Bestenu

Wat is de beste 27 inch monitor van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede 27 inch monitor is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste 27 inch monitor van 2023? Na het onderzoeken van 448 27 inch monitors kwam de Samsung Odyssey LC27G53TQBUXEN - QHD als beste getest uit onze 27 inch monitor-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de 27 inch monitors, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 27 inch monitors-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame 27 inch monitor-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste 27 inch monitors

1Score: 9.8
Samsung Odyssey LC27G53TQBUXEN - QHD
Samsung Odyssey LC27G53TQBUXEN - QHD
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
MSI OPTIX G272C Curved gaming
Beste 27 inch monitor voor gaming
MSI OPTIX G272C Curved gaming
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
AOC C27G2ZE - Full HD
AOC C27G2ZE - Full HD
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
AOC C27G2ZU/BK
AOC C27G2ZU/BK
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
AOC 27B2H/EU
AOC 27B2H/EU
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
AOC Q27G2E/BK
AOC Q27G2E/BK
AOC
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.8
Philips 272E1GAJ Full HD Gaming
Philips 272E1GAJ Full HD Gaming
Philips
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Samsung LS27R650
Beste 27 inch monitor voor grafisch ontwerp
Samsung LS27R650
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
Samsung Odyssey G5 2021 LC27G53TQWRXEN
Samsung Odyssey G5 2021 LC27G53TQWRXEN
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.7
Philips 27E1N3300A/00
Beste 27 inch monitor voor kantoorwerk
Philips 27E1N3300A/00
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu 27 inch Monitor Koopgids

Ben je op zoek naar een monitor, dan is een 27 inch monitor een goede maat. Waarom? Dat lees je hier!

Hoe groot is een 27 inch monitor?

Een 27 inch monitor heeft een diagonaal van ongeveer 68,6 centimeter. De grootte van het scherm wordt gemeten vanuit de linkeronderhoek naar de rechterbovenhoek van het scherm. Het exacte formaat van het scherm kan echter iets variëren afhankelijk van de specifieke monitor en het ontwerp ervan.

Wat is beter, een 24 inch of een 27 inch monitor?

Of een 24 inch of 27 inch monitor beter is hangt af van de specifieke behoeften van de gebruiker en de toepassingen waarvoor de monitor zal worden gebruikt. 

Hier zijn enkele overwegingen om in gedachten te houden bij het kiezen tussen een 24 inch of 27 inch monitor:

Schermresolutie: Een 27 inch monitor kan een hogere resolutie hebben dan een 24 inch monitor, waardoor de beeldkwaliteit beter kan zijn. Dit kan vooral belangrijk zijn voor taken zoals beeldbewerking, grafisch ontwerp of het bekijken van video's in hoge kwaliteit.

Werkruimte: Een 27 inch monitor biedt meer werkruimte dan een 24 inch monitor, waardoor het gemakkelijker kan zijn om meerdere vensters naast elkaar te hebben of om grote documenten te bekijken. Dit kan handig zijn voor taken zoals multitasking of het werken met grote spreadsheets of documenten.

Ergonomie: Een 27 inch monitor kan groter en zwaarder zijn dan een 24 inch monitor, wat kan leiden tot meer spanning op de nek en de rug. Als ergonomie belangrijk voor je is, kan een 24 inch monitor beter zijn omdat het gemakkelijker is om de monitor op de juiste hoogte en afstand te plaatsen.

Prijs: Over het algemeen is een 24 inch monitor goedkoper dan een 27 inch monitor, hoewel de prijzen sterk variëren afhankelijk van de merk en functies.

Kortom, als je meer schermruimte nodig hebt voor multitasking of het bekijken van grote documenten, dan is een 27 inch monitor misschien de betere keuze. 

Als je echter op zoek bent naar een meer ergonomische optie of een monitor voor een lagere prijs, kan een 24 inch monitor de betere optie zijn.

Wat is de levensduur van een monitor?

De levensduur van een monitor hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de componenten, de omgevingsomstandigheden en de mate van gebruik. Over het algemeen kan een monitor een levensduur hebben van5 tot 10 jaar.

De meeste monitoren hebben een garantieperiode van 1 tot 3 jaar, wat aangeeft hoe lang de fabrikant verwacht dat de monitor probleemloos zal functioneren. 

Dit betekent echter niet dat de monitor na de garantieperiode stopt met werken, maar het kan wel betekenen dat eventuele reparaties na die tijd op eigen kosten zijn.

Factoren die de levensduur van een monitor kunnen beïnvloeden zijn onder andere:

Kwaliteit van de componenten: Een monitor met hoogwaardige componenten kan langer meegaan dan een monitor met minder hoogwaardige componenten.

Gebruik en omgevingsomstandigheden: Als een monitor intensief wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor gaming of grafische toepassingen, kan dit de levensduur verkorten. Ook omgevingsfactoren zoals temperatuur en vochtigheid kunnen van invloed zijn op de levensduur.

Onderhoud: Regelmatig onderhoud kan de levensduur van een monitor verlengen. Dit omvat bijvoorbeeld het reinigen van het scherm en de behuizing en het vermijden van overmatige blootstelling aan stof of zonlicht.

Over het algemeen kan een goed onderhouden monitor een lange levensduur hebben, maar het is belangrijk om te onthouden dat technologie zich snel ontwikkelt en dat de levensduur van een monitor ook afhankelijk is van veranderingen in de vereisten en normen van de gebruiker.

Hoe ver moet je van je beeldscherm zitten?

De optimale kijkafstand van een beeldscherm hangt af van de grootte van het scherm en de resolutie. Over het algemeen wordt een kijkafstand van ongeveer een armlengte (50-70 cm) aanbevolen voor de meeste beeldschermen.

Voor kleinere schermen, zoals laptops, kan een kijkafstand van ongeveer 30-40 cm voldoende zijn. Voor grotere schermen, zoals 27 inch of groter, kan een iets grotere afstand comfortabeler zijn, bijvoorbeeld 70-90 cm.

Een andere factor om te overwegen is de resolutie van het scherm. Als het scherm een hoge resolutie heeft, bijvoorbeeld 4K, dan kun je dichter bij het scherm zitten omdat de afzonderlijke pixels kleiner zijn en de tekst en afbeeldingen scherper worden weergegeven. 

Bij lagere resoluties kan het nodig zijn om verder van het scherm af te zitten om de afzonderlijke pixels niet te kunnen onderscheiden.

Het is belangrijk om een comfortabele kijkafstand te kiezen die geschikt is voor jouw persoonlijke voorkeur en om regelmatig pauzes te nemen om vermoeidheid van de ogen te voorkomen.

Welk formaat monitor is goed voor thuiswerken?

Bij het kiezen van een monitor voor thuiswerken zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden, zoals de grootte van de monitor, de resolutie, de beeldverhouding en de ergonomie. 

Over het algemeen zijn er enkele formaten die goed werken voor thuiswerken, zoals:

24 inch: Dit formaat biedt een goede balans tussen grootte en prijs en is groot genoeg om meerdere vensters tegelijkertijd te kunnen weergeven, maar nog steeds compact genoeg om op een bureau te passen.

27 inch: Dit formaat is iets groter en biedt meer schermruimte dan een 24 inch monitor. Het is goed geschikt voor taken zoals het bewerken van foto's en video's en het werken met meerdere vensters tegelijk.

Ultrawide: Een ultrawide monitor heeft een bredere beeldverhouding dan een standaard monitor en biedt meer horizontale schermruimte. Dit is handig voor taken waarbij je veel horizontale ruimte nodig hebt, zoals het werken met spreadsheets of het bekijken van grote afbeeldingen.

Het is ook belangrijk om te kiezen voor een monitor met een hoge resolutie, zoals 1080p of 4K, omdat dit de tekst en afbeeldingen scherper en gemakkelijker leesbaar maakt. 

Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een monitor met een goede verstelbaarheid, zodat je de hoogte en kijkhoek kunt aanpassen om de belasting van je ogen en nek te verminderen.

hero illustration

Hoe testen we 27 inch monitors?

Om de beste 27 inch monitor te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 27 inch monitor-test hebben we 448 27 inch monitors geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze 27 inch monitor-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze 27 inch monitor-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen 27 inch monitor-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste 27 inch monitor in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 448 27 inch monitors te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste 27 inch monitors in een oogopslag

1. Samsung Odyssey LC27G53TQBUXEN - QHD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Als je op zoek bent naar een gaming monitor die je helemaal meezuigt in het spel, dan is de Samsung Odyssey LC27G53TQBUXEN - QHD een absolute aanrader. Deze 27 inch monitor heeft een indrukwekkende QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels en een refreshrate van 144hz. Dit betekent dat elk beeld dat je ziet super vloeiend is en je geen last hebt van haperingen tijdens het gamen. De kijkhoek van 178 graden zorgt ervoor dat je ook vanuit verschillende hoeken goed zicht hebt op het scherm.

Wat deze monitor echt bijzonder maakt, is de curve. Met een curve van 1000R is het scherm nog meer gebogen dan de meeste andere gaming monitoren. Dit zorgt ervoor dat je helemaal opgaat in de game en het gevoel hebt dat je er middenin zit. De 1ms reactietijd en FreeSync Premium technologie maken het helemaal af en zorgen voor een optimale game-ervaring.

De Odyssey LC27G53TQBUXEN - QHD heeft ook nog eens een strak en modern design, waardoor hij er op je bureau ook nog eens geweldig uitziet. Het enige nadeel is dat er geen DisplayPort-kabel wordt meegeleverd, maar gelukkig wordt er wel een HDMI-kabel meegeleverd.

Al met al is de Samsung Odyssey LC27G53TQBUXEN - QHD een fantastische 27 inch monitor voor gamers die op zoek zijn naar een intense game-ervaring en niet bang zijn om daarvoor iets meer te betalen. De curve, hoge refreshrate en QHD-resolutie maken dit een topmodel onder de gaming monitoren.

Persoonlijk ben ik erg fan van de curve en de vloeiende beelden. Het enige nadeel is dat er geen DisplayPort-kabel wordt meegeleverd, maar dat is natuurlijk makkelijk op te lossen door er zelf eentje aan te schaffen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste 27 inch monitor voor gaming: MSI OPTIX G272C Curved gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.4

De MSI OPTIX G272C is een fantastische 27 inch monitor voor gamers die op zoek zijn naar een meeslepende ervaring. Het 1000R Perfect Curved Screen biedt een perfecte pasvorm voor het menselijk oog en voorkomt vermoeidheid tijdens lange sessies. De 170Hz Refresh Rate en 1ms response time zorgen voor ongelofelijk vloeiende gameplay zonder enige haperingen.

De Night Vision functie is ook een erg handige toevoeging, waardoor je zelfs in het donker elk detail duidelijk kunt zien en vijanden eerder kunt opmerken en aanvallen. Freesync Premium Technology zorgt ervoor dat je kunt genieten van tear-free, stutter-free en vloeiende gameplay. Met HDMI CEC Profile Sync kun je profielen instellen voor meerdere sets van apparaten en kunnen deze automatisch jouw instellingen detecteren.

Het frameless design draagt bij aan de ultieme gameplay-ervaring en zorgt ervoor dat je volledig ondergedompeld wordt in elke game. Met een beeldschermresolutie van 1920 x 1080 en een VA-paneel, is de beeldkwaliteit uitstekend.

De MSI OPTIX G272C is een uitstekende aankoop voor gamers die op zoek zijn naar een monitor die hen dieper in de game brengt en een ongekende ervaring biedt. Hoewel de beeldschermresolutie misschien niet zo hoog is als sommige andere 27 inch monitors, maakt de 1000R curved screen en de andere functies dat meer dan goed.

Persoonlijk denk ik dat dit een fantastische monitor is, vooral voor gamers die op zoek zijn naar een meeslepende en vloeiende gameplay-ervaring. De geboden functies zijn indrukwekkend en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat de beeldschermresolutie niet zo hoog is als sommige andere monitors, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de andere functies die deze monitor biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 april in huis

Bekijk prijs

3. AOC C27G2ZE - Full HD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AOC C27G2ZE - Full HD

 • list plusHet voordeel van deze monitor is dat hij een goede beeldkwaliteit heeft van 2560x1440.
 • list plusHet voordeel van deze monitor is dat hij een hoge refresh rate heeft van 165Hz, waardoor hij snel reageert.
 • list plusHet voordeel van deze monitor is dat hij een strak design heeft met een curved scherm.

Nadelen AOC C27G2ZE - Full HD

 • list plusDeze monitor heeft kleine ghosting problemen.
 • list plusEen nadeel van deze monitor is dat de knopjes voor het instelling menu lastig te besturen zijn.
 • list plusDeze monitor is alleen omhoog en omlaag te verstellen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

Game met vloeiende beelden op de AOC C27G2ZE/BK. Deze 27 inch gaming monitor heeft namelijk een hoge verversingssnelheid van 240Hz. Hierdoor bewegen je karakters en voertuigen zeer realistisch. De reactietijd van slechts 0,5 milliseconden voorkomt motion blur. Zo draaien je games als een zonnetje en ben je de tegenstander te snel af. Het beeldscherm van de C27G2ZE/BK buigt zich om je gezichtsveld heen. Hierdoor overzie je het hele scherm, zonder je hoofd te bewegen. Heb je een AMD videokaart? Dan voorkomt FreeSync Premium screen tearing en compenseert het lage framerates. Door de smalle schermranden plaats je gemakkelijk 2 of zelfs 3 monitoren naast elkaar. Dankzij 105% sRGB dekking en 350 nits helderheid game je met kleurrijke beelden, zelfs in fel verlichte ruimtes.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. AOC C27G2ZU/BK

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AOC C27G2ZU/BK

 • list plusDeze 27 inch monitor heeft een curved design met een grote verversingssnelheid van 165Hz.
 • list plusDeze monitor heeft een reactieve 1ms reactietijd, waardoor het ideaal is voor gaming.
 • list plusDeze monitor heeft een 17 miljoen displaykleuren, wat een goede kijkervaring biedt.

Nadelen AOC C27G2ZU/BK

 • list plusDeze 27 inch monitor heeft geen achtergrondverlichting, wat een nadeel is.
 • list plusDeze monitor heeft geen Quad HD (1440p) resolutie, wat een beperkte optie is.
 • list plusDe knopjes op de monitor zijn lastig te bedienen, wat een uitdaging kan zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.3

Zoek je een 27 inch gaming monitor die je gameplay naar een hoger niveau tilt? Dan is de AOC C27G2ZU/BK een uitstekende keuze. Met een indrukwekkende verversingssnelheid van 240Hz bewegen je karakters en voertuigen zeer realistisch en voorkomt de reactietijd van slechts 0,5 milliseconden motion blur. Bovendien heeft deze monitor smalle schermranden, zodat je gemakkelijk 2 of zelfs 3 monitoren naast elkaar kunt plaatsen.

Wat deze monitor ook bijzonder maakt is de buiging van het beeldscherm om je gezichtsveld heen, waardoor je het hele scherm kunt overzien zonder je hoofd te bewegen. Daarnaast zorgt FreeSync Premium ervoor dat de monitor perfect samenwerkt met je AMD videokaart en screen tearing voorkomt. Dankzij de hoge helderheid en kleurrijke beelden kun je zelfs in fel verlichte ruimtes genieten van een optimale game-ervaring.

De AOC C27G2ZU/BK heeft een VA-paneel met een kijkhoek van 178 graden en een beeldschermresolutie van 1920 x 1080. Met een gewicht van 8219 g is deze monitor ook nog eens stevig en duurzaam.

Al met al is deze 27 inch monitor een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een geavanceerde monitor die hun gameplay naar een hoger niveau tilt. Het is duidelijk dat AOC veel aandacht heeft besteed aan de details en de gebruikerservaring. Enige minpuntje is dat de resolutie van 1920 x 1080 voor sommige gebruikers misschien niet voldoende is voor andere doeleinden dan gaming.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5. AOC 27B2H/EU

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een monitor die vermoeide ogen tegengaat tijdens het werken of een film kijken na werktijd? Dan is de AOC 27B2H/EU de perfecte keuze! Het blauw licht filter en de trillingsvrije technologie zorgen ervoor dat je urenlang comfortabel kunt werken of ontspannen zonder last te krijgen van vermoeide ogen. Het dunne ontwerp van de schermranden zorgt voor meer schermruimte, wat het gemakkelijker maakt om efficiënt te werken en te multitasken.

Met de 75 Hertz verversingssnelheid is deze monitor ook geschikt voor het spelen van simpele games, zoals FIFA of Fortnite, voor een ontspannende pauze na een lange werkdag. Bovendien biedt het IPS-paneel een prachtige kleurweergave en scherpe beelden vanuit iedere kijkhoek voor een prettige kijkervaring.

De AOC 27B2H/EU heeft een 27 inch Full HD IPS-scherm met een kijkhoek van 178 graden en een reactietijd van 4 ms. Het is gemakkelijk aan te sluiten op verschillende bronapparaten, zoals een PC, console, DVD-speler of streaming stick. Het VESA-montagesysteem maakt het mogelijk om meerdere monitoren naast elkaar te plaatsen voor een nog betere kijkervaring.

Het kaderloze ontwerp maakt deze monitor niet alleen aantrekkelijk om naar te kijken, maar biedt ook mogelijkheden voor naadloze opstellingen van meerdere monitors. Dankzij de LowBlue- en FlickerFree-technologieën kun je comfortabel werken, zonder last te krijgen van vermoeide ogen of hoofdpijn.

In mijn persoonlijke opinie is de AOC 27B2H/EU een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een monitor die vermoeide ogen tegengaat en een uitstekende kleurweergave biedt. De reactietijd van 4 ms is misschien niet de snelste op de markt, maar voor de meeste gebruikers zal dit geen probleem zijn. Een ander nadeel is dat de monitor niet in hoogte verstelbaar is, maar dit kan worden opgelost met een monitorarm. Al met al is de AOC 27B2H/EU een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en kwalitatief hoogwaardige monitor.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. AOC Q27G2E/BK

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AOC Q27G2E/BK

 • list plusHet voordeel van deze curved monitor is dat hij een hoge refresh rate van 165Hz heeft, wat resulteert in soepele beelden.
 • list plusEen ander voordeel is de goede kijkhoek van 178 graden, waardoor je vanuit elke hoek duidelijke beelden krijgt.
 • list plusOok heeft deze curved monitor een korte reactietijd van 1ms, waardoor je geen last hebt van ghosting of smearing.

Nadelen AOC Q27G2E/BK

 • list plusEen nadeel van deze curved monitor is dat de OSD bediening moeilijk te gebruiken is.
 • list plusDeze curved monitor kan alleen omhoog en omlaag worden ingesteld, waardoor je hem niet kunt kantelen.
 • list plusVerder moeten de beeldinstellingen van deze curved monitor bij de eerste gebruik nog aangepast worden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.2

Game in QHD met de AOC Q27G2U/BK. Deze 27 inch 155Hz QHD gaming monitor heeft 2 keer scherper beeld dan de AOC 27G2U/BK, waardoor je elk detail ziet. Door de verversingssnelheid van 155 hertz spelen al je games vloeiend af en zie je tegenstanders sneller dan zij jou zien.. De reactietijd van 1 ms voorkomt ghosting, waardoor je altijd nét iets sneller bent dan je tegenstander. Daarnaast is de monitor uitgerust met FreeSync, waarmee je een AMD videokaart met de monitor synchroniseert. Zo voorkom je haperingen tijdens het gamen. Ben je meer een console gamer? Geen zorgen, via de hdmi 2.0 poorten sluit je een PlayStation 5 of Xbox Series X|S aan en game je op 120 hertz in full hd. Voor een Xbox Series X of S is ook QHD gaming mogelijk op 120 hertz. Deze AOC monitor bevat ook de eigen 6 Games Mode technologie. Hiermee heb je 6 voorgeïnstalleerde instellingen voor onder andere first person shooters en race games. Zo ga je direct aan de slag wanneer je van game wisselt.Let op: Voor QHD gaming heb je een krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX GPU of AMD Radeon RX 5000-serie GPU, een Xbox One of een Xbox Series X of S. Een PlayStation 5 ondersteunt geen QHD resolutie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Philips 272E1GAJ Full HD Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips 272E1GAJ Full HD Gaming

 • list plusDeze monitor heeft een hoge refresh rate van 144Hz, waardoor hij ideaal is voor gaming.
 • list plusHet scherm heeft een uitstekende kleurweergave en helderheid, wat het geschikt maakt voor dagelijks gebruik.
 • list plusDit scherm heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het voordelig is.

Nadelen Philips 272E1GAJ Full HD Gaming

 • list plusHet scherm is niet in hoogte verstelbaar, waardoor je het scherm niet naar wens kunt instellen.
 • list plusEr is geen USB hub aanwezig, waardoor je meerdere apparaten niet tegelijkertijd kunt aansluiten.
 • list plusDe LED blijft branden als de stekker eruit is, wat overbodig energieverbruik met zich meebrengt.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.9

Op zoek naar een moderne monitor voor productiviteit & gaming in een stijlvol pakket? Ontdek de Philips E-Line 272E1GAJ. Deze 27 inch monitor heeft een strak- en modern design en een fijne keuze voor alledaagse activiteiten: mailen, surfen, video-bellen en meer. Waar vergelijkbare monitoren in dit segment vaak of gericht zijn op productiviteit of gaming, is deze E-Line monitor de eerste die beiden combineert. Zo beschikt de 272E1GAJ over een razendsnel 144hz paneel, FreeSync Premium en 1 ms reactietijd. Ideaal voor snelle shooters zoals Call of Duty Warzone! De monitor wordt standaard geleverd met een HDMI- en DisplayPort-kabel. Prettig thuiswerken De 272E1GAJ is een monitor wat fijn is voor als je tot in de late uurtjes bezig bent voor je werk of studie. Het VA-paneel levert diepere zwartwaarden en contrasten op. Dit zorgt ervoor dat je 's avonds niet naar een overdreven fel verlichte scherm loopt te staren, wat bovendien pijn aan je ogen doet. Kleuren ogen in de avond juist rustiger, waardoor je prettiger voor langere tijd achter het scherm werkt. Aansluitingen HDMI DisplayPort Standaard meegeleverd HDMI-kabel DisplayPort-kabel Stroomkabel

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Beste 27 inch monitor voor grafisch ontwerp: Samsung LS27R650

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een moderne en strakke monitor voor op je werkplek, dan is de Samsung LS27R650FDUXEN een uitstekende optie. Deze 27 inch monitor heeft een vrijwel randloos design, waardoor je geen last hebt van hinderlijke brede randen. Het IPS-scherm zorgt ervoor dat je vanuit elke hoek ware kleuren kunt ervaren, wat vooral handig is als je veel met foto's of video's werkt. Ook is de monitor in hoogte verstelbaar en kantelbaar, zodat je altijd de juiste zithouding kunt aannemen.

Een ander handig aspect van deze monitor is het blauw licht filter en de trillingsvrije technologie, die vermoeide en geïrriteerde ogen verminderen. Dit is vooral fijn als je lange dagen maakt op je werkplek. Daarnaast beschikt de monitor over een uitgebreide set aan aansluitingen, waardoor je diverse apparaten kunt aansluiten.

Hoewel deze monitor geschikt is voor diverse toepassingen zoals internetten, mailen en tekstverwerken en als tweede scherm, is hij minder geschikt voor foto's bewerken en gamen. Hiervoor heb je minimaal QHD resolutie of 144 hertz nodig.

Al met al is de Samsung LS27R650FDUXEN een uitstekende keuze voor zakelijk gebruik. Het strakke design, de ergonomische mogelijkheden en de handige extra's maken deze monitor tot een complete oplossing voor op je werkplek.

Persoonlijk vind ik dit een top monitor voor zakelijk gebruik. Het randloze design geeft een moderne uitstraling en de ergonomische mogelijkheden maken het mogelijk om comfortabel te werken. Het enige nadeel is dat de monitor minder geschikt is voor foto's bewerken en gamen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Samsung Odyssey G5 2021 LC27G53TQWRXEN

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Odyssey G5 2021 LC27G53TQWRXEN

 • list plusDe Samsung Odyssey G5 2021 LC27G53TQWRXEN heeft een hoge beeldscherm kwaliteit met een resolutie en een verversingssnelheid van 240hz.
 • list plusHet heeft ook adaptive sync technologie, waardoor het beeld vloeiend en soepel blijft.
 • list plusDe HDR600-technologie zorgt ervoor dat het beeld levendig en diep wordt.

Nadelen Samsung Odyssey G5 2021 LC27G53TQWRXEN

 • list plusDeze monitor heeft een groot aantal bureau ruimte nodig om op te staan.
 • list plusHet kabel management achterin kan lastig zijn.
 • list plusRGB is bij deze monitor niet goed zichtbaar.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.6

De Samsung Odyssey G5 behoort tot de nieuwste lijn gaming monitoren van Samsung en is perfect voor de snelste games van dit moment. Dankzij de 144hz refreshrate in combinatie met de QHD-resolutie is de G5 ook geschikt voor gamers zonder de allerzwaarste videokaarten van dit moment. De 1ms reactietijd en FreeSync Premium tillen de Odyssey G5 op het niveau dan de nieuwste gaming monitoren. Wat bijzonder is aan de Odyssey monitoren, waaronder deze G5 van Samsung, is de curve. Met een 1000r curve is het scherm nog meer gebogen dan de standaard 27 inch gaming monitor. Dit zorgt ervoor dat je jezelf onderdeel voelt worden van de gameplay en games nog intenser beleeft! Aansluitingen HDMI (1x) DisplayPort 1.2 (1x) Koptelefoon Standaard meegeleverd HDMI-kabel Monitorvoet Let op: een DisplayPort-kabel is niet standaard meegeleverd

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste 27 inch monitor voor kantoorwerk: Philips 27E1N3300A/00

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips 27E1N3300A/00

 • list plusDeze freesync monitor heeft een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels, wat resulteert in een helder en scherp beeld.
 • list plusHet ondersteunt AMD FreeSync technologie, waardoor je kunt genieten van een soepelere weergave zonder haperingen of vertragingen.
 • list plusMet de kantelbare standaard kun je het scherm gemakkelijk aanpassen aan jouw voorkeuren.

Nadelen Philips 27E1N3300A/00

 • list plusHet ontbreken van een hoogteverstelling betekent dat je het scherm niet kunt aanpassen aan jouw ergonomische behoeften.
 • list plusHet heeft geen ingebouwde luidsprekers, waardoor je externe luidsprekers nodig hebt voor geluid.
 • list plusHet ontbreken van een USB-C poort betekent dat je geen toegang hebt tot de laatste USB-C technologie.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.8

De Philips 27E1N3300A/00 is een 27 inch monitor met een IPS-paneel. Dit betekent dat je vanuit elke kijkhoek dezelfde scherpe beelden hebt. Het scherm heeft ook een blauw licht filter en trillingsvrije technologie, wat vermoeide ogen en slaapproblemen voorkomt. Bovendien heeft het scherm een USB-C-poort waarmee je jouw hele bureau kunt organiseren via één kabel en je apparaat oplaadt. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 75Hz en een reactietijd van 4ms, waardoor het geschikt is voor beginnende gamers. De 122% dekking binnen het sRGB kleurenprofiel zorgt voor levendige kleuren, waardoor je kijkervaring nog beter wordt.

Wat deze monitor onderscheidt van andere is de USB-C-poort, waarmee je jouw hele bureau kunt organiseren en jouw apparaat kunt opladen. Hierdoor heb je geen gedoe meer met verschillende kabels en is je bureau altijd netjes georganiseerd. Daarnaast is het scherm geschikt voor beginnende gamers door de verversingssnelheid en reactietijd.

Het beste gebruik voor deze monitor is voor mensen die veel achter de computer werken en waarbij vermoeide ogen en slaapproblemen een issue zijn. Ook is het ideaal voor beginnende gamers die op zoek zijn naar een scherm met een goede reactietijd.

De voordelen van de Philips 27E1N3300A/00 zijn het IPS-paneel, de USB-C-poort en de verversingssnelheid. Een nadeel is het ontbreken van een verstelbare voet.

Al met al is de Philips 27E1N3300A/00 een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een monitor met een goede kijkhoek, levendige kleuren en gemakkelijke organisatie van hun bureau.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 27 inch monitors. Er zijn immers 448 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!