Bestenu

Wat is de beste eczeemdeken van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het kopen van een goede eczeemdeken is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste eczeemdeken van 2023? Na het testen van 179 eczeemdekens kwam de Harry's Horse Eczeem/vliegendeken UV 3 als beste uit onze eczeemdeken-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de eczeemdekens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 eczeemdekens-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame eczeemdeken-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste eczeemdekens

1Score: 9.7
Harry's Horse Eczeem/vliegendeken UV 3
Beste Eczeemdeken voor zomer
Harry's Horse Eczeem/vliegendeken UV 3
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
QHP Eczeemdeken - Zebra Print
QHP Eczeemdeken - Zebra Print
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
QHP Eczeemdeken - maat 155/205 brown
QHP Eczeemdeken - maat 155/205 brown
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
QHP Eczeemdeken - maat 100/135 brown
QHP Eczeemdeken - maat 100/135 brown
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Harry's Horse Eczeem/vliegendeken UV
Harry's Horse Eczeem/vliegendeken UV
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
QHP Eczeemdeken Zebra - maat 115 - zebra
QHP Eczeemdeken Zebra - maat 115 - zebra
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
BR Eczeemdeken m/geïntegreerde Hals 1
Beste koop
BR Eczeemdeken m/geïntegreerde Hals 1
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Epplejeck Eczeemdeken Itch Free Full Neck Grijs - Grijs - 195
Epplejeck Eczeemdeken Itch Free Full Neck Grijs - Grijs - 195
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Epplejeck Eczeemdeken - Eczeemdeken - Bruin - mt. 125
Epplejeck Eczeemdeken - Eczeemdeken - Bruin - mt. 125
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Bucas Sweet-itch Silver - maat 140/191 - silver
Bucas Sweet-itch Silver - maat 140/191 - silver
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Eczeemdeken Koopgids

Als paardeneigenaar wil je natuurlijk het beste voor je geliefde viervoeter. En als je paard last heeft van eczeem, dan is een eczeemdeken de beste keuze om je paard te beschermen tegen insectenbeten en om de huid te kalmeren. Kies de beste eczeemdeken voor je paard en geniet samen van comfortabele en zorgeloze dagen!

Hoe werkt een eczeemdeken?

Een eczeemdeken werkt eigenlijk op twee manieren: het biedt bescherming tegen insecten en het helpt de huid van het paard te kalmeren en te genezen.

Allereerst, de bescherming tegen insecten. Eczeemdeken is ontworpen om paarden met eczeem te beschermen tegen de steken van insecten zoals muggen. 

Deze insecten veroorzaken mogelijk een allergische reactie bij paarden met eczeem, waardoor de huid geïrriteerd ontstoken raakt. Door het dragen van een eczeemdeken is het lichaam van het paard bedekt en dat vermindert de kans op steken van insecten.

Daarnaast, het kalmeren en genezen van de huid. Eczeemdeken is gemaakt van materialen die zacht zijn voor de huid en de ademhaling van het paard ondersteunen. De stof is vaak hypoallergeen en helpt om de huid te kalmeren en genezen, doordat het irritatie vermindert en voorkomt dat het paard gaat schuren.

Aankoopcriteria

Er zijn een paar belangrijke dingen waarop je moet letten bij het kopen van een eczeemdeken voor je paard:

 • Maat: zorg ervoor dat je de juiste maat eczeemdeken koopt voor je paard. Een deken die te groot of te klein is, is oncomfortabel voor het paard beperkt mogelijk zijn bewegingsvrijheid.
 • Materiaal: kies een eczeemdeken die gemaakt is van zachte, ademende materialen die hypoallergeen zijn en de huid van je paard niet irriteren. Ook dient het materiaal sterk genoeg te zijn om te voorkomen dat het paard door de deken heen schuurt.
 • Pasvorm: de eczeemdeken moet goed aansluiten op het lichaam van je paard, zonder te strak of te los te zitten. Zorg ervoor dat de deken niet te ver naar achteren of naar voren zakt, en dat deze goed blijft zitten tijdens het bewegen.
 • Bescherming: de eczeemdeken behoort bescherming bieden tegen insectenbeten. Controleer of de deken bedekt wat bedekt dient te zijn en of er geen openingen zijn waar insecten doorheen kruipen.
 • Duurzaamheid: de eczeemdeken behoort te sterk en duurzaam zijn, zodat hij lang meegaat en bestand is tegen het dagelijkse gebruik en wassen.
 • Extra functies: er zijn eczeemdekens die over extra functies beschikken, zoals een halsstuk of buikflap. Als je paard extra bescherming nodig heeft op bepaalde delen van het lichaam, is dit al snel een goede optie.

Door hierop te letten, zorg je ervoor dat je paard de best mogelijke bescherming en comfort heeft tijdens het dragen van de eczeemdeken.

Materiaal

Er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor een eczeemdeken, afhankelijk van de behoeften van je paard. Hieronder vind je enkele materialen waarvan veel eczeemdekens gemaakt zijn:

 • Katoen: katoen is een natuurlijk materiaal dat zacht en ademend is, waardoor het ideaal is voor paarden met een gevoelige huid. Het is een hypoallergeen materiaal dat geen irritatie of jeuk veroorzaakt, waardoor het een uitstekende keuze is voor paarden met eczeem.
 • Polyester: polyester is een synthetisch materiaal dat duurzaam en licht is. Het droogt snel en is bestand tegen schuren en slijtage, waardoor het een goede keuze is voor paarden die veel tijd buiten doorbrengen.
 • Mesh: mesh is een dun en ademend materiaal dat men gebruikt bij het maken van eczeemdekens om te voorkomen dat insecten het paard steken. Het is een lichtgewicht materiaal dat geen warmte vasthoudt en het paard koel houdt in warme omstandigheden.
 • Wol: wol is een natuurlijk materiaal dat warmte vasthoudt en vocht afvoert, waardoor het een uitstekende keuze is voor eczeemdekens in koudere klimaten. Het is zacht en comfortabel voor het paard en biedt bescherming tegen insectenbeten.

Kortom, er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor een eczeemdeken, afhankelijk van de behoeften van je paard. Katoen, polyester, mesh en wol zijn enkele van de meest gebruikte materialen bij het maken van eczeemdekens. 

Het is belangrijk om een materiaal te kiezen dat hypoallergeen is en de huid van het paard niet irriteert, terwijl het tegelijkertijd voldoende bescherming biedt tegen insectenbeten en comfortabel is voor het paard.

Hoe gebruik je een eczeemdeken?

Hier zijn enkele algemene stappen om een eczeemdeken voor je paard te gebruiken:

 • Meet je paard: meet je paard om de juiste maat eczeemdeken te bepalen. Zorg ervoor dat je de maat zorgvuldig opneemt, zodat de deken goed past en het paard zich comfortabel beweegt.
 • Maak het paard schoon: maak het paard schoon voordat je de eczeemdeken aanbrengt. Hierdoor kan de deken goed op de huid van het paard liggen en biedt het de beste bescherming.
 • Doe de eczeemdeken aan: doe de eczeemdeken aan bij het paard, zorg ervoor dat de deken goed aansluit op het lichaam van het paard en geen plooien of vouwen heeft. Zorg er ook voor dat de deken voldoende bescherming biedt tegen insectenbeten en dat het paard vrij kan bewegen.
 • Controleer de deken: controleer regelmatig of de eczeemdeken nog steeds goed past en of er geen schade of slijtage is ontstaan. Repareer of vervang de deken indien nodig.
 • Verwijder de deken: verwijder de eczeemdeken regelmatig om de huid van het paard te laten ademen en om de deken schoon te maken. Was de deken volgens de instructies op het etiket.

Door deze stappen te volgen, maakt je paard veilig en comfortabel gebruik maken van de eczeemdeken en geniet hij van de voordelen van bescherming tegen insectenbeten en kalmering van de huid.

hero illustration

Hoe testen we eczeemdekens?

Om de beste eczeemdeken te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze eczeemdeken-test hebben we 179 eczeemdekens geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze eczeemdeken-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze eczeemdeken-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen eczeemdeken-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste eczeemdeken in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 179 eczeemdekens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste eczeemdekens op een rij

1. Beste Eczeemdeken voor zomer: Harry's Horse Eczeem/vliegendeken UV 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.4

Ben je op zoek naar een eczeemdeken die volledige bescherming biedt tegen de zon, dazen en andere insecten? Dan is de Harry's Horse Eczeem/vliegendeken UV 3 een goede optie. Deze zilverkleurige deken heeft speciale UV-bescherming die de zon goed reflecteert, waardoor je paard optimaal beschermd is tegen de zonnestralen. Bovendien heeft de deken een hals- en buikflap, zodat het hele lichaam van je paard beschermd is tegen vliegen en andere insecten. Het halsstuk is verstelbaar met 3 klittenband sluitingen, waardoor de deken goed aansluit op de nek van je paard.

Wat deze eczeemdeken echt onderscheidt van andere dekens is de combinatie van bescherming tegen de zon én insecten. Dit maakt de deken ideaal voor paarden met eczeem die gevoelig zijn voor zowel de zon als insectenbeten. Bovendien is de deken gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft het een perfecte pasvorm, waardoor het comfortabel is voor je paard om te dragen.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze eczeemdeken ook goed presteert in koudere temperaturen. Het biedt namelijk voldoende bescherming tegen koude wind en vochtigheid, terwijl het toch ademend blijft.

Een nadeel van deze eczeemdeken is dat het relatief duur is in vergelijking met andere dekens op de markt. Bovendien kan het in de zomermaanden warm zijn voor je paard om te dragen vanwege de extra bescherming tegen de zon.

Al met al is de Harry's Horse Eczeem/vliegendeken UV 3 een uitstekende keuze voor paarden met eczeem die gevoelig zijn voor zowel de zon als insecten. Het biedt volledige bescherming, heeft een goede pasvorm en biedt ook bescherming tegen koude wind en vochtigheid. Het enige nadeel is de prijs en het feit dat het in de zomer warm kan zijn voor je paard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. QHP Eczeemdeken - Zebra Print

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Deze eczeemdeken is voorzien van een vaste hals met elastische afsluiting, een brede buikflap met elastische, verstelbare singels en een ruime staartflap. De deken heeft kunststof sluitingen, en heeft een sluiting tussen de voorbenen voor de bevestiging van de buikflap. Uit onderzoek blijkt dat de zebraprint vliegen op afstand houdt doordat de gestreepte patronen licht reflecteren. De reflectie werkt irriterend voor insecten. Stofsamenstelling: 100% Polyester Eczeemdeken met fijne maas Ademende stof Vaste hals met elastische afsluiting Brede buikflap met verstelbare, elastische singels Ruime staartflap Kunststof sluitingen Elastische verstelbare bilkoorden Elastiek bij de nek, buikflap en achterbenen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 juni in huis

Bekijk prijs

3. QHP Eczeemdeken - maat 155/205 brown

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.5

De QHP Eczeemdeken is een must-have voor iedereen met een eczeem paard. Deze deken is gemaakt van 100% polyester en heeft een fijne maas, waardoor hij ademend is. De vaste hals met elastische afsluiting en de brede buikflap met verstelbare, elastische singels zorgen ervoor dat je paard comfortabel en goed beschermd is. De kunststof sluitingen en de sluiting tussen de voorbenen maken het gemakkelijk om de deken te bevestigen. Bovendien heeft deze deken een zebraprint, wat betekent dat vliegen op afstand gehouden worden. De elastische verstelbare bilkoorden en het elastiek bij de nek, buikflap en achterbenen zorgen ervoor dat de deken goed blijft zitten. Deze eczeemdeken is verkrijgbaar in de kleur bruin en in de maten 155 en 205. Een must-have voor iedereen met een eczeem paard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. QHP Eczeemdeken - maat 100/135 brown

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

Op zoek naar een eczeemdeken die je paard beschermt tegen vliegen en andere insecten? Dan is de QHP Eczeemdeken in maat 100/135 in de kleur brown misschien wel wat je zoekt! Deze deken is voorzien van een vaste hals met elastische afsluiting, een brede buikflap met verstelbare, elastische singels en een ruime staartflap. De kunststof sluitingen en sluiting tussen de voorbenen maken het geheel compleet.

Maar wat deze eczeemdeken echt uniek maakt, is de zebraprint die vliegen op afstand houdt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gestreepte patronen licht reflecteren en insecten irriteren. De fijne maas zorgt ervoor dat je paard kan blijven ademen en de elastische verstelbare bilkoorden en elastiek bij de nek, buikflap en achterbenen zorgen voor een goede pasvorm.

De verpakking van deze eczeemdeken is 55 cm breed en 11 cm hoog. Het materiaal is gemaakt van 100% polyester. De beste gebruiksomstandigheden voor deze deken zijn wanneer je paard last heeft van eczeem of andere huidaandoeningen die worden veroorzaakt door insectenbeten.

De voordelen van deze eczeemdeken zijn dat het een goede bescherming biedt tegen insectenbeten en dat het een goede pasvorm heeft door de verstelbare singels. Een klein nadeel kan zijn dat het wellicht niet geschikt is voor paarden die gevoelig zijn voor polyester.

Al met al is de QHP Eczeemdeken in maat 100/135 brown met zebraprint een goede keuze als je op zoek bent naar een eczeemdeken die je paard beschermt tegen insecten. De goede pasvorm en unieke zebraprint maken het een echte aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Harry's Horse Eczeem/vliegendeken UV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.8

Zilverkleurige eczeemdeken die volledige bescherming biedt tegen de zon , dazen en andere insecten. Met een speciale UV bescherming die de zon goed reflecteert. De deken heeft een hals en buikflap zodat het het paardenlichaam goed beschermt wordt tegen vliegen en andere insecten. Halsstuk verstelbaar met 3 klittenband sluitingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6. QHP Eczeemdeken Zebra - maat 115 - zebra

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.7

Deze eczeemdeken is voorzien van een vaste hals met elastische afsluiting een brede buikflap met elastische verstelbare singels en een ruime staartflap. De deken heeft kunststof sluitingen en heeft een sluiting tussen de voorbenen voor de bevestiging van de buikflap. Uit onderzoek blijkt dat de zebraprint vliegen op afstand houdt doordat de gestreepte patronen licht reflecteren. De reflectie werkt irriterend voor insecten. Stofsamenstelling: 100% Polyester Eczeemdeken met fijne maas Ademende stof Vaste hals met elastische afsluiting Brede buikflap met verstelbare elastische singels Ruime staartflap Kunststof sluitingen Elastische verstelbare bilkoorden Elastiek bij de nek buikflap en achterbenen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste koop: BR Eczeemdeken m/geïntegreerde Hals 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.9

Deze eczeem deken bedekt het paard op de meeste plaatsen, waardoor het paard tegen muggensteken wordt beschermd. Hierdoor is er minder kans op het ontstaan van zomereczeem. De deken moet 24-uur per dag gedragen worden, behalve tijdens het rijden. Naastde bescherming tegen insecten biedt de deken ook bescherming tegen zonlicht.De deken heeft een perfecte pasvorm en voorziet het paard, vanwege de elastischeinzetstukken, in volledige bewegingsvrijheid. De eczeem deken is antibacterieel,vermindert onaangename geuren en voorkomt verdere irritatie van de huid.Materiaal:69% polyamide/21% Polyester/10% Lycra, machinewasbaar tot 30º C

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 9 februari in huis

Bekijk prijs

8. Epplejeck Eczeemdeken Itch Free Full Neck Grijs - Grijs - 195

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Volledige bescherming van hoofd tot staart, ook geschikt voor paarden met zomereczeem, beschermt tegen vliegen en andere insecten, 1000 denier sterke polyester buitenstof, extra fijne maas en zeer goed ademend, nylon gevoerd borstgedeelte en manenkam, voorkomt schuurplekken en zorgt voor een glanzende vacht, extra lange, vaste hals met klittenbandsluitingen, uitsparingen voor de oren waardoor het halsgedeelte niet naar achteren kan schuiven en ook een gedeelte van het hoofd beschermd is, dubbele, verstelbare snelsluiting op de borst, extra lange onderkant met 3 rechte buiksingels, afneembare bilriemen, extra brede en lange staartflap, elastieksluiting aan de binnenkant van de staartflap om de staart door heen te halen, voorkomt omhoog waaien.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Epplejeck Eczeemdeken - Eczeemdeken - Bruin - mt. 125

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Volledige bescherming van hoofd tot staart, beschermt tegen uv-straling, vliegen en andere insecten, speciaal voor paarden met zomereczeem, voorkomt irritatie, nylon, extra fijne maas en zeer goed ademend, waterafstotend en sneldrogend, hele, vaste hals, hals en borst zijn compleet gesloten, zonder sluitingen (deken wordt over het hoofd heen aangetrokken), verstelbare elastische aansluiting bij de nek, met gesp verstelbaar op de schouders, om de voorkant optimaal aan te laten sluiten (omhoog te halen) op de borst, brede buikflap met clipsluiting, extra gesp tussen de voorbenen (van borst naar buik) zodat de buikflap niet kan verschuiven, elastische bilriemen , extra brede en lange staartflap, beschermt de staart , kan 24 uur per dag gedragen worden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. Bucas Sweet-itch Silver - maat 140/191 - silver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.9

Bij paarden met zomereczeem is preventie de sleutel tot succes: zorg ervoor dat u het probleem voor bent, door uw paard een deken op te doen voor het muggenseizoen begint. De unieke Sweet-Itch deken is gemaakt van een speciaal ontwikkelde stof diezelfs de kleinste insecten tegenhoudt. Er is extra aandacht besteed aan demanen- en staartgedeeltes om deze goed te beschermen en zo jeuk te voorkomen.Het ontwerp is een volledige ‘body cover’, met een halsstuk tot aan de oren omzo de manen volledig te beschermen. Een elastische, afneembare buikflapbeschermt de gehele onderbuik van het paard, van ellenboog tot kruis.Schouderplooien zorgen voor extra bewegingsvrijheid. Een grote staartflap bedektdit problematische gebied en voorkomt dat de kleine bijtende vliegen de staartbereiken. Bilkoorden houden de deken op zijn plaats en een overlappende,gevoerde borstflap zorgt ervoor dat de deken comfortabel blijft, ongeacht hoelang uw paard de deken draagt.Bucas Sweet-Itch Zebra biedt ook UV-bescherming en voorkomt zo zonnebrand enverkleuring van de vacht.Bucas adviseert het volgende:Meet uw paard vanaf het midden van de borst over de schouder tot en met hetverste deel van de bil. Als u uw paard gemeten heeft, kies dan de maat die hetdichtste bij de afmeting van het paard zit.-Sterke eczeemdeken met vaste hals met 100% UV reflectie.-Beschemt tegen zomereeczeem, insecten en de zon.-De schouderplooien geven extra ruimte waardoor jouw paard vrij onder de dekenkan bewegen.-Sluiting voor dmv klittenband, T-hook sluiting een een magneetje.-Bij de schouders, aan binnenkant, gevoerd met een gladde nylon stof die kaleschouders voorkomt.-Brede elastische buikflap.-Verstelbare beensingels en voorzien van een grote staartflap.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van eczeemdekens. Er zijn namelijk 179 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!