Bestenu

Wat is de beste stijgbeugel van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 03 juni, 2023

Het kopen van een goede stijgbeugel is een lastige uitdaging. Wat is de beste stijgbeugel van 2023? Na het analyseren van 381 stijgbeugels kwam de Harry's Horse Beugels Aluminium black als beste uit onze stijgbeugel-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de stijgbeugels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 stijgbeugels-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame stijgbeugel-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste stijgbeugels

1Score: 9.8
Harry's Horse Beugels Aluminium black
Beste Stijgbeugel voor western
Harry's Horse Beugels Aluminium black
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Premium Light Stirrups brilliant blue
Premium Light Stirrups brilliant blue
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Horka Stijgbeugelset Met Teenkapje Zwart Maat 10
Horka Stijgbeugelset Met Teenkapje Zwart Maat 10
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Horka Stijgbeugelset Fillis Rvs/rubber Zilver/zwart
Horka Stijgbeugelset Fillis Rvs/rubber Zilver/zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Epplejeck Veiligheidstoeclips Toe Stopper Zwart
Epplejeck Veiligheidstoeclips Toe Stopper Zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Harry's Horse Beugels fillis Flexx
Harry's Horse Beugels fillis Flexx
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
HORKA STIJGBEUGEL TECH 12 cm goldbrass
Beste Stijgbeugel voor endurance
HORKA STIJGBEUGEL TECH 12 cm goldbrass
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Harry's Horse Stijgbeugels, standaard rvs
Harry's Horse Stijgbeugels, standaard rvs
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Beugels Tech 12 cm rosegold rosegold , rose
Beugels Tech 12 cm rosegold rosegold , rose
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
QHP Veiligheidsbeugel met voetstopper black
QHP Veiligheidsbeugel met voetstopper black
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Stijgbeugel Koopgids

Een goede stijgbeugel maakt het verschil tussen een veilige, comfortabele rit en een hobbelige rit vol ongemakken. Met de beste stijgbeugel bewaar je je balans, positioneer je je voet correct en blijf je veilig tijdens het rijden, ongeacht je niveau of discipline!

Wat is een stijgbeugel?

Een stijgbeugel is een essentieel onderdeel van een paardrij-uitrusting dat de ruiter helpt om in het zadel te blijven zitten tijdens het rijden. 

Stijgbeugels bestaan uit eenmetalen lus en een plankje waarop de voet van de ruiter rust, waardoor de ruiter zijn gewicht op de stijgbeugels kan laten rusten en zijn evenwicht bewaart tijdens het rijden. 

Aankoopcriteria

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij het kopen van stijgbeugels. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste stijgbeugels te kiezen:

  • Materiaal: stijgbeugels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder roestvrij staal, aluminium en kunststof. Kies een materiaal dat past bij je rijstijl en persoonlijke voorkeur.
  • Grootte: zorg ervoor dat de stijgbeugel past bij de grootte van je zadel en je schoenmaat. Te kleine of te grote stijgbeugels zijn mogelijk gevaarlijk tijdens het rijden.
  • Veiligheid: kies voor stijgbeugels met een goede veiligheidsfunctie, zoals een rubberen ring die voorkomt dat je voet vast komt te zitten in de stijgbeugel in geval van een val.
  • Gewicht: het gewicht van de stijgbeugel is van belang bij het bepalen van de balans van het zadel. Lichtere stijgbeugels zijn vaak beter geschikt voor kleinere paarden en ruiters, terwijl zwaardere stijgbeugels meer geschikt zijn voor grotere paarden en ruiters.
  • Uiterlijk: stijgbeugels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Kies een stijl die past bij je persoonlijke smaak en de uitstraling van je paardrij-uitrusting.

Door deze tips te volgen, kies je de juiste stijgbeugels die passen bij je rijstijl, persoonlijke voorkeuren en budget. Vergeet niet om regelmatig je stijgbeugels te controleren op slijtage en beschadiging, en ze indien nodig te vervangen.

Lengte

De lengte van een stijgbeugel varieert, afhankelijk van de grootte van het zadel en de lengte van de ruiter. Over het algemeen varieert de lengte van een stijgbeugeltussen de 10 cm en 15 cm

Het is belangrijk om stijgbeugels te kiezen die passen bij de grootte van je voet en delengte van je been, zodat je je voet gemakkelijk in en uit de stijgbeugel haalt en comfortabel blijft zitten tijdens het rijden. 

Een goede vuistregel is dat je stijgbeugels lang genoeg behoren te zijn zodat de bovenkant van de beugel zich ter hoogte van je enkel bevindt wanneer je met je voet in de stijgbeugel staat en je knie licht gebogen is. Zo blijf je veilig en comfortabel rijden!

Gewicht

De meeste stijgbeugels wegen tussen de 250 gram en 500 gram per stuk, afhankelijk van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt en het ontwerp van de stijgbeugel.

Sommige stijgbeugels zijn gemaakt van lichtgewicht materialen, zoals aluminium of kunststof, terwijl andere stijgbeugels gemaakt zijn van zwaardere materialen, zoals roestvrij staal.

Het gewicht van een stijgbeugel isvan invloed zijn op de balans van het zadel. Het is daarom ook belangrijk om een stijgbeugel te kiezen die past bij de grootte van je paard en je persoonlijke voorkeur. 

Over het algemeen zijnlichtgewicht stijgbeugels beter geschikt voor kleinere paarden en ruiters, terwijl zwaardere stijgbeugels meer geschikt zijn voor grotere paarden en ruiters.

Zijn stijgbeugels veilig?

Paardrijden is niet zonder risico, maar stijgbeugels zijn over het algemeen veilig, maar het is belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken om letsel te voorkomen.

Stijgbeugels zijn bijvoorbeeld mogelijk gevaarlijk als ze te groot of te klein zijn voor de voet van de ruiter, waardoor de voet uit de stijgbeugel glijdt of vast komt te zitten tijdens het rijden. 

Het is ook belangrijk om dejuiste voetpositie te behouden tijdens het rijden, zodat de voet van de ruiter niet vast komt te zitten in de stijgbeugel in geval van een val.

Veiligheidsbeugels, die zijn uitgerust met een rubberen ring die opengaat als er druk op komt te staan, zijn een optie die voorkomen dat de voet van de ruiter vast komt te zitten in de stijgbeugel.

Het is altijd belangrijk om stijgbeugels regelmatig te controleren op slijtage en beschadiging, en ze indien nodig te vervangen om de veiligheid van de ruiter en het paard te waarborgen. 

Kortom, stijgbeugels zijn over het algemeen veilig, maar het is belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken en ze regelmatig te onderhouden.

hero illustration

Hoe testen we stijgbeugels?

Om de beste stijgbeugel te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze stijgbeugel-test hebben we 381 stijgbeugels vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze stijgbeugel-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze stijgbeugel-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen stijgbeugel-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste stijgbeugel in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 381 stijgbeugels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste stijgbeugels in een oogopslag

1. Beste Stijgbeugel voor western: Harry's Horse Beugels Aluminium black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar beugels die je een comfortabele en stabiele rit geven? Dan zijn deze Harry's Horse Beugels van hoogwaardig aluminium misschien wel iets voor jou! Met een gewicht van 325 gram bieden ze niet alleen de nodige stabiliteit, maar zijn ze ook nog eens licht van gewicht.

Het feit dat ze geen voetstopper hebben, kan voor sommige ruiters een nadeel zijn, maar het aluminium materiaal zorgt ervoor dat de beugels stevig en duurzaam zijn. Bovendien zijn ze niet alleen functioneel, maar ook nog eens erg stijlvol in het zwart.

Wat deze beugels echt onderscheidt van andere producten op de markt, is de hoogwaardige kwaliteit van het aluminium materiaal. Hierdoor zijn ze niet alleen licht, maar ook erg sterk en duurzaam. Daarnaast zijn ze geschikt voor zowel beginnende als ervaren ruiters, dankzij het comfort en de stabiliteit die ze bieden.

Als je op zoek bent naar beugels die je een veilige en comfortabele rit geven, dan zijn deze Harry's Horse Beugels zeker het overwegen waard. Het enige nadeel is dat ze geen voetstopper hebben, maar dit hoeft geen probleem te zijn als je een ervaren ruiter bent.

Persoonlijk vind ik deze beugels erg fijn in gebruik en zijn ze zeker de investering waard. Het aluminium materiaal zorgt voor een lichtgewicht gevoel tijdens het rijden, terwijl de stabiliteit en het comfort van de beugels ervoor zorgen dat ik me veilig voel tijdens het rijden. Het ontbreken van een voetstopper vind ik persoonlijk geen probleem, maar dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeur. Kortom, een top product voor elke ruiter!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Premium Light Stirrups brilliant blue

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Lightweight stirrups made of high quality plastic. Non-slip treads available in different colours. Supplied with black or colored treads. Pair.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 januari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. Horka Stijgbeugelset Met Teenkapje Zwart Maat 10

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8

Hey paardenliefhebbers, ben je op zoek naar een nieuwe stijgbeugelset? Dan is de Horka Stijgbeugelset Met Teenkapje Zwart Maat 10 misschien wel wat voor jou! Deze kunststof stijgbeugels met teen kapje voorkomen het wegglijden van je voet, wat ze heel geschikt maakt voor beginnende ruiters, kinderen en gehandicapten. Maar niet alleen dat, ze worden ook veel gebruikt in de endurance sport.

Bij een 12 cm beugel is de breedte van het gat waar de stijgbeugelriem doorgaat 3,4 cm. Dit betekent dat je stijgbeugelriem er gemakkelijk doorheen past en je niet hoeft te prutsen om de riem op zijn plek te krijgen. De maat is 10 cm en het materiaal is polyester.

Wat deze stijgbeugelset echt uniek maakt, is het teen kapje. Dit voorkomt niet alleen het wegglijden van je voet, maar beschermt ook je tenen tegen blessures. Dit is vooral belangrijk als je endurance rijdt of als je paard schrikachtig is.

Als we kijken naar de voordelen van deze stijgbeugelset, dan zijn dat er genoeg. Het teen kapje is een enorme plus, en door het gebruik van kunststof zijn ze licht van gewicht. Dit maakt het gemakkelijker om je voeten op te tillen en je houding te verbeteren. Daarnaast zijn ze ook nog eens betaalbaar.

Toch zijn er ook een paar nadelen. Het kunststof kan minder duurzaam zijn dan bijvoorbeeld roestvrij staal, en sommige ruiters vinden het minder elegant dan traditionele stijgbeugels.

Al met al is de Horka Stijgbeugelset Met Teenkapje Zwart Maat 10 een goede keuze voor beginnende ruiters, kinderen en gehandicapten. Maar ook voor meer ervaren ruiters die op zoek zijn naar een lichtgewicht, betaalbare stijgbeugelset die hun tenen beschermt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. Horka Stijgbeugelset Fillis Rvs/rubber Zilver/zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

HORKA Fillis stijgbeugelset Stijgbeugels zijn met stijgbeugelriemen aan het zadel bevestigde voetsteunen die worden gebruikt bij het paardrijden. Deze voetsteunen van HORKA zijn gemaakt van roestvrijstaal met een rubberen antislip-plateau. De Fillis is een stijgbeugel met elastiek die bij onveilige situaties losschiet, waardoor de voet niet in de beugel blijft hangen. De stijgbeugels gebruik je om het paard te bestijgen en geven ondersteuning aan de voeten tijdens het rijden. Specificaties: Kleur beugel: zilver Kleur plateau: zwart Materiaal beugel: RVS Materiaal plateau: rubber Maat: 12 Inhoud: 2 Stijgbeugels 2 Elastieken

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

5. Epplejeck Veiligheidstoeclips Toe Stopper Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

, lichtgewicht kunststof voetstoppers, past op de meeste standaard stijgbeugels, de toe stopper voorkomt dat de voet in de beugel vast blijft zitten, o.a. Zeer geschikt voor cross, trekking, endurance en beginnende ruiters en amazones, met 2 schroeven met draaiknop is de toe stopper eenvoudig te bevestigen en verwijderen, per paar, afmeting zool: 11 x 5 cm/ toe stopper: 13,5 diep x 11 cm hoog

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Harry's Horse Beugels fillis Flexx

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.3

Fillis beugels Vervaardigd van hoogwaardig RVS Zorgt voor comfort en stabiliteit voor paard en ruiter. incl. rechte, elastische zooltjes. Flexibele uitvoering met schakel aan de zijkant, waardoor de beugel flexibel is. Hierdoor gaat hij gemakkelijk uit bij een eventuele val. De beugel past zich aan aan de natuurlijke beweging van de voet, waardoor eventuele klachten aan spieren en knieën duidelijk worden verminderd. Optimale steun door het brede voetbed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste Stijgbeugel voor endurance: HORKA STIJGBEUGEL TECH 12 cm goldbrass

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een stijlvolle en veilige stijgbeugel voor het springen en crossen? Dan is de HORKA STIJGBEUGEL TECH 12 cm goldbrass een uitstekende keuze voor jou. Deze beugels hebben een anatomisch design en bieden maximale ondersteuning en stabiliteit tijdens het rijden. Het gekartelde titanium voetdeel zorgt voor een uitstekende grip en het verbrede voetdeel (6.5 cm) zorgt voor extra stabiliteit.

Wat deze stijgbeugel echt onderscheidt van andere modellen is de combinatie van veiligheid en stijl. Het gouden messing design ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is ook zeer duurzaam en slijtvast. De beugel is bovendien geschikt voor een breed scala aan ruiters, dankzij de 12 cm maat en het polyester materiaal.

Als je deze stijgbeugel voor het eerst gebruikt, zul je merken dat het voetdeel perfect past en je voet op zijn plaats houdt, waardoor je een betere grip hebt en meer controle over je paard. Bovendien is het voetdeel gemakkelijk te verwisselen als je een andere maat nodig hebt.

Hoewel deze stijgbeugel niet geschikt is voor alle disciplines, is het een uitstekende keuze voor ruiters die zich richten op springen en crossen. Het biedt de perfecte balans tussen stabiliteit en comfort, zodat je je volledig kunt concentreren op je prestaties.

Mijn persoonlijke mening is dat de HORKA STIJGBEUGEL TECH 12 cm goldbrass een fantastische keuze is voor ruiters die op zoek zijn naar een veilige en stijlvolle stijgbeugel. Het enige nadeel is dat het misschien niet geschikt is voor alle disciplines. Maar als je je richt op springen en crossen, dan is dit zeker een uitstekende keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 maart in huis

Bekijk prijs

8. Harry's Horse Stijgbeugels, standaard rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beugels standaard Vervaardigd van hoogwaardig RVS, welke zorgt voor Comfort en stabiliteit voor paard en ruiter. incl. rechte, elastische zooltjes. Maten: 10, 11 & 12 cm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beugels Tech 12 cm rosegold rosegold , rose

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Als fervent Stirrup liefhebber kan ik niet anders dan enthousiast zijn over deze Beugels Tech 12 cm rosegold rosegold, rose. Het anatomische design zorgt voor een comfortabele pasvorm en optimale ondersteuning, wat vooral belangrijk is voor spring- en crossruiters. Het gekartelde titanium voetdeel zorgt voor een uitstekende grip en het verbrede voetdeel geeft extra stabiliteit. Daarnaast is het rosegolden design ook nog eens ontzettend stijlvol.

Wat deze beugels echt onderscheidt van andere opties op de markt is de combinatie van veiligheid en stabiliteit. De beugels zijn niet alleen veilig in gebruik, maar geven ook nog eens extra ondersteuning aan de ruiter. Bovendien zijn ze gemaakt van duurzaam aluminium en hebben ze een mooi, opvallend design.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze beugels vooral geschikt zijn voor ervaren ruiters die op zoek zijn naar extra stabiliteit tijdens het springen of crossen. De 6.5 cm verbreding van het voetdeel kan echter ook voor beginners een fijne toevoeging zijn.

Een nadeel van deze beugels is dat ze niet standaard worden geleverd met een voetstopper, wat voor sommige ruiters een belangrijke feature kan zijn. Daarnaast is de prijs van deze beugels wat hoger dan sommige andere opties op de markt.

Al met al ben ik erg enthousiast over deze Beugels Tech 12 cm rosegold rosegold, rose. De combinatie van veiligheid, stabiliteit en stijlvol design maken deze beugels een uitstekende keuze voor ervaren ruiters die op zoek zijn naar extra ondersteuning tijdens het springen of crossen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

10. QHP Veiligheidsbeugel met voetstopper black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.4

Zwarte set van een stijgbeugel en een afneembare voet stopper. Met de voet stopper voorkom je dat je voet door de beugel schiet. Als je de voet stopper niet meer nodig hebt dan kun je deze er eenvoudig afdraaien. Je kunt de stijgbeugel dan zonder voet stopper gebruiken. De breedte van de beugel is 11 cm. -Materiaal: PVC-Stijgbeugel met afneembare voetstopper-Voorkomt dat je voet door beugel schiet-Je kunt de voetstopper eenvoudig afdraaien-Ook zonder voetstopper te gebruiken-Afmeting: 12,5 cm diep x 11 cm hoog

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 11 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van stijgbeugels. Er zijn immers 381 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!