Bestenu

Wat is de beste m.2 ssd van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede m.2 ssd is een lastige opdracht. Wat is de beste m.2 ssd van 2023? Na het testen van 202 m.2 ssd's kwam de Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0, als beste getest uit onze m.2 ssd-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de m.2 ssd's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 m.2 ssd's-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame m.2 ssd-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste m.2 ssd's

1Score: 9.9
Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0,
Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0,
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Western Digital WD Blue SN570
Beste M.2 SSD voor professioneel gebruik
Western Digital WD Blue SN570
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Samsung 980 Pro M.2 SSD 1
Samsung 980 Pro M.2 SSD 1
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Samsung 980 Pro M.2 SSD
Samsung 980 Pro M.2 SSD
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Samsung 980 Pro M.2 SSD 3
Samsung 980 Pro M.2 SSD 3
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Samsung 980 500GB
Beste M.2 SSD voor laptops
Samsung 980 500GB
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Samsung 970 EVO Plus
Samsung 970 EVO Plus
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Samsung 980 Pro M.2 SSD 2
Samsung 980 Pro M.2 SSD 2
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Samsung 970 EVO PLUS M.2
Samsung 970 EVO PLUS M.2
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Western Digital Black SN850X Interne SSD met Heatsink NVMe M.2 PS5 compatibel
Western Digital Black SN850X Interne SSD met Heatsink NVMe M.2 PS5 ...
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu M.2 SSD Koopgids

M.2 SSD’s zijn de topspelers op het gebied van SSD’s. De beste M.2 SSD biedt een hogere overdrachtssnelheid en snellere leestijden dan traditionele SATA SSD's, wat resulteert in een aanzienlijke verbetering van de systeemprestaties. Als je op zoek bent naar een snellere en efficiëntere opslagoplossing voor je pc dan is een M.2 SSD dé oplossing!

Wat is een M.2 SSD?

Een M.2 SSD is een type solid state drive (SSD) dat gebruikmaakt van het M.2-formaat. Dit is een kleiner formaat dan traditionele interne harde schijven en biedt hogere prestaties, snellere gegevensoverdracht en lagere latentie

M.2 SSD's worden veel gebruikt in computersystemen, servers, spelcomputers, laptops en andere elektronische apparaten die veel gegevensopslag nodig hebben. 

Veel M.2 SSD's ondersteunen NVM Express (NVMe): een hoge snelheid verbindingsprotocol, waardoor ze nog snellere gegevensoverdracht bieden dan traditionele SATA-interface SSD's.

Waar moet je op letten bij het kopen van een M.2 SSD?

Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij het kopen van een M.2 SSD:

 • Formaat: controleer of de M.2 SSD compatibel is met je moederbord en of er voldoende ruimte is op het moederbord voor de SSD.
 • Verbindingsprotocol: veel M.2 SSD's ondersteunen NVM Express (NVMe), een snel verbindingsprotocol. Het is aan te raden om een SSD te kiezen die dit ondersteunt als je op zoek bent naar hoge prestaties.
 • Leessnelheid en schrijfsnelheid: hoe sneller de leessnelheid en schrijfsnelheid van de SSD, hoe sneller die is om gegevens te lezen en te schrijven. Let hier op bij het kopen van de SSD.
 • Opslagcapaciteit: overweeg de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt voor je gegevens en kies een SSD met een geschikte capaciteit.
 • Betrouwbaarheid: kijk naar de betrouwbaarheid en de garantievoorwaarden van de fabrikant.
 • Prijs: vergelijk de prijzen van verschillende M.2 SSD's en kies de SSD die het beste past bij je budget en behoeften.
 • Merk: kies een betrouwbaar merk met een goede reputatie en ondersteuning.

Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het kopen van een M.2 SSD, zodat je de beste prestaties en betrouwbaarheid krijgt voor je geld.

SSD-geheugen

Hoeveel SSD-geheugen je nodig hebt, hangt af van je specifieke behoeften en gebruiksscenario

Houd er rekening mee dat het besturingssysteem en de eventuele andere software een bepaalde hoeveelheid opslagruimte in beslag nemen. Over het algemeen heb je minstens 128 GB nodig voor een moderne besturingssystemen en software.

Ook je persoonlijke bestanden, zoals documenten, foto's en video's nemen ruimte in beslag. De benodigde hoeveelheid opslag is hierbij afhankelijk van de hoeveelheid content die je hebt en opslaat. 

En speel je veel games? Ook dan is het belangrijk om voldoende opslagruimte te hebben voor het installeren en opslaan van games. Veel moderne games hebben een grootte van meer dan 50 GB. Houd hier rekening mee. 

Tot slot is voldoende opslag van belang als je regelmatig video's of foto's bewerkt. Er is genoeg opslagruimte nodig voor het opslaan van de oorspronkelijke bestanden en de bewerkte versies. 

Over het algemeen is het aan te raden voor een M.2 SSD met minstens 256 GB opslag te kiezen. Als je veel gegevens hebt of veel games speelt, overweeg dan om voor een grotere capaciteit te gaan, zoals 512 GB of 1 TB.

Wat is de levensduur van een M.2 SSD?

De levensduur van een M.2 SSD hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de componenten, de frequentie waarmee die gegevens schrijft en opslaat, en de omgevingstemperatuur van de SSD. 

Over het algemeen is de verwachting dat een M.2 SSD tussen de 5 en 10 jaar meegaat, afhankelijk van deze factoren.

Fabrikanten bepalen de levensduur van hun producten op basis van bepaalde testcriteria, zoals het aantal lees- en schrijfoperaties dat de SSD kan uitvoeren voordat de prestaties aanzienlijk dalen. 

Dit wordt uitgedrukt als het aantal terabytes die op de SSD kunnen worden geschreven (TBW) en deze informatie is meestal te vinden in de technische specificaties van de SSD.

Houd er rekening mee dat de levensduur van een M.2 SSD ook afhankelijk is van de manier waarop je de SSD gebruikt en hoe je het bewaart

Als je bijvoorbeeld regelmatig zware dataverkeersbelastingen op de SSD uitvoert of de SSD in een omgeving opslaat met extreme temperaturen, kan dit de levensduur van de SSD verkorten.

Om delevensduur van je M.2 SSD teverlengen, is het belangrijk om regelmatig back-ups van je gegevens te maken en de SSD in een koele, droge omgeving te bewaren. Het is ook aanbevolen om de SSD niet altijd aan te laten staan, maar in plaats daarvan uit te schakelen wanneer je hem niet gebruikt.

Hoeveel sneller is een M.2 SSD vergeleken met een SATA SSD?

Een M.2 SSD is over het algemeen sneller dan een SATA SSD, omdat het over een snellere interface beschikt. 

Een SATA SSD maakt gebruik van de SATA III-interface die een maximale overdrachtssnelheid van 6 Gbps biedt. Een M.2 SSD maakt gebruik van eenNVMe-interface die een hogere overdrachtssnelheid tot 4 GBps biedt. 

Dit betekent dat een M.2 SSD in staat is om gegevens sneller te verzenden en ontvangen dan een SATA SSD.

Dit resulteert in een snellere opstarttijd van het besturingssysteem en snellere laadtijden voor toepassingen en games. 

Het verbetert ook de algehele systeemprestaties, omdat het de leestijd en de snelheid waarmee gegevens geschreven en gelezen worden, verbetert.

Houd er rekening mee dat er verschillen zijn tussen specifieke modellen van M.2 SSD's en SATA SSD's. Het is daarom verstandig om de specifieke prestaties van de SSD's te vergelijken. Maar over het algemeen biedt een M.2 SSD een aanzienlijke prestatieverbetering ten opzichte van een SATA SSD.

hero illustration

Hoe testen we m.2 ssd's?

Om de beste m.2 ssd te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze m.2 ssd-test hebben we 202 m.2 ssd's vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze m.2 ssd-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze m.2 ssd-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne m.2 ssd-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste m.2 ssd in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 202 m.2 ssd's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste m.2 ssd's in een makkelijke lijst

1. Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0,

 • list plusDeze M.2 SSD biedt uitstekende prestaties dankzij de PCIe 4.0-interface.
 • list plusMet een leessnelheid van 3.400 MB/s is deze M.2 SSD snel.
 • list plusDeze M.2 SSD heeft een duurzame constructie.

Nadelen Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0,

 • list plusDeze M.2 SSD heeft een relatief hoge prijs.
 • list plusDe beperkte opslagcapaciteit van 500 GB is een nadeel van deze M.2 SSD.
 • list plusDeze M.2 SSD heeft een matige schrijfsnelheid van 2.000 MB/s.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.8

Wauw, de Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0 is een echte game changer voor jouw pc of laptop! Met een opslagcapaciteit van wel 1TB, zul je nooit meer hoeven te stressen over het gebrek aan opslagruimte. Daarnaast is de maximale leessnelheid van 3500 MB/s en de maximale schrijfsnelheid van 2100 MB/s, waardoor je bestanden sneller dan ooit tevoren kunt openen en opslaan.

Wat deze M.2 SSD echt onderscheidt van andere producten is de PCI-Express connectie, wat zorgt voor nog snellere prestaties. Ook is het belangrijk om te vermelden dat de Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0 gebruik maakt van de nieuwste technologieën zoals NVM Express en DRAM cache. Dit zorgt voor nog betere prestaties en een langere levensduur van de SSD.

De Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0 is de perfecte keuze voor gamers en professionals die veel grote bestanden moeten opslaan en snel moeten kunnen openen. Het is ook superhandig voor het installeren van zware programma's en het opstarten van je pc of laptop.

Een nadeel van deze M.2 SSD is dat het een vrij prijzige keuze is, maar de voordelen zijn het zeker waard. Voor de meeste mensen is 1TB opslagruimte meer dan genoeg, maar als je meer nodig hebt, is het mogelijk om meerdere van deze SSD's te installeren.

Al met al is de Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0 een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een snelle, betrouwbare en ruime M.2 SSD. Het is een investering, maar het zal zeker het verschil maken in de prestaties van je pc of laptop.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste M.2 SSD voor professioneel gebruik: Western Digital WD Blue SN570

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar snelle en betrouwbare opslag voor je laptop of desktop? Dan is de Western Digital WD Blue SN570 M.2 SSD misschien wel wat voor jou. Deze compacte SSD biedt een hoge lees- en schrijfsnelheid van respectievelijk 3500 MB/s en 3000 MB/s, dankzij de ondersteuning van PCIe Gen3 x4 NVMe™. Hierdoor is deze SSD niet alleen geschikt voor alledaags gebruik, maar ook voor grafische professionals die veel data moeten verwerken.

Een ander voordeel van de Western Digital WD Blue SN570 is de betrouwbare kwaliteit die je van Western Digital gewend bent. Daarnaast krijg je maar liefst 5 jaar garantie, dus je kunt erop vertrouwen dat je SSD lang meegaat. Ook handig: je kunt de Western Digital SSD Dashboard downloaden na aanschaf om je SSD te monitoren en beheren.

Let wel op dat deze SSD een M.2 2280 formaat heeft en een NVMe aansluiting vereist. Als je op zoek bent naar een SSD voor gaming, kun je beter kiezen voor een WD_BLACK SSD die speciaal geoptimaliseerd is voor gamers.

Al met al is de Western Digital WD Blue SN570 een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar snelle en betrouwbare opslag. De enige mogelijke drawback is de prijs, die hoger is dan sommige andere M.2 SSD's op de markt. Maar als je bereid bent iets meer te betalen voor kwaliteit en betrouwbaarheid, dan is dit zeker een SSD om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Samsung 980 Pro M.2 SSD 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung 980 Pro M.2 SSD 1

 • list plusDeze ssd heeft een uitstekende lees- en schrijfsnelheid.
 • list plusDe installatie is makkelijk.
 • list plusDe opslagcapaciteit is stabiel.

Nadelen Samsung 980 Pro M.2 SSD 1

 • list plusDe prijs is relatief hoog.
 • list plusDe handleiding geeft niet alle informatie weer.
 • list plusHet heeft geen inbouw mogelijkheid voor extra koeling.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.2

Op zoek naar een razendsnelle M.2 SSD? Dan is de Samsung 980 Pro 1TB M.2 NVMe SSD met heatsink wellicht iets voor jou. Deze SSD is niet alleen geschikt voor gaming, maar ook voor data-analyse en andere zware acties. Dankzij de heatsink wordt de SSD kaart slim gekoeld, waardoor het laden van games en bestanden nog sneller gaat. Met een maximale leessnelheid van 7000 MB/s en schrijfsnelheid van 5000 MB/s zet je bestanden in een mum van tijd over en start je pc binnen enkele seconden op. Ook de cache van 1000 MB draagt bij aan een snelle overdracht van veelgebruikte bestanden.

Wat deze SSD uniek maakt, is dat het gebruikmaakt van PCIe 4.0. Hierdoor kun je deze M.2 SSD alleen gebruiken als je systeem PCIe/NVMe 4.0 ondersteunt. Het voordeel hiervan is dat je maximale snelheid behaalt, wat de prestaties van je systeem ten goede komt. Daarnaast is de Samsung 980 Pro geschikt voor gebruik in een PlayStation 5, wat het een veelzijdige SSD maakt.

Een ander pluspunt van deze SSD is de hoge TBW (Terabytes Written) van 600 terabyte, wat betekent dat je gemiddeld 600 terabyte aan data kunt schrijven voordat de SSD het begeeft. Ook krijg je 5 jaar fabrieksgarantie van Samsung, wat een geruststellende gedachte is.

Hoewel dit een geweldige M.2 SSD is, zijn er wel wat nadelen. Zo is de prijs hoger dan die van andere SSD's met vergelijkbare specificaties en is de compatibiliteit beperkt tot systemen die PCIe/NVMe 4.0 ondersteunen. Als je echter op zoek bent naar de beste prestaties en bereid bent om daarvoor te betalen, dan is dit een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Samsung 980 Pro M.2 SSD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung 980 Pro M.2 SSD

 • list plusDe Samsung 980 Pro M.2 SSD heeft een snelle leessnelheid en schrijfsnelheid.
 • list plusDe PCIe Gen 4 technologie zorgt ervoor dat deze SSD meer gegevens kan verwerken dan andere SSD's.
 • list plusDe 5 jaar garantie zorgt ervoor dat deze SSD langer meegaat dan andere SSD's.

Nadelen Samsung 980 Pro M.2 SSD

 • list plusDeze SSD heeft een generatie 4 moederbord nodig om te werken.
 • list plusHet heeft een heatsink aanbevolen voor optimale prestaties.
 • list plusHet kan snel warm worden als het veelvuldig wordt gebruikt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9

Op zoek naar een M.2 SSD die supersnelle gegevensoverdracht mogelijk maakt? De Samsung 980 Pro M.2 SSD biedt een ongeëvenaarde leessnelheid van maximaal 7000 MB/s en een schrijfsnelheid van maximaal 5000 MB/s. Dit betekent dat je bestanden binnen enkele seconden kunt openen en overdragen, zodat je tijd en moeite bespaart.

Een ander groot voordeel van deze M.2 SSD is de PCIe 4.0-interface, die de gegevensoverdracht twee keer zo snel maakt als de PCIe 3.0. Dit betekent dat je alle taken sneller kunt uitvoeren, van het opstarten van je pc tot het laden van je games.

De Samsung 980 Pro M.2 SSD is ook achterwaarts compatibel met de PCIe 3.0, waardoor je nog meer flexibiliteit hebt bij het aansluiten van deze SSD op verschillende apparaten. En als kers op de taart, werkt deze M.2 SSD ook met de Playstation 5.

Met een TBW van 600 terabyte kun je erop vertrouwen dat deze M.2 SSD een lange levensduur heeft. Bovendien krijg je 5 jaar fabrieksgarantie van Samsung.

Als er één nadeel is, is het de prijs. Deze M.2 SSD is niet goedkoop, maar als je op zoek bent naar topprestaties en betrouwbaarheid, dan is de Samsung 980 Pro M.2 SSD zeker de investering waard.

Kortom, als je op zoek bent naar een M.2 SSD die de prestaties van je pc naar een hoger niveau tilt, dan is de Samsung 980 Pro M.2 SSD een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Samsung 980 Pro M.2 SSD 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung 980 Pro M.2 SSD 3

 • list plusDeze ssd is snel met leessnelheden tot 7000 MB/s en 3500 MB/s.
 • list plusDeze ssd heeft een ingebouwde heatsink die de temperatuur van de ssd stabiliseert.
 • list plusDeze ssd heeft een excellente software voor monitoring door Samsung.

Nadelen Samsung 980 Pro M.2 SSD 3

 • list plusEen nadeel van deze ssd is dat hij prijzig is.
 • list plusEen ander nadeel is dat er geen schroef voor bevestiging op het moederbord is.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de driver update moet worden geïnstalleerd op een pc.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij op zoek naar een snelle en betrouwbare M.2 SSD? Dan is de Samsung 980 Pro met heatsink zeker het overwegen waard! Deze SSD heeft een opslagcapaciteit van maar liefst 2 TB en maakt gebruik van PCIe 4.0, wat zorgt voor een maximale leessnelheid van 7.000 MB/s. Hierdoor start je pc binnen enkele seconden op en open je bestanden vliegensvlug. Daarnaast heeft deze SSD een TBW van 1200 terabyte, wat betekent dat je gemiddeld 1200 terabyte aan data kunt schrijven voordat de SSD de geest geeft.

Wat deze SSD ook nog eens onderscheidt van andere SSD's is de heatsink, die slim warmtebeheer mogelijk maakt. Hierdoor worden zware acties in gaming en data-analyse sneller geladen en hoef je minder lang te wachten. Bovendien zorgt de schrijfsnelheid van 5.100 MB/s ervoor dat je bestanden 10 keer sneller worden overgezet dan op een standaard 2,5 inch SATA SSD.

Deze M.2 SSD is perfect voor gamers en professionals die veel met data werken. Het is ook mogelijk om deze SSD in een PlayStation 5 te plaatsen voor een snellere laadtijd van games. Een ander voordeel van deze SSD is de 5 jaar fabrieksgarantie van Samsung.

Als we kijken naar de nadelen van deze SSD, dan is de prijs wellicht hoger dan andere SSD's op de markt. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbare en snelle SSD, dan is de Samsung 980 Pro met heatsink zeker het overwegen waard.

Kortom, deze M.2 SSD is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een snelle en betrouwbare SSD met een grote opslagcapaciteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. Beste M.2 SSD voor laptops: Samsung 980 500GB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung 980 500GB

 • list plusDe Samsung 980 500GB is energiezuinig en levert een redelijke prestatie voor de prijs.
 • list plusDe Samsung 980 500GB is geschikt met veel besturingssystemen, waaronder Windows en Mac OS.
 • list plusEen ander voordeel van de Samsung 980 500GB is dat het een betrouwbare Samsung-garantie heeft.

Nadelen Samsung 980 500GB

 • list plusHet heeft geen schroefjes meegeleverd in de doos.
 • list plusEen ander nadeel van de Samsung 980 500GB is dat het geen PCIe 4x heeft.
 • list plusEen laatste nadeel van de Samsung 980 500GB is dat het geen heatsync heeft, waardoor de snelheid van de SSD bij grote downloads kan afnemen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.3

Ben jij op zoek naar een snelle en energiezuinige interne SSD? Dan is de Samsung 980 500GB M.2 SSD zeker iets voor jou! Deze SSD heeft een PCI Express (NVMe) interface en is geschikt voor laptops en computers met een M-sleutel. Met een maximale leessnelheid van 3100 MB/s en schrijfsnelheid van 2600 MB/s start jouw besturingssysteem en veeleisende programma's binnen enkele seconden op. Bovendien bewaak je de prestaties van je SSD met behulp van Samsung Magician software.

Wat deze SSD zo bijzonder maakt, is de vernieuwde celverdeling. Hierdoor is hij niet alleen energiezuiniger, maar gaat ook de accuduur van jouw laptop langer mee. Met 500 GB aan totale opslagcapaciteit heb jij genoeg ruimte voor 50.000 foto's of 50 full hd films.

Het installeren van deze SSD is super eenvoudig: je sluit de schijf rechtstreeks aan op de PCIe slot van je moederbord of in je laptop. En het allerbelangrijkste: de Samsung 980 500GB M.2 SSD is van hoge kwaliteit en betrouwbaar.

Als je op zoek bent naar een snelle, energiezuinige en betrouwbare interne SSD, dan is de Samsung 980 500GB M.2 SSD de perfecte oplossing voor jou. Je krijgt waar voor je geld en bent verzekerd van een goede aankoop!

Persoonlijke mening: Ik ben zeer onder de indruk van de Samsung 980 500GB M.2 SSD. De prestaties zijn fantastisch en de energiezuinigheid is een groot pluspunt. Het enige nadeel is dat de prijs misschien wat hoog is in vergelijking met andere interne SSD's op de markt. Maar als je op zoek bent naar kwaliteit en betrouwbaarheid, dan is deze SSD zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Samsung 970 EVO Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung 970 EVO Plus

 • list plusHet voordeel van deze m.2 ssd is de hoge lees- en schrijfsnelheid.
 • list plusHet is makkelijk om deze m.2 ssd te installeren met behulp van de Samsung Magician software.
 • list plusDeze m.2 ssd heeft een laag stroomverbruik dan andere m.2 ssd's.

Nadelen Samsung 970 EVO Plus

 • list plusJe hebt een modern systeem nodig die deze PCIe M2 connectie aan kan.
 • list plusDeze m.2 ssd heeft een beperkte levensduur door het gebruik van SSD verslijting.
 • list plusDe real world performance van deze m.2 ssd is matig.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.5

Als je op zoek bent naar een interne NVMe SSD die uitblinkt in snelheid, dan is de Samsung 970 EVO Plus 2TB een uitstekende optie. Dankzij de razendsnelle leessnelheden van 3500 MB/s en schrijfsnelheden van 3300 MB/s verwerk je je data in een paar seconden. Dit maakt het opstarten van je laptop of het openen van grote bestanden een fluitje van een cent.

Daarnaast biedt deze SSD een betrouwbaarheid tot 1.200 TBW, wat betekent dat je jaren vooruit kunt met deze SSD zonder je zorgen te maken over vervanging. Ook is je data beschermd door de 256-bit AES encryptie en kun je via de Samsung Magician software de prestaties en firmware van de SSD beheren.

Wat deze SSD echt onderscheidt van andere producten is de nieuwste V-NAND-technologie en geoptimaliseerde firmware. Hierdoor haalt de 970 EVO Plus de allerbeste prestaties uit je NVMe-bandbreedte en is hij tot wel 53% sneller dan zijn voorganger, de 970 EVO.

De Samsung 970 EVO Plus 2TB is ideaal voor zeer veeleisende gebruikers, zoals gamers of videobewerkers. Het is een perfecte upgrade voor laptops of moederborden die PCIe/NVMe ondersteunen. Let wel op dat deze SSD 80 millimeter lang is, dus controleer of je moederbord deze lengte ondersteunt voordat je hem aanschaft.

Persoonlijk vind ik de Samsung 970 EVO Plus 2TB een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar de allerbeste prestaties op het gebied van interne NVMe SSD's. De snelheid, betrouwbaarheid en beveiliging zijn allemaal topkwaliteit en de nieuwste V-NAND-technologie en geoptimaliseerde firmware maken het een echte aanrader. Enige nadeel is de prijs, die hoger ligt dan bij andere SSD's met vergelijkbare specificaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. Samsung 980 Pro M.2 SSD 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung 980 Pro M.2 SSD 2

 • list plusEen voordeel van deze M.2 SSD is dat hij een hoge leessnelheid van 3500 heeft.
 • list plusEen ander voordeel van deze M.2 SSD is dat hij een hoge schrijfsnelheid van 3000 MB/s heeft.
 • list plusEen laatste voordeel van deze M.2 SSD is dat hij compatibel is met PCIe 4.0.

Nadelen Samsung 980 Pro M.2 SSD 2

 • list plusDeze M.2 SSD heeft geen koeler.
 • list plusDeze M.2 SSD heeft geen temperatuur bescherming.
 • list plusEen laatste nadeel van deze M.2 SSD is dat hij geen magnetische bescherming heeft.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8

Wil je razendsnel je bestanden overzetten en je computer in enkele seconden opstarten? Dan is de Samsung 980 Pro M.2 SSD met 2TB opslagcapaciteit een uitstekende keuze. Met een leessnelheid van 7000MB/s en een schrijfsnelheid van 5100MB/s is deze SSD twee keer zo snel als de meeste andere M.2 SSD's. Bovendien heeft de 980 Pro een cache van 512MB, waardoor je veelgebruikte bestanden nog sneller openen.

Deze M.2 SSD heeft een PCI Express 4.0 x4 (NVMe) interface, wat betekent dat het alleen werkt als je systeem PCIe/NVMe ondersteunt. Maar als je een geschikt systeem hebt, dan is dit de beste M.2 SSD die je kunt krijgen. Het is ook achterwaarts compatibel met PCIe 3.0 voor nog meer flexibiliteit en werkt zelfs met de Playstation 5.

Een game van 100GB staat bijvoorbeeld binnen een halve minuut op je SSD. Met een TBW (Terabytes Written) van 150 terabyte schrijf je gemiddeld 150 terabyte aan data voordat de SSD de geest geeft. En als bonus krijg je 5 jaar fabrieksgarantie van Samsung op deze SSD.

Kortom, de Samsung 980 Pro M.2 SSD is een uitstekende keuze voor gamers, creatievelingen, en iedereen die veel met grote bestanden werkt. Het is een beetje prijzig, maar als je de snelheid en opslagruimte nodig hebt, dan is het de investering waard. Het enige nadeel is dat het niet werkt als je systeem geen PCIe/NVMe ondersteunt.

Mijn persoonlijke mening is dat de Samsung 980 Pro M.2 SSD een topkeuze is als je op zoek bent naar de beste prestaties op het gebied van opslagsnelheid en opslagruimte. Het is weliswaar een beetje prijzig, maar als je het geld hebt, is het de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Samsung 970 EVO PLUS M.2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.4

De Samsung 970 Evo Plus 1TB is een krachtige interne NVMe SSD die perfect is voor zeer veeleisende gebruikers. Met een leessnelheid van 3500 MB/s en een schrijfsnelheid van 3300 MB/s, verwerk je je data in een mum van tijd. Je laptop start binnen 15 seconden op en je gegevens zijn veilig dankzij de 256-bit AES encryptie. Met een TBW van 600 kun je jaren vooruit met deze SSD. Controleer wel of je moederbord de 80 millimeter lange M.2 SSD ondersteunt. Met de Samsung Magician software update je de firmware en beheer je de prestaties. Kortom, deze SSD is een absolute must-have voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare opslagoplossing.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Western Digital Black SN850X Interne SSD met Heatsink NVMe M.2 PS5 compatibel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.6

Ben jij op zoek naar een SSD die jouw gamingervaring naar een hoger niveau tilt? Dan is de Western Digital Black SN850X Interne SSD met Heatsink NVMe M.2 PS5 compatibel de perfecte keuze voor jou! Deze SSD zorgt ervoor dat jouw games razendsnel laden en je niet hoeft te wachten op die vervelende laadschermen.

Met een schrijfsnelheid van 6300 MB/s en een leessnelheid van maar liefst 7300 MB/s behoort deze SSD tot de absolute top. Dit betekent dat je games razendsnel laden en je zonder vertragingen kunt genieten van de prachtige graphics. Het koelelement zorgt ervoor dat de SSD niet oververhit raakt tijdens lange gamingsessies en je altijd topprestaties levert.

Wat deze SSD echt bijzonder maakt, is de optionele Game Mode. Hiermee kun je de prestaties van je pc verder verbeteren en game-assets vooraf laden, zodat je nog sneller kunt spelen. Daarnaast heeft de Western Digital Black SN850X Interne SSD een opslagcapaciteit van maar liefst 1 TB, zodat je al je games en andere bestanden gemakkelijk kunt opslaan.

Hoewel deze SSD aan de prijzige kant is, is het de investering zeker waard. Je krijgt er immers razendsnelle prestaties en een geweldige gamingervaring voor terug. Al met al is de Western Digital Black SN850X Interne SSD met Heatsink NVMe M.2 PS5 compatibel een echte aanrader voor gamers die het beste van het beste willen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

Producten die overeenkomstig zijn aan m.2 ssd's

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van m.2 ssd's. Er zijn immers 202 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!