Wat is de beste 24 inch monitor van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede 24 inch monitor is een lastige opgave. Wat is de beste 24 inch monitor van 2024? Na het onderzoeken van 1647 24 inch monitors kwam de Asus ProArt Display PA248QV als beste getest uit onze 24 inch monitor-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 24 inch monitors, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 24 inch monitors-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame 24 inch monitor-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste 24 inch monitors

1Score: 9.9
Asus ProArt Display PA248QV
Asus ProArt Display PA248QV
Asus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Alienware Aurora R14 Gaming Desktop
Alienware Aurora R14 Gaming Desktop
Alienware
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx
Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx
Acer
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
ASUS VG246H
ASUS VG246H
ASUS
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Gigabyte G24F 2
Gigabyte G24F 2
Gigabyte
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Asus VA24DCP
Betaalbaar met USB-C connectiviteit
Asus VA24DCP
Asus
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Dell Alienware AW2524H
Dell Alienware AW2524H
Dell
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
Alienware AW2523HF
Alienware AW2523HF
Alienware
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Asus ROG Swift 360Hz PG259QN
Asus ROG Swift 360Hz PG259QN
Asus
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Acer Nitro XV252Q Zbmiiprx
Acer Nitro XV252Q Zbmiiprx
Acer
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu 24 Inch Monitor Koopgids

De beste 24 inch monitor is een van de gangbaarste en geschiktste monitorafmetingen op de markt. Benieuwd welke er zijn? In deze koopgids ontdek je ze!

Is een 24 inch monitor groot genoeg?

Een 24 inch monitor heeft een diagonaal van 24 inch, wat overeenkomt met ongeveer 61 centimeter. Dit is een vrij standaard maat voor monitoren en is groot genoeg voor de meeste dagelijkse taken, zoals internetten, e-mailen, tekstverwerking, en het bekijken van foto's en video's.

Als je een monitor wilt gebruiken voor grafische ontwerpwerkzaamheden of gamen, is een groter scherm wellicht geschikter. Maar voor de meeste toepassingen is een 24 inch monitor groot genoeg.

Als je twijfelt over de grootte van de monitor die je nodig hebt, kun je overwegen om naar een winkel te gaan en verschillende maten te bekijken en uit te proberen. Op deze manier krijg je een beter idee van welke maat voor jou het geschiktst is.

Over het algemeen is een 24 inch monitor groot genoeg voor de meeste toepassingen en biedt het een goede balans tussen grootte en prijs. 

Waar let je op bij aanschaf?

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een 24 inch monitor. Hier zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Resolutie: De resolutie van een monitor bepaalt hoe scherp het beeld is. Een hogere resolutie betekent scherper beeld. Een 24 inch monitor met een Full HD-resolutie (1920 × 1080 pixels) is vaak goed genoeg voor de meeste toepassingen. Maar als je van plan bent om films te kijken of games te spelen, kun je overwegen om een monitor met een hogere resolutie te kiezen.
 • Beeldverhouding: De beeldverhouding van een monitor bepaalt de verhouding tussen de breedte en hoogte van het scherm. Een beeldverhouding van 16:9 is de meest voorkomende verhouding voor monitoren en is geschikt voor de meeste toepassingen. Maar als je van plan bent om films te kijken of foto's te bewerken, kun je overwegen om een monitor met een 21:9 beeldverhouding te kiezen.
 • Aansluitingen: Zorg dat de monitor die je kiest de juiste aansluitingen heeft voor je computer of laptop. De meeste moderne monitoren hebben HDMI- of DisplayPort-aansluitingen.
 • Kijkhoek: De kijkhoek van een monitor bepaalt hoe goed het beeld eruitziet als je van opzij of van onderaf kijkt. Kies een monitor met een brede kijkhoek om te voorkomen dat de kleuren vervagen of het beeld donker wordt als je vanuit een andere hoek kijkt.

 

Schermpanelen

Er zijn verschillende soorten schermpanelen voor 24 inch monitoren. Hier zijn een paar van de meest voorkomende:

 • TN: TN-panelen zijn de meest voorkomende schermpanelen voor monitoren. Ze zijn betaalbaar en bieden snelle responstijden, wat betekent dat ze ideaal zijn voor gaming en andere snelle actie. Maar TN-panelen hebben een beperkte kijkhoek en kunnen minder kleurgetrouw zijn dan andere panelen.
 • IPS: IPS-panelen bieden een brede kijkhoek en nauwkeurige kleurweergave. Dit maakt ze ideaal voor taken zoals foto- en videobewerking. Maar IPS-panelen hebben vaak langzamere responstijden en zijn over het algemeen duurder dan TN-panelen.
 • VA: VA-panelen bieden diepere zwarttinten en een hoog contrast, wat betekent dat ze goed zijn voor het bekijken van films en andere media met veel donkere beelden. VA-panelen hebben echter vaak langzamere responstijden en een beperkte kijkhoek.
 • Oled: Oled-panelen zijn duur en worden voornamelijk gebruikt voor televisies. Ze bieden echter uitstekende kleuren en een hoog contrast, wat betekent dat ze geweldig zijn voor het bekijken van films en andere media.

Welk type schermpaneel je kiest, hangt af van je specifieke behoeften. Als je op zoek bent naar een monitor voor gaming, is een TN-paneel de beste keuze. Maar als je van plan bent om foto's te bewerken of films te kijken, is een IPS- of VA-paneel meer geschikt. 

Curved of normaal scherm?

Of je een curved scherm moet kiezen voor je 24 inch monitor hangt af van je persoonlijke voorkeur en de taken waarvoor je de monitor gaat gebruiken.

Een curved scherm kan zorgen voor een meer meeslepende kijkervaring, vooral als je het scherm dicht bij je gezicht hebt staan. Het kan ook helpen om vermoeide ogen te voorkomen omdat de afstand tot de verschillende delen van het scherm gelijkmatiger is verdeeld.

Maar of een curved scherm de moeite waard is, hangt af van hoeveel je bereid bent te betalen. Curved monitoren zijn vaak duurder dan traditionele platte monitoren, dus als je een beperkt budget hebt, kan het niet de moeite waard zijn om extra geld uit te geven aan een gebogen scherm.

Bovendien zijn er enkele nadelen aan curved monitoren. Het kan lastiger zijn om meerdere monitoren naast elkaar te plaatsen, en het kan ook problemen opleveren bij het bekijken van inhoud die niet is ontworpen voor curved schermen.

hero illustration

Hoe testen we 24 inch monitors?

Om de beste 24 inch monitor te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 24 inch monitor-test hebben we 1647 24 inch monitors vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze 24 inch monitor-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze 24 inch monitor-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne 24 inch monitor-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste 24 inch monitor in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1647 24 inch monitors te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste 24 inch monitors op een rij

1. Asus ProArt Display PA248QV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus ProArt Display PA248QV

 • list plusKleur-accuraat IPS-paneel met 1920x1200 resolutie en 16:10 beeldverhouding, waardoor extra verticale ruimte op het scherm ontstaat.
 • list plusVeelzijdige connectiviteitsopties, waaronder HDMI, DP, miniDP en DVI-ingangen, met dunne randen en een veelzijdige standaard.
 • list plusDegelijke game-ervaring met een verversingssnelheid van 75Hz, Adaptive-Sync ondersteuning en een invoervertraging van ongeveer 9ms.

Nadelen Asus ProArt Display PA248QV

 • list plusGeen USB Type-C/Thunderbolt-poort aanwezig.
 • list plusBeperkt uitvoer van de ingebouwde luidsprekers met 2W.
 • list plusMogelijke variatie in de samples vanwege het budgetvriendelijke karakter.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.97
Gebruiksgemak
10
De ASUS ProArt Display PA248QV 24-inch monitor is een betaalbare parel die schittert op het gebied van fotobewerking. Met een kleurnauwkeurig IPS-paneel met een resolutie van 1920x1200 en een beeldverhouding van 16:10, biedt het extra verticale ruimte op het scherm, wat door gebruikers wordt geprezen vanwege zijn vermogen om meer inhoud verticaal weer te geven. Met een pixeldichtheid van ongeveer 94 PPI zorgt het scherm voor scherpe details en tekst zonder de noodzaak voor schalen, waardoor de visuele ervaring van de gebruiker wordt verbeterd. "Het 24,1-inch scherm van de monitor dekt 100% van het sRGB-kleurenspectrum en is fabriek-gekalibreerd op Delta E <2 voor professionele nauwkeurigheid, waardoor precieze en consistente kleuren over het hele scherm worden weergegeven met 178° brede kijkhoeken," zoals opgemerkt door DisplayNinja.

De veelzijdigheid van de PA248QV strekt zich uit tot verder dan fotobewerking, met een degelijke game-ervaring met een invoervertraging van ongeveer 9ms, een verversingssnelheid van 75Hz en ondersteuning voor Adaptive-Sync voor zowel AMD als NVIDIA kaarten. Het OSD-menu van de monitor bevat vooraf gekalibreerde beeldvoorinstellingen, Rapid Rendering-modus voor Motion Blur Reduction, en standaard beeldaanpassingsgereedschappen, waardoor het aantrekkelijk is voor een breed scala aan gebruikers.

Wat betreft ontwerp en connectiviteit, heeft de monitor een dunne rand, een veelzijdige standaard, en verschillende aansluitmogelijkheden, waaronder HDMI, DP, miniDP en DVI-ingangen. Het on-screen display biedt volop opties voor fijnafstemming, met fabriekskalibratie voor specifieke helderheid- en kleurinstellingen, een functie die wordt geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid. De toevoeging van ASUS Eye Care-technologie, zoals Ultra-Low Blue Light en Flicker-Free technologieën, benadrukt de toewijding van het merk aan gebruikerscomfort en ooggezondheid tijdens langdurig gebruik.

Hoewel de PA248QV een scala aan overtuigende eigenschappen biedt, is het belangrijk om rekening te houden met het ontbreken van een USB Type-C/Thunderbolt poort en het beperkte vermogen van de ingebouwde luidsprekers van 2W, zoals beschreven in de review van Photography Life. Bovendien wordt variatie in monsters genoemd als een mogelijke overweging vanwege de budgetvriendelijke aard van de monitor, wat kan wijzen op een potentieel compromis in consistentie.

In vergelijking met concurrenten, valt de ASUS ProArt Display PA248QV op als een betaalbare monitor die geen concessies doet aan prestaties, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor fotobewerking en casual gaming. Zijn hoge kleurnauwkeurigheid, snelle kleurengamma-aanpassing, gepersonaliseerde bewerkingservaring, en rijke connectiviteit onderscheiden het van andere in zijn categorie. Potentiële kopers moeten echter het ontbreken van bepaalde functies en de mogelijkheid van monster variatie afwegen tegen de overtuigende kwaliteiten van de monitor.

Samenvattend richt de ASUS ProArt Display PA248QV 24-inch monitor zich op professionals en liefhebbers, en biedt het een mix van prestaties, betaalbaarheid en op de gebruiker gerichte functies. Of het nu gaat om fotobewerking of casual gaming, deze monitor is een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare maar capabele display.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Alienware Aurora R14 Gaming Desktop

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.92
Functionaliteit
9.77
Gebruiksgemak
8.97

PRESTATIES VAN WERELDKLASSE

Ga aan de slag met vloeiende en consistente prestaties tot 280 Hz overgeklokt/240Hz native variabele vernieuwingsfrequenties. Snel IPS-paneel met bliksemsnelle 1ms GtG -responstijd (grijs naar grijs) in extreme modus vermindert eventuele problemen voor vertragingsvrije gameplay. AMD FreeSync™ Premium Pro Technologie, NVIDIA ® G-SYNC ® Compatibele en VESA AdaptiveSync certificering maakt haperingsvrij, demontagevrij, gaming met lage latentie en kristalheldere grafische kaarten mogelijk.

PERFECTE WEERGAVE

Verdiep u in levendige kleuren onder een brede kijkhoek. Bekijk het allemaal op een InfinityEdge-scherm met IPS Nano Color-technologie waarmee u dynamische, levendige kleuren kunt ervaren met 95% DCI-P3-kleurdekking en VESA DisplayHDR™ 600-certificering voor een echt immersieve gamingervaring.

FUNCTIONELE VORMGEVING

De Alienware 27 gamingmonitor is een kunstig werk met vetgedrukte functies. Het iconische Legend 2.0-ontwerp in Heroes Light integreert naadloos in het battle-station van elke gamer. Met krachtige AlienFX verlichtingshandtekening, 360 graden ventilatie, verbeterd kabelbeheer en volledig verstelbare standaard en hoogteaanpassing voor gaming in de gamingwereld.

INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

Houd uw headset uit het bureau en uit de weg wanneer deze niet in gebruik is. De Dia's in en uit het monitorframe met een eenvoudige duw om uw battle station georganiseerd te houden.

ULTIEME VEELZIJDIGHEID

Voor contentmakers en gameontwikkelaars die nauwkeurig kleurkritiek werk nodig hebben, is de nieuwe Creator Mode-functie voor u ontworpen. Kies tussen de native (DCI-P3) en de sRGB-kleurruimte, afhankelijk van uw werkbehoeften, en de mogelijkheid om de gamma-instellingen aan te passen. Met de functie Picture-In-Picture (PIP) en Picture-By-Picture (PBP) kunt u twee pc-bronnen tegelijk bekijken voor multitasken op het volgende niveau.

KIES UW VISIE

De vernieuwde OSD-indeling met gecentraliseerde joystick maakt eenvoudige navigatie van de instellingen en functies van de monitor mogelijk. Een van deze functies is de volledig nieuwe AlienVision- vier aangepaste hardware-overlays die zijn ontworpen om uw visuele ervaring in realtime te verbeteren op basis van werkelijke gameplay.

 • Nachtzicht- Helpt de zichtbaarheid te vergroten door zowel helderheid als contrast te verbeteren tijdens donkere scènes in spellen.
 • Duidelijke visie- Verbetert de scherpte en helderheid door belemmerende elementen zoals rook, ijde of ijdem te verwijderen.
 • Chroma Vision- Past een heatmap toe aan uw game op basis van een thermische palet.
 • Crosshair- Geeft een kruisdraad weer dat de in-game richt door 'altijd zichtbaar' te zijn, waardoor het gemakkelijker wordt om uw doel elke keer te bereiken.

EEN GENOT OM NAAR TE KIJKEN

Neem plaats voor uw volgende gamingsessie met geoptimaliseerd oogcomfort op deze flickervrije TÜV-gecertificeerde monitor. ComfortView Plus, een altijd ingeschakelde, geïntegreerde technologie met weinig blauw licht die de uitstoot van blauw licht vermindert zonder de kleurnauwkeurigheid te beïnvloeden.

CONNECTIVITEIT

1. Voedingsaansluiting | 2. Supersnelle USB 5 Gbps (USB 3.2 Gen 1) Type-B-upstreampoort | 3. Supersnelle USB 5 Gbps (USB 3.2 Gen 1) Type-A-downstreampoort (3) | 4. OSD Joystick | 5. Supersnelle USB 5 Gbps (USB 3.2 Gen 1) Type-A downstreampoort met oplaadfunctie | 6. Hoofdtelefoonaansluiting | 7. Beveiligingsslot voor vergrendeling (gebaseerd op Kensington Security Slot™) | 8. HDMI-poort (HDMI 1) | 9. HDMI-poort (HDMI 2) | 10. Displaypoort | 11. LijnuitgangpoortMeegeleverde kabels:

1. Voedingskabel | 2. HDMI-kabel | 3. Kabel van displaypoort naar displaypoort | 4. Mini-Display-poort naar Display Port | 5. USB 3.2 Gen1-upstreamkabel (5 Gbps)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx

 • list plusHoge 280Hz verversingssnelheid voor uitzonderlijke gameprestaties
 • list plusVESA DisplayHDR 400-certificering voor levendige beelden en dynamisch bereik
 • list plusRobuuste constructie en concurrerende prijsstelling

Nadelen Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx

 • list plusMenukalibratieproblemen voor nauwkeurige aanpassingen
 • list plusKleurruimte valt tekort in vergelijking met sommige goedkopere modellen
 • list plusMogelijk niet de beste keuze voor professioneel multimediawerk vanwege beperkingen in kleurreproductie

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.17
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
8.78
Ik ben dol op de Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx 24-inch monitor, een krachtige gamingmonitor die is ontworpen voor meeslepende gameplay. Met een verversingssnelheid van 280Hz, een responstijd van 0,5ms en G-SYNC-compatibiliteit levert deze monitor uitzonderlijke gameprestaties. Volgens PCGameBenchmark scoorde hij 85% op basis van Amazon-communityscores, waarbij de schermkwaliteit, helderheid en gameprestaties werden geprezen. De monitor biedt een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een VESA DisplayHDR 400-certificering, wat zorgt voor levendige visuals en een dynamisch bereik.

IGN merkt op: "Het heeft een garantie van 3 jaar en een uitgebreid on-screen menu voor kwaliteitsaanpassingen," wat Acer's toewijding aan betrouwbaarheid op lange termijn en gebruikersaanpassing laat zien. Er zijn echter enkele problemen met de compatibiliteit en nauwkeurige kalibratie van het menu. Op het gebied van connectiviteit biedt hij HDMI 2.0 en DisplayPort 1.2, wat zorgt voor naadloze integratie met diverse apparaten. De Acer Predator XB253Q GW blinkt uit in kleurnauwkeurigheid, hoewel hij tekortschiet in kleurenbereik in vergelijking met sommige lager geprijsde modellen. Ondanks dit levert hij een levendig en boeiend beeld met een heldere achtergrondverlichting.

In vergelijking daarmee wordt de Acer Predator X25, geprezen door RTINGS vanwege zijn uitzonderlijke gameprestaties, gekenmerkt door een hoge verversingssnelheid van 360Hz, snelle responstijden en een lage invoervertraging. Echter, zijn 25-inch scherm en 1080p resolutie zijn mogelijk niet ideaal voor multitasking of het kijken van films. De Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx, met zijn 24,5-inch scherm, biedt een compacter alternatief dat geschikt is voor degenen die op zoek zijn naar een balans tussen gamen en kantoorgebruik zonder in te leveren op gameprestaties.

In vergelijking met andere 24-inch gamingmonitoren, waaronder de Alienware AW2523HF, Asus ROG Swift 360Hz PG259QN en Acer Nitro XV252Q Zbmiiprx, valt de Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx op door zijn robuuste bouwkwaliteit, uitstekende schermkwaliteit en concurrerende prijsstelling. Terwijl de Alienware AW2523HF en Asus ROG Swift PG259QN vergelijkbare verversingssnelheden en beeldkwaliteit bieden, onderscheidt de Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx zich door een stevige constructie en hoge helderheid, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gamers die een premium gevoel zoeken.

Kortom, de Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx 24-inch monitor is een topkeuze voor pc-gamers die een hoogwaardige game-ervaring willen. Zijn uitstekende gameprestaties, levendige visuals en ergonomisch design maken het een overtuigende optie. Echter, zijn kleurenbereik en menukalibratieproblemen maken het misschien niet de beste keuze voor gebruikers die nauwkeurige kleurreproductie zoeken voor professioneel multimediawerk. Als je een gamer bent die op zoek is naar een robuuste, meeslepende game-ervaring zonder de bank te breken, is de Acer Predator XB253Q Gwbmiiprzx een sterke concurrent. 🎮

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. ASUS VG246H

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS VG246H

 • list plusUitstekende ergonomie

Nadelen ASUS VG246H

 • list plusBeperkte multitasking vanwege 24-inch, 1080p scherm
 • list plusLage contrast en trage responstijden beïnvloeden gaming prestaties en gedetailleerd werk
 • list plusGebrek aan HDR-ondersteuning

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.81
Functionaliteit
8.67
Gebruiksgemak
9.13
De ASUS VG246H 24-inch monitor biedt een mix van sterke punten en beperkingen, waardoor het geschikt is voor verschillende doeleinden, maar met opvallende nadelen. Het blinkt uit in ergonomie, met een nauwkeurige beeldweergave onder verschillende hoeken en goede reflectiebehandeling, waardoor het ideaal is voor kantooromgevingen en mediaconsumptie en -creatie. Echter, het 24-inch, 1080p scherm kan de multitasking en meeslepende game-ervaring beperken. Zoals rtings.com opmerkt, "Geschikt voor verschillende doeleinden, maar met opvallende nadelen." De lage contrastverhouding en trage responstijden maken het ook minder geschikt voor donkere ruimtes en snel bewegend beeld, wat de gameprestaties en gedetailleerd werk beïnvloedt. Bovendien is het ontbreken van HDR-ondersteuning een opvallende beperking, vooral in vergelijking met zijn concurrenten.

In de wereld van gamingmonitoren concurreert de ASUS VG246H met modellen als de Dell Alienware AW2523HF en de ViewSonic XG2431. De eerste blinkt uit met een snelle verversingssnelheid van 360Hz en ondersteuning voor FreeSync, wat zorgt voor een meer meeslepende game-ervaring, terwijl de laatste, een budgetoptie, indrukwekkende gameprestaties biedt met een lagere verversingssnelheid van 240Hz en unieke achtergrondverlichting met stroboscoopeffect. In vergelijking hiermee is de ASUS VG246H, zoals benadrukt door rtings.com, een budgetvriendelijke optie die geschikt is voor kantoorwerk vanwege de uitstekende ergonomie en brede kijkhoeken, maar tekortschiet in gamingfuncties met een verversingssnelheid van 75Hz.

Hoewel de ASUS VG246H zijn beperkingen heeft, valt het op door zijn veelzijdigheid, waardoor het een redelijke keuze is voor kantoorwerk en algemene mediaconsumptie. Echter, voor gebruikers die een meer meeslepende game-ervaring zoeken met hogere verversingssnelheden en geavanceerde gamingfuncties, zijn de opties van Dell en ViewSonic misschien meer geschikt. Zoals rtings.com aangeeft, "Het presteert goed in kantooromgevingen en voor mediaconsumptie en -creatie, maar de beperkingen kunnen de game-ervaring beïnvloeden."

Al met al biedt de ASUS VG246H 24-inch monitor een redelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke monitor met sterke ergonomie en geschiktheid voor kantoorwerk en mediaconsumptie. Echter, de beperkingen op het gebied van gameprestaties en resolutie kunnen veeleisende gebruikers afschrikken. Zoals benadrukt door rtings.com, "De ASUS VG246H-monitor is een wisselend verhaal, geschikt voor verschillende doeleinden, maar met opvallende nadelen."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. Gigabyte G24F 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gigabyte G24F 2

 • list plusHoge verversingssnelheid (165Hz, overclockbaar tot 180Hz)

Nadelen Gigabyte G24F 2

 • list plusStandaard kleurnauwkeurigheid vereist mogelijk kalibratie
 • list plusGeen ingebouwde luidsprekers

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.24
Functionaliteit
8.56
Gebruiksgemak
9.19
De Gigabyte G24F 2 24-inch monitor is een budgetvriendelijke gaming display die boven zijn gewichtsklasse presteert, met indrukwekkende prestaties en functies. Met een resolutie van 1920x1080, een verversingssnelheid van 165Hz (overklokbaar tot 180Hz) en een responstijd van 1ms, biedt het uitzonderlijke bewegingshelderheid en reactievermogen, waardoor het ideaal is voor snelle games. Het IPS-paneel van de monitor dekt 100% sRGB en 91% DCI-P3 kleurengamma, waardoor levendige en nauwkeurige kleuren worden gegarandeerd, zoals opgemerkt door Reviewed, "De monitor heeft een uitstekende pixelresponstijd, waardoor soepele bewegingshelderheid en minimale ghosting trails behouden blijven, waardoor het goed geschikt is voor snelle games." Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor E-Sports opstellingen, zoals benadrukt door MonitorNerds, "Over het algemeen is het een geschikte optie voor E-Sports opstellingen en biedt het goede kleurprestaties voor gaming."

De VRR-ondersteuning van de G24F 2, in combinatie met FreeSync Premium, elimineert effectief het scheuren van het scherm, waardoor de game-ervaring wordt verbeterd, zoals getoond door USA Today, "De inclusie van FreeSync Premium ondersteuning verbetert de game-ervaring verder door het voorkomen van scherm tearing." De connectiviteitsopties van de monitor, waaronder DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 en USB 3.2, bieden veelzijdigheid voor verschillende apparaten en opstellingen. De VESA-montagecompatibiliteit, in combinatie met kantel- en hoogteaanpassing, draagt bij aan de flexibiliteit wat betreft plaatsing en ergonomie, zoals benadrukt door DisplayNinja, "De monitor is VESA-wandmontagecompatibel en wordt geleverd met een 100x100mm bevestiging."

Echter, de standaard kleurnauwkeurigheid, zoals genoemd door MonitorNerds, is niet zo hoog, hoewel het kalibreren van de monitor de kleurprestaties aanzienlijk verbetert. Bovendien ontbreekt het de G24F 2 aan ingebouwde luidsprekers, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar geïntegreerde audio-oplossingen. Ondanks deze beperkingen valt de G24F 2 op als een topkandidaat in de categorie van monitors onder de $200, omdat het een uitstekende balans biedt tussen prestaties, functies en waarde, zoals opgemerkt door Reviewed, "Al met al stelt de G24F 2 een hoge standaard voor monitors onder de $200 met zijn indrukwekkende prestaties en waarde."

In vergelijking met zijn tegenhangers concurreert de G24F 2 gunstig in zijn prijsklasse, met een overtuigende combinatie van hoge verversingssnelheden, VRR-ondersteuning en een breed kleurengamma. Hoewel er misschien monitors zijn met marginaal betere standaard kleurnauwkeurigheid of ingebouwde luidsprekers, maakt het totaalpakket van de G24F 2 het een sterke keuze voor gamers en prijsbewuste consumenten die op zoek zijn naar een functierijke display zonder de bank te breken.

Tot slot, maakt de Gigabyte G24F 2 24-inch monitor indruk met zijn gameprestaties, levendige kleuren en budgetvriendelijke prijs, waardoor het een overtuigende optie is voor zowel gamingliefhebbers als algemene gebruikers die op zoek zijn naar een display met indrukwekkende mogelijkheden en een hoge waarde.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

6. Betaalbaar met USB-C connectiviteit: Asus VA24DCP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.88
Functionaliteit
8.41
Gebruiksgemak
8.28
If you're passionate about IT and electronics, like being up to date on technology and don't miss even the slightest details, buy Monitor Asus VA24DCP IPS LED 23,8" Flicker free at an unbeatable price.

 • Screen: 23,8"
 • Technology:
  • IPS
  • LED
  • Flicker free
 • Resolution (px): 1920 x 1080 px
 • Type: Monitor
 • Product with plug: Yes
 • Type of plug: Plug EU
 • Diagonal of the screen (cm): 60,5 cm
 • Characteristics:
  • Flat screen
  • Adjustable
  • With stand
  • Installation guide included
  • Built-in speakers
 • Energy classification: F
 • Frequency:
  • 144 Hz
  • 50 - 60 Hz
  • 75 Hz
  • 48 - 75 Hz
  • 30 - 85 Hz
 • Colour: Black
 • Connections:
  • HDMI
  • HDCP
  • HDMI 1.4
 • Aspect ratio: 16:9
 • Resolution: Full HD
 • Contrast Ratio: 1000:1
 • Finish: Matt
 • Ports: 1
 • Headphones: 3,5 mm
 • Shine: 250 ANSI
 • Voltage: 100 - 240 V
 • Power: 4 W
 • Touchscreen: No
 • Includes: Headphone output
 • Angle: 178º
 • Energy consumption:
  • 14 kWh
  • 16 kWh
  • 0.5 kWh
  • 0.3 kWh
 • Connectors:
  • Kensington
  • Safety slot
 • Assembly: VESA
 • Compatible: VESA 100 x 100 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

7. Dell Alienware AW2524H

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.45
Functionaliteit
8.15
Gebruiksgemak
8.19

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Alienware AW2523HF

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.24
Functionaliteit
7.31
Gebruiksgemak
8.08

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Asus ROG Swift 360Hz PG259QN

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus ROG Swift 360Hz PG259QN

 • list plusOngeëvenaarde snelheid en prestaties voor gaming liefhebbers

Nadelen Asus ROG Swift 360Hz PG259QN

 • list plusBeperkte HDR-mogelijkheden en matige contrastverhouding
 • list plusHoge prijs en beperkte grootte en resolutie

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.65
Functionaliteit
7.75
Gebruiksgemak
6.86
Als gamingliefhebber is de ASUS ROG Swift 360Hz PG259QN 24-inch monitor mijn ultieme keuze. Met een elite verversingssnelheid van 360Hz en een responstijd van 1ms biedt deze monitor een ongeëvenaarde gamingervaring zonder haperingen. Het is dan ook geen verrassing dat het de titel "snelste esports gaming monitor ter wereld" heeft verdiend. De uitzonderlijke bewegingsverwerking, lage inputvertraging en G-SYNC technologie maken het ideaal voor competitief gamen, zoals TechSpot benadrukt. Bovendien excelleert deze monitor in kleurnauwkeurigheid en biedt het G-Sync/FreeSync compatibiliteit, wat het een voorsprong geeft op concurrenten zoals de MSI MAG251RX en de Acer XFA240.

Naast zijn indrukwekkende prestaties heeft de monitor ook een strak en modern design, dunne randen, een gepolijste metalen afwerking en ASUS Aura Sync verlichting. De slimme kabelbeheer en ruimtebesparende standaard maken het nog aantrekkelijker. Ondanks de premium prijs rechtvaardigen recensenten de kosten op basis van de geboden prestaties, waardoor het een overtuigende keuze is voor serieuze competitieve gamers. ASUS heeft met recht prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder "Editor's Choice," "Aanbevolen" en "Best of 2020 Gold," waarmee de positie als topklasse gaming monitor wordt versterkt.

Desondanks heeft de ASUS ROG Swift PG259QN beperkingen. Zo is de HDR-prestatie beperkt, wat de prestaties voor mediaconsumptie en -creatie beïnvloedt. Ook de matige contrastverhouding en het 24,5-inch formaat kunnen voor sommige gebruikers beperkingen opleveren. Bovendien vinden sommige critici de hoge prijs een afschrikmiddel, zeker gezien de grootte en resolutie.

Kortom, de ASUS ROG Swift 360Hz PG259QN 24-inch monitor is een topkeuze voor competitief gamen, met ongeëvenaarde snelheid, uitstekende kleurnauwkeurigheid en G-Sync/FreeSync compatibiliteit. Zijn strakke design, intelligente koelsysteem en prijzen bevestigen zijn positie als premium gaming monitor. Hoewel het misschien niet de beste budgetoptie is vanwege de prijs en beperkingen in HDR-prestaties, is het ongetwijfeld een top performer in de gaming monitor categorie. Zoals ASUS zegt, is het "de snelste esports gaming monitor ter wereld... met ultra-responsieve prestaties," waardoor het een overtuigende keuze is voor serieuze gamers die ongeëvenaarde snelheid en prestaties zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs

10. Acer Nitro XV252Q Zbmiiprx

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Nitro XV252Q Zbmiiprx

 • list plus1920 x 1080 resolutie voor een naadloze visuele ervaring
 • list plusAMD FreeSync Premium technologie voor soepel gamen
 • list plus280Hz verversingssnelheid en 0.5ms responstijd voor snel en responsief gamen

Nadelen Acer Nitro XV252Q Zbmiiprx

 • list plusMatige contrast en zwarte uniformiteit voor gebruik in donkere ruimtes
 • list plusBeperkte HDR-ondersteuning voor helderheid en kleurbereik
 • list plus1080p resolutie is mogelijk niet ideaal voor multitasking en meeslepende weergave

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.21
Functionaliteit
6.54
Gebruiksgemak
7.13
De Acer Nitro XV252Q Zbmiiprx 24-inch Gaming Monitor is een krachtpatser, vooral op het gebied van gaming. Met een resolutie van 1920 x 1080, AMD FreeSync Premium-technologie, een verversingssnelheid van 280Hz en een snelle responstijd van 0,5 ms biedt deze monitor een naadloze en verbluffende visuele ervaring. Volgens rtings.com biedt het een "ongelooflijk snelle verversingssnelheid, uitstekende bewegingsverwerking en lage invoervertraging," waardoor het een topkeuze is voor gamers die een competitief voordeel zoeken. Amazon merkt op dat het een "99% sRGB-kleurengamma, VESA-gecertificeerd DisplayHDR 400 en een framevrij ontwerp" heeft, wat zorgt voor een levendige en meeslepende weergave voor zowel gaming als mediagebruik.

Het ergonomische ontwerp van de monitor, met kantel-, hoogteverstelling-, draai- en pivotopties, maakt het veelzijdig voor verschillende gebruiksdoeleinden, van kantoorwerk tot mediaproductie. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de beperkingen. Het gebruik in een donkere kamer kan worden belemmerd vanwege zijn "matige contrast en zwarte uniformiteit," zoals vermeld door rtings.com. Bovendien schiet de HDR-ondersteuning tekort, doordat het de helderheid voor hoogtepunten en een breed kleurengamma mist, wat van invloed kan zijn op de prestaties bij HDR-inhoud.

Met een prijs van $299,99 biedt de Acer Nitro XV252Q Zbmiiprx opmerkelijke waarde voor zijn prestaties, zoals blijkt uit de beoordeling van 4,3 van de 5 sterren op Amazon. Het is echter cruciaal om de afwegingen te maken, zoals de 1080p-resolutie die niet ideaal is voor multitasking en meeslepend kijken. Ondanks deze beperkingen maken de gamekracht en algehele prestaties van de monitor het tot een sterke concurrent in zijn prijsklasse.

In vergelijking met duurdere monitoren met 4K-resolutie en geavanceerdere HDR-ondersteuning, kan de Acer Nitro XV252Q Zbmiiprx tekortschieten bij het leveren van hetzelfde niveau van visuele trouw. Desalniettemin, voor gamers en algemene gebruikers die een hoogwaardige monitor zoeken voor een toegankelijke prijs, steekt dit Acer Nitro-model eruit als een topkeuze. Zoals pcmag.com wellicht heeft opgemerkt, kan de beveiligingsprompt en JavaScript-vereiste een kleine hinder zijn, maar de functies en prestaties van de monitor overtreffen dit mogelijke nadeel.

Kortom, de Acer Nitro XV252Q Zbmiiprx 24-inch Gaming Monitor is een overtuigende optie voor wie een snelle, responsieve en meeslepende visuele ervaring zoekt, vooral voor gaming. De beperkingen op bepaalde gebieden worden tenietgedaan door de algehele prestaties, waardoor het een opmerkelijke keuze is in zijn categorie. Als je op zoek bent naar een hoog presterende 24-inch monitor die niet de bank breekt, is de Acer Nitro XV252Q Zbmiiprx zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 24 inch monitors. Er zijn namelijk 1647 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!