Bestenu

Je Soundbar Aansluiten Doe je Zo!

Een soundbar zorgt voor beter geluid, maar hoe sluit je deze aan? Lees het hier.

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Je Soundbar Aansluiten Doe je Zo!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Hallo daar, beste lezers! Vandaag nemen we een kijkje naar een magisch stukje technologie: de soundbar en hoe je deze aansluit. Weet je wat dat is? Nee? Geen probleem, we duiken zo meteen in het diepe. 

Als jij net als ik een melodie-liefhebbend mens bent, dan weet je dat goed geluid bijna net zo belangrijk is als een lekker kopje koffie in de ochtend. 

Wat is een soundbar en hoe werkt het?

Een soundbar is een soort luidspreker die je televisiegeluid naar ongekende hoogtes tilt. Het is alsof je van een Fiat 500 naar een Ferrari gaat, maar dan voor je oren. 

Deze slanke, langwerpige geluidskanonnen zorgen voor een beter geluid dan de ingebouwde luidsprekers van je televisie. Maar hoe sluit je zo'n soundbar aan? Geen zorgen, ik leg het je haarfijn uit in drie korte stappen!

Hoe sluit je een soundbar aan?

Er zijn verschillende manieren om je soundbar aan te sluiten. Ik bespreek ze hieronder.

Aansluiten via een optische kabel

De eerste manier om je soundbar aan te sluiten is met een optische kabel. Deze dunne, flexibele kabels zijn net zo fragiel als een glazen schoentje, maar zorgen voor een helder geluid dat je doet wegdromen naar sprookjesland.

  1. Zoek de optische poort op je televisie en je soundbar.
  2. Verbind deoptische kabel met beide poorten.
  3. Zet je televisie en soundbar aan, en selecteer de optische ingang op je soundbar.

Aansluiten via HDMI-ARC

De tweede optie is het aansluiten via HDMI-ARC of HDMI-earc. Dit is net als een high-five tussen je televisie en je soundbar, maar dan met kabels in plaats van handen.

  1. Zoek de HDMI-ARC-poort op je televisie en je soundbar.
  2. Verbind een HDMI-kabel met beide HDMI-ARC-poorten.
  3. Zet je televisie en soundbar aan, en selecteer de HDMI-ARC ingang op je soundbar.

Aansluiten via Bluetooth (AUX)

De laatste manier om je soundbar aan te sluiten is via Bluetooth. Dit is net als telepathie, maar dan voor je apparaten.

  1. Zet je televisie en soundbar aan.
  2. Schakel Bluetooth in op je televisie en je soundbar.
  3. Zoek en selecteer de soundbar in de lijst met beschikbare apparaten op je televisie.
  4. Geniet van draadloos geluid!

Conclusie

Zo, nu ben je helemaal klaar om je soundbar aan te sluiten. Of je nu kiest voor een optische kabel, HDMI-ARC of Bluetooth, één ding is zeker: je zult nooit meer hetzelfde luisteren naar je favoriete shows en films.