Bestenu

Gaten Vullen in de Muur? Dat Doe je Zo!

Maak je muur weer mooi

Geschreven door:
Gaten Vullen in de Muur? Dat Doe je Zo!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Een gat in de muur kan heel vervelend zijn. Het kan het uiterlijk van de kamer verpesten en het kan ook gevaarlijk zijn als het niet op de juiste manier wordt gerepareerd. Het goede nieuws is dat het repareren of vullen van een gat in de muur helemaal niet zo moeilijk is. 

In dit artikel zal ik je laten zien hoe je een gat in de muur kunt repareren en hoe je gaten kunt opvullen. Met deze stappen kun je je muur er weer als nieuw uit laten zien.

Stap voor stap gaten in je muur vullen

Lees hieronder hoe je stap voor stap gaten in je muur vult en je muur repareert.

Stap 1: Het gat voorbereiden

Voordat je het gat gaat repareren, moet je het eerst voorbereiden. Dit betekent dat je alle losse stukjes stucwerk of pleisterwerk die zich in het gat bevinden, moet verwijderen. 

Gebruik hiervoor een plamuurmes en zorg ervoor dat je al het losse materiaal verwijdert. Als het gat groot is, kun je ook een hamer en beitel gebruiken om het gat groter te maken, zodat je meer ruimte hebt om te werken.

Stap 2: Het gat opvullen

Nu het gat is voorbereid, is het tijd om het op te vullen. Gebruik hiervoor een muurvuller of gips. Breng de muurvuller of gips aan met een plamuurmes en zorg ervoor dat je het gat helemaal vult. 

Strijk de muurvuller of gips glad met het plamuurmes en zorg ervoor dat het oppervlak helemaal vlak is. Laat het dan volledig drogen.

Stap 3: Het oppervlak schuren

Als de muurvuller of gips volledig droog is, moet je het oppervlak glad maken: dit doe je door te schuren. Gebruik hiervoor fijn schuurpapier en schuur het oppervlak tot het helemaal glad is. Zorg ervoor dat je niet te hard drukt, anders beschadig je het oppervlak.

Stap 4: De muur verven

Nu de muurvuller of gips is gedroogd en het oppervlak is geschuurd, is het tijd om de muur te verven. Maak de muur eerstschoon

Gebruik hiervoor dezelfde verf als op de rest van de muur en zorg ervoor dat de verf volledig droog is voordat je de muur aanraakt.

Conclusie

Het repareren van een gat in de muur is geen rocket science. Met de juiste tools en stappen kun je dit gemakkelijk zelf doen. Vergeet niet om het gat voor te bereiden, het gat op te vullen, het oppervlak glad te schuren en de muur te verven. 

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je muur er weer als nieuw uitziet. Bedankt voor het lezen!