De Bestenu Waterkoker Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/14/2020


Om een heerlijke, warme kop thee te zetten gebruik je een fijne waterkoker. Hoe je de beste waterkoker kiest uit het ruime aanbod lees je daarom in deze koopgids!

Welke soorten waterkokers zijn er?

hide product content

Het standaard model waterkoker is een eenvoudig apparaat: je doet water in de kan, steekt de stekker in het stopcontact en zet de schakelaar op 'aan'. Vervolgens begint het apparaat met koken en slaat automatisch af wanneer het water gekookt is.

Waterkokers worden van verschillende materialen gemaakt. De kunststof waterkoker isoleert warmte goed en wordt minder heet aan de buitenkant dan andere soorten, zoals de glazen waterkoker. Veel mensen vinden een glazen waterkoker mooier en het materiaal is ook duurzamer. Pas wel op, want een glazen waterkoker wordt aan de buitenkant heet.

RVS waterkokers zijn net als glazen waterkokers een duurzame keuze. Het materiaal gaat langer mee, kan erg goed tegen hitte en bevat geen plastic. RVS kan ook wel tegen een stootje, terwijl een glazen model breekt sneller als hij valt.

Tegenwoordig zie je steeds meer smart variaties op huishoudelijke apparaten, en dat geldt ook voor de waterkoker. Smart waterkokers zijn duurder dan gewone waterkokers, maar daar krijg je extra functies voor terug, zoals instelbare temperatuurstanden, een warmhoudfunctie en een handig display om waardes af te lezen en de waterkoker te bedienen.

Hoe werkt een snoerloze waterkoker?

hide product content

Waterkokers hebben stroom nodig om te werken. De gewone waterkoker steek je met een snoer in het stopcontact en zet je vervolgens aan. De snoerloze waterkoker werkt op een andere manier. Daar komt nog wel een snoer bij kijken, maar die zit niet aan de waterkoker zelf vast. Het apparaat bestaat dan uit twee onderdelen: de kan en een voetstuk.

Het snoer zit bij deze waterkokers aan het voetstuk. Om de waterkoker te gebruiken, plaats je de kan op het voetstuk. Die functioneert dus als stroombron van de waterkoker. Als het water gekookt is, kun je de kan van het voetstuk tillen en verplaatsen. Zo schenk je bijvoorbeeld in de woonkamer thee in, terwijl het voetstuk in de keuken staat.

Hoe snel werkt een waterkoker?

hide product content

Hoe lang het duurt voordat een waterkoker het water gekookt heeft, verschilt per model. Je leest dit af aan de kooktijd tot afslaan die op de verpakking wordt aangegeven. Deze kooktijd ligt meestal tussen de 100 en 300 seconden, wat omgerekend 1,5 tot 5 minuten is. De gemiddelde kooktijd bedraagt ongeveer 2 tot 3 minuten.

Heb je minder tijd of geduld? Dan past een snelle waterkoker met een maximale kooktijd van 100 seconden bij jouw wensen. Deze waterkokers hebben gemiddeld wel een hogere prijs. Een lange kooktijd komt het meest voor bij budget waterkokers.

Wat is beter: een fluitketel of waterkoker?

hide product content

Water koken doen de fluitketel en waterkoker allebei, maar in het gebruik zijn er duidelijke verschillen. Of een fluitketel of waterkoker beter is, hangt uiteindelijk af van jouw voorkeuren. Om een goede keuze te maken zet ik de verschillen op een rij.

De waterkoker heeft een snoer dat in het stopcontact gaat, terwijl je de fluitketel op het fornuis zet. Een handige functie van de waterkoker is dat het apparaat automatisch afslaat. De fluitketel haal je zelf van het fornuis, maar het apparaat laat je wel met een fluit weten wanneer het daar tijd voor is.

De kooktijd van de twee apparaten is moeilijk te vergelijken: bij waterkokers verschilt het per model en bij de fluitketel hangt het af van hoe hoog het fornuis staat.

Hoe maak je een waterkoker schoon?

hide product content

Het advies is om alleen water in de waterkoker te doen. Heb je toch een andere vloeistof of voedingsmiddel in de waterkoker gedaan, dan is het belangrijk om de waterkoker goed schoon te maken zodat de toekomstige thee geen vervelende nasmaak krijgt.

Om de waterkoker goed schoon te maken, kun je dezelfde stappen volgen die bij het ontkalken horen. Hiervoor gebruik je schoonmaakazijn of citroensap.

Hoe ontkalk je een waterkoker?

hide product content

Kraanwater bevat kalk en na verloop van tijd ontstaat er kalkophoping aan de binnenkant van de waterkoker. Van de buitenkant zie je dit misschien niet, maar het is vervelend als er stukjes kalk in je kopje eindigen.

Om de waterkoker te ontkalken, gebruik je een ontkalkingsmiddel en water. Er bestaan speciale schoonmaakmiddelen om mee te ontkalken, maar als natuurlijk alternatief werkt schoonmaakazijn of citroensap ook prima.

Om te beginnen vul je de kan tot de maximale indicatiestreep met een mengsel van water en het middel dat je gekozen hebt. Als je ontkalkingsmiddel gebruikt, bekijk dan de verpakking voor de juiste verhoudingen. Kies je voor citroensap of schoonmaakazijn, dan gebruik je voor de helft water en voor de helft het middel.

Zet nu de waterkoker aan om de waterkoker te ontkalken. Het kokende mengsel zorgt ervoor dat de kalk loskomt. Als de waterkoker afslaat, laat je het mengsel 20 tot 30 minuten staan zodat het in kan trekken en er zo veel mogelijk vuil loskomt.

Spoel daarna de kan uit. Als alle kalk verdwenen is, spoel je de kan nog een aantal keer om totdat het water geen nasmaak of geur meer heeft. Zitten er nog kalkresten? Herhaal de stappen dan nog eens om de laatste kalkresten te verwijderen.

Hoe komt deze handige Waterkoker lijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Waterkoker ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Waterkokers, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Waterkokers die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Waterkokers het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Waterkokers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Artikelen vergelijkbaar aan Waterkokers

De beste Waterkokers op een rij

Product informatiePlus or Show more

De Philips Daily Collection HD9350/90 heeft een ruime inhoud van 1,7 liter, hiermee kook je in één keer water voor 7 koppen thee. Handig wanneer je visite over de vloer hebt. Je bepaalt van te voren voor hoeveel koppen thee je water kookt met de literindicator met kopsaanduiding. De waterkoker vul je gemakkelijk onder de kraan dankzij de ruime vulopening. Is het water gekookt? Dan klinkt er een geluidssignaal. Terwijl jij het water in de kopjes schenkt, houdt het kalkfilter eventuele kalkdeeltjes tegen. Het filter is uitneembaar, dus je spoelt hem eenvoudig schoon onder de kraan.

1. Philips Daily Collection HD9350/90


Product informatiePlus or Show more

De stijlvolle Princess 236017 Waterkoker heeft een glanzend zwarte behuizing en een inhoud van 1.7 liter. Ben je dus een echte theeleut of gebruik je veel kokend water in de keuken om pasta te koken of couscous te bereiden? Kies dan voor deze luxe Princess waterkoker. Snel op temperatuur Het verborgen verwarmingselement in de Princess Waterkoker heeft een hoog vermogen van 2200 Watt en warmt het water zeer snel op. De basis van de waterkoker is in dezelfde kleur afgewerkt en beschikt over een hoogwaardige Strix controller. Hierdoor is de waterkoker 360 graden draaibaar en op alle mogelijke manier terug te plaatsen op de basis. Ook handig voor linkshandigen. Meervoudig beveiligingssysteem De ruime deksel met vergrendeling zorgt er bij het opmaken van de Princess waterkoker voor dat de stoom snel kan ontsnappen. Daarnaast slaat de waterkoker automatisch af als het water kookt en zodra je hem van de basis tilt. Droogkoken komt niet voor dankzij de droogkookbeveiliging. De extra brede waterniveaumeter toont duidelijk wanneer het water tot het maximum is gevuld. Dit maakt het gebruiken van de Princess Waterkoken makkelijk en veilig. Op alle producten van Princess ontvang je 24 maanden garantie Wat vind je in de doos: Princess Waterkoker, handleiding Redenen om voor de Princess Waterkoker te kiezen: Stijlvolle waterkoker met een ruime inhoud van 1.7 liter voor echte theeleuten en grote gezinnen Uitgevoerd in glanzend zwart met bijpassende basis Geschikt voor links- en rechtshandigen dankzij de mogelijk om de waterkoker 360⁰ te draaien Hoog vermogen van 2200 Watt zodat het water zeer snel aan de kook gebracht is Meervoudige beveiliging waaronder een droogkookbeveiliging en een automatische afslag

2. Princess Waterkoker 1.7L 2200W zwart 236017


Product informatiePlus or Show more

De elegante Aigostar Adam is gemaakt van veiligheidsglas en is voorzien van een stijlvolle geïntegreerde blauwe LED-verlichting. Aanschouw een waar water- en licht spektakel wanneer je deze waterkoker aanzet. Pluspunten van de Aigostar Adam: Met een inhoud van 1,7L zet je snel en eenvoudig voor tot 7 personen thee. Met de handige waterniveaumarkering, meet je eenvoudig de juiste hoeveelheid water af. Het glas is dik waardoor het veiliger, vrij van geuren, bestand tegen hoge temperaturen en corrosiebestendig is. De ingebouwde thermostaat laat het water volledig koken en schakelt zich vervolgens automatisch uit. Daarnaast wordt veiligheid gewaarborgd door de droogkookbeveiliging. Goed om te weten: Raak de Adam niet aan wanneer het aanstaat. Zorg dat de stekker uit het stopcontact is, voordat je gaat schoonmaken. Maak het apparaat niet schoon met scherpe of schurende voorwerpen. Als het apparaat na een tijd ruikt en er kalkaanslag ontstaat, is het aanbevolen om witte azijn en water in een ratio van 1:2 in de waterkoker te gieten en te laten koken. Vervolgens laat je dit bij voorkeur een nacht weken en maak je het schoon. Maak de waterkoker vaak schoon om kalkaanslag tegen te gaan.

3. Aigostar Adam 30GOM - Glazen Waterkoker met LED - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Alhoewel deze waterkoker zeer klassiek aandoet is hij voorzien van leuke, moderne opties, zoals een ingebouwde thermometer. De thermometer meet de temperatuur van het water, zodat u niet onnodig lang het water zal koken. Diverse theesoorten, zoals muntthee kunt u bijvoorbeeld het beste zetten met water van max. 75 graden Met een inhoud van liefst 1,8 liter is de waterkoker prima geschikt voor de grotere gezinnen. U plaatst hem op de 360 roteerbare basis, waarna met 2200W vermogen het water razendsnel wordt gekookt. De ketel is daarnaast uitgerust met een verborgen verwarmingelement, wat de levensduur van de waterkoker aanzienlijk zal verlengen. Wat kan je verwachten van de MOA waterkoker retro zwart: Retro Waterkoker met ingebouwde thermometer Ruime inhoud van 1,8 liter op een losse basis Met dry cook en oververhitting beveiliging Vermogen: 2200 W 360 graden roteerbare basis Ingebouwde thermometer Antikalk filter uitneembaar Verborgen hitte element Snoerloos

4. MOA Waterkoker Retro Zwart 1,8 liter - Elektrisch - RVS - EK3TB


Product informatiePlus or Show more

Van het merk MOA een prachtige instant cooker met boiler en water dispenser. De traditionele waterkoker kent iedereen. Echter, waarom zou je nog lang op kokend water wachten, wanneer je met deze waterdispenser kokend water genereert met één druk op de knop? Ideaal voor het zetten van thee, maar ook soep of kokend water voor de pasta, aardappels of groente. Supersnel klaar en perfect op temperatuur. Koken zal vele malen sneller gaan als het water niet nog eerst hoeft te koken. Daarbij geef je met dit apparaat jouw keuken een moderne en luxe uitstraling. Het is namelijk ook een bijzonder fraai apparaat en echte blikvanger. De Instant Cooker is gemakkelijk te reinigen. Daarbij is de waterdispenser energiezuinig, heeft een droog kook bescherming en twee ingebouwde thermostaten. Met een maximale waterinhoud van 2,5 liter kan je aardig uit de voeten in de keuken. Maximale waterinhoud: 2,5L Afgifte en stopzetten aftappen met 1 druk op de knop Energie zuinig Maximale hoeveelheid heet water per minuut: 400-500 ml Twee ingebouwde thermostaten Button kleurt groen bij voldoende capaciteit en rood indien het water moet worden bijgevuld Reset button Droogkook beveiliging vangbakje met RVS afwerking Gemakkelijk te reinigen Cool touch en anti slip voetjes, voor extra veiligheid Waterfilter beschermd tegen verkalking Volt: 220-240 Hz: 50-60 Watt: 2400

5. MOA Heetwaterdispenser - Luxe Instant Waterkoker - KT2214A


Product informatiePlus or Show more

De behuizing van de Tefal Safe to Touch KO3718 blijft koel aan de buitenkant tijdens het waterkoken. Hierdoor raak je de waterkoker altijd veilig aan, zonder dat je je handen brandt. Met een inhoud van 1,5 liter zet je in 1 keer een grote pot thee voor iedereen die aan je keukentafel aanschuift. Mocht er iemand te laat zijn, dan houdt de waterkoker het water nog 30 minuten warm dankzij de dubbele isolatielaag. Je vult de kan gemakkelijk bij door op de drukknop op het deksel te drukken. De waterkoker is voorzien van een droogkookbeveiliging en een afgeschermd verwarmingselement.

6. Tefal Safe to Touch KO3718


Product informatiePlus or Show more

De nieuwe plastic Philips-waterkoker heeft een capaciteit van 1,7 l, een deksel dat automatisch opengaat en een indicatielampje. Zo maak je eenvoudig en snel jouw favoriete drankje. Belangrijkste kenmerken van Philips HD9318/20: Plat verwarmingselement Een verborgen, roestvrijstalen verwarmingselement zorgt voor snel koken en eenvoudig schoonmaken. Fijnmazig filter Een uitneembaar fijnmazig filter op de tuit vangt minuscule kalkaanslagdeeltjes zo klein als 200 micron voor een heldere beker. Meervoudig veiligheidssysteem Meervoudig veiligheidssysteem tegen droogkoken, met automatische uitschakelfunctie als het water klaar is. Indicatielampje Stijlvol indicatielampje in de aan-uitknop brandt als de waterkoker ingeschakeld is. Waterniveau-indicator Het waterniveau is eenvoudig af te lezen met een indicator aan één zijde van de waterkoker. Kopjesaanduiding Zo wordt verzekerd dat de consument precies genoeg water kookt. Hierdoor kan energie en water worden bespaard, wat bijdraagt aan een beter milieu. Veerdeksel en grote opening Een deksel met drukknop opent soepel met één druk op de knop en voorkomt contact met stoom. De grote opening maakt schoonmaken eenvoudiger. Gemakkelijk hervullen De waterkoker kan worden gevuld via de tuit of door het veerdeksel te openen. Snoerloos + draaivoet van 360° De snoerloze waterkoker staat op een draaivoet van 360° voor eenvoudig optillen en terugzetten. Verborgen snoerwikkelaar Het snoer kan onder de voet worden gewikkeld, zodat je altijd de juiste lengte hebt in elke keuken en het eenvoudig kunt opbergen. Overige kenmerken: Snel en veilig water koken Plat verwarmingselement voor snel koken Fijnmazig filter vangt minuscule kalkaanslagdeeltjes Meervoudig veiligheidssysteem tegen droogkoken Eenvoudig te vullen, te gebruiken en schoon te maken Indicatielampje brandt als de koker is ingeschakeld Eenvoudig afleesbare waterniveau-indicator Dankzij de kopjesaanduiding heb je altijd de goede hoeveelheid water Veerdeksel en een grote opening voor schoonmaken Eenvoudig hervullen via deksel of tuit Snoerloze waterkoker met draaivoet van 360° Snoerwikkelaar voor aanpassing en extra opberggemak Specificaties: Algemene specificaties Productkenmerken: Vullen via deksel/schenktuit, Antislipvoetjes Aan/uitlampje Aan/uitschakelaar Opbergvak voor snoer Automatische uitschakeling Voet met draaihoek van 360 graden Plat verwarmingselement Soort deksel: Lente Ontwerp en afwerking Kleur(en): Zwart Materiaal hoofdunit: Plastic Materiaal filter: Nylon filter Technische specificaties Inhoud kom: 1,7 l Snoerlengte: 0,75 m Frequentie: 50-60 Hz Vermogen: 1850-2200 W Voltage: 220 - 240 volt Gewicht en afmetingen Productgewicht: 0,89 kg Gewicht (incl. verpakking): 1,22 kg Afmetingen van product (l x b x h): 16x23.3x25.3 millimeter Afmetingen van verpakking (l x b x h): 19x22.6x25 millimeter Fijnmazig filter Land van herkomst Geproduceerd in: China Service 2 jaar wereldwijde garantie Duurzaamheid Omhulsel: > 90% gerecycled materiaal Gebruiksaanwijzing: 100% gerecycled papier

7. Philips Series 3000 HD9318/20 - Waterkoker - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Deze krachtige roestvrijstalen ketel met moderne technologie en eenvoudig ontwerp overtuigt met een maximaal vermogen van 1500 watt. De beschermkap kan eenvoudig worden geopend met één druk om de waterkoker te vullen. De 360 ° draaibare basis maakt gemakkelijk gebruik voor rechtshandige en linkshandige gebruikers. Automatische uitschakeling beschermt de waterkoker tegen oververhitting. Product specificaties: - Ergonomisch modern ontwerp - Verwarmd roestvrijstalen verwarmingselement - Voeding met 360 ° connector - Handig opbergen van het snoer in de basis - Aan / uit schakelaar op de hendel - Automatische en handmatige stop - Max. capaciteit: 1,8 L - Robuuste roestvrijstalen structuur Ook verkrijgbaar in rood of blauw.

8. Royal Swiss waterkoker (RVS)


Product informatiePlus or Show more

De Inventum glazen waterkoker HW717G heeft een inhoud van 1,7 liter. Door het hoge vermogen van 2150 watt kookt het water snel. De waterkoker heeft een glazen behuizing, voorzien van blauwe LED verlichting. Daarnaast is de waterkoker voorzien van een antikalkfilter, automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Je kunt de waterkoker snoerloos bijvullen of uitschenken.

9. Inventum HW717G - glazen waterkoker


Product informatiePlus or Show more

Met deze Luxe Heetwaterdispenser heb je direct kokend water. Met 1 druk op de knop; Ideaal voor Thee en ideaal bij koken! Water koken was nog nooit zo snel & eenvoudig! Pluspunten van de MOA Heetwaterdispenser: ✅ Een aanwinst voor uw keuken. Zeer luxe uitstraling en eenvoudig in gebruik. ✅ Strak design en Luxe uitvoering. ✅ Veilig uitgerust met droogkookbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en anti-slipvoetjes. ✅ Variabel instelbare temperatuur van 45°C t/m 100°C graden. ✅ Met geheugenfunctie. Onthoudt jouw instellingen. ✅ Met groot waterreservoir van 2,7 Liter. ✅ Eenvoudig te vullen door de afneembare watertank ✅ Tot wel 500 ml heet water per minuut ✅ Met digitaal LED display & 6 Touch buttons. ✅ Eenvoudig te reinigen ✅ 2400 watt – 220-240 V /50-60 Hz Deze Luxe Heetwaterdispenser is onmisbaar in je keuken Je leest het: deze luxe en veilige heetwaterdispenser mag niet ontbreken in je keuken. Hij zorgt ervoor dat water koken wel heel erg eenvoudig wordt. Stel je eens voor hoeveel tijd dit bespaart en hoe makkelijk het is; heet water met 1 druk op de knop!

10. MOA Heetwaterdispenser - Luxe Instant Waterkoker - HWD20


Artikelen vergelijkbaar aan Waterkokers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Waterkokers. Er zijn immers 1111 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Waterkoker kopen.