Bestenu

Chromecast Zonder wifi: Hoe werkt Dat?

Yes! Ook zonder wifi gebruik je je Chromecast. Lees hier hoe.

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Chromecast Zonder wifi: Hoe werkt Dat?

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Een Chromecast is een apparaat dat je op je televisie aansluit via een HDMI-poort, waarmee je content vanaf je smartphone, tablet of computer naar je tv kunt streamen. Wist je dat je je Chromecast ook zonder wifi kunt gebruiken? Lees hieronder meer.

Chromecast zonder wifi gebruiken

Normaal gesproken heeft een Chromecast wifi nodig om te functioneren, maar er zijn enkele alternatieve manieren om je Chromecast te gebruiken zonder wifi. Hou er rekening mee dat je je Chromecast soms moet resetten of opnieuw moetinstalleren.

Gebruik een ethernet-adapter 

Een manier om je Chromecast zonder wifi te gebruiken, is door een ethernet-adapter aan te schaffen. Deze adapter zorgt voor een bekabelde internetverbinding voor je Chromecast.

 1. Koop een ethernet-adapter voor Chromecast (zoals de officiële Google Ethernet Adapter). 
 2. Sluit de ethernet-adapter aan op de Chromecast en de voedingsbron. 
 3. Verbind de ethernetkabel met de adapter en een beschikbare ethernetpoort op je router of switch. 
 4. Steek de Chromecast in een vrije HDMI-poort op je televisie en zet de tv aan. e. Configureer de Chromecast zoals gewoonlijk met behulp van de Google Home-app.
 5. Gebruik een mobiele hotspot (Android-gebruikers): Als je een Android-gebruiker bent, kun je een mobiele hotspot opzetten om je Chromecast zonder wifi te gebruiken.

Via een HotSpot

Houd er rekening mee dat deze methode je mobiele data gebruikt en dat streamen van video's veel data kan verbruiken. Zorg ervoor dat je een geschikt dataplan hebt om eventuele extra kosten te voorkomen.

 1. Zorg ervoor dat je mobiele data isingeschakeld op je Android-smartphone. 
  1. Ga naar de instellingen van je telefoon en kies "Netwerk & internet" of "Verbindingen". 
 2. Tik op "Hotspot & tethering" of "Mobiele hotspot en tethering". 
 3. Schakel de "Mobiele hotspot" in en stel het netwerk (SSID) en wachtwoord in. 
 4. Zet je Chromecast aan en open de Google Home-app op je smartphone.  
 5. Volg de instructies in de app om je Chromecast te verbinden met de mobiele hotspot. Verbinden via je telefoon kan ook.

Let op: Het gebruik van een mobiele hotspot is niet beschikbaar voor iPhone-gebruikers vanwege beperkingen in het iOS-besturingssysteem.

Via een reisrouter

Een reisrouter is een draagbaar apparaat dat vaak wordt gebruikt om internettoegang te bieden in hotels en andere locaties met bekabelde verbindingen. Je kunt een reisrouter gebruiken om een wifi-netwerk voor je Chromecast te maken zonder een traditioneel thuisnetwerk.

 1. Koop een reisrouter die compatibel is met je internetverbinding (bekabeld of draadloos). 
 2. Sluit de reisrouter aan op je internetbron en configureer het draadloze netwerk volgens de instructies van de fabrikant. 
 3. Steek de Chromecast in een vrije HDMI-poort op je televisie en zet de tv aan. 
 4. Open de Google Home-app op je smartphone of tablet en volg de instructies om je Chromecast te verbinden met het wifi-netwerk dat is gemaakt door je reisrouter.

Hoewel deze oplossingen je in staat stellen om een Chromecast te gebruiken zonder een traditionele wifi-verbinding, is het belangrijk op te merken dat een internetverbinding nog steeds vereist is om content te streamen. 

Deze alternatieven bieden manieren om je Chromecast te gebruiken in situaties waarin je geen toegang hebt tot een standaard wifi-netwerk, maar houd er rekening mee dat de ervaring mogelijk niet zo naadloos is als bij het gebruik van een thuisnetwerk.

Conclusie

Het gebruik van een Chromecast zonder wifi is mogelijk, hoewel het misschien niet zo eenvoudig en naadloos is als met een traditioneel thuisnetwerk. 

Met behulp van een ethernet-adapter, mobiele hotspot (voor Android-gebruikers) of reisrouter, kun je nog steeds genieten van het gemak van het streamen van content naar je tv, zelfs in situaties waarin je geen toegang hebt tot een standaard wifi-verbinding. 

Houd er echter rekening mee dat voor alle genoemde oplossingen een internetverbinding nodig is om de Chromecast naar behoren te laten functioneren. 

Met deze alternatieve methoden kun je blijven genieten van je favoriete films, tv-programma's en video's op het grote scherm, waar je ook bent.