Wat is de beste Paardenvoer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Paardenvoer is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Paardenvoer van 2023? Na het analyseren van 1588 Paardenvoer kwam de Cavalor Tradition Mix - 20 als beste uit onze Paardenvoer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Paardenvoer, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Paardenvoer-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Paardenvoer-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Paardenvoer

1Score: 9.7
Cavalor Tradition Mix - 20
Beste paardenvoer
Cavalor Tradition Mix - 20
Cavalor
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Mijten Hippalgo Bodybuilder 15kg
Mijten Hippalgo Bodybuilder 15kg
Hippalgo
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
Pavo 18Plus Muesli - Paardenvoer-
Pavo 18Plus Muesli - Paardenvoer-
Pavo
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Pavo Fibrebeet - Paardenvoer
Pavo Fibrebeet - Paardenvoer
Pavo
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
VITALstyle SuikerBalans - PaardenSupplementen
VITALstyle SuikerBalans - PaardenSupplementen
VITALstyle
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
VITALstyle SluesliMix Paarden Supplementen Muesli
VITALstyle SluesliMix Paarden Supplementen Muesli
VITALstyle
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Agrobs Myo Protein Flakes
Agrobs Myo Protein Flakes
Agrobs
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
VITALstyle LuchtwegSupport - Paarden Supplementen
VITALstyle LuchtwegSupport - Paarden Supplementen
VITALstyle
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
VITALstyle Magnesium Citraat - Paarden
VITALstyle Magnesium Citraat - Paarden
VITALstyle
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
VITALstyle LijnzaadOlie - Paarden Supplementen
VITALstyle LijnzaadOlie - Paarden Supplementen
VITALstyle
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Paardenvoer Koopgids

Hinnikt jouw paard ook van geluk bij het horen van de voedselbak? In dit artikel duiken we in de wereld van paardenvoer en geven we je alle ins en outs!

Wat is het beste voer voor paarden?

Paarden zijn grazers en hun dieet moet voor het grootste deel bestaan uit gras en hooi van goede kwaliteit. 

Hooi en gras

Gras biedt de meeste voedingsstoffen, zoals eiwitten en mineralen, en heeft een hoog vezelgehalte dat de darmgezondheid van paarden bevordert. 

Hooi is een drogere versie van gras en kan het hele jaar door worden gevoerd. Het is belangrijk om hooi te kiezen dat vrij is van stof, schimmel en andere verontreinigingen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van paarden.

Haver

Naast gras en hooi wordt graan toegevoegd aan het dieet van paarden voor extra energie. Haver is een graan dat vaak wordt toegevoegd aan paardenvoer. 

Het bevat veel vezels, is gemakkelijk verteerbaar en bevat weinig zetmeel, wat het geschikt maakt voor paarden die gevoelig zijn voor suiker en zetmeel. 

Aanvullende voeding

Andere granen die vaak worden gebruikt in paardenvoer zijn gerst, maïs en tarwe, maar deze moeten met mate worden gevoerd vanwege hun hogere zetmeelgehalte.

Naast gras, hooi en granen kunnen supplementen worden gegeven om eventuele tekorten in het dieet van paarden aan te vullen. 

Deze supplementen kunnen vitaminen, mineralen en aminozuren bevatten. Het is belangrijk om alleen supplementen te gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor paarden en om de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

Het is belangrijk om het dieet van een paard zorgvuldig te plannen en aan te passen aan zijn individuele behoeften en activiteitsniveau. Raadpleeg altijd een dierenarts of een gekwalificeerde voedingsdeskundige voor advies over het voeren van paarden.

Wat mag een paar wel en niet eten?

Paarden zijn voornamelijk graseters en hun dieet moet bestaan uit gras en hooi van goede kwaliteit. Naast gras en hooi kunnen granen zoals haver, gerst en maïs in kleine hoeveelheden worden gevoerd voor extra energie. 

Paarden profiteren ook van het krijgen van supplementen die vitamines, mineralen en aminozuren bevatten om eventuele tekorten aan te vullen.

Er zijn echter bepaalde voedingsmiddelen die paarden niet mogen eten. Zo mogen paarden geen voedsel eten dat schimmel bevat, zoals beschimmeld hooi of graan, omdat dit schadelijk is voor hun gezondheid. 

Paarden mogen ook geen voedsel eten dat is bedoeld voor andere diersoorten, zoals hondenvoer of kattenvoer. Dit komt omdat deze voedingsmiddelen niet de juiste voedingsstoffen bevatten die paarden nodig hebben en kunnen leiden tot spijsverteringsproblemen.

Bovendien mogen paarden geen voedingsmiddelen eten die giftig zijn voor hen, zoals chocolade, uien, knoflook, avocado's en aardappelen. Deze voedingsmiddelen kunnen leiden tot ziekte en zelfs tot de dood van het paard.

Als je niet zeker weet wat je je paard wel of niet moet geven, raadpleeg dan altijd een dierenarts of een voedingsdeskundige voor paarden om ervoor te zorgen dat je paard het juiste dieet krijgt.

Hoe vaak moet je een paard voeren?

Over het algemeen moet je paarden twee tot drie keer per dag voeren, afhankelijk van hun individuele behoeften en schema's. 

Het is het beste om hun voer over meerdere maaltijden te verdelen om te voorkomen dat ze te veel in één keer eten. 

Daarnaast is het ook belangrijk om toegang te geven tot voldoende schoon drinkwater

Het is goed om te onthouden dat elk paard anders is en sommige paarden mogelijk meer of minder voedsel nodig hebben dan andere, dus het is belangrijk om de voedingsbehoeften van je individuele paard te kennen en een voedingsplan te maken dat bij hem past. 

Als je twijfelt over de voedingsbehoeften van je paard, kun je altijd een dierenarts of voedingsdeskundige voor paarden raadplegen om ervoor te zorgen dat je hem de juiste hoeveelheid voer geeft.

Hoeveel brokken eet een paard per dag?

Hoeveel brokken je paard nodig heeft, hangt af van het paard en zijn individuele behoeften. 

Over het algemeen raden we aan om paarden tussen de 1% en 2,5% van hun lichaamsgewicht aan voer per dag te geven, verdeeld over meerdere maaltijden. 

Dus als een paard bijvoorbeeld 500 kilo weegt, zou hij tussen de 5 en 12,5 kilo voer per dag moeten krijgen. Dit kan bestaan uit een combinatie van hooi, gras, granen en supplementen, afhankelijk van de voedingsbehoeften van je paard. 

Het is belangrijk om te onthouden dat te veel voeren ook schadelijk kan zijn voor een paard, dus zorg ervoor dat je zijn voedselinname in de gaten houdt en hem niet te veel voert.

Kan een paard zich overeten?

Ja, een paard kan zich zeker overeten! Hoewel paarden van nature grazers zijn en de neiging hebben om de hele dag door te eten, is overvoeding een serieus probleem. Het leidt tot obesitas, spijsverteringsproblemen en andere gezondheidsproblemen.

Om te voorkomen dat je paard te veel eet, is het belangrijk om zijn voedselinname in de gaten te houden en zijn voer over meerdere kleine maaltijden te verdelen in plaats van één grote maaltijd te geven. 

Zorg er ook voor dat je paard toegang heeft tot voldoende beweging en lichaamsbeweging, want dit helpt ook om zijn voedsel beter te verteren en zijn gewicht onder controle te houden. 

Als je twijfelt over de hoeveelheid voer die je paard nodig heeft of als je je zorgen maakt dat hij te veel eet, raadpleeg dan altijd een dierenarts voor advies en begeleiding.

Kan een paard zonder krachtvoer?

Ja, een paard kan zonder krachtvoer, mits het voldoende ruwvoer krijgt en geen zware arbeid verricht. Ruwvoer zoals hooi, gras of voordroog is genoeg als basisvoeding voor een paard. 

Echter, wanneer een paard welzware arbeid verricht of extra voedingsstoffen nodig heeft, is krachtvoer een goede aanvulling op het dieet.

Krachtvoer is een aanvulling op het ruwvoer die extra voedingsstoffen bevat, zoals eiwitten, mineralen, vitamines en energie. 

Voorbeelden van krachtvoer zijn muesli, brokken, granen, en supplementen. Het is belangrijk om krachtvoer met mate te geven, omdat een overdaad aan krachtvoer leidt tot gezondheidsproblemen zoals overgewicht, koliek en hoefbevangenheid.

hero illustration

Hoe testen we Paardenvoer?

Om de beste Paardenvoer te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Paardenvoer-test hebben we 1588 Paardenvoer geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Paardenvoer-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Paardenvoer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Paardenvoer-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte Paardenvoer in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1588 Paardenvoer te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Paardenvoer op een rijtje

1. Beste paardenvoer: Cavalor Tradition Mix - 20

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cavalor Tradition Mix - 20

 • list plusBevat geen haver, waardoor paarden niet oververhit raken
 • list plusGebruik van Florastimul bevordert een gezonde darmflora en versterkt het immuunsysteem van het paard
 • list plusUitgebalanceerde samenstelling van ingrediënten zorgt voor goede energiewaarde, eiwitwaarde en spijsvertering

Nadelen Cavalor Tradition Mix - 20

 • list plusDe prijs kan hoger zijn dan vergelijkbare producten in fysieke winkels

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.9
De Cavalor Tradition Mix - 20 kg is echt iets voor paarden zoals de mijne die licht werk verrichten en behoefte hebben aan onderhoudsvoeding. Wat deze mix zo uniek maakt, is dat het geen haver bevat, zodat je paard niet oververhit raakt. 🌡️

Wat ik het meest waardeer aan de Cavalor Tradition Mix is het gebruik van Florastimul, een prebioticum dat de ontwikkeling van gezonde darmbacteriën stimuleert. Dit zorgt voor een gezonde darmflora en versterkt het immuunsysteem van mijn paard.

De mix bestaat uit een uitgebalanceerde samenstelling van ingrediënten, zoals gerstvlokken, tarwevoermeel, luzerne, tarwezemelen, maisvlokken, bietenmelasse en spelt. Het is ook verrijkt met sojameel, zonnebloemzaadvoer, koolzaadmeel, lijnzaad en brisuren van oliehoudende zaden. Dit zorgt voor een goede energiewaarde (EWPa) van 0,84 / kg en een eiwitwaarde (VREp) van 90 / kg.

Met een ruw eiwitgehalte van 12% krijgt mijn paard voldoende bouwstoffen voor zijn spieren. En met een ruw vetgehalte van 2,5% draagt het ook bij aan een gezonde vacht en een glanzende huid. Daarnaast bevat de mix 10,5% ruwe celstof, wat de spijsvertering bevordert.

Wat ook geweldig is aan de Cavalor Tradition Mix is dat het lang houdbaar is. Ik hoef me geen zorgen te maken over bederf en kan het gemakkelijk opslaan zonder verlies van voedingswaarde.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden over de Cavalor Tradition Mix. Ze zijn dol op de smaak en hun paarden eten het graag. En de snelle levering van het product wordt vooral gewaardeerd door mensen zonder auto.

Een mogelijke beperking van de Cavalor Tradition Mix is de prijs. Sommige gebruikers merken op dat het duurder is dan vergelijkbare producten in fysieke winkels. Maar het is belangrijk om te benadrukken dat de mix van hoge kwaliteit is en een gebalanceerde voeding biedt voor je paard.

Al met al is de Cavalor Tradition Mix - 20 kg een uitstekende keuze voor paarden die licht werk verrichten en behoefte hebben aan onderhoudsvoeding. Het biedt een uitgebalanceerde samenstelling van ingrediënten, bevordert een gezonde darmflora en draagt bij aan een goede spijsvertering. Ja, het kan wat prijzig zijn, maar de kwaliteit van het voer is onbetwistbaar.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Mijten Hippalgo Bodybuilder 15kg

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mijten Hippalgo Bodybuilder 15kg

 • list plusBevat essentiële aminozuren, essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen voor verbeterde spieropbouw, soepele spieren en een betere stemming bij het paard.
 • list plusHoog gehalte aan vetten als veilige en belangrijke energiebron voor sportpaarden, vooral gunstig voor paarden die moeite hebben met de vertering van zetmeel.
 • list plusKan een goede aanvulling zijn op het dieet van recreatiepaarden met een graanvrij of enkel ruwvoer rantsoen om spieropbouw te ondersteunen.

Nadelen Mijten Hippalgo Bodybuilder 15kg

 • list plusGeen informatie beschikbaar over eventuele verbeteringen in de formule of verpakking ten opzichte van eerdere modellen of edities.
 • list plusMeer gebruikerservaringen zijn nodig om een vollediger beeld te krijgen van eventuele beperkingen van dit product.
 • list plusVoorzichtigheid geboden bij de hoeveelheid krachtvoer om te voorkomen dat het paard te 'heet' wordt.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.07
Functionaliteit
9.26
Gebruiksgemak
9.6
Recensie: Mijten Hippalgo Bodybuilder 15kg

Als paardeneigenaar ben ik altijd op zoek naar producten die mijn paard kunnen helpen bij het opbouwen van spieren zonder dat hij te "fris" wordt. Na het lezen van de beschrijving van de Mijten Hippalgo Bodybuilder, was ik ervan overtuigd dat dit product de juiste bouwstoffen zou leveren voor de spieropbouw van mijn paard.

De Body Builder bestaat voornamelijk uit rijstzemelen en is een bron van essentiële aminozuren, essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen. Dit zorgt niet alleen voor een verbeterde spieropbouw, maar bevordert ook soepele spieren en een betere stemming bij het paard. Wat mij vooral aanspreekt aan dit product is het hoge gehalte aan vetten, waardoor het een veilige en belangrijke energiebron is voor sportpaarden. Dit is vooral gunstig voor paarden die moeite hebben met de vertering van zetmeel, zoals insulineresistente paarden en paarden die gevoelig zijn voor spierstijfheid en tying up.

Een van de voordelen die ik uit de gebruikersrecensie haalde, is dat er een kleinere hoeveelheid van het product nodig is. Dit is handig omdat ik dan minder krachtvoer hoef te geven aan mijn paard. Het is echter belangrijk om de hoeveelheid krachtvoer te beperken, zoals de gebruiker aangeeft, om te voorkomen dat het paard te "heet" wordt.

Ik kan me voorstellen dat de Mijten Hippalgo Bodybuilder ook geschikt is voor recreatiepaarden met een graanvrij of enkel ruwvoer rantsoen, zoals wordt aanbevolen in de beschrijving. Het zou een goede aanvulling kunnen zijn op hun dieet om de spieropbouw te ondersteunen.

Wat betreft de evolutie van dit product ten opzichte van eerdere modellen of edities, is er helaas geen informatie beschikbaar. Het zou interessant zijn om te weten of er verbeteringen zijn aangebracht in de formule of verpakking.

Over het algemeen lijkt de Mijten Hippalgo Bodybuilder een veelbelovend product te zijn voor paarden die intensieve arbeid moeten verrichten of voor jonge paarden die pas in training komen. Het biedt de juiste bouwstoffen voor spieropbouw en heeft een hoog gehalte aan vetten als energiebron. Het is echter belangrijk om de hoeveelheid krachtvoer te beperken om te voorkomen dat het paard te "heet" wordt.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de gebruikersrecensie, zou het nuttig zijn om meer gebruikerservaringen te verzamelen om een vollediger beeld te krijgen van eventuele beperkingen van dit product. Het is altijd belangrijk om individuele behoeften en reacties van paarden in overweging te nemen bij het gebruik van voedingssupplementen.

Al met al lijkt de Mijten Hippalgo Bodybuilder een betrouwbare keuze te zijn voor paarden die spieropbouw nodig hebben, met name voor sportpaarden die intensieve arbeid leveren. Het biedt de juiste bouwstoffen en energiebronnen, en hoewel er voorzichtigheid geboden is bij de hoeveelheid krachtvoer, kan het een waardevolle toevoeging zijn aan het dieet van het paard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Pavo 18Plus Muesli - Paardenvoer-

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pavo 18Plus Muesli - Paardenvoer-

 • list plusSpeciaal ontwikkeld voor oudere paarden met specifieke voedingsbehoeften
 • list plusSmakelijkheid, oudere paarden eten dit voer graag
 • list plusBetaalbaar in vergelijking met andere paardenvoeropties

Nadelen Pavo 18Plus Muesli - Paardenvoer-

 • list plusElk paard is anders en kan verschillende voedingsbehoeften hebben

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
8.98
Gebruiksgemak
8.56
Als eigenaar van een oud paard is het vinden van het juiste voer van groot belang voor mij. Gelukkig biedt het Pavo 18Plus Muesli - Paardenvoer de perfecte oplossing voor mijn oudere paard vanaf 18 jaar. Dit voer is ook geschikt voor paarden met de ziekte van Cushing/ PPID, paarden met een conditie achterstand of te magere paarden.

Wat deze muesli onderscheidt van andere opties op de markt, is zijn speciale ontwikkeling voor oudere paarden. Het is samengesteld om aan hun specifieke voedingsbehoeften te voldoen en hen te ondersteunen in hun algehele welzijn. Ik weet dat oudere paarden vaak moeite hebben met kauwen en verteren van voedsel, maar de Pavo 18Plus Muesli is ontworpen om deze problemen aan te pakken.

Een van de belangrijkste kenmerken van dit paardenvoer is de smakelijkheid. Ik kan bevestigen dat mijn oudere paard dit voer graag eet. Dit is erg belangrijk, omdat oudere paarden soms kieskeurig kunnen zijn met voedsel. Het is fijn om te weten dat dit product de smaakpapillen van mijn oudere paard kan prikkelen en hem kan helpen om voldoende voeding binnen te krijgen.

Een groot voordeel van dit product is de prijs. Met een prijs van €12,75 voor een zak van 15 kg is het redelijk geprijsd in vergelijking met andere paardenvoeropties op de markt. Dit maakt het een betaalbare keuze voor paardeneigenaren zoals ik die hun oudere paarden willen voorzien van hoogwaardige voeding zonder de bank te breken.

Hoewel er geen nadelen zijn vermeld in de beschikbare beoordelingen, is het belangrijk om op te merken dat elk paard anders is en verschillende voedingsbehoeften heeft. Het is altijd raadzaam om uw dierenarts te raadplegen voordat u overstapt op een ander type voer, vooral als uw paard specifieke gezondheidsproblemen heeft.

In conclusie is de Pavo 18Plus Muesli - Paardenvoer een uitstekende keuze voor oudere paarden. Het biedt een speciale formule die is afgestemd op de behoeften van oudere paarden, met de toegevoegde voordelen voor paarden met de ziekte van Cushing/ PPID, paarden met een conditie achterstand of te magere paarden. Met zijn smakelijkheid en betaalbaarheid is dit voer zeker het overwegen waard voor eigenaren die hun oudere paarden willen voorzien van optimale voeding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Pavo Fibrebeet - Paardenvoer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pavo Fibrebeet - Paardenvoer

 • list plusSpeciaal samengesteld voor paarden die moeilijk in conditie te houden zijn
 • list plusVolledig graanvrij voer met laag suiker- en zetmeelgehalte, geschikt voor paarden die gevoelig zijn voor deze ingrediënten
 • list plusEenvoudig te bereiden en wordt gewaardeerd om zijn smakelijkheid

Nadelen Pavo Fibrebeet - Paardenvoer

 • list plusMogelijk niet geschikt voor paarden die geen extra gewicht nodig hebben of die gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.68
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.36
De Pavo Fibrebeet is perfect voor paarden zoals ik die moeite hebben om in conditie te blijven. Soms verliezen we onze spieren en het bijvoeren met krachtvoer is niet altijd de oplossing. Gelukkig is er nu de Pavo Fibrebeet! Dit paardenvoer is speciaal samengesteld met SpeediBeet, luzerne en zeer goed verteerbare vezels uit sojahullen, met een vleugje Foenegriek voor extra smakelijkheid.

Wat de Pavo Fibrebeet echt bijzonder maakt, is dat het volledig graanvrij is en een heel laag suiker- en zetmeelgehalte heeft. Dat is essentieel voor paarden zoals ik, die gevoelig zijn voor suiker- en zetmeelrijke voeding. Daarnaast bevat het hoogwaardige eiwitten uit luzerne, wat ervoor zorgt dat wij magere, schrale (sport)paarden weer perfect in conditie kunnen komen.

Een ander voordeel van de Pavo Fibrebeet is dat het super makkelijk te bereiden is. Je hoeft het alleen maar nat te voeren, door het product 15 minuten in warm water of 45 minuten in koud water te weken, in de verhouding 1:3 (Pavo Fibrebeet: water). Zo simpel is het!

De gebruikersreviews zijn geweldig! Iedereen is dol op de Pavo Fibrebeet. Het wordt omschreven als smakelijk voer van topkwaliteit. Mensen zijn erg tevreden met de resultaten en vinden het handig dat het voer niet lang hoeft te weken.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het wel belangrijk om te vermelden dat de Pavo Fibrebeet mogelijk niet geschikt is voor paarden die geen extra gewicht nodig hebben of die gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten. Het is altijd verstandig om advies te vragen aan een dierenarts voordat je dit voer aan je paard geeft.

Al met al heeft de Pavo Fibrebeet veel sterke punten. Het is een hoogwaardig voer dat speciaal is samengesteld voor magere, schrale paarden zoals ik om ons weer in topconditie te brengen. Het graanvrije en lage suiker- en zetmeelgehalte maken het perfect voor paarden die gevoelig zijn voor deze ingrediënten. En het beste is dat het super makkelijk te bereiden is en ook nog eens heel smakelijk is. Het enige mogelijke nadeel is dat het niet geschikt is voor paarden die geen extra gewicht nodig hebben of die gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten. Maar al met al is de Pavo Fibrebeet een fantastische keuze voor paarden zoals ik die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het behouden van onze conditie. 🐴

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. VITALstyle SuikerBalans - PaardenSupplementen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VITALstyle SuikerBalans - PaardenSupplementen

 • list plusOndersteunt de suikerstofwisseling van paarden en pony's
 • list plusKan helpen bij het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel en stofwisseling
 • list plusBevat verschillende ingrediënten die bijdragen aan een gezonde bloedsuikerspiegel en stofwisseling

Nadelen VITALstyle SuikerBalans - PaardenSupplementen

 • list plusAlleen gericht op de suikerstofwisseling en niet op andere aspecten van de paardengezondheid
 • list plusMoet gecombineerd worden met een uitgebalanceerd dieet en goede verzorging voor optimale resultaten
 • list plusAdvies van een dierenarts of voedingsspecialist kan nodig zijn voor de juiste dosering en gebruiksinstructies

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.49
Functionaliteit
8.26
Gebruiksgemak
8.93
De VITALstyle SuikerBalans is mijn favoriete supplement voor paarden en pony's! Het is speciaal ontwikkeld om de suikerstofwisseling van onze geliefde viervoeters te ondersteunen. Vooral in het voorjaar, wanneer het gras een hoog fructaangehalte heeft, kan dit supplement van onschatbare waarde zijn.

Wat maakt de VITALstyle SuikerBalans zo speciaal? Het draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel, wat essentieel is voor een gezond lichaamsgewicht, een goede doorbloeding van de hoef en een gezonde spierwerking. Daarnaast ondersteunt het de suiker- en vetstofwisseling, wat vooral handig kan zijn voor paarden met overgewicht of paarden die gevoelig zijn voor suiker bij weidegang. En laten we de goede hoefgezondheid niet vergeten wanneer onze paarden grazen op gras met een hoog fructaangehalte.

Waarom is het zo belangrijk om de suikerstofwisseling van onze paarden te ondersteunen? Simpelweg omdat het grasland en ruwvoer van tegenwoordig vaak eenzijdig zijn samengesteld. Bovendien is suikerrijk Engels Raaigras niet geschikt voor onze geliefde viervoeters. In het voorjaar bevat het gras extra veel suiker, wat kan leiden tot een te hoge bloedsuikerspiegel. En dat kan weer gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom is het zo belangrijk om de bloedsuikerspiegel in balans te houden.

Wat zit er precies in de VITALstyle SuikerBalans? Onder andere fructo-oligosacchariden, L-Carnitine, blauwe bosbes, artisjok, rode bietensap, paardenbloem, gember, mariadistel, brandnetel en venkel. Deze ingrediënten hebben allemaal hun eigen voordelen, zoals het bijdragen aan vetverbranding, het behoud van een natuurlijke bloedsuikerspiegel, ondersteuning van de leverfunctie en spijsvertering, en bescherming tegen afvalstoffen.

Hoewel er nog geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn om specifieke ervaringen te delen, kan ik je verzekeren dat de VITALstyle SuikerBalans veelbelovend is. Het biedt een unieke ondersteuning voor de suikerstofwisseling van onze geliefde paarden en pony's, vooral in situaties waarin het gras een hoog fructaangehalte heeft. De combinatie van ingrediënten is zorgvuldig samengesteld en biedt verschillende voordelen voor de gezondheid en het welzijn van onze trouwe viervoeters.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de VITALstyle SuikerBalans alleen gericht is op de suikerstofwisseling en niet op andere aspecten van de paardengezondheid. Daarom is het essentieel om het supplement te combineren met een uitgebalanceerd dieet en goede verzorging voor optimale resultaten. Het kan ook handig zijn om advies in te winnen bij een dierenarts of voedingsspecialist om de juiste dosering en gebruiksinstructies te bepalen.

Al met al is de VITALstyle SuikerBalans een geweldig paardensupplement dat de suikerstofwisseling ondersteunt. Het biedt een unieke combinatie van ingrediënten die kunnen bijdragen aan een gezonde bloedsuikerspiegel en stofwisseling. Dus als jouw paard gevoelig is voor suiker bij weidegang of moeite heeft om op gewicht te blijven, is dit supplement zeker het overwegen waard! 🐴

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. VITALstyle SluesliMix Paarden Supplementen Muesli

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VITALstyle SluesliMix Paarden Supplementen Muesli

 • list plusLage suiker- en zetmeelgehalte
 • list plusBevat hoogwaardige vezelbronnen en prebiotica
 • list plusSmakelijke kruiden en vezelrijk

Nadelen VITALstyle SluesliMix Paarden Supplementen Muesli

  Beoordeling

  8.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.18
  Functionaliteit
  8.73
  Gebruiksgemak
  8.2
  De VITALstyle SluesliMix - Paarden Supplementen - Muesli & Slobber In Één - 15 kg is mijn luxueuze en gezonde toevoeging aan het voer van jouw paard. Deze heerlijke mix van slobber en muesli heeft een laag suiker- en zetmeelgehalte en zit boordevol hoogwaardige vezels, prebiotica en smakelijke kruiden. Het beste van alles is dat het vrij is van toegevoegde suikers, granen, soja en luzerne, waardoor het veilig droog gevoerd kan worden.

  Een van de geweldige eigenschappen van de SluesliMix is dat het zowel droog als als slobber gevoerd kan worden. Dit maakt het perfect om supplementen aan toe te voegen. En het beste is, het bevat geen toegevoegde vitaminen en mineralen, dus je kunt niet overdoseren en het goed combineren met een balancer zoals OerBalans.

  De SluesliMix is een smakelijk voer dat geschikt is voor kieskeurige eters en fijnproevers. Het is ook een geweldige keuze voor paarden die niet dol zijn op hun huidige krachtvoer of een bepaald supplement. Vooral kieskeurige paarden zijn dol op de slobbervariant van de mix.

  Wat betreft de samenstelling zitten er onder andere lijnzaadschilfers, timothee, esparcette, cichorei, basilicum, brandnetel, oregano, tijm en biergist in de SluesliMix. Deze ingrediënten dragen bij aan een goede spijsvertering, ondersteunen de luchtwegen en hebben een antioxidante werking. Bovendien is de mix rijk aan vezels en bevat het prebiotische vezels.

  De VITALstyle SluesliMix krijgt positieve beoordelingen van gebruikers. Ze prijzen de hoge kwaliteit en het feit dat hun paarden ervan genieten. Ook wordt de snelle levering van het product genoemd als een voordeel.

  Hoewel de SluesliMix veel voordelen biedt, zijn er geen specifieke nadelen genoemd in de reviews. Het lijkt erop dat dit product aan de verwachtingen van gebruikers voldoet en goed wordt ontvangen door hun paarden.

  Al met al is de VITALstyle SluesliMix een uitstekende keuze voor paardenbezitters die op zoek zijn naar een gezonde en smakelijke toevoeging aan het voer van hun paarden. Het lage suiker- en zetmeelgehalte, de prebiotica en de smakelijke kruiden maken dit product uniek ten opzichte van concurrenten. De mogelijkheid om het zowel droog als als slobber te voeren en het feit dat het geen toegevoegde vitaminen en mineralen bevat, zijn ook sterke punten. De positieve gebruikerservaringen en de snelle levering dragen bij aan de aantrekkelijkheid van dit product. De afwezigheid van nadelen in de reviews suggereert dat de SluesliMix weinig beperkingen heeft.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  7. Agrobs Myo Protein Flakes

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Agrobs Myo Protein Flakes

  • list plusUitstekende keuze voor paarden met een verhoogde eiwitbehoefte
  • list plusPuur natuurlijke eiwitbron zonder melasse en kunstmatige conserveermiddelen
  • list plusVerschillende toepassingsmogelijkheden, waaronder als aanvulling op het rantsoen

  Nadelen Agrobs Myo Protein Flakes

  • list plusGeen volledige vervanging van hooi mogelijk

  Beoordeling

  8.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.52
  Functionaliteit
  8.24
  Gebruiksgemak
  7.57
  De Agrobs Myo Protein Flakes zijn perfect voor paarden die wat extra eiwitten nodig hebben. Deze voeding is gebaseerd op vezels en biedt een puur natuurlijke eiwitbron zonder melasse en kunstmatige conserveermiddelen. Het is samengesteld uit eiwitrijke weidegrassen en kruiden, wat zorgt voor makkelijk verteerbare eiwitten en aminozuren.

  Een groot voordeel van de Myo Protein Flakes is dat ze niet alleen aan de eiwitbehoefte van paarden voldoen, maar ook het ruwe celstofgehalte van het dieet verbeteren. Dit wordt bereikt door extra structuur en vezels toe te voegen. Zo brengen de flakes de voedingsstoffen van de sappige weiden rechtstreeks naar de voerbak.

  Wat deze producten echt speciaal maakt, is de uitgebalanceerde mix van planten in de geselecteerde weiden waar de Myo Protein Flakes vandaan komen. Dit zorgt voor een optimale toevoer van essentiële aminozuren, natuurlijk β-caroteen en vitamine E, zelfs buiten het weideseizoen. Hierdoor zijn de flakes ideaal voor sportpaarden en fokmerries die extra voedingsstoffen nodig hebben.

  Een ander pluspunt van de Myo Protein Flakes is hun veelzijdigheid. Ze kunnen gebruikt worden om het eiwitgehalte van ruwvoer te verhogen, als vervanging van krachtvoer of graan, voor specifieke spieropbouw, om spierverlies door ziekte of ouderdom tegen te gaan, en zelfs als balancer voor rantsoenen zonder graan.

  Gebruikersreviews laten zien dat paarden de Agrobs Myo Protein Flakes graag eten en dat ze ideaal zijn voor paarden op een suiker- of zetmeelarm dieet. De kwaliteit van het product wordt ook hoog gewaardeerd.

  Een potentieel nadeel is dat de Myo Protein Flakes geen volledige vervanging voor hooi zijn. Ze moeten worden gezien als een aanvulling op het dieet, in plaats van een volledige vervanging. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het gebruik van dit product.

  Al met al zijn de Agrobs Myo Protein Flakes een uitstekende keuze voor paarden die wat extra eiwitten nodig hebben. Ze bieden een natuurlijke en makkelijk verteerbare bron van eiwitten en aminozuren, en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om aan de voedingsbehoeften van paarden te voldoen. Hoewel ze geen volledige vervanging voor hooi zijn, zijn ze een waardevolle toevoeging aan het dieet. Met hun hoge kwaliteit en goede acceptatie door paarden zijn de Myo Protein Flakes zeker het overwegen waard.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 20 november in huis

  Bekijk prijs

  8. VITALstyle LuchtwegSupport - Paarden Supplementen

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen VITALstyle LuchtwegSupport - Paarden Supplementen

  • list plusBevat krachtige kruiden zoals eucalyptus en tijm die de luchtwegen ondersteunen en verlichting bieden bij luchtwegproblemen.
  • list plusSpeciaal ontworpen om de gezondheid van de luchtwegen te behouden, zelfs bij wisselende weersomstandigheden.
  • list plusDe toevoeging van honing, grindelia, salvia en echinacea versterkt de werking en biedt extra voordelen voor de luchtwegen.

  Nadelen VITALstyle LuchtwegSupport - Paarden Supplementen

  • list plusEr zijn geen gebruikersrecensies beschikbaar om de effectiviteit van het product te bevestigen.

  Beoordeling

  7.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.52
  Functionaliteit
  8.07
  Gebruiksgemak
  7.54
  De VITALstyle LuchtwegSupport is hét supplement voor jouw paard! Met deze siroop geef je de luchtwegen van je trouwe viervoeter de optimale ondersteuning. Of het nu luchtwegproblemen zijn of gewoon het behoud van gezonde luchtwegen, dit supplement is er voor elk paard, in alle weersomstandigheden.

  De kruiden in onze LuchtwegSupport, zoals eucalyptus en tijm, hebben een krachtige werking. Eucalyptus verzacht de luchtwegen, waardoor je paard moeiteloos en vrij kan ademen. Tijm kalmeert een kriebel in de keel en biedt verlichting aan de luchtwegen. Samen bevorderen deze kruiden een gezonde ademhaling bij je paard.

  Vooral in uitdagende seizoenen, zoals de herfst en winter, wanneer de luchtwegen van je paard gevoeliger zijn, kan dit supplement van onschatbare waarde zijn. Maar ook in de lente en zomer, wanneer weersomstandigheden voor problemen kunnen zorgen, is onze LuchtwegSupport een must-have. Door de luchtwegen gezond te houden, draagt dit supplement bij aan de prestaties en het immuunsysteem van je paard.

  Wat ons onderscheidt van de rest, is de unieke combinatie van kruiden die specifiek gericht zijn op de luchtwegen van paarden. We hebben honing, grindelia, salvia en echinacea toegevoegd om de werking van de siroop te versterken en extra voordelen te bieden voor de luchtwegen. Honing geeft verlichting, grindelia zorgt voor schone slijmvliezen en kalmeert een kriebel in de keel, salvia ondersteunt de bovenste luchtwegen en echinacea bevordert een sterk immuunsysteem en weerstand.

  Je kunt de LuchtwegSupport preventief gebruiken om de luchtwegen gezond te houden, maar ook als je paard al luchtwegproblemen heeft of gevoelige luchtwegen heeft. De siroop is gemakkelijk toe te dienen en de dosering is afhankelijk van het gewicht van je paard.

  Hoewel er nog geen gebruikersbeoordelingen zijn, kunnen we met zekerheid zeggen dat de VITALstyle LuchtwegSupport een hoogwaardig product is, speciaal ontwikkeld om jouw paard de beste ondersteuning te bieden. Met krachtige kruiden en andere ingrediënten die verlichting bieden bij luchtwegproblemen en een gezonde ademhaling bevorderen. Onze LuchtwegSupport is perfect voor paardenliefhebbers die het welzijn van hun paard op nummer één zetten. 🐴

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  9. VITALstyle Magnesium Citraat - Paarden

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen VITALstyle Magnesium Citraat - Paarden

  • list plusBevat 100% zuiver magnesiumcitraat, een goed opneembare vorm van magnesium.
  • list plusOndersteunt de spierfunctie en ontspanning na inspanning.
  • list plusGeschikt voor paarden die stress ervaren of nerveus gedrag vertonen.

  Nadelen VITALstyle Magnesium Citraat - Paarden

  • list plusGeen gebruikersreviews beschikbaar voor dit specifieke product.

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.63
  Functionaliteit
  7.64
  Gebruiksgemak
  7.08
  Ik ben enthousiast om je voor te stellen aan de VITALstyle Magnesium Citraat, een geweldig paardensupplement dat speciaal ontwikkeld is om jouw paard te ondersteunen bij intensieve inspanningen. Dit supplement bevat 100% zuiver magnesiumcitraat, een mineraal dat een cruciale rol speelt in het spier- en zenuwstelsel van jouw geliefde viervoeter. Het draagt bij aan een gezonde spierfunctie en helpt bij ontspanning na inspanning, wat van essentieel belang is voor het welzijn van jouw paard.

  Magnesium is een mineraal dat paarden niet zelf kunnen aanmaken en alleen via voeding kunnen opnemen. Het is van vitaal belang voor een goed functionerend zenuwstelsel en sterke spieren. Onze magnesiumcitraat vult het magnesiumtekort van jouw paard aan, ondersteunt de opname van calcium, bevordert een gezond zenuwstelsel en draagt bij aan het behoud van een normale spierspanning.

  Wat dit supplement echt onderscheidt van andere producten is de vorm van magnesium die we gebruiken, namelijk magnesiumcitraat. Dit is een zeer goed opneembare vorm van magnesium en wordt beschouwd als de beste keuze. Veel andere paardensupplementen gebruiken vormen van magnesium die minder goed door het lichaam worden opgenomen of een lager gehalte aan elementair magnesium bevatten.

  Een tekort aan magnesium kan leiden tot gespannen spieren en ongewenst gedrag bij paarden, als gevolg van een verstoorde zenuwprikkeling. Het aanvullen van de magnesiumbehoefte is dus van essentieel belang om jouw paard ontspannen te houden. Dit supplement is met name geschikt voor paarden die stress ervaren of nerveus gedrag vertonen. In stressvolle situaties hebben paarden extra magnesium nodig, waardoor de behoefte aan magnesium groter wordt. Tegelijkertijd kan een tekort aan magnesium juist stress en nerveus gedrag veroorzaken.

  Ik raad dit supplement vooral aan voor sportpaarden, omdat zij een verhoogde behoefte aan magnesium hebben. Hoe meer jouw paard zweet en beweegt, hoe groter de behoefte aan magnesium. Het is belangrijk om deze behoefte aan te vullen om tekorten te voorkomen en de prestaties en het welzijn van jouw paard te optimaliseren.

  Wat betreft de samenstelling bevat onze VITALstyle Magnesium Citraat 100% puur en natuurlijk magnesiumcitraat. Deze vorm van magnesium wordt goed opgenomen door de dunne darm. Bovendien ondersteunt de combinatie van magnesium en calcium een goede opbouw van sterke botten.

  Een handige tip van ons bij VITALSTYLE is om dit supplement te combineren met LijnzaadOlie, om te voorkomen dat de poeder stuift en het extra smakelijk en gezond te maken voor jouw paard.

  Hoewel er geen specifieke gebruikersreviews beschikbaar zijn voor dit product, lijkt de VITALstyle Magnesium Citraat veelbelovend te zijn. Het biedt een goed opneembare vorm van magnesium en is speciaal ontwikkeld om de spierfunctie te ondersteunen en het welzijn van paarden te bevorderen, vooral tijdens perioden van intensieve inspanning en stress. Probeer het zelf en geef jouw paard de ondersteuning die het verdient! 🐴

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. VITALstyle LijnzaadOlie - Paarden Supplementen

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  7.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.47
  Functionaliteit
  7.03
  Gebruiksgemak
  7.43
  De VITALstyle LijnzaadOlie is echt een must-have voor je paard! Met dit supplement geef je niet alleen een prachtige glans aan de vacht, maar ondersteun je ook nog eens de spijsvertering. Het bevat de perfecte verhouding van omega 3-6-9 vetzuren, die essentieel zijn voor de gezondheid van je paard. En het beste is dat al die belangrijke voedingsstoffen behouden blijven doordat de olie geperst wordt van de eerste koude persing lijnzaad.

  Wat ik echt interessant vind aan de LijnzaadOlie is de juiste mix van vetzuren. Het is zo belangrijk dat je paard de juiste verhouding van omega 3 en 6 binnenkrijgt. Te veel omega 6 vetzuren zijn niet goed, maar een tekort kan zorgen voor een doffe vacht en een mindere conditie van de huid en gewrichten. En dan hebben we nog de omega 9 vetzuren, die onmisbaar zijn voor de huidcellen en hormoonhuishouding van je paard. En weet je wat zo bijzonder is? Paarden kunnen deze vetzuren zelf aanmaken. Echt geweldig!

  Nu moet ik je echt vertellen over de vergelijking tussen LijnzaadOlie en zonnebloemolie. De verhouding van omega 3-6-9 vetzuren in deze oliën verschilt enorm. En uit ons blog blijkt dat LijnzaadOlie veel beter is voor je paard dan die zonnebloemolie. Dit is echt belangrijke informatie voor paardeneigenaren die alleen het allerbeste willen voor hun dier.

  Onze gebruikers zijn ontzettend tevreden over de VITALstyle LijnzaadOlie. Ze zeggen dat het echt goed werkt en dat het zijn geld meer dan waard is. Ook vinden ze het fijn dat het zo makkelijk aan te brengen is op de vacht en dat het zorgt voor bescherming. Maar eerlijk is eerlijk, ze hebben geen specifieke voordelen of nadelen genoemd.

  Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbaar en gezond supplement voor je paard, dan is de VITALstyle LijnzaadOlie echt de beste keuze. Het ondersteunt niet alleen de spijsvertering, maar zorgt ook nog eens voor een prachtige glanzende vacht. En die perfecte mix van omega 3-6-9 vetzuren is echt een grote plus. Oh, en vergeet niet dat het veel beter is dan zonnebloemolie, zoals ons blog uitlegt. Onze gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden, maar hebben geen specifieke voordelen of nadelen genoemd. Dus, waar wacht je nog op? Geef je paard het beste en kies voor de VITALstyle LijnzaadOlie! 🐴

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Paardenvoer. Er zijn immers 1588 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!