Wat is de beste Combinatietang van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 juni, 2024

Het kopen van een goede Combinatietang is een moeilijke opgave. Wat is de beste Combinatietang van 2024? Na het analyseren van 126 Combinatietangen kwam de Stanley Dynagrip Combinatietang - 180mm als beste getest uit onze Combinatietang-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Combinatietangen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Combinatietangen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Combinatietang-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Combinatietangen

1Score: 9.9
Stanley Dynagrip Combinatietang - 180mm
Stanley Dynagrip Combinatietang - 180mm
STANLEY
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Combinatietang/knijptang 17,5 cm Klusbenodigdheden Gereedschap
Beste combinatietang
Combinatietang/knijptang 17,5 cm Klusbenodigdheden Gereedschap
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
STANLEY FATMAX 0-89 867 Combinatietangen
STANLEY FATMAX 0-89 867 Combinatietangen
STANLEY
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Wiha Afstriptang Industrial - 32345
Wiha Afstriptang Industrial - 32345
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Knipex Combinatietang - 0302-180
Knipex Combinatietang - 0302-180
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Knipex electro/installatie tang 200mm vde
Knipex electro/installatie tang 200mm vde
Knipex
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Knipex 82 02 200 Voorgriptang
Knipex 82 02 200 Voorgriptang
Knipex
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
Knipex 7803125 Super-Knips Precisie Zijsnijtang
Knipex 7803125 Super-Knips Precisie Zijsnijtang
Knipex
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Knipex 1386200 Installatietang - Elektro
Knipex 1386200 Installatietang - Elektro
Knipex
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Knipex Cobra XS pijp- en
Knipex Cobra XS pijp- en
Knipex
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Combinatietang Koopgids

Een combinatietang is een onmisbaar gereedschap voor elke klusser of vakman, omdat het de functies van drie verschillende tangen combineert in één handig instrument. Met de beste combinatietang voer je diverse klussen uit met slechts één gereedschap.

Wat doe je met een combinatietang?

Een combinatietang is een gereedschap metmeerdere functies, zoals knippen, buigen en vastpakken. Hierdoor is het een veelzijdig instrument dat geschikt is voor diverseklussen

Met een combinatietang kun je draden knippen, strippen en buigen, pijpen vastpakken en draaien, verschillende materialen vastpakken en schroeven vastdraaien. Sommige combinatietangen hebben ook specialekrimptangkaken waarmee je draad- en kabelschoenen krimpt. 

Kortom, de combinatietang is een onmisbaar gereedschap voor klussen in huis, tuin en werkplaats en biedt eenscala aan mogelijkheden om verschillende materialen te bewerken en vast te pakken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een combinatietang?

Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten bij het kopen van een combinatietang. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Kwaliteit: zorg ervoor dat je een combinatietang van goede kwaliteit koopt, die gemaakt is van duurzame materialen en een stevige constructie heeft. Zo weet je zeker dat de tang lang meegaat en betrouwbaar is voor diverse klussen.
 • Maat: kies de maat van de tang die past bij de taken die je ermee wilt uitvoeren. Er zijn combinatietangen verkrijgbaar in verschillende maten, van kleinere modellen voor fijnere klussen tot grotere modellen voor zwaardere klussen.
 • Functies: controleer welke functies de tang heeft en of deze geschikt zijn voor de klussen die je ermee wilt uitvoeren. Zo hebben sommige tangen speciale krimptangkaken voor het krimpen van draad- en kabelschoenen, terwijl andere tangen juist meer geschikt zijn voor het knippen en buigen van materialen.
 • Comfort: let op de handgrepen van de tang, omdat dit belangrijk is voor de grip en het comfort tijdens langere klussen. Kies een combinatietang met handgrepen die goed in de hand liggen en een goede grip bieden.
 • Merk en prijs: overweeg het merk en de prijs van de combinatietang. Kies voor een betrouwbaar merk met goede recensies en een redelijke prijs. Je hoeft niet altijd de duurste tang te kopen, maar het is ook niet altijd verstandig om voor de goedkoopste optie te gaan.

Door rekening te houden met deze factoren, kies je een combinatietang die past bij je klussen en die betrouwbaar en comfortabel is in gebruik.

Welke drie tangen worden gecombineerd in een combinatietang?

Een combinatietang combineert de functies van drie verschillende tangen in één handig gereedschap, namelijk:

 • Zijkniptang: dit is een tang met scherpe kaken die je gebruikt om draden, kabels en andere materialen door te knippen.
 • Punttang: dit is een tang met lange, smalle kaken die je gebruikt om kleine voorwerpen vast te pakken en te buigen.
 • Buigtang: dit is een tang met afgeronde kaken die je gebruikt om draad en andere materialen in verschillende vormen te buigen.

Een combinatietang heeft vaak ookandere functies, zoals het vastpakken en draaien van pijpen en fittingen, en het strippen van de isolatie van elektrische bedrading. 

Door deze verschillende functies te combineren in één handig gereedschap, is de combinatietang een veelzijdig en nuttig instrument voor diverse klussen en toepassingen.

Zijkniptang

Met een zijkniptang knip je draden, kabels en andere materialen door. De scherpe kaken van de tang zorgen ervoor dat jenauwkeurig en gemakkelijk door verschillende soorten materialen knipt, zoals metaal, kunststof, koperdraad en staaldraad. 

Een zijkniptang is vooral handig bij hetwerken met elektrische bedrading, omdat je hiermee de bedrading op de juiste maat afknipt en stript. 

Daarnaast is een zijkniptang ookhandig voor andere klussen, zoals het knippen van nagels, schroeven en andere kleine voorwerpen die lastig te bereiken zijn met andere gereedschappen.

Punttang

Met een punttang pak en buig je kleine voorwerpen. De lange, smalle kaken van de tang zijn ontworpen omin kleine plekken te passen en om precisiewerk uit te voeren. 

Een punttang gebruik je bijvoorbeeld om draden, kralen, oogjes en andere kleine voorwerpen vast te pakken en te buigen. De tang is ook handig bij het maken van sieraden of bij fijnere klussen zoals modelbouw, omdat het een precieze grip biedt op kleine onderdelen. 

Daarnaast is een punttang ook te gebruiken om bijvoorbeeld spijkers uit hout te trekken, omdat de smalle bekken van de tang beter passen rond de spijker dan bijvoorbeeld een gewone tang.

Buigtang

Met een buigtang buig je draden en andere materialenin verschillende vormen. De afgeronde kaken van de tang maken het gemakkelijk om draad en andere materialen in hoeken, rondingen en andere vormen te buigen. 

Een buigtang is handig bij het maken van sieraden, bij modelbouw of bij het werken aan elektrische systemen. 

Daarnaast is een buigtang ook te gebruiken om metalen strips te buigen bij bijvoorbeeld het maken van een frame of bij het repareren van een metalen object. De buigtang is een nuttig gereedschap bij diverse klussen en toepassingen waarbij precisie en controle vereist zijn.

hero illustration

Hoe testen we Combinatietangen?

Om de beste Combinatietang te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Combinatietang-test hebben we 126 Combinatietangen geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Combinatietang-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Combinatietang-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Combinatietang-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte Combinatietang in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 126 Combinatietangen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Combinatietangen in een handige lijst

1. Stanley Dynagrip Combinatietang - 180mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stanley Dynagrip Combinatietang - 180mm

 • list plusBetrouwbare en duurzame tang met gesmede koolstofstalen bekken en handvatten.
 • list plusNauwkeurig mechanisch bewerkte scharnier en bekken zorgen voor soepel gebruik en stevige grip.
 • list plusVeelzijdig gereedschap dat gebruikt kan worden voor verschillende taken.

Nadelen Stanley Dynagrip Combinatietang - 180mm

 • list plusDe tang kan aan de zware kant zijn bij langdurig gebruik, wat vermoeidheid kan veroorzaken.
 • list plusDe prijs van de tang kan hoger zijn in vergelijking met andere merken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
10
De Stanley Dynagrip Combinatietang - 180mm is mijn betrouwbare en duurzame sidekick voor allerlei klussen. Met gesmede koolstofstalen bekken en handvatten gaat deze tang een leven lang mee. De bekken zijn zelfs inductiegehard en ontladen, waardoor mijn grip ijzersterk is.

Wat deze combinatietang echt onderscheidt, is het perfect bewerkte scharnier en de bekken. Hierdoor kan ik soepel werken en heb ik altijd een stevige grip. En laten we de handvatten niet vergeten, die zijn gemaakt van twee materialen voor ultiem comfort.

Met een lengte van 180 mm is deze tang handzaam en gemakkelijk te gebruiken in elke situatie. Of ik nu elektrische draden, kabels of andere objecten moet vastgrijpen, buigen, draaien of knippen, deze tang kan het allemaal aan.

Mijn medegebruikers zijn het erover eens dat deze tang uitblinkt op het gebied van duurzaamheid en grip. De gesmede koolstofstalen bekken en handvatten zorgen ervoor dat deze tang bestand is tegen intensief gebruik. En de combinatie van het gesmede staal en de inductiegeharde bekken geeft mij een stevige grip, waardoor ik me zeker voel bij het gebruik van deze tang.

Wat deze tang echt geweldig maakt, is zijn veelzijdigheid. Ik kan moeren vastdraaien, draden knippen en materialen buigen zonder een ander gereedschap te hoeven gebruiken. Dit is echt een handig stuk gereedschap om in mijn gereedschapskist te hebben.

Hoewel er enkele kritiekpunten zijn, zoals het feit dat deze tang aan de zware kant kan zijn bij langdurig gebruik, en dat sommige gebruikers de prijs aan de hoge kant vinden in vergelijking met andere merken, zijn deze nadelen volgens mij te overzien.

Al met al is de Stanley Dynagrip Combinatietang - 180mm de perfecte keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Met zijn duurzaamheid, stevige grip en veelzijdigheid kan deze tang elke klus klaren. Dus waar wacht je op? Voeg deze betrouwbare tang toe aan je gereedschapscollectie en ga aan de slag! 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste combinatietang: Combinatietang/knijptang 17,5 cm Klusbenodigdheden Gereedschap

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Combinatietang/knijptang 17,5 cm Klusbenodigdheden Gereedschap

 • list plusIdeaal voor klussen waarbij het knippen van middelharde materialen vereist is
 • list plusGemakkelijk te herkennen tussen andere gereedschappen in de gereedschapskist
 • list plusCombineert knip- en knijpmogelijkheden in één gereedschap, waardoor het praktisch en ruimtebesparend is

Nadelen Combinatietang/knijptang 17,5 cm Klusbenodigdheden Gereedschap

 • list plusNiet geschikt voor het knippen van zeer harde materialen, zoals staaldraad
 • list plusBelangrijk om binnen de aangegeven diktegrenzen te blijven om schade aan de tang te voorkomen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
9.72
Gebruiksgemak
9.4
Deze Combinatietang/knijptang van 17,5 cm is echt een handig gereedschap voor allerlei klussen! Ik gebruik hem vooral als ik middelharde materialen moet knippen. Met een maximale dikte van 1,6 mm kan ik zonder enige moeite koperdraad en ijzerdraad doorsnijden. En het is niet alleen een kniptang, maar ook een knijptang! Ik kan er objecten mee vastklemmen in allerlei vormen, zoals buizen en assen. Super praktisch!

Met zijn compacte formaat van ongeveer 17,5 cm is deze tang echt gemakkelijk te hanteren. En hij is ook nog eens super duurzaam, gemaakt van stevig metaal en kunststof. Dat betekent dat hij lang meegaat en bestand is tegen zware klussen. En het beste van alles is dat hij er ook nog eens goed uitziet, met zijn vrolijke kleuren. Zo kan ik hem altijd snel terugvinden in mijn gereedschapskist. 😊

Wat deze tang echt bijzonder maakt, is dat het een combinatie is van een kniptang en een knijptang. Dat betekent dat ik niet meerdere tangen hoef te gebruiken voor verschillende taken. Super handig en ruimtebesparend! Ik kan me nu concentreren op mijn klus zonder te hoeven zoeken naar het juiste gereedschap.

Ik ben echt tevreden met deze Combinatietang/knijptang van 17,5 cm. De knipfunctie is echt scherp, waardoor ik moeiteloos door verschillende materialen kan snijden. En de tang ligt stevig in de hand, waardoor ik nauwkeurig en gecontroleerd kan werken. Geweldig!

Deze tang is echt populair, zowel bij professionals als bij doe-het-zelvers. En dat is niet gek, want hij is echt veelzijdig! Ik kan hem gebruiken voor allerlei klussen, zoals elektrische bedrading, loodgieterswerk en zelfs sieraden maken. Echt een handig hulpmiddel om in huis of in de werkplaats te hebben.

Maar let op, deze tang heeft zijn grenzen. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat hij niet geschikt is voor het knippen van hele harde materialen, zoals staaldraad. Dus zorg ervoor dat je binnen de aangegeven diktegrenzen blijft om de tang niet te beschadigen.

Al met al is deze Combinatietang/knijptang van 17,5 cm echt een betrouwbaar en handig gereedschap. Het combineert knip- en knijpmogelijkheden in een compact ontwerp en is echt een waardevolle toevoeging aan elke gereedschapskist. Met zijn duurzame constructie, scherpe knipfunctie en veelzijdigheid is het een uitstekende keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met deze geweldige tang!️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. STANLEY FATMAX 0-89 867 Combinatietangen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY FATMAX 0-89 867 Combinatietangen

 • list plusCombineert meerdere functies in één gereedschap
 • list plusKunststoffen handgreep zorgt voor comfortabel werken
 • list plusGemaakt van gehard hoogwaardig gesmeed staal voor duurzaamheid en betrouwbaarheid

Nadelen STANLEY FATMAX 0-89 867 Combinatietangen

 • list plusEnkele gebruiker meldde dat de bek niet goed sluit

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.26
Gebruiksgemak
9.15
De STANLEY FATMAX 0-89 867 Combinatietangen - 180 mm zijn echt een must-have voor zowel professionals als handige klussers zoals ik. Deze tangen combineren verschillende functies in één, waardoor ze een essentiële aanvulling zijn op mijn gereedschapskist. Of ik nu een stuk metaaldraad moet vastpakken, doorknippen of snijden, met deze combinatietang van STANLEY gaat het allemaal moeiteloos.

Een van de geweldige voordelen van deze tang is het feit dat het meerdere functies combineert. Ik hoef niet langer verschillende tangen mee te nemen, want ik heb alles wat ik nodig heb in één gereedschap. En dankzij de comfortabele kunststof handgreep kan ik zonder vermoeidheid en irritatie blijven werken.

De STANLEY FATMAX 0-89 867 is gemaakt van gehard, hoogwaardig gesmeed staal. Dat betekent dat dit gereedschap duurzaam en betrouwbaar is. Het is een solide gereedschap dat soepel en van hoge kwaliteit is.

Ik heb wel één review gelezen waarin stond dat de bek van de tang niet goed sluit, waardoor het knipgedeelte snel bot wordt. Dat kan een potentieel nadeel zijn van dit specifieke model. Maar ik moet zeggen dat dit slechts één mening is, en andere gebruikers geen problemen hebben gehad met de sluiting van de bek.

Over het algemeen zijn de gebruikersreviews positief. Ze prijzen de praktische bruikbaarheid en hoge kwaliteit van deze tang. Het is een betrouwbaar gereedschap dat je helpt bij verschillende klussen.

Als ik deze tang vergelijk met andere combinatietangen op de markt, valt de STANLEY FATMAX 0-89 867 op door zijn veelzijdigheid en duurzaamheid. Het feit dat het meerdere functies combineert in één gereedschap maakt het super handig en praktisch. En dankzij het hoogwaardige staal gaat het ook nog eens lang mee.

De STANLEY FATMAX 0-89 867 Combinatietangen - 180 mm zijn ideaal voor gebruik in de werkplaats of garage, maar ook thuis komen ze goed van pas bij mijn doe-het-zelf projecten. Of ik nu een professional ben of gewoon graag klus, deze tang helpt me bij het vastpakken, knippen en snijden van verschillende materialen.

Kortom, de STANLEY FATMAX 0-89 867 Combinatietangen - 180 mm zijn kwaliteitsgereedschap dat veelzijdigheid en duurzaamheid biedt. Hoewel er één negatieve review is over de sluiting van de bek, zijn de meeste gebruikers tevreden met de prestaties van deze tang. Het is een betrouwbare keuze voor zowel professionals als handige klussers zoals ik. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Wiha Afstriptang Industrial - 32345

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wiha Afstriptang Industrial - 32345

 • list plusPrecisie snijvlakprisma voor gelijkmatig en nauwkeurig knippen van kabelisolatie
 • list plusEenvoudig instelbaar en vast te zetten stelschroefmechanisme
 • list plusHoogwaardige materialen en ergonomische handgreep voor een ongeëvenaarde ervaring

Nadelen Wiha Afstriptang Industrial - 32345

 • list plusMaximale bereik van Ø 5 mm/10 mm² draaddoorsnede mogelijk niet voldoende voor zeer zware industriële toepassingen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.97
Functionaliteit
8.77
Gebruiksgemak
8.84
Ik ben de Wiha 32345 Afstriptang 10 mm², een industrieel gereedschap dat ontworpen is voor precisie en efficiëntie bij het strippen van kabels en draden. Mijn bekvorm heeft een precisie snijvlakprisma, waardoor ik de isolatie van kabels gelijkmatig kan knippen. Met mijn handige stelschroef kun je eenvoudig de draaddoorsnede instellen en vastzetten, en mijn openingsveer zorgt voor moeiteloos gebruik. Met mijn lengte van 160 mm en gewicht van 155 g ben ik handzaam en toch krachtig.

Mijn precisie snijvlakprisma zorgt voor gelijkmatig en nauwkeurig knippen van kabelisolatie. Het instelbare stelschroefmechanisme en de openingsveer maken mij zeer handig en efficiënt in gebruik. Daarnaast ben ik gemaakt van hoogwaardig gereedschapstaal dat gehard is, waardoor ik duurzaam en betrouwbaar ben.

Ik ben ideaal voor professionals zoals elektriciens, installateurs en monteurs die regelmatig met kabels en draden werken. Mijn capaciteit om kabels en aders tot Ø 5 mm/10 mm² draaddoorsnede eenvoudig te strippen, maakt mij geschikt voor verschillende industriële toepassingen.

Mijn precisie snijvlakprisma en het gemakkelijk instelbare stelschroefmechanisme maken mij uniek. Samen met mijn hoogwaardige materialen en ergonomische handgreep bied ik gebruikers een ongeëvenaarde ervaring bij het strippen van kabels en draden.

Mijn enige mogelijke beperking is dat mijn maximale bereik misschien niet voldoende is voor zeer zware industriële toepassingen. Maar voor de meeste gangbare toepassingen bied ik uitstekende prestaties en betrouwbaarheid.

Al met al ben ik een uitstekende keuze voor professionals die op zoek zijn naar een nauwkeurige, efficiënte en betrouwbare afstriptang voor diverse toepassingen. Mijn precisie snijvlakprisma, instelbare stelschroefmechanisme en hoogwaardige materialen bieden een ongeëvenaarde combinatie van prestaties en gebruiksgemak. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

5. Knipex Combinatietang - 0302-180

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Knipex Combinatietang - 0302-180

 • list plusVeelzijdigheid voor diverse toepassingen
 • list plusMogelijkheid om zowel zachte als harde draden te knippen
 • list plusHoge normen van vakmanschap en betrouwbaarheid

Nadelen Knipex Combinatietang - 0302-180

 • list plusMogelijk niet de meest gespecialiseerde tool voor zeer specifieke taken

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.49
Functionaliteit
8.37
Gebruiksgemak
8.76
Ik ben dol op mijn Knipex Combinatietang - 0302-180! Deze tang is ongelooflijk veelzijdig en een absolute must-have voor elke gereedschapskist. Met zijn grijpzones voor plat en rond materiaal, is deze tang perfect voor allerlei klussen. En met snijkanten voor zowel zachte als harde draden, is het echt een universeel gereedschap dat ik voor allerlei taken kan gebruiken.

De lange snijkanten maken het super makkelijk om dikke kabels door te knippen, en de extra geharde snijkanten zorgen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. En het beste is, deze tang voldoet aan de DIN ISO 5746 norm, dus ik weet dat ik kwaliteit en precisie krijg. De gepolijste kop en ergonomische meercomponentengrepen zorgen voor een professionele uitstraling en comfortabele grip tijdens langdurig gebruik.

Of ik nu draden moet knippen, materialen moet vastgrijpen of andere klussen moet klaren, mijn Knipex Combinatietang staat altijd voor me klaar. Van elektriciens tot loodgieters en van timmermannen tot doe-het-zelvers, dit gereedschap is gewoon onmisbaar. En hoewel het misschien niet het meest gespecialiseerde gereedschap is voor zeer specifieke taken, biedt het een uitstekende balans tussen veelzijdigheid, duurzaamheid en prestaties.

Kortom, mijn Knipex Combinatietang - 0302-180 is een waardevolle investering. Met zijn uitstekende prestaties en duurzaamheid voldoet het aan de hoge normen van vakmanschap en betrouwbaarheid waar ik op vertrouw. Ik kan dit gereedschap ten zeerste aanbevelen aan professionals en doe-het-zelvers. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. Knipex electro/installatie tang 200mm vde

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Knipex electro/installatie tang 200mm vde

 • list plusHoge kwaliteit
 • list plusPraktisch in gebruik
 • list plusVoldoet aan veiligheidsnormen

Nadelen Knipex electro/installatie tang 200mm vde

 • list plusSpecifiek ontworpen voor elektrische installatiewerkzaamheden

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.22
Functionaliteit
8.29
Gebruiksgemak
8.21
Ik heb dé tang gevonden die je nodig hebt voor elektrische installatiewerkzaamheden: de Knipex electro/installatie tang 200mm vde! Met zijn compacte formaat van 200 mm en lichte gewicht van slechts 280 gram, is deze tang super handig om overal mee naartoe te nemen.

Wat deze tang echt bijzonder maakt, is de ergonomische kunststof handgreep. Hij ligt perfect in mijn hand en maakt het werken ermee een genot. En het beste van alles? Deze tang is VDE getest, dus hij voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen voor elektrisch gereedschap. Je kunt hem dus veilig gebruiken, zelfs bij het werken met elektrische installaties.

De kop van de tang is verchroomd, waardoor hij beschermd is tegen roest en corrosie. En het materiaal? Chroom-vanadium staal. Dat betekent dat deze tang super duurzaam en slijtvast is, zodat hij echt lang meegaat.

De grijpvlakken van de tang zijn gekarteld, zodat ik een goede grip heb op het materiaal. Dat is vooral handig bij het vastpakken en vasthouden van draden en kabels tijdens installatiewerkzaamheden.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over deze tang. Gebruikers zijn dol op de hoge kwaliteit en het praktische gebruiksgemak ervan. Hij ligt heerlijk in de hand en werkt gewoon lekker.

Maar ik moet wel eerlijk zijn: deze tang is specifiek ontworpen voor elektrische installatiewerkzaamheden. Dus als je andere klussen op de planning hebt staan, is het misschien niet de beste keuze. Het is belangrijk om dat in gedachten te houden bij het kiezen van het juiste gereedschap.

Maar al met al is de Knipex electro/installatie tang 200mm vde een geweldige keuze voor elektrische installatiewerkzaamheden. Het is een hoogwaardig gereedschap dat voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. Met zijn goede grip, duurzaamheid en gebruiksgemak is deze tang echt een aanrader. Dus als je op zoek bent naar een tang voor elektrische installatiewerkzaamheden, dan is dit de beste keuze voor jou! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Knipex 82 02 200 Voorgriptang

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Knipex 82 02 200 Voorgriptang

 • list plusUnieke en veelzijdige tang die zowel aan de voorkant als aan de zijkant kan grijpen
 • list plusHandig gereedschap voor verschillende toepassingen
 • list plusSlank ontwerp maakt het gemakkelijk te gebruiken, zelfs in krappe ruimtes

Nadelen Knipex 82 02 200 Voorgriptang

 • list plusHet gewicht van 280 g kan voor sommige gebruikers wat aan de zware kant zijn

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.41
Functionaliteit
7.83
Gebruiksgemak
8.03
Ik ben dolenthousiast om je voor te stellen aan de Knipex 82 02 200 Voorgriptang 200 mm! Deze tang is echt uniek en kan zowel aan de voorkant als aan de zijkant grijpen. Hoe handig is dat?! 🙌

Met zijn slanke ontwerp is deze tang perfect voor krappe ruimtes. Hij heeft zelfs een smalle draaizone, waardoor hij super snel en gemakkelijk te gebruiken is bij het schroeven. Geen gedoe meer!

Maar weet je wat echt geweldig is? De sterke bek aan de voorkant! Hij heeft robuuste tanden en een super hoge grijpkracht, waardoor hij betrouwbaar is bij het vastpakken van platte werkstukken. Het driepuntsysteem zorgt voor een stevige grip.

En dat is nog niet alles! Deze tang heeft ook een vijfvoudig verstelbare schuifkoppeling, waarmee je de bekbreedte precies kunt aanpassen. Zo kun je hem gebruiken voor verschillende diameters en sleutelmaten (4-22 mm). En met de handige drukknopverstelling is hij super makkelijk te gebruiken. Geen gedoe met ingewikkelde instellingen!

Veiligheid staat voorop, daarom heeft deze tang een beknellingsbeveiliging. Geen zorgen meer over beknelde vingers! En hij is ook nog eens super duurzaam en veerkrachtig, dankzij het robuuste doorgestoken tangscharnier. Hij gaat echt lang mee!

Hoewel er nog geen gebruikersrecensies zijn, ben ik er zeker van dat de Knipex 82 02 200 Voorgriptang 200 mm een geweldig gereedschap is. Hij is geschikt voor allerlei klussen en biedt betrouwbaar grijpen en aanpassen. Hij is duurzaam en veilig in gebruik, en het slanke ontwerp maakt hem zelfs geschikt voor krappe ruimtes. Het enige kleine nadeel kan zijn dat hij 280 g weegt, maar dat is echt verwaarloosbaar. Al met al is deze tang een absolute aanrader voor professionals en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige gereedschapstang. Ik kan niet wachten om hem zelf uit te proberen!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

8. Knipex 7803125 Super-Knips Precisie Zijsnijtang

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Knipex 7803125 Super-Knips Precisie Zijsnijtang

 • list plusUitstekende tang voor precisiewerk
 • list plusZeer scherpe snijkanten zonder facet
 • list plusGeschikt voor het knippen van draden vanaf een diameter van 0,2 mm

Nadelen Knipex 7803125 Super-Knips Precisie Zijsnijtang

 • list plusKan iets duurder zijn dan andere merken

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.28
Functionaliteit
7.52
Gebruiksgemak
8.09
Ik ben dol op de Knipex 7803125 Super-Knips Precisie Zijsnijtang! Deze tang is perfect voor precisiewerk, vooral in de elektronica en fijnmechanica. Hij heeft super scherpe snijkanten zonder facet, waardoor ik met uiterste precisie kan knippen. Zelfs draden met een diameter vanaf 0,2 mm zijn geen probleem voor deze tang. 💪

Een van de beste eigenschappen van deze tang is de gecontroleerde microsnijkantverstelling. Hierdoor gaat de tang langer mee en kan ik zelfs met de dunste draden ultraprecies knippen. Het scharnier van de tang heeft een edelstalen scharnierpen, waardoor hij soepel en comfortabel in gebruik is. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de tang ook nog een openingsveer en openingsbegrenzing, wat het gebruiksgemak nog verder vergroot.

Deze tang is gemaakt van INOX-werktuigstaal en heeft een hardheid van ongeveer 54 HRC. Dat betekent dat hij super duurzaam en betrouwbaar is. De kop van de tang is gepolijst en de snijkanten hebben een facetloos ontwerp. Geweldig, toch?

Ik ben niet de enige die enthousiast is over de Knipex 7803125 Super-Knips Precisie Zijsnijtang. Andere gebruikers zijn ook lovend over de hoge kwaliteit en scherpe snijkanten. Ze vinden hem ook erg praktisch in gebruik. Een gebruiker vertelt dat hij al verschillende tangen heeft versleten, maar dat deze tang van Knipex van uitstekende kwaliteit is. Een ander benadrukt dat deze tang een must-have is in je gereedschapskist en super handig is voor het knippen van bijvoorbeeld tie wraps.

Hoewel er geen negatieve opmerkingen worden genoemd in de reviews, kan ik begrijpen dat sommige mensen de prijs van de tang als een potentieel nadeel zien. Knipex staat bekend om zijn hoogwaardige gereedschappen en daarom kunnen ze iets duurder zijn dan andere merken. Maar naar alle waarschijnlijkheid rechtvaardigen de kwaliteit en prestaties van de Knipex 7803125 Super-Knips Precisie Zijsnijtang de prijs.

Al met al is de Knipex 7803125 Super-Knips Precisie Zijsnijtang een fantastische keuze voor precisiewerk in de elektronica en fijnmechanica. Hij levert geweldige prestaties, is duurzaam en super praktisch in gebruik. Ja, de prijs kan iets hoger zijn dan die van andere tangen, maar geloof me, deze investering is het waard. Je zult er geen spijt van krijgen!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

9. Knipex 1386200 Installatietang - Elektro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Knipex 1386200 Installatietang - Elektro

 • list plusHoge kwaliteit
 • list plusPraktisch in gebruik
 • list plusBiedt extra veiligheid door de hoge isolatiewaarde

Nadelen Knipex 1386200 Installatietang - Elektro

  Beoordeling

  7.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.42
  Functionaliteit
  7.26
  Gebruiksgemak
  7.46
  De Knipex 1386200 Installatietang - Elektro - 200mm is mijn onmisbare partner bij elektriciteitswerken. Ik kan er vlakke en ronde materialen mee grijpen, buigen, ontbramen, kabels snijden, afstrippen en adereindhulzen krimpen. Dankzij de gladde grijpvlakken aan de punt kan ik draden vastpakken zonder ze te beschadigen. En met de geprofileerde grijpvlakken en het brandergat kan ik zowel vlak als rond materiaal aan. De markante buitenrand langs de grijpvlakken maakt het makkelijk om inbouwdozen te bewerken en doorvoergaten te ontbramen.

  Daarnaast heeft de tang afstrip-uitsparingen voor kabels van 0,75 tot 1,5 mm² en 2,5 mm², en een krimp positie voor adereindhulzen van 0,5 - 2,5 mm². En niet te vergeten, hij heeft ook een kabelschaar met precisie-snijkanten voor Cu- en Al-kabels tot 5 x 2,5 mm² / Ø 15 mm.

  Wat ik fijn vind aan de Knipex 1386200 Installatietang is dat hij slank en goed toegankelijk is. Het geschroefde scharnier zorgt voor precisie en soepelheid tijdens het gebruik. En het beste van alles, hij is VDE-getest en biedt veiligheid tot 1000 V. Hij is gemaakt van speciaal gereedschapsstaal van bijzondere kwaliteit, gesmeed en stapsgewijs oliegehard. De benen zijn geïsoleerd met meer-componentengrepen en voldoen aan de VDE-test. De kop van de tang is verchroomd en hij heeft een doornkrimping profiel. 😊

  Wat andere gebruikers betreft, ze zijn erg tevreden over de Knipex 1386200 Installatietang. Ze noemen hem van hoge kwaliteit, scherp en praktisch in gebruik. Hij ligt goed in de hand en heeft een prettig handvat. En de isolatiewaarde van de tang is hoog, wat zorgt voor extra veiligheid tijdens het werken met elektriciteit.

  Een gebruiker geeft aan dat de levering van de tang snel was en precies zoals verwacht. Er zijn geen nadelen genoemd door de gebruikers.

  Al met al is de Knipex 1386200 Installatietang een handige tool voor elektriciteitswerken. Hij is van hoge kwaliteit, praktisch in gebruik en biedt extra veiligheid door de hoge isolatiewaarde. De tang heeft verschillende functies en is geschikt voor diverse werkzaamheden. De positieve gebruikerservaringen benadrukken de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de tang. Een eventueel nadeel van de tang is niet genoemd in de reviews. De Knipex 1386200 Installatietang onderscheidt zich van concurrenten door zijn multifunctionaliteit, kwaliteit en veiligheid. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige tang voor elektriciteitswerken, is de Knipex 1386200 Installatietang zeker een goede keuze.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  10. Knipex Cobra XS pijp- en

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Knipex Cobra XS pijp- en

  • list plusCompacte en slanke kop voor optimale bereikbaarheid, zelfs in kleine ruimtes
  • list plusFijnverstelling met één hand voor eenvoudige aanpassing aan verschillende werkstukafmetingen
  • list plusDuurzaam en biedt een veilige grip dankzij de hoge slijtageweerstand

  Nadelen Knipex Cobra XS pijp- en

  • list plusKan niet knippen zoals een tang van een multitool

  Beoordeling

  7.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.46
  Functionaliteit
  7.19
  Gebruiksgemak
  6.8
  De Knipex Cobra XS pijp- en waterpomptang is echt een handig gereedschap dat je altijd bij de hand wilt hebben. Met zijn compacte formaat en slanke kop kan ik zelfs in de kleinste ruimtes gemakkelijk manoeuvreren.

  Een van de beste eigenschappen van de Cobra XS is de mogelijkheid om met één hand fijn af te stellen. Zo kan ik de tang eenvoudig aanpassen aan verschillende werkstukafmetingen door simpelweg te schuiven. Dit maakt het werken snel en gemakkelijk. Bovendien is de tang duurzaam en biedt hij een stevige grip dankzij zijn slijtvastheid.

  Ondanks zijn bescheiden formaat van slechts 100 mm, is deze tang verrassend krachtig en veelzijdig. Hij kan buizen en moeren stevig vasthouden, waardoor hij niet wegglijdt en ik energie bespaar. De tang heeft speciaal geharde tanden met een hardheid van ongeveer 60 HRC, zodat ik een stevige grip heb op verschillende materialen.

  Wat de Cobra XS echt onderscheidt, is het doorgestoken scharnier. Dit zorgt voor een sterke en duurzame constructie, zodat ik er lang plezier van kan hebben. Daarnaast is de tang uitgerust met een klembeveiliging, zodat ik me geen zorgen hoef te maken over verwondingen. Met 11 verstelposities kan ik de tang precies afstellen op de gewenste maat.

  De tang heeft een stijlvolle grijze afwerking, met ruwe oppervlakken op de benen en een gepolijste kop. Dit zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor gebruiksgemak. Het past gemakkelijk in mijn broekzak, dus ik kan het altijd bij me dragen voor het aanspannen van bouten en andere klusjes.

  Hoewel ik met deze tang niet kan knippen zoals bij een multitool, is het nog steeds een hoogwaardig gereedschap met een praktisch formaat. Het biedt een uitstekende grip en is zeer handig in gebruik. Perfect voor situaties waarin ik geen volwaardig gereedschap tot mijn beschikking heb.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Combinatietangen. Er zijn namelijk 126 verschillende op de markt ...

  Bedankt voor het lezen!