De Bestenu Fotopapier Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 10/20/2020


Fotopapier is speciaal ontworpen om de kwaliteit van je foto's voor jaren te behouden. Wat je op je scherm ziet, moet van dezelfde kwaliteit zijn op je fotopapier. Waar je op let bij aankoop van fotopapier, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soort fotopapier is er allemaal?

show product content

Er zit onderling behoorlijk wat verschil in fotopapier. Denk bijvoorbeeld aan de dikte van het papier. Dit wordt weergegeven als het gewicht van het papier: g/m². Hoe zwaarder het papier is, hoe dikker het is. Dikker papier geeft de foto een beter uiterlijk en zorgt ervoor dat de foto minder snel kreukt. Over het algemeen kies je het liefste zo zwaar mogelijk papier.

Voordat je fotopapier koopt, lees je altijd even de instructies van je printer door. Niet alle printers zijn geschikt voor dik papier. De compatibiliteit van je papier is dan ook erg belangrijk, want je hebt niets aan fotopapier waar jouw goede printer niet op kan printen. Er zijn ook verschillende maten fotopapier verkrijgbaar, denk aan A3 en A4. Goede fotoprinters kunnen printen op A3 en A4 formaat.

Fotopapier heeft meestal een opaciteit, of dekking, van 94% of 97%. Als je door het papier heen kunt kijken als je dit tegen het licht aan houdt, dan betekent dit dat het minder geschikt is voor bijvoorbeeld dubbelzijdig afdrukken: de inkt kan door het papier heen gaan, wat de afbeelding nadelig beïnvloed.

Hoe print je op fotopapier?

show product content

Je voert het fotopapier meestal op dezelfde manier in als je normaal printpapier invoert, maar dit hangt soms af van het merk en model printer dat je hebt. Soms moet je in de instellingen van de printer aangeven dat je op fotopapier gaat printen. Hierdoor wordt de hoeveelheid inkt aangepast waarmee geprint wordt.

Het proces is hetzelfde. Printen op fotopapier duurt soms iets langer omdat er een grotere hoeveelheid inkt wordt gebruikt. Daarnaast werkt de printerkop vaak iets nauwkeuriger als er op fotopapier wordt afgedrukt. Dit hangt wederom af van het merk en model printer, dus lees de instructies van je printer goed na.

Wat is het voordeel van printen op fotopapier?

show product content

Fotopapier is speciaal gemaakt om foto's op af te drukken. Het heeft vaak de juiste dikte en kwaliteit om je foto's op de beste manier zo natuurgetrouw mogelijk af te drukken. Daarnaast gaat het papier langer mee. Als je een foto op simpel kopieerpapier zou afdrukken en deze in zou lijsten, gaat de foto na verloop van tijd verkleuren.

Het verkleuren is bijna niet te voorkomen, maar als je fotopapier gebruikt verloopt dit proces veel langzamer dan bij normaal papier. Daarnaast is fotopapier veel steviger dan gewoon papier waardoor het minder snel kreukt.

Welk fotopapier heb ik nodig voor mijn printer?

show product content

Welk fotopapier jij nodig hebt, hangt niet alleen af van jouw printer, maar ook van wat je wilt afdrukken. Ga je simpele vakantiefoto's afdrukken met een goede all-in-one printer en deze vervolgens in je foto-album plakken? Dan volstaat een minder zwaar fotopapier.

Wil je een mooie foto afdrukken op A4-formaat en deze vervolgens inlijsten? Dan is het een goed idee om je foto af te drukken op fotopapier van hoge kwaliteit. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit glans en mat fotopapier: glans heeft iets meer reflectie en mat maakt je foto net iets scherper. Glans is daarom meer geschikt voor die vakantiefoto's en mat voor die ene speciale foto.

Wat is bariet-fotopapier?

show product content

Barietpapier verschilt van normaal fotopapier door de speciale coating van bariumsulfaat, wat ook wel bariet wordt genoemd. Traditionele soorten fotopapier heeft een coating van polyethyleen. Barietpapier heeft vergeleken met traditioneel fotopapier een hele hoge densiteit. Hierdoor worden de zwarttinten dieper en de wit-tinten briljanter.

Hoe komt deze handige Fotopapier ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. En dus de zoektocht naar de beste Fotopapier ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Fotopapiers, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Fotopapiers die op de markt zijn in Nederland, hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Fotopapiers het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Fotopapiers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Soortgelijke artikelen aan Fotopapiers

De beste Fotopapiers in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Met het HP ZINK Fotopapier voor Sprocket vereeuwig je zonder inkt je vakantiefoto's, selfies en andere bijzondere momenten op papier. Dankzij de ZINK printtechnologie heb je alleen dit speciale papier nodig om foto's af te drukken via je HP Sprocket. De 50 vellen hebben een plakkende achterkant, waardoor je je foto's ook als stickers in albums, wenskaarten en agenda's plakt. Dit fotopapier is dankzij het 5 bij 7.5 cm formaat speciaal voor HP Sprocket pocketprinters en heeft een glossy afwerking. Bovendien zijn je foto's vlek-, water,- en scheurbestendig. Klap de papierlade open van je HP Sprocket, plaats de papiervellen en je bent weer klaar om te printen.

1. HP ZINK Fotopapier voor Sprocket 50 vel


Product informatiePlus or Show more

Leg kleurrijke momenten vast met het Sprocket Plus fotopapier van HP. Het fotopapier is veeg-, water- en scheurbestendig, wat ervoor zorgt dat jouw foto's lang bewaard kunnen blijven. De zelfklevende achterkant zorgt ervoor dat je de foto’s meteen op kunt hangen. • Compatibel product: HP Sprocket Plus. • Formaat foto’s: 5,8 x 8,7 cm. • Kleur: wit. • Type finish: glans. • Vellen per pak: 20 vel. • Kleur: wit.

2. HP Sprocket PLUS zelfklevend fotopapier - 20 stuks


Product informatiePlus or Show more

Aantal Vel: 100 Lamineer Folie: Standaard Paper Type: Fotopapier Papier Formaat: A6 Fabrikant: Kodak Gewicht: 180 g/m²

3. Kodak Photo 10x15 180gr 100 Vellen Glanzend


Product informatiePlus or Show more

Druk foto's af op Canon ZINK fotopapier met je Zoemini pocket printer. In het fotopapier zitten microkristallen die bij hitte een kleur afgeven, daardoor print je zonder inkt. Plak de afgedrukte foto's direct in je fotoboek door de zelfklevende achterzijde. Door de speciale coating zijn de foto's bestand tegen water, vlekken en scheuren. De verpakking bevat 50 vellen à 5 x 7.6 cm (A8).

4. Canon ZINK Fotopapier (50 vellen)


Product informatiePlus or Show more

Kenmerken Type finish: Glans Media gewicht: 180 g/m² Kleur van het product: Geel Papier afmeting: A4 Vellen per pak: 50 vel Dikte printermedia: 215

5. Kodak Photo A4 180gr 50 Vellen Glanzend


Product informatiePlus or Show more

Voordelig kleurrijke dagelijkse fotoprojecten printen op recyclebaar papier. Dit glanzende papier droogt snel en is geschikt voor elke inkjetprinter. Met HP Photo Creations software maak je fotokubussen, nieuwsbrieven, kalenders en meer. Kenmerken Meer plezier - fotoprojecten voordelig printen en delen. Dit voordelige fotopapier is ideaal voor spontane thuisfoto's en schoolprojecten. Met HP Photo Creations software maak je gewone foto's tot fotokubussen, kalenders en meer. Sneldrogend fotopapier produceert kleurrijke fotoprojecten die direct na het printen kunnen worden gebruikt. Door de korte droogtijd zijn ze gemakkelijk te verwerken. Foto's op papier met een glanzende finish zijn scherp en levendig. Ondersteun duurzame bosbouw met papier van FSC-gecertificeerde vezels. Zuinig omgaan met grondstoffen door recycling - dit fotopapier is recyclebaar in consumenteninzamelsystemen die geschikt zijn voor kartonnen drinkbekers. Gewicht printmateriaal: 200 gr/m²

6. HP Everyday Photo Paper - Glanzend - A4 - 200 g/m² - 25 vellen


Product informatiePlus or Show more

Met dit glanzende fotopapier van Canon print je zelf de leukste fotos. Het papier heeft een formaat van 10 x 15 cm per vel, dus perfect om foto's op te printen zonder het papier bij te hoeven snijden. In een pak zitten maar liefst 50 vellen. Compatibel met de volgende Canon printers: PIXMA IP 1500, 2000, 3000, 4000, 4000R, 5000, 6000D, 8500, MP110, MP130, MP750, MP780 en Selphy DS70.

7. Canon PP-201 - Fotopapier / 10 x 15 cm


Product informatiePlus or Show more

Q2510A Fotopapier Everyday A4 200g/m² semi glanzend, pak à 100 vel

8. HP Q2510A Fotopapier Everyday - A4 / 200g/m


Product informatiePlus or Show more

Canon's Photo Paper Plus Glossy II (Professioneel glanzend fotopapier II) is het perfecte fotopapier voor superieure kwaliteit fotoprints met een glanzende afwerking.Dit hoogwaardige papier is perfect voor digitale foto's en extra prints.Voordelen- Hoogglansafwerking- Uitmuntende kwaliteit bij printen van foto's- Uitstraling van een echte foto met diepe zwarttinten en levendige kleuren- Uitstekend geschikt voor Canon's Lucia-inkt en ChromaLife100+-inkt

9. Canon PP-201 plus photo paper 260g/m2 5x7 inch 20 sheets


Product informatiePlus or Show more

HP Advanced Photo Paper (Q5456A), glanzend, 250 gr/m², A4/210 x 297 mm, 25 vel Foto's van studiokwaliteit met rijke, sprekende kleuren Sneldrogende, waterbestendige foto's die direct na het printen kunnen worden verwerkt Automatisch de beste resultaten op HP printers met automatische papierherkenning

10. HP Q5456A Advanced - Glossy fotopapier / 250g / A4


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fotopapiers er zijn namelijk 475 verschillende te bestellen..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en ga je straks de beste Fotopapier kopen.