Bestenu

Wat is de beste voedseldroger van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede voedseldroger is een lastige opdracht. Wat is de beste voedseldroger van 2023? Na het testen van 126 voedseldrogers kwam de KitchenBrothers Voedseldroger Elektrisch 380W 5 zwart/zilver - 380w
als beste getest uit onze voedseldroger-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de voedseldrogers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 voedseldrogers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige voedseldroger-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste voedseldrogers

1Score: 9.9
KitchenBrothers Voedseldroger Elektrisch 380W 5 zwart/zilver - 380w
KitchenBrothers Voedseldroger Elektrisch 380W 5 zwart/zilver - 380w
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Voedseldroger Transparant Wit
Beste Voedseldroger voor thuisgebruik
Voedseldroger Transparant Wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Fritel DH 2025 - Dehydrator/voedseldroger inox
Beste Voedseldroger voor professioneel gebruik
Fritel DH 2025 - Dehydrator/voedseldroger inox
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Vita5 Nobel S Voedseldroger Droogoven staal 6-laags s
Vita5 Nobel S Voedseldroger Droogoven staal 6-laags s
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
TurboTronic FD14 Voedseldroger Droogoven 14 zwart
Beste Voedseldroger voor outdoor activiteiten
TurboTronic FD14 Voedseldroger Droogoven 14 zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Aigostar Crispy 30INI Voedseldroger Elektrische rvs
Aigostar Crispy 30INI Voedseldroger Elektrische rvs
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Severin OD 2940 - Voedseldroger od2940
Severin OD 2940 - Voedseldroger od2940
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Vita5 Nobel PRO 6 Voedseldroger staal 6-laags | zwart
Beste Voedseldroger voor het drogen van specifieke voedingsmiddelen
Vita5 Nobel PRO 6 Voedseldroger staal 6-laags | zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Alora Voedseldroger fruitdroger droogoven
Alora Voedseldroger fruitdroger droogoven
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
KitchenBrothers Voedseldroger Elektrisch 650W Dehydrator zwart/zilver - 650w
KitchenBrothers Voedseldroger Elektrisch 650W Dehydrator zwart/zilv...
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Voedseldroger Koopgids

Om voedsel te drogen kun je het op rekken in de zon laten drogen en afwachten, of je gebruikt een voedseldroger! Hoe je een voedseldroger optimaal benut, lees je in deze koopgids.

Hoe werkt een voedseldroger?

Op het eerste gezicht heeft een voedseldroger wel wat weg van een soort oventje. Sterker nog, ze worden ook wel droogovens genoemd. Ovens en voedseldrogers blazen allebei lucht rond, maar een voedseldroger komt niet boven een bepaalde temperatuur en verhit de etenswaren dus niet. Een voedseldroger creëert een stroming van warme lucht die vocht uit het voedsel trekt.

Op deze manier wordt het voedsel op een hoger tempo gedroogd zonder het te koken of bakken. De enige verandering die de voedseldroger aan het eten toebrengt, is het onttrekken van vocht.

Welke soorten voedseldrogers zijn er?

De meeste voedseldrogers zien er ongeveer hetzelfde uit, maar de werking aan de binnenkant van het apparaat levert onderscheid op. Zo zijn er de horizontale voedseldrogers en verticale voedseldrogers. Horizontale voedseldrogers zorgen voor een gelijkmatige droging en leveren het meest stabiele resultaat op.

Het nadeel van horizontale voedseldrogers is de prijs: ze kosten gemiddeld een stuk meer dan de verticale versie. Ook neemt het droogproces in een horizontale voedseldroger meer tijd in beslag. Verticale voedseldrogers zijn sneller en goedkoper, maar drogen een stuk minder gelijkmatig. Beide soorten hebben dus elk hun eigen voor- en nadelen.

Wat voor voedsel kun je drogen met een voedseldroger?

Omdat veel voedsel vocht bevat, heb je veel keuze! Om te beginnen zijn bladgroenten en de meeste fruitsoorten erg geschikt voor de voedseldroger. De enige fruit- en groentesoorten die minder geschikt zijn voor een voedseldroger, bestaan voor een erg groot deel uit vocht: als je bijvoorbeeld watermeloen of komkommer droogt, blijft er weinig van over.

Vruchten zoals aardbeien, frambozen, appel en banaan zijn wél erg geschikt voor de voedseldroger. Van druiven kun je zelfs jouw eigen krenten en rozijnen maken! Ook paddenstoelen kunnen prima in de voedseldroger. Je kunt zelfs vlees en vis in de voedseldroger doen: denk dan bijvoorbeeld aan het maken van beef jerky, gedroogde soorten worst en stokvis.

Wat is het voordeel van een voedseldroger tegenover voedsel in de zon leggen?

Om voedsel in de zon te drogen, moet de zon wel voldoende aanwezig zijn. In Nederland kunnen de zonuren nogal wisselvallig en erg beperkt zijn. Zelfs als het zonnetje schijnt, levert het alleen in de warme seizoenen genoeg droging op. Een voedseldroger zorgt altijd voor een gelijkmatige droging, zonder dat je afhankelijk bent van weersomstandigheden.

Zelfs als er in de zomer genoeg zonlicht zou zijn om voedsel in de zon te leggen, zijn er nog nadelen om rekening mee te houden. Voedsel in de zon drogen trekt hoogstwaarschijnlijk insecten en ongedierte aan, en doordat de zon, wind en wolken constant in beweging zijn, is de kans op een ongelijkmatige droging een stuk groter.

Hoe lang duurt het drogen van voedsel met een voedseldroger?

De tijd die het kost voordat voedsel gedroogd is, wordt ook wel de droogtijd genoemd. Die droogtijd verschilt per product. Voordat je een voedseldroger gebruikt, is het dan ook slim om van tevoren op te zoeken wat de droogtijden zijn van voedselwaren die je gebruikt.

De droogtijden van de meeste voedselwaren (als je een horizontale voedseldroger gebruikt) liggen tussen de 7 en 15 uur. Hoe lang het drogen van voedsel duurt, hangt natuurlijk ook af van de ingestelde temperatuur. Voor veel producten is een temperatuur rond de 55 °C geschikt, maar ook in dit geval is het advies om van tevoren onderzoek te doen.

Kun je gedroogd voedsel langer bewaren?

Er zijn meerdere methodes om voedsel langer houdbaar te maken: door conserveringsmiddelen toe te voegen, door vocht te onttrekken, vacuüm te verpakken of door de temperatuur te verlagen. Drogen is een van de oudste methodes om voedsel te conserveren.

Gedroogd voedsel is dus een stuk langer houdbaar dan onbehandeld voedsel. Voedsel dat gedroogd is, zoals bepaalde kruiden die we in potjes hebben, zijn jaren tot decennialang houdbaar.

hero illustration

Hoe testen we voedseldrogers?

Om de beste voedseldroger te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze voedseldroger-test hebben we 126 voedseldrogers vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze voedseldroger-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze voedseldroger-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen voedseldroger-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste voedseldroger in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 126 voedseldrogers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste voedseldrogers op een rij

1. KitchenBrothers Voedseldroger Elektrisch 380W 5 zwart/zilver - 380w

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenBrothers Voedseldroger Elektrisch 380W 5 zwart/zilver - 380w

 • list plusDeze voedseldroger heeft een zacht geluid van de ventilator, wat het gebruik aangenamer maakt.
 • list plusDe voedseldroger is eenvoudig in gebruik en onderhoud, waardoor het een handig apparaat is voor het drogen van voedsel.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze voedseldroger is goed, wat het een betaalbare optie maakt voor mensen die gezonde snacks willen maken.

Nadelen KitchenBrothers Voedseldroger Elektrisch 380W 5 zwart/zilver - 380w

 • list plusHet snoer van deze voedseldroger is redelijk kort, wat de bewegingsvrijheid beperkt.
 • list plusDe kwaliteit van de rekjes is matig en ze kunnen waarschijnlijk geen temperatuur van 70 graden aan, wat de duurzaamheid van het apparaat kan beïnvloeden.
 • list plusHet drogen van voedsel met deze voedseldroger duurt ontzettend lang, wat een nadeel kan zijn voor mensen die snel gezonde snacks willen maken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Met de KitchenBrothers Voedseldroger Elektrisch 380W 5 zwart/zilver kun je eenvoudig thuis gezonde snacks maken. Deze voedseldroger is perfect voor het drogen van fruit, groente, kruiden, noten, zaden, vis en vlees. Het droogproces behoudt alle mineralen en vezels in het voedsel, waardoor je gezonde snacks kunt maken zonder toevoegingen.

De voedseldroger heeft vijf lades, elk met een tray van 31,3 cm x 24,3 cm en een droogruimte van 0,38m2. Zo heb je genoeg ruimte voor verschillende projecten tegelijkertijd. De temperatuur en timer zijn instelbaar van 35℃ - 75℃ en van 01:00-24:00 uur. Hierdoor kun je voor elk soort voedsel het juiste droogproces creëren.

Wat deze voedseldroger uniek maakt, is de evenredige hitte-circulatie en de ingebouwde ventilator die ervoor zorgen dat het voedsel 360° gedehydrateerd wordt. Dit zorgt voor een gelijkmatige droging van het voedsel. Daarnaast beschikt de voedseldroger over een oververhittingsbeveiliging en schakelt automatisch uit als de timer afloopt.

Wat betreft de geluidsproductie is deze voedseldroger met 50 dB zeer stil, waardoor je ongestoord andere activiteiten kunt doen tijdens het droogproces.

De KitchenBrothers Voedseldroger Elektrisch 380W 5 zwart/zilver is in hoogte verstelbaar en zeer gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel is dat er slechts 9 programma's beschikbaar zijn.

Kortom, deze voedseldroger is een uitstekende keuze voor iedereen die thuis gezonde snacks wilt maken. De voedseldroger is eenvoudig in gebruik, heeft genoeg droogruimte en behoudt alle mineralen en vezels in het voedsel. De evenredige hitte-circulatie en ingebouwde ventilator zorgen voor een gelijkmatige droging van het voedsel. Het enige nadeel is dat er slechts 9 programma's beschikbaar zijn, maar dit is slechts een klein minpuntje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Voedseldroger voor thuisgebruik: Voedseldroger Transparant Wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Voedseldroger Transparant Wit

 • list plusDe voedseldroger is betaalbaar.
 • list plusHet apparaat is transparant, waardoor je het droogproces goed kunt volgen.
 • list plusDe voedseldroger is eenvoudig in gebruik, zelfs voor beginners.

Nadelen Voedseldroger Transparant Wit

 • list plusHet apparaat heeft een kleine capaciteit, waardoor je niet veel voedsel tegelijk kunt drogen.
 • list plusDe voedseldroger heeft geen ingebouwde timer, waardoor je zelf de droogtijd in de gaten moet houden.
 • list plusHet apparaat maakt veel lawaai tijdens het drogen, wat storend kan zijn.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

Ben jij op zoek naar een manier om langer te genieten van je favoriete fruit, groenten of paddenstoelen zonder toevoegingen? Dan is de Voedseldroger Transparant Wit jouw nieuwe beste vriend in de keuken! Met dit apparaat behoud je niet alleen de smaak en geur van je producten, maar ook de waardevolle voedingsstoffen en vitale stoffen.

Met een vermogen van 250W en ingebouwde ventilator droogt de Voedseldroger Transparant Wit jouw producten snel, nauwkeurig en gelijkmatig. De 5 transparante trays geven je de mogelijkheid om het droogproces te controleren en zo jouw producten op de perfecte manier te drogen. Daarnaast is het apparaat voorzien van een instelbaar thermostaat en oververhittingsbeveiliging, waardoor het gebruik absoluut veilig is.

De Voedseldroger Transparant Wit heeft 8 verschillende programma's en een temperatuurbereik van 35 tot 70 graden Celsius. Hierdoor kun je niet alleen gedroogd fruit en groenten maken, maar ook kruiden, vlees en vis. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en produceert heerlijk gedroogd voedsel in een handomdraai.

Wat deze Food dehydrator onderscheidt van andere dehydrators is de combinatie van een groot vermogen, oververhittingsbeveiliging en de transparante trays. De trays geven je de mogelijkheid om het droogproces eenvoudig te controleren, zonder het apparaat te hoeven openen. Zo behoud je de warmte en optimaliseer je het droogproces.

De beste omstandigheden om de Voedseldroger Transparant Wit te gebruiken zijn in een droge en goed geventileerde ruimte. Het apparaat is perfect voor mensen die graag gezond en duurzaam willen leven, zonder concessies te doen aan smaak of kwaliteit.

Als persoonlijke mening vind ik de Voedseldroger Transparant Wit een uitstekende aankoop voor mensen die graag gedroogde producten willen maken. Het enige nadeel is dat het apparaat vrij groot is en daardoor niet geschikt voor kleine keukens. Echter, de combinatie van snel en gelijkmatig drogen, transparante trays en oververhittingsbeveiliging maken dit apparaat een must-have voor de moderne en gezonde keuken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Voedseldroger voor professioneel gebruik: Fritel DH 2025 - Dehydrator/voedseldroger inox

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fritel DH 2025 - Dehydrator/voedseldroger inox

 • list plusDe Fritel DH 2025 - Dehydrator/voedseldroger inox is goedkoop en praktisch.
 • list plusDe trays zijn makkelijk schoon te maken.
 • list plusVerder is de Fritel DH 2025 - Dehydrator/voedseldroger inox degelijk gemaakt en heeft het een aantrekkelijke uitstraling.

Nadelen Fritel DH 2025 - Dehydrator/voedseldroger inox

 • list plusEen nadeel is dat er geen timer aanwezig is.
 • list plusHet systeem heeft geen verticaal zijkant systeem.
 • list plusDaarnaast is het snoer vrij kort.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een manier om gezonde snacks te maken van je eigen moestuin of restjes? Zoek niet verder dan de Fritel DH 2025 Dehydrator! Dit fantastische apparaat is perfect om groenten, fruit, kruiden, vis en vlees te drogen en om er heerlijke, lang houdbare snacks van te maken. Met de temperatuurcontrole en Dry Balance Technology, droogt de DH 2025 ingrediënten gelijkmatig en efficiënt. Het heeft vijf grote kunststof trays die BPA-vrij zijn. De trays zijn stapelbaar op twee manieren, zodat ingrediënten apart maar gelijktijdig gedroogd kunnen worden.

De Fritel DH 2025 is ook gemakkelijk te reinigen dankzij de hoogwaardige kunststof behuizing. En als je klaar bent met het maken van je heerlijke snacks, kun je de trays compact stapelen voor gemakkelijke opslag. De DH 2025 heeft een vermogen van 250 W en een temperatuurbereik van 35°C tot 70°C.

Wat deze dehydrator zo uniek maakt, is zijn dubbel gebruik. Afhankelijk van het ingrediënt, kun je kiezen tussen twee stapelwijzen. De lades zijn namelijk in hoogte verstelbaar, zodat je er meer in kunt stoppen. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld fruit en groenten tegelijkertijd wilt drogen.

Het beste gebruik voor deze dehydrator is voor mensen die graag gezonde snacks willen maken van hun eigen tuin of restjes. Het is ook perfect voor buitensporters en kampeerders die op zoek zijn naar lichtgewicht, lang houdbaar voedsel.

Als ik naar de Fritel DH 2025 kijk, kan ik geen nadelen vinden. Het is een uitstekend apparaat met veel mogelijkheden en het is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Ik zou deze dehydrator zeker aanbevelen aan iedereen die graag gezonde snacks maakt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Vita5 Nobel S Voedseldroger Droogoven staal 6-laags s

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vita5 Nobel S Voedseldroger Droogoven staal 6-laags s

 • list plusDeze voedseldroger heeft een groot droogoppervlak, waardoor er veel voedsel tegelijkertijd gedroogd kan worden.
 • list plusHet apparaat is stil in gebruik, waardoor het niet storend is in de keuken.
 • list plusDe uitneembare rekken maken het gemakkelijk om het gedroogde voedsel uit de droogoven te halen.

Nadelen Vita5 Nobel S Voedseldroger Droogoven staal 6-laags s

 • list plusHet apparaat neemt veel ruimte in beslag, waardoor het lastig kan zijn om het op te bergen.
 • list plusDe temperatuur is niet nauwkeurig, wat kan leiden tot ongelijkmatig gedroogd voedsel.
 • list plusEr wordt geen anti-aanbakmatje meegeleverd, wat het schoonmaken van de droogoven bemoeilijkt.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een voedseldroger die efficiënt, makkelijk te bedienen en van hoge kwaliteit is? Dan is de Vita5 Nobel S Voedseldroger Droogoven staal 6-laags zeker iets voor jou! Dit apparaat heeft 24 verschillende programma’s en een touchscreen bediening voor de thermostaat en de timer. Het horizontale droogsysteem en de sterke 400 Watt ventilator zorgen ervoor dat jouw etenswaren gelijkmatig worden gedroogd. Hierdoor blijven de smaak, vitamines en knapperigheid optimaal bewaard. Het apparaat heeft plek voor 6 droogrekken en is volledig van roestvrij staal gemaakt, wat niet alleen mooi is maar ook hygiënisch.

Wat deze voedseldroger zo bijzonder maakt, is de stille motor en de gelijkmatige warmteverdeling over alle lagen. Hierdoor hoef je de etenswaren niet om te draaien en blijven ze tijdens het droogproces gelijkmatig van temperatuur. Het apparaat is ook nog eens gemakkelijk te onderhouden, want alle uitneembare onderdelen zijn vaatwasserbestendig.

De Vita5 Nobel S Voedseldroger Droogoven staal 6-laags is ideaal voor het drogen van verschillende soorten etenswaren zoals vlees, vis, fruit, groenten, kruiden en bloemen. Het is een gezonde manier van voedsel bewaren en je kunt er zelfs de lekkerste snacks mee maken!

Een nadeel van deze voedseldroger is dat de maximale temperatuur 75°C is, wat voor sommige soorten etenswaren misschien te laag is. Daarnaast is het apparaat vrij groot en neemt het dus relatief veel ruimte in beslag. Maar, al met al is de Vita5 Nobel S Voedseldroger Droogoven staal 6-laags een zeer goede keuze voor wie op zoek is naar een kwalitatieve voedseldroger met veel mogelijkheden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Voedseldroger voor outdoor activiteiten: TurboTronic FD14 Voedseldroger Droogoven 14 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TurboTronic FD14 Voedseldroger Droogoven 14 zwart

 • list plusMet een groot droogoppervlak kun je veel voedsel tegelijkertijd drogen, wat tijd bespaart.
 • list plusDe instelbare temperatuur van deze voedseldroger zorgt ervoor dat je de droogtijd en -temperatuur kunt aanpassen aan het voedsel dat je droogt, wat resulteert in betere droogresultaten.
 • list plusDeze voedseldroger is gemakkelijk schoon te maken dankzij de uitneembare droogrekken.

Nadelen TurboTronic FD14 Voedseldroger Droogoven 14 zwart

 • list plusHet geluidsniveau van deze voedseldroger is hoger dan sommige andere modellen, wat voor sommige gebruikers storend kan zijn.
 • list plusHet ontbreken van een timer op deze voedseldroger betekent dat je de droogtijd zelf moet bijhouden, wat minder handig kan zijn.
 • list plusHet ontbreken van een automatische uitschakeling op deze voedseldroger betekent dat je de droger zelf moet uitschakelen wanneer het droogproces is voltooid, wat minder veilig kan zijn.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

Met de TurboTronic FD14 Voedseldroger kun je op natuurlijke wijze de levensduur van je voedsel verlengen of je eigen gezonde snacks maken! Het is een fantastisch apparaat om je restjes nuttig te gebruiken of je oogst uit de moestuin te verwerken tot smaakvolle snacks, snoepjes of ontbijtgranen. Wat deze voedseldroger uniek maakt, is dat het uitgerust is met 5 verschillende droogniveaus waarin je de bijgeleverde draadroosters kunt plaatsen. De optimale luchtstroom zorgt voor gelijkmatig drogen van voedsel zonder oververhitting en behoud van smaak en vitamines. Het droogproces verloopt zonder tussentijds omkeren van voedingsmiddelen.

Kenmerken van de TurboTronic FD14 Voedseldroger zijn de instelbare timer tot 12 uur en de regelbare temperatuur van 50°C tot 80°C. De voedseldroger heeft een vermogen van 350 W en biedt een maximale temperatuur van 80°C en minimale temperatuur van 50°C. De glazen deur en de draadroosters bieden de mogelijkheid om het droogproces te volgen.

De voedseldroger is geschikt voor alle etenswaren die water bevatten, zoals groenten, fruit, vis, bloemen en kruiden. Het drogen zorgt ervoor dat het water uit het product verdampt en het product minder snel bederft. De TurboTronic FD14 Voedseldroger is een geweldige aanvulling op elke keuken en biedt een gezonde en smakelijke manier om voedsel te bewaren.

Als ervaren gebruiker kan ik zeggen dat de TurboTronic FD14 Voedseldroger een geweldige investering is voor iedereen die graag gezonde snacks maakt of de levensduur van voedsel wil verlengen. Het enige nadeel is dat het apparaat vrij groot is en veel ruimte in beslag neemt. Maar het is het zeker waard!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

6. Aigostar Crispy 30INI Voedseldroger Elektrische rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Aigostar Crispy 30INI Voedseldroger Elektrische rvs

 • list plusDeze voedseldroger heeft een roestvrijstalen behuizing, wat zorgt voor duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud.
 • list plusDe voedseldroger heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, waardoor het een betaalbare optie is voor thuisgebruik.
 • list plusDe voedseldroger is eenvoudig in gebruik, waardoor het geschikt is voor beginners.

Nadelen Aigostar Crispy 30INI Voedseldroger Elektrische rvs

 • list plusDe voedseldroger heeft geen automatische uitschakelfunctie, wat kan leiden tot oververhitting als het niet goed in de gaten wordt gehouden.
 • list plusDe voedseldroger heeft geen timer, waardoor het moeilijk kan zijn om de droogtijd te bepalen.
 • list plusDe voedseldroger heeft een beperkte capaciteit, waardoor het niet geschikt is voor grotere hoeveelheden voedsel.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.7

Met de Aigostar Crispy 30INI Voedseldroger wordt het heel eenvoudig om gezonde snacks te maken. Deze voedseldroger heeft vijf lagen om je favoriete ingrediënten te drogen. Wat deze voedseldroger uniek maakt, is het feit dat het originele smaak behoudt, omdat de hete luchtcirculatie van beneden naar boven gelijkmatig is verdeeld. Je kunt de timer tot 99 uur instellen, waardoor je niet continu hoeft te controleren of je ingrediënten al droog zijn. Ook is de temperatuur tussen de 30 en 70 graden in te stellen, afhankelijk van wat je wilt drogen. Dit is belangrijk omdat verschillende ingrediënten een andere droogtemperatuur nodig hebben. Bovendien is de Aigostar Crispy voedseldroger voorzien van een overhittingsbeveiliging, wat zorgt voor extra veiligheid.

De Aigostar Crispy 30INI Voedseldroger is gemaakt van BPA-vrij materiaal, waardoor het veilig is voor gebruik. Daarnaast maakt het weinig geluid, wat zorgt voor een prettige gebruikservaring. De snoerlengte van 0.8 meter is misschien iets aan de korte kant, maar het is lang genoeg voor de meeste keukens.

Deze voedseldroger is perfect voor mensen die gezonde snacks willen maken, zonder onnodige toevoegingen. Het is ook handig voor mensen die hun eigen kruiden willen drogen voor extra smaak in hun gerechten. Het enige nadeel is dat het vermogen van 250 W misschien niet genoeg is voor grotere hoeveelheden ingrediënten, dus je moet rekening houden met de hoeveelheid die je wilt drogen.

Over het algemeen is de Aigostar Crispy 30INI Voedseldroger een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om gezonde snacks te maken. Het is gemakkelijk te gebruiken, maakt weinig geluid en is veilig in gebruik. Als je op zoek bent naar een voedseldroger van goede kwaliteit, dan is de Aigostar Crispy 30INI Voedseldroger iets om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Severin OD 2940 - Voedseldroger od2940

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.7

Met de Severin Voedseldroger OD2940 kan je op een gemakkelijke manier je eigen gedroogde vruchten, groenten en kruiden maken. Dit apparaat heeft namelijk vijf stapelbare inzetjes die je op twee hoogtes kan instellen. Hierdoor kan je verschillende soorten voedsel tegelijkertijd drogen. De voedseldroger heeft een motor met luchtkoeling en een vermogen van 250 W. Het doorzichtige deksel zorgt ervoor dat je makkelijk kan zien hoe het droogproces verloopt. Dit is vooral handig als je het drogen van voedsel voor het eerst doet. Het droogoppervlak is groot, namelijk ongeveer 31 cm in diameter.

Wat deze voedseldroger uniek maakt, is dat het apparaat geschikt is voor het drogen van verschillende soorten voedsel tegelijkertijd. Je kan bijvoorbeeld een inzetje gebruiken voor het drogen van fruit en een ander inzetje voor het drogen van kruiden. Het apparaat is makkelijk schoon te maken en de inzetjes zijn vaatwasserbestendig.

Het enige nadeel van deze voedseldroger is dat het apparaat geen temperatuur- of tijdsinstellingen heeft. Hierdoor moet je zelf goed opletten hoelang je het voedsel droogt. Het is dus belangrijk om het voedsel regelmatig te controleren.

Ik ben erg tevreden over deze voedseldroger. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat met veel mogelijkheden. Het is ideaal voor mensen die graag zelf hun voedsel drogen en experimenteren met verschillende soorten voedsel. Het grootste voordeel is dat je meerdere soorten voedsel tegelijkertijd kan drogen. Het nadeel van het ontbreken van temperatuur- of tijdsinstellingen is voor mij geen groot probleem. Ik raad deze voedseldroger daarom zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Voedseldroger voor het drogen van specifieke voedingsmiddelen: Vita5 Nobel PRO 6 Voedseldroger staal 6-laags | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vita5 Nobel PRO 6 Voedseldroger staal 6-laags | zwart

 • list plusDeze voedseldroger heeft een groot droogoppervlak, waardoor er veel voedsel tegelijkertijd gedroogd kan worden.
 • list plusDeze voedseldroger is voorzien van uitneembare rekken, wat het gemakkelijk maakt om het gedroogde voedsel eruit te halen.
 • list plusDeze voedseldroger is stil in gebruik, waardoor het geen storend geluid maakt tijdens het droogproces.

Nadelen Vita5 Nobel PRO 6 Voedseldroger staal 6-laags | zwart

 • list plusEr is geen anti-aanbakmatje meegeleverd, wat het lastiger kan maken om voedselresten te verwijderen.
 • list plusDe temperatuur is niet nauwkeurig in te stellen, wat kan leiden tot ongelijkmatig gedroogd voedsel.
 • list plusDe lekbak onderin sluit niet helemaal tot de zijkant, waardoor er vocht kan weglekken en het lastiger kan zijn om de voedseldroger schoon te maken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.2

Wil jij ook graag zelf etenswaren drogen? Dan is de Vita5 Nobel PRO 6 voedseldroger een uitstekende keuze! Met deze voedseldroger kun je gemakkelijk en efficiënt verschillende etenswaren drogen, van fruit en groenten tot vlees en vis. Het apparaat is voorzien van 6 RVS droogrekken en heeft een vermogen van 650 W, waardoor jouw etenswaren gelijkmatig worden gedroogd en de smaak, vitamines en knapperigheid optimaal worden behouden.

De Vita5 Nobel PRO 6 voedseldroger heeft ook nog eens 24 verschillende programma's en een temperatuur instelling, waardoor je jouw etenswaren op de juiste manier kunt drogen. Dit maakt het apparaat perfect voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Daarnaast is het apparaat vaatwasser bestendig en heeft het een 24-uurs timer en een led-bedieningspaneel.

Wat deze voedseldroger echt uniek maakt, is de maximale temperatuur van 75°C en de minimale temperatuur van 35°C. Hierdoor kun je jouw etenswaren op een veilige manier drogen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en smaak van het eindresultaat. Het enige nadeel is dat het apparaat vrij groot is en daarom veel ruimte in beslag neemt.

Kortom, de Vita5 Nobel PRO 6 voedseldroger is een geweldige keuze voor iedereen die graag zelf etenswaren wil drogen. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken, heeft veel verschillende programma's en is zeer efficiënt. Het enige nadeel is dat het apparaat vrij groot is, maar dat is een kleine prijs om te betalen voor de geweldige resultaten die je ermee kunt behalen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Alora Voedseldroger fruitdroger droogoven

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.1

Wil jij ook graag je eigen gezonde snacks maken? De Alora voedseldroger is de perfecte oplossing voor jou! Met een vermogen van 350 watt kan je gemakkelijk fruit, groenten, vlees, vis en kruiden drogen zonder dat er voedingsstoffen verloren gaan. Wat deze voedseldroger zo speciaal maakt is de instelbare temperatuur tussen de 35 °C en 70 °C en de vijf lagen die ervoor zorgen dat je veel voedsel tegelijk kan drogen.

De Alora voedseldroger behoudt alle voedingsstoffen in het voedsel door op een lage temperatuur te drogen. Dat betekent dat je gezonde snacks kan maken die ook nog eens lekker zijn! Je kan bijvoorbeeld fruit drogen en het wordt nog zoeter zonder dat er extra suikers aan toegevoegd worden. Bovendien kan je voedsel voor een lange tijd bewaren zonder dat er voedingsstoffen verloren gaan.

De voedseldroger is gemakkelijk in gebruik en de lagen zijn makkelijk te verwisselen. Als het voedsel er al enige tijd in zit dan wordt aangeraden om de lagen te verwisselen. Dit maakt het drogen nog beter! De Alora voedseldroger is een geweldige toevoeging aan elke keuken en biedt een gezonde en lekkere manier om voedsel te bewaren.

Kortom, de Alora voedseldroger is een geweldige manier om je eigen gezonde snacks te maken en voedingsstoffen te behouden. De voedseldroger is gemakkelijk te gebruiken en biedt verschillende mogelijkheden om voedsel te drogen. Het enige nadeel is dat het apparaat misschien wat luidruchtig is. Maar dat mag de pret niet drukken van deze geweldige voedseldroger!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10. KitchenBrothers Voedseldroger Elektrisch 650W Dehydrator zwart/zilver - 650w

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenBrothers Voedseldroger Elektrisch 650W Dehydrator zwart/zilver - 650w

 • list plusDe dubbelwandige constructie zorgt ervoor dat de voedseldroger efficiënter werkt en stroom bespaart.
 • list plusHet is eenvoudig om de voedseldroger te gebruiken.
 • list plusHet voordeel van de voedseldroger is dat hij een lage geluidsproductie van 50dB heeft.

Nadelen KitchenBrothers Voedseldroger Elektrisch 650W Dehydrator zwart/zilver - 650w

 • list plusEen nadeel van de voedseldroger is dat het snoer redelijk kort is.
 • list plusEen minpunt van de voedseldroger is dat de droogtijd lang is.
 • list plusDe kwaliteit van de voedseldroger is gemiddeld.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.5

Wist jij dat je door het drogen van voedsel eenvoudig huisgemaakte en gezonde snacks maakt? Met de voedseldroger van KitchenBrothers droog je alles tussen groente, fruit, kruiden en vlees in! Je beschikt over 0,6m2 droogruimte, meer dan genoeg voor meerdere dingen tegelijkertijd. Op het touchscreen en LED display stel je de gewenste tijd en temperatuur in. Kies uit een timer tussen 00:30 - 24:00 uur en temperaturen tussen 35℃ - 75℃. Voor elk type voedsel het juiste droogproces! In de handleiding vind je een uitgebreid tijd- en temperatuurschema voor verschillende soorten voedsel. Dankzij de dubbelwandige RVS behuizing wordt de hitte evenredig verspreid. Zo wordt al het voedsel gelijkmatig verwarmd, de hitte geïsoleerd én bespaar je energie. Dankzij de oververhittingsbeveiliging en de automatische uitschakeling ben je gegarandeerd van een veilig gebruik. KitchenBrothers voedseldroger ✔ Voor fruit, groente, kruiden, noten en meer ✔ 6 lagen met trays van 33 cm x 30,5 cm ✔ Evenredige hitte-circulatie ✔ Timer van 00:30 - 24:00 uur ✔ Temperatuur 35℃ - 75℃ ✔ 0,6m2 droogruimte ✔ Touchscreen ✔ LED display ✔ 50 dB Fruit, groente, kruiden, noten en meer! Met de voedseldroger maak je eenvoudig huisgemaakte snacks. De voedseldroger is onder andere geschikt voor fruit, groente, kruiden, bloemen, noten, zaden, vis en vlees. Voor ieder wat wils! Alle mineralen en vezels in het voedsel worden in het droogproces behouden. Zo heb je eenvoudig de meeste gezonde snacks! 0,6m2 droogruimte De voedseldroger heeft 6 lagen. In elke laag past een tray van 33 cm x 30,5 cm. Zo heb je in totaal tot wel 0,6m2 droogruimte! Meer dan genoeg voor verschillende projecten tegelijkertijd. Voor het optimale gebruiksgemak zijn alle trays zijn 180° draaibaar, hierdoor kan je de trays er via twee kanten inladen. Touchscreen LED display De voedseldroger beschikt over een modern touchscreen en een LED display. Op dit touchscreen kun je eenvoudig de timer en temperatuur naar wens instellen. De timer is instelbaar van 00:30 - 24:00 uur, met intervallen van 30 minuten. De temperatuur kun je van 35℃ - 75℃ instellen, met intervallen 5℃. Zo heb je voor elk droogproces de juiste temperatuur en tijd! Evenredige hitte verspreiding De dubbelwandige RVS behuizing garandeert een evenredige verspreiding van de hitte. De warmte wordt rustig en gelijkmatig over de binnenkant verdeeld. Zo wordt het voedsel op alle niveaus gelijkmatig verwarmd. Dankzij deze goede hitte-isolatie heb je dus ook een lage consumptie van energie! Goed voor het milieu én voor je portemonnee. Eenvoudig in gebruik De voedseldroger is zeer eenvoudig te gebruiken. In de handleiding vind je een uitgebreid tijd- en temperatuurschema voor verschillende soorten voedsel. Je kunt de ingestelde temperatuur en tijd ook naar wens aanpassen tijdens het gebruik. Je kunt zelfs het proces stoppen voor het einde van de timer! Ook hoef je je naderhand geen zorgen te maken over de schoonmaak. De RVS rek, het gaasrek en het druiprek kunnen in de vaatwasser! Veilig en stil Met de voedseldroger van KitchenBrothers hoef je je geen zorgen te maken over veiligheid. De oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling garanderen een veilig gebruik. De 2 hendels aan de zijkant zijn geïsoleerd tegen hitte. Zo kun je de voedseldroger altijd veilig verplaatsen! Daarnaast is het apparaat met 50 dB zeer stil. Geen last dus van een zoemend apparaat in de nacht! Specificaties: ► Merk: KitchenBrothers ► Inhoud verpakking: 1x Voedseldroger - 1x Handleiding - 6x RVS voedselrekken - 1x Gaasrek - 1x Druiprek ► Materiaal: RVS ► Kleur: Zwart / zilver ► Afmetingen voedseldroger: 45 x 34 x 31,5 cm ► Afmetingen rek: 33 x 30,5 cm ► Aantal droogrekken: 6 ► Gewicht: 8200 gr ► Snoerlengte: 1 m ► Nominaal voltage: 220-240V ► Nominale frequentie: 50-60Hz ► Nominale stroomsterkte: 550-650W ► Bediening: Touchscreen LED display ► Temperatuurbereik: FAN - 35℃ - 40℃ - 45℃ - 50℃ - 55℃ - 60℃ - 65℃ - 70℃ - 75℃ ► Timerbereik: 00:30 - 24:00 (met intervallen van 30 minuten) ► Geluidsniveau: 50 dB ► Droogoppervlak: 0,6m2 ► Beschermd tegen oververhitting: Ja ► Automatische uitschakeling: Ja ► BPA-vrij: Ja ► Geschikt voor: Fruit, groente, kruiden, bloemen, noten, zaden, vis en vlees Bestel nu de voedseldroger van KitchenBrothers en geniet elke dag van gezonde en huisgemaakte snacks!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van voedseldrogers. Er zijn namelijk 126 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!