Bestenu

Muren Schoonmaken als een Pro: Stap-voor-stap Handleiding

Alles schoon, ook je muur!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Muren Schoonmaken als een Pro: Stap-voor-stap Handleiding

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Hey daar, schoonmaakliefhebber! Hoe vaak heb je je muren schoongemaakt? We snappen het als het een tijdje geleden is. Maar geen zorgen, we helpen je. Vuil en vlekken op je muren kunnen de uitstraling van je huis verminderen. 

Dus, laten we aan de slag gaan met het schoonmaken van die muren! In dit artikel geven we je een stap-voor-stap handleiding voor het schoonmaken van je muren, evenals enkele handige tips.

Voorbereiding

Laten we beginnen met het verzamelen van onze benodigdheden. Je hebt een emmer warm water, een zachte spons of doek, en een mild reinigingsmiddel nodig. Zorg er ook voor dat je je muren van tevoren stofvrij maakt met een stofdoek.

Schimmel op de muur? Geen nood, schimmel verwijderen is niet moeilijk. Gladde muren hebben minder snel last van schimmel. Geen gladde muur? Geen probleem, lees hier hoe je je muur glad maakt.

Begin bij het plafond

Begin met het schoonmaken van de bovenkant van je muur, bijvoorbeeld de randen bij het plafond. Werk van boven naar beneden, anders valt het vuil op de lagere delen van de muur en moet je opnieuw beginnen. Maak de spons of doek nat in het warme water en wring hem uit voordat je begint met schoonmaken.

Werk in secties

Maak je muur schoon in secties van ongeveer een vierkante meter. Bevochtig de spons of doek in het warme water en wring deze uit voordat je begint met het schoonmaken van elke sectie. 

Breng vervolgens het milde reinigingsmiddel aan op de spons of doek en begin met het schoonmaken van de sectie.

Spoel en droog

Spoel de sectie af met schoon water om het reinigingsmiddel te verwijderen. Gebruik een schone, droge doek om de sectie droog te wrijven voordat je doorgaat naar de volgende sectie. Herhaal dit proces totdat je alle secties van je muur hebt schoongemaakt. Soms is het nodig gaten te vullen en daarna je muur opnieuw te verven

Tips

  • Test het reinigingsmiddel op een klein, onopvallend gebied voordat je begint met schoonmaken om er zeker van te zijn dat het de verf of het behang niet beschadigt.
  • Gebruik geen schurende materialen, zoals staalwol of schuursponsjes, omdat deze krassen kunnen veroorzaken op je muur.
  • Als je hardnekkige vlekken of vuil hebt, kun je een pasta maken van zuiveringszout en water en deze voorzichtig aanbrengen op het vuil voordat je begint met schoonmaken.
  • Gebruik niet te veel water, want dit kan de verf of het behang beschadigen en kan leiden tot schimmel of vochtproblemen.

Conclusie

En voila! Met deze stap-voor-stap handleiding en handige tips kan je je muren gemakkelijk en efficiënt schoonmaken. Het regelmatig schoonmaken van je muren kan niet alleen de uitstraling van je huis verbeteren, maar ook de levensduur van je verf of behang verlengen. Bedankt voor het lezen!