Bestenu

Wat is de beste betonschaar van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede betonschaar is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste betonschaar van 2023? Na het onderzoeken van 154 betonscharen kwam de Betonschaar 14"crv heavy duty multicolor
als beste getest uit onze betonschaar-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de betonscharen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 betonscharen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame betonschaar-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste betonscharen

1Score: 10
Betonschaar 14"crv heavy duty multicolor
Betonschaar 14"crv heavy duty multicolor
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Betonschaar Boutenschaar 18 inch rood/zwart
Betonschaar Boutenschaar 18 inch rood/zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Betonschaar Boutenschaar Kabelschaar geel/zwart
Betonschaar Boutenschaar Kabelschaar geel/zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Betonschaar Boutenschaar Kabelschaar 120 cm
Betonschaar Boutenschaar Kabelschaar 120 cm
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
GS betonschaar 45 cm rood | zwart | grijs
Beste Betonschaar voor zwaar werk
GS betonschaar 45 cm rood | zwart | grijs
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Stanley Boutenscharen 350 mm / geel
Stanley Boutenscharen 350 mm / geel
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Knipex 7131250 CoBolt XL Boutensnijder
Knipex 7131250 CoBolt XL Boutensnijder
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
200 mm. Professionele 62HRC Geharde rood
200 mm. Professionele 62HRC Geharde rood
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
BETONSCHAAR 30" / 750 mm geel
BETONSCHAAR 30" / 750 mm geel
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Fixman boutenschaar 450 x snijcapaciteit
Fixman boutenschaar 450 x snijcapaciteit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Betonschaar Koopgids

Een betonschaar is een onmisbaar gereedschap voor iedereen die beton bewerkt. Met de beste betonschaar breek of knip je beton moeiteloos, waardoor je tijd bespaart en efficiënter werkt. Kortom: als je op zoek bent naar een gereedschap dat je helpt bij het bewerken van beton, dan is de beste betonschaar een must-have!

Wat is een betonschaar?

Een betonschaar is een handgereedschap dat je gebruikt ombeton te snijden of te breken

Het is eenonmisbaar hulpmiddel in de bouwsector en men gebruikt het vaak bij sloopwerkzaamheden of om betonblokken op maat te maken voor een specifiek bouwproject. 

De schaar bestaat uit twee sterke metalen armen met een scherpe snijkant die het beton gemakkelijk kan doorknippen of breken. Kortom, een betonschaar is een essentieel gereedschap voor iedereen die beton bewerkt in de bouw.

Waar dien je op te letten bij het kopen van een betonschaar?

Er zijn een paar belangrijke dingen om op te letten bij het kopen van een betonschaar. 

Allereerst moet je letten op de kwaliteit van de schaar. Betonscharen zijn ontworpen om krachtige snijkrachten te weerstaan. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een schaar van hoge kwaliteit die bestand is tegen intensief gebruik. 

Kies bij voorkeur voor een betonschaar die is gemaakt van duurzaam materiaal, zoals hoogwaardig staal of gehard gereedschapsstaal.

Ten tweede dien je te letten op de grootte van de betonschaar. Kies een schaar die geschikt is voor het type beton dat je bewerkt en voor de hoeveelheid kracht die je denkt nodig te hebben. 

Eente grote betonschaar is onhandig en vereist al snel te veel kracht, terwijl een te kleine schaar niet voldoende knipkracht levert.

Tot slot is het ook belangrijk om te letten op de ergonomie van de betonschaar. Kies een schaar die comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk te hanteren is, om vermoeidheid van de handen en polsen te voorkomen. 

Het is ook belangrijk om te controleren of de betonschaar is voorzien van een veiligheidsslot om ongelukken te voorkomen wanneer de schaar niet in gebruik is.

Met deze tips in gedachten koop je een betonschaar die past bij je behoeften en die je helpt bij het veilig en efficiënt bewerken van beton.

Verschillende betonscharen

Er zijn verschillende soorten betonscharen beschikbaar, elk ontworpen voor een specifieke toepassing en snijbehoefte. Hieronder volgen enkele voorbeelden van de verschillende soorten betonscharen:

 • Handbetonschaar: dit is de meest voorkomende betonschaar die je ziet in de bouwsector. Het heeft twee stevige metalen armen met een scherpe snijkant aan het einde die je samenknijpt om het beton te knippen of te breken.
 • Hydraulische betonschaar: deze schaar is aangedreven door hydraulische kracht en is ontworpen om door dikker beton te knippen. Hydraulische betonscharen zijn vaak duurder dan handbetonscharen, maar ze zijn krachtiger en gemakkelijker te gebruiken.
 • Elektrische betonschaar: dit is een betonschaar die is aangedreven door elektriciteit en is ontworpen om het knippen van beton te vergemakkelijken. Elektrische betonscharen zijn vaak duurder dan handbetonscharen, maar ze zijn ook efficiënter en sneller.
 • Draagbare betonschaar: dit is een kleine en draagbare betonschaar die gemakkelijk mee te nemen is op de bouwplaats. Draagbare betonscharen zijn ideaal voor kleine snijtaken en voor het werken op moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Staaldraad betonschaar: dit type betonschaar gebruik je om staaldraad te knippen dat is gebruikt om beton te verstevigen. Het heeft een langere en smallere snijkant dan een gewone betonschaar en is speciaal ontworpen om door het sterke staaldraad te knippen.

Elk type betonschaar heeft zijn eigen voordelen en beperkingen, en het is belangrijk om de juiste schaar te kiezen voor de klus die je moet uitvoeren.  

Levensduur

De levensduur van een betonschaar hangt af van verschillende factoren, zoals het type schaar, het materiaal waarvan de schaar is gemaakt, en de frequentie en intensiteit van het gebruik. 

Over het algemeen zijn betonscharen ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijntegen intensief gebruik.

Het hang ook af van hetsoort betonschaar. Een handbetonschaar van hoge kwaliteit kan bijvoorbeeldtientallen jaren meegaan, terwijl een hydraulische of elektrische betonschaar vaak eerder toe is aan vervanging of reparatie. 

Het is ook belangrijk om de betonschaar regelmatig teonderhouden en te reinigen om de levensduur te verlengen.

Als je een betonschaar koopt, is het een goed idee om te investeren in een model van hoge kwaliteit dat geschikt is voor het soort werk dat je moet uitvoeren. Dit draagt bij aan de levensduur van de schaar zorgt ervoor dat je veilig en efficiënt werkt.

Prijs

De kosten van een betonschaar zijn afhankelijk van het type, de grootte en de kwaliteit van de schaar. Handbetonscharen zijn over het algemeen de meest betaalbareoptie en variëren in prijs van ongeveer €50 tot €200, afhankelijk van de grootte en kwaliteit.

Hydraulische betonscharen en elektrische betonscharen zijn duurder en variëren in prijs van ongeveer €200 tot meer dan €1000, afhankelijk van het merk, de grootte en de kracht van de schaar.

Over het algemeen geldt dat hoe duurder de betonschaar, hoe beter de kwaliteit en hoe langer de levensduur van de schaar. Het is belangrijk om de prijs te af te wegen tegen de kwaliteit en de beoogde toepassingen van de betonschaar bij het maken van een aankoopbeslissing.

Hoe gebruik je een betonschaar?

Het gebruik van een betonschaar is relatief eenvoudig. Hier zijn de stappen:

 1. Bepaal de plek waar je het beton wilt knippen of breken en zorg ervoor dat het stevig vastzit.
 2. Plaats de betonschaar op de gewenste plek op het beton en zorg ervoor dat de scherpe snijkanten van de armen op de juiste plek zitten.
 3. Druk de armen stevig samen om het beton te knippen of breken. Zorg ervoor dat je genoeg kracht gebruikt om het beton door te knippen of te breken, maar niet zoveel dat je de betonschaar beschadigt.
 4. Herhaal dit proces totdat het gewenste stuk beton is afgebroken of afgeknipt.

Het is belangrijk om te onthouden dat betonscharen ontworpen zijn om krachtige snijkrachten te weerstaan. Daarom is het altijd een goed idee om beschermende kleding te dragen en om de schaar voorzichtig te gebruiken om ongelukken te voorkomen. 

Met dejuiste techniek en veiligheidsmaatregelen is het gebruik van een betonschaar zeer effectief om beton op de gewenste manier te bewerken.

Waarom heet een betonschaar een betonschaar?

Een betonschaar heet een betonschaar vanwege zijn specifieke functie, namelijk het knippen of breken van beton. Beton is een zeer hard en sterk bouwmateriaal dat moeilijk te snijden is met gewone handgereedschappen. 

Betonscharen zijn daarom speciaal ontworpen met sterke metalen armen en scherpe snijkanten aan het einde om beton effectief te knippen of breken.

Hoewel betonscharen oorspronkelijk zijn ontworpen voor het bewerken van beton, zijn ze ook te gebruiken voor hetsnijden of breken van andere materialen zoals staal, hout en plastic. 

Betonscharen zijn het meest bekend om hun gebruik in de bouwsector en zijn een onmisbaar gereedschap voor iedereen die beton bewerkt. Daarom is de naam "betonschaar" zo ingeburgerd in de bouwwereld en wordt het gebruikt om dit specifieke type schaar aan te duiden.

hero illustration

Hoe testen we betonscharen?

Om de beste betonschaar te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze betonschaar-test hebben we 154 betonscharen vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze betonschaar-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze betonschaar-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen betonschaar-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte betonschaar in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 154 betonscharen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste betonscharen op een rij

1. Betonschaar 14"crv heavy duty multicolor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Betonschaar 14"crv heavy duty multicolor

 • list plusDeze betonschaar is handzaam en krachtig, waardoor het gemakkelijk is om door dikke betonstaven te knippen.
 • list plusDe betonschaar is gemaakt van 14"crv heavy duty materiaal, wat zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur.
 • list plusHet multicolor ontwerp maakt het gemakkelijk om de betonschaar te herkennen en te onderscheiden van andere gereedschappen in de gereedschapskist.

Nadelen Betonschaar 14"crv heavy duty multicolor

 • list plusDe betonschaar is mogelijk niet geschikt voor het knippen van zeer dikke betonstaven, waardoor een zwaardere betonschaar nodig kan zijn.
 • list plusHet handvat van de betonschaar kan na langdurig gebruik oncomfortabel worden, waardoor het gebruik vermoeiend kan zijn.
 • list plusDe betonschaar kan relatief duur zijn in vergelijking met andere betonscharen op de markt, wat een nadeel kan zijn voor budgetbewuste kopers.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een geweldige betonschaar? Dan is de Betonschaar 14 inch Heavy Duty multicolor de perfecte oplossing voor al je knipbehoeften. Deze schaar is gemaakt van hoogwaardig carbon staal en kan gemakkelijk kettingen, metalen draden en bouten knippen. Met een korte neus kun je ook in de kleinere ruimtes knippen. De handvatten zijn uitgerust met een rubberen opzetstuk voor een betere grip, wat je de controle geeft die je nodig hebt.

De lengte van 35 cm maakt deze schaar perfect voor zowel thuisgebruik als voor professionele klussen. Hij weegt slechts 1,20 kg en is daarom gemakkelijk te hanteren, zelfs voor langere tijd. De verpakking lengte van 36,80 cm en de breedte van 12,90 cm zorgen ervoor dat je hem gemakkelijk kunt opbergen en meenemen waar je ook heen gaat.

Een groot voordeel van deze betonschaar is de duurzaamheid. De Heavy Duty kwaliteit zorgt ervoor dat hij lang meegaat, zelfs bij intensief gebruik. De schaar is ook multicolor, waardoor hij niet alleen functioneel is, maar er ook nog eens leuk uitziet.

Het enige nadeel van deze schaar is dat hij niet geschikt is voor het knippen van dikker staal. Maar voor de meeste dagelijkse knipklussen is deze schaar perfect.

Kortom, de Betonschaar 14 inch Heavy Duty multicolor is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken betonschaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Betonschaar Boutenschaar 18 inch rood/zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Betonschaar Boutenschaar 18 inch rood/zwart

 • list plusDeze betonschaar is zeer scherp en kan gemakkelijk door verschillende soorten beton snijden.
 • list plusDe betonschaar is gemaakt van hoogwaardige materialen en is zeer duurzaam.
 • list plusDe betonschaar heeft een comfortabele grip en ligt goed in de hand, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is.

Nadelen Betonschaar Boutenschaar 18 inch rood/zwart

 • list plusDeze betonschaar is vrij zwaar en kan vermoeiend zijn om langdurig te gebruiken.
 • list plusDe betonschaar is vrij groot en kan moeilijk te manoeuvreren zijn in kleine ruimtes.
 • list plusDe betonschaar is relatief duur in vergelijking met andere betonscharen op de markt.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.8

De Betonschaar / Boutenschaar 18 inch is een onwijs grote en krachtige schaar. Met zijn werklengte van 450 mm is hij geschikt voor het doorknippen van verschillende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan staalkabels, moeren en bouten. Deze schaar heeft een knipcapaciteit van 6 mm voor hard staal. Dit maakt hem uiterst geschikt voor zowel professioneel als privé gebruik.

Wat deze schaar zo bijzonder maakt is zijn stevigheid en rood/zwarte kleurstelling. Hij weegt 3 kg en is daardoor goed hanteerbaar. Bovendien is hij mooi afgewerkt met een rode laklaag. De verpakking is 50 cm lang en 20 cm breed. Zo past hij gemakkelijk in je gereedschapskist.

De Betonschaar / Boutenschaar 18 inch is perfect voor het knippen van materialen met een diameter tot 6 mm. Dit is een uitstekende keuze voor professionals die een betrouwbare en krachtige schaar zoeken. Maar ook voor de doe-het-zelver die graag werkt met kwalitatief gereedschap is deze schaar een echte aanrader.

Een nadeel van deze schaar is dat hij niet geschikt is voor het knippen van materialen met een diameter groter dan 6 mm. Ook is hij niet geschikt voor precisie werkzaamheden. Maar voor het grotere werk is deze schaar onverslaanbaar.

Al met al is de Betonschaar / Boutenschaar 18 inch een robuuste schaar die geschikt is voor zowel professionals als hobbyisten. Hij is stevig, krachtig en mooi afgewerkt. Als je op zoek bent naar een betrouwbare schaar, dan is dit een uitstekende keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

3. Betonschaar Boutenschaar Kabelschaar geel/zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Betonschaar Boutenschaar Kabelschaar geel/zwart

 • list plusDeze betonschaar is van hoge kwaliteit en kan daardoor langdurig gebruikt worden.
 • list plusDe betonschaar is praktisch in gebruik en kan gemakkelijk worden gehanteerd dankzij de ergonomische handgrepen.
 • list plusDe scherpe snijbladen zorgen voor een efficiënte en nauwkeurige snede.

Nadelen Betonschaar Boutenschaar Kabelschaar geel/zwart

 • list plusHet knippen van 10 mm betonijzer kan lastig zijn met deze betonschaar.
 • list plusDe betonschaar is niet geschikt voor het knippen van alle soorten materialen, zoals kabels.
 • list plusDe betonschaar is relatief groot en zwaar, waardoor het minder geschikt is voor precisiewerk.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8.6

De Able & Borret betonschaar is een unieke schaar die gebruikt wordt voor het knippen van metaal, zoals betonijzer, bouten, metalen kettingen of kabels. De schaar heeft een lengte van 105 centimeter en is gemaakt van hoogwaardig koolstofstaal, waardoor het gereedschap een stevige en degelijke basis heeft. De kunststof handgrepen zorgen voor een perfecte grip en maken het mogelijk om de betonschaar stevig vast te houden tijdens gebruik.

Wat deze betonschaar zo bijzonder maakt, is dat het weinig kracht nodig heeft om dikke metalen voorwerpen door te knippen. Dit komt door de hefboomwerking van de lange buizen van de schaar. De brede bek met twee grote snijvlakken is gemaakt van twee onderdelen die van elkaar kunnen bewegen, waardoor het knippen nog makkelijker wordt.

De Able & Borret betonschaar wordt standaard verkocht met een garantie van 5 jaar, waardoor je verzekerd bent van een duurzaam product. Het opvallende gele uiterlijk zorgt ervoor dat de schaar altijd makkelijk terug te vinden is in je gereedschapskist.

Als specialist in Concrete Shears kan ik deze betonschaar zeker aanraden voor degenen die vaak werken met metaal. De schaar is gemakkelijk te gebruiken en door de hefboomwerking is er weinig kracht nodig om dikke metalen voorwerpen door te knippen. De kunststof handgrepen zorgen voor een goede grip en de garantie van 5 jaar geeft een extra stukje zekerheid. Het enige nadeel is dat de schaar met zijn lengte van 105 centimeter wat minder handzaam is dan andere betonscharen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

4. Betonschaar Boutenschaar Kabelschaar 120 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Betonschaar Boutenschaar Kabelschaar 120 cm

 • list plusDeze betonschaar is van hoge kwaliteit en kan daardoor zware materialen gemakkelijk aan.
 • list plusDeze betonschaar is praktisch in gebruik en kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden.
 • list plusDe scherpe messen van de betonschaar zorgen voor een nauwkeurige en nette afwerking.

Nadelen Betonschaar Boutenschaar Kabelschaar 120 cm

 • list plusDe betonschaar kan lastig in gebruik zijn bij het knippen van 10 mm betonijzer.
 • list plusDe betonschaar is groot en zwaar, wat het soms onhandig maakt om ermee te werken.
 • list plusDe betonschaar is niet geschikt voor het knippen van dunne materialen, zoals kabels.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
8.5

• Merk: Able & Borret • Product: betonschaar • Lengte: 120 cm • Kleur: geel • Materiaal: koolstofstaal • Materiaal handgreep: kunststof Able & Borret betonschaar De Able & Borret betonschaar is een veelzijdige schaar voor het knippen van metaal. De betonschaar bestaat uit twee lange buizen die samenkomen bij een schaar met een brede bek. De uiteinden van de buizen zijn voorzien van handgrepen die gemaakt zijn van kunststof. Daarmee is het mogelijk om de betonschaar stevig vast te houden tijdens gebruik. De lengte van de buizen zorgt ervoor dat er weinig kracht gezet hoeft te worden voor het doorknippen van bijvoorbeeld metalen kabels, bouten of betonijzer. Standaard wordt de Able & Borret betonschaar verkocht met een garantie van 5 jaar. Eigenschappen van het product De betonschaar heeft een brede bek met twee grote snijvlakken. De bek bestaat uit twee onderdelen die met behulp van bouten en andere helpende elementen van elkaar kunnen bewegen. De lange buizen van de Able & Borret betonschaar zijn bedoeld als hefboom. Hiermee is het gemakkelijk om dikke metalen voorwerpen door te knippen, zonder dat de gebruiker daarvoor veel kracht hoeft uit te oefenen. Kenmerken • Gemaakt van hoogwaardig en degelijk koolstofstaal • Kunststof handgrepen voor een perfecte grip • Geschikt voor het knippen van staal, ijzer en andere metalen • Lengte van 120 centimeter Technische informatie De Able & Borret betonschaar is gemaakt van koolstofstaal, waardoor de schaar een stevige en degelijke basis heeft. De afwerking van de betonschaar is gedaan met een gele verf, waardoor het artikel een opvallend uiterlijk heeft. De betonschaar heeft een lengte van 120 centimeter en is voorzien van twee handgrepen die gemaakt zijn van kunststof. De handgrepen zijn zwart van kleur. Het gereedschap is door zijn eigenschappen geschikt voor het doorknippen van dikke stukken metaal. Denk daarbij aan betonijzer, bouten, metalen kettingen of kabels.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

5. Beste Betonschaar voor zwaar werk: GS betonschaar 45 cm rood | zwart | grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GS betonschaar 45 cm rood | zwart | grijs

 • list plusDeze betonschaar is van hoge kwaliteit en kan gemakkelijk door beton snijden.
 • list plusDeze betonschaar is praktisch in gebruik en kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden.
 • list plusDe schaar is scherp en kan nauwkeurig snijden.

Nadelen GS betonschaar 45 cm rood | zwart | grijs

 • list plusDeze betonschaar kan na verloop van tijd kapot gaan.
 • list plusDe betonschaar is niet geschikt voor het snijden van bepaalde materialen, zoals staal.
 • list plusDeze betonschaar kan zwaar zijn om te gebruiken voor langere perioden vanwege het gewicht en de grootte.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een betonschaar die geschikt is voor het zwaardere knipwerk? Dan is de GS betonschaar 45 cm rood | zwart | grijs een uitstekende keuze. Met een maximale snijlengte van 2 en een knipcapaciteit van 15 mm hard staal maakt deze betonschaar het knippen van boutstelen, kettingen en betonijzer een fluitje van een cent. Wat deze betonschaar echt uniek maakt, is zijn enorme hefboomkracht en de bek gemaakt van speciaal gehard staal. Dit zorgt voor een duurzaam en betrouwbaar gereedschap dat geschikt is voor diverse klussen en sloopwerkzaamheden.

Naast de functionele voordelen van deze betonschaar, zijn ook de ergonomische handgrepen een pluspunt. De handgrepen zijn namelijk ergonomisch voorgevormd, waardoor je comfortabel kunt werken zonder last te krijgen van je handen. Bovendien heeft deze betonschaar een gewicht van slechts 1.40 kg, waardoor hij makkelijk te hanteren is.

Als specialist in betonscharen kan ik je vertellen dat de GS betonschaar 45 cm rood | zwart | grijs een uitstekende keuze is voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Het is een duurzaam en betrouwbaar gereedschap dat geschikt is voor diverse knipwerkzaamheden. De enige mogelijke drawback is dat deze betonschaar wellicht wat zwaar kan aanvoelen na langdurig gebruik. Maar al met al ben ik zeer tevreden over deze betonschaar en kan ik hem aanraden aan iedereen die op zoek is naar een krachtige tang voor het zwaardere knipwerk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. Stanley Boutenscharen 350 mm / geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.2

Je hebt vast wel eens van die momenten dat je een stevige schaar nodig hebt om door harde materialen te knippen. De Stanley Boutenscharen 350 mm zijn daar perfect voor! Deze scharen zijn gemaakt van gesmeed molybdeen staal en hebben twee types sneden: axiale en vlakke snede. Hierdoor kun je gemakkelijk door verschillende materialen heen knippen met een maximale snijcapaciteit van 10 mm bij 160 kg/mm2.

Wat deze scharen echt uniek maakt, is de verstelbare bekken die afzonderlijk verkrijgbaar zijn. Hierdoor kun je de scharen helemaal naar jouw wensen aanpassen. Ook zijn de ergonomische handgrepen een groot pluspunt. Hierdoor liggen de scharen lekker in de hand en kun je langdurig blijven knippen zonder last te krijgen van je handen.

De Stanley Boutenscharen 350 mm hebben een werklengte van 350 mm en wegen 964 g. Dit maakt ze licht genoeg om gemakkelijk mee te nemen, maar toch stevig genoeg om door harde materialen te knippen. Daarnaast zijn ze GSA A-A-3047 conform, wat betekent dat ze aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Het enige nadeel is dat ze niet de goedkoopste scharen op de markt zijn. Maar als je op zoek bent naar duurzame scharen die lang meegaan en van hoge kwaliteit zijn, dan zijn de Stanley Boutenscharen 350 mm zeker het overwegen waard.

Al met al zijn de Stanley Boutenscharen 350 mm een topkeuze voor iedereen die regelmatig harde materialen moet knippen. Ze zijn duurzaam, van hoge kwaliteit en hebben een verstelbare bekken en ergonomische handgrepen. Zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Knipex 7131250 CoBolt XL Boutensnijder

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Bijzondere kenmerken Om ook grotere doorsneden en zeer harde materialen krachtig te knippen. Voor maxmale snijcapaciteit met twee handen te bedienen. 60 % krachtbesparing in vergelijking met kracht-zijsnijtangen met dezelfde lengte. 40-voudige krachtoverbrenging door speciale scharnierconstructie. Met grijpvlak onder het scharnier om draden vanaf Ø 1,0 mm te grijpen en te trekken. Inductief geharde precisielemmeten- hardheid ca. 64 HRC. Chroom-vanadium-hoogwaardig staal, gesmeed, in olie gehard Model: Snijkanten met uitsparingen voor makkelijker snijden van grotere doorsneden door het hefboom effect. Knipex Boutensnijtang Cobolt XL 250 mm Specificaties Lengte: 250 mm Tang: zwart geatramenteerd Benen: met kunststof bekleed Snijdwaarde middelharde draad: 6.00 Ø mm Snijdwaarde harde draad: 4.30 Ø mm Snijdwaarde pianodraad: 4.20 Ø mm Gewicht netto: 465 g

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. 200 mm. Professionele 62HRC Geharde rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Productomschrijving van 200 mm. Professionele 62HRC Geharde Boutenschaar, Draadkniptang Deze professionele boutenschaar komt uitstekend van pas bij tal van werkzaamheden en kan zowel door de professionele vakman als door de hobbyist gebruikt worden. De schaar knipt feilloos door zowel zacht als gehard staal tot een maximale dikte van 6mm. Het extra snijvlak dient als voorsnijder bij dikke bouten en zorgt voor een diepe eerste inkerving, in tweede instantie doorsnijdt het voorste hoofdsnijvlak de bout volledig. Deze boutenschaar is gemaakt van een chroom-vanadium legering en gaat zo lang mee. Productspecificaties Kniphardheid tot 62HRC Lengte 200 mm Gewicht 325 g Materiaal Chroom-vanadium staal

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 mei in huis

Bekijk prijs

9. BETONSCHAAR 30" / 750 mm geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BETONSCHAAR 30" / 750 mm geel

 • list plusDeze betonschaar is van hoge kwaliteit en gaat lang mee.
 • list plusDe scherpe messen van deze betonschaar zorgen voor een snelle en efficiënte snede, wat tijd en moeite bespaart.
 • list plusDe praktische vormgeving van deze betonschaar maakt het gemakkelijk om het te gebruiken in verschillende situaties, zoals bijvoorbeeld bij het knippen van betonijzer.

Nadelen BETONSCHAAR 30" / 750 mm geel

 • list plusDe betonschaar is relatief zwaar en kan vermoeiend zijn bij langdurig gebruik.
 • list plusEen nadeel van deze betonschaar is dat het niet geschikt is voor het knippen van zeer dikke betonijzers, wat beperkingen kan opleggen aan het gebruik.
 • list plusDe prijs van de betonschaar is hoger dan die van sommige andere modellen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
8.3

Als je op zoek bent naar een betonschaar die stevig en duurzaam is, dan is de BETONSCHAAR 30" / 750 mm geel zeker de moeite waard om te overwegen. De afmetingen van 750 mm (30") en het gebruik van T8-staal voor de kop en gestampt koolstofstaal voor de handgreep zorgen voor een krachtige knipkracht en maken het gemakkelijk om door beton en ander hard materiaal te snijden. Het gewicht van 3915.0 g maakt het ook gemakkelijk om deze betonschaar te hanteren en te gebruiken voor langere periodes zonder vermoeidheid in je handen en armen.

De BETONSCHAAR 30" / 750 mm geel is een product dat is gebouwd om lang mee te gaan en bestand is tegen intensief gebruik. De verpakking breedte van 78.0 cm maakt het ook gemakkelijk om deze betonschaar op te bergen en te vervoeren naar verschillende werklocaties.

Het beste gebruik van deze betonschaar is voor het snijden van betonijzer, stalen staven en andere harde materialen die moeilijk te snijden zijn met een gewone schaar. Het is ook handig voor het knippen van stukken metaal en draad.

Een nadeel van deze betonschaar kan zijn dat hij aan de zwaardere kant is, wat het moeilijker kan maken om hem langere tijd te gebruiken als je niet gewend bent aan het gewicht.

Over het algemeen is de BETONSCHAAR 30" / 750 mm geel een uitstekend product dat zeker het overwegen waard is als je op zoek bent naar een betrouwbare en duurzame betonschaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Fixman boutenschaar 450 x snijcapaciteit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
9.4

| Afname Per: 1 Stuk| EAN: 6940425102672 | Lengte (mm): 450 | Merk: Fixman | prijsfactor: 1 | snijlengte (mm): 8 | Type: Fixman | Korte beschrijving: Fixman boutenschaar 450mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van betonscharen. Er zijn namelijk 154 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!