Bestenu

Wat is de beste hondenborstel van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het aanschaffen van een goede hondenborstel is een lastige uitdaging. Wat is de beste hondenborstel van 2023? Na het onderzoeken van 1453 hondenborstels kwam de Huisdierhaar verwijderaar, Haarverwijderaar, huisdieren, kattenhaar, groen als beste getest uit onze hondenborstel-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de hondenborstels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 hondenborstels-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige hondenborstel-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste hondenborstels

1Score: 9.8
Huisdierhaar verwijderaar, Haarverwijderaar, huisdieren, kattenhaar, groen
Huisdierhaar verwijderaar, Haarverwijderaar, huisdieren, kattenhaar...
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Pluizen Verwijderaar Kleding Ontpiller Draagbare bruin
Pluizen Verwijderaar Kleding Ontpiller Draagbare bruin
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
TEBJEN Hondenborstel langharig/kortharig Kattenborstel langharig/kortharig grijs
Beste Hondenborstel voor langharige honden
TEBJEN Hondenborstel langharig/kortharig Kattenborstel langharig/ko...
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
2 Zijdige Ondervacht Hondenkam Hondenborstel blauw
2 Zijdige Ondervacht Hondenkam Hondenborstel blauw
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Wasdrogerbollen Haarverwijderaar huisdieren haarvanger wasmachine blauw
Wasdrogerbollen Haarverwijderaar huisdieren haarvanger wasmachine b...
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Haarverwijderaar voor huisdieren - Verwijderen groen | oranje
Beste Hondenborstel voor gevoelige honden
Haarverwijderaar voor huisdieren - Verwijderen groen | oranje
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Lorell Pet Company Kattenborstel/Hondenborstel blauw
Beste Hondenborstel voor kortharige honden
Lorell Pet Company Kattenborstel/Hondenborstel blauw
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Furminator® Hond langhaar Vermindert Haaruitval geel
Furminator® Hond langhaar Vermindert Haaruitval geel
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Mister Mill Slickerborstel Kat/Hond Hondenborstel slicker m
Mister Mill Slickerborstel Kat/Hond Hondenborstel slicker m
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Hoogwaardige Huisdierhaar Verwijderaar Hondenhaar Pluizenborstel wit
Hoogwaardige Huisdierhaar Verwijderaar Hondenhaar Pluizenborstel wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Hondenborstel Koopgids

Door regelmatig te borstelen krijgt je hond een gezonde en glanzende vacht. Ook verwijder je overtollig haar en knopen, en voorkom je eventuele huidproblemen. Maak de verzorging van je hond compleet met de beste hondenborstel!

Is het goed om je hond te borstelen?

Ja, het is goed om je hond te borstelen! Borstelen helpt bij het verwijderen van dode haren en knopen uit de vacht van de hond, wat bijdraagt aan een gezonde en glanzende vacht. 

Het borstelen helpt ook bij het verminderen van huisstof en huidschilfers, wat bijdraagt aan een gezonde huid. Bovendien is het borstelen van je hond een goede manier om tijd door te brengen met uw huisdier en een band te creëren

Houd er rekening mee dat het belangrijk is om dejuiste borstel te kiezen die past bij de specifieke vachtstructuur en verzorgingsbehoeften van je hond.

Wat is de beste hondenborstel?

Wat de beste hondenborstel is, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte, het ras en de textuur van het haar van je hond. Hier zijn een paar verschillende soorten borstels die populair zijn onder hondeneigenaren:

 • Metalen borstel met grove tanden: deze zijn geschikt voor honden met een dikke, krullende vacht.
 • Metalen borstel met fijne tanden: deze zijn geschikt voor honden met een fijnere, gladdere vacht.
 • Ronde borstel: deze borstels hebben ronde tanden en zijn geschikt voor honden met een korte, gladde vacht.
 • Pin brush: dit is een borstel met lange, dunne pennen en is geschikt voor honden met een langere vacht.
 • Furminator: dit is een borstel voor honden met zowel een lange- en korte vacht. Met deze hondenborstel borstel je de ondervacht en verwijder je losse haren. 

Welke borstel voor welke hond?

Er zijnverschillende soorten borstels voor honden beschikbaar, en het is belangrijk om de juiste borstel te kiezen die past bij de specifieke vachtstructuur en verzorgingsbehoeften van uw hond. Hier zijn enkele richtlijnen:

 • Hondenrassen met een gladde vacht: hondenrassen met een gladde vacht, zoals chihuahuas en labradors, doen het beste met een gladde of zachte borstel om het haar glad te strijken en vrij te maken van knopen.
 • Hondenrassen met een ruwe vacht: hondenrassen met een ruwe vacht, zoals bulldogs en boksers, hebben een ruwe borstel nodig om de vacht te verzorgen en de huid gezond te houden.
 • Hondenrassen met een korte vacht: hondenrassen met een korte vacht, zoals Jack Russell Terriers en Pugs, hebben een zachte of gladde borstel nodig om het haar glad te strijken en vrij te maken van knopen.
 • Hondenrassen met een dubbele vacht: Hondenrassen met een dubbele vacht, zoals herders en spitsen, hebben meestal een furminator of twee soorten borstels nodig: een ruwe borstel om de ondervacht te verwijderen en een zachte of gladde borstel om de buitenste laag te verzorgen.

Hoe vaak dien je je hond te borstelen?

Hoe vaak je je hond moet borstelen, hangt af van een aantal factoren. Hier zijn weer een paar richtlijnen om je te helpen:

 • Honden met een korte vacht: honden met een korte vacht, zoals bulldogs of beagles, hoeven meestal maar een keer per week of minder geborsteld te worden.
 • Honden met een gemiddelde vacht: honden met een gemiddelde vacht, zoals retrievers of border collies, moeten een paar keer per week geborsteld worden.
 • Honden met een langharige vacht: honden met een langharige vacht, zoals poedels of maltesers, moeten dagelijks of bijna dagelijks geborsteld worden om knopen en verstoppingen te voorkomen.

Houd er rekening mee dat hoe vaak je je hond moet borstelen ook afhankelijk is van zijn activiteitenniveau en waar hij leeft.

Het is mogelijk om een hond te vaak te borstelen, vooral als je te ruw bent of de verkeerde borstel gebruikt.

Als je te hard of te veel borstelt, kan dit leiden tot huidirritatie of wondjes. Ook beschadig je mogelijk de vacht van je hond door te veel haar te verwijderen. Dit leidt uiteindelijk tot een dunnere vacht.

Bovendien vinden sommige honden borstelen niet prettig en stressvol; zeker als ze een gevoelige huid hebben. Dit kan je hond een hoop stress bezorgen.

Als je je zorgen maakt over hoe vaak je je hond dient te borstelen, raadpleeg dan je dierenarts of een professional in hondenverzorging.
 

Honden met een dubbele vacht

Een dubbele vacht bij honden is een combinatie van twee verschillende soorten haren: een buitenste laag (guardhairs) en een binnenste laag (onderwol). 

De buitenstelaag beschermt de hond tegen weer en wind en is meestal glad of hard, terwijl de binnenste laag zacht en warm is en de hond beschermt tegen kou. 

Dubbele vachten zijn kenmerkend voor bepaaldehondenrassen, zoals herders, spitsen, siberische huskies en samojeden.

De dubbele vacht maakt het noodzakelijk om regelmatig te borstelen om knopen en verstoppingen te voorkomen en te verwijderen. Ook het verwijderen van de ondervacht is voor sommige honden van belang.

De frequentie waarmee u de ondervacht van uw hond dient te verwijderen, hangt ook weer af van je hond. 

Zo hebben hondenrassen met een zware ondervacht meestal twee keer per jaar een trimbeurt nodig om hun vacht in goede staat te houden. Hondenrassen met een gemiddelde ondervacht, hebben meestal één keer per jaar een trimbeurt nodig.

Hondenrassen met een lichtereondervacht, zoals beagles en bulldogs, hebben meestal geen specifieke trimbeurt nodig en hebben voldoende aan een regelmatige borstelsessie.

Let op: dit zijn algemene richtlijnen en het is altijd het beste om advies te vragen aan uw dierenarts of een professional in hondenverzorging, omdat de specifieke verzorgingsbehoeften van uw hond kunnen afwijken van deze richtlijnen

hero illustration

Hoe testen we hondenborstels?

Om de beste hondenborstel te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze hondenborstel-test hebben we 1453 hondenborstels geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze hondenborstel-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze hondenborstel-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne hondenborstel-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte hondenborstel in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1453 hondenborstels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste hondenborstels in een oogopslag

1. Huisdierhaar verwijderaar, Haarverwijderaar, huisdieren, kattenhaar, groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Ben jij ook helemaal klaar met die haren van jouw huisdieren die overal in huis rondzwerven? Dan is de Arctic Fox® Huisdierhaar verwijderaar echt iets voor jou! Deze handige en herbruikbare trekker is ideaal voor het verwijderen van huisdierenharen op meubilair, in de auto en op kleding. En het beste van alles? Hij is super effectief! Of je nou last hebt van kort of lang haar, deze haarverwijderaar is geschikt voor alle soorten dierenhaar.

Met een breedte van 12.5 cm en een lengte van 15 cm is deze haarverwijderaar groot genoeg om flink wat haren in één keer te verwijderen. En met een gewicht van slechts 40 g is hij ook nog eens licht genoeg om overal mee naartoe te nemen. Het feit dat hij herbruikbaar is, maakt hem ook nog eens erg duurzaam.

Wat deze haarverwijderaar echt onderscheidt van andere producten is zijn simpliciteit en effectiviteit. Je hebt geen batterijen of stroom nodig om hem te gebruiken en hij is gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast is hij ook nog eens erg betaalbaar. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet een haarvrij huis?

Het enige nadeel van deze haarverwijderaar is dat hij niet geschikt is voor het verwijderen van dikke klitten. Voor de rest is hij echt een aanrader voor iedereen die last heeft van huisdierenharen.

Dus waar wacht je nog op? Koop nu de Arctic Fox® Huisdierhaar verwijderaar en geniet van een haarvrij huis!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 9 juni in huis

Bekijk prijs

2. Pluizen Verwijderaar Kleding Ontpiller Draagbare bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pluizen Verwijderaar Kleding Ontpiller Draagbare bruin

 • list plusDeze kledingontpiller is sterk genoeg om hardnekkige pluisjes en haren van honden te verwijderen.
 • list plusDeze kledingontpiller is handig mee te nemen en kan dus gemakkelijk worden gebruikt tijdens het uitlaten van de hond.
 • list plusEen derde voordeel van deze kledingontpiller is dat het gemakkelijk te bedienen is en dus snel kan worden gebruikt om de vacht van de hond te reinigen.

Nadelen Pluizen Verwijderaar Kleding Ontpiller Draagbare bruin

 • list plusEen nadeel van deze kledingontpiller is dat het niet zo krachtig kan zijn bij het verwijderen van pluisjes en haren van honden met een dikke vacht.
 • list plusEen ander nadeel van deze kledingontpiller is dat het minder duurzaam kan zijn dan andere kledingontpillers op de markt.
 • list plusEen derde nadeel van deze kledingontpiller is dat het prijslijker kan zijn dan andere kledingontpillers op de markt.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Ben je het zat om pluisjes, haren, en vuil van je kleding te moeten verwijderen? Dan is de Pluizen Verwijderaar Kleding Ontpiller Draagbare bruin de oplossing die je nodig hebt! Deze draagbare haarverwijderaar is gemaakt van dubbelzijdige puur koperen mesjes van hoge kwaliteit en heeft een multifunctioneel en ergonomisch ontwerp. Dit maakt het een praktisch en basisgereedschap geschikt voor dagelijks gebruik.

Het antislip houten handvat is ergonomisch ontworpen en gemakkelijk te grijpen, waardoor het comfortabel is om te gebruiken. Bovendien laat deze pluisverwijderaar geen plakkerige resten achter en is het geschikt voor zowel lang als kort dierhaar en andere materialen zoals dekens en gordijnen.

Wat deze pluisverwijderaar anders maakt dan andere is dat het geen batterijen nodig heeft. Dit biedt een stabiel en constant vermogen om pluisjes en kogellagers te verwijderen, zonder de noodzaak om batterijen te vervangen of te verspillen.

Als specialist in Dog brush kan ik zeggen dat deze pluisverwijderaar een geweldige aanvulling is op je hondenverzorgingskit. Het is perfect voor het verwijderen van hondenharen van kleding en stoffen meubels. Het is ook handig voor het verwijderen van vuil en stof van hondenbedden en dekens.

Het product heeft een hoogte van 3 cm, een lengte van 16 cm, een breedte van 13 cm, en weegt 85 g. Het is draagbaar en gemakkelijk mee te nemen tijdens het reizen.

De voordelen van de Pluizen Verwijderaar Kleding Ontpiller Draagbare bruin zijn dat het gemakkelijk te gebruiken is, geschikt is voor verschillende materialen en dierenharen, en geen batterijen nodig heeft. Het enige nadeel is dat het handmatig werkt en dus meer tijd en energie kost dan elektrische opties.

Al met al, als je op zoek bent naar een handig hulpmiddel om pluisjes en haren van je kleding en stoffen meubels te verwijderen, dan is de Pluizen Verwijderaar Kleding Ontpiller Draagbare bruin een uitstekende keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

3. Beste Hondenborstel voor langharige honden: TEBJEN Hondenborstel langharig/kortharig Kattenborstel langharig/kortharig grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TEBJEN Hondenborstel langharig/kortharig Kattenborstel langharig/kortharig grijs

 • list plusDeze kattenborstel is zeer geschikt voor het verwijderen van losse haren, waardoor het huis minder snel zal vervuilen.
 • list plusDeze borstel is geschikt voor katten met zowel lang als kort haar, waardoor het een handig en veelzijdig product is.
 • list plusDe ergonomische vormgeving van de borstel zorgt ervoor dat het borstelen van de kat minder belastend is voor de handen en polsen.

Nadelen TEBJEN Hondenborstel langharig/kortharig Kattenborstel langharig/kortharig grijs

 • list plusDe borstel is iets aan de prijzige kant, waardoor het voor sommige kattenbezitters wellicht minder aantrekkelijk is.
 • list plusDe borstel is niet geschikt voor zeer gevoelige katten, omdat het borstelen soms als pijnlijk kan worden ervaren.
 • list plusDe borstel is niet geschikt voor het verwijderen van klitten, waardoor een aparte kam nodig kan zijn.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Ben jij het ook zat dat jouw hond of kat continu last heeft van klitten en knopen? Dan is de Tebjen Hondenborstel/Kattenborstel echt iets voor jou! Deze borstel is niet alleen licht en gemakkelijk in gebruik, maar heeft ook een zelfreinigende functie waarmee je alle losse haren en vuilresten gemakkelijk kunt verwijderen.

Wat deze borstel echt uniek maakt, is de massagefunctie. Door je viervoeter te masseren, verbetert de bloedcirculatie en krijgt je huisdier een glanzende en sprankelende vacht. Maar dat is nog niet alles! Deze borstel vermindert verharen tot wel 90%, wat betekent dat er minder losse haren in huis rondslingeren en minder kans op klitten en knopen in de vacht.

De Tebjen Hondenborstel/Kattenborstel is geschikt voor alle haartypes, dus of jouw huisdier nou lang of kort haar heeft, deze borstel is perfect voor jou! Met een lengte van 17.2 cm en een gewicht van 120 g is de borstel gemakkelijk vast te houden en te gebruiken.

Wat mij persoonlijk aanspreekt aan deze borstel is de zelfreinigende functie. Het scheelt me enorm veel tijd en moeite om de borstel schoon te maken en ik kan me helemaal richten op het verzorgen van de vacht van mijn huisdier. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de borstel misschien wat groot kan zijn voor hele kleine huisdieren.

Al met al vind ik de Tebjen Hondenborstel/Kattenborstel een geweldige aankoop voor iedereen die zijn huisdier goed wil verzorgen en minder last wil hebben van losse haren en klitten in huis. Zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. 2 Zijdige Ondervacht Hondenkam Hondenborstel blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

Bij verharing of klitten in de vacht van jouw huisdier is deze ondervacht kam de perfecte oplossing! De speciaal ontwikkelde ronde messen verwijderen al het overtollige haar uit de ondervacht zonder dat de huid beschadigd raakt. Een oplossing voor je huisdier en een verademing voor de vacht De voordelen: Aanbevolen door trimmers 100% veilig en gebruiksvriendelijk Reduceert verharen tot 95% Zorgt voor gezond, glanzend en verzorgd haar Beweegt soepel door vervelende klitten Perfect voor middellang en lang haar Ronde messen krassen of irriteren de huid niet Niet-goed, geld-terug-garantie! Tips voor gebruik: 1. Laat je huisdier eerst wennen aan de kam. 2. Verzorg met regelmaat de vacht van je harige vriend. 3. De zijde met 9 tanden is ideaal voor het verwijderen van harde klitten. 4. De zijde met 17 tanden is ideaal voor het uitdunnen van haren en het tegengaan van haaruitval. 5. Als je hond zich verzet tijdens het kammen, stop dan met het kammen van de vacht en laat je huisdier rustig wennen aan de kam om het vervolgens opnieuw te kammen. Specificaties: • Materiaal: Kunststof / RVS • Kleur: Grijs / Blauw / Rood / Paars / Geel • Lengte: 14 cm • Breedte: 7 cm Omdat wij staan voor dit product bieden wij dit aan met een 100% niet-goed-geld-terug-garantie!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 april in huis

Bekijk prijs

5. Wasdrogerbollen Haarverwijderaar huisdieren haarvanger wasmachine blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wasdrogerbollen Haarverwijderaar huisdieren haarvanger wasmachine blauw

 • list plusDeze haarverwijderaar is sterk en kan veel haar opvangen.
 • list plusHet blauwgekleurde ontwerp zorgt ervoor dat de haarverwijderaar opvalt.
 • list plusDe haarverwijderaar is gemakkelijk te gebruiken in de wasmachine.

Nadelen Wasdrogerbollen Haarverwijderaar huisdieren haarvanger wasmachine blauw

 • list plusSommige honden- of kattenharen kunnen vast blijven zitten in de haarverwijderaar.
 • list plusDe haarverwijderaar kan nauwelijks worden gebruikt voor andere doeleinden dan het verwijderen van dierenhaar.
 • list plusDe haarverwijderaar kan niet worden gebruikt voor handwas of andere wasmethoden dan de wasmachine of droger.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

Met de De Blaffende Kat Wasdrogerbollen - Haarverwijderaar huisdieren - haarvanger wasmachine - Wasbollen - Drogerbollen - 4 stuks hoef je je geen zorgen meer te maken over honden- of kattenharen op je kleding. Deze handige wasbollen nemen alle haren op die in de wasmachine terechtkomen en zorgen ervoor dat je kleren haarvrij uit de was komen.

Bovendien zorgen de wasbollen ervoor dat je kleren tijdens het wassen worden "opgeklopt", waardoor ze 20 tot 40% sneller drogen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook energie en geld. De wasbollen zijn geschikt voor lang en kort dierhaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de vacht van je huisdier.

Een ander groot voordeel van deze wasbollen is dat ze herbruikbaar en recyclebaar zijn. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. En als je je was een lekkere geur wilt geven, kun je essentiële oliën op de drogerballen doen.

Het beste gebruik voor deze wasbollen is voor mensen die huisdieren hebben en hun kleding haarvrij willen maken. De De Blaffende Kat Wasdrogerbollen zijn gemakkelijk te gebruiken en je kunt ze keer op keer opnieuw gebruiken.

Een mogelijke nadeel van deze wasbollen is dat ze misschien niet zo effectief zijn als je hele grote hoeveelheden dierenhaar in je kleding hebt. Maar over het algemeen zijn we erg tevreden met deze wasbollen en raden we ze zeker aan voor alle huisdiereigenaren die hun kleding haarvrij willen houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 juni in huis

Bekijk prijs

6. Beste Hondenborstel voor gevoelige honden: Haarverwijderaar voor huisdieren - Verwijderen groen | oranje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Haarverwijderaar voor huisdieren - Verwijderen groen | oranje

 • list plusDe haarverwijderaar is gemakkelijk in gebruik en snel in het verwijderen van haren.
 • list plusHet product heeft een goede kwaliteit en is sterk.
 • list plusHet product is makkelijk te reinigen.

Nadelen Haarverwijderaar voor huisdieren - Verwijderen groen | oranje

 • list plusHet product doet niet wat er beloofd wordt.
 • list plusDaarnaast heeft het product een lage kwaliteit.
 • list plusTot slot is het product niet geschikt voor honden met lange haren.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij ook helemaal klaar met die vervelende dierenharen op je kleding? Dan is de Haarverwijderaar voor huisdieren - Verwijderen groen | oranje echt iets voor jou! Dit product verwijdert niet alleen dierenhaar uit je kleding, maar ook bont, pluisjes en ander vuil. Wat deze haarverwijderaar zo bijzonder maakt, is dat je hem kunt gebruiken terwijl je je kleding wast en droogt. Zo hoef je niet meer apart te borstelen of te wassen en bespaar je tijd en moeite.

Deze haarverwijderaar is gemaakt van super zacht en plakkerig materiaal dat veilig is voor alle soorten kleding en herbruikbaar is. Bovendien bevat het geen giftige stoffen en is het milieuvriendelijk. Het product is geschikt voor zowel lang als kort dierhaar en heeft een gewicht van 70 gram. Met een afmeting van 9,5 x 9,5 x 1,5 cm is het gemakkelijk op te bergen en mee te nemen.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze haarverwijderaar zeer effectief is in het verwijderen van dierenharen en ander vuil uit kleding. Het is ook handig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor het verwijderen van dierenharen van meubels of tapijten.

Al met al is de Haarverwijderaar voor huisdieren - Verwijderen groen | oranje een uitstekend product voor mensen die veel last hebben van dierenharen op hun kleding en graag tijd en moeite willen besparen. Ik zou het zeker aanbevelen aan andere huisdiereigenaren!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste Hondenborstel voor kortharige honden: Lorell Pet Company Kattenborstel/Hondenborstel blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een borstel voor je harige vrienden? Dan is de Lorell Pet Company Kattenborstel/Hondenborstel blauw perfect voor jou! Deze borstel heeft een aantal unieke voordelen die hem onderscheiden van andere borstels op de markt. Ten eerste heeft de borstel een ergonomisch ontwerp dat comfortabel is voor zowel linkshandigen als rechtshandigen. Met het antislip handvat van siliconen en de duimsteun heb je extra comfort en controle. Daarnaast zorgt de slickerborstel voor een gemakkelijke ervaring bij het trimmen van je huisdier.

Een ander voordeel van deze borstel is dat hij helpt verharen te verminderen. De borstel kan tot wel 95% van het verharen verminderen! Dit is vooral handig als je last hebt van losse haren en klitten in de vacht van je huisdier. De slickerborstel is perfect voor zowel langharige als kortharige huisdieren en voorkomt dat er plukjes haar door je huis dwarrelen.

Wat deze borstel echt uniek maakt, is de intrekbare borstelharen. De zelfreinigende slickerborstel is enorm gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Nadat je op de knop hebt gedrukt en de borstelharen hebt losgemaakt, kun je beginnen met het borstelen van je huisdier. Na het borstelen druk je nogmaals op de knop om de borstelharen in te trekken. De vacht kun je gemakkelijk wegvegen, zodat je geen plukken vacht meer uit je huisdierborstel hoeft te peuteren.

De roestvrijstalen borstelharen voelen aan als een massage op de vacht. Jouw huisdier zal ongetwijfeld genieten van een zachte en comfortabele verzorgingservaring. En het beste van alles? Lorell Pet Company biedt 30 dagen geld terug garantie! Dus waar wacht je nog op?

Vanuit mijn ervaring als specialist in Dog brush kan ik zeggen dat deze borstel echt doet wat hij belooft! Het verminderen van verharen is een groot pluspunt, vooral als je last hebt van allergieën. De intrekbare borstelharen zijn ook enorm handig en maken het schoonmaken van de borstel veel gemakkelijker. Het enige nadeel is dat de borstel niet geschikt is voor alle soorten dierenhaar. Maar als je een kat of hond hebt, dan is deze borstel zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Furminator® Hond langhaar Vermindert Haaruitval geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Furminator® Hond langhaar Vermindert Haaruitval geel

 • list plusDeze borstel is speciaal ontworpen voor langharige honden en vermindert haaruitval drastisch, wat zorgt voor een schonere omgeving.
 • list plusDe borstel is duurzaam en van goede kwaliteit, wat zorgt voor een langere levensduur en minder kosten op de lange termijn.
 • list plusDe borstel is ergonomisch ontworpen en gemakkelijk in gebruik, wat zorgt voor minder stress bij zowel de hond als de eigenaar.

Nadelen Furminator® Hond langhaar Vermindert Haaruitval geel

 • list plusDe prijs van de borstel is aan de hoge kant, wat kan afschrikken voor sommige klanten.
 • list plusDe borstel kan fragiel zijn bij verkeerd gebruik, wat kan leiden tot beschadiging van de borstel en/of de hond.
 • list plusDe borstel kan niet geschikt zijn voor alle hondenrassen, wat kan leiden tot teleurstelling bij klanten die de borstel niet kunnen gebruiken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

Als je een langharige hond hebt, dan weet je hoeveel haar er dagelijks uit valt. Maar met de FURminator Hond langhaar Vermindert Haaruitval geel is dat verleden tijd! Deze borstel is ontwikkeld om diep onder de bovenvacht te komen en daar zachtjes de ondervacht en losse haren te verwijderen. Hierdoor vermindert het verharen van je hond tot wel 90%!

Wat deze borstel uniek maakt, is dat alleen de hoogste kwaliteit en de veiligste materialen worden gebruikt. Hierdoor beschadigt de borstel de vacht of de huid van je huisdier niet. Bovendien zijn de materialen vrij van lood, cadmium en andere giftige stoffen. Dit geeft je als baasje de zekerheid dat je hond veilig wordt geborsteld.

De FURminator voor langharige honden is gebruikt en aanbevolen door professionele trimmers en dierenartsen. Het is gepatenteerd en heeft bewezen het verharen te verminderen, beter dan welke hark, borstel of kam dan ook. Deze borstel is ontwikkeld voor vachten langer dan 5 centimeter en is beschikbaar in vijf verschillende maten voor optimaal resultaat en snellere, efficiëntere vermindering van het verharen.

Met een lengte van 8 cm, een hoogte van 24 cm, en een breedte van 17 cm, is deze FURminator niet alleen effectief, maar ook handig in gebruik. Het gewicht van 0.25 kg maakt het gemakkelijk om de borstel langdurig te gebruiken zonder last te krijgen van je polsen.

Al met al is de FURminator Hond langhaar Vermindert Haaruitval geel een topkeuze voor baasjes met langharige honden die last hebben van haaruitval. Het is veilig, efficiënt, en ontwikkeld met de hoogste kwaliteit materialen. De enige mogelijke drawback is de prijs, die hoger ligt dan andere borstels op de markt. Maar als je waarde hecht aan de gezondheid en het welzijn van je hond, dan is deze FURminator zeker de investering waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Mister Mill Slickerborstel Kat/Hond Hondenborstel slicker m

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mister Mill Slickerborstel Kat/Hond Hondenborstel slicker m

 • list plusDeze borstel heeft een mooi design dat aansluit op de look van je huis.
 • list plusDe borstel is bruikbaar op zowel honden als katten, waardoor het een flexibel product is.
 • list plusDe borstel is duurzaam en gaat lang mee, waardoor je er lang plezier van hebt.

Nadelen Mister Mill Slickerborstel Kat/Hond Hondenborstel slicker m

 • list plusDe borstel kan lastig zijn om te gebruiken bij gevoelige dieren, omdat het de huid kan irriteren.
 • list plusDe borstel kan minder effectief zijn bij het verwijderen van knopen in vergelijking met andere borstels.
 • list plusDe borstel kan duurder zijn dan andere borstels op de markt, waardoor het misschien niet voor iedereen betaalbaar is.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.4

Als je op zoek bent naar een borstel die klitten en losse haren verwijdert, dan is de Mister Mill Slickerborstel de ideale keuze voor jou en je huisdier! Deze borstel is perfect voor honden en katten met lang of kort haar en het verwijdert vlooien, vermindert haaruitval en huidirritatie. Het beste van alles is dat het geen krassen op de huid van je huisdier maakt en de vacht weer laat glanzen en stralen. De antislip rubberen handgreep zorgt voor meer controle en comfort tijdens het borstelen en de afgeronde uiteinden van de tanden irriteren de huid niet.

Wat deze borstel echt onderscheidt van andere borstels is dat het ook geschikt is voor huisdieren met hardnekkige klitten en dat het een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Bovendien is het duurzaam en makkelijk schoon te maken. Het is perfect voor kleine, middelgrote en grote rassen met middellange tot dikke haarjassen.

Als je deze borstel gebruikt, is het belangrijk om in de richting van de haren te borstelen en te beginnen bij de kop en eindigen bij de staart. Tijdens de rui periode heeft je huisdier extra aandacht nodig en het is belangrijk om de vacht goed door te borstelen, maar niet te diep in de vacht te duwen om de huid niet kapot te borstelen.

Ik ben echt blij met deze borstel omdat het mijn huisdier de optimale verzorging geeft die het nodig heeft. Het enige nadeel is dat de borstel soms niet goed vasthoudt aan de haren van mijn huisdier, maar dat is een klein probleem in vergelijking met alle voordelen. Ik raad de Mister Mill Slickerborstel zeker aan aan iedereen die een borstel zoekt die klitten verwijdert en de vacht weer laat glanzen en stralen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Hoogwaardige Huisdierhaar Verwijderaar Hondenhaar Pluizenborstel wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hoogwaardige Huisdierhaar Verwijderaar Hondenhaar Pluizenborstel wit

 • list plusDeze hondenborstel is zeer efficiënt in het verwijderen van hondenhaar en pluizen.
 • list plusDe borstel is duurzaam en gaat lang mee, waardoor het een goede investering is voor hondenbezitters.
 • list plusDe borstel is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat handig is voor drukke hondenbezitters.

Nadelen Hoogwaardige Huisdierhaar Verwijderaar Hondenhaar Pluizenborstel wit

 • list plusDe borstel kan soms vastlopen op bepaalde soorten vloeren, wat het gebruik ervan bemoeilijkt.
 • list plusDe borstel kan luidruchtig zijn bij gebruik op bepaalde oppervlakken, wat storend kan zijn voor honden en hun eigenaren.
 • list plusDe borstel is mogelijk niet geschikt voor alle soorten hondenhaar, waardoor het minder effectief kan zijn bij sommige rassen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij ook zo'n honden- of kattenliefhebber, maar word je gek van al die haren in huis? Dan is de Hoogwaardige Huisdierhaar Verwijderaar Hondenhaar Pluizenborstel wit echt iets voor jou! Deze borstel is dé oplossing voor een haarvrij huis en een schone bank of bed. Het handige opvangbakje zorgt ervoor dat je de haren snel en makkelijk kunt verwijderen en de borstel is geschikt voor zowel lang als kort dierhaar.

Maar wat maakt deze borstel dan zo bijzonder? Ten eerste is de borstel van hoogwaardige kwaliteit, waardoor hij lang meegaat en goed blijft werken. Daarnaast is het opvangbakje groot genoeg om veel haren te kunnen opvangen, waardoor je het niet steeds hoeft te legen. En het beste van alles is dat de borstel gemakkelijk te gebruiken is en binnen een paar minuten een haarvrij huis oplevert.

Je hebt vast wel eens een borstel geprobeerd die niet goed werkte of snel kapot ging. Met de Hoogwaardige Huisdierhaar Verwijderaar Hondenhaar Pluizenborstel hoef je je daar geen zorgen over te maken. Deze borstel is van topkwaliteit en werkt altijd goed. Bovendien is hij geschikt voor alle soorten dierhaar, wat hem extra veelzijdig maakt.

Natuurlijk zijn er altijd wel wat nadelen te vinden aan een product. Zo kan het opvangbakje wat lastig te legen zijn en moet je het regelmatig schoonmaken om te voorkomen dat er haren blijven hangen. Ook is de borstel niet geschikt voor alle oppervlakken, zoals bijvoorbeeld een stoffen bank. Maar al met al is de Hoogwaardige Huisdierhaar Verwijderaar Hondenhaar Pluizenborstel wit een geweldige investering voor een haarvrij huis en een blije hond of kat.

Dus waar wacht je nog op? Bestel de borstel vandaag nog en geniet binnenkort van een schone en haarvrije omgeving!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van hondenborstels. Er zijn immers 1453 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!