Wat is de beste Spatbord Mountainbike van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Spatbord Mountainbike is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Spatbord Mountainbike van 2024? Na het analyseren van 1789 Mountainbike spatborden kwam de Dunlop 2x Spatbord Fiets/ Mountainbike als beste getest uit onze Spatbord Mountainbike-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Mountainbike spatborden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Mountainbike spatborden-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Spatbord Mountainbike-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Mountainbike spatborden

1Score: 9.8
Dunlop 2x Spatbord Fiets/ Mountainbike
Dunlop 2x Spatbord Fiets/ Mountainbike
Dunlop
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Rockbros Spatbord Mountainbike Set 26-
Rockbros Spatbord Mountainbike Set 26-
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Desmax DesoMax Spatbord Mountainbike Racefiets
Beste spatbord Mountainbike
Desmax DesoMax Spatbord Mountainbike Racefiets
Desmax
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
ROCKBROS Spatbord Spatborden MTB voor
ROCKBROS Spatbord Spatborden MTB voor
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
ACID Spatbordset MTB 60 27.5/29"
ACID Spatbordset MTB 60 27.5/29"
acid
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
ACID Mudguard Set 45 2.0
ACID Mudguard Set 45 2.0
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Trivio - Spatbord MTB Mudflap
Trivio - Spatbord MTB Mudflap
Trivio
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
SKS spatbordset FatBike Fat Board
SKS spatbordset FatBike Fat Board
SKS
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
XLC MGC-25 Spatbord MTB Set
XLC MGC-25 Spatbord MTB Set
XLC
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
XLC MGC-03 Spatbord MTB Set
XLC MGC-03 Spatbord MTB Set
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Spatbord Mountainbike Koopgids

Met het juiste spatbord mountainbike blijf je beschermd tegen het opspattende vuil en ga je comfortabel op pad. Of je nu door de modder crost of gewoon wat extra bescherming wilt tegen opspattend vuil, hier lees je alles over de mogelijkheden.

Welke spatborden MTB?

Als het gaat om spatborden voor mountainbikes, zijn er verschillende opties beschikbaar. In het algemeen zijn er twee hoofdtypen spatborden: voorspatborden en achterspatborden.

Voorspatborden

Voorspatborden zijn gemonteerd aan de voorvork van de fiets en voorkomen dat modder en vuil in je gezicht worden geslingerd tijdens het rijden. 

Ze zijn vooral handig als je vaak op modderige of natte paden rijdt, en voorkomen dat je bril of gezicht vies wordt. Daarnaast zijn ze ook nuttig om te voorkomen dat er stenen of takken tegen je frame of voorwiel botsen.

Achterspatborden

Achterspatborden worden aan de zadelbuis bevestigd en helpen voorkomen dat modder en vuil zich ophopen op je rug en achterwerk. 

Dit betekent dat je kleding langer schoon blijft en je minder vaak hoeft te wassen. Achterspatborden zijn vooral handig als je een rugzak draagt tijdens het rijden, omdat ze voorkomen dat er modder op je tas spat.

Materialen van spatborden

Er zijn ook verschillende materialen waaruit spatborden kunnen worden gemaakt, zoals plastic, aluminium en carbon.

Plastic spatborden

Plastic spatborden zijn over het algemeen het meest betaalbaar en worden vaak gebruikt door recreatieve mountainbikers. 

Ze zijn duurzaam en licht, maar kunnen na verloop van tijd wel wat vervormen door het gewicht van de modder die erop blijft plakken. Als je niet te veel geld wilt uitgeven, zijn plastic spatborden een prima optie.

Aluminium spatborden

Aluminium spatborden zijn duurzamer en lichter dan plastic spatborden. Ze beter bestendig tegen de impact van stenen en takken en zijn minder gevoelig voor vervorming

Als je van plan bent om vaak op ruige paden te rijden, zijn aluminium spatborden een goede keuze.

Carbon spatborden

Carbon spatborden zijn de duurste én de lichtste optie van allemaal. Ze zijn ontworpen voor serieuze mountainbikers die op zoek zijn naar het beste van het beste. 

Carbon spatborden bieden uitstekende bescherming tegen modder en vuil, zijn superlicht en zien er ook nog eens stijlvol uit. Als je bereid bent om wat meer geld uit te geven voor extra prestaties, dan zijn carbon spatborden zeker het overwegen waard.

Belang van goede spatborden

Als je van plan bent om vaak op modderige of natte trails te rijden, is het de moeite waard om te investeren in spatborden van hoge kwaliteit.

Verbeterde rijervaring

Goede spatborden verbeteren je rijervaring aanzienlijk door je te beschermen tegen vuil en modder, waardoor je comfortabeler en efficiënter rijdt.  

Door het voorkomen van modderspetters op je kleding en gezicht, kun je je beter concentreren op de weg en het pad voor je. Daarnaast zorgen spatborden ervoor dat er minder vuil en water op de fiets terechtkomt, waardoor de prestaties van de fiets langer behouden blijven.

Minder onderhoud nodig

Als je regelmatig op de mountainbike stapt, dan weet je dat er veel onderhoud bij komt kijken. Maar wist je dat spatborden je kunnen helpen om dit onderhoud te verminderen? 

Door het voorkomen van modder en vuil op de fiets en de onderdelen, kunnen deze langer meegaan zonder dat er vervanging of reparatie nodig is. Dat betekent minder tijd en geld besteden aan onderhoud en meer tijd om te genieten van het mountainbiken!

Heb je een spatbord nodig?

Het hebben van een spatbord bij een mountainbike is niet noodzakelijk, maar wel handig, vooral als je regelmatig op modderige of natte paden fietst. 

Spatborden beschermen je tegen vuil en modder, waardoor je kleding en gezicht langer schoon blijft en je fiets ook minder snel slijt. 

Bovendien zorgt het rijden zonder spatborden ook voor minder grip en meer slijtage aan de fiets, omdat vuil en modder de ketting en tandwielen beschadigen.

Het is dus aan jou om te beslissen of je een spatbord nodig hebt of niet, afhankelijk van je rijstijl en de omstandigheden waarin je fietst.

Waarom zit er geen spatbord op een mountainbike?

Er zijn verschillende redenen waarom er niet standaard een spatbord op een mountainbike zit. 

Ten eerste zijn mountainbikes in eerste instantie ontworpen voor off-road terrein en wordt er vanuit gegaan dat je als rijder vies en modderig wordt tijdens het fietsen. 

Daarnaast willen veel mountainbikers ook een zo licht mogelijke fiets hebben, omdat dit belangrijk is voor prestaties en snelheid op ruige paden. Een spatbord voegt extra gewicht toe aan de fiets en tast ook het design van de fiets aan.

Tot slot kan een spatbord ook het rijplezier beïnvloeden, omdat het de mogelijkheid om te springen en technische manoeuvres uit te voeren kan beperken. 

Dat gezegd hebbende, veel mountainbikers kiezen er wel voor om een spatbord te monteren om hun kleding en fiets te beschermen tegen modder en vuil.

Waar mag je niet mountainbiken?

Als je gaat mountainbiken is het belangrijk om te weten waar je wel en niet mag fietsen. 

Zo is het bijvoorbeeld verboden om te biken op ruiterpaden en routes naar uitkijkpunten. Dit komt omdat deze paden en routes vaak niet geschikt zijn voor fietsers en voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. 

Daarnaast zijn beschermde natuurgebieden een permanente no-go area voor mountainbikers. Dit komt omdat deze stukken kwetsbare en bedreigde diersoorten en planten herbergen die beschermd moeten worden. 

Om te weten waar je mag fietsen, kun je bij de ingangen van het natuurgebied borden vinden met informatie. Hierop staat aangegeven waar je als mountainbiker wel en niet mag fietsen. Ook is er genoeg informatie online te vinden. 

Het is belangrijk om je aan deze regels te houden, zodat iedereen veilig en verantwoord kan genieten van het mountainbiken in de natuur.

Kan er een bagagedrager op een mountainbike?

Het is mogelijk om een bagagedrager op een mountainbike te monteren, maar het is niet iets wat je vaak ziet. Mountainbikes zijn in eerste instantie ontworpen voor off-road terrein en prestatiegerichte ritten, dus er is niet altijd ruimte voor een bagagedrager. 

Bovendien kan het extra gewicht van een bagage op de fiets invloed hebben op de prestaties en het rijgedrag van de fiets. 

Er wel speciale bagagedragers ontworpen voor mountainbikes die licht van gewicht zijn en die de belasting goed verdelen, zodat de fiets niet uit balans raakt. 

Als je regelmatig lange tochten maakt met je mountainbike en je wilt graag wat spullen meenemen, dan kan een bagagedrager een handige optie zijn. 

Maar als je vooral off-road rijdt en snelheid en wendbaarheid belangrijk vindt, dan is een bagagedrager waarschijnlijk niet de beste keuze.

Welke maat spatbord mountainbike?

Als je besluit om een spatbord op je mountainbike te monteren, is het belangrijk om te weten welke maat spatbord je nodig hebt. 

Voor optimale bescherming hebben mountainbikers een wat harder spatbord nodig met een lengte van ongeveer 48 cm. Dit type spatbord biedt bescherming tegen opspattend vuil en modder tijdens het rijden op ruig terrein. 

Het is ook belangrijk om rekening te houden met debandbreedte van je fietsbanden bij het kiezen van een spatbord. Hoe groter de bandbreedte, hoe groter de uitvoering van een spatbord moet zijn om voldoende bescherming te bieden. 

hero illustration

Hoe testen we Mountainbike spatborden?

Om de beste Spatbord Mountainbike te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Spatbord Mountainbike-test hebben we 1789 Mountainbike spatborden vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Spatbord Mountainbike-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Spatbord Mountainbike-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Spatbord Mountainbike-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Spatbord Mountainbike in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1789 Mountainbike spatborden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Mountainbike spatborden in een handige lijst

1. Dunlop 2x Spatbord Fiets/ Mountainbike

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dunlop 2x Spatbord Fiets/ Mountainbike

 • list plusVerstelbaarheid van de spatborden
 • list plusSnel en eenvoudig te installeren
 • list plusGoede kwaliteit en bescherming voor de fiets en frame

Nadelen Dunlop 2x Spatbord Fiets/ Mountainbike

 • list plusMogelijk probleem met te korte beugel voor het voorspatbord
 • list plusMogelijk vertraagde levering

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.81
Functionaliteit
9.51
Gebruiksgemak
10
Ben jij een fanatieke mountainbiker en vind je het geweldig om door de bossen te crossen? Dan heb je vast wel eens last gehad van modderspetters op je fiets en frame. Gelukkig is er een oplossing in de vorm van de Dunlop 2x Spatbord Fiets/ Mountainbike. Met deze set van twee spatborden kun je jouw fiets beschermen tegen modder en vuil tijdens jouw avontuurlijke ritten.

Deze zwarte set bestaat uit een spatbord voor het voorwiel en een spatbord voor het achterwiel. Ze zijn geschikt voor fietsen met een wielmaat van 24 inch of 26 inch. Het bevestigingsmateriaal is inbegrepen, dus je kunt ze meteen monteren op jouw mountainbike.

Wat deze spatborden echt uniek maakt, is de verstelbaarheid. Het spatbord voor het achterwiel kan worden bevestigd aan de zadelpen en past op een diameter van 23, 27 en 36. Hierdoor kun je de hoek van het spatbord naar jouw persoonlijke voorkeur aanpassen. Ook de positie van het voorste spatbord kan worden aangepast door te variëren in het bevestigingspunt.

De Dunlop 2x Spatbord Fiets/ Mountainbike is ontzettend snel en gemakkelijk te installeren, zodat je snel klaar bent om op pad te gaan. De spatborden zijn van goede kwaliteit en bieden bescherming aan jouw fiets en frame. De kleur komt overeen met de afbeelding, zoals een tevreden gebruiker heeft opgemerkt in een review.

Hoewel de meeste gebruikers tevreden zijn met de spatborden, zijn er ook een paar negatieve opmerkingen. Een gebruiker heeft bijvoorbeeld aangegeven dat het voorspatbord niet kon worden bevestigd vanwege een te korte beugel. Dit is iets waar potentiële kopers rekening mee moeten houden. Daarnaast heeft een andere gebruiker aangegeven dat hij de artikelen nog steeds niet heeft ontvangen, wat natuurlijk erg teleurstellend is.

Al met al is de Dunlop 2x Spatbord Fiets/ Mountainbike een handige en praktische accessoire voor mountainbikers die graag modder willen vermijden tijdens hun ritten. De verstelbaarheid van de spatborden is een groot pluspunt, omdat je ze kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. Hoewel er een paar negatieve reviews zijn, lijken de meeste gebruikers tevreden te zijn met de kwaliteit en functionaliteit van deze spatborden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Rockbros Spatbord Mountainbike Set 26-

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rockbros Spatbord Mountainbike Set 26-

 • list plusEffectieve bescherming tegen water en vuil

Nadelen Rockbros Spatbord Mountainbike Set 26-

 • list plusInstallatievereisten voor diameter van voorvork en zadelpen

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.24
Functionaliteit
9.73
Gebruiksgemak
9.26
Ik ben verheugd om de Rockbros Spatbord Mountainbike Set aan te bieden, een universele oplossing voor mountainbikes en racefietsen van 26 inch en 27,5 inch. Met afmetingen van 58 x 8 x 5,6 cm voor het voorspatbord en 54 x 8 x 7 cm voor het achterspatbord, is dit spatbord geschikt voor diverse fietsen. Het achterspatbord is ontworpen met een brede en lange vorm om effectief water en vuil buiten te houden, terwijl het ook verstelbaar is voor het instellen van de juiste hoek. Gemaakt van flexibel en stevig PP en zacht rubber, is de spatbeschermingsset duurzaam en niet gemakkelijk te breken.

Een van de opvallende kenmerken van dit spatbord is het gemeenschappelijke ontwerp dat gericht is op effectieve bescherming tegen water en vuil. De duurzame materialen waaruit het is vervaardigd, zorgen voor een lange levensduur, zelfs bij ruige omstandigheden tijdens het mountainbiken. De eenvoudige installatie maakt het een handige toevoeging aan de fietsuitrusting, met het pakket dat alle benodigde accessoires bevat.

Het voorspatbord vereist een voorvorkgat met een diameter van 22-25 mm of 22-27,5 mm, terwijl het achterste deel geschikt is voor zadelpennen met een diameter van 27,2-34,9 mm. Deze spatbordset is ontworpen om veelzijdig te zijn en kan worden aangepast aan verschillende fietsen en rijstijlen.

De Rockbros Spatbord Mountainbike Set onderscheidt zich door zijn robuuste constructie en effectieve ontwerp, waardoor hij zich onderscheidt van andere spatborden op de markt. Het vermogen om water en vuil effectief buiten te houden, in combinatie met duurzame materialen, maakt het een aantrekkelijke keuze voor fietsers die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige spatbordset.

Deze spatborden zijn ideaal voor offroad-avonturen en bieden bescherming tegen modder, water en ander vuil dat anders op de rijder en de fiets terecht zou komen. Hoewel de installatie specifieke vereisten heeft voor de diameter van de voorvork en zadelpen, biedt de universele toepasbaarheid een brede compatibiliteit met verschillende fietsmodellen.

De Rockbros Spatbord Mountainbike Set biedt een uitstekende bescherming en duurzaamheid, waardoor het een must-have accessoire is voor fietsers die regelmatig offroad gaan. Hoewel de installatievereisten aandacht vereisen, zijn de voordelen van dit spatbord overtuigend en maken ze het een waardevolle toevoeging aan elke mountainbike of racefiets. 🚵‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Beste spatbord Mountainbike: Desmax DesoMax Spatbord Mountainbike Racefiets

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Desmax DesoMax Spatbord Mountainbike Racefiets

 • list plusEenvoudige montage
 • list plusGoede kwaliteit
 • list plusBeschermt kleding tegen modder en waterspetters

Nadelen Desmax DesoMax Spatbord Mountainbike Racefiets

 • list plusLastige eerste keer bevestigen
 • list plusOnduidelijke gebruiksaanwijzing

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.66
Functionaliteit
9.25
Gebruiksgemak
8.66
Als fervent fietser gun ik mezelf graag de nodige accessoires om mijn fietservaring te verbeteren. Een van die essentiële accessoires is de DesoMax Spatbord Mountainbike Racefiets Set. Met deze handige spatbordset hoef ik me geen zorgen te maken over modderige plassen of viezigheid die mijn kleding raakt tijdens mijn fietstochten.

Deze spatbordset bestaat uit een voorspatbord en een achterspatbord, zodat zowel de voor- als achterkant van mijn fiets beschermd is. Met afmetingen van 58 x 8 x 5.6 cm voor het voorspatbord en 54 x 8 x 7 cm voor het achterspatbord, past deze set perfect op mijn 26 inch en 27.5 inch mountainbikes en MTB-fietsen.

Een van de beste eigenschappen van deze spatbordset is de eenvoudige montage. Ik kan bevestigen dat het echt makkelijk te installeren is, zodat ik snel klaar ben voor mijn volgende fietsavontuur. En het beste is dat de kwaliteit van deze spatborden geweldig is, dus ze gaan lang mee en bieden langdurige bescherming.

De reviews van andere gebruikers bevestigen alleen maar de positieve eigenschappen van dit product. Ze zijn tevreden over de kwaliteit en het gebruiksgemak van de spatborden. Ze voldoen aan de verwachtingen en zijn gewoon handig in gebruik. Ik las zelfs een review waarin werd gezegd dat deze spatborden perfect passen bij een Cube Attention 2023 mountainbike.

Hoewel de meeste gebruikers geen nadelen hebben gemeld, was er één review waarin stond dat de eerste keer bevestigen wat lastig kan zijn. Maar zelfs die gebruiker gaf aan dat je er uiteindelijk wel uitkomt. Een ander punt van feedback was dat de gebruiksaanwijzing een beetje onduidelijk is, maar dat lijkt geen groot probleem te zijn.

Al met al is de DesoMax Spatbord Mountainbike Racefiets Set een uitstekende keuze voor fietsers die hun kleding willen beschermen tegen modder en viezigheid. De eenvoudige montage, goede kwaliteit en het mooie design maken deze spatbordset een waardevolle toevoeging aan je fietsuitrusting. Of je nu op weg bent naar een belangrijke afspraak of gewoon geniet van een ritje in slecht weer, deze spatborden zullen je dankbaar zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. ROCKBROS Spatbord Spatborden MTB voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ROCKBROS Spatbord Spatborden MTB voor

 • list plusMilieuvriendelijk en antioxidant materiaal

Nadelen ROCKBROS Spatbord Spatborden MTB voor

 • list plusMogelijk onderhoud nodig in zeer modderige omstandigheden

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.95
Functionaliteit
9.14
Gebruiksgemak
8.82
Hey daar! Met de ROCKBROS Spatbordset voor MTB's kun je met een gerust hart op avontuur gaan, zelfs als het regent! Gemaakt van zacht rubber, biedt dit spatbord flexibiliteit en milieuvriendelijkheid voor jouw fiets. Het is super makkelijk te monteren en demonteren, zodat je het alleen gebruikt wanneer je het nodig hebt. De Quick-Release-bevestiging zorgt voor een snelle montage op zowel het voor- als achterwiel, en beschermt je tegen opspattend water en vuil, zelfs tijdens slecht weer.

Met afmetingen van ongeveer 7 * 53,5 cm voor de voorkant en 7,5 * 58,5 cm voor de achterkant, en een toepasselijke voorvorkdiameter van ongeveer 22-26,4 mm, past dit spatbord op verschillende fietsen. Je kunt zelfs de hoek van het achterste spatbord aanpassen naar jouw behoeften voor een beter spatbordeffect. De eenvoudige installatie en maximale diameter van de zadelpen van ≤32 mm maken dit spatbord geschikt voor diverse fietsen.

Dit spatbord is perfect voor mountainbikes en biedt extra bescherming tijdens off-road avonturen. Het beschermt je tegen opspattend modder en water, waardoor je fietstocht comfortabeler en schoner wordt, zelfs in ruige omstandigheden. De flexibiliteit en aanpasbaarheid van de ROCKBROS Spatbordset maken het een handige accessoire voor fietsers die graag off-road gaan.

Het ROCKBROS Spatbord onderscheidt zich door zijn milieuvriendelijke materialen, eenvoudige installatie en aanpasbaarheid aan verschillende fietsen. Hoewel er geen gebruikersreviews beschikbaar zijn, is de spatbordenset een veelbelovende keuze voor mountainbikeliefhebbers die op zoek zijn naar een handige en effectieve oplossing voor spatbescherming. Met zijn universele pasvorm en aanpasbare hoek, biedt dit spatbord een combinatie van praktisch nut en milieuvriendelijkheid voor fietsers die graag off-road gaan.

In vergelijking met andere spatborden op de markt, onderscheidt de ROCKBROS Spatbordset zich door zijn focus op eenvoudige installatie, demontage en aanpassingsmogelijkheden, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor fietsers die veelzijdigheid en gemak waarderen. Hoewel er geen specifieke beperkingen zijn vermeld, kan het gebruik van spatborden in zeer modderige omstandigheden enig onderhoud vereisen om optimale prestaties te behouden. Over het algemeen biedt de ROCKBROS Spatbordset een aantrekkelijke combinatie van functionaliteit en gebruiksgemak voor mountainbikeliefhebbers. 🚵‍️‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 25 april in huis

Bekijk prijs

5. ACID Spatbordset MTB 60 27.5/29"

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ACID Spatbordset MTB 60 27.5/29"

 • list plusSnelle en eenvoudige montage
 • list plusStevig ontwerp dat niet buigt of klappert tijdens het fietsen
 • list plusLichtgewicht en voegt geen extra last toe aan de fiets

Nadelen ACID Spatbordset MTB 60 27.5/29"

 • list plusSpecifiek ontworpen voor CUBE-fietsen vanaf modeljaar 2019

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
8.13
Gebruiksgemak
8.65
Bescherm je fiets tegen modder en vuil met de ACID Spatbordset MTB 60 27.5/29"! Als fanatieke mountainbiker weet ik hoe belangrijk het is om je fiets in topconditie te houden. Deze spatbordset is speciaal ontworpen voor CUBE-mountainbikes en is de perfecte toevoeging aan je avontuurlijke ritten.

Wat deze spatbordset echt onderscheidt, is het snelle en eenvoudige montageproces. Dankzij de speciale adapteroplossing voor CUBE-fietsen vanaf 2019 kun je in een handomdraai genieten van optimale bescherming. En het beste is dat deze spatborden passen op de meeste 27,5 en 29 inch mountainbikes met een maximale bandbreedte van 2,25 inch.

Het speciale profiel en stevige materiaal van deze spatborden zorgen ervoor dat ze niet buigen of klapperen tijdens het fietsen. Ze blijven altijd op hun plaats en bieden de beste bescherming die je kunt krijgen. En om de stabiliteit nog verder te vergroten, worden ze geleverd met handige stangetjes.

Niet alleen zijn deze spatborden functioneel, ze zien er ook nog eens sportief en technisch uit. Het zwarte kleurenschema geeft je fiets een stoere uitstraling, terwijl het eenvoudige ontwerp zijn werk doet. En omdat ze licht van gewicht zijn, merk je niet eens dat ze er zijn.

Deze spatbordset is gemaakt van staal, kunststof en polypropyleen en is geschikt voor Acid-drager. Met een gewicht van slechts 600 gram is het een duurzame en betrouwbare keuze voor mountainbikers zoals jij en ik.

Hoewel er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn, ben ik ervan overtuigd dat de ACID Spatbordset MTB 60 27.5/29" een uitstekende keuze is. Het biedt snelle en eenvoudige montage, een stevig ontwerp en een sportieve uitstraling. Wat wil je nog meer?

Een ding om in gedachten te houden is dat deze spatbordset specifiek is ontworpen voor CUBE-fietsen vanaf 2019. Dus als je een andere fiets hebt of een ouder CUBE-model, is het belangrijk om te checken of het compatibel is voordat je het aanschaft.

Al met al is de ACID Spatbordset MTB 60 27.5/29" een geweldige investering voor serieuze mountainbikers. Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en is een betrouwbare keuze voor off-road avonturen. Dus waar wacht je nog op? Bescherm je fiets en geniet van elke rit! 🚵‍️️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. ACID Mudguard Set 45 2.0

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ACID Mudguard Set 45 2.0

 • list plusUitstekende bescherming tegen opspattend water en modder.
 • list plusEenvoudige installatie dankzij het slimme ontwerp en meegeleverde bevestigingsmaterialen.
 • list plusDuurzaam en lichtgewicht materiaal zorgt voor bestendigheid tegen uitdagingen van offroad avonturen.

Nadelen ACID Mudguard Set 45 2.0

 • list plusMaximale bandbreedte van 1,4 inch kan een beperking zijn voor fietsen met bredere banden.

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.31
Functionaliteit
8.71
Gebruiksgemak
7.73
Als fervent fietser weet ik hoe belangrijk het is om comfortabel en beschermd te blijven, zelfs tijdens uitdagende ritten. Daarom is de ACID Mudguard Set 45 2.0 voor 28 inch fietsen een absolute must-have voor elke fietser die het beste uit zijn rijervaring wil halen. Met een perfecte pasvorm voor de meeste trekkingfietsen met banden tot 1,4 inch breed, biedt deze spatbordenset maximale veelzijdigheid en bescherming.

Dankzij het slimme ontwerp, de mat-met-glans afwerking, het ACID-adaptersysteem, het FEM-geoptimaliseerde ontwerp en de geïntegreerde stroomkabelgoot is deze set echt onderscheidend. Het biedt uitstekende bescherming tegen opspattend water en modder, waardoor zelfs natte en modderige paden geen uitdaging meer zijn. En het duurzame en lichtgewicht materiaal zorgt ervoor dat deze modderguards bestand zijn tegen de uitdagingen van offroad avonturen, zonder extra gewicht toe te voegen aan je fiets.

Wat ik het meest waardeer aan deze set is de eenvoudige installatie en de mogelijkheid om geïntegreerde ACID-achterlichten toe te voegen. Zo ben ik niet alleen beschermd, maar ook goed zichtbaar tijdens het rijden. En laten we eerlijk zijn, die glanzende details zien er ook geweldig uit op mijn fiets.

De ACID Mudguard Set 45 2.0 is vervaardigd door ACID, het accessoiremerk van CUBE, dat bekend staat om zijn topkwaliteit fietsaccessoires en -onderdelen. Met een gewicht van slechts 620 g voegt deze spatbordenset waarde toe aan mijn fiets zonder extra belasting. Hoewel de maximale bandbreedte van 1,4 inch een beperking kan zijn voor fietsen met bredere banden, is deze set toch een uitstekende keuze voor fietsers die op zoek zijn naar maximale bescherming, eenvoudige installatie en duurzaamheid.

Kortom, de ACID Mudguard Set 45 2.0 is mijn go-to oplossing voor comfort en bescherming tijdens mijn avonturen op de weg of offroad. Met ACID's focus op duidelijkheid, eenvoud, functionaliteit en kwaliteit, biedt deze spatbordenset een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Trivio - Spatbord MTB Mudflap

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trivio - Spatbord MTB Mudflap

 • list plusEenvoudige bevestiging met rubberen riempjes
 • list plusDuurzaam en waterbestendig materiaal
 • list plusBiedt brede dekking om opspattend water en modder te verminderen

Nadelen Trivio - Spatbord MTB Mudflap

 • list plusKan minder stevig zijn bij ruw terrein of hoge snelheden

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.86
Functionaliteit
7.68
Gebruiksgemak
8.54
Het Trivio - Spatbord MTB Mudflap Mountainbike is een must-have accessoire voor mountainbikers zoals ik die graag door modderige omstandigheden rijden. Met dit spatbord blijf ik schoon en droog, zelfs op de meest modderige parcours.

Wat dit spatbord echt opvallend maakt, is de eenvoudige bevestiging. Met de rubberen riempjes kan ik het gemakkelijk onder de schuine buis van mijn mountainbike frame vastmaken. Deze riempjes zijn snel en makkelijk te gebruiken, waardoor ik het spatbord snel kan monteren en demonteren, afhankelijk van de omstandigheden waarin ik rijd.

Wat dit spatbord echt onderscheidt van andere modellen is de duurzaamheid en waterbestendigheid. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de impact van modder en water, zodat het spatbord lang meegaat, zelfs bij intensief gebruik. Dit is belangrijk, want spatborden kunnen vaak verslijten of beschadigd raken in de ruige omgeving waarin wij mountainbikers ons bevinden.

Een ander pluspunt van het Trivio - Spatbord MTB Mudflap Mountainbike is de brede dekking die het biedt. Het spatbord is ontworpen om een groot deel van het voorwiel te bedekken, waardoor opspattend water en modder effectief worden verminderd. Dit is vooral handig wanneer ik in een groep rijd, omdat het voorkomt dat andere fietsers last hebben van opspattend water en modder.

Op het gebied van prestaties biedt dit spatbord uitstekende bescherming tegen opspattend water en modder. Gebruikers hebben gemeld dat het spatbord effectief voorkomt dat modder en water op het lichaam en gezicht terechtkomen, waardoor ze schoon en comfortabel blijven tijdens het rijden. Dit is belangrijk, omdat modder en water niet alleen ongemakkelijk kunnen zijn, maar ook het zicht kunnen belemmeren, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Hoewel het Trivio - Spatbord MTB Mudflap Mountainbike vele voordelen biedt, zijn er enkele mogelijke beperkingen. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat het spatbord mogelijk niet zo stevig is als ze hadden gehoopt, vooral bij ruw terrein of hoge snelheden. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat het spatbord stevig is bevestigd voordat ik op pad ga.

Al met al is het Trivio - Spatbord MTB Mudflap Mountainbike een uitstekende keuze voor mountainbikers zoals ik die graag door modderige omstandigheden rijden. Het biedt effectieve bescherming tegen opspattend water en modder, is eenvoudig te bevestigen en gaat lang mee. Hoewel er enkele mogelijke beperkingen zijn, zijn de voordelen van dit spatbord duidelijk en maakt het een waardevolle toevoeging aan mijn mountainbike-uitrusting. 🚵‍️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. SKS spatbordset FatBike Fat Board

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SKS spatbordset FatBike Fat Board

 • list plusEenvoudige montage zonder gereedschap
 • list plusVerstelbaarheid voor een perfecte pasvorm
 • list plusEffectieve bescherming tegen vuil en modder

Nadelen SKS spatbordset FatBike Fat Board

 • list plusGeen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar
 • list plusCompatibiliteit met fiets en banden kan een beperking zijn

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.94
Functionaliteit
7.92
Gebruiksgemak
7.66
De SKS spatbordset FatBike Fat Board is echt iets voor mij, een fietser die graag off-road rijdt met dikke banden. Met deze spatbordenset hoef ik me geen zorgen te maken over modder en vuil dat mijn fiets en kleding vies maakt tijdens mijn avontuurlijke ritten.

Wat deze spatbordenset zo bijzonder maakt, is het eenvoudige montagesysteem. Het voorspatbord wordt met klittenband stevig vastgemaakt aan de onderbuis, terwijl het achterspatbord wordt bevestigd met een supersterke powerstrap. Geen gedoe met gereedschap, gewoon snel en gemakkelijk te installeren.

Maar wat deze spatbordenset echt onderscheidt, is het tweevoudige scharnier op het achterspatbord. Hierdoor kan ik het spatbord eenvoudig aanpassen aan de vorm van mijn frame, voor een perfecte pasvorm. En de rubberen pads tussen het spatbord en het frame zorgen ervoor dat het stevig op zijn plaats blijft en mijn fiets beschermt.

Met een lengte van 480 mm zijn zowel het voor- als het achterspatbord groot genoeg om effectief vuil en modder tegen te houden. Dit is vooral belangrijk als ik met dikke banden rijd, omdat die meer vuil kunnen opspatten. En de extra breedte van de spatborden draagt bij aan hun doeltreffendheid.

Deze spatbordset weegt ongeveer 360 gram, wat best licht is voor zo'n grote set. Dat is belangrijk voor mij, omdat ik graag snelheid maak tijdens mijn off-road ritten.

De SKS spatbordset FatBike Fat Board komt van SKS, een bekende fabrikant van hoogwaardige fietsaccessoires. SKS heeft een lange geschiedenis in de fietsindustrie en staat bekend om zijn kwaliteit en innovatie. Deze spatbordenset is weer een voorbeeld van hun voortdurende streven naar verbetering en prestatie.

Hoewel er geen specifieke gebruikersbeoordelingen beschikbaar zijn voor deze spatbordset, kunnen we ervan uitgaan dat SKS-producten over het algemeen van hoge kwaliteit en functioneel zijn. Deze spatbordenset is ontworpen voor fietsers die de uitdaging van off-road rijden aangaan en betrouwbare bescherming tegen vuil en modder nodig hebben.

Al met al is de SKS spatbordset FatBike Fat Board een geweldige keuze voor fietsers met dikke banden. De eenvoudige montage, verstelbaarheid, effectieve bescherming tegen vuil en modder, en het lichte gewicht maken deze spatbordenset een must-have accessoire voor off-road avonturen. Zorg er wel voor dat deze spatbordenset compatibel is met je fiets en banden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. XLC MGC-25 Spatbord MTB Set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen XLC MGC-25 Spatbord MTB Set

 • list plusEenvoudige installatie met handige snelspannerbevestiging
 • list plusDuurzaam en bestand tegen ruwe omstandigheden
 • list plusBiedt volledige bescherming tegen opspattend vuil

Nadelen XLC MGC-25 Spatbord MTB Set

 • list plusMogelijk niet perfect passend op elke fiets

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.57
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
6.88
De XLC MGC-25 Spatbord MTB Set is een must-have accessoire voor mij als mountainbiker die graag offroad gaat en in modderige omstandigheden rijdt. Deze spatbordenset beschermt mijn fiets en kleding tegen opspattend water, modder en zand, zodat ik altijd schoon blijf tijdens mijn avontuurlijke ritten.

Wat deze spatbordenset echt onderscheidt, is hoe makkelijk ze te installeren zijn. Met de handige snelspannerbevestiging kan ik de spatborden zonder gereedschap heel gemakkelijk aan de vorkkroon en zadelpen van mijn fiets bevestigen. Het monteren en verwijderen van de spatborden is een fluitje van een cent, wat vooral handig is als ik mijn spatborden regelmatig wil aanpassen aan verschillende weersomstandigheden.

Een ander geweldig kenmerk van de XLC MGC-25 Spatbord MTB Set is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Deze spatborden zijn gemaakt van een sterk en duurzaam 2-componentenmateriaal, waardoor ze bestand zijn tegen ruige omstandigheden. Ik kan erop vertrouwen dat deze spatborden zelfs tijdens mijn meest intensieve mountainbikeritten heel blijven.

De set bestaat uit een spatbord voor de voorvork en een spatbord voor het achterwiel, zodat ik volledige bescherming heb tegen opspattend vuil. Het spatbord voor de voorvork voorkomt dat modder en water omhoog spatten en mijn zicht belemmeren, terwijl het achterspatbord voorkomt dat vuil op mijn rug of achterwerk belandt.

De XLC MGC-25 Spatbord MTB Set is geschikt voor mountainbikes met een wielmaat van 26 tot 29 inch, dus hij past op een breed scala aan fietsen.

Hoewel er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kan ik op basis van de productbeschrijving concluderen dat de XLC MGC-25 Spatbord MTB Set een betrouwbaar en duurzaam accessoire is voor mountainbikers zoals ik. De eenvoudige installatie, sterke materiaalkeuze en volledige bescherming tegen opspattend vuil maken dit een aantrekkelijke keuze voor mij als ik graag offroad ga.

Het enige mogelijke nadeel dat ik kan bedenken, zonder gebruikersrecensies, is dat de spatborden mogelijk niet perfect passen op elke fiets. Het is altijd verstandig om de afmetingen van je fiets te controleren en contact op te nemen met de fabrikant als je twijfels hebt over de compatibiliteit.

Kortom, de XLC MGC-25 Spatbord MTB Set biedt mij de perfecte combinatie van gebruiksgemak, duurzaamheid en bescherming tegen opspattend vuil. Het is een uitstekende keuze voor mij als mountainbiker die graag schoon en beschermd wil blijven tijdens mijn offroad avonturen. 🚵️️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. XLC MGC-03 Spatbord MTB Set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen XLC MGC-03 Spatbord MTB Set

 • list plusUitstekende bescherming tegen opspattend vuil, water en modder.
 • list plusGebruiksvriendelijk en eenvoudig te monteren met meegeleverde L-houder.
 • list plusGeschikt voor fietsen met velgremmen en wielmaten van 24 tot 26 inch.

Nadelen XLC MGC-03 Spatbord MTB Set

 • list plusMaximale bandbreedte van 55 mm kan beperkend zijn voor fietsers met bredere banden.
 • list plusBevestiging van de spatborden kan problematisch zijn voor sommige fietsmodellen.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.82
Functionaliteit
7.43
Gebruiksgemak
7.2
Ik ben enthousiast om mijn nieuwe XLC MGC-03 Spatbord MTB Set te introduceren, een must-have toevoeging aan mijn mountainbike-uitrusting. Dit spatbordenset is speciaal ontworpen voor wielen van 24 tot 26 inch en banden tot 55 mm breed, waardoor ik me tijdens mijn avontuurlijke ritten geen zorgen hoef te maken over opspattend vuil en water. Met zowel een voor- als achterspatbord, biedt deze set me volledige bescherming waar ik naar op zoek ben.

Het gebruiksgemak van deze spatborden is echt indrukwekkend. Dankzij de meegeleverde L-houder kan ik ze eenvoudig op mijn frame monteren en net zo makkelijk weer verwijderen. En het beste is, ze zijn ook geschikt voor fietsen met velgremmen, waardoor ze super veelzijdig zijn. Ik waardeer echt de handigheid en effectiviteit van deze spatborden.

XLC staat bekend om kwaliteit en innovatie, en deze spatbordenset is daar een perfect voorbeeld van. Het is duidelijk dat dit merk niet zomaar een merk is, maar eerder een levensstijl, gericht op het bieden van alles wat een fietser nodig heeft om veilig en zorgeloos te kunnen fietsen.

Hoewel ik echt dol ben op deze spatborden, moet ik wel vermelden dat de maximale bandbreedte van 55 mm beperkend kan zijn voor fietsers met bredere banden. Ook kan de bevestiging van de spatborden problematisch zijn voor sommige fietsmodellen, afhankelijk van de frame- en remontwerpen.

Al met al biedt de XLC MGC-03 Spatbord MTB Set uitstekende bescherming en gebruiksgemak voor mijn mountainbike-avonturen. Het is een betrouwbare en effectieve toevoeging aan mijn uitrusting, en ik kan niet wachten om het uit te proberen tijdens mijn volgende rit! 🚵‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Mountainbike spatborden. Er zijn immers 1789 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!