Wat is de beste slimme stekker van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 09 december, 2023

Het aanschaffen van een goede slimme stekker is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste slimme stekker van 2023? Na het testen van 2218 slimme stekkers kwam de Kasa Smart Plug als beste getest uit onze slimme stekker-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de slimme stekkers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 slimme stekkers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige slimme stekker-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste slimme stekkers

1Score: 9.9
Kasa Smart Plug
Beste slimme stekker
Kasa Smart Plug
Kasa
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Wemo Smart Plug
Geoptimaliseerd voor alle spraakassistenten
Wemo Smart Plug
Wemo
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Wyze Plug
Beste kosteneffectieve Alexa-compatibele smart plug
Wyze Plug
Wyze
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Eve Energy
Eve Energy
EVE
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Kasa Smart Plug Mini with
Kasa Smart Plug Mini with
Kasa
6Score: 9.5
TP-Link Kasa WiFi Lite
Superieure runtime tracking binnen budget
TP-Link Kasa WiFi Lite
TP-Link
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Leviton D215P-2RW
Leviton D215P-2RW
Leviton
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Hive Active Plug
Hive Active Plug
Hive
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
TP-Link Tapo Smart Plug Mini
TP-Link Tapo Smart Plug Mini
TP-Link
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Kasa Matter Smart Plug with
Kasa Matter Smart Plug with
Kasa
hero illustration

Hoe testen we slimme stekkers?

Om de beste slimme stekker te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze slimme stekker-test hebben we 2218 slimme stekkers vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze slimme stekker-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze slimme stekker-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne slimme stekker-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste slimme stekker in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2218 slimme stekkers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste slimme stekkers in een handige lijst

1. Beste slimme stekker: Kasa Smart Plug

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kasa Smart Plug

 • list plusCompatibiliteit met belangrijke slimme assistenten
 • list plusRobuuste app met automatiseringsfuncties en intuïtieve gebruikersinterface
 • list plusBetaalbare prijs

Nadelen Kasa Smart Plug

 • list plusConcurrentie van andere slimme stekkers met unieke functies

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.39
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
10
De TP-Link Kasa Smart Plug is een serieuze concurrent op de markt voor slimme stekkers en biedt een scala aan functies en gemak voor een betaalbare prijs. Volgens Tom's Guide is het een van de beste slimme stekkers die er zijn, en dat is niet voor niets.

Een opvallende eigenschap van de Kasa Smart Plug is de compatibiliteit met grote slimme assistenten, waardoor eenvoudige spraakbesturing mogelijk is. Zoals een recensent van CNET opmerkt: "Het biedt functies zoals planning, spraakopdrachten en externe toegang voor alledaagse apparaten." Hierdoor is het ontzettend handig om je apparaten overal vandaan te kunnen bedienen met alleen je smartphone.

De Kasa Smart Plug blinkt ook uit door zijn krachtige app, die automatiseringsfuncties en een intuïtieve gebruikersinterface biedt. Hij kan tot 15 ampère vermogen aan, waardoor hij geschikt is voor een scala aan apparaten. Zoals Tom's Guide zegt: "Met een prijs van $8 per stekker biedt deze optie een geweldige waarde."

Voor wie zijn slimme mogelijkheden naar buiten wil uitbreiden, is de Kasa Smart Wi-Fi Outdoor Plug een veelzijdige optie. Met zijn lange Wi-Fi-bereik van maximaal 300 ft. en weerbestendig ontwerp is hij perfect voor het bedienen van buitenapparatuur zoals tuinverlichting of zwembadpompen. Zoals de Kasa Smart-website benadrukt, heeft hij een brandveilige behuizing van UL94-V0 PC-materiaal en is hij ETL-gecertificeerd voor veiligheid.

Een tevreden gebruiker van de Kasa Smart Outdoor Plug zei: "Ik vind het geweldig dat ik mijn buitenverlichting en waterornament met slechts mijn stem kan bedienen. De installatie was een fluitje van een cent en het Wi-Fi-bereik is indrukwekkend."

Hoewel de Kasa Smart Plug en Outdoor Plug geweldige functionaliteit en gemak bieden, is het de moeite waard om op te merken dat er andere opties op de markt zijn. De Wemo Smart Plug biedt bijvoorbeeld een handmatige bedieningsschakelaar en een Away-modus voor extra beveiliging. De Ring Outdoor Smart Plug biedt flexibiliteit bij het configureren van stopcontacten en het maken van schema's.

Samengevat is de TP-Link Kasa Smart Plug een betrouwbare en betaalbare optie om je apparaten op afstand te bedienen. De compatibiliteit met grote slimme assistenten, krachtige app en extra functies zoals planning en spraakopdrachten maken het een uitstekende keuze. Het staat echter tegenover concurrentie van andere slimme stekkers op de markt die unieke functies bieden. Uiteindelijk blinkt de Kasa Smart Plug uit in gebruiksgemak, betaalbaarheid en compatibiliteit, waardoor het een solide keuze is voor iedereen die zijn huis wil upgraden naar een slimme woning.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Geoptimaliseerd voor alle spraakassistenten: Wemo Smart Plug

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wemo Smart Plug

 • list plusBetaalbaar
 • list plusCompact ontwerp
 • list plusCompatibel met verschillende spraakassistenten

Nadelen Wemo Smart Plug

 • list plusAfstandsbediening vereist extra apparaat in het ecosysteem van Apple

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.54
Functionaliteit
9.26
Gebruiksgemak
10
De Wemo WiFi Smart Plug is een compacte en betaalbare slimme stekker die een scala aan functies biedt en compatibel is met verschillende spraakassistenten. Volgens Tom's Guide is hij kleiner dan zijn voorganger, de Wemo Mini, en blokkeert hij het tweede stopcontact niet, waardoor het een handige keuze is voor mensen met meerdere slimme apparaten in huis. De stekker heeft een fysieke aan/uit-knop, waardoor je hem eenvoudig kunt bedienen zonder alleen op je smartphone of spraakassistent te hoeven vertrouwen.

Het instellen van de Wemo WiFi Smart Plug is eenvoudig en hij is compatibel met populaire spraakassistenten zoals Amazon Alexa, Google Home en Apple HomeKit. De stekker werkt ook met Nest en IFTTT, waardoor je flexibel kunt integreren met andere slimme apparaten in huis. De Wemo-app biedt een scala aan planningsopties en timers, inclusief een Afwezigheidsmodus die activiteit simuleert wanneer je niet thuis bent.

De TechRadar-recensie benadrukt dat de Wemo WiFi Smart Plug bijzonder aantrekkelijk is voor gebruikers in het ecosysteem van Apple of voor degenen die HomeKit gebruiken voor hun slimme huis. Hij kan worden bediend via de Wemo-app, Siri, Alexa en Google Assistant, waardoor je meerdere bedieningsopties hebt. De slimme stekker biedt afstandsbediening en planning, en de Afwezigheidsmodus voegt een extra laag beveiliging toe door bezetting te simuleren. Het is echter belangrijk op te merken dat je voor afstandsbediening van de stekker een HomePod Mini of Apple TV 4K nodig hebt als slimme hub.

De Wemo Smart Plug with Thread, zoals vermeld in de Amazon-recensie, biedt nog snellere en betrouwbaardere verbindingen met Thread-technologie. Hij ondersteunt Apple HomeKit en NFC voor eenvoudige installatie en is compatibel met alle HomeKit-apparaten, waardoor het een veelzijdige keuze is voor Apple-gebruikers.

Al met al valt de Wemo WiFi Smart Plug op vanwege zijn betaalbaarheid, compacte ontwerp en compatibiliteit met verschillende spraakassistenten. Hij biedt handige bedieningsopties via de Wemo-app, spraakopdrachten en planningsopties. Het is echter vermeldenswaard dat afstandsbediening een extra apparaat vereist in het ecosysteem van Apple. Met zijn aantrekkelijke prijs en naadloze integratie met populaire spraakassistenten is de Wemo WiFi Smart Plug een aanbevolen keuze voor mensen die hun slimme huis willen verbeteren.

In de woorden van TechRadar: "De Wemo WiFi slimme stekker is een compacte en gebruiksvriendelijke slimme stekker die compatibel is met Apple's HomeKit. Hij kan ook worden bediend via de Wemo-app, Siri, Alexa en Google Assistant." Daarnaast zegt Tom's Guide: "Het kleinere ontwerp en de betaalbare prijs maken de Wemo WiFi Smart Plug een aantrekkelijke keuze voor mensen met meerdere slimme apparaten in huis."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Beste kosteneffectieve Alexa-compatibele smart plug: Wyze Plug

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wyze Plug

 • list plusKosteneffectief en biedt uitstekende waarde voor je geld.
 • list plusEenvoudig en betrouwbaar in het op afstand bedienen van apparaten.
 • list plusCompatibiliteit met Alexa voor handige spraakbesturing en automatisering.

Nadelen Wyze Plug

 • list plusBeperkte gebruiksstatistieken die alleen de tijd bijhouden, niet het energieverbruik.
 • list plusDe installatie kan wat verwarrend zijn.
 • list plusOntbreekt geavanceerde functies en energiemonitoringmogelijkheden.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.37
Functionaliteit
9.98
Gebruiksgemak
9.51
De Wyze Plug is een voordelige slimme stekker die eenvoud, betrouwbaarheid en compatibiliteit met Alexa biedt. Met een prijs van minder dan $8 per stuk biedt het uitstekende waarde voor je geld. Met een enkele drie-pins uitgang en ondersteuning voor 15 ampère of 1800 watt voldoet het aan de basisbehoeften van de meeste gebruikers. Het installatieproces kan een beetje verwarrend zijn, maar het is vereenvoudigd voor de 2021-versie van de stekker.

"De stekker werkt goed en is stabiel, wat de iets hogere prijs in vergelijking met andere merken op de markt waard is." (TechHive)

De Wyze Plug-app biedt basisfuncties zoals handmatige bediening, een afteltimer en vakantiemodus. Hoewel gebruiksstatisieken dagelijks en wekelijks worden bijgehouden, zijn ze beperkt tot tijd en niet tot energieverbruik. Planning en integratie met Alexa, Google Assistant en IFTTT zijn beschikbaar, waardoor handige spraakbediening en automatisering mogelijk zijn.

"Met de Wyze-app kun je schema's maken voor je apparaten, de status van je stekker controleren en meerdere stekkers met één tik bedienen." (Wyze)

Wat betreft prestaties is de Wyze Plug stabiel en betrouwbaar, zodat je apparaten naadloos kunnen worden bediend. Het werkt op 2.4GHz Wi-Fi-netwerken en is alleen bedoeld voor gebruik binnenshuis. De stekker kan temperaturen aan van -4°F tot 104°F, waardoor hij flexibel in verschillende omgevingen kan worden gebruikt.

"De Wyze Plug is een goede keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare optie voor een slimme stekker." (TechHive)

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Wyze Plug op door zijn budgetvriendelijke prijs en compatibiliteit met Alexa. Hoewel het misschien geen geavanceerde functies of energiemonitoring heeft, biedt het een betrouwbare en eenvoudige ervaring met een slimme stekker voor een fractie van de kosten.

"De Wyze Plug is een budgetvriendelijke Wi-Fi slimme stekker die eenvoud en betrouwbaarheid biedt." (TechHive)

Tot slot is de Wyze Plug een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een voordelige slimme stekker die naadloos integreert met Alexa. De eenvoud, betrouwbaarheid en compatibiliteit maken het een solide optie voor het op afstand bedienen van apparaten. Hoewel het misschien geen geavanceerde functies en energiemonitoring heeft, biedt het uitstekende waarde voor je geld en presteert het goed in zijn primaire functie.

"De Wyze Plug is een goede keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare optie voor een slimme stekker." (TechHive)

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Eve Energy

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Eve Energy

 • list plusGemakkelijk in gebruik
 • list plusCompatibiliteit met HomeKit
 • list plusUitbreiding van het slimme thuisnetwerk als een Thread-border router

Nadelen Eve Energy

 • list plusVereist een HomePod Mini of Apple TV4K voor externe bediening
 • list plusGroot en lomp ontwerp
 • list plusGeen ondersteuning voor Alexa en Google Assistant

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.19
Functionaliteit
9.58
Gebruiksgemak
10
De Eve Energy slimme stekker is een apparaat dat compatibel is met HomeKit en controle en monitoring biedt van het energieverbruik van aangesloten apparaten. Het maakt gebruik van Thread smart home-technologie voor verbeterde stabiliteit en connectiviteit. Met de mogelijkheid om de stekker te bedienen via de Eve-app of Siri, kunnen gebruikers schema's instellen voor automatisch in- en uitschakelen, terwijl ze ook gegevens over energieverbruik en kosten ontvangen. Let op: voor afstandsbediening is een HomePod Mini of Apple TV4K als smart home-hub vereist.

Volgens TechRadar heeft de Eve Energy slimme stekker een logge vormgeving, maar blokkeert hij geen andere stopcontacten, en het installatieproces is eenvoudig. De recensie beveelt het aan voor gebruikers die geïntegreerd zijn in het ecosysteem van Apple of HomeKit gebruiken voor hun slimme huis. Aan de andere kant benadrukt TechHive de veelzijdigheid van de slimme stekker, omdat deze fungeert als een Thread-grensrouter, waardoor het bereik van andere Thread-enabled apparaten in huis wordt vergroot. Het biedt automatisering, planningsopties en krachtige functies voor het monitoren van het stroomverbruik. Het ontbreekt echter momenteel aan ondersteuning voor Alexa en Google Assistant.

De Eve Energy slimme stekker heeft een beoordeling van 15 ampère en 1.800 watt, waardoor hij geschikt is voor kleine apparaten. Het kan verbinding maken met Bluetooth- of Thread-netwerken en fungeert als een Thread-router, waardoor het verbinding maakt met nabijgelegen Thread-apparaten. De Eve-app vereenvoudigt het installatieproces door middel van een QR-code scan. Hoewel het iets duurder is dan sommige alternatieven, maken het gemak en de veelzijdigheid het een de moeite waard investering, volgens de recensie van iMore.

Wat betreft concurrenten, de Belkin Wemo slimme stekker is een goedkopere optie, maar mist energiemonitoring en kan moeilijker in te stellen zijn. Voor budgetvriendelijke alternatieven worden de merken Meross en VOCOlinc aanbevolen. De Eve Energy slimme stekker valt echter op door zijn naadloze integratie met het ecosysteem van Apple, uitgebreide planningsopties en energiemonitoring mogelijkheden.

Over het algemeen wordt de Eve Energy slimme stekker geprezen om het gebruiksgemak, de compatibiliteit met HomeKit en het vermogen om het slimme thuisnetwerk uit te breiden als een Thread-grensrouter. Hoewel het misschien duurder is dan andere opties, maken de functies en integratie het een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een handige en veelzijdige oplossing voor slimme stekkers.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Kasa Smart Plug Mini with

Loading ...

Voordelen Kasa Smart Plug Mini with

 • list plusHandige spraakbesturing met Alexa of Google Assistent
 • list plusFunctionaliteit voor energiemonitoring om het stroomverbruik bij te houden
 • list plusVeiligheidsvoorzieningen zoals oververhittingsbeveiliging en veiligheidsafdekking

Nadelen Kasa Smart Plug Mini with

 • list plusConcurrentie van andere slimme stekkers met vergelijkbare functies

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.63
Gebruiksgemak
9.63
De Kasa Smart Plug Mini met energiemonitoring is een slimme stekker boordevol functies die gemak en energiebeheer biedt. Met ondersteuning voor spraakopdrachten via Alexa of Google Assistant, kun je je elektronische apparaten eenvoudig bedienen en monitoren. Volgens een recensent op Amazon: "Ik vind het geweldig dat ik mijn apparaten met slechts mijn stem kan bedienen. Het is zo handig!"

Een opvallende functie van de Kasa Smart Plug Mini is de energiemonitoring. Hiermee kun je het stroomverbruik van je apparaten bijhouden en beheren, wat waardevolle inzichten geeft in je energieverbruik. Zoals vermeld op de Kasa Smart-website: "De energiemonitoringfunctie stelt je in staat om het realtime en historische stroomverbruik te monitoren." Met deze functie kun je weloverwogen beslissingen nemen over energieverbruik en mogelijk besparen op je elektriciteitsrekening.

De stekker is ook uitgerust met veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging en een schuifbare veiligheidsafdekking. Dit zorgt ervoor dat je apparaten beschermd zijn tijdens het gebruik van de stekker. Bovendien is de Kasa Smart Plug Mini eenvoudig in te stellen en compatibel met 2.4GHz Wi-Fi-netwerken. Een recensent op PCMag merkte op: "Het instellen van de stekker is eenvoudig en het koppelt snel met je telefoon en synchroniseert met je Alexa-account."

De Kasa Smart Plug Mini maakt deel uit van het Kasa ecosysteem, dat een reeks slimme apparaten biedt die kunnen worden bediend en geautomatiseerd via de Kasa Smart-app. Dit zorgt voor naadloze integratie en controle van meerdere apparaten. De stekker ondersteunt ook spraakbediening met Alexa, Google Assistant en Samsung SmartThings, waardoor je flexibiliteit hebt in hoe je communiceert met je slimme huis.

Hoewel de Kasa Smart Plug Mini met energiemonitoring positieve recensies heeft ontvangen vanwege de prestaties en het gebruiksgemak, is het belangrijk op te merken dat het niet de enige slimme stekker is die op de markt verkrijgbaar is. Concurrenten zoals Belkin Wemo en Amazon Smart Plug bieden vergelijkbare functies en mogelijkheden. De keuze tussen deze producten kan afhangen van persoonlijke voorkeur, compatibiliteit met andere slimme apparaten en prijs.

Samenvattend is de Kasa Smart Plug Mini met energiemonitoring een veelzijdige en betrouwbare slimme stekker die energiemonitoring, gemak en veiligheidsfuncties biedt. Met zijn gebruiksvriendelijke installatieproces en compatibiliteit met spraakassistenten biedt het een uitstekende oplossing voor slimme thuisautomatisering. Het is echter de moeite waard om naar andere opties op de markt te kijken en de functies en prijzen te vergelijken om een weloverwogen beslissing te nemen.

Verkrijgbaar bij:

7. Leviton D215P-2RW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Leviton D215P-2RW

 • list plusGemak en flexibiliteit in huisautomatisering
 • list plusGeen hub vereist en kan worden bediend met spraakopdrachten
 • list plusCompatibiliteit met het Matter connectiviteitsplatform en mogelijkheid om firmware bij te werken

Nadelen Leviton D215P-2RW

 • list plusSommige gebruikers hebben problemen ondervonden met connectiviteit of installatie

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.39
Functionaliteit
9.46
Gebruiksgemak
9.5
De Leviton Decora Smart Plug, Wi-Fi 2e generatie, is een veelzijdig apparaat dat gemak en flexibiliteit biedt bij home automation. Je hebt geen hub nodig en kunt het bedienen met stemcommando's via Google Assistent, Amazon Alexa of Apple Siri. De plug is compatibel met het Matter-connectiviteitsplatform en kan worden bijgewerkt met behulp van de My Leviton-app. De installatie is eenvoudig en hij kan worden gebruikt met standaard 120V stopcontacten.

Volgens een recensie op Amazon is de Leviton Decora Smart Plug echt fantastisch. "Het stelt me in staat om mijn lampen en apparaten overal vandaan te bedienen en de installatie was een fluitje van een cent." De eenvoudige installatie en de mogelijkheid om apparaten op afstand te bedienen werden zeer gewaardeerd.

Een andere recensie op de Leviton-website benadrukt de veelzijdigheid van de slimme plug en zegt: "Ik vind het geweldig dat deze plug kan worden gebruikt als een enkelpolige, 3-weg of multi-locatie plug. Het is geweldig voor het bedienen van lampen, elektronica en kleine apparaten." De compatibiliteit met verschillende soorten stopcontacten en de mogelijkheid om een verscheidenheid aan apparaten te bedienen werden gewaardeerd.

De Leviton Decora Smart Plug valt op door zijn compatibiliteit met het Matter-connectiviteitsplatform en de mogelijkheid om de firmware bij te werken via de My Leviton-app. Hierdoor blijft de plug up-to-date met de nieuwste functies en verbeteringen. De My Leviton-app stelt gebruikers ook in staat om verlichtingsschema's in te stellen en verlichtingsscènes te maken, wat zorgt voor gemak en aanpassingsmogelijkheden.

In vergelijking met andere slimme plugs op de markt biedt de Leviton Decora Smart Plug een combinatie van veelzijdigheid, gebruiksgemak en compatibiliteit met populaire spraakassistenten. Hoewel er misschien andere slimme plugs zijn met vergelijkbare functies, onderscheidt de Leviton Decora Smart Plug zich door zijn vermogen om in verschillende configuraties te worden gebruikt en zijn compatibiliteit met een breed scala aan apparaten.

Over het algemeen is de Leviton Decora Smart Plug een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk apparaat voor home automation. De belangrijkste kenmerken, zoals spraakbesturing, compatibiliteit met populaire spraakassistenten en de mogelijkheid om de firmware bij te werken, maken het een solide keuze voor iedereen die zijn smart home-setup wil verbeteren. Het is echter belangrijk om op te merken dat sommige gebruikers problemen hebben ondervonden met connectiviteit of installatie, dus het is raadzaam om de kennisbank en ondersteuning van Leviton te raadplegen als er problemen zijn.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Hive Active Plug

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hive Active Plug

 • list plusNaadloze integratie met het Hive smart home ecosysteem
 • list plusHandige bediening via smartphone-app of spraakopdrachten
 • list plusOndersteuning voor dagelijkse en wekelijkse schema's

Nadelen Hive Active Plug

 • list plusGebrek aan een functie voor het simuleren van aanwezigheid in huis

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.68
Functionaliteit
9.89
Gebruiksgemak
8.91
De Hive Active Plug is een goed ontworpen slimme stekker die naadloos integreert met het Hive smart home-ecosysteem. Deze stekker is het meest geschikt voor mensen die al een Hive systeem hebben, omdat het een Hive Hub vereist die verbonden is met je router om te kunnen functioneren. Met de handige smartphone-app of spraakopdrachten via Alexa, Siri of Google Assistent kun je de stekker eenvoudig bedienen. Daarnaast heeft het ook integratiemogelijkheden met Philips Hue en IFTTT voor diepere smart home-integratie.

Een opvallende functie van de Hive Active Plug is de ondersteuning voor dagelijkse en wekelijkse schema's, waarmee je apparaten kunt automatiseren. Daarnaast heeft het ook een fysieke knop voor handmatige bediening en een lichtring om de status aan te geven. Een beperking is echter het ontbreken van een functie om de aanwezigheid in huis te simuleren, hoewel dit handmatig kan worden ingesteld in de app.

Qua ontwerp is de Hive Active Plug eenvoudig en compact, met een gestructureerd en transparant paneel aan de voorkant. Het heeft een handmatige aan/uit-knop en een lichtring, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Het instellen kan in het begin wat haperingen hebben, maar eenmaal verbonden presteert de stekker goed en reageert direct op opdrachten.

De Hive Active Plug kost £39 voor één stekker, met kortingen beschikbaar voor pakketten van drie en vijf stekkers. Het is een betrouwbare en handige toevoeging aan een Hive smart home systeem, met naadloze integratie en controle over apparaten.

Vergeleken met andere slimme stekkers op de markt, springt de Hive Active Plug eruit vanwege de integratie met het Hive smart home-ecosysteem. Het biedt een scala aan functies en compatibiliteit met populaire spraakassistenten zoals Alexa, Siri en Google Assistent. Het ondersteunt ook schema's, waardoor gebruikers automatisering en energiebesparende mogelijkheden hebben.

Als we de Hive Active Plug vergelijken met andere slimme stekkers die met Hive werken, valt de Hive Active Plug op vanwege de intuïtieve interface en de eenvoudige installatie. Het biedt een complete smart home-ervaring wanneer het geïntegreerd is met andere Hive producten.

Al met al is de Hive Active Plug een betrouwbare en handige slimme stekker voor mensen die al gebruik maken van het Hive smart home systeem. De naadloze integratie, planningmogelijkheden en compatibiliteit met populaire spraakassistenten maken het een uitstekende keuze. Echter kan het ontbreken van een functie om de aanwezigheid in huis te simuleren een beperking zijn voor sommige gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. TP-Link Tapo Smart Plug Mini

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TP-Link Tapo Smart Plug Mini

 • list plusUitgebreide monitoring van het stroomverbruik met intuïtieve gegevensvisualisaties.
 • list plusMogelijkheid om energierekeningen te schatten en het verbruik te optimaliseren.
 • list plusCompatibiliteit met populaire smart home ecosystemen en ondersteuning voor de nieuwe Matter-standaard.

Nadelen TP-Link Tapo Smart Plug Mini

 • list plusKleine vertraging bij het weergeven van real-time gegevens.
 • list plusProblemen met deeloptie voor degenen die vaak toegang delen tot slimme apparaten.
 • list plusOntbreekt de energietracking functie die aanwezig is in de TP Link's Kasa Smart Plug Mini.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.14
Functionaliteit
9.56
Gebruiksgemak
9.26
De TP-Link Tapo P115 Slimme Stekker, ook wel bekend als de Tapo Smart Plug, is een betaalbare en compacte slimme stekker die een scala aan functies biedt om jouw slimme huiservaring te verbeteren. Met zijn vermogen om het energieverbruik te meten, slimme schema's in te stellen en te integreren met andere slimme apparaten, biedt deze slimme stekker gemak en efficiëntie.

Een van de opvallende kenmerken van de Tapo P115 is de realtime energieverbruiksgegevens. Zoals Digital Citizen benadrukt: "Het biedt uitgebreide inzichten in het energieverbruik met intuïtieve gegevensvisualisaties." Dit stelt gebruikers in staat om een duidelijk begrip te hebben van hun energieverbruik en geïnformeerde beslissingen te nemen om hun verbruik te optimaliseren en energierekeningen te verlagen. Bovendien kan de Tapo P115 jouw energierekening schatten door jouw elektriciteitstarief in te stellen en zelfs automatisch energieverslindende apparaten inschakelen tijdens daluren om de kosten verder te verlagen.

Het instellen van de Tapo P115 is een eenvoudig proces. Volgens Tapo hoef je alleen maar vertrouwd te raken met de aan/uit-knop en de systeem-LED, de Tapo-app te downloaden en het apparaat toe te voegen aan jouw TP-Link-account. Het compacte ontwerp van de slimme stekker maakt het gemakkelijk om in elk stopcontact te passen, en de duurzame constructie zorgt voor een lange levensduur.

Compatibiliteit is nog een sterk punt van de Tapo P115. Zoals The Verge vermeldt, is hij compatibel met populaire slimme thuissystemen zoals Apple Home, Google Home, Amazon Alexa en SmartThings. Het is ook een van de eerste apparaten die de nieuwe slimme thuisspecificatie, Matter, ondersteunt. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor gebruikers die al een slimme thuisset-up hebben of van plan zijn er een te bouwen.

Hoewel de Tapo P115 positieve beoordelingen heeft ontvangen, zijn er een paar beperkingen om rekening mee te houden. Digital Citizen merkt een kleine vertraging op bij het weergeven van realtime gegevens, wat voor sommige gebruikers een kleine ergernis kan zijn. Daarnaast vermeldt The Verge een probleem met de deelfunctie, wat invloed kan hebben op het gebruiksgemak voor degenen die regelmatig toegang delen tot hun slimme apparaten.

In vergelijking met zijn concurrenten staat de Tapo P115 zijn mannetje dankzij zijn uitgebreide monitoring van het energieverbruik en compatibiliteit met meerdere slimme thuissystemen. Het is echter vermeldenswaard dat de Kasa Smart Plug Mini van TP-Link energietracking biedt, wat de Tapo P115 mist.

Al met al is de TP-Link Tapo P115 Slimme Stekker een praktische en betaalbare slimme stekker die waardevolle functies biedt voor energiemonitoring en integratie in een slimme thuisset-up. Zijn compacte ontwerp, gebruiksgemak en compatibiliteit met populaire systemen maken het een betrouwbare keuze. Hoewel het een paar beperkingen kan hebben, zoals een kleine vertraging bij het weergeven van realtime gegevens en een probleem met de deelfunctie, zijn dit kleine zorgen in vergelijking met de algehele prestaties. Of je nu jouw energieverbruik wilt optimaliseren of jouw slimme thuisset-up wilt verbeteren, de Tapo P115 is een aanbevolen optie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Kasa Matter Smart Plug with

Loading ...

Voordelen Kasa Matter Smart Plug with

 • list plusCompatibiliteit met andere slimme apparaten zorgt voor naadloze integratie
 • list plusEnergiebewaking biedt inzicht in energieverbruik
 • list plusCompact ontwerp en eenvoudige installatie maken het gebruik gemakkelijk

Nadelen Kasa Matter Smart Plug with

 • list plusEr kunnen andere slimme stekkers zijn die uitblinken in specifieke gebieden of extra gespecialiseerde functies bieden

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.67
Functionaliteit
9.45
Gebruiksgemak
8.8
De Kasa Matter Smart Plug met energiemonitoring is dé keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke slimme stekker. Hij wordt sterk aanbevolen als de beste slimme stekker op de markt, dankzij zijn Matter-compatibiliteit, energiemonitoring en snelle respons. Met zijn compacte ontwerp past hij moeiteloos in een standaard stopcontact en kan hij op afstand bediend worden via de Kasa-app of spraakopdrachten aan een compatibele digitale assistent.

Een van de opvallende kenmerken van de Kasa Matter Smart Plug is zijn energiemonitoring. Hij houdt het energieverbruik bij en geeft schattingen van de maandelijkse kosten, zodat gebruikers inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik. Zoals een recensie vermeldt: "De Kasa Matter Smart Plug met energiemonitoring stelt je in staat om je energieverbruik handig bij te houden en te beheren."

Het installeren van de stekker is snel en eenvoudig, en hij synchroniseert naadloos met Alexa-accounts. De Kasa-app biedt extra functies zoals planning, de "weg"-modus en een timer. De stekker heeft ook meerdere veiligheidsfuncties en een "weg"-modus om de beveiliging van je huis te verbeteren. Gebruikers kunnen de stekker ook groeperen met andere Kasa Smart-apparaten voor naadloze controle.

Wat betreft technische specificaties ondersteunt de Kasa Matter Smart Plug het IEEE 802.11b/g/n-protocol en werkt hij op 2,4 GHz WiFi. Hij is compatibel met Android 5.0 of hoger en iOS 10.0 of hoger. De stekker heeft compacte afmetingen van 2,61 x 1,49 x 1,57 inch en werkt op 100-120 VAC met een maximale belasting van 15 A, 1,8 KW voor 120 V.

In vergelijking met eerdere modellen of edities valt de Kasa Matter Smart Plug op door zijn Matter-compatibiliteit, waardoor hij naadloos kan integreren met andere slimme apparaten in een gebruikerswoning. Hij wordt ook geprezen om zijn gebruiksvriendelijke ontwerp, betrouwbare prestaties en energiemonitoringmogelijkheden. Zoals een recensie zegt: "De Kasa Matter Smart Plug met energiemonitoring is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke optie voor slimme woningautomatisering."

Wat betreft concurrentie kan de Kasa Matter Smart Plug zich meten met andere slimme stekkers op de markt. Zijn energiemonitoring onderscheidt hem, omdat gebruikers inzicht krijgen in hun energieverbruik en aanpassingen kunnen maken om energie te besparen en de elektriciteitsrekening te verlagen. Hij biedt een uitgebreide reeks functies, zoals afstandsbediening, planning en compatibiliteit met populaire digitale assistenten. Het is echter vermeldenswaardig dat er mogelijk andere slimme stekkers zijn die uitblinken op specifieke gebieden of extra gespecialiseerde functies bieden.

Al met al is de Kasa Matter Smart Plug met energiemonitoring de beste keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke slimme stekker met energiemonitoringmogelijkheden. Dankzij zijn compacte ontwerp, eenvoudige installatie en naadloze integratie met digitale assistenten is hij een handige toevoeging aan elke slimme woning. Met name de energiemonitoringfunctie onderscheidt hem, waardoor gebruikers hun energieverbruik handig kunnen bijhouden en beheren.

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van slimme stekkers. Er zijn namelijk 2218 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!