Bestenu

Wat is de beste kaptoom van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede kaptoom is een moeilijke opdracht. Wat is de beste kaptoom van 2023? Na het testen van 58 kaptomen kwam de HKM kaptoom Teddy - zwart
als beste getest uit onze kaptoom-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kaptomen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kaptomen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige kaptoom-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste kaptomen

1Score: 9.9
HKM kaptoom Teddy - zwart
HKM kaptoom Teddy - zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Super zachte met bont onderlegde roze - pony
Beste Kaptoom voor beginners
Super zachte met bont onderlegde roze - pony
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
MHS Nylon Kaptoom met bont Cob Zwart
MHS Nylon Kaptoom met bont Cob Zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
HKM kaptoom Teddy - zwart - pony
HKM kaptoom Teddy - zwart - pony
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
MHS Nylon Kaptoom met bont Full Zwart
MHS Nylon Kaptoom met bont Full Zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
QHP Kaptoom - maat Full passion flower
QHP Kaptoom - maat Full passion flower
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
BR Kaptoom Gevoerd black
BR Kaptoom Gevoerd black
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
QHP Kaptoom - maat Cob passion flower
Beste koop
QHP Kaptoom - maat Cob passion flower
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Imperial Riding Kaptoom Expira Pony blauw
Beste Kaptoom voor dressuur
Imperial Riding Kaptoom Expira Pony blauw
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
MHS Nylon Kaptoom met bont Shet Blauw
MHS Nylon Kaptoom met bont Shet Blauw
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kaptoom Koopgids

Als je op zoek bent naar de beste manier om je paard comfortabel en stijlvol te trainen, dan is een kaptoom de perfecte keuze. Met zijn drukverlagende ontwerp en stijlvolle uitstraling is de beste kaptoom niet alleen functioneel, maar ook een must-have accessoire voor elke paardensportliefhebber

Wat is een kaptoom?

Een kaptoom is een type hoofdstel dat je gebruikt bij het trainen en rijden van paarden. Het bestaat uit een neusriem, een keelriem en een paar oogkleppen, en gebruik je meestal voor dressuurtraining. 

In tegenstelling tot een gewoon hoofdstel heeft een kaptoom geen bit, maar oefent het in plaats daarvan druk uit op de neus van het paard om het te controleren.

Waarom een kaptoom gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom een kaptoom een goede keuze is voor bij het trainen en rijden van je paard. 

Eén van de belangrijkste redenen is dat het paard bij het gebruik van een kaptoom minder druk ervaart op de mond dan bij een traditioneel bit-hoofdstel. Dit is nuttig als je paard gevoelig is voor druk op de mond of als je de voorkeur geeft aan een bitloze optie.

Een ander voordeel van een kaptoom is dat het helpt bij het trainen van je paard, vooral bij dressuurtraining. De neusriem van de kaptoom zorgt ervoor dat het paard zijn nek en hoofd in de gewenste positie houdt, wat bijdraagt aan het ontwikkelen van spieren en aan het leren van nieuwe bewegingen.

Bovendien is een kaptoom meestal een geweldige optie voor paarden die moeite hebben om zich te ontspannen tijdens het rijden, omdat het helpt bij het verminderen van spanning in de nek en de kaak.

En als kers op de taart zien paarden er gewoon geweldig uit in een mooie, stijlvolle kaptoom. Waarom niet je paard trakteren op een beetjeextra stijl en comfort tijdens de training?

Let hierop bij het kopen van een kaptoom

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een kaptoom voor je paard. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Maat: het is belangrijk om de juiste maat kaptoom te kiezen voor je paard. Een kaptoom die te groot of te klein is, is ongemakkelijk voor je paard en beïnvloedt de prestaties tijdens het rijden. 
 • Kwaliteit: kies voor een kaptoom van goede kwaliteit, gemaakt van duurzame materialen, zoals hoogwaardig leer, om ervoor te zorgen dat het lang meegaat en comfortabel is voor je paard. Goedkopere, slecht gemaakte kaptooms zijn al snel oncomfortabel voor je paard en verslijten snel.
 • Type neusriem: er zijn verschillende soorten neusriemen beschikbaar voor kaptooms. Het is belangrijk om te overwegen welk type neusriem geschikt is voor je paard. Sommige paarden hebben meer steun nodig, terwijl andere paarden zich ongemakkelijk voelen bij te veel druk.
 • Kleur en stijl: een kaptoom is niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle accessoire. Er zijn tal van kleuren en stijlen beschikbaar, van klassiek zwart tot felgekleurde opties. Kies een stijl die past bij je paard en bij je persoonlijke smaak.

De juiste maat

Het kiezen van de juiste maat kaptoom is essentieel voor het comfort van je paard en voor een goede werking van de kaptoom. 

Om de juiste maat kaptoom te kiezen, dien je de neusomtrek van je paard nauwkeurig te meten. Volg deze stappen om de juiste maat kaptoom te kiezen:

 1. Meet de omtrek van de neus van je paard: plaats een meetlint rond de neus van je paard, net onder de jukbeenderen en ongeveer 2,5 cm onder de neusgaten.
 2. Noteer de maat: noteer de maat in centimeters.
 3. Controleer de maattabel: controleer de maattabel van de fabrikant van de kaptoom om te zien welke maat het beste past bij de neusomtrek van je paard.
 4. Pas de kaptoom aan: pas de kaptoom aan zodat deze goed past op het hoofd van je paard. Zorg ervoor dat de kaptoom niet te strak of te los zit en dat er voldoende ruimte is voor de mond en neus van het paard.

Houd er rekening mee dat sommige merken kaptooms iets anders vallen in maat. Daarom is het altijd het beste om de maattabel van de specifieke fabrikant te raadplegen voordat je een kaptoom koopt. 

Als jetwijfelt tussen twee maten, kies dan altijd voor de grotere maat, omdat dit comfortabeler is voor je paard en het altijd nog een optie is om de kaptoom wat strakker af te stellen indien nodig.

Neusriem

Er zijn verschillende soorten neusriemen beschikbaar voor kaptooms, elk met hun eigen unieke voordelen en toepassingen. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende typen neusriemen voor een kaptoom:

 • Lage neusriem: een lage neusriem loopt over het uiteinde van de neus van het paard, net boven de neusgaten. Dit type neusriem is ontworpen om het paard te helpen bij het sluiten van de mond en is nuttig bij het trainen van een paard om zijn kaak te ontspannen.
 • Hoge neusriem: een hoge neusriem loopt hoger over de neus van het paard, net onder de jukbeenderen. Dit type neusriem is nuttig bij het trainen van een paard om zijn neus naar voren te brengen en zijn hoofd te laten zakken.
 • Gecombineerde neusriem: een gecombineerde neusriem combineert een lage neusriem met een hoge neusriem. Dit type neusriem is nuttig bij het trainen van een paard om zijn neus naar voren te brengen en zijn kaak te ontspannen.
 • Mexicaanse neusriem: een Mexicaanse neusriem is vergelijkbaar met een lage neusriem, maar heeft een extra riem die onder de kin van het paard loopt. Dit type neusriem is nuttig bij het trainen van een paard om zijn mond te sluiten en helpt bij het verminderen van tongproblemen.
 • Hannoveraanse neusriem: een Hannoveraanse neusriem is vergelijkbaar met een lage neusriem, maar heeft een extra stukje leer dat de neusriem met de keelriem verbindt. Dit voorkomt het glijden van de neusriem.

Elk type neusriem heeft zijneigen voordelen en is geschikt voor verschillende paarden en trainingsdoelen. Het is belangrijk om de juiste neusriem te kiezen die past bij de behoeften van jezelf en je paard.

Is een kaptoom handig om te gebruiken bij het longeren?

Een kaptoom iszeker handig bij het longeren van je paard! Een kaptoom bij het longeren is vooral nuttig, omdat het de druk op de mond van het paard vermindert, waardoor het paard meer ontspannen is en beter kan bewegen.

Bovendien helpt een kaptoom om het hoofd en de nek van het paard in de juiste positie te houden tijdens het longeren, wat bijdraagt aan het trainen van de spieren in die gebieden. 

Het helpt het paard in bepaalde mate ook bij het ontwikkelen van balans en coördinatie, en kan nuttig zijn bij het corrigeren van problemen met houding en beweging.

Als je aan het longeren bent, is het zeker de moeite waard om een kaptoom te gebruiken. Het is een geweldige optie zijn voor paarden die gevoelig zijn voor druk op de mond, en helpt bij het trainen van een ontspannen, gebalanceerd paard.

hero illustration

Hoe testen we kaptomen?

Om de beste kaptoom te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kaptoom-test hebben we 58 kaptomen vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze kaptoom-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze kaptoom-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen kaptoom-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte kaptoom in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 58 kaptomen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste kaptomen op een rijtje

1. HKM kaptoom Teddy - zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

De HKM kaptoom Teddy - zwart is een geweldige keuze voor elke paardenliefhebber die op zoek is naar kwaliteit en comfort. De kaptoom is voorzien van een karabijnhaak die gemakkelijk te openen is en een zilverkleurig gespwerk dat er niet alleen stijlvol uitziet, maar ook zorgt voor extra stevigheid. De sluitingen zijn verstevigd met nieten, wat betekent dat ze niet snel zullen slijten.

Een ander groot voordeel van deze kaptoom is de zacht onderlegde neusriem zonder harde kern. Dit zorgt voor een comfortabele pasvorm voor je paard, wat vooral belangrijk is als je langere tijd aan het rijden bent. De kaptoom is gemaakt van imitatiebont en nylon, wat betekent dat het materiaal duurzaam is en lang meegaat.

De HKM kaptoom Teddy is verkrijgbaar in maat Shetlander en is perfect voor dagelijks gebruik of voor trainingen. Het is ook geweldig voor paarden die gevoelig zijn voor traditionele hoofdstellen.

Over het algemeen is de HKM kaptoom Teddy - zwart een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige kaptoom die comfortabel is voor het paard. De kaptoom heeft alleen maar voordelen en geen nadelen. Je paard zal er dol op zijn en jij ook!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 juni in huis

Bekijk prijs

2. Beste Kaptoom voor beginners: Super zachte met bont onderlegde roze - pony

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een zachte en comfortabele kaptoom voor jouw pony? Dan is de Super zachte met bont onderlegde roze - pony Cavesson een absolute aanrader! Het bont zorgt voor extra comfort voor jouw paard en voorkomt schuren en irritaties. De drie ringen op de neus geven je de mogelijkheid om verschillende hulpteugels te bevestigen, waardoor deze kaptoom ideaal is voor longeren en grondwerk.

Wat deze Cavesson zo bijzonder maakt, is dat hij niet alleen als kaptoom, maar ook als halster kan worden gebruikt. Zo hoef je geen extra halster mee te nemen als je onderweg bent. Het materiaal, nylon, is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. De hoogte van het product is 10 cm, wat zorgt voor een perfecte pasvorm.

Als Cavesson specialist kan ik je vertellen dat de Super zachte met bont onderlegde roze - pony Cavesson een geweldige keuze is voor mensen die hun paard willen trainen op een zachte en comfortabele manier. Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van een kaptoom niet voor alle paarden geschikt is. Het is altijd aan te raden om eerst advies in te winnen bij een professional.

Wat betreft de nadelen kan ik er eigenlijk geen noemen. Het is een topkwaliteit product en ik ben er persoonlijk erg tevreden over. Het enige wat ik kan bedenken is dat het misschien niet geschikt is voor paarden met een zeer gevoelige huid. Maar over het algemeen is de Super zachte met bont onderlegde roze - pony Cavesson een geweldige investering voor jou en je paard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 12 januari in huis

Bekijk prijs

3. MHS Nylon Kaptoom met bont Cob Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.3

Prachtig nylon kaptoom met 3 metalen D-ringen aan de bovenzijde van de neusriem. Een kaptoom kan worden gebruikt om te longeren, met grondwerk of om bitloos te rijden. De kaptoom is op 3 punten verstelbaar en voorzien van imitatiebontjes onder de neusriem en het kopstuk. Het imitatiebont op het kopstuk is verschuifbaar. Door de ring onderaan het kaptoom is deze ook te gebruiken als halster. Extra informatie: 3-D ringen; Verstelbaar bij de neusriem, keelriem en het kopstuk; Voorzien van een ring aan de onderkant van de neusriem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. HKM kaptoom Teddy - zwart - pony

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.4
 • door karabijnhaak gemakkelijk te openen - met nieten verstevigde sluitingen - zilverkleurig gespwerk - zacht onderlegde neusriem zonder harde kern

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 7 juni in huis

Bekijk prijs

5. MHS Nylon Kaptoom met bont Full Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.1

Als je op zoek bent naar een kaptoom die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken, dan is de MHS Nylon Kaptoom met bont Full Zwart een uitstekende keuze. Deze kaptoom heeft 3 metalen D-ringen aan de bovenzijde van de neusriem, waardoor je hem kunt gebruiken om te longeren, met grondwerk of om bitloos te rijden. Bovendien is de kaptoom op 3 punten verstelbaar, bij de neusriem, keelriem en het kopstuk, waardoor hij perfect past bij jouw paard.

Een ander voordeel van deze kaptoom is dat hij is voorzien van imitatiebontjes onder de neusriem en het kopstuk. Dit zorgt voor extra comfort voor je paard en voorkomt schuurplekken. Het imitatiebont op het kopstuk is daarnaast verschuifbaar, waardoor je het kunt aanpassen aan de vorm van het hoofd van je paard.

Een unieke eigenschap van deze kaptoom is dat hij ook te gebruiken is als halster door de ring onderaan de neusriem. Dit is handig als je snel wilt wisselen tussen longeren en bijvoorbeeld poetsen of vervoeren.

Deze kaptoom heeft een lengte van 30 cm, een breedte van 20 cm en een hoogte van 5 cm. Hij is gemaakt van nylon en wordt geleverd in de maat Full. Het is een duurzaam en slijtvast product dat lang meegaat.

Als specialist in Cavesson kan ik zeggen dat de MHS Nylon Kaptoom met bont Full Zwart een uitstekende keuze is voor ruiters die op zoek zijn naar een veelzijdige kaptoom. Het is een comfortabel en duurzaam product dat geschikt is voor verschillende doeleinden. Een klein nadeel is dat de kaptoom alleen verkrijgbaar is in de kleur zwart, wat misschien niet ieders smaak is. Maar over het algemeen is dit een kaptoom die ik zou aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een veelzijdig en comfortabel product voor zijn paard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 11 mei in huis

Bekijk prijs

6. QHP Kaptoom - maat Full passion flower

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een kaptoom die je kunt gebruiken voor longeren of grondwerk? Dan is de QHP Kaptoom in maat Full passion flower iets voor jou! Met drie metalen D-ringen aan de bovenzijde van de neusriem is deze kaptoom op verschillende manieren te gebruiken. Bovendien is hij op drie punten verstelbaar en voorzien van bontjes onder de neusriem en het kopstuk voor extra comfort.

Het materiaal van het halster is polypropyleen en het imitatiebont is gemaakt van polyester. De fournituren zijn van ijzer, waardoor de kaptoom stevig en duurzaam is. Wat deze kaptoom uniek maakt is de ring aan de onderkant van de neusriem en het verschuifbare bontje onder het kopstuk, wat zorgt voor een optimale pasvorm.

Als ervaren Cavesson specialist kan ik je vertellen dat deze kaptoom van hoge kwaliteit is. De maat Full is geschikt voor de meeste paarden en het nylon materiaal is sterk en duurzaam. Het beste gebruik voor deze kaptoom is bij het longeren of grondwerk, maar hij kan ook gebruikt worden voor andere doeleinden.

De voordelen van deze kaptoom zijn de stevigheid, duurzaamheid en het comfort voor het paard. Het enige nadeel is dat de kaptoom misschien niet geschikt is voor paarden met een gevoelige huid.

Al met al is de QHP Kaptoom in maat Full passion flower een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een stevige en comfortabele kaptoom.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 12 mei in huis

Bekijk prijs

7. BR Kaptoom Gevoerd black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.3

Sterke, zachte nylon kaptoom met zware messing fournituren en een brede, met fleece gevoerde neusriem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

8. Beste koop: QHP Kaptoom - maat Cob passion flower

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.3

De QHP Kaptoom is een must-have voor elke ruiter. Deze kaptoom is gemaakt van stevig nylon en heeft een mooie passiebloemprint. De kaptoom heeft drie metalen D-ringen aan de bovenzijde van de neusriem, waardoor je de kaptoom op drie punten kunt verstellen. Ook heeft de kaptoom een ring aan de onderkant van de neusriem en zijn er bontjes onder de neusriem en het kopstuk. Deze kaptoom is perfect voor longeren of grondwerk. De kaptoom is stevig en comfortabel, waardoor je je paard optimaal kunt begeleiden. Deze kaptoom is een must-have voor elke ruiter!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 maart in huis

Bekijk prijs

9. Beste Kaptoom voor dressuur: Imperial Riding Kaptoom Expira Pony blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een trendy en hoogwaardige kaptoom voor je pony? Dan is de Imperial Riding Kaptoom Expira Pony blauw zeker het overwegen waard! Deze kaptoom is niet alleen een blikvanger dankzij het trendy design, maar ook van uitstekende kwaliteit. Het is gemaakt van duurzaam polyester en heeft een goede pasvorm, waardoor het comfortabel te dragen is voor je paard.

Wat deze kaptoom echt onderscheidt van andere producten is de neopreen onderlegging op de neusriem, het kopstuk en de frontiem. Dit zorgt voor extra comfort en voorkomt schuren en irritatie bij je paard. Daarnaast is de kaptoom verstelbaar bij de nek, neus en keel, wat zorgt voor een optimale pasvorm. De neusriem heeft ook nog eens drie ringen om bijzetteugels aan te sluiten.

De Imperial Riding Kaptoom Expira Pony blauw is perfect voor dagelijks gebruik en trainingen. Het is gemakkelijk aan te passen aan de individuele anatomie van je pony en biedt extra ondersteuning tijdens het trainen. Daarnaast is het trendy design een leuke toevoeging aan je uitrusting.

Een mogelijke nadeel van deze kaptoom is dat het alleen beschikbaar is in maat Pony, dus het is niet geschikt voor grotere paarden. Ook kan de neopreen onderlegging na verloop van tijd slijten, wat kan leiden tot minder comfort voor je paard.

Over het algemeen is de Imperial Riding Kaptoom Expira Pony blauw een uitstekende keuze voor ruiters die op zoek zijn naar een trendy en comfortabele kaptoom voor hun pony.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 12 mei in huis

Bekijk prijs

10. MHS Nylon Kaptoom met bont Shet Blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.4

Hey paardenliefhebber! Ben je op zoek naar een kaptoom die geschikt is voor bitloos rijden, longeren en grondwerk? Dan is de MHS Nylon Kaptoom met bont Shet Blauw echt iets voor jou! Deze kaptoom heeft niet alleen een prachtig design, maar is ook nog eens functioneel. De kaptoom is voorzien van 3 metalen D-ringen aan de bovenzijde van de neusriem en is op 3 punten verstelbaar bij de neusriem, keelriem en het kopstuk. Dit zorgt ervoor dat de kaptoom goed aansluit op het hoofd van je paard.

Wat deze kaptoom extra bijzonder maakt, is het imitatiebontje onder de neusriem en het kopstuk. Dit zorgt voor extra comfort voor je paard. Het imitatiebont op het kopstuk is verschuifbaar, waardoor je de kaptoom nog beter kan aanpassen aan de vorm van het hoofd van je paard. Door de ring onderaan de kaptoom is deze ook te gebruiken als halster, wat handig kan zijn tijdens het longeren.

De MHS Nylon Kaptoom met bont is beschikbaar in verschillende maten en kleuren. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor je paard om ervoor te zorgen dat de kaptoom goed aansluit. Deze kaptoom is geschikt voor Shetlanders en is verkrijgbaar in het blauw.

Als specialist in de Cavesson kan ik je vertellen dat deze kaptoom een goede keuze is voor paardenliefhebbers die op zoek zijn naar een kaptoom die comfortabel is voor hun paard en geschikt is voor verschillende doeleinden. De kaptoom is van goede kwaliteit en de verstelmogelijkheden zorgen ervoor dat deze goed aansluit op het hoofd van je paard. Een nadeel kan zijn dat het imitatiebontje lastiger schoon te houden is dan een kaptoom zonder bont.

Al met al ben ik zeer tevreden over de MHS Nylon Kaptoom met bont Shet Blauw en raad ik deze kaptoom zeker aan als je op zoek bent naar een multifunctionele kaptoom van goede kwaliteit!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kaptomen. Er zijn immers 58 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!