Bestenu

Thuis Werken Perfectioneren Doe je Zo!

Thuiswerk perfectioneren zorgt voor een hogere productiviteit. Lees hier hoe je dit doet!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Thuis Werken Perfectioneren Doe je Zo!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Werken vanuit huis is in snel tempo de nieuwe status quo aan het worden; van een werknemer op afstand tot een bedrijfseigenaar, er zijn zoveel redenen waarom mensen ervoor kiezen om thuis een winkel op te zetten. Het feit is dat er geen stencil is om te bepalen hoe een kantoor aan huis eruit moet zien. 

Toch zijn er bepaalde basisvereisten om 'thuis' en 'kantoor' succesvol te combineren. Het belangrijkste is dat het eruit moet zien als een werkruimte om de vele afleidingen die het werken vanuit huis met zich meebrengt, te overstemmen. 

In die zin is hier alles wat je nodig hebt om een werk van thuis uit te perfectioneren.

Stap 1. Een aparte ruimte/ruimte

Tuurlijk, werken in je slaapkamer of op de keukentafel is zo gemakkelijk als het maar kan zijn, maar dat gemak kan je ongelooflijk onproductief maken. 

Er zijn zoveel afleidingen aanwezig in het huis en de beste manier om ze te overstemmen is door gebruik te maken van een aparte ruimte voor het werk. 

Bovendien zal het behandelen van die ruimte als een echt kantoor ervoor zorgen dat u de structuur en de motivatie hebt om werk gedaan te krijgen. Stel grenzen vast en maak ze bekend aan iedereen thuis. 

Dus, dit betekent, geen gezelligheid op kantoor, tenzij het werkgerelateerd is, geen eten en geen huishoudelijke zaken en dergelijke.

Stap 2. Bureau

Sommige mensen kunnen hun werk op de bank of in bed gedaan krijgen, maar dit is niet de meest efficiënte route om te nemen. 

Een bureau aan huis is de enige toevoeging die alles bij elkaar brengt, waarop u uw hele werkplek bouwt. Daarnaast helpt het om de daadwerkelijke werkplek het gevoel te geven dat nodig is om u te voeden tijdens de werkuren. 

Het hoeft geen echt bureau te zijn; je kunt een tafel gebruiken als bureau. Al met al is het hebben van een bureau een zekere manier om de productiviteit te verbeteren. Een ergonomische bureaustoel zou ook bijdragen aan het comfort.

Stap 3. Computer/Laptop

Er is zeer weinig dat kan worden gedaan in deze dag en leeftijd zonder een computer, zelfs enkele van de oudste franchises moesten digitaal gaan. Met dit in gedachten, als je niet al een computer hebt, dan is het tijd om er een te krijgen. 

Ga niet alleen voor een model dat past bij je prijsklasse, elk merk heeft zijn sterke en zwakke punten. 

Het doen van wat onderzoek zal je helpen beperken van de dingen die je nodig hebt en matchen met de beste computer voor uw bedrijf. Voor degenen die overwegen een meer mobiele set-up, een laptop is een meer geschikte keuze. 

Het kan zijn dat je laptop niet genoeg geheugen heeft voor al het werk thuis. Hiervoor kan een ssd hulp bieden. Op de website beantwoorden wij de vraag: wat is een ssd.

Stap 4. Internet en router

Hoe belangrijk een computer ook is, het is slechts een geüpgrade typemachine als je geen internetverbinding hebt. Voor degenen die op afstand werken, is dit een belangrijke toevoeging, omdat het ervoor zorgt dat je in real time in contact blijft met collega's en supervisors. 

Het is net zo belangrijk voor ondernemers om een goed functionerende verbinding te hebben. Wij hebben eerder in een artikel tip gegeven die je wifi verbeteren.

De router is niet altijd nodig, maar het is wel handig als er meer dan één computer/laptop op het internet moet worden aangesloten. Voor verder gemak bevinden de computers zich in verschillende delen van het huis, een draadloze router of wifi extender is de beste manier om te gaan.

Stap 5. Ononderbroken stroomvoorziening

Dit is handig, vooral wanneer je werkt met informatie die voortdurend moet worden opgeslagen. Het hebben van een UPS is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat stroomuitval je helemaal niet frustreert. 

Dit apparaat geeft je computer gewoon een back-up van stroom voor een korte periode wanneer de stroom uitvalt. 

De tijd is meer dan genoeg voor je om je werk te redden en je computer veilig uit te schakelen tot de lichten weer aan gaan. Het is zeker beter om veilig te zijn dan spijt en deze gadget zal ervoor zorgen dat je aan de winnende kant bent.

Stap 6. Draadloos staat gelijk aan minder stress

Tenzij je in een herenhuis woont, is het hebben van een kantoor aan huis synoniem voor het optimaal benutten van de ruimte die je hebt. Om ervoor te zorgen dat je ruimte zo rommelvrij mogelijk is, probeer je apparaten met draden te verbergen. 

Dankzij de vooruitgang in de technologie, kan je vrij veel apparatuur krijgen die draadloos zijn. Van draadloze toetsenborden tot laserprinters en zelfs routers, er is een reeks draadloze opties beschikbaar. Hierdoor komt er veel ruimte vrij en wordt je werkruimte bovendien een stuk minder afleidend.

Bekijk hier de Beste Bluetooth Koptelefoons om geheel draadloos naar je favoriete muziek te luisteren tijdens werk.

Stap 7. Goede verlichting

Geloof het of niet, de verlichting in een kamer kan je algemene effectiviteit tijdens het werk beïnvloeden. 

Helaas is dit een van de aspecten van kantoorinrichting die in hoge mate over het hoofd wordt gezien. In de eerste plaats is natuurlijk licht de beste optie die er bestaat, dus de keuze voor een werkruimte die er ruimschoots toegang toe heeft, is essentieel. 

Toch kan je verschillende soorten bureaulampen uitproberen om de juiste intensiteit voor je te kiezen. Zorg ervoor dat altijd de ruimte goed verlicht is, ongeacht je voorkeur. Na enige tijd kan een slecht verlichte kamer de ogen belasten, wat kan leiden tot hoofdpijn en oogproblemen.