Bestenu

Wat is de beste paardenvoer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 03 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede paardenvoer is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste paardenvoer van 2023? Na het analyseren van 569 paardenvoer kwam de Pavo BasicPlus - 20 kg als beste uit onze paardenvoer-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de paardenvoer, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 paardenvoer-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige paardenvoer-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste paardenvoer

1Score: 9.7
Pavo BasicPlus - 20 kg
Pavo BasicPlus - 20 kg
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Pavo SpeediBeet - 15 kg
Pavo SpeediBeet - 15 kg
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Pavo 18Plus Muesli - Paardenvoer-
Pavo 18Plus Muesli - Paardenvoer-
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Hartog Gras - Mix 18
Hartog Gras - Mix 18
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Pavo Dailyplus - Paardenvoer
Pavo Dailyplus - Paardenvoer
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Hartog Paardenvoer Lucerne Mix 18
Hartog Paardenvoer Lucerne Mix 18
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Pavo Dailyfit - Paardenvoer - 4.5 kg
Pavo Dailyfit - Paardenvoer - 4.5 kg
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Cavalor Tradition Apple - 20
Cavalor Tradition Apple - 20
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Hartog Paardenvoer Digest Lucerne Mix
Beste Paardenvoer voor paarden met maagproblemen
Hartog Paardenvoer Digest Lucerne Mix
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Pavo Vital 8 kg
Pavo Vital 8 kg
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Paardenvoer Koopgids

Hinnikt jouw paard ook van geluk bij het horen van de voedselbak? In dit artikel duiken we in de wereld van paardenvoer en geven we je alle ins en outs!

Wat is het beste voer voor paarden?

Paarden zijn grazers en hun dieet moet voor het grootste deel bestaan uit gras en hooi van goede kwaliteit. 

Hooi en gras

Gras biedt de meeste voedingsstoffen, zoals eiwitten en mineralen, en heeft een hoog vezelgehalte dat de darmgezondheid van paarden bevordert. 

Hooi is een drogere versie van gras en kan het hele jaar door worden gevoerd. Het is belangrijk om hooi te kiezen dat vrij is van stof, schimmel en andere verontreinigingen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van paarden.

Haver

Naast gras en hooi wordt graan toegevoegd aan het dieet van paarden voor extra energie. Haver is een graan dat vaak wordt toegevoegd aan paardenvoer. 

Het bevat veel vezels, is gemakkelijk verteerbaar en bevat weinig zetmeel, wat het geschikt maakt voor paarden die gevoelig zijn voor suiker en zetmeel. 

Aanvullende voeding

Andere granen die vaak worden gebruikt in paardenvoer zijn gerst, maïs en tarwe, maar deze moeten met mate worden gevoerd vanwege hun hogere zetmeelgehalte.

Naast gras, hooi en granen kunnen supplementen worden gegeven om eventuele tekorten in het dieet van paarden aan te vullen. 

Deze supplementen kunnen vitaminen, mineralen en aminozuren bevatten. Het is belangrijk om alleen supplementen te gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor paarden en om de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

Het is belangrijk om het dieet van een paard zorgvuldig te plannen en aan te passen aan zijn individuele behoeften en activiteitsniveau. Raadpleeg altijd een dierenarts of een gekwalificeerde voedingsdeskundige voor advies over het voeren van paarden.

Wat mag een paar wel en niet eten?

Paarden zijn voornamelijk graseters en hun dieet moet bestaan uit gras en hooi van goede kwaliteit. Naast gras en hooi kunnen granen zoals haver, gerst en maïs in kleine hoeveelheden worden gevoerd voor extra energie. 

Paarden profiteren ook van het krijgen van supplementen die vitamines, mineralen en aminozuren bevatten om eventuele tekorten aan te vullen.

Er zijn echter bepaalde voedingsmiddelen die paarden niet mogen eten. Zo mogen paarden geen voedsel eten dat schimmel bevat, zoals beschimmeld hooi of graan, omdat dit schadelijk is voor hun gezondheid. 

Paarden mogen ook geen voedsel eten dat is bedoeld voor andere diersoorten, zoals hondenvoer of kattenvoer. Dit komt omdat deze voedingsmiddelen niet de juiste voedingsstoffen bevatten die paarden nodig hebben en kunnen leiden tot spijsverteringsproblemen.

Bovendien mogen paarden geen voedingsmiddelen eten die giftig zijn voor hen, zoals chocolade, uien, knoflook, avocado's en aardappelen. Deze voedingsmiddelen kunnen leiden tot ziekte en zelfs tot de dood van het paard.

Als je niet zeker weet wat je je paard wel of niet moet geven, raadpleeg dan altijd een dierenarts of een voedingsdeskundige voor paarden om ervoor te zorgen dat je paard het juiste dieet krijgt.

Hoe vaak moet je een paard voeren?

Over het algemeen moet je paarden twee tot drie keer per dag voeren, afhankelijk van hun individuele behoeften en schema's. 

Het is het beste om hun voer over meerdere maaltijden te verdelen om te voorkomen dat ze te veel in één keer eten. 

Daarnaast is het ook belangrijk om toegang te geven tot voldoende schoon drinkwater

Het is goed om te onthouden dat elk paard anders is en sommige paarden mogelijk meer of minder voedsel nodig hebben dan andere, dus het is belangrijk om de voedingsbehoeften van je individuele paard te kennen en een voedingsplan te maken dat bij hem past. 

Als je twijfelt over de voedingsbehoeften van je paard, kun je altijd een dierenarts of voedingsdeskundige voor paarden raadplegen om ervoor te zorgen dat je hem de juiste hoeveelheid voer geeft.

Hoeveel brokken eet een paard per dag?

Hoeveel brokken je paard nodig heeft, hangt af van het paard en zijn individuele behoeften. 

Over het algemeen raden we aan om paarden tussen de 1% en 2,5% van hun lichaamsgewicht aan voer per dag te geven, verdeeld over meerdere maaltijden. 

Dus als een paard bijvoorbeeld 500 kilo weegt, zou hij tussen de 5 en 12,5 kilo voer per dag moeten krijgen. Dit kan bestaan uit een combinatie van hooi, gras, granen en supplementen, afhankelijk van de voedingsbehoeften van je paard. 

Het is belangrijk om te onthouden dat te veel voeren ook schadelijk kan zijn voor een paard, dus zorg ervoor dat je zijn voedselinname in de gaten houdt en hem niet te veel voert.

Kan een paard zich overeten?

Ja, een paard kan zich zeker overeten! Hoewel paarden van nature grazers zijn en de neiging hebben om de hele dag door te eten, is overvoeding een serieus probleem. Het leidt tot obesitas, spijsverteringsproblemen en andere gezondheidsproblemen.

Om te voorkomen dat je paard te veel eet, is het belangrijk om zijn voedselinname in de gaten te houden en zijn voer over meerdere kleine maaltijden te verdelen in plaats van één grote maaltijd te geven. 

Zorg er ook voor dat je paard toegang heeft tot voldoende beweging en lichaamsbeweging, want dit helpt ook om zijn voedsel beter te verteren en zijn gewicht onder controle te houden. 

Als je twijfelt over de hoeveelheid voer die je paard nodig heeft of als je je zorgen maakt dat hij te veel eet, raadpleeg dan altijd een dierenarts voor advies en begeleiding.

Kan een paard zonder krachtvoer?

Ja, een paard kan zonder krachtvoer, mits het voldoende ruwvoer krijgt en geen zware arbeid verricht. Ruwvoer zoals hooi, gras of voordroog is genoeg als basisvoeding voor een paard. 

Echter, wanneer een paard welzware arbeid verricht of extra voedingsstoffen nodig heeft, is krachtvoer een goede aanvulling op het dieet.

Krachtvoer is een aanvulling op het ruwvoer die extra voedingsstoffen bevat, zoals eiwitten, mineralen, vitamines en energie. 

Voorbeelden van krachtvoer zijn muesli, brokken, granen, en supplementen. Het is belangrijk om krachtvoer met mate te geven, omdat een overdaad aan krachtvoer leidt tot gezondheidsproblemen zoals overgewicht, koliek en hoefbevangenheid.

hero illustration

Hoe testen we paardenvoer?

Om de beste paardenvoer te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze paardenvoer-test hebben we 569 paardenvoer geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze paardenvoer-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze paardenvoer-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen paardenvoer-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte paardenvoer in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 569 paardenvoer te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste paardenvoer in een handige lijst

1. Pavo BasicPlus - 20 kg

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.4

Je wilt natuurlijk dat jouw paard de beste voeding krijgt voor zijn welzijn en prestaties. Pavo BasicPlus is een krachtvoer dat geschikt is voor pony's en paarden die lichte arbeid verrichten of recreatief gebruikt worden. Het grote voordeel van dit voer is dat het havervrij is, zodat je paard niet teveel energie krijgt en niet te heet wordt. Daarnaast bevat het voer belangrijke vitaminen en mineralen die jouw paard nodig heeft voor een gezond lichaam en goede weerstand.

Wat dit product onderscheidt van andere paardenvoeders is dat het specifiek is ontwikkeld voor paarden die niet veel arbeid verrichten. Hierdoor krijgt jouw paard de juiste voedingsstoffen binnen, zonder dat hij teveel energie krijgt. Ook bevat het voer minder eiwitten dan andere paardenvoeders, wat het geschikt maakt voor paarden die niet veel spieren kweken.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat dit voer zeer gewaardeerd wordt door paardeneigenaren. De voedingswaarde is uitstekend en het voer zorgt voor een gezond en glanzend paard. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor paarden die zware arbeid verrichten.

Kortom, Pavo BasicPlus is een uitstekende keuze voor paarden die lichte arbeid verrichten of recreatief gebruikt worden. Het is havervrij en bevat belangrijke vitaminen en mineralen voor een gezond en sterk paard. Als jouw paard niet veel arbeid verricht, is dit voer zeker het proberen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

2. Pavo SpeediBeet - 15 kg

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.8

Pavo SpeediBeet is een ruwvoer dat zorgt voor een optimale ondersteuning van de darmen. Pavo Speedibeet bevat geen toevoegingen en ook geen melasse.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Pavo 18Plus Muesli - Paardenvoer-

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.2

Pavo 18Plus is een muesli speciaal ontwikkeld voor oudere paarden vanaf 18 jaar. Tevens kan de voeding ook ingezet worden bij paarden met de ziekte van Cushing/ PPID, paarden met een conditie achterstand of te magere paarden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

4. Hartog Gras - Mix 18

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.1

Hartog Grasmix met StructuurbrokHartog Gras-mix bevat een hoogwaardige kwaliteit gedroogd gras verrijkt met structuurbrok. Gras-mix is een smakelijke en gezonde ruwvoer melange die kan dienen als vervanger van hooi of kuilgras. Eiwitarm en vezelrijk Een weldaad voor allergische paarden Zeer geschikt voor oudere paarden met een verminderd gebit Constante kwaliteit het hele jaar Gegarandeerd vrij van schadelijke onkruiden (o.a. Jakobskruiskruid)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Pavo Dailyplus - Paardenvoer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.6

Op zoek naar een gezonde en smakelijke voeding voor jouw paard? Dan is Pavo DailyPlus een goede optie! Deze ruwvoermix is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten zoals luzerne en timotheegras, wat zorgt voor een vezelrijke structuur die de spijsvertering van je paard ondersteunt. Bovendien is het zeer laag in suiker en zetmeel, zodat het geschikt is voor alle paarden en pony's.

Wat deze voeding onderscheidt van andere merken is de toevoeging van appel- en witlofpulp, die de darmflora van je paard bevorderen. Ook bevat het lijnzaadbrokjes, wat bijdraagt aan een glanzende vacht. En ondanks de rijke structuur is het ruwvoer zacht genoeg voor paarden met een gevoelige maag of een slecht gebit.

Met Pavo DailyPlus zal je paard langer kauwen op zijn voedsel, wat zorgt voor een gezonde spijsvertering en een langere eettijd. Het product weegt 12 kg en heeft een uitgebalanceerde samenstelling van ruw eiwit, ruw vet, ruwe celstof, ruwe as, suiker, zetmeel, calcium, fosfor en natrium.

Het beste gebruik voor Pavo DailyPlus is het mengen met krachtvoer, waardoor de voedingsstoffen optimaal worden opgenomen. Het product is geschikt voor alle paarden en pony's en is een goede keuze voor eigenaren die hun paard een gezonde en smakelijke voeding willen geven.

Als specialist in paardenvoer kan ik zeggen dat Pavo DailyPlus een uitstekende keuze is voor jouw paard. Het biedt een uitgebalanceerde voeding met hoogwaardige ingrediënten en verschillende gezondheidsvoordelen. Het enige nadeel is mogelijk de prijs, die wat hoger ligt dan bij sommige andere merken. Maar als je je paard het beste wilt geven, is Pavo DailyPlus zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. Hartog Paardenvoer Lucerne Mix 18

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.8

Hartog Paardenvoer Lucerne Mix 18 is een vezelrijk ruwvoer dat perfect is voor paarden die extra vezels, voedingsstoffen en eiwitten nodig hebben. Deze mix is een mengeling van luzerne, inclusief blad en gerstenstro, en bevat alle essentiële aminozuren voor de ontwikkeling van spieren, botten en gewrichten. Bovendien heeft het een lager gehalte aan zetmeel en suikers in vergelijking met hooi en kuilgras. Hartog Lucerne Mix is ideaal om te mengen met je krachtvoer of als gedeeltelijke vervanging voor krachtvoer, omdat het de kauwtijd verhoogt terwijl je paard waardevolle natuurlijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit ruwvoer is rijk aan vitamines, mineralen en sporenelementen, en heeft zelfs een vruchtbaarheidsverhogende werking. Kortom, Hartog Paardenvoer Lucerne Mix 18 is een uitstekende keuze voor paarden die extra vezels, voedingsstoffen en eiwitten nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Pavo Dailyfit - Paardenvoer - 4.5 kg

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

Op zoek naar gezondheidsvoeding voor jouw paard? Pavo DailyFit is een geweldige optie! Deze vitaminekoek bevat niet alleen alle essentiële vitaminen en sporenelementen die je paard nodig heeft, maar ook bloemen en kruiden die de weerstand ondersteunen en de gezondheid van je paard verbeteren. Met één koek krijgt je paard een dagelijkse dosis aan voedingsstoffen binnen.

Wat deze koek nog beter maakt, is dat hij laag is in suiker- en zetmeelgehalte, graan- en luzernevrij is, en weinig calorieën en energie bevat. Het bevat ook prebiotica (biergist), die de spijsvertering van je paard verbeteren. Daarnaast is het gemakkelijk te breken voor het geval je paard kleinere porties nodig heeft.

De analytische bestandsdelen van deze koek zijn ideaal voor jouw paard. Het bevat onder andere calcium, fosfor, kalium, magnesium, natrium, ruw eiwit, ruw vet, ruwe as, ruwe celstof, suiker, en zetmeel. Dit zijn allemaal belangrijke voedingsstoffen voor de gezondheid van je paard.

Wat deze koek nog beter maakt, is dat het een heerlijke mix van gras, timothee, appelpulp, zonnebloemzaadschroot, rietmelasse, lijnzaad, erwten, kruidenmengsel, biergist, calciumcarbonaat, monocalciumfosfaat, en natriumchloride (zout) bevat.

Wat ons betreft, is Pavo DailyFit één van de beste opties op de markt voor gezondheidsvoeding voor paarden. Het enige nadeel is dat het relatief duur is in vergelijking met andere opties. Maar als je op zoek bent naar topkwaliteit, dan is dit het zeker waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Cavalor Tradition Apple - 20

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
8

Hou je van een traditionele paardenvoeding met een extraatje? Probeer dan zeker Cavalor Tradition Apple! Deze mix van gedroogde appelvlokken is speciaal ontworpen voor vrijetijdspaarden en bevat geen haver. Het is daarom een ideale keuze voor paarden die gevoelig zijn aan haver.

Een gezonde darmflora is belangrijk voor de algehele gezondheid van je paard. Cavalor Tradition Apple bevat florastimul, een prebioticum dat de groei van goede bacteriën in de darmen bevordert en zo de kans op maag- en darmstoornissen vermindert.

Wat dit product echt bijzonder maakt is de toevoeging van gedroogde appelvlokken. Appel is een smakelijke en gezonde bron van energie voor paarden en kan helpen om de eetlust van je paard te stimuleren.

Cavalor Tradition Apple is verkrijgbaar in zakken van 20 kg en is geschikt als ruwvoer. Het is belangrijk om je paard geleidelijk aan te laten wennen aan nieuwe voeding en de aanbevolen hoeveelheid niet te overschrijden.

Als specialist in paardenvoeding kan ik dit product zeker aanbevelen voor vrijetijdspaarden die geen haver verdragen. Het is een gezonde en smakelijke voeding die de darmgezondheid bevordert en de eetlust van je paard stimuleert. Een nadeel kan zijn dat het product duurder is dan vergelijkbare producten op de markt. Maar als je op zoek bent naar een hoogwaardige paardenvoeding met een extraatje, dan is Cavalor Tradition Apple zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

9. Beste Paardenvoer voor paarden met maagproblemen: Hartog Paardenvoer Digest Lucerne Mix

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.1

Als je op zoek bent naar een paardenvoer dat de gezondheid van de maag en darmen bevordert, dan is de Hartog Lucerne Mix Digest een uitstekende keuze. Dit ruwvoer bevat een laag suiker- en zetmeelgehalte en is verrijkt met magnesiumoxide, prebiotica en gistculturen om de darmgezondheid te optimaliseren. Dit is vooral belangrijk voor paarden die te maken hebben met maag- en darmproblemen door stress, ziekte of een onevenwichtig rantsoen. Het bijzondere aan dit product is dat het niet alleen de spijsvertering bevordert, maar ook de gezondheid van het paard in het algemeen. Hartog Lucerne Mix Digest is geschikt voor sportpaarden, oudere paarden, (chronisch) zieke paarden en sobere rassen. Dit product bevat de juiste voedingsstoffen om de algehele gezondheid van het paard te verbeteren en het kan ook helpen bij het behouden van een gezond gewicht. Wat ik persoonlijk fijn vind aan dit product is dat het vezelrijk is, waardoor de darmen van het paard optimaal kunnen functioneren. Het nadeel is dat het prijzig kan zijn in vergelijking met andere ruwvoeders. Al met al raad ik de Hartog Lucerne Mix Digest aan voor paarden die extra ondersteuning nodig hebben bij hun spijsvertering en algehele gezondheid.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Pavo Vital 8 kg

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.7

Je paard de beste verzorging geven is belangrijk en daarbij hoort ook het geven van het juiste voer. Pavo Vital is een krachtvoer dat je paard voorziet van essentiële vitaminen en mineralen. Dit voer is een aanvullend diervoeder dat geschikt is voor paarden die niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen via hun reguliere rantsoen.

Pavo Vital bevat een uitgebalanceerde mix van vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid van je paard. Zo bevat het onder andere vitamine A, D3, E en C, evenals calcium, fosfor, natrium en magnesium. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de spierontwikkeling en het immuunsysteem van je paard.

Wat dit product uniek maakt, is dat het niet alleen de nodige vitaminen en mineralen bevat, maar ook een hoog gehalte aan vezels heeft. Zo bevat het product timothee en luzerne, wat zorgt voor een goede darmwerking en een gezonde spijsvertering bij je paard.

Pavo Vital is het ideale voer voor paarden die extra ondersteuning nodig hebben. Het kan bijvoorbeeld worden gegeven aan paarden die moeten herstellen van een blessure of ziekte, maar ook aan oudere paarden die wat extra verzorging nodig hebben.

Het enige nadeel van dit product is dat het niet geschikt is als volledige vervanging van het reguliere rantsoen. Het is belangrijk om het voer te combineren met hooi of gras om je paard een uitgebalanceerd dieet te geven.

Al met al is Pavo Vital een uitstekend supplement voor paarden die wat extra ondersteuning nodig hebben. Het bevat alle essentiële voedingsstoffen en vezels die je paard nodig heeft voor een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van paardenvoer. Er zijn namelijk 569 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!