Bestenu

Help, een Mol! Mollen Verjagen, hoe doe je Dat?

Mollen kunnen behoorlijke schade veroorzaken. Lees hier meer over mollen verjagen.

Geschreven door:
Help, een Mol! Mollen Verjagen, hoe doe je Dat?

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Mollen zijn een veelvoorkomend probleem voor veel tuiniers. Hoewel ze onschadelijk zijn voor mensen, kunnen ze grote schade aanrichten aan gazons en bloembedden. Veel mensen worstelen met het verjagen van mollen uit hun tuinen. 

Gelukkig zijn er verschillende effectieve methoden om mollen op afstand te houden. In dit artikel zullen we bespreken wat mollen zijn, wat ze doen en hoe je ze uit je tuin kunt verjagen.

Wat zijn mollen?

Mollen zijn kleine zoogdieren die in de grond leven. Ze zijn te vinden in tuinen, weiden, bossen en andere gebieden met zachte grond. Mollen hebben een lange, spitse snuit en grote, krachtige klauwen waarmee ze tunnels graven. Ze zijn meestal zo'n 15 tot 20 centimeter lang en wegen ongeveer 100 gram.

Wat doen mollen?

Mollen zijn insecteneters en voeden zich voornamelijk met regenwormen, insectenlarven en andere kleine ongewervelde dieren. Ze graven tunnels in de grond om zich te verplaatsen en te jagen op hun prooi. Hoewel mollen geen directe bedreiging vormen voor mensen, kunnen ze wel schade aanrichten aan gazons en bloembedden.

Hoe kun je mollen uit je tuin verjagen?

Er zijn verschillende effectieve methoden om mollen uit je tuin te verjagen. Hier zijn enkele tips:

Gebruik mollengaas: Dit is een soort gaas dat je onder de grond kunt plaatsen om te voorkomen dat mollen je tuin binnendringen. Het gaas is gemaakt van staal en heeft kleine gaatjes waardoor regenwater kan worden afgevoerd.

Maak gebruik van geuren: Mollen hebben een gevoelige neus en zijn gevoelig voor bepaalde geuren. Je kunt bijvoorbeeld geurige planten, zoals knoflook en ui, in je tuin planten om mollen op afstand te houden.

Gebruik geluid: Mollen zijn ook gevoelig voor geluid. Je kunt bijvoorbeeld een radio in je tuin plaatsen en deze op een luid volume zetten om mollen af te schrikken.

Gebruik trillingen: Mollen zijn gevoelig voor trillingen en bewegingen in de grond. Je kunt bijvoorbeeld een apparaat gebruiken dat trillingen of ultrasone geluiden produceert om mollen uit je tuin te verjagen.

Conclusie

Mollen kunnen een echte plaag zijn voor tuiniers, maar er zijn gelukkig verschillende effectieve methoden om ze uit je tuin te verjagen. Door gebruik te maken van mollengaas, geuren, geluid en trillingen kun je mollen op afstand houden en je tuin beschermen tegen schade. 

Zorg ervoor dat je deze tips toepast en geniet van een mooie, gezonde tuin zonder mollen! Bedankt voor het lezen!