Wat is de beste 144hz monitor van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 februari, 2024

Het aanschaffen van een goede 144hz monitor is een lastige uitdaging. Wat is de beste 144hz monitor van 2024? Na het testen van 1784 144hz monitoren kwam de AOC C24G1A 24″ Curved Frameless als beste uit onze 144hz monitor-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 144hz monitoren, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 144hz monitoren-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame 144hz monitor-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste 144hz monitoren

1Score: 9.8
AOC C24G1A 24″ Curved Frameless
AOC C24G1A 24″ Curved Frameless
AOC
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Sony Inzone M9
Sony Inzone M9
Sony
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
MSI Optix MPG321UR-QD
Beste 144hz monitor
MSI Optix MPG321UR-QD
MSI
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
ASUS 24″ 1080P Gaming Monitor
Betaalbaar gamen met 144Hz
ASUS 24″ 1080P Gaming Monitor
ASUS
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Asus ROG Strix XG27UQ
Premium 4K 27-inch beeldscherm met 144Hz verversingssnelheid
Asus ROG Strix XG27UQ
Asus
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
LG 32GQ950-B
LG 32GQ950-B
LG
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Acer Predator XB273K
Acer Predator XB273K
Acer
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
GIGABYTE G27F 2 27″ Gaming
GIGABYTE G27F 2 27″ Gaming
GIGABYTE
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
LG 27GL850-B/27GL83A-B
LG 27GL850-B/27GL83A-B
LG
10Score: 7.3
AOC 24G2ZU/BK 23.8″ LED Monitor
AOC 24G2ZU/BK 23.8″ LED Monitor
AOC
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we 144hz monitoren?

Om de beste 144hz monitor te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 144hz monitor-test hebben we 1784 144hz monitoren geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze 144hz monitor-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze 144hz monitor-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne 144hz monitor-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste 144hz monitor in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1784 144hz monitoren te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste 144hz monitoren in een makkelijke lijst

1. AOC C24G1A 24″ Curved Frameless

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AOC C24G1A 24″ Curved Frameless

 • list plusHoge verversingssnelheid van 165Hz voor soepel gamen
 • list plusBrede kleurdekking voor kleurrijke en nauwkeurige beelden
 • list plusDegelijke bouwkwaliteit, verstelbare standaard en VESA-montagecompatibiliteit

Nadelen AOC C24G1A 24″ Curved Frameless

 • list plusMogelijke gammaverschuivingen en zwart crush bij bepaalde kijkhoeken
 • list plusOntbreken van interne luidsprekers en USB-poorten

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.85
Functionaliteit
9.39
Gebruiksgemak
10
Ik ben verheugd om de AOC C24G1A 24" Curved Frameless Gaming Monitor aan te kondigen, die veel aandacht heeft getrokken vanwege zijn indrukwekkende functies en prestaties in de categorie gamingmonitoren. Met een 24-inch FHD VA-gebogen paneel, een hoge verversingssnelheid van 165Hz, Adaptive-Sync en een brede kleurdekking, biedt deze monitor een overtuigend pakket voor gamingliefhebbers. Met een hoog contrastverhouding van 4.000:1 en een dekking van meer dan 88% van het DCI-P3-kleurengamma, zorgt deze voor een kleurrijk en nauwkeurig beeld. Zoals vermeld in een recensie van Christian Eberle, vertoont het visueel perfecte grijstintentracking met neutrale zwart-, grijs- en wittinten, en loopt de gamma bijna perfect langs de referentielijn van 2.2. Zelfs na kalibratie verbetert de prestatie van de monitor, waarbij een professioneel niveau wordt bereikt met strakkere gamma en opgeloste schaduwdetailproblemen. Het biedt ook nauwkeurige en bruikbare sRGB-modi, met uitstekende resultaten in gamma-tracking en minimale fouten in kleurengammatesten. Deze eigenschappen onderscheiden het van zijn concurrenten en maken het tot een opvallende keuze in zijn prijsklasse.

De monitor ondersteunt een maximale verversingssnelheid van 165Hz via DisplayPort en 144Hz via HDMI 2.0-ingangen, met naadloze Adaptive-Sync werking op zowel AMD- als Nvidia-platforms. Het beschikt ook over HDR-emulatiemodi, een achtergrondverlichtingsstroboscoopfunctie en AMD FreeSync Premium voor soepel gameplay. Daarnaast heeft het een responstijd van 1ms, meerdere invoeropties en speciale gamingmodi voor verminderde invoervertraging en oogcomfort. De AOC C24G1A wordt geprezen om zijn solide bouwkwaliteit, verstelbare standaard en VESA-montagemogelijkheden, evenals zijn 3-jarige garantie op nul heldere pixels en dekking van onopzettelijke schade voor het eerste jaar. Zoals benadrukt in een Amazon-recensie, heeft het positieve feedback van klanten ontvangen, met een hoge beoordeling op basis van een aanzienlijk aantal recensies.

Hoewel de monitor uitblinkt in verschillende aspecten, is het belangrijk om enkele mogelijke beperkingen te benadrukken. Volgens een recensie van DisplayNinja kan de monitor gamma-verschuivingen en zwartdruk vertonen bij bepaalde kijkhoeken, en kunnen sommige units te maken krijgen met flikkering van de helderheid bij variabele verversingssnelheid (VRR). Bovendien ontbreekt het interne luidsprekers en USB-poorten, wat voor sommige gebruikers een overweging kan zijn.

In vergelijking met andere gamingmonitoren op de markt, valt de AOC C24G1A op door zijn out-of-box grijstintenprestaties, kleurengamma-nauwkeurigheid en indrukwekkende functies voor zijn prijsklasse. Zijn hoge verversingssnelheid, uitstekende kleurdekking en gaming-specifieke functies maken het tot een sterke concurrent in de categorie gamingmonitoren. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen van de kijkhoek en het ontbreken van ingebouwde luidsprekers en USB-poorten.

Tot slot biedt de AOC C24G1A 24" Curved Frameless Gaming Monitor een overtuigend pakket voor gamingliefhebbers, met zijn hoge verversingssnelheid, brede kleurengamma en indrukwekkende out-of-box prestaties. Het is een sterke concurrent in zijn prijsklasse, vooral voor degenen die een hoogwaardige gamingmonitor zoeken zonder de bank te breken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Sony Inzone M9

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony Inzone M9

 • list plusUitstekende gameprestaties met lage invoervertraging en snelle reactietijd.
 • list plusOndersteuning voor HDMI 2.1-bandbreedte, perfect voor consolegamingfanaten.
 • list plusUitmuntende teksthelderheid en SDR-kleurengamma, geschikt voor kantoorgebruik en mediaproductie.

Nadelen Sony Inzone M9

 • list plusSlechte ergonomie en beperkingen bij het verstellen naar de ideale kijkpositie.
 • list plusBouwkwaliteit laat te wensen over en kleuren zijn te verzadigd direct uit de verpakking, wat niet ideaal is voor mediagebruik en -productie.
 • list plusGrijze zwarttinten in donkere kamers, wat de geschiktheid voor mediagebruik en -productie beïnvloedt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.21
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
9.97
De Sony Inzone M9 is een krachtige 27-inch 4K gaming monitor die lof heeft ontvangen voor zijn uitstekende gameprestaties, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende gebruiksdoeleinden. De monitor blinkt uit in gaming, met een lage inputvertraging, snelle responstijd en ondersteuning voor HDMI 2.1-bandbreedte, wat console gaming liefhebbers aanspreekt. Volgens beoordelingen biedt het uitstekende teksthelderheid en een fantastisch SDR-kleurengamma, waardoor het geschikt is voor kantoorgebruik en mediaproductie. Tom's Hardware benadrukt de 96 dimmingszones, die meer dan 22.000:1 HDR-contrast en 600 nit piek-HDR-output leveren, bijna 90% van het DCI-P3-kleurengamma bestrijken, en ondersteuning bieden voor 144 Hz via DisplayPort 1.4-ingang, met FreeSync Premium Pro en G-Sync-compatibiliteit.

De Sony Inzone M9 heeft echter zijn beperkingen. Het heeft te kampen met slechte ergonomie, met beperkingen in het aanpassen naar een ideale kijkpositie, en enkele kwaliteitsproblemen. Bovendien vertoont het nadelen zoals grijze zwarttinten in donkere ruimtes en oververzadigde kleuren direct uit de doos, wat van invloed is op de geschiktheid voor mediagebruik en -creatie. Ondanks deze beperkingen maken de hoge piekhelderheid van de monitor en de algehele indrukwekkende prestaties het tot een aanbevolen keuze voor gaming, kantoorwerk en mediaproductie.

Een review van PC Gamer merkt op: "De Sony Inzone M9 wordt geprezen om zijn indrukwekkende debuut als een PC gaming monitor en maakt een positieve eerste indruk." Dit onderstreept de sterke entree van de monitor op de markt, met name voor gamingdoeleinden. Bovendien vermeldt Tom's Hardware: "Over het algemeen wordt de U27M90 geprezen om zijn uitstekende prestaties, effectieve overdrive om bewegingsonscherpte te verminderen, en goed afgestemde functies voor gaming," waarbij de gamingkracht en goed doordachte functies worden benadrukt.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Sony Inzone M9 op door zijn 4K-resolutie, hoge piekhelderheid en ondersteuning voor HDMI 2.1-bandbreedte, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor console gaming. De beperkingen op het gebied van ergonomie en kleurnauwkeurigheid direct uit de doos kunnen het echter een klein nadeel geven ten opzichte van monitoren die uitblinken in deze gebieden, vooral voor gebruikers die sterk gefocust zijn op ontwerp of mediagebruik.

Samengevat biedt de Sony Inzone M9 144Hz gaming monitor uitzonderlijke gameprestaties, indrukwekkende resolutie en veelzijdig gebruik voor gaming, kantoorwerk en mediaproductie. Hoewel het enkele ergonomische beperkingen en kleurnauwkeurigheidsproblemen heeft, maken de sterke punten het tot een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een high-performance gaming monitor met extra mogelijkheden voor kantoor- en creatief werk.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Beste 144hz monitor: MSI Optix MPG321UR-QD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MSI Optix MPG321UR-QD

 • list plusHet scherm heeft een vernieuwingsfrequentie van 144Hz, wat zorgt voor een soepele spelervaring.
 • list plusMet een kleurdiepte van 10-bit geniet ik van levendige en nauwkeurige kleuren.
 • list plusDe monitor beschikt over een veelzijdige set functies, inclusief FreeSync, G-Sync compatibiliteit en Display Stream Compression.

Nadelen MSI Optix MPG321UR-QD

 • list plusDe contrastverhouding kan beperkend zijn in donkere ruimtes.
 • list plusVoor de recensie van PCMAG zijn mogelijk extra details nodig om deze te begrijpen.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.81
Functionaliteit
9.23
Gebruiksgemak
9.26
De MSI Optix MPG321UR-QD is een opvallende 32-inch Ultra HD gaming monitor die zowel gamingliefhebbers als professionals bedient, Esports geloofwaardigheid verdient en een verversingssnelheid van 144Hz en een kleurdiepte van 10-bit biedt. Met een DCI-P3+ kleurengamma dekking van meer dan 117% levert het levendige en nauwkeurige kleuren, zoals opgemerkt door DisplayNinja, die zijn "volledige Adobe RGB kleurengamma dekking" en "onberispelijke 178° brede kijkhoeken" benadrukte. Bovendien zorgt de Quantum Dot-technologie van de monitor, benadrukt door MSI, voor levendige kleurreproductie, waardoor het zich onderscheidt als een eersteklas optie in zijn categorie.

De functieset van de monitor is zowel veelzijdig als uitgebreid, met ondersteuning voor FreeSync en G-Sync, Display Stream Compression, en MPRT voor vervagingreductie. Het bevat ook LED-verlichting, een lichtsensor voor aanpassing aan omgevingslicht, en verschillende USB-opties, waaronder een USB-C ingang en meerdere USB-poorten. Zoals Tom's Hardware opmerkte, is de montage eenvoudig en wordt de monitor geleverd met een reeks accessoires, waardoor het een handige keuze is voor gebruikers.

De Gaming OSD app 2.0, benadrukt door MSI, en de speciale kleurruimtemodi, opgemerkt door DisplayNinja, maken het gemakkelijk om instellingen te configureren naar individuele voorkeuren en eisen, waardoor gebruikers voldoende controle hebben over hun game- of professionele ervaring. Bovendien kan de review van PCMAG mogelijk aanvullende details vereisen.

In vergelijking met andere monitoren in zijn klasse onderscheidt de MSI Optix MPG321UR-QD zich door zijn combinatie van professionele functies en gaminggerichte mogelijkheden, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die een veelzijdig display zoeken. Zijn uitgebreide functieset, waaronder Quantum Dot-technologie, een hoge verversingssnelheid en diverse gamingtechnologieën, plaatst het als een topconcurrent in de categorie van 144Hz-monitoren. Echter, zoals opgemerkt door DisplayNinja, kan het contrastverhouding een beperking vormen voor gebruikers in donkere ruimteomgevingen.

Ter conclusie, de MSI Optix MPG321UR-QD blinkt uit als een 144Hz-monitor, vooral voor degenen die een display zoeken dat professionele kleurnauwkeurigheid naadloos combineert met hoge verversingssnelheden en gamingfuncties. Zijn combinatie van hoogwaardige technische specificaties, gebruiksvriendelijke functies en veelzijdig ontwerp maken het een opvallende optie. Hoewel het contrastverhouding beperkingen kan opleggen in specifieke scenario's, positioneert zijn algehele prestatie en rijkgeschakeerd ontwerp het als een topkeuze in het landschap van 144Hz-monitoren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Betaalbaar gamen met 144Hz: ASUS 24″ 1080P Gaming Monitor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS 24″ 1080P Gaming Monitor

 • list plusEen native verversingssnelheid van 144Hz zorgt voor soepele beelden.

Nadelen ASUS 24″ 1080P Gaming Monitor

 • list plusDe kijkhoeken zijn vrij beperkt.
 • list plusHet contrast is aan de lage kant.
 • list plusEr is geen ondersteuning voor HDR.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.21
Gebruiksgemak
8.97
Als ik op zoek ben naar een gaming monitor met een high-performance display, dan is de ASUS VG248QG 24" 1080P Gaming Monitor een solide keuze. Met een native refresh rate van 144Hz, lage input lag en G-SYNC compatibiliteit, levert deze monitor soepele, responsieve gameplay. Volgens Rtings heeft het een "snelle responstijd" en "goede ergonomie," wat het ideaal maakt voor gaming. Daarnaast verbetert de FreeSync VRR-ondersteuning zijn gaming-prestaties. Echter, de "nauwe kijkhoeken" en "lage contrastverhouding" van het TN-paneel hebben invloed op de beeldkwaliteit. Het ontbreken van HDR-ondersteuning beperkt ook de aantrekkingskracht voor HDR-gaming en multimediagebruik.

Het 24-inch scherm en de 1080p-resolutie van de monitor zullen mogelijk niet voor iedereen voldoen, met name voor degenen die hogere resoluties zoeken. Ondanks dat blijven de indrukwekkende gaming-prestaties een opvallend kenmerk. Volgens Rtings is het "redelijk voor kantoortaken" en "redelijk voor content creatie," waardoor het een veelzijdige optie is. Het is echter belangrijk om te weten dat het mogelijk niet de beste keuze is voor taken die sterk afhankelijk zijn van HDR-ondersteuning of een bredere kijkhoek vereisen.

In vergelijking met zijn voorganger, de ASUS VG248QE, biedt de VG248QG een hogere native refresh rate, verbeterde ergonomie en verbeterde gaming-functies, waardoor het een significante upgrade is voor gaming-liefhebbers. Zijn snelle responstijd en compatibiliteit met zowel FreeSync als G-SYNC onderscheiden het op de markt en zorgen voor een soepele en scheurvrije game-ervaring.

Als we kijken naar de concurrentie, blinkt de ASUS VG248QG uit in gaming-gerichte functies, responsiviteit en aanpasbaarheid aan verschillende gebruikersscenario's. Echter, de beperkingen in beeldkwaliteit, kijkhoeken en HDR-ondersteuning kunnen uitdagingen vormen voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer veelzijdige monitor voor multimediagebruik en HDR-gaming.

Samengevat, de ASUS VG248QG 24" 1080P Gaming Monitor is een topkeuze voor gamers die op zoek zijn naar een display met een hoge refresh rate, uitstekende responsiviteit en gaming-functies. Echter, de beperkte kijkhoeken en beeldkwaliteit maken het mogelijk niet de beste keuze voor gebruikers die een monitor zoeken die geoptimaliseerd is voor HDR-content of bredere gebruikersscenario's. Volgens Rtings is het een "redelijke keuze voor verschillende doeleinden," maar mogelijk niet geschikt voor HDR-gaming, en het 24-inch scherm en de 1080p-resolutie zijn mogelijk niet voor iedereen geschikt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Premium 4K 27-inch beeldscherm met 144Hz verversingssnelheid: Asus ROG Strix XG27UQ

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus ROG Strix XG27UQ

 • list plusExceptionele 144Hz verversingssnelheid

Nadelen Asus ROG Strix XG27UQ

 • list plusGebrek aan HDMI 2.1 bandbreedte voor volledige compatibiliteit met gamingconsoles van de huidige generatie
 • list plusTegenstrijdige prestaties in donkere kamers

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
9.12
Ik ben enthousiast over de Asus ROG Strix XG27UQ, een premium 27-inch 4K gaming monitor met een uitzonderlijke 144Hz verversingssnelheid en een uitgebreide set aan functies. Deze monitor heeft een AHVA-paneel dat 90% van het DCI-P3 kleurengamma dekt en ondersteunt zowel FreeSync als G-Sync voor een scheurvrije game-ervaring. Ook beschikt hij over DisplayHDR 400-compatibiliteit, Adaptive-Sync en Extra Low Motion Blur voor snelle prestaties en uitzonderlijke beeldkwaliteit. Het 10-bits paneel ondersteunt HDR10-signalen, wat resulteert in levendige en gedetailleerde visuals. Verder biedt hij verschillende lensopties voor aanpasbare RGB-effecten, wat de algehele game-ervaring verbetert.

Volgens Tom's Hardware is de Asus ROG Strix XG27UQ bijna perfect, met snelle prestaties en een uitgebreide set aan functies. Het stevige ontwerp met volledige ergonomie, Aura RGB en Light in Motion LED-effecten versterken zijn aantrekkingskracht, waardoor gebruikers een visueel meeslepende ervaring krijgen. De ASUS Eye Care-technologie draagt ook bij aan verminderde oogvermoeidheid, waardoor hij geschikt is voor langdurige gamesessies of werksessies.

De veelzijdigheid van de monitor komt naar voren door zijn 4K-resolutie, waardoor hij ideaal is voor gaming, kantoorwerk, mediagebruik en contentcreatie. Zijn 144Hz verversingssnelheid, snelle responstijd en lage inputvertraging excelleren in game-scenario's, wat resulteert in een naadloze en meeslepende gameplay-ervaring. Het is echter vermeldenswaardig dat de monitor niet beschikt over de HDMI 2.1 bandbreedte voor volledige compatibiliteit met gamingconsoles van de huidige generatie, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.

In vergelijking met zijn concurrenten concurreert de Asus ROG Strix XG27UQ nauw met de LG 27GN950-B, zoals opgemerkt door IGN. Hoewel de Asus-monitor uitzonderlijke prestaties levert, raadt de review de LG-alternatief aan vanwege zijn superieure functies. Echter, de ASUS ROG Strix XG27UQR, zoals geëvalueerd door RTINGS, excelleert in verschillende gebruiksscenario's, waaronder gaming, kantoortaken en mediagebruik. Hij wordt met name geprezen om zijn scherpe tekst- en beeldhelderheid, hoge SDR-piekhelderheid en brede kijkhoeken.

Samengevat, de Asus ROG Strix XG27UQ is een eersteklas 144Hz-monitor met een premium 4K-scherm en een uitgebreide set aan functies die aansluit bij een breed scala aan gebruikers. Zijn snelle prestaties, uitgebreide connectiviteitsopties en aanpasbare RGB-effecten maken hem een overtuigende optie voor gamingliefhebbers en contentcreators. Ondanks zijn sterke punten, moeten de beperkingen van de monitor, zoals het ontbreken van HDMI 2.1 bandbreedte en tegenstrijdige prestaties in donkere kamers, zorgvuldig worden overwogen bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. LG 32GQ950-B

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG 32GQ950-B

 • list plusIndrukwekkend lage invoervertraging en uitstekende responstijd voor gaming.
 • list plusBrede kijkhoek en zeer goede maximale helderheid in SDR.
 • list plusGroot, hoogwaardig scherm en duidelijke tekstweergave voor kantoorgebruik.

Nadelen LG 32GQ950-B

 • list plusLage contrastverhouding en teleurstellende reflectiebehandeling voor mediagebruik en -creatie.
 • list plusEdge-lit achtergrondverlichting met slechts 32 dimzones beperkt de echte HDR-kijkervaring.
 • list plusAutomatische stand-by instelling in het OSD kan voor sommige gebruikers onhandig zijn.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.23
Functionaliteit
8.61
Gebruiksgemak
8.15
De LG 32GQ950-B 144Hz monitor is een veelzijdig scherm dat uitblinkt in gaming en kantoorgebruik, maar tekortschiet in mediaconsumptie en -creatie. Met zijn indrukwekkende lage invoervertraging, uitstekende responstijd en gamingfuncties is het een topkeuze voor gamingliefhebbers. Volgens Rtings zijn de brede kijkhoek en zeer goede helderheid in SDR consistente pluspunten in verschillende gebruikscategorieën. Op professioneel gebied maken het grote, hoogwaardige scherm en de heldere tekstweergave het geschikt voor kantoorgebruik, zoals opgemerkt door Rtings. DisplayNinja prijst de scherpe details, levendige kleuren, brede 98% DCI-P3 kleurengamma en fabriekscalibratie op Delta E < 5, waardoor het goed geschikt is voor professioneel werk.

De LG 32GQ950-B heeft een 32" 4K 144Hz 1ms IPS-scherm met FreeSync, HDMI 2.1 en DisplayHDR 1000, zoals benadrukt door DisplayNinja. Zijn snelle 1ms GtG pixel responstijd en ondersteuning voor variabele verversingssnelheid via HDMI 2.1 VRR, AMD FreeSync Premium Pro en NVIDIA G-SYNC Compatible maken het een opvallende verschijning in de categorie gamingmonitoren. De edge-lit backlight met slechts 32 dimming zones beperkt echter de echte HDR-kijkervaring, volgens DisplayNinja. Dit wordt verder onderstreept door Tom's Hardware, dat opmerkt dat hoewel de LG 27GN950-B een lokale dimming functie biedt en 95% dekking van de DCI-P3 kleurruimte behaalt, de HDR-prestaties niet op hetzelfde niveau liggen als de andere functies, zoals benadrukt in de TechSpot review.

Wat betreft ontwerp en functionaliteit, heeft de LG UltraGear 32GQ950, zoals opgemerkt door TechSpot, een plastic behuizing met een subtiele gaming esthetiek, goede ergonomische aanpasbaarheid en toegankelijke poorten zoals DisplayPort 1.4, HDMI 2.1 en USB-poorten. Het OSD biedt verschillende functies zoals richtkruizen en kleurcontroles, maar heeft een automatische stand-by instelling die het scherm na 4 uur uitschakelt, wat voor sommige gebruikers misschien onhandig is.

Hoewel uitblinkend in gaming en kantoorgebruik, schiet de LG 32GQ950-B tekort in mediaconsumptie en -creatie vanwege zijn lage contrastverhouding en teleurstellende reflectiebehandeling, zoals benadrukt door Rtings. Zijn HDR-prestaties, hoewel redelijk, bieden geen echt meeslepende ervaring, zoals vermeld door DisplayNinja en Tom's Hardware. Bovendien kan de automatische stand-by instelling in de OSD, zoals opgemerkt door TechSpot, een ergernis zijn voor sommige gebruikers.

In de wereld van gamingmonitoren valt de LG 32GQ950-B op met zijn indrukwekkende gamingfuncties, professionele displaymogelijkheden en strakke ontwerp. Het voldoet goed aan de wensen van gamers en professionals die op zoek zijn naar een hoogwaardig, snel verversend scherm. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer meeslepende HDR-ervaring en naadloze mediamaakmogelijkheden, zijn er echter wellicht beter geschikte opties op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. Acer Predator XB273K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Predator XB273K

 • list plusHoge verversingssnelheid (144Hz)
 • list plusProfessionele kleurnauwkeurigheid
 • list plusOndersteuning voor G-Sync

Nadelen Acer Predator XB273K

 • list plusBeperkingen in donkere ruimte prestaties
 • list plusBeperkingen in HDR-inhoud
 • list plusHoge prijs

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.64
Gebruiksgemak
7.86
Met de Acer Predator XB273K 4K 144Hz monitor bied ik gamers een verleidelijke optie die betaalbaar is en toch hoge prestaties levert. Met een prijs van €1.300, biedt het VESA DisplayHDR 400 certificering, professionele kleurnauwkeurigheid en ondersteuning voor Nvidia's G-Sync, waardoor het een sterke concurrent is in de markt. Het 27-inch IPS-paneel met Quantum Dot LED-technologie levert een 90 procent DCI-P3 kleurengamma en een piekhelderheid van 400 nit voor HDR10-content. De 144Hz verversingssnelheid, G-Sync ondersteuning en effectieve overdrive zorgen voor een naadloze game-ervaring, terwijl de toevoeging van een professionele lichtblokkerende kap een doordachte touch toevoegt. Zoals benadrukt door Tom's Hardware, ontbreekt het aan ULMB, maar deze omissie zal de meeste gamers waarschijnlijk niet afschrikken.

Volgens RTINGS.com is de Acer Predator XB273K Pbmiphzx een veelzijdige monitor die geschikt is voor verschillende gebruikersscenario's. Door zijn 4k-resolutie en lage inputvertraging is het ideaal voor multitasking en gaming, waarbij de G-SYNC ondersteuning de game-ervaring verder verbetert. Het schiet echter tekort in prestaties in een donkere kamer vanwege zijn lage contrastverhouding en slechte zwarte uniformiteit. Voor kantoorgebruik faciliteert de 4k-resolutie en 27" scherm eenvoudig multitasking, terwijl de lage inputvertraging en snelle responstijd in gaming tegemoetkomen aan competitieve gamers. De prestaties van de monitor excelleren op verschillende gebieden, met name voor gaming en kantoorgebruik, maar de beperkingen in een donkere kamer en HDR-content zijn het overwegen waard.

PCGamer erkent de premium status van de Acer Predator XB273K, waarbij de hoge prijs wordt benadrukt. Hoewel dit het tot een premium product zou kunnen maken, onderscheidt het zich door zijn betaalbaarheid en 4K 144Hz-mogelijkheden als een overtuigend alternatief voor duurdere HDR-gamingmonitoren.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Acer Predator XB273K zich als een betaalbare optie die een 4K 144Hz-ervaring biedt. De professionele kleurnauwkeurigheid, 144Hz verversingssnelheid, G-Sync ondersteuning en doordachte toevoegingen zoals de lichtblokkerende kap maken het een sterke concurrent in de markt. De beperkingen in prestaties in een donkere kamer en HDR-content moeten echter in overweging worden genomen, vooral voor gebruikers die een allesomvattende multimediabeleving zoeken.

Concluderend biedt de Acer Predator XB273K 4K 144Hz monitor een overtuigende optie voor gamers en kantoorgebruikers die een balans zoeken tussen prestaties en betaalbaarheid. Zijn sterke punten liggen in zijn hoge verversingssnelheid, professionele kleurnauwkeurigheid en G-Sync ondersteuning, waardoor het een opmerkelijke optie is in de categorie 144Hz-monitoren. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen in prestaties in een donkere kamer en HDR-content, en deze afwegen tegen zijn aantrekkelijke prijs en indrukwekkende gamingfuncties. Zoals treffend samengevat door Tom's Hardware, biedt het een "overtuigend alternatief voor de high-end HDR-gamingmonitoren," waardoor het een opvallende keuze is voor degenen die een eersteklas game-ervaring zoeken zonder de bank te breken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. GIGABYTE G27F 2 27″ Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GIGABYTE G27F 2 27″ Gaming

 • list plusUitstekende visuele prestaties met een hoge verversingssnelheid en uitgebreide kleurdekking.
 • list plusSnelle responstijden en minimale invoervertraging voor een responsieve game-ervaring.
 • list plusSleek en ergonomisch design met verstelbare hoogte, kanteling en VESA-montagecompatibiliteit.

Nadelen GIGABYTE G27F 2 27″ Gaming

 • list plusOntbreekt LED-verlichtingsfuncties en interne luidsprekers.
 • list plusNiet officieel G-SYNC Compatible gecertificeerd door NVIDIA.
 • list plusMogelijk niet geschikt voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar G-SYNC compatibiliteit.

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.15
Functionaliteit
7.96
Gebruiksgemak
7.22
Hey, ik ben echt enthousiast over de Gigabyte G27F 2 27" Gaming Monitor! Deze premium gaming display biedt geweldige prestaties voor een betaalbare prijs, waardoor het een populaire keuze is onder gamers. Met een 27-inch FHD/IPS-paneel biedt het een hoge verversingssnelheid van 170Hz, Adaptive-Sync, HDR en uitgebreide kleurdekking. Het IPS-paneel dekt meer dan 91% van DCI-P3, met een native contrast van bijna 1.400:1, waardoor het de meeste andere IPS-monitoren overtreft in visuele kwaliteit. Het biedt ook verbeterde videoprocessing en lage invoervertraging, waardoor het een van de meest responsieve displays is in zijn prijsklasse. Daarnaast bevat het gamingverbeteringen zoals richtpunten, timers en een frame-teller, die de gaminggemeenschap aanspreken.

De strakke en ergonomische vormgeving, samen met functies zoals de OSD Sidekick-app voor bediening vanaf het Windows-bureaublad, zorgen voor een comfortabele en aanpasbare opstelling. Het biedt verstelbare hoogte- en kantelopties, evenals VESA-montagemogelijkheden, waardoor flexibiliteit in positionering wordt gegarandeerd. De uitgebreide on-screen display (OSD) met meerdere aanpassingsopties verbetert verder de gebruikerservaring. Het ontbreekt echter aan LED-verlichting en interne luidsprekers, maar dat is een compromis voor zijn betaalbaarheid en premium gaming prestaties.

De Gigabyte G27F 2 blinkt uit in het bieden van levendige en meeslepende visuals, hoge verversingssnelheden en snelle responstijden, waardoor de game-ervaring wordt verbeterd. Het heeft een brede kleurruimte, snelle responstijd, ondersteuning voor AMD FreeSync Premium en VRR, en Aim Stabilizer voor verbeterde bewegingshelderheid. Het heeft ook minimale invoervertraging van ongeveer 4 ms en minimaal ghosting in snelle games. Het heeft echter geen officiële G-SYNC-compatibiliteitscertificering van NVIDIA, wat een potentieel beperking is voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar G-SYNC-compatibiliteit.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Gigabyte G27F 2 op door zijn premium gaming prestaties en betaalbaarheid. Met zijn 170Hz verversingssnelheid, uitgebreide kleurdekking en gamingverbeteringen is het een sterke concurrent in zijn prijsklasse. Gebruikers die op zoek zijn naar officiële G-SYNC-compatibiliteit kunnen echter andere opties meer geschikt vinden. Met zijn levendige display, snelle responstijden en aanpasbare functies is de G27F 2 een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een hoogwaardige, budgetvriendelijke gamingmonitor.

Al met al biedt de Gigabyte G27F 2 27" Gaming Monitor een overtuigend pakket van premium gaming prestaties tegen een toegankelijke prijs. Met zijn meeslepende display, responsieve functies en ergonomische ontwerp voldoet het aan de behoeften van gamers die een verbeterde game-ervaring zoeken. Hoewel het misschien niet alle toeters en bellen heeft van duurdere monitoren, maken de prestaties en betaalbaarheid ervan het een opvallende keuze in de categorie van 144Hz-monitoren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Binnen 1-2 dagen klaar voor verzending

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. LG 27GL850-B/27GL83A-B

Loading ...

Voordelen LG 27GL850-B/27GL83A-B

 • list plusUitzonderlijke gaming prestaties
 • list plusVeelzijdig in gebruik
 • list plusUitstekende beeldkwaliteit

Nadelen LG 27GL850-B/27GL83A-B

 • list plusTeleurstellende ergonomie
 • list plusBeperkte HDR-mogelijkheden
 • list plusAfwezigheid van USB-poorten in LG 27GL83A-B variant

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.29
Functionaliteit
7.22
Gebruiksgemak
7.84
Ik ben enthousiast over de LG 27GL850-B/27GL83A-B 144Hz monitor vanwege zijn uitstekende gamingprestaties en veelzijdigheid. Met een 27-inch display, 2560 x 1440 resolutie en een verversingssnelheid van 144Hz levert het een geweldige beeldkwaliteit en snelle prestaties. Volgens reviews maken de "uitstekende responstijd en lage input lag" het een topkeuze voor gaming, terwijl de brede kijkhoeken en goede helderheid het ook geschikt maken voor kantoorwerk en multimediaconsumptie. De snelle IPS-panel, FreeSync/G-Sync compatibiliteit en "uitstekende kleurnauwkeurigheid" hebben veel lof gekregen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor zowel gaming als creatieve taken.

De LG 27GL850-B/27GL83A-B heeft RGB-verlichting aan de achterkant en biedt kantel-, hoogte- en pivotaanpassingen, waardoor het comfort en flexibiliteit van de gebruiker worden verbeterd. Sommige kritieken noemen echter "teleurstellende ergonomie" en slechte prestaties in donkere ruimtes vanwege de beperkte HDR-mogelijkheden, gekenmerkt door een lage native contrast en slechte zwarte uniformiteit. Bovendien is het ontbreken van USB-poorten in de LG 27GL83A-B-variant benadrukt als een onderscheidende factor tussen de twee modellen.

In vergelijking met de LG 32GP850-B, handhaaft de 27GL850-B/27GL83A-B zijn positie met zijn indrukwekkende gamingprestaties en veelzijdigheid. Echter, de 32GP850-B wordt als superieur beschouwd vanwege zijn snellere verversingssnelheid, snellere responstijd en betere zwarte uniformiteit. Het biedt ook een optionele Black Frame Insertion-functie, waardoor het de voorkeur heeft voor gaming met verbeterde functies.

De competitieve prijs en "uitstekend lage input lag" van de LG 27GL850-B/27GL83A-B hebben het gepositioneerd als een sterke concurrent op de markt. Ondanks zijn nadelen, zoals matig contrast en het ontbreken van USB-poorten, zijn de "kwalitatieve visuals", minimale ghosting in games en gebruiksgemak consequent geprezen. Het is geprezen als een hoogwaardige gamingmonitor voor een redelijke prijs, gericht op gebruikers die een balans zoeken tussen gamingprestaties en betaalbaarheid.

Al met al blinkt de LG 27GL850-B/27GL83A-B 144Hz monitor uit in het leveren van uitzonderlijke gamingprestaties, veelzijdig gebruik en indrukwekkende beeldkwaliteit. Ondanks beperkingen op bepaalde gebieden maken de competitieve prijs en sterke prestaties het een aantrekkelijke optie voor gaming en creatieve taken, waardoor het zijn positie als een topkeuze in zijn categorie verstevigt.

Verkrijgbaar bij:

10. AOC 24G2ZU/BK 23.8″ LED Monitor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AOC 24G2ZU/BK 23.8″ LED Monitor

 • list plusIndrukwekkende gaming-prestaties met lage invoervertraging en hoge verversingssnelheden.
 • list plusErgonomisch ontwerp met uitgebreide aanpassingsopties voor veelzijdige opstellingen.
 • list plusBetaalbare optie met een balans tussen prestaties en betaalbaarheid.

Nadelen AOC 24G2ZU/BK 23.8″ LED Monitor

 • list plus1080p-resolutie is mogelijk niet voldoende voor contentcreatie en -consumptie.
 • list plusOndersteunt geen HDR, waardoor de mogelijkheden voor mediagebruik en -creatie beperkt zijn.
 • list plusNiet compatibel met de nieuwe variabele verversingssnelheidsfunctie van de PS5, een nadeel voor consolegamers.

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.56
Functionaliteit
6.99
Gebruiksgemak
7.2
Als ik op zoek ben naar een betaalbare gaming monitor die indrukwekkende prestaties en veelzijdigheid biedt, dan is de AOC 24G2ZU/BK 23.8" LED Monitor precies wat ik nodig heb. Met een 144Hz refresh rate, 0.5ms responstijd en 240Hz refresh rate is deze monitor ideaal voor snelle games. Het IPS-paneel met brede kijkhoeken, 250-nits piekhelderheid en 8-bit kleurdiepte zorgt voor nauwkeurige kleurreproductie en een breed sRGB kleurengamma. En met verstelbaarheidsopties zoals kantelen, zwenken, draaien en hoogteverstelling, past deze monitor perfect bij elke opstelling.

De AOC 24G2ZU/BK blinkt uit in gaming prestaties, met lage input lag, hoge refresh rates en snelle responstijden. De 1080p resolutie biedt voldoende schermruimte en scherpe details, terwijl de IPS-technologie zwarte vegen elimineert. Het enige nadeel is dat het geen HDR ondersteunt, wat de mogelijkheden voor mediagebruik beperkt. Ook is het niet compatibel met de variabele refresh rate functie van de PS5, wat een nadeel kan zijn voor console gamers.

Hoewel de AOC 24G2ZU/BK een veelzijdige gaming monitor is, kan de 24-inch schermgrootte en het ontbreken van HDR-ondersteuning niet ideaal zijn voor multitasking en mediagebruik. Maar met zijn heldere display, uitstekende ergonomie en goede teksthelderheid is het een aantrekkelijke optie voor gaming en algemeen kantoorgebruik.

In vergelijking met andere AOC gaming monitoren biedt de 24G2ZU/BK een goede balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Met zijn 240Hz refresh rate en 0.5ms responstijd behoort het tot de best presterende modellen in AOC's assortiment, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor budgetbewuste gamers die een competitief voordeel willen.

Kortom, de AOC 24G2ZU/BK 23.8" LED Monitor is een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een betaalbare optie voor snelle games en algemeen kantoorgebruik. Met zijn indrukwekkende prestaties, ergonomisch ontwerp en betaalbaarheid onderscheidt het zich in zijn categorie. Het is "een betaalbare gaming monitor met een solide bouwkwaliteit en goede display prestaties, vooral voor gaming en dagelijks gebruik," zoals beschreven door monitornerds.com.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 144hz monitoren. Er zijn namelijk 1784 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!