De Bestenu Fotopapier Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/20/2020


Fotopapier is speciaal ontworpen om de kwaliteit van je foto's voor jaren te behouden. Wat je op je scherm ziet, moet van dezelfde kwaliteit zijn op je fotopapier. Waar je op let bij aankoop van fotopapier, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soort fotopapier is er allemaal?

hide product content

Er zit onderling behoorlijk wat verschil in fotopapier. Denk bijvoorbeeld aan de dikte van het papier. Dit wordt weergegeven als het gewicht van het papier: g/m². Hoe zwaarder het papier is, hoe dikker het is. Dikker papier geeft de foto een beter uiterlijk en zorgt ervoor dat de foto minder snel kreukt. Over het algemeen kies je het liefste zo zwaar mogelijk papier.

Voordat je fotopapier koopt, lees je altijd even de instructies van je printer door. Niet alle printers zijn geschikt voor dik papier. De compatibiliteit van je papier is dan ook erg belangrijk, want je hebt niets aan fotopapier waar jouw goede printer niet op kan printen. Er zijn ook verschillende maten fotopapier verkrijgbaar, denk aan A3 en A4. Goede fotoprinters kunnen printen op A3 en A4 formaat.

Fotopapier heeft meestal een opaciteit, of dekking, van 94% of 97%. Als je door het papier heen kunt kijken als je dit tegen het licht aan houdt, dan betekent dit dat het minder geschikt is voor bijvoorbeeld dubbelzijdig afdrukken: de inkt kan door het papier heen gaan, wat de afbeelding nadelig beïnvloed.

Hoe print je op fotopapier?

hide product content

Je voert het fotopapier meestal op dezelfde manier in als je normaal printpapier invoert, maar dit hangt soms af van het merk en model printer dat je hebt. Soms moet je in de instellingen van de printer aangeven dat je op fotopapier gaat printen. Hierdoor wordt de hoeveelheid inkt aangepast waarmee geprint wordt.

Het proces is hetzelfde. Printen op fotopapier duurt soms iets langer omdat er een grotere hoeveelheid inkt wordt gebruikt. Daarnaast werkt de printerkop vaak iets nauwkeuriger als er op fotopapier wordt afgedrukt. Dit hangt wederom af van het merk en model printer, dus lees de instructies van je printer goed na.

Wat is het voordeel van printen op fotopapier?

hide product content

Fotopapier is speciaal gemaakt om foto's op af te drukken. Het heeft vaak de juiste dikte en kwaliteit om je foto's op de beste manier zo natuurgetrouw mogelijk af te drukken. Daarnaast gaat het papier langer mee. Als je een foto op simpel kopieerpapier zou afdrukken en deze in zou lijsten, gaat de foto na verloop van tijd verkleuren.

Het verkleuren is bijna niet te voorkomen, maar als je fotopapier gebruikt verloopt dit proces veel langzamer dan bij normaal papier. Daarnaast is fotopapier veel steviger dan gewoon papier waardoor het minder snel kreukt.

Welk fotopapier heb ik nodig voor mijn printer?

hide product content

Welk fotopapier jij nodig hebt, hangt niet alleen af van jouw printer, maar ook van wat je wilt afdrukken. Ga je simpele vakantiefoto's afdrukken met een goede all-in-one printer en deze vervolgens in je foto-album plakken? Dan volstaat een minder zwaar fotopapier.

Wil je een mooie foto afdrukken op A4-formaat en deze vervolgens inlijsten? Dan is het een goed idee om je foto af te drukken op fotopapier van hoge kwaliteit. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit glans en mat fotopapier: glans heeft iets meer reflectie en mat maakt je foto net iets scherper. Glans is daarom meer geschikt voor die vakantiefoto's en mat voor die ene speciale foto.

Wat is bariet-fotopapier?

hide product content

Barietpapier verschilt van normaal fotopapier door de speciale coating van bariumsulfaat, wat ook wel bariet wordt genoemd. Traditionele soorten fotopapier heeft een coating van polyethyleen. Barietpapier heeft vergeleken met traditioneel fotopapier een hele hoge densiteit. Hierdoor worden de zwarttinten dieper en de wit-tinten briljanter.

Hoe komt deze fantastische Fotopapier reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de zoektocht naar de beste Fotopapier ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Fotopapiers, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Fotopapiers die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Fotopapiers het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Fotopapiers stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten die soortgelijk zijn aan Fotopapiers

De beste Fotopapiers op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

20 vel fotopapier glans 210 grams te gebruiken met elke Inktjetprinter. niet geschikt voor laser

1. FOTOPAPIER GLOSS 210 GRAMS


Product informatiePlus or Show more

Voordelig kleurrijke dagelijkse fotoprojecten printen op recyclebaar papier. Dit glanzende papier droogt snel en is geschikt voor elke inkjetprinter. Met HP Photo Creations software maak je fotokubussen, nieuwsbrieven, kalenders en meer. Kenmerken Meer plezier - fotoprojecten voordelig printen en delen. Dit voordelige fotopapier is ideaal voor spontane thuisfoto's en schoolprojecten. Met HP Photo Creations software maak je gewone foto's tot fotokubussen, kalenders en meer. Sneldrogend fotopapier produceert kleurrijke fotoprojecten die direct na het printen kunnen worden gebruikt. Door de korte droogtijd zijn ze gemakkelijk te verwerken. Foto's op papier met een glanzende finish zijn scherp en levendig. Ondersteun duurzame bosbouw met papier van FSC-gecertificeerde vezels. Zuinig omgaan met grondstoffen door recycling - dit fotopapier is recyclebaar in consumenteninzamelsystemen die geschikt zijn voor kartonnen drinkbekers. Gewicht printmateriaal: 200 gr/m²

2. HP Everyday Photo Paper - Glanzend - A4 - 200 g/m² - 25 vellen


Product informatiePlus or Show more

Canon fotopapier PP-201 2311B019 Kenmerken: Formaat: A4 Gewicht: 260 g/m² Type: glanzend plus wit Aantal: 20 vel

3. Canon PP-201 - Fotopapier / A4 / 20 vel


Product informatiePlus or Show more

Foto's van studiokwaliteit printen met rijke, levendige kleuren en een schitterende glans. De duurzame foto's drogen onmiddellijk, zodat ze direct uit de printer zonder kans op vegen of vlekken kunnen worden verwerkt. Dik, stevig papier dat bestand is tegen intensief gebruik. Kenmerken van de HP Fotopapier (Q8691A): Foto's van studiokwaliteit, met rijke, sprekende kleuren en een schitterende finish die ideaal zijn om in te lijsten en te exposeren. Direct droog - duurzame, waterbestendige en veegvaste foto's die direct na het printen kunnen worden verwerkt. Gebruiksvriendelijk en minder kans op fouten - automatisch de beste resultaten op HP printers met automatische papierherkenning.

4. HP Fotopapier - 10x15cm / 250g/m / 25 vellen


Product informatiePlus or Show more

Q2510A Fotopapier Everyday A4 200g/m² semi glanzend, pak à 100 vel

5. HP Q2510A Fotopapier Everyday - A4 / 200g/m


Product informatiePlus or Show more

MediaRange fotopapier is ideaal voor het professioneel printen van uw foto's, brochures of andere documenten. De speciale coating zorgt voor levendige prints met alle standaard inkjetprintermodellen.

6. MediaRange Foto Papier Hoogglans 10x15cm 220g 50 Pag.


Product informatiePlus or Show more

De glanscoating van Epson S042167 Premium glossy photo paper 255g/m2 10x15cm 2x40SH zorgt voor een

7. Epson S042167 Fotopapier - 10x15 / 2 x 40 vellen


Product informatiePlus or Show more

Met HP Advanced Snapshot Photo Paper print u levensechte foto's met rijke, sprekende kleuren en een glanzende finish. Foto's drogen onmiddellijk, zodat ze direct uit de printer zonder kans op vlekken en vegen kunnen worden gebruikt. Kenmerken • Printtechnologie: Laser/inkjet • Breedte: 100 mm • Hoogte: 150 mm • Vellen per pak: 100 vel • Type finish: glans • Gewicht printermedia: 250 g/m² Eisen aan de omgeving • Relatieve luchtvochtigheid, in bedrijf: 40 - 60 procent • Temperatuur, in bedrijf: 15 - 30 °C • Temperatuur bij opslag: 0 - 40 °C • Luchtvochtigheid bij opslag: 10 - 80 procent Overige specificaties • Afmetingen verpakking (BxDxH): 123,8 x 33,34 x 181 mm • Aantal vel per pak: 100 vel • Afmetingen papier: 100 x 150 mm

8. HP Fotopapier 250g - 10x15cm - 100 vellen


Product informatiePlus or Show more

0775B003 Fotopapier GP-501 10x15cm 170g/m² wit, pak à 100 vel

9. Canon GP-501 - Fotopapier


Product informatiePlus or Show more

MediaRange fotopapier is ideaal voor het professioneel printen van uw foto's, brochures of andere documenten. De speciale coating zorgt voor levendige prints met alle standaard inkjetprintermodellen.

10. Papier MediaRange Inkjet mat A4 130g 100 Pag.


Producten die soortgelijk zijn aan Fotopapiers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fotopapiers. Er zijn namelijk 475 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Fotopapier kopen.