De Bestenu Infraroodlamp Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/28/2020


Heb je spierklachten? Dan kan een goede infraroodlamp je de oplossing hiervoor bieden. Lees hieronder daarom waar je op let bij aankoop van een infraroodlicht!

Waar gebruik je een infraroodlamp voor?

hide product content

Net zoals een goede daglichtlamp, is een infraroodlamp een vorm van lichttherapie. Een infraroodlamp verlicht niet alleen pijnlijke spieren en rugklachten, maar heeft ook nog andere voordelen. Hoewel deze niet allemaal wetenschappelijk bewezen zijn, zijn er gebruikers die de volgende voordelen ervaren:

  • Littekenvermindering
  • Bevordering van weefselherstel en wondgenezing
  • Verlichting van psoriasisklachten
  • Vermindering van pijn bij ontstekingen
  • Vermindering van stijfheid
  • Verlichting van pijn bij koortsblaasjes (Herpes simplex)
  • Betere nachtrust

Hoe lang moet ik onder een infraroodlamp liggen?

hide product content

Lees altijd de meegeleverde instructies en gebruik een infraroodlamp bij voorkeur alleen op basis van medisch advies. De meeste lampen hebben verschillende standen waarmee je de lichtintensiteit instelt. Wees hier voorzichtig mee: je huid verbrandt bij hoge instellingen en langdurig gebruik. Gemiddeld is twaalf minuten voldoende als je de lamp gebruikt tegen spierpijn.

Begin altijd op de laagste stand waardoor je huid aan het licht kan wennen. Wil je de lichtintensiteit vergroten, doe die altijd in kleine stapjes om problemen te voorkomen. Begin langzaam, en lig elke keer een beetje langer onder de lamp totdat je je volledige behandeltijd hebt bereikt.

Hoe vaak per dag gebruik ik de infraroodlamp?

hide product content

Lees voor het gebruik van een infraroodlamp altijd eerst de instructies. In het algemeen gebruik je een infraroodlamp dagelijks. Afhankelijk van je klachten, gebruik je een infraroodlamp meerdere malen op een dag. Overleg het gebruik van een infraroodlamp altijd met een arts.

Kan de huid verbranden onder een infraroodlamp?

hide product content

Ja, je huid kan verbranden onder de infraroodlamp. Vooral als je nog nooit een infraroodlamp hebt gebruikt, moet je voorzichtig beginnen om verbranding te voorkomen. Lees altijd de instructies voordat je de lamp gebruikt en bouw het gebruik langzaam op. Begin met een paar minuten en kijk hoe je huid reageert.

Pas als je zeker weet dat je huid niet verbrandt na een paar minuten, gebruik je de lamp de volgende keer wat langer.

Kan je een infraroodlamp gebruiken bij huidallergieën?

hide product content

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is, hebben veel mensen met huidproblemen baat bij een infraroodlamp. Symptomen van aandoeningen zoals psoriasis verminderen en ook acnésymptomen verbeteren. Naast een infraroodlamp is bijvoorbeeld een goede gezichtssauna ook een passende manier om thuis je huid te behandelen.

Hoe werkt een infraroodlamp precies?

hide product content

Infraroodlampen worden vooral gebruikt bij spierklachten en pijn in de gewrichten. Door de warmte worden deze soepeler en neemt de pijn en stijfheid af. Een infraroodlicht heeft drie soorten stralingen: namelijk IR-A, IR-B en IR-C.

Een infraroodlamp met IR-A-straling is het meest therapeutisch en dringt het diepste door in de huid. Een infraroodlamp met IR-B-straling dringt minder diep in het weefsel door waardoor deze minder efficiënt is. Een infraroodlamp met IR-C-straling is niet krachtig genoeg om je huid binnen te dringen en wordt vooral gebruikt om de lucht te verwarmen.

Hoe komt deze geweldige infraroodlamp ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de zoektocht naar de beste infraroodlamp ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over infraroodlamps, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle infraroodlamps die die je kunt kopen in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke infraroodlamps het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van infraroodlamps stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Artikelen die soortgelijk zijn aan infraroodlamps

De beste infraroodlamps in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

De Beurer IL50 Infraroodlamp is te gebruiken bij verkoudheid, spanning en spierpijn. Het warme infraroodlicht zorgt voor een betere doorbloeding en stofwisseling, waardoor uw lichaam zich beter en sneller zal kunnen herstellen. De IL50 heeft een traploos instelbare kantelhoek van 0 tot 50 graden, waardoor u deze gemakkelijk kunt richten op de plek die u wilt behandelen. Na het instellen van de timer (1 tot 15 minuten) geniet u van de heerlijke warmte. Zodra de tijd verstreken is, zal de timer het apparaat automatisch uitschakelen. Naast comfortabel is de IL50 ook zeer veilig. De actieve ventilatie beschermt het apparaat tegen oververhitting. Tevens houdt de keramische glazen plaat al het UV-licht tegen. Belangrijkste kenmerken: - Infrarood radiator met keramische glazen plaat (platte lamp) - Traploos instelbare kantelhoek (0 - 50°) - Stralingsveld 30 x 40 cm - 100% UV blokkade - Actieve ventilatie tegen oververhitting - Timer tot 15 minuten - Automatische uitschakeling - Snoeroprolmogelijkheid - Plm 300 Watt

1. Beurer IL50 - Infraroodlamp - Timer - 300 Watt - Groot oppervlak


Product informatiePlus or Show more

De Beurer IL11 infraroodstraler is geschikt voor de bestraling van het menselijk lichaam. Door bestraling met infraroodlicht wordt warmte naar het lichaam getransporteerd. De doorbloeding van de bestraalde huid neemt toe en het stofwisselingsproces in het bestraalde gebied wordt versneld. Door de werking van het infraroodlicht worden genezingsprocessen in het lichaam gestimuleerd en kunnen ze doelgericht worden ondersteund. Infraroodlicht kan bijvoorbeeld worden ingezet als aanvullende therapie bij de behandeling van keel-, neus- en ooraandoeningen alsmede ter ondersteuning van gezichts- en schoonheidsverzorging, in het bijzonder bij een onzuivere huid. De IL11 kan op 5 standen gekanteld worden voor de juiste invalshoek. De lamp heeft een vermogen van 150 watt. Kenmerken van de IL11: - Verstelbaar in 5 posities - 100 watt - Product afmetingen: 12x20,5x16,5cm - Product gewicht ong. 320 g - Kabellengte: ong 2 meter - 3 jaar garantie

2. Beurer IL11 - Infraroodlamp - Verstelbaar - 100 Watt


Product informatiePlus or Show more

Compacte infraroodlamp voor gebruik bij verkoudheid, spanning en spierpijn. De IL21 kan op 5 standen gekanteld worden voor de juiste invalshoek. De lamp heeft een vermogen van 150 watt. Kenmerken van de IL21: - Geperst glaslamp - Exclusief ontwerp - Verstelbaar op 5 standen - 150 watt - Gecertificeerd medisch product (CE 0344) - 3 jaar garantie

3. Beurer IL21 - Infraroodlamp - Reflectorgloeilamp - 150 Watt


Product informatiePlus or Show more

Deze Philips infrarode reflectorgloeilampen zijn ontworpen om te werken onder de zwaarste omstandigheden. Ze hebben een versterkte constructie dankzij het gebruik van hardglas.

4. Philips Infraroodlamp PAR38 IR - 150W E27 230V - Rood 12887415


Product informatiePlus or Show more

Heeft u enorm veel last van gewrichtspijn, spierpijn, overbelasting, ontsteking of blessure en krijgt u de pijn maar niet weg terwijl u al verschillende producten heeft geprobeerd? Dan hebben wij de oplossing voor u! Veel mensen lopen met verschillende soorten constante pijn rond en dit gaat maar niet weg. Er worden verschillende soorten producten aangeboden zoals elastische tape, echter resulteert dit niet vaak in het gewenste resultaat. Blijf niet rondlopen met onnodige pijn….. Deze B-care brace heeft een infrarood warmte therapie en massagefunctie. De brace kan worden aangebracht op verschillende delen van het lichaam zoals: knie, elleboog en schouder. Door deze B-care brace direct op het behandelde lichaamsdeel aan te brengen wordt op deze wijze de natuurlijke lichaamswarmte versterkt. Dit is effectief voor de bloedcirculatie, stofuitwisseling en ontgifting. Weefsel herstel en pijnbestrijding Dit massageapparaat biedt een krachtige vibratiemassage. De infrarood verwarmingsfunctie bevordert bloedcirculatie in enkele seconde en verlicht direct pijn. De brace helpt gewrichtspijn, spierstijfheid en zwelling te verlichten. Voordelen Infrarood therapie Massage functie Instelbare timer Voor verschillende lichaamsdelen Draadloos en oplaadbaar Te gebruiken bij Gewrichtspijn Overbelasting Pijn aan meniscus Reuma Artritis Slijmbeursontsteking Blessures: Knie, schouder, elleboog

5. B-care Infrarood Therapie - Knie - Schouder – Elleboog – Brace - Massage Functie - Warmte Functie - Blessure Band – Ondersteuning – Overbelasting - Pijnbestrijding – Herstel – Slijmbeursontsteking – Meniscus – Reuma – Spierpijn – Gewrichtspijn


Product informatiePlus or Show more

Ervaar de lichtsterkte en weet wat het verschil maakt! NorahLux is 1 van de enige merken die rood licht therapie led lampen verkoopt met een certificering voor medische hulpmiddelen. Wat kun je verwachten: Krachtigere leds dan de goedkope opties op internet Vermindering van rimpels binnen enkele weken Een vollere huid Effectiever dan een led masker Koortslip gaat meestal binnen enkele sessies weg Meer energie Een heerlijk rust momentje tijdens de sessie Anti Winterdepressie Nog veel meer Deze NorahLux LED Rood Licht Therapie lamp is bewezen en perfect voor Huidverbetering en verjonging omdat rood licht van deze technologie een collageen booster is en de cellen helpt verbeteren. Hiermee kun je deze lamp naast huidproblemen ook inzetten tegen ontstekingen en vermindering van lidtekenweefsel. Rood Licht Therapie is ook geschikt voor het verhogen van energie en ATP. Voor alle andere wetenschappelijke feiten en toepassingen kun je op de website van Norahlux kijken. De lamp voorzien van 20x 660nm en 20x 850nm leds, 3watt per stuk. Afmetingen: Breedte 15cm - Hoogte 25cm - Diepte 4cm. Sommige merken adverteren 5 watt leds ondanks deze minder efectief zijn Deze therapeutische leds zijn niet gemaakt om ruimtes op te warmen. In de loop van een behandelsessie zal de huid warmte opnemen, echter zoekt u veel warmte dan is een ouderwetse warmtelamp een betere optie.

6. NorahLux Lumnia LED Medisch rood Lichttherapie winterdepressie collageen booster infrarood lichttherapielamp |Rood Licht Therapie


Product informatiePlus or Show more

Door deze krachtige 300 Watt Sanitas infrarood lamp type SIL45 wordt pijn effectief verzacht. De warmte dringt tot diep in de vezels van uw spieren door en zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Afvalstoffen die de pijn veroorzaken, worden hierdoor beter afgevoerd waardoor spierpijn sneller over is. Daarnaast zorgt de warmte voor een aangename ontspanning. Groot bereik De Sanitas SIL 45 heeft een stralingsbereik van 30 tot 40 cm. Gebieden zoals uw schouder, elleboog, kuit en nek kunt u op die manier effectief behandelen. De lamp is eenvoudig op het te behandelen lichaamsdeel te richten dankzij de 35° draaibare voet voor comfortabel gebruik.. UV-straling wordt 100 procent door het keramische glas van de Sanitas SIL 45 tegen gehouden Infrarood licht Deze infraroodlamp straalt IR-A uit. Dat is infrarood licht met een korte golf. Dit infrarode licht is de meest therapeutische infraroodstraling. Het dringt tot ongeveer 6 millimeter door in de huid en verlicht zo spierpijn en reumatische pijn. Vermindert klachten Deze Sanitas infrarood warmtestraler SIL45 is geschikt voor gebruik bij verkoudheid, spanning, spierpijnd.m.v. het uitstralen van diepwerkende infrarood warmte. De infraroodlamp kan ook gebruikt worden voor cosmetische behandelingen, bijvoorbeeld bij een onzuivere huid. Het infrarode licht verwijdt de poriën, zodat crèmes en andere cosmetische producten beter en sneller door de huid worden opgenomen. Na afloop van iedere behandeling zorgt de ingebouwde ventilator voor de nodige afkoeling en dus een lange levensduur van de lamp, zodat u lang plezier zult hebben van de infraroodlamp Belangrijkste specificaties zijn: ✔ 300 Watt vermogen ✔ Keramisch glas ✔ tot 50 graden kantelbaar ✔ bereik 30-40 cm ✔ 2 meter snoerlengte ✔ timer van 1 tot 15 min ✔ automatische uitschakeling ✔ omvalbeveiliging ✔ met ventilator ✔ 2 jaar garantie In de verpakking: Sanitas Sil45 - Infrarood Lamp - 300 Watt - Nederlandse gebruiksaanwijzing

7. Sanitas SIL 45 - Infrarood Lamp - 300 Watt


Product informatiePlus or Show more

De Sanitas SIL 06 infraroodlamp verzacht en ontspant spieren en gewrichten. Het heeft een vermogen van 100 Watt en beschikt over vijf standen om deze in elke gewenste positie kan plaatsen. Met deze Sanitas infrarood lamp is een efficiënt medisch hulpmiddel waarmee u probleemgebieden gericht kan aanpakken. Richt de lamp op de nek, de rug of een ander te behandelen lichaamsdeel. Houdt daarbij een afstand van 60 centimeter van de lamp. Een behandeling van 12 minuten is al voldoende om de spierpijn of gewrichtspijn te helpen verminderen. Vaak duurt het een aantal dagen voor spierpijn helemaal weg is, veel mensen hebben regelmatig last van stijve spieren of pijnlijke gewrichten. Infraroodtherapie stimuleert de bloedsomloop en versnelt het genezingsproces. De versnelde bloedsomloop zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden en bouw- en voedingsstoffen sneller toegevoerd worden. De infraroodlamp kan ook gebruikt worden voor cosmetische behandelingen, bijvoorbeeld bij een onzuivere huid. Het infrarode licht verwijdt de poriën, zodat crèmes en andere cosmetische producten beter en sneller door de huid worden opgenomen. Belangrijkste specificaties zijn: ✔ 100 Watt vermogen ✔ Verstelbaar in 5 standen ✔ Intensief infrarood licht met helende werking bij spierpijn of verkoudheidssymptomen ✔ Stimuleert bloedcirculatie ✔ Verlicht pijn ✔ Afmeting (b x h x d) : 120 x 205 x 165 mm ✔ 2 jaar garantie

8. Sanitas SIL06- infrarood lamp, 5 standen, 100 watt


Product informatiePlus or Show more

Bij rugpijn, kniepijn of andere plaatselijke pijn is de infrarood band pijnverlichtend en heerlijk warm. Ook te gebruiken over de schouder(s). Voor de nek is hij minder geschikt door de breedte. De infrarood band bevordert ook een slankere taille want de werking van de band is vergelijkbaar met de Better Belly infrarood slimmingbelt waarmee u in de sportschool traint om af te vallen. U moet er dan wel bij sporten. Werkt op elektriciteit. Het systeem is veilig en gemakkelijk in gebruik en wordt nooit te warm door de instelbare temperatuursregelaar. Infrarode warmte straling werkt diep door, veel dieper dan de van ouds bekende rode lamp. U kunt TV kijken of achter uw computer zitten terwijl de infrarode warmte een weldadige en ontspannende invloed heeft op uw rug of op een ander lichaamsdeel. Wanneer u pijnklachten heeft bv. door fibromyalgie, artrose, reumatoïde artritis of de ziekte van Bechterew dan is dit zeker een heerlijk bezit. De directe infraroodwarmte zorgt voor pijnverlichting, verbetert doorbloeding, stimuleert genezing, brengt mobiliteit terug. De werking van de infrarood rug-buikband is vergelijkbaar met de Better Belly infrarood slimmingbelt waarmee u in de sportschool traint om buikvet kwijt te raken. De temperatuur wordt verhoogd naar 55 graden en omdat u er bij gaat bewegen zal uw lichaam zijn uiterste best moeten doen om deze warmte kwijt te raken. De vetverbranding in deze zone wordt met 100% verhoogd! De resultaten zijn vaak verbluffend: 1 tot 2 kledingmaten minder in 1 maand! Tijdens de training draagt u kleding die het zweet absorbeert en voorkomt dat de band nat wordt. De methode is eenvoudig: u gaat drie keer per week, vier weken achter elkaar 30 tot 45 minuten trainen met om uw middel de infrarood slimmingbelt. U kunt bv. trainen op een crosstrainer of loopband. Het snoer is ongeveer 2 meter. De maximale buikomvang 110 cm. Far Infrared Ray Technology F.I.R. Technologie transformeert licht energie naar therapeutische warmte energie die de natuurlijke helende capaciteiten van het lichaam aanspreekt en het lymfesysteem stimuleert om gifstoffen af te voeren. Far Infrared met temperatuurcontrole over het hele lichaam. Kostenbesparend voor gebruik in salons en spa's maar zeker ook voor thuis, Veiligheid. Ultra-low volts (DC 36V) wordt in dit systeem toegepast en is absoluut veilig. Veiligheid Zelf met een normale AC stroom (hoog voltage) gebruik. Veiligheid Water proof zacht flexibel materiaal. ( UL specification ) Verligheid De verwarmingsdraden zijn zo ontworpen dat ze kunnen trekken en buigen. Technische gegevens Input volts: 100V~120V 60 HZ, 220V~240V 50HZ Input power 80W/AC 120V 60 Hz - 100 W/AC 230V 50 Hz Temperatuur instellingen 9 standen : 35 Celsius ~ 60 Celsius ( aan te passen ) Timer: 5-60 minutes ( in te stellen ) CE goedgekeurd. Materiaal FIR Carbon fiber, Nylon, PU ne PVC2. Eenvoudige handbediening met acurate tijd en temperatuur regelaar

9. Infrarood rugband buikband tegen pijn en voor de lijn. Vergelijkbaar met de Better Belly . Maat 20 x 120 incl 10 cm overslag. met stekker.


Product informatiePlus or Show more

Deze infrarood lamp verzacht en ontspant spieren en gewrichten. Het heeft een vermogen van 150 Watt en beschikt over vijf schuinteposities om deze in elke gewenste positie kan plaatsen. Heeft een lamp met gepersd glas voor intensieve warmte

10. Sanitas Sil 16 Infrarood Lamp


Artikelen die soortgelijk zijn aan infraroodlamps


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van infraroodlamps. Er zijn namelijk 42 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste infraroodlamp kopen.