Bestenu

Stap voor Stap je CV-ketel bijvullen

CV-ketels zijn ingewikkelde apparaten, maar sommige klusjes doe je zelf. Lees hier hoe je je CV-ketel bijvult!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Stap voor Stap je CV-ketel bijvullen

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Heb je ooit een koude douche gehad omdat je CV-ketel geen warm water meer produceert? Of heb je gemerkt dat je radiatoren niet meer opwarmen zoals ze zouden moeten? Dan is het misschien tijd om je CV-ketel bij te vullen (of deze te vervangen door een boiler?). 

Het is een eenvoudige klus die je zelf kunt doen zonder de hulp van een professional. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je jouw CV-ketel bijvult.

De CV-ketel bijvullen

Stap 1:Controleer de druk 

Voordat je begint met het bijvullen van je CV-ketel, is het belangrijk om eerst de druk te controleren. Dit kun je doen door de drukmeter op je CV-ketel te bekijken. 

De meeste CV-ketels hebben een druk tussen 1 en 2 bar. Als de druk lager is dan 1 bar, dan moet je de CV-ketel bijvullen.

Stap 2: Schakel de CV-ketel uit 

Voordat je begint met het bijvullen van de CV-ketel, is het belangrijk om deze eerst uit te schakelen. Zo voorkom je dat er water uit de CV-ketel lekt tijdens het bijvullen.

Stap 3: Vul de CV-ketel bij 

Nu kun je beginnen met het bijvullen van de CV-ketel. Sluit de vulslang aan op de kraan en de CV-ketel. Draai eerst de kraan open en wacht tot het water uit de vulslang stroomt. 

Daarna draai je de vulslang vast op de CV-ketel en open je de vulkraan. Vul de CV-ketel bij tot de druk tussen 1 en 2 bar zit.

Stap 4: Ontlucht de radiatoren 

Als je klaar bent met het bijvullen van de CV-ketel, is het belangrijk om de radiatoren te ontluchten. 

Dit kun je doen door het ontluchtingsventiel op de radiator open te draaien met een ontluchtingssleutel. Laat het ventiel open totdat er water uitkomt en draai hem dan weer dicht.

Waarom je CV-ketel bijvullen? 

Het bijvullen van je CV-ketel is belangrijk om ervoor te zorgen dat je CV-ketel efficiënt blijft werken en om te voorkomen dat er problemen ontstaan met de verwarming en het warm water. 

Door regelmatig je CV-ketel bij te vullen, kun je de levensduur van je CV-ketel verlengen en geld besparen op de lange termijn.

Conclusie 

Het bijvullen van je CV-ketel is een eenvoudige klus die je zelf kunt doen. Door regelmatig je CV-ketel bij te vullen, kun je problemen met de verwarming en het warm water voorkomen en geld besparen op de lange termijn. Met deze eenvoudige stappen kun je je CV-ketel bijvullen en ervoor zorgen dat hij efficiënt blijft werken. Bedankt voor het lezen!