7 Tips om productief thuis te werken

KANTOOR

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/31/2019


Werken vanuit huis is in snel tempo de nieuwe status quo aan het worden; van een werknemer op afstand tot een bedrijfseigenaar, er zijn zoveel redenen waarom mensen ervoor kiezen om thuis een winkel op te zetten. Het feit van de kwestie is dat er geen stencil is om te bepalen hoe een kantoor aan huis eruit moet zien. Toch zijn er bepaalde basisvereisten om 'thuis' en '

kantoor' succesvol te combineren. Het belangrijkste is de

at het eruit moet zien als een werkruimte om de vele afleidingen die het werken vanuit huis met zich meebrengt, te overstemmen. In die zin is hier alles wat je nodig hebt om een werk van thuis uit te perfectioneren.

Een aparte ruimte om uit te werken.

Tuurlijk, werken in je slaapkamer of op de keukentafel is zo gemakkelijk als het maar kan zijn, maar dat gemak kan je ongelooflijk onproductief maken. Er zijn zoveel afleidingen aanwezig in het huis en de beste manier om ze te overstemmen is door gebruik te maken van een aparte ruimte voor het werk.

Bovendien zal het behandelen van die ruimte als een echt kantoor ervoor zorgen dat je de structuur en motivatie hebt om werk gedaan te krijgen. Stel grenzen vast en maak ze bekend aan iedereen thuis. Dus, dit betekent, geen gezelligheid op kantoor, tenzij het werkgerelateerd is, geen eten, geen gezelligheid op kantoor, geen huishoudelijke zaken en dergelijke.

Bureau

Sommige mensen kunnen hun werk op de bank of in bed laten doen, maar dit is niet de meest efficiënte weg. Een thuiswerkplek is de enige toevoeging die alles bij elkaar brengt, waarop u uw hele werkplek bouwt. Daarnaast helpt het om de daadwerkelijke werkplek het gevoel te geven dat nodig is om u te voeden tijdens de werkuren. Het hoeft geen echt bureau te zijn; u kunt een ijdelheid herbestemmen of zelfs kiezen voor een eenvoudige tafel. Al met al is het hebben van een werkblad een zekere manier om de productiviteit te verbeteren. Een ergonomische bureaustoel zou ook bijdragen aan je comfort.

Laptop/computer

Er is zeer weinig dat kan worden gedaan in deze dag en leeftijd zonder een computer, zelfs enkele van de oudste franchises hebben gehad om digitaal te gaan. Met dit in gedachten, als u niet al een computer hebt, dan is het tijd om er een te krijgen. Ga niet alleen voor een model dat past bij uw prijsklasse, elk merk heeft zijn sterke en zwakke punten. Het doen van wat onderzoek zal u helpen beperken van de dingen die je nodig hebt en matchen met de beste computer voor je bedrijf. Voor degenen die overwegen een meer mobiele set-up, een laptop is een meer geschikte keuze.

WiFi router en internet

Hoe belangrijk een computer ook is, het is slechts een geüpgrade typemachine als je geen internetverbinding hebt. Voor degenen die op afstand werken, is dit een belangrijke toevoeging, omdat het ervoor zorgt dat u in real time in contact blijft met collega's en leidinggevenden. Het is net zo belangrijk voor ondernemers om een goed functionerende verbinding te hebben.

De router is niet altijd nodig, maar het is wel handig als er meer dan één computer/laptop op het internet moet worden aangesloten. Voor verder gemak bevinden de computers zich in verschillende delen van het huis, een draadloze router of wifi extender is de beste manier om te gaan.

Batterij

Dit is handig, vooral wanneer u werkt met informatie die voortdurend moet worden opgeslagen. Het hebben van een UPS is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat stroomuitval u helemaal niet frustreert. Dit apparaat geeft uw computer gewoon een back-up van de stroomvoorziening voor een korte periode wanneer de stroom uitvalt. De tijd is meer dan genoeg voor u om uw werk te redden en uw computer veilig uit te schakelen tot de lichten weer aan gaan. Het is zeker beter om veilig te zijn dan spijt en deze gadget zal ervoor zorgen dat u aan de winnende kant bent.

Draadloos internet

Tenzij je in een herenhuis woont, is het hebben van een kantoor aan huis synoniem voor het optimaal benutten van de ruimte die je hebt. Om ervoor te zorgen dat uw ruimte zo rommelvrij mogelijk is, kunt u proberen om apparaten met draden te bedraden. Dankzij de vooruitgang in de technologie, kunt u vrij veel krijgen bijlagen die draadloos zijn. Van draadloze toetsenborden tot laserprinters en zelfs routers, er is een reeks draadloze opties beschikbaar. Hierdoor komt er veel ruimte vrij en wordt uw werkruimte bovendien een stuk minder afgeleid.

Goed licht

Geloof het of niet, de verlichting in een kamer kan uw globale doeltreffendheid tijdens het werk beïnvloeden. Helaas is dit een van de aspecten van kantoorinrichting die in hoge mate over het hoofd wordt gezien. In de eerste plaats is natuurlijk licht de beste optie die er bestaat, dus de keuze voor een werkruimte die er ruimschoots toegang toe heeft, is essentieel. Toch kunt u verschillende soorten bureaulampen uitproberen om de juiste intensiteit voor u te kiezen. Zorg er bij dit alles voor dat de ruimte goed verlicht is, ongeacht uw voorkeur. Na enige tijd kan een slecht verlichte kamer uw ogen belasten, wat kan leiden tot hoofdpijn en oogproblemen.

Na deze tips kan het zijn dat je je werk vanuit thuis wilt perfectioneren. In een ander artikel geven wij tips voor het perfectioneren van thuis werken.