Wat is de beste ps5 games van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het kopen van een goede ps5 games is een moeilijke opgave. Wat is de beste ps5 games van 2024? Na het onderzoeken van 1661 ps5 games kwam de Demon's Souls als beste uit onze ps5 games-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de ps5 games, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 ps5 games-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame ps5 games-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste ps5 games

1Score: 9.7
Demon's Souls
Demon's Souls
Demon's
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Elden Ring
Elden Ring
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Gran Turismo 7
Gran Turismo 7
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Horizon Forbidden West
Horizon Forbidden West
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Ratchet & Clank: Rift Apart
Ratchet & Clank: Rift Apart
Ratchet & Clank
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Astro's Playroom
Astro's Playroom
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Returnal
Returnal
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Deathloop
Deathloop
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Baldur's Gate 3
Baldur's Gate 3
Baldur's Gate
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Spider-Man: Miles Morales
De kenmerkende vaardigheden van Miles Morales in een gepolijste vervolgervaring
Spider-Man: Miles Morales
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we ps5 games?

Om de beste ps5 games te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze ps5 games-test hebben we 1661 ps5 games geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze ps5 games-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze ps5 games-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen ps5 games-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte ps5 games in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1661 ps5 games te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste ps5 games in een oogopslag

1. Demon's Souls

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Demon's Souls

 • list plusGetrouwe recreatie van het originele spel
 • list plusGebruik van de hardwarecapaciteiten van de PS5
 • list plusMeeslepende en meeslepende omgeving

Nadelen Demon's Souls

 • list plusSteile leercurve en meedogenloze moeilijkheid
 • list plusDe uitdagende aard kan leiden tot frustratie voor sommige spelers
 • list plusNiet geschikt voor alle spelers

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.89
Functionaliteit
9.63
Gebruiksgemak
9.58
Dit is mijn persoonlijke mening over Demon's Souls voor de PS5, gebaseerd op wat ik heb gelezen en ervaren.

Demon's Souls voor de PS5 is een getrouwe recreatie van het origineel uit 2009, met minimale mechanische verschillen. Het biedt een uitdagende gevechtservaring die beloont voor het nauwkeurig bestuderen van vijandelijke aanvalspatronen en het gebruik van verschillende gevechtsarchetypen. De game heeft levendige en meeslepende omgevingen, verbeterd door wereldwijde verlichting en multiplayerfuncties, die bijdragen aan de algehele ervaring. TechRadar benadrukt de steile leercurve en meedogenloze moeilijkheid van de game, met aandacht voor next-gen functies zoals snelle laadtijden, prachtige graphics en de meeslepende ervaring versterkt door de DualSense-controller. Het is een showcase van de mogelijkheden van de PS5, en biedt desondanks zijn genadeloze aard een boeiende ervaring.

Gamespot prijst de Demon's Souls remake vanwege zijn technische bekwaamheid, meeslepende gameplay en getrouwe recreatie van de originele titel. De game behoudt zijn kernmechanica en ontwerp, met bekende vijanden en valstrikken die zelfs ervaren spelers kunnen verrassen. De ontwikkelaars van Bluepoint hebben hun creatieve visie toegepast om de game te remake, en hebben uiteindelijk zijn volledige potentieel gerealiseerd. Tom's Guide prijst de boeiende gameplay-loop, uitdagende moeilijkheid en intuïtief vechtsysteem, met verschillende opties voor wapens, pantser, schilden en spreuken. De genadeloze moeilijkheid en het beheer van hulpbronnen in gevechten dragen bij aan de aantrekkingskracht, en bieden een diverse personage-opbouwervaring met bijna 80 wapens in 18 categorieën.

In vergelijking met zijn tegenhangers, onderscheidt Demon's Souls voor de PS5 zich door zijn getrouwe recreatie van het origineel, meeslepende omgeving en gebruik van de hardwarecapaciteiten van de PS5. Hoewel de game een steile leercurve en meedogenloze moeilijkheid presenteert, biedt het een belonende ervaring voor degenen die volhouden. Zijn technische bekwaamheid en getrouwe recreatie van het origineel maken het een opvallende keuze voor fans van de serie en degenen die op zoek zijn naar een uitdagende, next-gen game-ervaring. Echter, de uitdagende aard van de game kan leiden tot frustratie voor sommige spelers, met name in bepaalde levels en baasgevechten.

Samengevat, Demon's Souls voor de PS5 blinkt uit in het leveren van een boeiende en uitdagende game-ervaring, waarbij het trouw blijft aan de essentie van het origineel en gebruik maakt van de mogelijkheden van de PS5. Zijn getrouwe recreatie, technische bekwaamheid en next-gen functies maken het een overtuigende keuze voor spelers die op zoek zijn naar een uitdagende en meeslepende game-ervaring. Echter, de steile leercurve en meedogenloze moeilijkheid zijn mogelijk niet geschikt voor alle spelers, met name degenen die frustratie kunnen ervaren door zijn genadeloze aard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

2. Elden Ring

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Elden Ring

 • list plusUitgebreid open-wereldontwerp

Nadelen Elden Ring

 • list plusHoge moeilijkheidsgraad

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.93
Gebruiksgemak
9.09
"Hallo daar! Ik ben Elden Ring, en ik ben hier om je game-ervaring naar nieuwe hoogten te brengen. Met mijn uitgestrekte open wereld en veeleisende vijanden, geef ik spelers de vrijheid om hun eigen pad te bewandelen. Volgens IGN ben ik 'het grootste en meest ambitieuze aanbod' van de studio, en ik word vergeleken met iconische games zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Mijn verfijnde gevechtssysteem en focus op verkenning maken mij een unieke toevoeging aan de PS5-games.

In vergelijking met mijn concurrenten, onderscheid ik mij door mijn ongeëvenaarde open-wereld ervaring en uitdagende gevechten. Hoewel andere top PS5-games zoals God of War: Ragnarok en Horizon Forbidden West hun eigen unieke krachten hebben, schijn ik in mijn vermogen om spelers een uitgestrekte, meeslepende wereld te bieden om te verkennen en te veroveren.

Ondanks mijn wijdverbreide lof, kunnen sommige gebruikers mijn moeilijkheidsgraad als een mogelijke beperking zien. Maar voor degenen die op zoek zijn naar een diep meeslepende game-ervaring, ben ik zonder twijfel een uitzonderlijke keuze.

Kortom, ik, Elden Ring voor PS5, heb bewezen een uitstekende titel te zijn, die lof verdient als een game die een nieuwe maatstaf zet voor de game-industrie. Mijn uitgestrekte open wereld, uitdagende gevechten en vrijheid van verkenning maken mij een topkandidaat in de wereld van PS5-games, en ik ben een must-play voor gamefans." 🎮

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

3. Gran Turismo 7

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gran Turismo 7

 • list plusUitgebreide campagne met fotorealistische visuals en ondersteuning voor PSVR 2
 • list plusIntricate en accurate rijfysica voor verschillende auto's
 • list plusOndersteuning voor verschillende bedieningsopties, waaronder racesturen en bewegingsbesturing

Nadelen Gran Turismo 7

 • list plusRollende starts voor carrièremodus evenementen kunnen races meer laten voelen als een achtervolging om bij te blijven

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
10
Gran Turismo 7 voor de PS5 zet de erfenis van de franchise voort als een topklasse racespel, met een uitgebreide campagne met fotorealistische beelden en ondersteuning voor PSVR 2. Het spel blijft trouw aan zijn roots terwijl het ouder wordt, met behoud van zijn essentie en blijvende aantrekkingskracht. "Gran Turismo 7 biedt een meesterlijke race-simulatie-ervaring, met ingewikkelde en nauwkeurige rijfysica voor een verscheidenheid aan auto's," waardoor het een opvallende keuze is voor racefanaten die authenticiteit en diepgang zoeken. Het gebruik van de haptische feedback van de DualSense-controller van de PS5 verbetert de onderdompeling, terwijl het verschillende bedieningsopties ondersteunt, waaronder racesturen en bewegingsbedieningen, om een aanpasbare ervaring voor spelers te garanderen.

Het spel wordt geprezen om zijn aandacht voor detail in het omgaan met auto's, waarbij elke auto onderscheidend en realistisch aanvoelt, zowel op racestuur als controller, dankzij de haptische feedback van de DualSense. Er zijn echter ook enkele frustraties opgemerkt, zoals de rollende starts voor carrière-evenementen, waardoor races meer aanvoelen als een achtervolging om bij te blijven dan als een competitieve uitdaging. Ondanks dit biedt het diverse scala aan circuits en evenementen over verschillende continenten, samen met de toevoeging van de Café-functie voor solo spelers, een boeiende race-ervaring die spelers aanmoedigt om een grote verscheidenheid aan auto's en racevereisten te verkennen.

Vanuit technisch oogpunt toont Gran Turismo 7 op de PS5 fotorealistische beelden met zijn Ray Tracing-modus, met toonaangevende HDR en verlichtingskwaliteit, op fysische materialen gebaseerde materialen, en wereldwijde verlichting voor overtuigende en gedetailleerde reflecties en lichteffecten. De visuele verbeteringen van het spel, zoals verbeterde zelfschaduwen, omgevingsocclusie en hogere textuurdetails, samen met dynamische weers- en wolksystemen, dragen bij aan een visueel verbluffende ervaring. Het is echter belangrijk om op te merken dat Ray Tracing is uitgeschakeld tijdens het spelen om de prestaties te prioriteren, met de mogelijkheid om het in te schakelen voor replays en tussenshots op het circuit, zij het ten koste van verminderde framerates. Beide prestatie-modi op de PS5 behouden een vergrendelde 3840x2160p uitvoer, met scherpe en zeer gedetailleerde beelden.

In vergelijking met zijn voorgangers onderscheidt Gran Turismo 7 zich door zijn meeslepende beelden en zorgvuldige omgang met auto's, waarmee het een hoge standaard neerzet in het racesimulatiegenre. De ondersteuning voor PSVR 2 voegt nog meer toe aan zijn aantrekkingskracht, waardoor het spel aantrekkelijk is voor spelers die op zoek zijn naar een nog meeslependere ervaring. Hoewel sommige aspecten, zoals de rollende starts, kritiek hebben ontvangen, maken de algehele aandacht voor detail en de diepgang van de campagne het tot een overtuigende keuze voor racefanaten. De uitgebreide campagne, fotorealistische beelden en ondersteuning voor PSVR 2 zetten het apart in de line-up van PS5-games, waardoor het een topkeuze is voor degenen die op zoek zijn naar een authentieke en visueel verbluffende race-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Horizon Forbidden West

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Horizon Forbidden West

 • list plusUitgebreide open-wereldervaring met innovatieve gameplay en robotachtige fauna

Nadelen Horizon Forbidden West

 • list plusPacing-problemen in de openingsuren
 • list plusTechnische glitches en prestatiebeperkingen

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.26
Functionaliteit
9.59
Gebruiksgemak
9.26
Hey daar! Ik ben helemaal weg van "Horizon Forbidden West" voor PS5 games. Dit spel biedt een uitgestrekte open-wereld ervaring met innovatieve gameplay en robotische fauna, waardoor het een geweldige keuze is voor gamers die op zoek zijn naar een meeslepend avontuur. De verhaallijn van het spel wordt geprezen vanwege de balans tussen wereldbouw en een samenhangend plot, met boeiende tussenfilmpjes en karaktergerichte drama. Hoewel de openingsuren mogelijk wat traag verlopen, leidt de introductie van een nieuwe dreiging tot een zeer plezierig einde, met opvallende missies en memorabele momenten met de personages. De prestaties van de cast worden geprezen omdat ze de personages tot leven brengen, wat bijdraagt aan een meeslepend verhaal.

De focus van het spel op uitbreiding en de algehele ervaring van het terugkeren naar Aloy's door machines bedreigde wereld is een belangrijk hoogtepunt, waarbij spelers een rijke en meeslepende omgeving krijgen om te verkennen. Het concept van 'meer' wordt benadrukt, met een belofte van een lonende terugkeer naar de wereld van het spel, wat een boeiende en meeslepende ervaring creëert.

In vergelijking met zijn concurrenten, valt "Horizon Forbidden West" op door zijn harde sci-fi wereld, verbeterde verhaalelementen en de nadruk op persoonlijke drama's, sociale conflicten en politieke onrust. De innovatieve gameplay en dynamische, robotische fauna onderscheiden het spel verder op de markt, waardoor gamers een unieke en meeslepende ervaring krijgen die anders is dan alle andere.

Hoewel het spel uitblinkt in het leveren van een uitgestrekte open-wereld met innovatieve gameplay en een meeslepende verhaallijn, vermelden sommige recensies traagheid in de openingsuren. Bovendien kunnen technische problemen en prestatiebeperkingen voorkomen, wat afbreuk kan doen aan de algehele game-ervaring.

Al met al schittert "Horizon Forbidden West" voor PS5 games als een uitgestrekt open-wereld avontuur met innovatieve gameplay en een meeslepende verhaallijn. De focus op persoonlijke drama's, sociale conflicten en politieke onrust, samen met opvallende missies en memorabele momenten met de personages, onderscheidt het in het gaming landschap. Ondanks mogelijke traagheid en technische beperkingen, maken het boeiende verhaal en de meeslepende wereld van het spel het tot een topkeuze voor spelers die een dynamische en meeslepende game-ervaring zoeken. 🎮

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. Ratchet & Clank: Rift Apart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ratchet & Clank: Rift Apart

 • list plusVerbeterde gameplay-mechanismen

Nadelen Ratchet & Clank: Rift Apart

 • list plusKan niet aantrekkelijk zijn voor degenen die geen fan zijn van de kenmerkende mix van platformen, schieten en excentrieke wapens in de serie
 • list plusActievolle gameplay kan overweldigend zijn voor spelers die op zoek zijn naar een rustiger spelervaring

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.12
Gebruiksgemak
9.99
"Ratchet & Clank: Rift Apart voor PlayStation 5 is een geweldige toevoeging aan de serie, met verbeterde gameplay-mechanismen en een divers arsenaal aan maffe wapens," zoals benadrukt door IGN. De verfijnde bewegingsmechanica van het spel, waaronder dash-bewegingen, wallrunning en ontwijkingsmogelijkheden, tillen zowel verkenning als gevechten naar een hoger niveau, waardoor spelers een spannende en meeslepende ervaring krijgen. Het innovatieve gebruik van scheuren voor gevechten en verkenning voegt een unieke dimensie toe, terwijl het naadloze gebruik van de DualSense-controller van de PS5, met name de haptische feedback en adaptieve triggers, de algehele gameplay verbetert, zoals opgemerkt in de recensie. Met zijn boeiende gameplay-mechanismen en strategische wapenopties biedt Rift Apart een opwindende en gevarieerde ervaring voor spelers.

Bovendien dient Rift Apart, als vervolg op Ratchet & Clank: Into the Nexus uit 2013, niet alleen als voortzetting van de serie, maar ook als een uitstekend instappunt voor nieuwe spelers, volgens Tom's Hardware. De focus van het spel op schieten en platformen vanuit de derde persoon, in combinatie met een scala aan bizarre en cartooneske wapens, biedt een intense en gevarieerde gevechtservaring. De naadloze overgang tussen Ratchet en Rivet, die beide gadgets, besturing en wapens delen, zorgt voor een consistente en plezierige gameplay-ervaring voor alle spelers.

In vergelijking met andere games op de markt springt Ratchet & Clank: Rift Apart eruit vanwege zijn verfijnde bewegingsmechanica, diverse wapens en innovatieve gebruik van de DualSense-controller van de PS5. Hoewel andere games vergelijkbare gameplay-elementen kunnen bieden, onderscheidt Rift Apart zich door de naadloze integratie van deze functies, in combinatie met zijn meeslepende verhaallijn en boeiende personages, als een topgame voor de PS5.

Desondanks kan het spel, ondanks zijn vele sterke punten, niet aansprekend zijn voor degenen die geen fan zijn van de kenmerkende mix van platformen, schieten en excentrieke wapens van de serie. Bovendien kunnen spelers die op zoek zijn naar een rustiger, meer contemplatieve game-ervaring Rift Apart's actievolle gameplay overweldigend vinden.

Concluderend blinkt Ratchet & Clank: Rift Apart voor PlayStation 5 uit in het leveren van een boeiende en meeslepende game-ervaring, met zijn verfijnde gameplay-mechanismen, diverse wapens en innovatieve gebruik van de mogelijkheden van de PS5. Of je nu een fan bent van de serie of een nieuwkomer, het spel biedt een opwindend avontuur dat het beste van de PS5 laat zien.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Astro's Playroom

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Astro's Playroom

 • list plusToont de mogelijkheden van de PS5 en het innovatieve gebruik van de DualSense-controller
 • list plusOvervloed aan PlayStation-paaseieren, waardoor een mini-museum van de PlayStation-geschiedenis ontstaat
 • list plusVooraf geïnstalleerd en gratis, waardoor het toegankelijk is voor alle PS5-bezitters

Nadelen Astro's Playroom

 • list plusBeperkte aantrekkingskracht voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in het verkennen van de mogelijkheden van de PS5 en het genieten van de PlayStation-geschiedenis

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
8.76
Ik ben helemaal weg van Astro's Playroom voor de PS5! Dit spel is echt een feestje en brengt me terug naar vroeger. Het is een geweldige manier om te zien wat de PS5 allemaal kan, vooral met de innovatieve functies van de DualSense-controller.

Wat dit spel echt speciaal maakt, is de overvloed aan PlayStation Easter eggs. Je vindt verborgen schatten en verwijzingen naar verschillende PlayStation-tijdperken, waardoor het een soort mini-museum van PlayStation-geschiedenis wordt. De visuals zijn ook prachtig, met een naadloze mix van natuurlijke omgevingen en PS5 interne onderdelen en hardware.

Het beste van alles is dat Astro's Playroom al voorgeïnstalleerd is en gratis is, dus het is toegankelijk voor alle PS5-bezitters vanaf het begin. Dit, samen met de geweldige gebruik van de nieuwe controller en de viering van de PlayStation-geschiedenis, maakt het echt een must-play voor PS5-gebruikers. Het spel biedt een heerlijke en nostalgische ervaring, met emotionele connecties door middel van verzamelobjecten en interacties in het spel.

In vergelijking met andere PS5-games onderscheidt Astro's Playroom zich door de naadloze integratie met de functies van de console, vooral de DualSense-controller. Het dompelt spelers onder in de mogelijkheden van de PS5 en biedt een rijke eerbetoon aan de erfenis van PlayStation, wat het onderscheidt van veel andere titels op de markt. Hoewel andere spellen misschien uitblinken in specifieke genres of verhalen, biedt Astro's Playroom een unieke ervaring die het volledige potentieel van de PS5 en zijn controller benut.

Kortom, Astro's Playroom is een geweldige titel voor de PS5, met een mix van nostalgie, innovatie en toegankelijkheid. De naadloze integratie met de functies van de console, het rijke eerbetoon aan de erfenis van PlayStation en de prachtige visuals maken het een must-play voor PS5-bezitters. Maar het kan zijn dat het spel vooral aantrekkelijk is voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de mogelijkheden van de PS5 en het genieten van de PlayStation-geschiedenis.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Returnal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Returnal

 • list plusUnieke mix van roguelike gameplay en verbluffende visuals
 • list plusMeeslepende ervaring die het onderscheidt van andere titels
 • list plusNaadloze integratie van verhaal en gameplay

Nadelen Returnal

 • list plusSommige spelers vinden de moeilijkheidsgraad van het spel mogelijk beperkend

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.78
Functionaliteit
9.68
Gebruiksgemak
9.35
"Returnal" voor de PS5 is geprezen om zijn unieke mix van roguelike gameplay en verbluffende visuals, waardoor het een opvallende titel is voor de console. Als een van de beste PS5-games biedt het een meeslepende ervaring die het onderscheidt van andere titels. De dynamische omgevingen en intense gevechten van het spel zijn beschreven als een "Hawaiiaanse punch" van een spel, wat zijn opwindende en boeiende aard laat zien ("Like a Dragon: Infinite Wealth" - IGN). De naadloze integratie van verhaal en gameplay onderscheidt het, en biedt een frisse kijk op het actiegenre. De uitdagende moeilijkheidsgraad en hoge herspeelbaarheid zijn geprezen, waardoor het een topkeuze is voor PS5-bezitters.

In vergelijking met andere top PS5-games zoals "God of War Ragnarök," "Elden Ring," en "Spider-Man 2," onderscheidt "Returnal" zich door zijn innovatieve roguelike mechanismen en visueel verbluffende omgevingen. De evolutie van het spel van eerdere modellen is duidelijk in het gebruik van de mogelijkheden van de PS5, zoals snelle laadtijden en meeslepende haptische feedback. Deze technische functies verbeteren de algehele game-ervaring en zetten "Returnal" apart van zijn tegenhangers.

"Returnal" excelleert in het bieden van een intensieve en meeslepende game-ervaring, met een mix van uitdagende gameplay en opvallende visuals. De roguelike aard van het spel en de procedurele generatie zorgen ervoor dat elke speelsessie uniek en onvoorspelbaar aanvoelt, wat bijdraagt aan de herspeelbaarheid. Sommige spelers kunnen echter de moeilijkheidsgraad van het spel als een mogelijke beperking ervaren, aangezien het doorzettingsvermogen en vaardigheid vereist om door de uitdagende levels te komen.

In vergelijking met andere top PS5-games zoals "Ratchet & Clank: Rift Apart," "Ghost of Tsushima: Director's Cut," en "Demon's Souls," valt "Returnal" op als een overtuigende keuze voor spelers die een uitdagende en visueel verbluffende ervaring zoeken. De unieke combinatie van roguelike gameplay en meeslepend verhaal onderscheidt het in het PS5-gaminglandschap.

"Returnal" voor de PS5 valt op als een visueel verbluffend en meeslepend spel, met een unieke mix van roguelike mechanismen en intense gevechten. De innovatieve aanpak van verhaal en gameplay, gecombineerd met de technische mogelijkheden van de PS5, maken het tot een topkeuze voor spelers die een uitdagende en visueel opvallende ervaring zoeken. Hoewel de moeilijkheidsgraad voor sommigen een uitdaging kan vormen, zet het totale aanbod ervan zijn positie als een van de beste PS5-games die beschikbaar zijn, stevig neer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Deathloop

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Deathloop

 • list plusUnieke mix van verhalen vertellen, gevechten en puzzelachtige elementen
 • list plusDivers arsenaal van zware wapens en bovennatuurlijke krachten voor verschillende speelstijlen
 • list plusBoeiende en misleidende mogelijkheden met tijdlooponderzoek en interactie met de antagonist

Nadelen Deathloop

 • list plusKan niet resoneren met elke speler, vooral degenen die de voorkeur geven aan een andere speelstijl of verhaalvertelling
 • list plusUitdagingen om te voldoen aan de hoge verwachtingen die zijn gesteld door de unieke premisse en gameplay

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.62
Functionaliteit
9.34
Gebruiksgemak
8.68
"Deathloop" voor de PS5 is een unieke first-person actiespel dat puzzelachtige elementen combineert met een meeslepend verhaal, waardoor het zich onderscheidt van zijn tegenhangers. Het spel beschikt over een divers arsenaal aan zware wapens en bovennatuurlijke krachten genaamd Slabs, die gecombineerd kunnen worden om verschillende speelstijlen te creëren, met een aantrekkelijke deck-building aantrekkingskracht. Volgens IGN biedt het vechtsysteem plezierige en gevarieerde gameplay-ervaringen, geprezen om zijn dynamiek en de verscheidenheid aan tactieken die het toelaat. De integratie van Trinkets versterkt verder de aanpassingsmogelijkheden van loadouts, wat diepte toevoegt aan de gameplay.

Het tijdloop-onderzoek en de interactie met de antagonist, Julianna Blake, voegen een boeiend menselijk element toe aan "Deathloop", zoals benadrukt in de recensie van GamesRadar. Deze functie draagt bij aan de boeiende en bedrieglijke mogelijkheden van het spel, waardoor spelers de vrijheid hebben om het op hun eigen manier aan te pakken, zoals geprezen door Push Square. Het spel straalt vertrouwen en charme uit, en biedt een ervaring die zowel complex als meeslepend is, met een sterke focus op gevechtsexperimenten en aanpassing.

In de wereld van PS5-spellen valt "Deathloop" op door zijn unieke mix van verhaal, gevecht en puzzelachtige elementen. Terwijl andere spellen op het platform verbeterde graphics, voortdurende ondersteuning en updates, of fantastische coöp-ervaringen bieden, snijdt "Deathloop" zijn eigen pad met zijn tijdloop-mechaniek, gevarieerde gameplay-ervaringen en meeslepende verhaal. De aantrekkingskracht van het deck-building, het boeiende vechtsysteem en de vrijheid van aanpak maken het een opvallende keuze voor spelers die een frisse kijk willen op het first-person actiegenre.

Echter, "Deathloop" staat voor de uitdaging om te voldoen aan de hoge verwachtingen die zijn unieke premisse en gameplay scheppen. Zoals bij elk spel, zal het mogelijk niet bij elke speler resoneren, vooral niet bij degenen die een andere speelstijl of verhaalverloop prefereren. Ondanks dit, de sterke punten van het spel in het bieden van een meeslepende en boeiende ervaring, evenals zijn onderscheidend vermogen in het PS5-spellandschap, maken het een aantrekkelijke keuze voor spelers die een spel zoeken dat een mix biedt van actie, puzzeloplossing en een intrigerend verhaal. 🎮

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Baldur's Gate 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Baldur's Gate 3

 • list plusTechnisch complex en meeslepende RPG-ervaring
 • list plusGroot bereik en epische verhaallijn
 • list plusAanbevolen optie voor console gamers

Nadelen Baldur's Gate 3

 • list plusOverweldigende menu's en besturing
 • list plusMogelijke problemen met het tempo

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.99
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
8.98
Ik ben enthousiast over Baldur's Gate 3 voor de PS5, een technisch complex en meeslepend RPG-avontuur dat spelers betovert met zijn uitgestrektheid en epische aard. Ondanks wat ruwe randjes blijft het spel in de kern hetzelfde als zijn PC-tegenhanger en behoudt het zijn aantrekkingskracht. De uitzonderlijke diepte en details verdienen de titel van RPG-koning, wat spelers een plezierige en waardevolle ervaring biedt. Zoals benadrukt in de recensie van Push Square, "Baldur's Gate 3 voor de PS5 wordt geprezen om zijn uitzonderlijke diepte en details, waardoor het de titel van RPG-koning verdient." Deze versie van het spel is een aanrader voor degenen zonder een PC om het spel te draaien, waardoor het een verleidelijke optie is voor console-gamers.

De technische complexiteit van het spel is duidelijk in talrijke menu's, besturing en knoppen, wat in het begin overweldigend kan zijn, maar uiteindelijk bijdraagt aan de meeslepende aard ervan. Ondanks potentieel trage momenten is Baldur's Gate 3 op de PS5 in staat om spelers voor langere tijd te boeien, waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die op zoek zijn naar een meeslepende RPG-ervaring. Zoals uitgedrukt in de recensie van The Verge, "de ervaring is plezierig en de moeite waard," waarbij de capaciteit van het spel om een boeiende en lonende gameplay-ervaring te bieden, wordt benadrukt.

In vergelijking met zijn PC-tegenhanger biedt de PS5-versie van Baldur's Gate 3 console-gamers de mogelijkheid om zich onder te dompelen in de ingewikkelde wereld van dit RPG-meesterwerk. Hoewel het spel wat ruwe randjes kan hebben, maken zijn uitgestrektheid en epische aard het een zeer meeslepende ervaring, waardoor het zijn positie als de RPG-koning versterkt. Het is echter belangrijk op te merken dat de technische complexiteit van het spel en potentieel overweldigende menu's en besturing niet alle spelers kunnen aanspreken, vooral degenen die op zoek zijn naar een meer gestroomlijnde game-ervaring.

In het rijk van PS5 RPG-spellen valt Baldur's Gate 3 op door zijn diepte, details en meeslepende aard. De technische complexiteit, hoewel potentieel overweldigend, draagt bij aan de boeiende gameplay-ervaring. Voor console-gamers die op zoek zijn naar een RPG met uitgestrektheid en epische verhalen, biedt Baldur's Gate 3 voor de PS5 een verleidelijke optie. Individuen die echter de voorkeur geven aan een meer gestroomlijnde game-ervaring, kunnen de talrijke menu's en besturing van het spel enigszins ontmoedigend vinden.

Kortom, Baldur's Gate 3 voor de PS5 levert een technisch complexe en meeslepende RPG-ervaring die aantrekkelijk is voor spelers die diepgaande verhalen en gameplay zoeken. Ondanks wat ruwe randjes maken de uitgestrektheid en epische aard van het spel het een zeer meeslepende ervaring, waardoor het zijn positie als de RPG-koning op het PS5-platform versterkt. Hoewel het misschien niet voor iedereen is vanwege zijn technische complexiteit, blijft het een plezierige en waardevolle ervaring voor degenen die diepgaande, gedetailleerde RPG's waarderen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

4 - 6 weken

Bekijk prijs

10. De kenmerkende vaardigheden van Miles Morales in een gepolijste vervolgervaring: Spider-Man: Miles Morales

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Spider-Man: Miles Morales

 • list plusUnieke vaardigheden en een verfijnde ervaring
 • list plusNaadloze integratie van PS5-mogelijkheden en verbeterde gevechtsmechanismen
 • list plusAandacht voor de menselijke kant van superheld zijn en een meeslepend verhaal in deze spin-off

Nadelen Spider-Man: Miles Morales

 • list plusHet sluipaspect is onderontwikkeld
 • list plusBetrekkelijk korte speelduur

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
9.26
Gebruiksgemak
8.85
Ik ben Marvel's Spider-Man: Miles Morales voor de PS5 is een indrukwekkend vervolg dat unieke vaardigheden laat zien in een gepolijste ervaring, waarmee het zijn positie als een must-play superheldenspel versterkt. Het spel tilt de opwindende zwaai- en vechtmechanica naar een hoger niveau, waarbij IGN ze zowel "comfortabel als opwindend" noemt. De toevoeging van bio-elektrische aanvallen en de integratie van de haptische feedback van de DualSense-controller van de PS5 verbeteren het gevecht, wat een stijlvolle flair en een verhoogd gevoel van onderdompeling toevoegt. Miles' vermogen om te verdwijnen en de flexibiliteit om pakkrachten te wisselen op basis van de situatie worden geprezen als significante verbeteringen, waardoor gevechten in het hele spel plezierig zijn. Push Square beschrijft het spel als "zonder moeite cool", met een genereus spin-off verhaal met geweldige personages, diverse activiteiten en epische momenten. Het spel wordt geprezen als een overtuigende showcase van de mogelijkheden van de PS5, met onmiddellijke laadtijden, verbluffende graphics en meeslepende ervaringen mogelijk gemaakt door de nieuwe DualSense haptiek.

Het spel benadrukt het menselijke aspect van het zijn van een superheld, waarbij de druk van de jeugd en de enthousiasme en charme van het personage worden vastgelegd, evenals het navigeren door persoonlijke uitdagingen en verlies. De introductie van Miles Morales als protagonist voegt diepte toe aan het spel, waardoor hij aanvoelt als een uniek personage met betekenisvolle pakkrachten en aanpassingen. GamesRadar merkt echter op dat het stealth-aspect onderbelicht is, wat een potentieel verbeteringsgebied suggereert. Hoewel de gameplay-structuur voor sommigen repetitief kan aanvoelen, biedt het spel een must-play superheldenervaring, zoals benadrukt door Push Square. De relatief korte duur van het spel wordt genoemd als een beperking, maar dit doet geen afbreuk aan de algehele ervaring.

Marvel's Spider-Man: Miles Morales voor de PS5 blinkt uit in het leveren van een gepolijste vervaring met unieke mogelijkheden, waarmee het zich onderscheidt als een overtuigend superheldenspel. De naadloze integratie van de mogelijkheden van de PS5 en de verbetering van gevechtsmechanica maken het tot een opvallende titel. In vergelijking met andere spellen onderscheidt het zich door de focus op de menselijke kant van het zijn van een superheld, de meeslepende ervaringen mogelijk gemaakt door innovatieve controllerfuncties en het meeslepende spin-off verhaal. Hoewel de duur relatief kort kan zijn en het stealth-aspect onderbelicht, maken de sterke punten van het spel in het tonen van de mogelijkheden van de PS5 en het leveren van een overtuigende superheldenervaring het tot een opvallende in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van ps5 games. Er zijn namelijk 1661 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!