Bestenu

Je Wasmachine en Droger Op Elkaar? Zo Doe je Het!

Je wasmachine en droger stapelen werkt behoorlijk ruimtebesparend. Toch zitten hier enkele haken en ogen aan. In dit artikel lees je hoe je dit veilig aanpakt!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Je Wasmachine en Droger Op Elkaar? Zo Doe je Het!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Zit je verlegen om ruimte of vind je het simpelweg praktischer om je wasmachine en droger op elkaar te plaatsen? Dat is mogelijk! Er zijn enkele dingen die belangrijk zijn om rekening mee te houden.

Waar je op moet lezen, lees je in dit artikel. Lees gauw verder!

Kun je een wasmachine en droger op elkaar plaatsen?

Veel mensen kiezen om hun wasmachine en droger op elkaar te plaatsen, omdat het ruimte bespaart. Het is belangrijk om een plaat tussen de twee machines te plaatsen, om trillingen en lawaai te minimaliseren. Dit geldt vooral als de droger bovenop de wasmachine staat, omdat de droger vaak zwaarder is dan de wasmachine. 

Dus als je beperkt bent in ruimte, kun je overwegen om je droger bovenop je wasmachine te plaatsen, zolang je een plaat gebruikt om trillingen en lawaai te beperken.

Hoeveel ruimte nodig?

Het hangt af van de grootte van de wasmachine en de droger die je hebt. In het algemeen is het aanbevolen om een paar centimeter ruimte te laten tussen de twee machines en aan de zijkanten. Dit zorgt voor een veilige en efficiënte ventilatie en toegang tot de achterkant van de machines. 

Ook zorgt het voor een gemakkelijkere reiniging. Dus, als je van plan bent om je wasmachine en droger op elkaar te plaatsen, is het verstandig om een paar centimeter ruimte te laten tussen de twee machines en aan de zijkanten. Houd er ook rekening mee dat je toegang moet hebben tot de achterkant van de machines voor eventuele aansluitingen of reparaties.

Plaatsen van een plaat

Bij het op elkaar plaatsen van een wasmachine en droger is er een groter risico op trillingen en lawaai. De plaat dient als een soort buffer tussen de twee machines, waardoor de trillingen worden gedempt en hierdoor vervelende geluiden. Zo voorkom je dat de machines tegen elkaar aan gaan schudden en maakt het gebruik ervan veel stiller. 

Maximale belasting

Elke wasmachine heeft een maximale belastbaarheid die het kan dragen. Dit limiet kan variëren afhankelijk van het specifieke model en merk van de wasmachine. 

Het is belangrijk om te controleren of de droger die je wilt plaatsen op de wasmachine binnen dat limiet valt, omdat een te zwaar apparaat kan leiden tot problemen met de machine en de veiligheid. Dit limiet is vaak te vinden in de gebruiksaanwijzing van de wasmachine of je kunt het navragen bij de fabrikant.

Conclusie

Het plaatsen van een wasmachine en droger op elkaar bespaart flink wat ruimte. Je moet wel bedacht zijn of je apparaat deze belasting aankan, en het plaatsen van een plaat tussen de wasmachine en droger dempt ongewenst lawaai.

Hopelijk ben je nu een stuk geïnformeerder hoe je dit ook toepast bij jou thuis. Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat het ons weten. Bedankt voor het lezen!