waaronder FM, DAB/DAB+, internetradio, Wi-Fi, Spotify Connect, Amazon Music, Deezer, en Bluetooth mogelijkheden
 • list plusAantrekkelijk ontwerp, groot leesbaar full-color display, en uitstekende bouwkwaliteit
 • list plusVeelzijdig als bedradio met wekker- en timerfuncties

Nadelen Roberts Stream 94L

 • list plusGeluidskwaliteit blijft onveranderd van het vorige model
 • list plusAf en toe Wi-Fi-connectiviteitsproblemen
 • list plusDoor sommige gebruikers als relatief prijzig beschouwd

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.54
Functionaliteit
8.22
Gebruiksgemak
9.13
Als ik kijk naar de Roberts Stream 94L Internet radio, dan zie ik gelijk waarom het in de top staat van de "Beste Internet Radios 2024". Het is een prijswinnend model met FM, DAB/DAB+, internet radio, Wi-Fi, Spotify Connect, Amazon Music, Deezer en Bluetooth. De radio heeft een aantrekkelijk design, een groot, goed leesbaar kleurendisplay en een uitstekende bouwkwaliteit. Het geluid is genieten met een sterke focus op het middenbereik en een nieuwe processor voor een soepele, hoogwaardige audiobeleving. Daarnaast kan deze radio dienst doen als wekkerradio met alarm- en timerfuncties, wat het extra praktisch maakt. De uitzonderlijke bouwkwaliteit, het stijlvolle design en het flexibele handvat voor draagbaarheid maken de Roberts Stream 94L nog aantrekkelijker.

Het opvallende kenmerk van de Roberts Stream 94L is de brede scala aan verbindingsmogelijkheden, waaronder Bluetooth, Spotify Connect, Amazon Music en Deezer. Volgens What Hi-Fi? levert hij een mooi, prettig geluid met een sterke focus op het middenbereik, en de nieuwe processor zorgt voor een krachtige en gedetailleerde prestatie. Het is echter vermeldenswaardig dat ondanks dat de geluidskwaliteit van de radio aangenaam is, deze onveranderd is ten opzichte van het vorige model. Het product wordt ook geprezen om de duidelijke en gedetailleerde informatie over de zenders en de bediening via de knoppen aan de voorkant, draaiknoppen of de Undok-app.

Een recensie op radiofidelity.com prijst de geavanceerde functies van de Roberts Stream 94L, zoals efficiënte Bluetooth-connectiviteit, Spotify Connect, een natuurlijke houten behuizing en toegang tot Deezer en Amazon Prime Music. Het wordt geprezen om zijn kristalheldere en high-definition audiokwaliteit, evenals de gebruiksvriendelijke functies. Sommige gebruikers vinden het echter wat aan de prijzige kant en merken incidentele Wi-Fi-connectiviteitsproblemen op.

De concurrenten van de Roberts Stream 94L, zoals de Ruark Audio R2 Mk4 en de Pure Elan Connect+, hebben elk hun eigen unieke sterke punten. De Ruark Audio R2 Mk4 is een premium internetradio met een hoogwaardig muzieksysteem, rijk geluid en indrukwekkende dynamiek. Aan de andere kant is de Pure Elan Connect+ een alles-in-één radio met een compact design en uitgebreide functies, waaronder Bluetooth-connectiviteit en toegang tot meer dan 25.000 internetradiostations. Sommige gebruikers vinden echter dat de interface en app-integratie tekortschieten.

Wat betreft de prijs, de Roberts Stream 94L is verkrijgbaar voor £19.85 met een volledig terugbetaalbare garantie van 6 jaar als deze ongebruikt blijft. Dit plaatst het in een marktsegment met diverse audioproducten, zoals de Ruark Audio R410 Wireless Music System, de Bluesound NODE Wireless Music Streamer en andere Roberts en Ruark modellen. De prijsstelling maakt de Roberts Stream 94L aantrekkelijk voor wie op zoek is naar een combinatie van premium functies en betaalbaarheid.

Al met al is de Roberts Stream 94L Internet radio een geduchte keuze, met uitstekende geluidskwaliteit, diverse verbindingsmogelijkheden en een strak, praktisch design. Hoewel er af en toe Wi-Fi-connectieproblemen kunnen optreden en sommigen het relatief prijzig vinden, maken het indrukwekkende assortiment aan functies en de gebruiksvriendelijke functionaliteit het tot een sterke concurrent op de markt voor internetradio's.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Verbeterd geluid, extra functies en superieure bouwkwaliteit: Revo SuperConnect Stereo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Revo SuperConnect Stereo

 • list plusBrede scala aan streamingdiensten

Nadelen Revo SuperConnect Stereo

 • list plusHogere prijs in vergelijking met traditionele radio's
 • list plusOneven basweergave

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.98
Functionaliteit
7.1
Gebruiksgemak
7.73
De Revo SuperConnect Stereo valt op als een modern-retro internetradio systeem, met een mix van klassieke esthetiek en geavanceerde functionaliteit. Met een veelzijdige reeks functies biedt deze internetradio toegang tot DAB, FM, internetradio, podcasts en muziekstreaming, waardoor het een uitgebreid muzieksysteem is. Het opvallende kenmerk van het apparaat is de ondersteuning voor verschillende streamingdiensten zoals Spotify, Deezer en Amazon Music, waardoor het aansluit bij diverse muziekvoorkeuren. Volgens Trusted Reviews levert de SuperConnect Stereo "groots, gedetailleerd en ruimtelijk geluid met consistente prestaties over zijn bronnen," wat zorgt voor een meeslepende luisterervaring. Daarnaast zorgt de integratie van de Undok-app voor muziekstreaming en EQ-opties voor meer gebruikerscontrole en aanpassingsmogelijkheden.

Ondanks zijn indrukwekkende eigenschappen, heeft de Revo SuperConnect Stereo een hogere prijs in vergelijking met traditionele radio's. Trusted Reviews merkt op dat het apparaat "duur is voor een 'radio'," wat budgetbewuste consumenten zou kunnen afschrikken. Verder zijn er opmerkingen over ongelijkmatige basoutput, wat wijst op een potentieel verbetergebied in toekomstige iteraties. Desalniettemin positioneert de integratie van het product met UNDOK-technologie voor bediening via iOS- en Android-apps, samen met zijn 30 watt Class D-versterker, het als een premium aanbod op de internetradiomarkt.

In vergelijking met andere top internetradio's, concurreert de Revo SuperConnect Stereo met de Roberts Stream 94L en Ruark Audio R2 Mk4. Terwijl de Roberts Stream 94L wordt geprezen om zijn algehele prestaties en soepel, aangenaam geluid, onderscheidt de Revo SuperConnect Stereo zich met een modern-retro esthetiek en stereogeluid, waardoor het aantrekkelijk is voor gebruikers die op zoek zijn naar een mix van tijdloos ontwerp en geavanceerde functionaliteit. Op dezelfde manier wordt de Ruark Audio R2 Mk4 geprezen om zijn hoogwaardige muzieksysteem en rijk geluid, maar de uitgebreide connectiviteitsopties en ondersteuning voor een breed scala aan streamingdiensten maken de Revo SuperConnect Stereo een aantrekkelijk alternatief voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige oplossing voor internetradio.

Tot slot biedt de Revo SuperConnect Stereo een overtuigende optie voor liefhebbers van internetradio, met een balans tussen klassiek ontwerp en moderne functies. Zijn brede scala aan streamingdiensten, ruimtelijk geluid en connectiviteitsopties maken het tot een premium keuze voor degenen die willen investeren in een uitgebreid muzieksysteem. Ondanks zijn hogere prijs en mogelijke zorgen over de basoutput, maken de mix van esthetiek, functionaliteit en integratie met populaire streamingdiensten de SuperConnect Stereo tot een sterke concurrent op de internetradiomarkt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Ruark Audio R2 Mk4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ruark Audio R2 Mk4

 • list plusNaadloze integratie van klassieke radiofuncties met geavanceerde streamingmogelijkheden
 • list plusHoogwaardig geluid met authentieke traditionele Class AB-versterking en stereoluidsprekers
 • list plusAantrekkelijk ontwerp met polymeer kast en houten lamellen rooster

Nadelen Ruark Audio R2 Mk4

 • list plusGebrek aan ondersteuning voor Apple AirPlay en Google Chromecast voor direct streamen vanuit andere apps
 • list plusUitdagend menu systeem om te navigeren voor sommige gebruikers
 • list plusGeprijsd op £479 / AU$899, wat voor sommige consumenten als hoog kan worden beschouwd

Beoordeling

6.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.49
Functionaliteit
6.11
Gebruiksgemak
5.64
De Ruark Audio R2 Mk4 is een veelzijdige draadloze luidspreker die klassieke radiofuncties naadloos integreert met geavanceerde streaming-mogelijkheden, waardoor het een overtuigende optie is in zijn prijsklasse. Met een prijs van £479 / AU$899 is deze moderne, maar klassiek ogende internetradio voorzien van toegang tot wereldwijde internetradiozenders, FM-analoog en DAB+ digitale radio, waarmee het zich onderscheidt van de meeste draadloze luidsprekers. "Het biedt een hoogwaardig streaming-muzieksysteem met het extra voordeel van volledige radiofunctionaliteit." De R2 Mk4's polymeerbehuizing en houten lamellenrooster, verkrijgbaar in lichte room- of espresso-afwerkingen, geven het een onderscheidend en aantrekkelijk ontwerp.

Het opzetten van de R2 Mk4 is eenvoudig dankzij de bovenaan gemonteerde Rotodial-besturing. Het beschikt over echte traditionele Class AB-versterking en stereoluidsprekers, wat zorgt voor indrukwekkende geluidskwaliteit. "Al met al wordt het aanbevolen vanwege zijn indrukwekkende audioprestaties en aantrekkelijk ontwerp." Het apparaat functioneert ook als draadloze luidspreker voor streaming van populaire diensten zoals Spotify, Deezer en Amazon Music, met ondersteuning voor Spotify Connect. Het mist echter ondersteuning voor Apple AirPlay en Google Chromecast voor direct streamen vanuit andere apps.

Vergeleken met zijn voorganger, de R1S, biedt de R2 Mk4 superieure audiokwaliteit, vooral met streamingbronnen, en een meer open geluid met schonere, helderdere hoge tonen. Het 2,5-inch display en fysieke bedieningselementen van de R2 Mk4 zijn gebruiksvriendelijk, maar sommige gebruikers vinden het menu-systeem moeilijk om regelmatig te navigeren. Het apparaat biedt FM, DAB+ en internetradio, met installatie en voorkeuzes beschikbaar via de app. "Het wordt beschouwd als een van de beste premium DAB/internetradio's die beschikbaar zijn."

Wat betreft de concurrentie, de Ruark R2 Mk4 valt op door zijn combinatie van traditionele radiofunctionaliteit en geavanceerde streaming-mogelijkheden, waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die beide functies waarderen. "Als je het budget en de ruimte hebt, wordt de Ruark R2 Mk4 aanbevolen vanwege zijn indrukwekkende audioprestaties en aantrekkelijk ontwerp." Het staat echter voor enkele beperkingen, zoals het ontbreken van directe streamingondersteuning van bepaalde populaire platforms zoals Apple AirPlay en Google Chromecast.

Tot slot dient de Ruark Audio R2 Mk4 als een veelzijdige en premium internetradio met een klassieke esthetiek, die een indrukwekkende combinatie van traditionele radiofuncties en geavanceerde streamingmogelijkheden biedt. Zijn aantrekkelijke ontwerp, hoogwaardige geluid en uitgebreide functionaliteit maken het een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een premium internetradio-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van internet radio’s. Er zijn namelijk 910 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!