Bestenu

Inspiratie: Zelf een Lamp Maken!

Uit je creativiteit en maak zelf een lamp! Lees hier hoe!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Inspiratie: Zelf een Lamp Maken!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Wie zegt dat zelf een lamp maken een saaie klus is? In dit artikel laten we zien hoe je met een vleugje humor en veel enthousiasme je eigen, unieke lamp kunt maken. 

Bereid je voor op een flinke dosis grappen en grollen terwijl we je door het proces leiden. Pak je gereedschap, zet je beste glimlach op en laten we aan de slag gaan!

Benodigdheden

  1. Lampenkap
  2. Lampvoet
  3. Fitting
  4. Lichtbron (LED of Halogeen)
  5. Snoer met stekker
  6. Schakelaar
  7. Schroevendraaier
  8. Boormachine
  9. Lijm of tape
  10. Geduld (en een goed gevoel voor humor!)

Stap voor stap zelf een lamp maken

Volg de onderstaande stappen en maak zelf een lamp.

Stap 1: De basis leggen 

Zoals elk goed verhaal, begint ook het maken van je lamp met een stevige basis. Kies een lampvoet die perfect bij je interieur past en bij voorkeur niet wankelt als een dronken zeeman.

Stap 2: Maak een gat in de dop 

Boor een gat in de dop van de lampvoet. Dit is het moment om je angsten te overwinnen en die boormachine te gebruiken alsof je leven ervan afhangt. Maar maak je geen zorgen, we hebben je rug!

Stap 3: Voeg de fitting toe 

Plaats de fitting in het gat van de dop en zorg ervoor dat deze stevig vastzit. Je wilt niet dat je lamp straks een moshpit begint terwijl je een romantische avond probeert te plannen.

Stap 4: Aansluiten van het snoer 

Verbind het snoer met de fitting. Gebruik je schroevendraaier om de draden vast te zetten. Een goede tip: zorg ervoor dat de schakelaar op het snoer zit voordat je begint met deze stap. Niemand houdt van een lamp zonder aan/uit-knop.

Stap 5: Licht erin 

Draai je lichtbron in de fitting.LED is een goede keuze, want het is energiezuinig en heeft een langere levensduur. Bovendien zijn LED-lampen koeler dan de nieuwste dansmoves van je oom op een bruiloft.

Stap 6: Plaats de lampenkap 

Bevestig de lampenkap op de fitting. Gebruik lijm of tape om de kap stevig vast te zetten. Et voilà, je zelfgemaakte lamp is klaar om je kamer te verlichten!

Conclusie

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je eigen lamp gemaakt, en hopelijk een paar lachjes gehad tijdens het proces. Het maken van een lamp hoeft niet saai of ingewikkeld te zijn. Hopelijk heb je wat aan dit artikel gehad! Bedankt voor het lezen!