De Bestenu Infraroodlamp Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/28/2020


Heb je spierklachten? Dan kan een goede infraroodlamp je de oplossing hiervoor bieden. Lees hieronder daarom waar je op let bij aankoop van een infraroodlicht!

Waar gebruik je een infraroodlamp voor?

hide product content

Net zoals een goede daglichtlamp, is een infraroodlamp een vorm van lichttherapie. Een infraroodlamp verlicht niet alleen pijnlijke spieren en rugklachten, maar heeft ook nog andere voordelen. Hoewel deze niet allemaal wetenschappelijk bewezen zijn, zijn er gebruikers die de volgende voordelen ervaren:

  • Littekenvermindering
  • Bevordering van weefselherstel en wondgenezing
  • Verlichting van psoriasisklachten
  • Vermindering van pijn bij ontstekingen
  • Vermindering van stijfheid
  • Verlichting van pijn bij koortsblaasjes (Herpes simplex)
  • Betere nachtrust

Hoe lang moet ik onder een infraroodlamp liggen?

hide product content

Lees altijd de meegeleverde instructies en gebruik een infraroodlamp bij voorkeur alleen op basis van medisch advies. De meeste lampen hebben verschillende standen waarmee je de lichtintensiteit instelt. Wees hier voorzichtig mee: je huid verbrandt bij hoge instellingen en langdurig gebruik. Gemiddeld is twaalf minuten voldoende als je de lamp gebruikt tegen spierpijn.

Begin altijd op de laagste stand waardoor je huid aan het licht kan wennen. Wil je de lichtintensiteit vergroten, doe die altijd in kleine stapjes om problemen te voorkomen. Begin langzaam, en lig elke keer een beetje langer onder de lamp totdat je je volledige behandeltijd hebt bereikt.

Hoe vaak per dag gebruik ik de infraroodlamp?

hide product content

Lees voor het gebruik van een infraroodlamp altijd eerst de instructies. In het algemeen gebruik je een infraroodlamp dagelijks. Afhankelijk van je klachten, gebruik je een infraroodlamp meerdere malen op een dag. Overleg het gebruik van een infraroodlamp altijd met een arts.

Kan de huid verbranden onder een infraroodlamp?

hide product content

Ja, je huid kan verbranden onder de infraroodlamp. Vooral als je nog nooit een infraroodlamp hebt gebruikt, moet je voorzichtig beginnen om verbranding te voorkomen. Lees altijd de instructies voordat je de lamp gebruikt en bouw het gebruik langzaam op. Begin met een paar minuten en kijk hoe je huid reageert.

Pas als je zeker weet dat je huid niet verbrandt na een paar minuten, gebruik je de lamp de volgende keer wat langer.

Kan je een infraroodlamp gebruiken bij huidallergieën?

hide product content

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is, hebben veel mensen met huidproblemen baat bij een infraroodlamp. Symptomen van aandoeningen zoals psoriasis verminderen en ook acnésymptomen verbeteren. Naast een infraroodlamp is bijvoorbeeld een goede gezichtssauna ook een passende manier om thuis je huid te behandelen.

Hoe werkt een infraroodlamp precies?

hide product content

Infraroodlampen worden vooral gebruikt bij spierklachten en pijn in de gewrichten. Door de warmte worden deze soepeler en neemt de pijn en stijfheid af. Een infraroodlicht heeft drie soorten stralingen: namelijk IR-A, IR-B en IR-C.

Een infraroodlamp met IR-A-straling is het meest therapeutisch en dringt het diepste door in de huid. Een infraroodlamp met IR-B-straling dringt minder diep in het weefsel door waardoor deze minder efficiënt is. Een infraroodlamp met IR-C-straling is niet krachtig genoeg om je huid binnen te dringen en wordt vooral gebruikt om de lucht te verwarmen.

Hoe komt deze leuke infraroodlamp ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste infraroodlamp ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over infraroodlamps, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle infraroodlamps die aangeboden worden in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke infraroodlamps het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van infraroodlamps stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Producten vergelijkbaar aan infraroodlamps

De beste infraroodlamps in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

De Beurer IL50 Infraroodlamp is te gebruiken bij verkoudheid, spanning en spierpijn. Het warme infraroodlicht zorgt voor een betere doorbloeding en stofwisseling, waardoor uw lichaam zich beter en sneller zal kunnen herstellen. De IL50 heeft een traploos instelbare kantelhoek van 0 tot 50 graden, waardoor u deze gemakkelijk kunt richten op de plek die u wilt behandelen. Na het instellen van de timer (1 tot 15 minuten) geniet u van de heerlijke warmte. Zodra de tijd verstreken is, zal de timer het apparaat automatisch uitschakelen. Naast comfortabel is de IL50 ook zeer veilig. De actieve ventilatie beschermt het apparaat tegen oververhitting. Tevens houdt de keramische glazen plaat al het UV-licht tegen. Belangrijkste kenmerken: - Infrarood radiator met keramische glazen plaat (platte lamp) - Traploos instelbare kantelhoek (0 - 50°) - Stralingsveld 30 x 40 cm - 100% UV blokkade - Actieve ventilatie tegen oververhitting - Timer tot 15 minuten - Automatische uitschakeling - Snoeroprolmogelijkheid - Plm 300 Watt

1. Beurer IL50 - Infraroodlamp - Timer - 300 Watt - Groot oppervlak


Product informatiePlus or Show more

Compacte infraroodlamp voor gebruik bij verkoudheid, spanning en spierpijn. De IL21 kan op 5 standen gekanteld worden voor de juiste invalshoek. De lamp heeft een vermogen van 150 watt. Kenmerken van de IL21: - Geperst glaslamp - Exclusief ontwerp - Verstelbaar op 5 standen - 150 watt - Gecertificeerd medisch product (CE 0344) - 3 jaar garantie

2. Beurer IL21 - Infraroodlamp - Reflectorgloeilamp - 150 Watt


Product informatiePlus or Show more

De Beurer IL11 infraroodstraler is geschikt voor de bestraling van het menselijk lichaam. Door bestraling met infraroodlicht wordt warmte naar het lichaam getransporteerd. De doorbloeding van de bestraalde huid neemt toe en het stofwisselingsproces in het bestraalde gebied wordt versneld. Door de werking van het infraroodlicht worden genezingsprocessen in het lichaam gestimuleerd en kunnen ze doelgericht worden ondersteund. Infraroodlicht kan bijvoorbeeld worden ingezet als aanvullende therapie bij de behandeling van keel-, neus- en ooraandoeningen alsmede ter ondersteuning van gezichts- en schoonheidsverzorging, in het bijzonder bij een onzuivere huid. De IL11 kan op 5 standen gekanteld worden voor de juiste invalshoek. De lamp heeft een vermogen van 150 watt. Kenmerken van de IL11: - Verstelbaar in 5 posities - 100 watt - Product afmetingen: 12x20,5x16,5cm - Product gewicht ong. 320 g - Kabellengte: ong 2 meter - 3 jaar garantie

3. Beurer IL11 - Infraroodlamp - Verstelbaar - 100 Watt


Product informatiePlus or Show more

IR 100 Infraroodlamp Een behandeling met infrarood licht heeft een helende werking bij spierpijn, gewrichtspijn of verkoudheidssymptomen. Ook stimuleert infrarood licht de bloedsomloop en verlicht pijnklachten. Met de Medisana IR 100 infraroodlamp van 100 Watt bereikt u dit effect als bij gebruik van 15 minuten per behandeling. Richt de lamp simpelweg met behulp van de verstelbare voet op het te behandelen lichaamsdeel. Houdt daarbij een afstand van 40 centimeter van de lamp en neem per keer maximaal een infrarood behandeling van 15 minuten. Het intensieve licht dringt door in de bovenste huidlagen en wordt door het lichaam omgezet in effectieve warmte, welke de doorbloeding stimuleert. Daarnaast wordt ook de stofwisseling gestimuleerd, waardoor je afweersysteem versterkt wordt en het genezingsproces versneld. De infraroodlamp kan ook gebruikt worden voor cosmetische behandelingen, bijvoorbeeld bij een onzuivere huid. Het infrarode licht verwijdt de poriën, zodat crèmes en andere cosmetische producten beter en sneller door de huid worden opgenomen. Specificaties: Intensief infrarood licht met helende werking bij spierpijn of verkoudheidssymptomen Stimuleert bloedcirculatie Verlicht pijn Philips Infraroodlamp 100 W Behandelgebied: Gehele lichaam Duur behandeling: 15 minuten Aanpasbare hellingshoek

4. Medisana IR100 Infrarood lamp


Product informatiePlus or Show more

Door deze krachtige 300 Watt Sanitas infrarood lamp type SIL45 wordt pijn effectief verzacht. De warmte dringt tot diep in de vezels van uw spieren door en zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Afvalstoffen die de pijn veroorzaken, worden hierdoor beter afgevoerd waardoor spierpijn sneller over is. Daarnaast zorgt de warmte voor een aangename ontspanning. Groot bereik De Sanitas SIL 45 heeft een stralingsbereik van 30 tot 40 cm. Gebieden zoals uw schouder, elleboog, kuit en nek kunt u op die manier effectief behandelen. De lamp is eenvoudig op het te behandelen lichaamsdeel te richten dankzij de 35° draaibare voet voor comfortabel gebruik.. UV-straling wordt 100 procent door het keramische glas van de Sanitas SIL 45 tegen gehouden Infrarood licht Deze infraroodlamp straalt IR-A uit. Dat is infrarood licht met een korte golf. Dit infrarode licht is de meest therapeutische infraroodstraling. Het dringt tot ongeveer 6 millimeter door in de huid en verlicht zo spierpijn en reumatische pijn. Vermindert klachten Deze Sanitas infrarood warmtestraler SIL45 is geschikt voor gebruik bij verkoudheid, spanning, spierpijnd.m.v. het uitstralen van diepwerkende infrarood warmte. De infraroodlamp kan ook gebruikt worden voor cosmetische behandelingen, bijvoorbeeld bij een onzuivere huid. Het infrarode licht verwijdt de poriën, zodat crèmes en andere cosmetische producten beter en sneller door de huid worden opgenomen. Na afloop van iedere behandeling zorgt de ingebouwde ventilator voor de nodige afkoeling en dus een lange levensduur van de lamp, zodat u lang plezier zult hebben van de infraroodlamp Belangrijkste specificaties zijn: ✔ 300 Watt vermogen ✔ Keramisch glas ✔ tot 50 graden kantelbaar ✔ bereik 30-40 cm ✔ 2 meter snoerlengte ✔ timer van 1 tot 15 min ✔ automatische uitschakeling ✔ omvalbeveiliging ✔ met ventilator ✔ 2 jaar garantie In de verpakking: Sanitas Sil45 - Infrarood Lamp - 300 Watt - Nederlandse gebruiksaanwijzing

5. Sanitas SIL 45 - Infrarood Lamp - 300 Watt


Product informatiePlus or Show more

Productbeschrijving Merk: Anpan Alle productspecificaties Infrarood (stoel)deken tegen pijnklachten. Infrarode stralingswarmte geeft pijnverlichting en meer soepelheid bij mensen met reumatische pijnen, fybromyalgie, gewrichtspijnen, bechterew etc. Veilig en gemakkelijk in gebruik, wordt nooit te warm door de instelbare temperatuursregelaar tot 45 C. en met timer tot 90 minuten. Infrarode warmte straling werkt diep door, veel dieper dan de bekende rode lamp. Het hele oppervlak van de deken straalt ver infrarode stralingswarmte uit. Ze bevat geen losse verwarmingselementen die maar een stukje van de deken verwarmen. U ligt comfortabel terwijl de infrarode warmte een weldadige en ontspannende invloed heeft op uw hele lichaam. Vooral spieren, pezen en gewrichten hebben hier baat bij. Geschikt voor gebruik op bed of in een comfortabele stoel. Ook heel geschikt voor een massagetafel De infrarood deken is geschikt voor iedereen, groot of klein, mens of dier. />Een weldaad bij pijnklachten door fibromyalgie, artrose, reumatoïde artritis of de ziekte van Bechterew . De directe warmte zorgt voor pijnverlichting, verbetert doorbloeding, stimuleert genezing, brengt mobiliteit terug. Positieve effecten op het lichaam: pijnverlichting bevordert soepele spieren en gewrichten bevordert de afvoer van afvalstoffen ondersteunt het herstel van lichaamscellen zorgt voor ontspanning bevordert een goede nachtrust Instelbaar tot 45 C Far Infrared met temperatuurcontrole over het hele lichaam. Voor gebruik in salons en spa's maar zeker ook voor thuis, Dit systeem is absoluut veilig. .Zelf met een normale AC stroom (hoog voltage) gebruik. Safety Water proof zacht flexibel materiaal. ( UL specification ) Safety De verwarmingsdraden zijn zo ontworpen dat ze kunnen trekken en buigen. Buitenkant zilvergrijs Binnenkant zachtgroen. Af te nemen met vochtige doek. Waterbestendig. 60 x 150 cm. Gebruik 110 volt PAS op. Dit is geen alternatief voor een electrische deken. RETOUR voorwaarden. Het artikel moet zichtbaar ongebruikt zijn en compleet met de handleiding. Geachte klant Wij zijn heel blij met een eventuele bestelling van u. Maar voor uw besteld, wilt u a.u.b. de specificaties, maat, temperatuur etc van het product doorlezen. Dit om onnodig retour zenden te voorkomen. Met dank en vr groet Joanna van der Bolt

6. Infrarood enkele deken, matras, stoeldeken tegen pijnklachten, voor ontspanning 60x150 cm


Product informatiePlus or Show more

Een behandeling met infrarood licht heeft een helende werking bij o.a. spierpijn, gewrichtspijn of verkoudheidssymptomen. Daarnaast stimuleert infrarood licht de bloedsomloop en verlicht het bepaalde pijnklachten. De IR 855 is dus een zeer nuttige aanvulling wanneer u uw lichaam bij bovenstaande klachten graag wilt ontlasten.De krachtige lamp van maar liefst 300 Watt is een duurzame infrarood-halogeenlamp die snel verlichting zal brengen. Een behandeling van 15 minuten is ruimschoots voldoende en is dan ook de maximaal instelbare tijd van de automatische timer. De lamp is eenvoudig op het te behandelen lichaamsdeel te richten dankzij de 35° draaibare voet voor comfortabel gebruik.Het intensieve licht dringt door in de bovenste huidlagen en wordt door het lichaam omgezet in effectieve warmte, welke de doorbloeding stimuleert. Daarnaast wordt ook de stofwisseling gestimuleerd, waardoor het afweersysteem versterkt wordt en het genezingsproces versneld. De infraroodlamp kan ook gebruikt worden voor cosmetische behandelingen, bijvoorbeeld bij een onzuivere huid. Het infrarode licht verwijdt de poriën, zodat crèmes en andere cosmetische producten beter en sneller door de huid worden opgenomen. Na afloop van iedere behandeling zorgt de ingebouwde ventilator voor de nodige afkoeling en dus een lange levensduur van de lamp, zodat u lang plezier zult hebben van de IR 855 van Medisana. -Intensief infrarood licht met helende werking bijspierpijn of verkoudheidssymptomen. -Stimuleert bloedcirculatie -Verlicht pijnAanpasbare voet (35°) -Duurzame lamp (Halogeen) -Aan-/Uit-schakelaar -Instelbare timer (1 tot 15 minuten) Interne ventilator -Handvat -Groot behandeloppervlak Kijk hier voor alle informatie over Medisana.

7. Medisana IR885 - Infrarood lamp


Product informatiePlus or Show more

Deze Philips infrarode reflectorgloeilampen zijn ontworpen om te werken onder de zwaarste omstandigheden. Ze hebben een versterkte constructie dankzij het gebruik van hardglas.

8. Philips Infraroodlamp PAR38 IR - 150W E27 230V - Rood 12887415


Product informatiePlus or Show more

Heeft u enorm veel last van gewrichtspijn, spierpijn, overbelasting, ontsteking of blessure en krijgt u de pijn maar niet weg terwijl u al verschillende producten heeft geprobeerd? Dan hebben wij de oplossing voor u! Veel mensen lopen met verschillende soorten constante pijn rond en dit gaat maar niet weg. Er worden verschillende soorten producten aangeboden zoals elastische tape en een brace, echter resulteert dit niet vaak in het gewenste resultaat. Blijf niet rondlopen met onnodige pijn….. Deze brace heeft een infrarood warmte therapie en massagefunctie. De brace kan worden aangebracht op verschillende delen van het lichaam zoals: knie, elleboog en schouder. Door deze brace direct op het behandelde lichaamsdeel aan te brengen wordt op deze wijze de natuurlijke lichaamswarmte versterkt. Dit is effectief voor de bloedcirculatie, stofuitwisseling en ontgifting. Weefsel herstel en pijnbestrijding Dit massageapparaat biedt een krachtige vibratiemassage. De infrarood verwarmingsfunctie bevordert bloedcirculatie in enkele seconde en verlicht direct pijn. De brace helpt gewrichtspijn, spierstijfheid en zwelling te verlichten. Voordelen Infrarood therapie Massage functie Instelbare timer Voor verschillende lichaamsdelen Draadloos en oplaadbaar Te gebruiken bij Gewrichtspijn Overbelasting Pijn aan meniscus Reuma Artritis Slijmbeursontsteking Blessures: Knie, schouder, elleboog

9. Infrarood Therapie - Knie - Schouder – Elleboog – Brace - Massage Functie - Warmte Functie - Blessure Band – Ondersteuning – Overbelasting - Pijnbestrijding – Herstel – Slijmbeursontsteking – Meniscus – Artritis – Reuma – Spierpijn – Gewrichtspijn


Product informatiePlus or Show more

Deze infrarood lamp verzacht en ontspant spieren en gewrichten. Het heeft een vermogen van 150 Watt en beschikt over vijf schuinteposities om deze in elke gewenste positie kan plaatsen. Heeft een lamp met gepersd glas voor intensieve warmte

10. Sanitas Sil 16 Infrarood Lamp


Producten vergelijkbaar aan infraroodlamps


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van infraroodlamps. Er zijn immers 42 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste infraroodlamp kopen.