Bestenu

Wat is Streamen?

Iedereen streamt tegenwoordig, maar wat is het precies?

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Wat is Streamen?

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Ah, de wondere wereld van streaming! Waar zouden we zijn zonder onze dagelijkse dosis films, series en muziek binnen handbereik? In dit artikel ontdek je wat streaming is, wat je nodig hebt om video's te streamen en welke internetsnelheid je daarvoor nodig hebt. 

We duiken ook even in de wondere wereld van streamingsdiensten. Dus pak een kop koffie, leun achterover en laat je informeren (en amuseren)!

Wat is streamen? 

Streaming is het proces waarbij je multimedia, zoals video's en muziek, in realtime via het internet kunt bekijken of beluisteren zonder het bestand eerst te downloaden. 

Kortom, het is alsof je op een magische manier toegang hebt tot alle films en series ter wereld zonder een kast vol dvd's. Handig, toch?

Wat heb je nodig om te streamen? 

Om te streamen, heb je een aantal dingen nodig:

  1. Een internetverbinding: Zonder internet ben je nergens (letterlijk!). Zorg voor een stabiele en snelle verbinding om vlot te kunnen streamen.
  2. Een apparaat: Je hebt een apparaat nodig om de content zoals bijvoorbeeld muziek te streamen naar een versterker. Dit kan een smartphone, tablet, computer, smart tv of mediaspeler zijn.
  3. Een streamingsdienst: Kies een streamingsdienst die bij je past. Er zijn er genoeg, dus je vindt vast iets dat aansluit bij jouw smaak.

Welke internetsnelheid heb je nodig? 

De internetsnelheid die je nodig hebt voor het streamen hangt af van de kwaliteit van de video die je wilt bekijken. Voor standaarddefinitie (SD) is een snelheid van 3 Mbps voldoende, terwijl je voor high-definition (HD) minimaal 5 Mbps nodig hebt. 

Ben je een echte beeldkwaliteit-connaisseur en wil je in ultra-high-definition (UHD of 4K) streamen? Dan heb je minstens 25 Mbps nodig.

Welke streamingsdiensten zijn er? 

Er zijn talloze streamingsdiensten beschikbaar, elk met hun eigen aanbod en prijsklasse. Enkele populaire diensten zijn:

  1. Netflix: De grootmacht onder de streamingsdiensten. Hier vind je een breed aanbod van films, series en documentaires, waaronder veel exclusieve Netflix-producties.
  2. Disney+: Voor de Disney-fanaten en liefhebbers van Marvel, Star Wars en National Geographic.
  3. Videoland: Een Nederlandse streamingsdienst met een grote collectie van nationale en internationale films en series.
  4. Spotify: Muziekstreaming op z'n best! Ontdek en beluister miljoenen nummers en podcasts op deze gebruiksvriendelijke dienst.

Conclusie

Streaming is een geweldige manier om eenvoudig toegang te krijgen tot een schat aan multimedia-content. Je leest hier wat AirPlay is. Zorg voor een stabiele internetverbinding, een geschikt apparaat en een passende streamingsdienst om volop te kunnen genieten van de wondere wereld van streaming. Bedankt voor het lezen!