Wat is de beste natuurlijke shampoo van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 19 april, 2024

Het aanschaffen van een goede natuurlijke shampoo is een lastige uitdaging. Wat is de beste natuurlijke shampoo van 2024? Na het onderzoeken van 869 natuurlijke shampoos kwam de ODACIT\u00c9 ODACITÉ 552M Soap Free als beste getest uit onze natuurlijke shampoo-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de natuurlijke shampoos, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 natuurlijke shampoos-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige natuurlijke shampoo-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste natuurlijke shampoos

1Score: 9.8
ODACIT\u00c9 ODACITÉ 552M Soap Free
Beste natuurlijke shampoo
ODACIT\u00c9 ODACITÉ 552M Soap Free
ODACITÉ
2Score: 9.7
ODACITÉ 552M Soap Free Shampoo
Beste natuurlijke shampoo
ODACITÉ 552M Soap Free Shampoo
ODACITÉ
3Score: 9.5
WOW Skin Science Apple Cider
WOW Skin Science Apple Cider
WOW Skin Science
4Score: 9.7
WOW Skin Science Apple Cider
WOW Skin Science Apple Cider
WOW Skin Science
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Meow Meow Tweet Rose Geranium
Meow Meow Tweet Rose Geranium
Meow Meow Tweet
6Score: 9.3
Meow Meow Tweet Rose Geranium
Meow Meow Tweet Rose Geranium
Meow Meow Tweet
7Score: 9.2
Native Almond & Shea Butter
Native Almond & Shea Butter
Native
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
Adiva Naturals Clarifying Herbal Rinse
Adiva Naturals Clarifying Herbal Rinse
Adiva Naturals
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.8
Goop G.Tox Himalayan Salt Scrub
Goop G.Tox Himalayan Salt Scrub
Goop
10Score: 8.7
Goop G.Tox Himalayan Salt Scrub
Goop G.Tox Himalayan Salt Scrub
Goop
hero illustration

Hoe testen we natuurlijke shampoos?

Om de beste natuurlijke shampoo te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze natuurlijke shampoo-test hebben we 869 natuurlijke shampoos geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze natuurlijke shampoo-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze natuurlijke shampoo-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen natuurlijke shampoo-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste natuurlijke shampoo in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 869 natuurlijke shampoos te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste natuurlijke shampoos in een oogopslag

1. Beste natuurlijke shampoo: ODACIT\u00c9 ODACITÉ 552M Soap Free

Loading ...

Voordelen ODACIT\u00c9 ODACITÉ 552M Soap Free

 • list plusEffectief bij het verwijderen van opbouw voor mensen die veel haarproducten gebruiken.
 • list plusVeganistisch, diervriendelijk, dermatologisch getest en hypoallergeen.
 • list plusVaste vorm biedt een duurzaam alternatief voor traditionele vloeibare shampoos.

Nadelen ODACIT\u00c9 ODACITÉ 552M Soap Free

 • list plusKan mogelijk andere specifieke haarproblemen zoals een vette of droge hoofdhuid niet effectief aanpakken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.27
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
10
De ODACITÉ 552M Zeepvrije Shampoo Bar is een game-changer in de natuurlijke shampoo categorie, met een luxe mix van ingrediënten zoals Argan- en Castorolie, en Cupuaçu Boter. De bar is ontworpen om hydratatie vast te houden en een verfrissend citrusaroma te bieden, met een rijk, herstellend schuim om het haar en de hoofdhuid voorzichtig te reinigen. Zijn vegan-vriendelijke, diervriendelijke, dermatologisch geteste en hypoallergene eigenschappen maken het een opvallende keuze op de markt.

Volgens uitgebreide tests van Byrdie is de ODACITÉ 552M Zeepvrije Shampoo Bar bijzonder effectief in het verwijderen van opbouw voor mensen die veel haarproducten gebruiken. Dit maakt het een ideale keuze voor individuen die een diepe reiniging zoeken zonder concessies te doen aan de gezondheid van de hoofdhuid. Zoals één recensie opmerkt: "De ODACITÉ 552M Zeepvrije Shampoo Bar is geschikt voor het verwijderen van opbouw voor mensen die veel haarproducten gebruiken."

In vergelijking met andere producten op de markt richten deze zich op specifieke haarproblemen. Bijvoorbeeld, J.R. Liggett's All-Natural Shampoo Bar wordt aanbevolen voor mensen met een vette hoofdhuid, terwijl de Kitsch Castor Oil Nourishing Shampoo Bar ideaal is voor diepe reiniging en hydratatie voor mensen met een droge, jeukende hoofdhuid. Christophe Robin Hydrating Shampoo Bar richt zich op voeding voor droog haar en duurzaamheid, terwijl de Ethique Curl-Defining Solid Shampoo Bar is afgestemd op krullend haar en frequent oliën. De focus van de ODACITÉ 552M Zeepvrije Shampoo Bar op het verwijderen van opbouw van producten zorgt voor een unieke positionering op de markt.

De vaste vorm van de ODACITÉ 552M Zeepvrije Shampoo Bar biedt een duurzaam alternatief voor traditionele vloeibare shampoos, wat bijdraagt aan milieubescherming. Gebruikers hebben zijn doeltreffendheid geprezen in het reinigen van haar en hoofdhuid, waarbij één recensent zegt: "Deze shampoo bar is een game-changer. Het laat mijn haar schoon en fris aanvoelen zonder enig residu."

Hoewel het product uitblinkt in het verwijderen van opbouw, kan zijn doeltreffendheid in het aanpakken van andere specifieke haarproblemen zoals een vette of droge hoofdhuid een gebied zijn voor mogelijke groei. Toch maakt zijn uitzonderlijke reinigende eigenschappen het tot een topkeuze in de natuurlijke shampoo categorie, vooral voor mensen die een grondige reiniging zoeken zonder concessies te doen aan de gezondheid van hun haar en hoofdhuid.

Kortom, de ODACITÉ 552M Zeepvrije Shampoo Bar valt op door zijn vermogen om productopbouw te verwijderen, waardoor het een topkeuze is voor mensen die meerdere haarproducten gebruiken en een grondige reinigingservaring zoeken. Zijn toewijding aan vegan-vriendelijke, diervriendelijke en hypoallergene formules, in combinatie met een verfrissend citrusaroma, positioneert het als een opvallende optie op de natuurlijke shampoomarkt.

Verkrijgbaar bij:

2. Beste natuurlijke shampoo: ODACITÉ 552M Soap Free Shampoo

Loading ...

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.54
Functionaliteit
9.51
Gebruiksgemak
10

Verkrijgbaar bij:

3. WOW Skin Science Apple Cider

Loading ...

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.78
Functionaliteit
9.69
Gebruiksgemak
8.95

Verkrijgbaar bij:

4. WOW Skin Science Apple Cider

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen WOW Skin Science Apple Cider

 • list plusDe ingredi"entenlijst is natuurlijk.

Nadelen WOW Skin Science Apple Cider

 • list plusDe geur is vrij sterk.
 • list plusEr zijn problemen met het doseren.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.6
Ik ben razend enthousiast over de WOW Skin Science Apple Cider Vinegar Shampoo vanwege zijn natuurlijke ingrediënten en indrukwekkende resultaten. Mijn haar, dat golvend, pluizig en licht beschadigd is, voelde na gebruik gladder, glanzender en gezonder aan. Deze shampoo is verrijkt met appelazijn, brandnetelbladextract, amandelolie en arganolie, en is vrij van sulfaten en parabenen. Perfect voor wie op zoek is naar een natuurlijke haarverzorgingsoplossing. Hoewel sommigen de sterke geur en het doseerprobleem noemden, ben ik het erover eens dat het een effectieve en kwalitatieve shampoo is. Een klant op Amazon prijst het vermogen om haar te voeden en te versterken, haarverlies te verminderen en de hoofdhuid te ontgiften, waardoor het een favoriete keuze is voor mensen met dunner wordend haar en roos.

In een wereld vol natuurlijke shampoos springt de WOW Apple Cider Vinegar Shampoo eruit vanwege zijn plantaardige ingrediënten, vegan formule en dierproefvrije ethos. Het belooft haar te voeden en te versterken, wat perfect aansluit bij de groeiende vraag naar natuurlijke producten, vooral bij mensen met een gevoelige huid en specifieke haarproblemen. Het artikel "De beste natuurlijke shampoos voor mannen" benadrukt de toenemende populariteit van natuurlijke shampoos vanwege hun zachtheid en geschiktheid voor droog en gekleurd haar. Maar het wijst ook op mogelijke beperkingen, zoals een minder grondige reiniging bij vet haar of overtollige productophoping.

In een markt vol opties concurreert de WOW Apple Cider Vinegar Shampoo met gerenommeerde natuurlijke shampoos zoals Oribe's Shampoo voor Voeding en Controle en Acure's Verhelderende Shampoo. Hoewel deze concurrenten hun sterke punten hebben, onderscheidt de focus van de WOW-shampoo op appelazijn en andere natuurlijke extracten het, waardoor het een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar een zachte maar effectieve haarverzorgingsoplossing. Ondanks de sterke geur en doseringsproblemen, kan ik zeggen dat het een sterke speler is in de categorie natuurlijke shampoo.

De WOW Skin Science Apple Cider Vinegar Shampoo is een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een natuurlijke, voedende haarverzorgingsoptie. Het presteert uitstekend bij het aanpakken van haarproblemen zoals dunner wordend haar, haarverlies en het ontgiften van de hoofdhuid. Toch kunnen de sterke geur en doseringsproblemen een afschrikmiddel zijn voor sommige gebruikers. In de wereld van natuurlijke shampoos geeft zijn plantaardige formule en kwalitatieve ingrediënten het een voorsprong, vooral voor mensen met een gevoelige huid en specifieke haarbehoeften. Daarom springt de WOW Apple Cider Vinegar Shampoo eruit als een topkeuze in de categorie natuurlijke shampoo, met een balans tussen natuurlijke goedheid en tastbare resultaten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Meow Meow Tweet Rose Geranium

Loading ...

Voordelen Meow Meow Tweet Rose Geranium

 • list plusVeelzijdige en duurzame haarverzorgingsoplossing
 • list plusMilieuvriendelijk ontwerp met hervulbare, herbruikbare of recyclebare metalen fles en dop
 • list plusToewijding aan het gebruik van plantaardige, vegan ingrediënten waarvan velen biologisch gecertificeerd zijn

Nadelen Meow Meow Tweet Rose Geranium

 • list plusGebruikers met dik haar hebben mogelijk meer product nodig
 • list plusDe poeder moet droog worden bewaard
 • list plusVoor bepaalde haartypes kan meer product nodig zijn

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.35
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
9.45
De Meow Meow Tweet Rozen Geranium Shampoo Poeder is een opvallende natuurlijke shampoo die een veelzijdige en duurzame haarverzorgingsoplossing biedt. Deze innovatieve poeder kan op verschillende manieren worden gebruikt, als een reinigend masker, dagelijkse shampoo, of voor af en toe verfrissing, wat tegemoet komt aan verschillende haarbehoeften. Zoals een recensie opmerkt, "De poeder gaat langer mee dan standaard shampoo, met één fles die gelijk staat aan vier standaard 10 oz shampoo flessen." Dit kosteneffectieve kenmerk maakt het een ideale keuze voor mensen die een duurzame en budgetvriendelijke optie zoeken.

Een van de belangrijkste verkooppunten is het milieuvriendelijke ontwerp, aangezien de metalen fles en dop navulbaar, herbruikbaar of recyclebaar zijn, wat bijdraagt aan een verminderde ecologische voetafdruk. De geconcentreerde poeder is lichter om te verzenden, in lijn met waarden voor minder afval, en maakt het een uitstekende keuze voor milieubewuste consumenten. De reisvriendelijke grootte en heerlijke rozensgeur versterken verder de aantrekkingskracht, zoals benadrukt in een recensie die zijn langdurige karakter en duurzaamheidsinspanningen prijst.

De Meow Meow Tweet Rozen Geranium Shampoo Poeder valt op door zijn toewijding aan het gebruik van plantaardige, veganistische ingrediënten, waarvan velen biologisch gecertificeerd zijn. Een recensie vermeldt: "Het product kost $24 voor een 2 oz. aluminium fles, wat het een handige en milieuvriendelijke optie maakt voor haarverzorging." Deze nadruk op natuurlijke, voedende plantenextracten, terwijl schadelijke toevoegingen zoals siliconen, sulfaten en parabenen worden vermeden, benadrukt de toewijding om een schoon en effectief product te bieden.

Echter, gebruikers met dik haar kunnen merken dat ze meer product nodig hebben, zoals opgemerkt in een recensie. Bovendien moet de poeder droog worden bewaard, wat een beperking kan zijn voor sommigen. Ondanks deze overwegingen, biedt de Meow Meow Tweet Rozen Geranium Shampoo Poeder een overtuigende optie voor mensen die een natuurlijke shampoo zoeken die in lijn is met duurzaamheidswaarden en effectieve haarverzorging biedt. Zijn unieke formulering, milieuvriendelijke verpakking en langdurige karakter onderscheiden het op de markt.

In vergelijking met andere natuurlijke shampoos blinkt de Meow Meow Tweet Rozen Geranium Shampoo Poeder uit in zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en kosteneffectiviteit. Het concurreert gunstig met traditionele vloeibare shampoos, biedt een uniek poederformaat dat verpakkingsafval en verzendemissies vermindert. Hoewel het misschien meer product nodig heeft voor bepaalde haartypes, draagt zijn vermogen om in meerdere rollen te functioneren - reinigen, dagelijks gebruik, en verfrissing - bij aan zijn aantrekkingskracht.

Samengevat, de Meow Meow Tweet Rozen Geranium Shampoo Poeder onderscheidt zich als een bewonderenswaardige natuurlijke shampoo, met name voor mensen die een milieuvriendelijke, minder-afval, en reisvriendelijke haarverzorgingsoplossing zoeken. Zijn unieke poederformaat, duurzame verpakking en kosteneffectiviteit maken het een overtuigende keuze voor degenen die milieubewustzijn en kwalitatieve haarverzorging prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

6. Meow Meow Tweet Rose Geranium

Loading ...

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.13
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
9.82

Verkrijgbaar bij:

7. Native Almond & Shea Butter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Native Almond & Shea Butter

 • list plusSulfaatvrije formulering

Nadelen Native Almond & Shea Butter

 • list plusBeperkte geurvariaties
 • list plusGeen gespecialiseerde behandelingen aangeboden

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.62
Functionaliteit
8.68
Gebruiksgemak
9.18
Ik ben enthousiast om de Native Amandel & Shea Butter Natuurlijke Shampoo te introduceren, die zich onderscheidt in de verzadigde markt van natuurlijke shampoos door eenvoud, effectiviteit en schone ingrediënten voorop te stellen. Deze sulfaatvrije shampoo, samengesteld met 10 doordachte ingrediënten, is veganistisch en dierproefvrij, met een rijke amandel- en shea-geur. Met een beoordeling van 4,2 van de 5 sterren uit 972 beoordelingen, waarderen gebruikers de versterkende eigenschappen en schone formule. Native's toewijding aan schone schoonheid blijkt uit hun uitsluiting van sulfaten, parabenen, siliconen en kleurstoffen, in lijn met de groeiende vraag naar natuurlijke, voedende plantaardige stoffen en vermijding van schadelijke toevoegingen.

Volgens Healthline concurreert dit product met andere natuurlijke shampoos zoals de Stream2Sea Conditioning Shampoo and Body Wash, By Humankind Shampoo Bars, SheaMoisture Jamaican Black Castor Oil Strengthen & Restore Shampoo, 100% Pure Yuzu and Pomelo Glossing Shampoo, en WOW Skin Science Apple Cider Vinegar Shampoo. Ondertussen benadrukt de expert van Byrdie, Garrett Markenson, het belang van het overwegen van haartype en ingrediënten bij het kiezen van een natuurlijke shampoo en raadt producten aan met voedende ingrediënten zoals shea butter of kokosolie voor droog, beschadigd of grof haar.

De Native Amandel & Shea Butter Natuurlijke Shampoo onderscheidt zich als een "Best Budget" optie, die een kwalitatief hoogstaand product biedt tegen een toegankelijke prijs. Dit komt overeen met de aanbeveling van Byrdie van Acure Curiously Clarifying Shampoo als de beste budgetoptie. Met een focus op betaalbaarheid biedt Native gratis verzending voor bestellingen boven $10,01 en $5 verzending voor bestellingen onder $10,01 in de VS, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor prijsbewuste consumenten. Bovendien biedt het bedrijf gratis retourzendingen en omruilingen binnen 30 dagen na aankoop, waarbij de kosten van retourzending worden gedekt, wat een toewijding aan klanttevredenheid aantoont.

Hoewel de markt overspoeld wordt met opties voor natuurlijke shampoo, onderscheidt de Native Amandel & Shea Butter Natuurlijke Shampoo zich door zijn schone, effectieve en betaalbare formulering. Het primaire gebruiksscenario ligt in het versterken van het haar, het herstellen van vocht en het verminderen van breuk, waardoor het een ideale keuze is voor mensen met droog, beschadigd of grof haar. Mogelijke beperkingen kunnen echter ontstaan voor degenen die specifieke geurvariaties of gespecialiseerde behandelingen zoeken die niet worden aangeboden binnen deze specifieke productlijn.

Tot slot, de Native Amandel & Shea Butter Natuurlijke Shampoo komt naar voren als een opvallende keuze in de categorie natuurlijke shampoos, waarbij een budgetvriendelijke optie wordt geboden zonder in te boeten aan kwaliteit. Zijn schone ingrediënten, versterkende eigenschappen en toewijding aan klanttevredenheid positioneren het als een overtuigende keuze voor mensen die een effectieve, betaalbare en ethische natuurlijke shampoo-optie zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Adiva Naturals Clarifying Herbal Rinse

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.64
Functionaliteit
8.57
Gebruiksgemak
9.51

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Direct beschikbaar

Bekijk prijs

9. Goop G.Tox Himalayan Salt Scrub

Loading ...

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.48
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
9.25

Verkrijgbaar bij:

10. Goop G.Tox Himalayan Salt Scrub

Loading ...

Voordelen Goop G.Tox Himalayan Salt Scrub

 • list plusIndrukwekkende waarde voor je geld
 • list plusHaarverzorgende effecten
 • list plusRevitaliserende hoofdhuid scrub ervaring

Nadelen Goop G.Tox Himalayan Salt Scrub

 • list plusHogere prijsklasse

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.72
Functionaliteit
8.75
Gebruiksgemak
8.54
Ik ben razend enthousiast over de Goop G.Tox Himalayan Salt Scrub Shampoo, en ik ben niet de enige! Gebruikers zijn razend enthousiast over de geweldige prijs-kwaliteitverhouding en de voedende effecten op het haar. Zoals een reviewer op Influenster opmerkt, "je hebt maar weinig nodig en het haar voelt geweldig aan," wat de kosteneffectiviteit en de werkzaamheid benadrukt. Deze natuurlijke shampoo springt er echt uit in het assortiment van het merk met zijn unieke formule die het onderscheidt van traditionele shampoos.

Deze shampoo is verrijkt met Himalaya zout en zorgt voor een revitaliserende scrubervaring voor de hoofdhuid, terwijl het haar effectief wordt gereinigd en gezuiverd. Het vermogen om het haar met slechts een kleine hoeveelheid weer nieuw leven in te blazen, spreekt boekdelen over de kracht ervan en zet het apart van conventionele shampoos. Bovendien onderstreept de toevoeging van hoogwaardige ingrediënten het streven naar een allesomvattende haarverzorgingsoplossing.

In de wereld van natuurlijke shampoos onderscheidt de Goop G.Tox Himalayan Salt Scrub Shampoo zich door een spa-achtige ervaring thuis te bieden, terwijl het de hoofdhuid en het haar effectief reinigt. Het merk toont toewijding aan het creëren van een product dat een luxe en voedende ervaring biedt, wat duidelijk te zien is in de positieve feedback van gebruikers en de unieke formule.

In vergelijking met andere natuurlijke shampoos blinkt de G.Tox Himalayan Salt Scrub Shampoo uit in zijn vermogen om een diepe hoofdhuidreiniging te bieden, waardoor het bijzonder geschikt is voor mensen die een verjongende haarverzorgingservaring zoeken. Zijn unieke formule en krachtige effecten maken het een sterke concurrent in de markt voor natuurlijke shampoos, vooral voor degenen die hun haar en hoofdhuid nieuw leven willen inblazen.

Maar hoewel de G.Tox Himalayan Salt Scrub Shampoo een uitzonderlijke hoofdhuidscrubervaring biedt, kan de hogere prijs een beperking vormen voor sommige consumenten. Ondanks dit maken de indrukwekkende prijs-kwaliteitverhouding en voedende effecten het tot een aantrekkelijke keuze voor degenen die de gezondheid en verjonging van hun haar en hoofdhuid prioriteren.

Samengevat, de Goop G.Tox Himalayan Salt Scrub Shampoo onderscheidt zich in de categorie van natuurlijke shampoos met zijn krachtige Himalaya zout-geïnfundeerde formule die een revitaliserende hoofdhuidscrubervaring biedt. Hoewel de premium prijs sommigen kan afschrikken, maken de uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding en voedende eigenschappen het tot een opmerkelijke concurrent in de wereld van natuurlijke haarverzorgingsproducten.

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van natuurlijke shampoos. Er zijn namelijk 869 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!