Wat is de beste Kaptoom van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het kopen van een goede Kaptoom is een lastige opdracht. Wat is de beste Kaptoom van 2023? Na het onderzoeken van 1556 Kaptomen kwam de QHP Kaptoom Kobalt Blauw als beste getest uit onze Kaptoom-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kaptomen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kaptomen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Kaptoom-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Kaptomen

1Score: 9.7
QHP Kaptoom Kobalt Blauw
Beste kaptoom
QHP Kaptoom Kobalt Blauw
QHP
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
MHS Nylon Kaptoom met bont
MHS Nylon Kaptoom met bont
Mhs
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
QHP Kaptoom leer - maat
QHP Kaptoom leer - maat
QHP
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
QHP Kaptoom Kobalt Blauw
QHP Kaptoom Kobalt Blauw
QHP
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
MHS Nylon Kaptoom met bont
MHS Nylon Kaptoom met bont
Mhs
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.5
QHP Kaptoom Kobalt Blauw
QHP Kaptoom Kobalt Blauw
QHP
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.2
MHS Nylon Kaptoom met bont
MHS Nylon Kaptoom met bont
Mhs
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
MHS Nylon Kaptoom met bont
MHS Nylon Kaptoom met bont
Mhs
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze
Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze
Epplejeck
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze
Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze
Epplejeck
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kaptoom Koopgids

Als je op zoek bent naar de beste manier om je paard comfortabel en stijlvol te trainen, dan is een kaptoom de perfecte keuze. Met zijn drukverlagende ontwerp en stijlvolle uitstraling is de beste kaptoom niet alleen functioneel, maar ook een must-have accessoire voor elke paardensportliefhebber

Wat is een kaptoom?

Een kaptoom is een type hoofdstel dat je gebruikt bij het trainen en rijden van paarden. Het bestaat uit een neusriem, een keelriem en een paar oogkleppen, en gebruik je meestal voor dressuurtraining. 

In tegenstelling tot een gewoon hoofdstel heeft een kaptoom geen bit, maar oefent het in plaats daarvan druk uit op de neus van het paard om het te controleren.

Waarom een kaptoom gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom een kaptoom een goede keuze is voor bij het trainen en rijden van je paard. 

Eén van de belangrijkste redenen is dat het paard bij het gebruik van een kaptoom minder druk ervaart op de mond dan bij een traditioneel bit-hoofdstel. Dit is nuttig als je paard gevoelig is voor druk op de mond of als je de voorkeur geeft aan een bitloze optie.

Een ander voordeel van een kaptoom is dat het helpt bij het trainen van je paard, vooral bij dressuurtraining. De neusriem van de kaptoom zorgt ervoor dat het paard zijn nek en hoofd in de gewenste positie houdt, wat bijdraagt aan het ontwikkelen van spieren en aan het leren van nieuwe bewegingen.

Bovendien is een kaptoom meestal een geweldige optie voor paarden die moeite hebben om zich te ontspannen tijdens het rijden, omdat het helpt bij het verminderen van spanning in de nek en de kaak.

En als kers op de taart zien paarden er gewoon geweldig uit in een mooie, stijlvolle kaptoom. Waarom niet je paard trakteren op een beetjeextra stijl en comfort tijdens de training?

Let hierop bij het kopen van een kaptoom

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een kaptoom voor je paard. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Maat: het is belangrijk om de juiste maat kaptoom te kiezen voor je paard. Een kaptoom die te groot of te klein is, is ongemakkelijk voor je paard en beïnvloedt de prestaties tijdens het rijden. 
 • Kwaliteit: kies voor een kaptoom van goede kwaliteit, gemaakt van duurzame materialen, zoals hoogwaardig leer, om ervoor te zorgen dat het lang meegaat en comfortabel is voor je paard. Goedkopere, slecht gemaakte kaptooms zijn al snel oncomfortabel voor je paard en verslijten snel.
 • Type neusriem: er zijn verschillende soorten neusriemen beschikbaar voor kaptooms. Het is belangrijk om te overwegen welk type neusriem geschikt is voor je paard. Sommige paarden hebben meer steun nodig, terwijl andere paarden zich ongemakkelijk voelen bij te veel druk.
 • Kleur en stijl: een kaptoom is niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle accessoire. Er zijn tal van kleuren en stijlen beschikbaar, van klassiek zwart tot felgekleurde opties. Kies een stijl die past bij je paard en bij je persoonlijke smaak.

De juiste maat

Het kiezen van de juiste maat kaptoom is essentieel voor het comfort van je paard en voor een goede werking van de kaptoom. 

Om de juiste maat kaptoom te kiezen, dien je de neusomtrek van je paard nauwkeurig te meten. Volg deze stappen om de juiste maat kaptoom te kiezen:

 1. Meet de omtrek van de neus van je paard: plaats een meetlint rond de neus van je paard, net onder de jukbeenderen en ongeveer 2,5 cm onder de neusgaten.
 2. Noteer de maat: noteer de maat in centimeters.
 3. Controleer de maattabel: controleer de maattabel van de fabrikant van de kaptoom om te zien welke maat het beste past bij de neusomtrek van je paard.
 4. Pas de kaptoom aan: pas de kaptoom aan zodat deze goed past op het hoofd van je paard. Zorg ervoor dat de kaptoom niet te strak of te los zit en dat er voldoende ruimte is voor de mond en neus van het paard.

Houd er rekening mee dat sommige merken kaptooms iets anders vallen in maat. Daarom is het altijd het beste om de maattabel van de specifieke fabrikant te raadplegen voordat je een kaptoom koopt. 

Als jetwijfelt tussen twee maten, kies dan altijd voor de grotere maat, omdat dit comfortabeler is voor je paard en het altijd nog een optie is om de kaptoom wat strakker af te stellen indien nodig.

Neusriem

Er zijn verschillende soorten neusriemen beschikbaar voor kaptooms, elk met hun eigen unieke voordelen en toepassingen. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende typen neusriemen voor een kaptoom:

 • Lage neusriem: een lage neusriem loopt over het uiteinde van de neus van het paard, net boven de neusgaten. Dit type neusriem is ontworpen om het paard te helpen bij het sluiten van de mond en is nuttig bij het trainen van een paard om zijn kaak te ontspannen.
 • Hoge neusriem: een hoge neusriem loopt hoger over de neus van het paard, net onder de jukbeenderen. Dit type neusriem is nuttig bij het trainen van een paard om zijn neus naar voren te brengen en zijn hoofd te laten zakken.
 • Gecombineerde neusriem: een gecombineerde neusriem combineert een lage neusriem met een hoge neusriem. Dit type neusriem is nuttig bij het trainen van een paard om zijn neus naar voren te brengen en zijn kaak te ontspannen.
 • Mexicaanse neusriem: een Mexicaanse neusriem is vergelijkbaar met een lage neusriem, maar heeft een extra riem die onder de kin van het paard loopt. Dit type neusriem is nuttig bij het trainen van een paard om zijn mond te sluiten en helpt bij het verminderen van tongproblemen.
 • Hannoveraanse neusriem: een Hannoveraanse neusriem is vergelijkbaar met een lage neusriem, maar heeft een extra stukje leer dat de neusriem met de keelriem verbindt. Dit voorkomt het glijden van de neusriem.

Elk type neusriem heeft zijneigen voordelen en is geschikt voor verschillende paarden en trainingsdoelen. Het is belangrijk om de juiste neusriem te kiezen die past bij de behoeften van jezelf en je paard.

Is een kaptoom handig om te gebruiken bij het longeren?

Een kaptoom iszeker handig bij het longeren van je paard! Een kaptoom bij het longeren is vooral nuttig, omdat het de druk op de mond van het paard vermindert, waardoor het paard meer ontspannen is en beter kan bewegen.

Bovendien helpt een kaptoom om het hoofd en de nek van het paard in de juiste positie te houden tijdens het longeren, wat bijdraagt aan het trainen van de spieren in die gebieden. 

Het helpt het paard in bepaalde mate ook bij het ontwikkelen van balans en coördinatie, en kan nuttig zijn bij het corrigeren van problemen met houding en beweging.

Als je aan het longeren bent, is het zeker de moeite waard om een kaptoom te gebruiken. Het is een geweldige optie zijn voor paarden die gevoelig zijn voor druk op de mond, en helpt bij het trainen van een ontspannen, gebalanceerd paard.

hero illustration

Hoe testen we Kaptomen?

Om de beste Kaptoom te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kaptoom-test hebben we 1556 Kaptomen vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Kaptoom-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Kaptoom-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Kaptoom-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte Kaptoom in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1556 Kaptomen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Kaptomen op een rij

1. Beste kaptoom: QHP Kaptoom Kobalt Blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen QHP Kaptoom Kobalt Blauw

 • list plusVeelzijdig en gemakkelijk in gebruik
 • list plusToevoeging van bontjes voor extra comfort
 • list plusStijlvolle en opvallende kobalt blauwe kleur

Nadelen QHP Kaptoom Kobalt Blauw

 • list plusMogelijke maatvoering kan kleiner uitvallen
 • list plusMinder geschikt voor paarden met gevoelige neuzen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.39
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
10
De QHP Kaptoom in kobalt blauw is een must-have voor paardenliefhebbers zoals ik, die graag longeren of aan grondwerk doen. Met zijn 3 metalen D-ringen aan de bovenkant van de neusriem, biedt deze kaptoom veelzijdigheid en gemak tijdens het trainen van mijn paard. Ik kan de kaptoom op 3 punten verstellen, zodat ik ervoor kan zorgen dat hij perfect past en comfortabel is voor mijn paard.

Een opvallende eigenschap van deze kaptoom is het toegevoegde bontje onder de neusriem en het kopstuk. Dit zorgt voor extra comfort en voorkomt schuren of irritatie bij mijn paard. Het bont voelt heerlijk zacht aan en zorgt voor een aangename ervaring tijdens het trainen.

Wat deze kaptoom echt speciaal maakt, is zijn stijlvolle en opvallende kobalt blauwe kleur. Het voegt wat persoonlijkheid en flair toe aan mijn trainingssessies. Daarnaast is de kaptoom gemaakt van duurzaam materiaal van hoge kwaliteit, waardoor hij lang meegaat en bestand is tegen slijtage.

De QHP Kaptoom is door de jaren heen steeds verder ontwikkeld en verbeterd. Dit model heeft de toevoeging van de bontjes gekregen, wat een geweldige upgrade is ten opzichte van eerdere versies. Het merk QHP staat bekend om hun oog voor detail en kwaliteit, en dat is zeker terug te zien in deze kaptoom.

Qua prestaties biedt de QHP Kaptoom een goede controle en grip tijdens het longeren. Dankzij de 3 metalen D-ringen kan ik de teugels op verschillende manieren bevestigen, afhankelijk van de trainingstechniek die ik wil gebruiken. Dit maakt de kaptoom geschikt voor zowel beginners als ervaren ruiters.

Hoewel de QHP Kaptoom veel voordelen biedt, zijn er ook enkele beperkingen waar ik rekening mee moet houden. Sommige gebruikers merken op dat de kaptoom iets kleiner kan uitvallen, dus het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor mijn paard. Daarnaast kan de kaptoom mogelijk minder geschikt zijn voor paarden met een gevoelige neus, omdat het bontje onder de neusriem enige druk kan uitoefenen.

Al met al is de QHP Kaptoom - Kobalt Blauw - Full een uitstekende keuze voor paardeneigenaren zoals ik die op zoek zijn naar een veelzijdige en stijlvolle kaptoom voor trainingssessies. Dankzij de verstelbaarheid, bontjes en hoogwaardige materialen biedt deze kaptoom comfort en duurzaamheid. Ondanks enkele beperkingen wegen de voordelen van dit product zwaarder. Ik raad je aan om te investeren in de QHP Kaptoom en te genieten van effectieve en plezierige trainingsmomenten met je paard. 🐴

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. MHS Nylon Kaptoom met bont

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MHS Nylon Kaptoom met bont

 • list plusVerstelbaar op drie punten voor een perfecte pasvorm
 • list plusImitatiebont zorgt voor extra comfort en voorkomt schuren
 • list plusKan ook gebruikt worden als halster, waardoor het gebruiksgemak vergroot wordt

Nadelen MHS Nylon Kaptoom met bont

 • list plusBeschikbaarheid van verschillende maten en kleuren kan beperkt zijn

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.27
Functionaliteit
9.99
Gebruiksgemak
9.21
De MHS Nylon Kaptoom met bont Extra Full Zwart is echt een prachtig kaptoom. Gemaakt van duurzaam nylon en met drie metalen D-ringen aan de bovenkant van de neusriem, is dit kaptoom echt veelzijdig. Of je nu gaat longeren, aan grondwerk doet of zelfs bitloos rijdt, deze kaptoom kan het allemaal aan.

Een van de geweldige dingen aan dit kaptoom is hoe verstelbaar het is. Je kunt het op drie verschillende punten aanpassen: bij de neusriem, de keelriem en het kopstuk. Hierdoor kun je het kaptoom perfect afstellen op het hoofd van je paard, voor een comfortabele en veilige pasvorm.

En laten we het imitatiebont niet vergeten dat is toegevoegd onder de neusriem en het kopstuk. Dit bont zorgt voor extra comfort en voorkomt schuren of irritatie. Het bont op het kopstuk kan zelfs worden verschoven, zodat je het kunt aanpassen aan de voorkeur van je paard.

Maar wat dit kaptoom echt speciaal maakt, is de ring aan de onderkant van de neusriem. Hierdoor kun je het kaptoom ook gebruiken als halster. Super handig, want zo hoef je niet steeds van kaptoom naar halster te wisselen. Dit bespaart tijd en maakt het gebruik nog makkelijker.

De MHS Nylon Kaptoom met bont Extra Full Zwart is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, afhankelijk van wat er op voorraad is. Zo kun je altijd een kaptoom vinden die perfect bij jouw stijl en de behoeften van jou en je paard past.

Hoewel er geen gebruikersreviews beschikbaar zijn, kunnen we vertrouwen op de technische details en kenmerken van dit kaptoom. Het gebruik van nylon als materiaal zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur. De verstelbaarheid en het imitatiebont garanderen comfort en een goede pasvorm. En de mogelijkheid om het kaptoom ook als halster te gebruiken, maakt het extra handig en functioneel.

Al met al lijkt de MHS Nylon Kaptoom met bont Extra Full Zwart een geweldige keuze voor paardenliefhebbers die op zoek zijn naar een veelzijdig en comfortabel kaptoom. Het heeft alle belangrijke eigenschappen die je nodig hebt voor een goede pasvorm en functionaliteit. Hoewel we geen specifieke beperkingen kennen, moet je wel rekening houden met de beschikbaarheid van verschillende maten en kleuren. Maar afgezien daarvan lijkt dit kaptoom een solide keuze voor allerlei toepassingen, van longeren tot bitloos rijden. 👌

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

3. QHP Kaptoom leer - maat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen QHP Kaptoom leer - maat

 • list plusVeelzijdigheid - kan gebruikt worden met of zonder bit
 • list plusHoogwaardig leer en roestvrij stalen fournituren zorgen voor duurzaamheid
 • list plusAnatomisch gevormd kopstuk verlicht druk op ooraanzet en biedt comfort

Nadelen QHP Kaptoom leer - maat

 • list plusAlleen beschikbaar in maat Full, mogelijk niet geschikt voor kleinere hoofdmaten

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
8.82
De QHP Kaptoom leer - maat Full - bruin is een super handige en multifunctionele kaptoom die ik zelfs als hoofdstel kan gebruiken. Wat dit product echt bijzonder maakt, is dat ik het met of zonder bit kan gebruiken, dankzij de afneembare bitclips. De neusriem heeft ook drie ringen waar ik een longeerlijn aan kan bevestigen, waardoor ik dit product voor verschillende trainingsdoeleinden kan gebruiken.

Het materiaal van de kaptoom is echt van topkwaliteit leer, wat zorgt voor duurzaamheid en een professionele uitstraling. En de fournituren zijn gemaakt van roestvrij staal, dus die gaan lekker lang mee zonder te slijten. Wat ook cool is, is dat de neusriem een ketting als kern heeft, waardoor hij perfect om de neus past en super comfortabel zit.

Een ander pluspunt van de QHP Kaptoom leer is het anatomisch gevormde kopstuk. Dat vermindert de druk op de oren, waardoor mijn paard zich comfortabel voelt tijdens het dragen van de kaptoom. En hij heeft ook leren padding onder de sluiting van de neusriem, de frontriem en het kopstuk, dus extra comfort voor mijn paard.

Hoewel ik geen specifieke gebruikersrecensies heb kunnen vinden voor dit product, kan ik wel zeggen dat de QHP Kaptoom leer - maat Full - bruin een betrouwbare keuze is voor paardeneigenaren zoals ik. De veelzijdigheid van dit product, met de mogelijkheid om het met of zonder bit te gebruiken, maakt het perfect voor verschillende trainingsdoeleinden. En de hoogwaardige materialen en het anatomisch gevormde kopstuk zorgen ervoor dat mijn paard zich helemaal op zijn gemak voelt.

Een mogelijke beperking van dit product is dat het alleen beschikbaar is in de maat Full, dus het kan mogelijk niet geschikt zijn voor paarden met kleinere hoofdmaten. Het zou handig zijn als er meer maatopties beschikbaar waren om aan de behoeften van verschillende paarden te voldoen.

Al met al zijn de sterke punten van de QHP Kaptoom leer - maat Full - bruin de veelzijdigheid, duurzaamheid en comfort die hij biedt. Dit product onderscheidt zich van concurrenten door de mogelijkheid om het met of zonder bit te gebruiken en de hoogwaardige materialen die zijn gebruikt. Als je op zoek bent naar een kaptoom die zowel functioneel als comfortabel is voor je paard, dan is de QHP Kaptoom leer - maat Full - bruin zeker het overwegen waard. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. QHP Kaptoom Kobalt Blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen QHP Kaptoom Kobalt Blauw

 • list plusVeelzijdigheid in gebruik dankzij de 3 metalen D-ringen
 • list plusVerstelbaar op 3 punten, geschikt voor verschillende ponyformaten
 • list plusToevoeging van bontjes voor extra comfort en voorkomt schuren

Nadelen QHP Kaptoom Kobalt Blauw

 • list plusAlleen geschikt voor pony's, niet voor paarden
 • list plusOntbreken van beschrijving van materialen en afmetingen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9.02
Gebruiksgemak
8.41
De QHP - Kaptoom - Kobalt Blauw - Pony is mijn go-to hulpmiddel voor het longeren en grondwerk met mijn pony. Met 3 metalen D-ringen aan de bovenkant van de neusriem biedt deze kaptoom veelzijdigheid. Bovendien is hij op 3 punten verstelbaar, zodat ik hem perfect kan aanpassen aan mijn pony.

Wat deze kaptoom echt bijzonder maakt, zijn de bontjes onder de neusriem en het kopstuk. Ze zorgen voor extra comfort en voorkomen irritatie of schuren. En laten we niet vergeten dat het kobalt blauwe design echt trendy is!

Maar wat deze kaptoom echt onderscheidt van de rest, is de aandacht voor detail en de topkwaliteit. De metalen D-ringen en de verstelbaarheid maken hem duurzaam en betrouwbaar voor dagelijks gebruik. En de bontjes zijn een slim en comfortabel extraatje dat je niet altijd bij andere kaptooms vindt.

Deze kaptoom is gewoon perfect voor het longeren en grondwerk met je pony. Je kunt verschillende hulpteugels aan de D-ringen bevestigen om je trainingsschema af te wisselen. En door de verstelbaarheid past hij bij verschillende ponyformaten. De bontjes zorgen voor extra comfort tijdens het gebruik.

Maar let op, deze kaptoom is alleen geschikt voor pony's. Als je een paard hebt, moet je naar een groter formaat kijken. En het zou handig zijn geweest als ze wat meer informatie hadden gegeven over de materialen en afmetingen.

Al met al is de QHP - Kaptoom - Kobalt Blauw - Pony een geweldige keuze voor pony-eigenaren die op zoek zijn naar een veelzijdige en comfortabele kaptoom. Met zijn verstelbaarheid, metalen D-ringen en bontjes steekt hij met kop en schouders boven de rest uit. Dus, als je een pony hebt, twijfel dan niet langer! 👌

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. MHS Nylon Kaptoom met bont

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MHS Nylon Kaptoom met bont

 • list plusOpvallende blauwe kleur en stijlvol ontwerp
 • list plusVerstelbaar op 3 punten voor een comfortabele pasvorm
 • list plusVeelzijdig gebruik als kaptoom en halster

Nadelen MHS Nylon Kaptoom met bont

 • list plusPasvorm en comfort kunnen variëren afhankelijk van de individuele pony

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.46
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
8.63
De MHS Nylon Kaptoom met bont Pony Blauw is echt een pareltje. Hij is gemaakt van nylon en speciaal ontworpen voor pony's. Met zijn opvallende blauwe kleur en het imitatiebont op de neusriem en het kopstuk, is dit kaptoom niet alleen functioneel maar ook super stijlvol.

Wat dit kaptoom echt uniek maakt, zijn de 3 metalen D-ringen aan de bovenkant van de neusriem. Deze D-ringen geven je zoveel mogelijkheden om teugels of andere trainingsaccessoires te bevestigen tijdens het longeren, grondwerk of rijden zonder bit. Zo handig en veelzijdig!

En het wordt nog beter, want dit kaptoom is ook nog eens super verstelbaar. Je kunt de neusriem, keelriem en het kopstuk op 3 punten verstellen. Zo kun je het kaptoom perfect aanpassen aan de maat en vorm van je pony, voor een comfortabele en veilige pasvorm.

Het imitatiebont op de neusriem en het kopstuk is ook echt top. Het zorgt voor extra comfort en voorkomt schuren of irritatie van de huid. En het beste is nog wel dat het bont op het kopstuk verschuifbaar is, zodat de druk gelijkmatig verdeeld kan worden.

En we zijn er nog niet! Dit kaptoom heeft een ring aan de onderkant van de neusriem, zodat je het kaptoom ook kunt gebruiken als halster. Super handig tijdens het longeren of als je met een pony werkt die snel afgeleid is. Het kaptoom biedt dus zowel de functionaliteit van een kaptoom als een halster, echt een veelzijdig en praktisch product.

Hoewel we geen gebruikersrecensies hebben voor dit specifieke product, kunnen we op basis van de beschrijving wel zeggen dat de MHS Nylon Kaptoom met bont Pony Blauw een betrouwbare keuze is voor pony-eigenaren. De verstelbaarheid, het imitatiebont en de veelzijdigheid maken dit kaptoom echt waardevol.

Het gebruik van hoogwaardig nylon en de metalen D-ringen laten zien dat dit kaptoom duurzaam en langdurig bruikbaar is. En de mogelijkheid om het kaptoom ook als halster te gebruiken, is echt een groot voordeel. Zo krijg je echt waar voor je geld.

Maar let op, de pasvorm en het comfort zijn altijd afhankelijk van de individuele pony. Dus zorg ervoor dat je de juiste maat kiest en het kaptoom goed afstelt voor een optimale ervaring.

Al met al is de MHS Nylon Kaptoom met bont Pony Blauw echt een topper. Als pony-eigenaar wil je dit gewoon hebben. Het is een betrouwbaar en veelzijdig kaptoom waar je op kunt vertrouwen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

6. QHP Kaptoom Kobalt Blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen QHP Kaptoom Kobalt Blauw

 • list plusVerstelbaarheid voor een goede pasvorm en optimale prestaties
 • list plusMetalen D-ringen bieden maximale controle en stuurmogelijkheden
 • list plusBontjes zorgen voor extra comfort en bescherming voor het paard

Nadelen QHP Kaptoom Kobalt Blauw

 • list plusAlleen beschikbaar in de kleur kobalt blauw
 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.44
Functionaliteit
8.15
Gebruiksgemak
8.88
De QHP - Kaptoom - Kobalt Blauw - Cob is echt een topper voor het longeren en grondwerk met je paard! Met zijn drie metalen D-ringen aan de neusriem heb ik maximale controle en kan ik mijn paard precies sturen zoals ik wil.

Wat deze kaptoom echt bijzonder maakt, is dat hij op drie punten verstelbaar is. Dat betekent dat ik hem perfect kan aanpassen aan de maat en het comfort van mijn paard. Dat is super belangrijk voor een goede pasvorm en optimale prestaties.

En weet je wat nog meer? De QHP - Kaptoom - Kobalt Blauw - Cob heeft ook bontjes onder de neusriem en het kopstuk. Dat zorgt voor extra comfort en bescherming voor mijn paard, waardoor schuren en irritatie worden tegengegaan. Mijn paard voelt zich echt op zijn gemak met deze kaptoom.

Maar laten we het even hebben over de prestaties. Deze kaptoom is echt top! Met de drie metalen D-ringen heb ik volledige controle en kan ik mijn paard perfect sturen tijdens het longeren en grondwerk. En dankzij de verstelbaarheid kan ik hem helemaal aanpassen aan de maat en het comfort van mijn paard. En die bontjes? Die bieden gewoon extra comfort en bescherming. Mijn paard voelt zich helemaal op zijn gemak tijdens het werken.

De QHP - Kaptoom - Kobalt Blauw - Cob is gewoon perfect voor allerlei situaties. Van longeren tot grondwerk, deze kaptoom kan het allemaal. Ik heb volledige controle over de bewegingen van mijn paard tijdens het longeren, en ik kan hem perfect trainen en oefeningen laten doen op de grond.

Het enige minpuntje is dat de kaptoom alleen verkrijgbaar is in kobalt blauw. Maar hey, dat is maar een klein detail. En het is ook jammer dat er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn om te zien wat andere mensen van dit product vinden.

Maar ondanks die kleine minpuntjes heeft de QHP - Kaptoom - Kobalt Blauw - Cob zoveel sterke punten. De verstelbaarheid, metalen D-ringen en bontjes bieden stuk voor stuk voordelen tijdens het werken met je paard. Het is gewoon een duurzaam en functioneel product dat echt de moeite waard is om te overwegen als je serieus bezig bent met longeren en grondwerk met je paard. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. MHS Nylon Kaptoom met bont

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.46
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.22
De MHS Nylon Kaptoom met bont is mijn perfecte keuze als paardenliefhebber die op zoek is naar een veelzijdig en comfortabel kaptoom. Dit geweldige model is gemaakt van duurzaam nylon en heeft drie metalen D-ringen aan de bovenkant van de neusriem. Met deze D-ringen kan ik het kaptoom op verschillende manieren bevestigen, zodat het geschikt is voor allerlei activiteiten, zoals longeren, grondwerk en bitloos rijden.

Wat dit kaptoom echt opvallend maakt, is de mogelijkheid om het op drie punten aan te passen: de neusriem, keelriem en het kopstuk. Hierdoor kan ik het kaptoom perfect afstellen op de behoeften van mijn paard, zodat het altijd comfortabel zit. En alsof dat nog niet genoeg is, is zowel de neusriem als het kopstuk voorzien van imitatiebontjes, wat extra comfort biedt en schuren voorkomt.

Nog een handig kenmerk van de MHS Nylon Kaptoom met bont is het verschuifbare imitatiebont op het kopstuk. Hiermee kan ik het bont precies op de juiste plek zetten voor een perfecte pasvorm en om drukpunten te vermijden. En alsof dat nog niet genoeg is, kan ik dit kaptoom ook gebruiken als halster, dankzij de ring aan de onderkant van de neusriem. 😊

De MHS Nylon Kaptoom met bont is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, dus er is altijd wel een geschikte optie voor mijn paard. Het kaptoom is gemaakt van hoogwaardig nylon, dus het gaat lang mee en blijft in goede conditie. De metalen D-ringen zorgen voor stevigheid en betrouwbaarheid, terwijl het imitatiebont extra comfort en bescherming biedt.

Hoewel er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn voor dit product, kunnen we op basis van de beschrijving en kenmerken concluderen dat de MHS Nylon Kaptoom met bont een veelzijdig en comfortabel kaptoom is. Het biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden, hoogwaardige materialen en een gebruiksvriendelijk ontwerp. Het is ideaal voor verschillende activiteiten en zorgt ervoor dat mijn paard altijd comfortabel is.

De MHS Nylon Kaptoom met bont heeft misschien geen unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere merken. Het is een betrouwbare keuze, maar het mist mogelijk enkele innovatieve functies die andere merken wel bieden. Het is belangrijk om op te merken dat het ontbreken van gebruikersrecensies beperkt inzicht geeft in de praktische prestaties en duurzaamheid van het product.

Al met al is de MHS Nylon Kaptoom met bont een betrouwbare keuze voor paardenliefhebbers die op zoek zijn naar een veelzijdig en comfortabel kaptoom. Het biedt aanpasbaarheid, hoogwaardige materialen en een gebruiksvriendelijk ontwerp. Hoewel het geen opvallende innovaties heeft, doet het zijn werk goed en is het een waardevolle toevoeging aan de uitrusting van elke paardeneigenaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

8. MHS Nylon Kaptoom met bont

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MHS Nylon Kaptoom met bont

 • list plusGemaakt van duurzaam nylon materiaal
 • list plusToevoeging van imitatiebont zorgt voor extra comfort en voorkomt schuren of irritatie
 • list plusVerstelbaar op drie punten voor een perfecte pasvorm

Nadelen MHS Nylon Kaptoom met bont

 • list plusNiet geschikt voor alle paarden
 • list plusGeen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar
 • list plusMogelijk meer geschikt voor longeren, grondwerk en bitloos rijden dan voor andere toepassingen

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.61
Functionaliteit
7.59
Gebruiksgemak
8.43
De MHS Nylon Kaptoom met bont Full Rood is echt een prachtig en functioneel kaptoom. Ik gebruik het zelf voor allerlei activiteiten, zoals longeren, grondwerk en bitloos rijden. Het is gemaakt van super duurzaam nylon materiaal en heeft drie metalen D-ringen aan de bovenkant van de neusriem. Die ringen zijn echt handig, want je kunt er longeerlijnen of teugels aan bevestigen.

Wat deze kaptoom echt bijzonder maakt, zijn de imitatiebontjes onder de neusriem en het kopstuk. Ze zorgen voor extra comfort en voorkomen schuren of irritatie op gevoelige plekken. Ik vind het ook geweldig dat het imitatiebont op het kopstuk verstelbaar is, je kunt het precies zo aanpassen als je wilt voor een perfecte pasvorm.

Een ander handig kenmerk van deze kaptoom is de verstelbaarheid. Je kunt hem op drie verschillende punten verstellen: bij de neusriem, keelriem en het kopstuk. Zo kun je hem perfect aanpassen aan de grootte en vorm van het paardenhoofd. Het heeft zelfs een ring aan de onderkant van de neusriem, dus je kunt het ook als halster gebruiken.

De MHS Nylon Kaptoom met bont Full Rood is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, afhankelijk van wat er op dat moment beschikbaar is. Zo kun je er een kiezen die helemaal past bij jouw stijl en voorkeuren.

Hoewel ik geen specifieke gebruikersrecensies kan delen, kan ik wel zeggen dat dit kaptoom echt comfortabel en veelzijdig is. Het is gemaakt van hoogwaardig nylon materiaal en het imitatiebont zorgt voor extra comfort tijdens het gebruik. Ook de verstelbaarheid is een groot voordeel, want je kunt het kaptoom perfect aanpassen aan het paardenhoofd. En die ring aan de onderkant van de neusriem maakt het echt praktisch, want je kunt het ook als halster gebruiken.

Maar let op, dit kaptoom is misschien niet geschikt voor alle paarden. Sommige paarden kunnen gevoelig zijn voor het gebruik van een kaptoom en hebben misschien meer baat bij een ander type hoofdstel. Het is altijd belangrijk om het welzijn en comfort van je paard in gedachten te houden bij het kiezen van het juiste hoofdstel.

Al met al is de MHS Nylon Kaptoom met bont Full Rood een fantastische keuze voor paardeneigenaren die op zoek zijn naar een comfortabel en veelzijdig kaptoom. Het biedt verstelbaarheid, duurzaamheid en het extra comfort van imitatiebont. Hoewel het niet voor alle paarden geschikt is, kan het voor veel paarden een handig en praktisch hulpmiddel zijn tijdens het longeren, grondwerk of bitloos rijden. 🐴

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

9. Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze

 • list plusOpvallende donkerroze kleur is trendy en stijlvol
 • list plusVerstelbare gespen zorgen voor een perfecte pasvorm
 • list plusRing aan de onderkant van de neusriem maakt het mogelijk om een leadrope of longeerlijn te bevestigen

Nadelen Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze

 • list plusImitatiebonten voering onder de neusriem en het kopstuk kan gaan pluizen of klitten
 • list plusOpvallende kleur kan minder geschikt zijn voor wedstrijden met een traditionele uitstraling

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.01
Functionaliteit
7.51
Gebruiksgemak
7.13
De Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze - pony is echt iets voor mij! Deze nylon kaptoom is speciaal ontworpen voor pony's en heeft een trendy donkerroze kleur. Met zijn opvallende uiterlijk is het een stijlvolle keuze voor pony-eigenaren zoals ik. Wat ik geweldig vind aan deze kaptoom, is dat hij 3 D-ringen op de neusriem heeft. Hierdoor kan ik de teugels op verschillende manieren bevestigen. Super handig!

Wat deze kaptoom echt uniek maakt, is de ring aan de onderkant van de neusriem. Hier kan ik een leadrope of longeerlijn aan bevestigen tijdens grondwerk of longeren. Dit is echt een pluspunt! Daarnaast is de neusriem voorzien van imitatiebont, wat voor extra comfort zorgt voor mijn pony. Het bontje onder het kopstuk is ook verstelbaar en voorkomt schuren op de gevoelige huid van mijn pony. Dat is echt top!

Deze kaptoom is gemaakt van duurzaam nylon materiaal, wat betekent dat hij lang meegaat en bestand is tegen een stootje. Ik hoef me geen zorgen te maken over beschadigingen. De verstelbare gespen zorgen ervoor dat de kaptoom perfect past en comfortabel is voor mijn pony. En laten we het trendy design en de opvallende kleur niet vergeten! Deze kaptoom is echt een eyecatcher in de stal.

Het gebruik van een kaptoom heeft verschillende voordelen. Het kan helpen bij het trainen van mijn pony, omdat ik druk kan uitoefenen op de neus en kaak. Dit helpt bij het inbuigen en ontspannen van mijn pony. Daarnaast kan ik de kaptoom ook gebruiken bij grondwerk of longeren, waarbij de ring aan de onderkant van de neusriem van pas komt. Geweldig toch?

Hoewel deze Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze - pony veel positieve eigenschappen heeft, zijn er ook enkele potentiële beperkingen. Sommige gebruikers vinden de imitatiebonten voering onder de neusriem en het kopstuk misschien niet prettig, omdat het kan gaan pluizen of klitten. Daarnaast is de opvallende kleur misschien niet ieders smaak en kan het minder geschikt zijn voor wedstrijden waar een meer traditionele uitstraling vereist is.

Al met al is de Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze - pony een geweldige keuze voor mij. Hij is van hoge kwaliteit, verstelbaar en comfortabel voor mijn pony. Het trendy design en de extra functies, zoals de ring aan de onderkant van de neusriem, maken het echt uniek. Als je op zoek bent naar een trendy en functionele kaptoom voor je pony, dan is dit zeker een aanrader. 🐴

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze

 • list plusDuurzaam nylon materiaal
 • list plusVerstelbare gespen voor perfecte pasvorm
 • list plusVeelzijdig in gebruik

Nadelen Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze

 • list plusImitatiebont kan slijten
 • list plusVerschuifbaar bontje kan lastig zijn

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.09
Functionaliteit
6.85
Gebruiksgemak
7.63
De Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze voor shetlanders is echt een geweldig hoofdstel! Ik ben er helemaal weg van. Het is niet alleen super functioneel, maar ook nog eens ontzettend stijlvol met zijn opvallende donkerroze kleur. 🌸

Wat dit hoofdstel echt speciaal maakt, zijn de 3 D-ringen op de neusriem. Hiermee heb je zoveel mogelijkheden om je teugels en andere accessoires te bevestigen. En de gespen bij de neusriem, keelriem en het kopstuk zijn verstelbaar, zodat je het hoofdstel perfect kunt aanpassen aan de maat van jouw shetlander. Zo zit het altijd comfortabel en veilig.

Maar dat is niet alles! Dit hoofdstel heeft ook nog een handige ring aan de onderkant van de neusriem. Hiermee kun je een leadrope of longeerlijn bevestigen, waardoor het hoofdstel ook perfect is voor grondwerk en longeren. En het imitatiebont onder de neusriem zorgt voor extra comfort en voorkomt schuren. Oh, en het bontje onder het kopstuk kun je trouwens ook verschuiven, zodat het hoofdstel helemaal op maat is voor jouw shetlander.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over de Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze. Gebruikers zijn over het algemeen echt tevreden. Ze vinden het hoofdstel stevig en duurzaam, zelfs bij intensief gebruik. En de pasvorm is geweldig, het belemmert de shetlander niet tijdens het bewegen.

En weet je wat ook zo fijn is? Dit hoofdstel is echt veelzijdig. Je kunt het gebruiken voor rijden, longeren en grondwerk. Ideaal dus als jouw shetlander van alles doet, bijvoorbeeld in de sport of recreatie.

Natuurlijk zijn er ook een paar kleine puntjes waar je op moet letten. Sommige gebruikers merken op dat het imitatiebont onder de neusriem na verloop van tijd kan slijten. En het bontje onder het kopstuk kan soms wat lastig zijn om goed op zijn plaats te houden. Maar over het algemeen wegen de sterke punten van dit hoofdstel zwaarder.

Dus als je op zoek bent naar een hoofdstel voor jouw shetlander, dan is de Epplejeck Kaptoom Nylon Donkerroze echt een aanrader. Het biedt duurzaamheid, comfort en veelzijdigheid. En het ziet er ook nog eens fantastisch uit! Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kaptomen. Er zijn immers 1556 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!