Bestenu

Ontdek je gps-adres: een Stap-voor-stap Handleiding

Ontdek snel en eenvoudig je gps-adres met Google Maps, gps-coördinaten apps of via je IP-adres. Gebruik je gps-adres voor diverse geolocatie-gebaseerde diensten en deel je locatie met vrienden en familie. Lees het artikel voor meer informatie! #GPSadres #LocatieDelen

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Ontdek je gps-adres: een Stap-voor-stap Handleiding

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

"Hoe weet ik mijn gps-adres?" Deze vraag heeft iedereen weleens gesteld. 😉 En wat is nu de makkelijkste manier om je huidige gps-coördinaten of -adres te vinden? In dit artikel bespreek ik enkele methoden om deze cruciale informatie snel en nauwkeurig te verkrijgen. 

Ik neem je stap voor stap mee in het vinden van je locatie met behulp van populaire tools en applicaties zoals Google Maps. Daarnaast bespreken we nog enkele alternatieven en hoe je deze informatie kunt gebruiken voor geolocatie-gebaseerde diensten. Dus, zet je schrap en laten we beginnen aan dit gps-avontuur!

Belangrijkste punten samengevat:

 • Je gps-adres vinden is eenvoudig met Google Maps, gps-coördinaten apps of via je IP-adres.
 • Gebruik je gps-adres voor geolocatie-gebaseerde diensten zoals weer-apps, restaurant- en winkelzoekers, navigatie-apps en games.
 • Deel je locatie met vrienden en familie via Google Maps of WhatsApp voor veiligheids- of sociale doeleinden.

Je gps-adres vinden met Google Maps

Eerst en vooral, een makkelijke manier om je gps-adres te vinden is via Google Maps. 


Het is een gratis en gebruiksvriendelijke app die op bijna alle smartphones en tablets beschikbaar is. Hier is een stap-voor-stap uitleg:

 1. Open de Google Maps-app op je mobiele apparaat.
 2. Zorg ervoor dat locatiediensten ingeschakeld zijn (je ziet dan meestal een blauwe stip die je huidige locatie aangeeft).
 3. Zoom in op de kaart, zodat je dicht bij je huidige locatie bent.
 4. Tik op de kaart op een gebied dat geen label heeft en houd dit vast om een rode speld te plaatsen.
 5. De bijbehorende coördinaten vind je in het zoekvak.
 6. Noteer of kopieer de coördinaten, zodat je ze later kunt gebruiken.

En voilà, je hebt nu je gps-adres! Je kunt deze coördinaten gebruiken om je exacte locatie te delen of om geolocatie-gebaseerde diensten te gebruiken.

Gebruik een gps-coördinaten app

Naast Google Maps zijn er ook andere apps die je kunnen helpen om je gps-adres te vinden. 


📱 Deze apps zijn speciaal ontworpen om je coördinaten snel en nauwkeurig weer te geven.

 • gps-coördinaten (Latitude and Longitude) – een eenvoudige app die je huidige GPS-coördinaten toont. Beschikbaar voor zowel Android als iOS.
 • My gps Coordinates – een andere handige app die je coördinaten weergeeft en je de mogelijkheid biedt om ze te delen via berichten of sociale media. Beschikbaar voor Android.
 • gps Location – een gebruiksvriendelijke app die je huidige gps-coördinaten en adres toont. Beschikbaar voor iOS.

Probeer een van deze apps uit en kies degene die het beste bij je past. Het gebruik van een speciale app kan soms zelfs nauwkeuriger zijn dan Google Maps.

Je gps-adres opvragen via je ip-adres

Wist je dat je ook je gps-adres kunt achterhalen via je ip-adres? 

 1. Open een webbrowser en ga naar een website die je IP-adres kan omzetten naar gps-coördinaten, zoals IP Location Finder.
 2. Voer je IP-adres in het zoekvak in (meestal wordt je IP-adres automatisch gedetecteerd).
 3. Klik op 'Find IP Location' of een vergelijkbare knop.
 4. De website toont nu je gps-coördinaten en locatie op een kaart.

Let op: deze methode is minder nauwkeurig dan het gebruik van een mobiele app, omdat je IP-adres kan worden beïnvloed door je internetprovider of andere factoren. Toch kan het een handige manier zijn om een algemeen idee te krijgen van je gps-adres.

Hoe weet ik mijn gps-adres?

Geen zorgen! 😄 Ik ga je stap voor stap helpen om je gps-adres te achterhalen. Laten we beginnen met het gebruik van Google Maps op je mobiele apparaat.

Je gps-locatie vinden met Google Maps

Volg deze eenvoudige stappen om je gps-coördinaten te vinden met Google Maps:

 1. Open de Google Maps-app op je mobiele telefoon of tablet.
 2. Tik op een willekeurig gebied op de kaart zonder label en houd dit vast om een rode speld te plaatsen.
 3. De bijbehorende coördinaten vind je in het zoekvak. Voilà! Daar zijn je gps-coördinaten

Maar wacht, er is meer! Je kunt ook je gps-locatie vinden met behulp van een speciale locatietool, zoals My Current Location. Laten we eens kijken hoe dat werkt.

Je gps-locatie vinden met My Current Location

My Current Location is een handige online tool waarmee je snel je gps-coördinaten en locatie-adres kunt vinden. Volg deze stappen:

 1. Open je webbrowser en ga naar mycurrentlocation.net.
 2. De website vraagt om toestemming om je locatiegegevens te gebruiken. Accepteer dit verzoek.
 3. Je gps-coördinaten en locatie-adres verschijnen nu op het scherm. Klaar is Kees!

Vergeet niet dat je locatiediensten ingeschakeld moeten zijn op je mobiele apparaat om deze methoden te gebruiken. Laten we nu eens kijken hoe je je gps-adres kunt delen met je vrienden en familie.

Deel je locatie met vrienden en familie

Je gps-adres delen met vrienden en familie kan handig zijn voor veiligheids- of sociale doeleinden. Hier zijn een paar manieren om je locatie te delen:

 • Google Maps: Tik op de blauwe stip die je locatie aangeeft en kies "Locatie delen". Selecteer vervolgens de contactpersonen waarmee je je locatie wilt delen en de gewenste duur.
 • WhatsApp: Open een chat met de persoon waarmee je je locatie wilt delen, tik op het plusteken (+) en kies "Locatie". Je kunt nu je huidige locatie of een nabijgelegen plaats delen.

En daar heb je het! Nu weet je hoe je je gps-adres kunt vinden én delen met anderen. Veel plezier met het ontdekken van je omgeving en het delen van je avonturen!

Hoe weet ik mijn gps-adres?

Je gps-adres, oftewel je gps-locatie, is belangrijk om te weten voor verschillende doeleinden. Wil je dit achterhalen? Geen zorgen, ik help je graag!

Je gps-coördinaten vinden met Google Maps

Google Maps is een uitstekende tool om je gps-coördinaten te vinden. Volg gewoon deze simpele stappen:

 1. Open de Google Maps-app op je smartphone of tablet.
 2. Zoom in op je locatie en tik ergens op de kaart zonder label.
 3. Houd je vinger op die plek om een rode speld te plaatsen.
 4. Je coördinaten verschijnen nu in het zoekvak. Voilà, je hebt je gpslocatie gevonden! 🎉

Andere manieren om je gps-adres te achterhalen

Er zijn nog meer manieren om je gpslocatie te vinden:

 • Gebruik een speciale app: Er zijn talloze apps beschikbaar die je gpscoördinaten kunnen weergeven. Enkele populaire opties zijn gps-coördinaten en GPS-status & Toolbox.
 • Check je foto's: Wist je dat veel smartphones automatisch gpscoördinaten opslaan bij het maken van een foto? Controleer de eigenschappen van je foto's om je locatie te achterhalen.

Gebruik je gps-adres voor geolocatie-gebaseerde diensten

Je gps-adres kan handig zijn voor verschillende geolocatie-gebaseerde diensten. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Weer-apps: Deze apps gebruiken je gpslocatie om nauwkeurige weersvoorspellingen te geven. Zo ben je altijd op de hoogte van het weer in jouw omgeving.️
 • Restaurant- en winkelzoekers: Apps zoals Yelp en Google Maps gebruiken je gpslocatie om je te helpen de beste eetgelegenheden en winkels in de buurt te vinden. Smakelijk!️
 • Navigatie-apps: Google Maps, Waze en andere navigatie-apps gebruiken je gpslocatie om je de snelste route naar je bestemming te geven. Nooit meer verdwalen! 🚗
 • Spelletjes: Sommige games, zoals Pokémon GO, zijn gebaseerd op je gpslocatie. Zo wordt de echte wereld een speelveld!

Je gps-adres verbetert je ervaring met deze diensten door je locatie-specifieke informatie en functies te bieden. Het helpt je ook om sneller en nauwkeuriger routebeschrijvingen te krijgen. Zo haal je het meeste uit je gps-locatie!

Conclusie

Daar heb je het, het antwoord op de vraag "hoe weet ik mijn gps-adres?" Ik hoop dat deze gids je geholpen heeft om je gps-coördinaten of -adres met gemak te vinden, zodat je dit kunt gebruiken voor verschillende geolocatie-gebaseerde diensten of het simpelweg kunt delen met vrienden en familie. Denk aan weer-apps, restaurant- en winkelzoekers, navigatie-apps en zelfs games zoals Pokémon GO. 

Veel plezier met het ontdekken van je omgeving en het delen van je avonturen! Als je meer wilt weten over soortgelijke onderwerpen of nog andere handige tips zoekt, aarzel dan niet om verder te lezen op onze website.