Bestenu

Je bluetooth koptelefoon aansluiten op de TV doe je zo!

Nooit meer geklaag over het geluid van de tv.

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Je bluetooth koptelefoon aansluiten op de TV doe je zo!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Met een draadje naar het geluid van je TV luisteren is nou niet echt de handigste ervaring, dus komt er al snel een draadloze headset bij kijken. Helaas zijn we nog niet zo ver dat de apparaten automatisch verbinden, dus doen we dat handmatig. 

Hoe je dat voor elkaar krijgt, lees je in deze blog. Je bluetooth koptelefoon op aansluiten op de TV doe je zo!

Dit heb je nodig om je bluetooth koptelefoon aan te sluiten op de TV

Je hebt niet veel nodig, maar het is natuurlijk wel zo handig om alles bij elkaar te hebben. Om de koptelefoon aan te sluiten gebruik je slechts een paar dingen:

  • Een TV met bluetooth functie
  • Een bluetooth koptelefoon
  • Ongeveer een kwartiertje van je tijd

Een bluetooth koptelefoon en een kwartiertje tijd vinden is het lastigste niet. Controleer of je TVbluetooth signalen kan uitzenden

Een bluetooth icoontje op de doos kan er ook op wijzen dat je televisie alleen bluetooth signalen kan ontvangen, en om het geluid van de TV met koptelefoon te beluisteren is dat niet voldoende.

Als je TV geen bluetooth signaal kan uitzenden

Kan je smart TV alleen bluetooth ontvangen of is er helemaal geen bluetooth functie? Geen zorgen, er is nog steeds een manier om je draadloze headset te koppelen. 

Hier gebruik je een extra apparaatje voor: de bluetooth zender. Die hoeft niet duur te zijn en aansluiten doe je simpelweg met een plug voor een koptelefoon in de geluidsuitgang van je TV.

Bluetooth koptelefoon aansluiten op de TV in 3 stappen

Heb je de bluetooth koptelefoon of draadloze in-ear oordopjes erbij gepakt? Mooi, dan gaan we die nu aansluiten! Deze makkelijke stappen zijn voldoende om het klusje in weinig tijd te klaren.

Stap 1: zet bluetooth aan

Zet je bluetooth koptelefoon aan en zet op je TV de bluetooth functie ook aan. Nogmaals: als je televisie alleen bluetooth kan ontvangen, is dit niet voldoende om het geluid met je koptelefoon te beluisteren en heb je een losse bluetooth zender nodig. Dit geldt ook voor Bluetooth speaker.

Stap 2: de bluetooth zender gebruiken

Maak je gebruik van een bluetooth zender? Dan koppel je die eerst aan de TV. De verpakking vermeldt waarschijnlijk ook hoe je de zender gebruikt, maar het is gelukkig niet moeilijk. 

Je verbindt de bluetooth zender met een plug voor een koptelefoon. Steek de zender met de plug in de geluidsuitgang van je televisie en je bent klaar.

Stap 3: maak verbinding

Tijd om verbinding te maken! Schakel op zowel je TV als de koptelefoon (of zender) bluetooth in. Gebruik de bluetooth pairing of de synchronisatie knop om de apparaten met elkaar te verbinden. Is het gelukt? Dat test je direct door de TV met het geluid aan te zetten.

Alternatief: koptelefoon met zendstation

Werkt om de een of andere reden het koppelen van de bluetooth koptelefoon niet? Er is ook een alternatief: de draadloze koptelefoon met zendstation. Het zendstation is een los apparaatje dat je eenvoudig met een kabel aan de TV verbindt. 

Zo is het zendstation gekoppeld en geeft het direct het geluid draadloos door aan de bijbehorende draadloze koptelefoon.

Conclusie bluetooth koptelefoon aansluiten op TV

Niet alle TV’s koppel je op dezelfde manier met een draadloze koptelefoon, maar voor elke situatie is er wel een manier. Een Bluetooth apparaat koppelen is over het algemeen niet lastig. Die is er ook voor jouw TV! Kijk daarna met een draadloze koptelefoon naar de televisie wanneer je maar wilt.