Bestenu

Wat is de beste glasdrager van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede glasdrager is een moeilijke opdracht. Wat is de beste glasdrager van 2023? Na het testen van 266 glasdragers kwam de Dubbele Glasdrager Tegelzuignap Vacuüm 70 blauw als beste uit onze glasdrager-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de glasdragers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 glasdragers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame glasdrager-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste glasdragers

1Score: 9.9
Dubbele Glasdrager Tegelzuignap Vacuüm 70 blauw
Dubbele Glasdrager Tegelzuignap Vacuüm 70 blauw
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Dubbele Glasdrager Met Zuignap Kunststof oranje
Beste Glasdrager voor dagelijks gebruik
Dubbele Glasdrager Met Zuignap Kunststof oranje
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Professionele aluminium zuignap Glasdrager Glasplaatdrager grijs
Beste Glasdrager voor professioneel gebruik
Professionele aluminium zuignap Glasdrager Glasplaatdrager grijs
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Enkele Glasdrager - 15 kg orange
Enkele Glasdrager - 15 kg orange
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Zuignaphouder - voorruit / glas zwart
Zuignaphouder - voorruit / glas zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Amazy zuignappen (2 stuks)
Amazy zuignappen (2 stuks)
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
DW4Trading Zuignap Enkel 115 mm
Beste Glasdrager voor sportactiviteiten
DW4Trading Zuignap Enkel 115 mm
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
MSW Glas Zuignap 120 kg blauw
MSW Glas Zuignap 120 kg blauw
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
MSW Glas Zuignap 100 kg blauw
MSW Glas Zuignap 100 kg blauw
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Zuignap Triple Tegelzuignap Glasdrager oranje | rood | zwart
Zuignap Triple Tegelzuignap Glasdrager oranje | rood | zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Glasdrager Koopgids

Om te zorgen dat je glasplaten intact blijven, zorgt de beste glasdrager dat je veilig je glas verplaatst. In deze koopgids leer je waar je op moet letten!

Wat is een glasdrager?

Een glasdrager wordt vooral gebruikt bij het plaatsen van glazen panelen en ramen. Het is een handig hulpmiddel voor professionals, zoals glaszetters en timmerlieden, maar ook voor doe-het-zelvers die zelf aan de slag gaan met het vervangen van ramen. 

Een glasdrager kan zorgen dat het glas op een veilige en efficiënte manier op de juiste plaats wordt geplaatst en vastgezet. Een glasdrager is vaak gemaakt van stevig materiaal zoals staal of aluminium en kan daardoor ook bij zwaardere glazen panelen worden gebruikt. Bij de aanschaf van een glasdrager is het belangrijk om te letten op het maximale draagvermogen en de grootte van de zuignappen, om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor het glas dat je wilt plaatsen.

Belangrijke specificaties

Als je een glasdrager wilt kiezen, zijn er enkele belangrijke specificaties waar je op moet letten. Een van de belangrijkste is de maximale belasting die de drager aankan. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om zwaardere glasplaten te dragen. Let er ook op dat de drager gemaakt is van duurzaam materiaal dat bestand is tegen slijtage en corrosie. 

Roestvrij staal en aluminium zijn bijvoorbeeld populaire materialen voor glasdragers vanwege hun sterkte en duurzaamheid. Verder kan de breedte van de zuignappen ook belangrijk zijn, vooral als je van plan bent om kleinere glasplaten te dragen. Hoe smaller de zuignappen, hoe gemakkelijker het is om de drager op de juiste plek te positioneren.

Welke soorten glasdragers zijn er?

Er zijn verschillende soorten glasdragers beschikbaar die allemaal hun eigen specifieke kenmerken en voordelen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld glasdragers met zuignappen die op een glad oppervlak kunnen worden bevestigd, zoals een raam of spiegel. Deze zuignappen zorgen voor een veilige grip en voorkomen dat het glas valt of verschuift tijdens het transport.

Daarnaast zijn er ook glasdragers met handgrepen of handvatten, die meer geschikt zijn voor het verplaatsen van zwaardere stukken glas. Deze handvatten zorgen voor extra grip en comfort tijdens het tillen en verplaatsen van het glas.

Een andere factor om rekening mee te houden is de maximale belasting van de glasdrager. Dit verschilt per model en kan variëren van enkele tientallen kilo's tot meer dan honderd kilo's. Het is belangrijk om de maximale belasting van de glasdrager te kennen om te zorgen dat deze geschikt is voor het gewicht van het glas dat je wilt verplaatsen.

Hoe gebruik ik een glasdrager?

Een glasdrager is een handig hulpmiddel om glazen platen, zoals ramen, te tillen en te verplaatsen. Om een glasdrager te gebruiken, plaats je de zuignappen van de drager op het glazen oppervlak en pomp je de hendel op en neer om een vacuüm te creëren. Zorg dat de zuignappen stevig vastzitten aan het glas voordat je het oppervlak optilt. 

Houd het handvat van de glasdrager stevig vast en til het glas langzaam op. Zorg dat je het glas niet te snel optilt of ronddraait, omdat dit het risico op beschadiging kan vergroten. Vergeet niet om geschikte beschermende kleding te dragen, zoals handschoenen, om verwondingen te voorkomen.

hero illustration

Hoe testen we glasdragers?

Om de beste glasdrager te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze glasdrager-test hebben we 266 glasdragers geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze glasdrager-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze glasdrager-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen glasdrager-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste glasdrager in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 266 glasdragers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste glasdragers in een oogopslag

1. Dubbele Glasdrager Tegelzuignap Vacuüm 70 blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een sterke en handige glasdrager? Dan is de Dubbele Glasdrager Tegelzuignap Vacuüm 70 blauw misschien wel de perfecte keuze voor jou! Deze glasdrager heeft een maximale draagcapaciteit van maar liefst 70 kg, waardoor je zelfs grote en zware glazen platen gemakkelijk kunt dragen. Bovendien heeft de glasdrager twee zuignappen met een diameter van 11.5 cm, waardoor je voldoende grip hebt om het glas stevig vast te houden.

Wat deze glasdrager uniek maakt, is de dubbele zuignap. Hierdoor kun je niet alleen grote glazen platen dragen, maar ook onhandige voorwerpen zoals tegels en plaatwerk. Bovendien is de glasdrager gemaakt van kunststof, wat ervoor zorgt dat hij licht en gemakkelijk te hanteren is. De blauwe kleur geeft de glasdrager een frisse uitstraling en zorgt ervoor dat hij gemakkelijk te herkennen is tussen je andere gereedschap.

Als specialist in glasdragers kan ik je vertellen dat deze Dubbele Glasdrager Tegelzuignap Vacuüm 70 blauw een uitstekende keuze is voor mensen die vaak werken met glas, plaatwerk en tegels. Dankzij de sterke zuignappen en het lichte gewicht kun je zonder problemen grote en zware voorwerpen dragen. Het enige nadeel is dat je de glasdrager niet kunt gebruiken op ruwe of oneffen oppervlakken, omdat de zuignappen dan minder goed hechten.

Al met al ben ik erg tevreden over deze glasdrager en zou ik hem zeker aanraden aan iedereen die regelmatig werkt met glas en andere onhandige materialen. De Dubbele Glasdrager Tegelzuignap Vacuüm 70 blauw is sterk, handig en gemakkelijk te gebruiken, dus waar wacht je nog op?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Glasdrager voor dagelijks gebruik: Dubbele Glasdrager Met Zuignap Kunststof oranje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dubbele Glasdrager Met Zuignap Kunststof oranje

  • list plusDeze glasdrager is sterk en duurzaam.
  • list plusEen ander voordeel is dat het een hoogwaardige zuignap heeft, waardoor het stabiel aan de muur bevestigd kan worden.
  • list plusEen ander voordeel is dat het klein is en gemakkelijk te verplaatsen.

Nadelen Dubbele Glasdrager Met Zuignap Kunststof oranje

  • list plusHet is alleen geschikt voor kleine glazen.
  • list plusEen ander nadeel is dat het geen extra beveiliging tegen stoten heeft.
  • list plusHet is niet geschikt voor het dragen van zware glazen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

De Dubbele Glasdrager Met Zuignap Kunststof oranje is een onmisbaar hulpmiddel als je op zoek bent naar een gemakkelijke en snelle manier om zware en onhandige voorwerpen te dragen. Met deze glasdrager kan je zonder problemen plaatwerk, tegels en glas dragen. Wat deze glasdrager uniek maakt, is dat deze is uitgerust met twee zuignappen, waardoor deze extra stevigheid biedt bij het dragen van zwaardere voorwerpen.

Het maximale draagvermogen van deze glasdrager is 50 kg, waardoor je zonder problemen grote en zware voorwerpen kan dragen. De zuignap heeft een grootte van 120 mm, waardoor deze goed vast blijft zitten op het oppervlak van het voorwerp dat je wilt dragen.

De glasdrager is gemaakt van kunststof, waardoor deze lichtgewicht is en gemakkelijk te hanteren. De oranje kleur zorgt ervoor dat deze opvalt, zodat je deze altijd snel kan vinden in je gereedschapskist. De afmetingen van de glasdrager zijn 32,5 x 9,5 x 12 cm, waardoor deze gemakkelijk op te bergen is.

Het grootste voordeel van deze glasdrager is dat je zonder problemen grote en zware voorwerpen kan dragen. Daarnaast is deze gemakkelijk te hanteren en op te bergen. Een nadeel van deze glasdrager is dat deze alleen geschikt is voor het dragen van plaatwerk, tegels en glas.

Al met al is de Dubbele Glasdrager Met Zuignap Kunststof oranje een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare en gemakkelijke glasdrager. Je kan zonder problemen grote en zware voorwerpen dragen en de glasdrager is gemakkelijk te hanteren en op te bergen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Glasdrager voor professioneel gebruik: Professionele aluminium zuignap Glasdrager Glasplaatdrager grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

Als je op zoek bent naar een professionele zuignap glasdrager die je kan helpen bij het opheffen of vervoeren van grote delen glas, dan is deze 3-delige zuignap van aluminium een uitstekende keuze. Dankzij zijn aantrekkingskracht van 155 kg en verticale kracht van 140 kg kan deze zuignap zelfs de zwaarste glasplaten dragen. Bovendien is hij gemaakt van hoogwaardig aluminium, wat hem extra stevig en duurzaam maakt.

Wat deze zuignap zo uniek maakt, is dat hij niet alleen geschikt is voor glas, maar ook voor tegels en keramiek. Dit maakt hem veelzijdiger dan andere zuignappen op de markt en maakt het mogelijk om hem voor verschillende toepassingen te gebruiken.

De diameter van de zuignap is 12 cm, wat hem groot genoeg maakt voor de meeste glasplaten. Bovendien weegt hij slechts 1118 gr, wat hem gemakkelijk te hanteren maakt.

Een ander voordeel van deze zuignap is dat hij gemakkelijk te gebruiken is. Je hoeft alleen maar de zuignappen op het oppervlak te plaatsen en de hendels naar beneden te drukken om de zuignap vast te zetten. Het losmaken van de zuignap is net zo eenvoudig: je hoeft alleen maar de hendels omhoog te trekken.

Een nadeel van deze zuignap is dat hij niet geschikt is voor zeer ruwe oppervlakken, zoals ruw beton of steen. In deze gevallen is het beter om een zuignap te gebruiken met een grotere diameter en meer aantrekkingskracht.

Al met al is deze professionele aluminium zuignap glasdrager een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en duurzame zuignap die geschikt is voor verschillende toepassingen. Of je nu een professionele glaszetter bent of gewoon een doe-het-zelver, deze zuignap zal je zeker van dienst zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Enkele Glasdrager - 15 kg orange

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.9

Bijzondere kenmerken Voor het dragen van onhandige voorwerpen Tevens geschikt voor het uitdeuken van autopanelen Maximale draagcapaciteit 15 kg. Specificaties Capaciteit - gewicht 15 kg Klemmethode Vacuüm drukverschil Hoofdhandvat afwerking Fijn Gewicht 0,055 kg Materiaal - secundaire constructie Rubber

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Zuignaphouder - voorruit / glas zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.3

Wat is het? Deze zuignap voor de voorruit is een praktisch accessoire dat perfect is voor het dragen van elementen met een plat oppervlak zoals glas, ramen, autoruiten, maar ook platen, platen van metaal en vele andere. De glashouder is gemaakt van hoogwaardige materialen: het lichaam van de voorgevormde handgreep is gemaakt van kunststof en de zuignap van rubber, die een veilige hantering van afzonderlijke elementen mogelijk maken. De dubbele zuignap voor het glas stelt u in staat om items te dragen met een maximaal draagvermogen van maximaal 70 kg, bovendien is de nivellering maximaal 100 kg. De zuignap / windschermhouder is een solide en duurzaam accessoire dat stevig aan het oppervlak blijft plakken zonder sporen achter te laten op het zuigpunt. Waar kan ik het voor gebruiken? Glas Ramen Autoruiten Platen Voordelen: Grip Makkelijke transport Specifcatie: Materiaal: kunststof + rubber Hefvermogen tot 70 kg Nivelleren max 100 kg Afmetingen: 9 /32 /12cm Gewicht: 0,578 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 januari in huis

Bekijk prijs

6. Amazy zuignappen (2 stuks)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.6

Amazy vacuümzuiger Glasszuiger als hefhulp voor glazen ruiten (ramen, glazen tafelbladen, spiegels), tegels en andere onhandige, gladde voorwerpen Eenvoudige productie van een vacuüm door de hendel te verplaatsen 3-voudige zuignap met drie zuignappen van speciaal rubber (Ø zuignap: 123 mm) en robuuste draaggreep van aluminium Draagkracht: max. 135 kg Omvang levering: 2 st. De Amazy vacuümheffers zijn ideaal voor het heffen van glas - of glasplaten, plastic, gecoate panelen, tegels, enz en andere gladde oppervlakken. Een vacuüm wordt gecreëerd door de hendels om te draaien - dan is de Object kan worden opgetild met behulp van de draaggrepen en veilig van A naar B worden gedragen. De rubberen zuignappen zijn zacht, zacht voor het materiaal en passen perfect. De transportgrepen zijn van aluminium en bijzonder robuust. Dit garandeert een veilig transport. Maar de zuignappen kunnen niet alleen worden gebruikt als glas- of tegellifters - ze helpen bijvoorbeeld ook bij het uitdeuken van plaatwerk. De vacuümglasheffers in één oogopslag: set van 2

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

7. Beste Glasdrager voor sportactiviteiten: DW4Trading Zuignap Enkel 115 mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.4

De DW4Trading Zuignap Enkel 115 mm is een handige tool voor het leggen van vloer- en wandtegels of het zetten van ruiten. Met een draagkracht van 25 kg en een diameter van 115 mm kun je moeiteloos grote en zware objecten tillen en verplaatsen. Het vacuum wordt gecreëerd door het omzetten van het mechanisme, waardoor je de zuignap gemakkelijk kunt gebruiken voor alle gladde soorten tegels, natuursteen of glasplaten.

Deze zuignap is onmisbaar bij het leggen van groot formaat tegels. Het is een uitkomst bij het corrigeren van wandtegels of het netjes op zijn plaats leggen van een vloertegel van grootformaat. Ook bij het dubbel verlijmen van wand- of vloertegels is de zuignap een uitkomst. Het voorkomt dat je in de aan de achterkant gesmeerde tegellijm grijpt, waardoor je handen en tegelwerk schoon blijven.

Wat deze DW4Trading Zuignap Enkel 115 mm zo speciaal maakt, is zijn draagkracht. Het kan zware objecten dragen tot wel 25 kg. Dit is meer dan de meeste andere zuignappen op de markt. Het is ook gemakkelijk te gebruiken en kan voor verschillende soorten tegels, natuursteen of glasplaten worden gebruikt.

Als specialist in Glass carrier kan ik je vertellen dat de DW4Trading Zuignap Enkel 115 mm een geweldig product is. Het is gemakkelijk te gebruiken en kan zware objecten tillen. Het is een must-have voor iedereen die vloer- of wandtegels gaat leggen of ruiten gaat zetten. Het enige nadeel is dat het slechts één zuignap heeft, wat het soms moeilijker maakt om grote objecten te tillen. Maar al met al is deze DW4Trading Zuignap Enkel 115 mm een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een effectieve en betrouwbare zuignap.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. MSW Glas Zuignap 120 kg blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een handige en betrouwbare glas zuignap? Dan is de MSW Glas Zuignap 120 kg blauw misschien wel precies wat je nodig hebt! Deze set van twee zuignappen met elk drie armen is ideaal voor het tillen en transporteren van glas, spiegels, plaatwerk en nog veel meer. Met een maximaal draagvermogen van 120 kg per zuignap is deze glas zuignap geschikt voor vrijwel elke klus, commercieel of industrieel.

Het aluminium hefboommechanisme zorgt voor een veilige grip op het te transporteren object, terwijl de kunststoffen hendels zorgen voor een eenvoudige bevestiging. De zuignappen hebben een diameter van 11,8 cm en zijn geschikt voor gladde, niet-poreuze oppervlakken zoals glas, plaatwerk en tegels.

Wat deze glas zuignap zo bijzonder maakt, is de mogelijkheid om twee zuignappen tegelijk te gebruiken. Dit maakt het gemakkelijker om grote objecten te tillen en te transporteren, zonder dat je extra hulp nodig hebt. En als je de zuignap verkeerd hebt uitgelijnd, kun je de hendels gewoon losmaken, de zuignap verplaatsen en opnieuw vastzetten.

Een ander voordeel van de MSW Glas Zuignap 120 kg blauw is het gebruik van hoogwaardige materialen en succesvolle ergonomie. Dit maakt het gemakkelijk en comfortabel om de zuignappen te gebruiken voor langere periodes, zonder dat je last krijgt van vermoeidheid.

Al met al is de MSW Glas Zuignap 120 kg blauw een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en handige glas zuignap. Of je nu glaswerk, plaatwerk of tegels moet tillen en transporteren, deze zuignappen maken het gemakkelijk en veilig.

Persoonlijk vind ik deze glas zuignap een geweldig product. Het is gemakkelijk te gebruiken, betrouwbaar en biedt een hoog draagvermogen. Het enige nadeel is dat het misschien niet geschikt is voor poreuze oppervlakken, maar dat is een kleine kanttekening bij een verder fantastisch product.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

9. MSW Glas Zuignap 100 kg blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.6

De MSW Glas Zuignap 100 kg blauw is een geweldige oplossing voor het transporteren van glas, spiegels, glazen deuren, metalen platen, etc. Deze set van twee dubbele zuignappen is ideaal voor het transporteren, hanteren of monteren van gladde, niet-poreuze onderdelen. Met een maximaal draagvermogen van 100 kg per zuignap, is deze set perfect voor het verplaatsen van zware voorwerpen. De aluminium constructie en hefboommechanisme maken deze zuignap bijzonder geschikt voor commercieel en industrieel gebruik. De kunststoffen hendels maken het eenvoudig om de zuignap aan het te transporteren object te bevestigen. Deze glas zuignap is een must-have voor iedereen die met glaswerk te maken heeft!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 maart in huis

Bekijk prijs

10. Zuignap Triple Tegelzuignap Glasdrager oranje | rood | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.6

Drie samengevoegde zuignappen voor een extra sterke hechting aan gladde oppervlakken. Elke zuignap heeft een eigen vacuumhendel. Maximale tillast circa 100 kg.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van glasdragers. Er zijn namelijk 266 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!