Bestenu

Gps werkt Niet op Android: Praktische Oplossingen voor Jouw Probleem

Heb je problemen met je gps op je Androidtoestel? Ontdek hoe je gps-instellingen controleert, energiebesparingsmodus uitschakelt en handige apps gebruikt om je gps-prestaties te verbeteren. Lees het artikel voor meer tips! #Android #GPSProblemen

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Gps werkt Niet op Android: Praktische Oplossingen voor Jouw Probleem

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

🤔 Worstel je met een gps die niet werkt op je Android-toestel, of heb je last van onnauwkeurige locatiegegevens? Maak je geen zorgen, je bent niet alleen! In dit artikel duiken we in de wereld van gps-problemen op Android-apparaten, zodat jij weer feilloos je weg kunt vinden. 

We geven je handige stap-voor-stap instructies en praktische tips om de meest voorkomende problemen op te lossen. Dus laten we samen die vervelende gps-problemen te lijf gaan!️

Belangrijkste punten samengevat:

 • Controleer je gps-instellingen en zorg ervoor dat locatiediensten zijn ingeschakeld en apps toestemming hebben om deze te gebruiken.
 • Schakel de energiebesparingsmodus uit en herstart je Android-apparaat om gps-prestaties te verbeteren.
 • Gebruik apps zoals GPS Status & Toolbox en schakel Google Locatienauwkeurigheid in voor betere gps-prestaties.

Waarom doet mijn gps het niet op mijn Androidtoestel?

Er zijn verschillende redenen waarom de gps op je Androidtoestel niet goed werkt. Het kan te maken hebben met softwareproblemen, hardwareproblemen of instellingen. Om te begrijpen hoe gps werkt op Android-apparaten, moet je weten dat het afhankelijk is van satellietsignalen en je telefooninstellingen. 

Enkele veelvoorkomende problemen met gps op Android-telefoons zijn bijvoorbeeld het niet kunnen inschakelen van locatiediensten. In dat geval is het handig om te weten hoe je locatie aanzet op een iPad.

 1. Controleer eerst je gps-instellingen

Laten we beginnen met het controleren van je gps-instellingen op je Android-toestel. Ga naar "Instellingen" > "Locatie" (of "Biometrische gegevens en beveiliging" op sommige apparaten) en zorg ervoor dat de schakelaar voor locatiediensten is ingeschakeld. 

Vervolgens kun je de nauwkeurigheidsinstellingen aanpassen door op "Geavanceerd" of "Locatiemodus" te tikken en te kiezen voor "Hoge nauwkeurigheid". Hiermee worden zowel gps als wifi- en mobiele netwerken gebruikt om je locatie te bepalen. 🎯 

Het is ook belangrijk om te controleren of de apps die gps gebruiken, zoals live locatie op WhatsApp, toestemming hebben om locatiediensten te gebruiken. Ga naar "Instellingen" > "Apps" > "Toestemmingen" en zorg ervoor dat de gewenste apps toegang hebben tot je locatie.

 1. Schakel de energiebesparingsmodus uit

De energiebesparingsmodus op je Androidtoestel kan ook invloed hebben op je gps-prestaties. 

Wanneer deze modus is ingeschakeld, kan het zijn dat gps minder nauwkeurig is of niet goed werkt. Om de energiebesparingsmodus uit te schakelen, ga je naar "Instellingen" > "Batterij" (of "Apparaatonderhoud" > "Batterij" op sommige apparaten) en schakel je de energiebesparingsmodus uit. Zo kan je gps weer op volle kracht werken!

 1. Herstart je Android-apparaat

Soms kan een eenvoudige herstart van je Android-apparaat het probleem met de gps oplossen. Het is vooral handig als je snel een locatie zoekt en geen tijd hebt voor uitgebreide probleemoplossing. 

Houd de aan/uit-knop ingedrukt en kies "Herstart" of "Opnieuw opstarten" op het scherm. Zodra je apparaat weer is opgestart, controleer je of je gps weer naar behoren werkt. Probeer deze stappen eens uit en hopelijk is je gps-probleem snel opgelost! Veel succes! 🍀

 1. Update de software van je Androidtelefoon

Soms kunnen gps-problemen veroorzaakt worden door verouderde software op je Androidtoestel. Het updaten van de software kan helpen om eventuele bugs of problemen op te lossen die invloed hebben op de gps-prestaties. 

Bovendien zorgt het updaten van je telefoon ervoor dat je toestel soepel blijft werken en dat je optimaal gebruik kunt maken van een goed navigatiesysteem. Om je Android-telefoon te updaten naar de nieuwste versie, volg je deze stappen:

 1. Ga naar de 'Instellingen' van je telefoon.
 2. Scroll naar beneden en tik op 'Systeem'.
 3. Tik op 'Geavanceerd' en vervolgens op 'Systeemupdate'.
 4. Controleer of er updates beschikbaar zijn en installeer deze indien nodig.

Het is belangrijk om je telefoon regelmatig te updaten, zodat je altijd over de nieuwste functies en beveiligingspatches beschikt. Dit helpt om je telefoon optimaal te laten presteren en eventuele gps-problemen te voorkomen.

 1. Verbeter de gps-prestaties met GPS Status & Toolbox

Een andere manier om gps-problemen op je Androidtelefoon op te lossen, is door gebruik te maken van de app GPS Status & Toolbox. Deze handige app helpt je bij het verbeteren van de gps-prestaties en biedt nuttige informatie over je gps-ontvangst.️ Enkele belangrijke functies van GPS Status & Toolbox zijn:

 • Weergave van gps-coördinaten, snelheid en hoogte.
 • Mogelijkheid om A-GPS-gegevens te downloaden voor een snellere gps-fix.
 • Kompas en hellingsmeter om je oriëntatie te bepalen.

Om GPS Status & Toolbox te gebruiken voor het oplossen van gps-problemen, volg je deze stappen:

 1. Download en installeer de app uit de Google Play Store.
 2. Open de app en wacht tot je telefoon verbinding maakt met de satellieten.
 3. Controleer of de gps-ontvangst verbetert en pas indien nodig de instellingen aan.

Met deze app kun je niet alleen gps-problemen oplossen, maar ook zorgen voor het krijgen van gps-coördinaten op je Android-foto's. Handig, toch?

 1. Reset je netwerkinstellingen

Als je gps nog steeds niet goed werkt, kan het resetten van je netwerkinstellingen helpen om het probleem op te lossen. Dit kan namelijk invloed hebben op de communicatie tussen je telefoon en de gps-satellieten. 📡 Om je netwerkinstellingen te resetten op je Android-telefoon, volg je deze stappen:

 1. Ga naar de 'Instellingen' van je telefoon.
 2. Tik op 'Systeem' en vervolgens op 'Reset opties'.
 3. Kies 'Netwerkinstellingen resetten' en bevestig de actie.

Let op: door het resetten van je netwerkinstellingen kunnen opgeslagen wifi-netwerken en gekoppelde Bluetooth-apparaten verloren gaan. Dit betekent dat je mogelijk opnieuw verbinding moet maken met je gps Apple Watch zonder Wi-Fi of andere apparaten. Maar geen zorgen, het is het waard als het je gps-probleem oplost!

 1. Gebruik DroidKit om Androidproblemen op te lossen

DroidKit️ is een geweldig hulpmiddel voor het oplossen van allerlei Android-problemen, inclusief die vervelende gps-problemen. Het biedt een reeks krachtige functies die je helpen bij het oplossen van problemen met je telefoon zonder al te veel gedoe. De belangrijkste functies van DroidKit zijn:

 • Herstellen van systeemproblemen
 • Gegevensherstel
 • Telefoonontgrendeling
 • App-beheer

Met DroidKit kun je gps-problemen oplossen en andere Android-problemen aanpakken, zoals het volgen van je koffer. Gewoon het programma downloaden, je telefoon verbinden, en de instructies op het scherm volgen. Binnen een mum van tijd werkt je gps weer als een zonnetje!

 1. Schakel Google Locatienauwkeurigheid in

Google Locatienauwkeurigheid is een handige functie die je gps-prestaties kan verbeteren. Het maakt gebruik van Wi-Fi, mobiele netwerken en andere sensoren om je locatie nauwkeuriger te bepalen. Zo schakel je Google Locatienauwkeurigheid in op je Android-telefoon:

 1. Open de 'Instellingen' app
 2. Tik op 'Locatie'
 3. Zet de schakelaar op 'Aan' (indien nog niet ingeschakeld)
 4. Tik op 'Geavanceerd'
 5. Tik op 'Google Locatienauwkeurigheid'
 6. Zet de schakelaar op 'Aan'

Door Google Locatienauwkeurigheid in te schakelen, profiteer je van betere gps-gebruik en het gebruik van een gps in plaats van een telefoon. Het is zeker de moeite waard om deze functie te gebruiken als je vaak gps nodig hebt. 🌍

Voorkom toekomstige gps-problemen op je Androidtelefoon

Voorkomen is beter dan genezen, toch? Hier zijn enkele tips om gps-problemen op je Android-telefoon te voorkomen.

 • Houd je software up-to-date: zorg ervoor dat je telefoon altijd de nieuwste systeemupdates heeft
 • Controleer regelmatig je instellingen: neem de tijd om je gps-instellingen te controleren en eventuele wijzigingen aan te brengen
 • Gebruik betrouwbare apps: kies voor apps en hulpmiddelen die specifiek zijn ontworpen om gps-prestaties te monitoren en te verbeteren, zoals GPS Status & Toolbox

Door deze tips te volgen, zorg je ervoor dat je Android-telefoon altijd klaar is voor actie en je gps werkt als een geoliede machine. Veel plezier met navigeren!

Conclusie

Zo, daar heb je het! Hopelijk zijn je gps-problemen nu als sneeuw voor de zon verdwenen. Mocht je toch nog steeds problemen ondervinden, aarzel dan niet om hulp te vragen aan vrienden, familie of zelfs online forums. 

Weet dat je met de tips uit dit artikel in ieder geval al goed op weg bent naar een goed werkende gps op je Android-toestel. Veel succes, en vergeet niet om nog even verder rond te neuzen op onze website voor meer behulpzame artikelen!###