Bestenu

Sonos Installeren? Dat doe je Zo!

Je Sonos installeren is zo gepiept. Lees hieronder meer.

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Sonos Installeren? Dat doe je Zo!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Sonos staat bekend om zijn hoogwaardige draadloze speakers en gebruiksvriendelijke installatieproces. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw Sonos-speaker installeert en aansluit. 

Info

Sonos installeren en aansluiten is eenvoudig. Download de Sonos-app, sluit je speaker aan op het stopcontact, open de app en volg de instructies om je speaker te verbinden met je Wi-Fi-netwerk en muziekdiensten.

Stap voor stap je Sonos aansluiten

Lees hieronder hoe je stap voor stap je Sonos aansluit.

 1. Download de Sonos-app op je smartphone of tablet.
 2. Sluit je Sonos speaker aan op het stopcontact.
 3. Open de Sonos-app en volg de instructies om je speaker te verbinden met je Wi-Fi-netwerk.
 4. Voeg muziekdiensten toe en geniet van je Sonos speaker. Soms is het nodig je Sonos te resetten.

Download de Sonos-app 

Ga naar de App Store (iOS) of Google Play Store (Android) op je smartphone of tablet en zoek naar de Sonos-app. Download en installeer de app op je apparaat. Sonos koppel je ook aan je tv.

Sluit je Sonos speaker aan op het stopcontact

Pak je Sonos-speaker en sluit deze aan op een stopcontact met de meegeleverde stroomkabel. Wacht tot het LED-lampje op de speaker begint te knipperen, wat aangeeft dat de speaker klaar is voor installatie. Wist je dat je ook YouTube af kunt spelen op je Sonos?

Open de Sonos-app en volg de instructies

 1.  Open de Sonos-app op je smartphone of tablet en tik op 'Aan de slag' of 'Get Started'.
 2. Maak een Sonos-account aan of log in met je bestaande account.  
 3. Selecteer 'Een nieuw Sonos-systeem instellen' en tik op 'Doorgaan'. 
 4. De app zoekt nu naar je Sonos speaker. Zodra deze is gevonden, selecteer je de speaker en tik je op 'Doorgaan'. 
 5. Volg de instructies op het scherm om je speaker te verbinden met je Wi-Fi-netwerk. Voer indien nodig het wachtwoord van je Wi-Fi-netwerk in en tik op 'Verbinden'. 
 6. Als de speaker succesvol is verbonden met jeWi-Fi-netwerk, wordt dit bevestigd in de app. Je kunt nu de speaker een naam geven, bijvoorbeeld 'Woonkamer' of 'Slaapkamer', zodat je deze gemakkelijk kunt herkennen en bedienen.
 7. Voeg muziekdiensten toe en geniet van je Sonos speaker

Streamingdienst kiezen

 1. In de Sonos-app, tik op 'Muziekdiensten toevoegen' of ga naar 'Instellingen' > 'Diensten & spraak'.  
 2. Kies je favoriete muziekdienst(en), zoals Spotify, Apple Music of Deezer, en voeg deze toe aan je Sonos-systeem door in te loggen met je accountgegevens.  
 3. Nu kun je muziek afspelen via je Sonos speaker! Zoek naar nummers, afspeellijsten of radiostations in de Sonos-app en selecteer je speaker om het afspelen te starten.

Conclusie 

Het installeren en installeren van een Sonos-speaker is een fluitje van een cent. Met het bovenstaande stappenplan en de uitgebreide uitleg ben je in een mum van tijd klaar om van je muziek te genieten met de geweldige geluidskwaliteit die Sonos biedt. 

Download de Sonos-app, sluit je speaker aan, volg de instructies en voeg je favoriete muziekdiensten toe. Daarna kun je achterover leunen, ontspannen en genieten van het superieure geluid van je Sonos-speaker.