Bestenu

Je Donsjas Wassen? Zo Doe je het Goed!

Je donsjas wassen? Leer hier hoe je dit op de juiste manier doet en het warme en comfortabele gevoel behoudt.

Je Donsjas Wassen? Zo Doe je het Goed!

Laatste update:28 januari, 2023

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Inhoudsopgave

Heb je een donsjas en wil je deze zo lang mogelijk in topconditie houden? Dan is het belangrijk om je donsjas te wassen. Maar hoe doe je dat precies? Van de benodigdheden tot de juiste technieken, ik heb alles voor je op een rijtje gezet. Dus lees gauw verder!

Dit heb je nodig

  • Een donsjas
  • Een donswasmiddel
  • Tennisballen

Een donsjas wassen

Oké, dus je wilt je donsjas wassen, maar je weet niet precies hoe je dat moet doen. Geen zorgen, ik heb hier een stapsgewijze gids voor je!

  1. Zet de temperatuur op maximaal 30 graden. Kies voor een wolwas- of donswasprogramma. Voeg vervolgens een donswasmiddel toe.
  2. Zorg ervoor dat alle ritsen en knopen gesloten zijn, stop de jas in de wasmachine (lees hier onze koopgids over de beste wasmachine) en geef de jas voldoende ruimte in de trommel. Voeg geen andere kledingstukken toe.
  3. Centrifugeer zo kort mogelijk
     

Welk wasmiddel voor dons?

Normale wasmiddelen zijn ongeschikt voor het wassen van jouw donsjas, omdat ze de natuurlijke vetten van het dons afbreken en de jas onnodig beschadigen. 

Het is beter om specifieke donswasmiddelen te gebruiken en geen wasverzachter, chloor of bleekmiddelen toe te voegen aan de was. Hierdoor blijft jouw jas zacht, warm en in topconditie.

Hoe droog je een donsjas?

Eerst keer je de jas binnenstebuiten. Zorg dat de ritsen dicht zijn, zodat ze niet beschadigen tijdens het drogen. Voeg vervolgens 2 schone tennisballen of wasbollen toe aan de droger. Dit zorgt ervoor dat het dons niet aan elkaar gaat kleven. 

Kies een droogprogramma op de laagste temperatuur, want dons is gevoelig voor warmte. 

Conclusie

Ik hoop dat deze tips over een donsjas wassen je geholpen hebben om de juiste methode te kiezen en jouw jas veilig te drogen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat normale wasmiddelen en wasverzachter, chloor of bleekmiddelen moeten worden vermeden. 

Succes, en ik hoop dat je jas je lekker warm houdt tijdens de koudere maanden!