Beste Groothoeklens - March 2020

877 Producten onderzocht

PLEK

PRODUCTNAAM

SCORE

1

Canon EF-S 24mm f/2.8 STM

Canon
9.8Score
2

Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Canon
9.7Score
3

Canon EF-S 18-200 mm f/3.5-5.6 IS NL

Canon
9.5Score
4

Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM

Canon
9.3Score
5

Canon EF-M 22mm - f/2 STM

Canon
9Score
6

Canon EF-S 18-135mm - f/3.5-5.6 IS STM

Canon
8.3Score
7

Samyang 12mm - F2.0 Ncs Cs - Prime lens - Geschikt voor Sony Systeemcamera's

Samyang
8Score
8

Sigma EF-S 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM Canon

Sigma
7.8Score
9

Canon EF-S 10-22mm - f/3.5-4.5 USM

Canon
7.4Score
10

Olympus Groothoekobjectief - Zuiko Digital 14-54mm II 1:2.8 -3.5

Olympus
7Score

Hoe komt deze super Groothoeklens reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. En dus de speurtocht naar de beste Groothoeklens ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Groothoeklenss, maar nu helpt een robot jou!

Robot test
Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Groothoeklenss die te koop zijn in Nederland, hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Groothoeklenss het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Groothoeklenss stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Gerelateerde producten aan Groothoeklenss

De beste Groothoeklenss op een rij

Product informatiePlus or Show more

De Canon EF-S 24mm f/2.8 STM is een compacte groothoeklens voor Canon camera's met een APS-C sensor. Met de grote beeldhoek fotografeer je landschappen en architectuur zonder een stap naar achter te hoeven doen. Het grote maximale diafragma van f/2.8 zorgt voor een mooie achtergrondonscherpte en geeft je de mogelijkheid ook bij weinig licht uit de hand te fotograferen. Je neemt de lens overal mee naartoe dankzij het compacte ontwerp en lage gewicht van 125 gram. De stille en snelle scherpstelmotor zorgt ervoor dat deze lens ook tijdens het filmen goed van pas komt. Advies van onze specialist Landschapsfotografie: aanbevolen Portret- en productfotografie: ongeschikt Architectuur- en interieurfotografie: aanbevolen Natuur- en dierenfotografie: ongeschikt Macrofotografie: ongeschikt Straatfotografie: aanbevolen Reisfotografie: aanbevolen

1. Canon EF-S 24mm f/2.8 STM

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

De Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM is een extreme groothoeklens voor Canon camera's met een APS-C sensor. Met een beeldhoek van 107 graden leg je grote gebouwen en weidse landschappen moeiteloos vast. Dankzij de beeldstabilisatie kun je ook bij langere sluitertijden uit de hand blijven fotograferen. De lens is voorzien van speciale coatings en glaselementen die ervoor zorgen dat je foto's voorzien zijn van sprekende kleuren en contrast, tegelijkertijd worden lensfouten voorkomen.

2. Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

De Canon EF-S 18-200mm - f/3.5-5.6 IS is een zoomlens die geschikt is voor allround fotografie. Dit houdt in dat deze lens geschikt is voor verschillende situaties waarin je niet verplicht bent om van lens te verwisselen. Het is mogelijk is om 11,1x in te zoomen met deze lens. De lens heeft een variabele brandpuntsafstand van 18-200mm. De Canon EF-S 18-200mm - f/3.5-5.6 IS is voorzien van beeldstabilisatie. Beeldstabilisatie voorkomt onscherpe en bewogen beelden door onbedoelde bewegingen te compenseren. Deze lens is geschikt voor spiegelreflexcamera’s van Canon. Controleren of deze lens op jouw camera past? Klik hier Onze specialist adviseert deze lens voor: Allroundfotografie: Vanwege het zoombereik kan deze lens fungeren als een groothoek en telelens. Hierdoor hoef je niet van lens te verwisselen en heb je een lens voor elke situatie. Straatfotografie: Met deze groothoeklens kan je hele gebouwen of straten in beeld brengen. Dit is ook erg handig om de achtergrond van het object in beeld te krijgen. Ook goed te gebruiken voor: Natuur en landschapsfotografie: Als gevolg van de korte brandpuntsafstand ben je in staat om meer van de omgeving in beeld te brengen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld hele landschappen of bossen wilt gaan fotograferen. Sport- en dierenfotografie: Door het zoombereik van deze lens is het mogelijk om erg ver in te zoomen en het object te vergroten met deze lens. Dit is erg handig als je niet dichtbij het object kunt fotograferen. Deze lens wordt niet aanbevolen voor: Avond & binnenshuis fotografie: Vanwege het kleine diafragma kan er minder licht worden doorgelaten in de lens, wat deze lens niet lichtsterk maakt. Goed om te weten: - Deze Canon EF-S 18-200mm - f/3.5-5.6 IS is alleen geschikt voor Canon spiegelreflexcamera’s. Heb je een Canon systeemcamera? Kies dan voor een lens met een EF-M vatting. - Met zijn 600 gram is de lens relatief licht voor een allroundlens.

3. Canon EF-S 18-200 mm f/3.5-5.6 IS NL

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

De Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM is een zoom groothoeklens die geschikt is voor natuur- en landschapsfotografie. Een groothoeklens heeft een zeer brede beeldhoek waardoor er veel in het kader past. Zo kun je veel op de foto zien. Het is mogelijk is om 2x in te zoomen met deze lens. De lens heeft een variabele brandpuntsafstand van 11-22mm. De Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM is voorzien van beeldstabilisatie. Beeldstabilisatie voorkomt onscherpe en bewogen beelden door onbedoelde bewegingen te compenseren. Deze lens is geschikt voor systeemcamera's van Canon. Controleren of deze lens op jouw camera past? Klik hier Onze specialist adviseert deze lens voor: Natuur en landschapsfotografie: Als gevolg van de korte brandpuntsafstand ben je in staat om meer van de omgeving in beeld te brengen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld hele landschappen of bossen wilt gaan fotograferen. Straatfotografie: Met deze groothoeklens kan je hele gebouwen of straten in beeld brengen. Dit is ook erg handig om de achtergrond van het object in beeld te krijgen. Ook goed te gebruiken voor: Architectuur- en interieurfotografie: Door de groothoek van deze lens kan je erg veel in beeld te brengen. Hierdoor ben je in staat om een hele kamer of gebouw te fotograferen. Deze lens wordt niet aanbevolen voor: Sport- en dierenfotografie: Met een groothoek of macrolens heb je niet de mogelijkheid om het beeld te vergroten, en sta je ver van het object af. Portret- en productfotografie: Als gevolg van de groothoek kan er vervorming ontstaan en moet je erg dicht bij het object staan. Goed om te weten: - Deze Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM is alleen geschikt voor Canon systeemcamera’s. Heb je een Canon spiegelreflexcamera? Kies dan voor een lens met een a href=" https://www.bol.com/nl/l/cameralenzen-canon-ef/N/21080/filter_N/4278442562/ " target=_blankEF vatting/a. - Met zijn 220 gram is de lens licht van gewicht en zeer geschikt om mee op pad te nemen

4. Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

De Canon EF-M 22mm - f/2 STM is een prime groothoeklens die geschikt is voor natuur, straat en landschapsfotografie. Een groothoeklens heeft een zeer brede beeldhoek waardoor er veel in het kader past. Zo kun je veel op de foto zien. Een prime lens heeft een vast brandpuntsafstand waardoor het niet mogelijk is om in te zoomen. De lens heeft een brandpuntsafstand van 22 mm. Primelenzen hebben veelal een hoog maximaal diafragma, hierdoor kan je scherpe foto’s maken bij weinig licht. De Canon EF-M 22mm - f/2 STM is niet voorzien van beeldstabilisatie. Deze lens is geschikt voor systeemcamera's van Canon. Controleren of deze lens op jouw camera past? Klik hier Onze specialist adviseert deze lens voor: Natuur en landschapsfotografie: Als gevolg van de korte brandpuntsafstand ben je in staat om meer van de omgeving in beeld te brengen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld hele landschappen of bossen wilt gaan fotograferen. Straatfotografie: Met deze groothoeklens kan je hele gebouwen of straten in beeld brengen. Dit is ook erg handig om de achtergrond van het object in beeld te krijgen. Ook goed te gebruiken voor: Avond & binnenshuis fotografie: Vanwege het hoog maximaal diafragma en grote lensopening wordt er meer licht doorgelaten in de lens, wat het een lichtsterke lens maakt. Deze lens wordt niet aanbevolen voor: Sport- en dierenfotografie: Met een groothoek of macrolens heb je niet de mogelijkheid om het beeld te vergroten, en sta je ver van het object af. Portret- en productfotografie: Als gevolg van de groothoek kan er vervorming ontstaan en moet je erg dicht bij het object staan. Goed om te weten: - Deze Canon EF-M 22mm - f/2 STM is alleen geschikt voor Canon systeemcamera’s. Heb je een Canon spiegelreflexcamera? Kies dan voor een lens met een EF vatting. - Met zijn 105 gram is de lens licht van gewicht en zeer geschikt om mee op pad te nemen.

5. Canon EF-M 22mm - f/2 STM

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

De Canon EF-S 18-135mm - f/3.5-5.6 IS STM is een zoomlens die geschikt is voor allround fotografie. Dit houdt in dat deze lens geschikt is voor verschillende situaties waarin je niet verplicht bent om van lens te verwisselen. Het is mogelijk is om 7,5x in te zoomen met deze lens. De lens heeft een variabele brandpuntsafstand van 18-135mm. De Canon EF-S 18-135mm - f/3.5-5.6 IS STM is voorzien van beeldstabilisatie. Beeldstabilisatie voorkomt onscherpe en bewogen beelden door onbedoelde bewegingen te compenseren. Deze lens is geschikt voor spiegelreflexcamera’s van Canon. Controleren of deze lens op jouw camera past? Klik hier Onze specialist adviseert deze lens voor: Allroundfotografie: Vanwege het zoombereik kan deze lens fungeren als een groothoek en macrolens. Hierdoor hoef je niet van lens te verwisselen en heb je een lens voor elke situatie. Onderstaande foto is gemaakt met deze lens: Klik hier om deze afbeelding in hoge resolutie te bekijken Ook goed te gebruiken voor: Portret- en productfotografie: Met deze lens creëer je een realistisch beeld, zonder vervorming. Daarnaast zorgt het grote maximaal diafragma voor een mooie scherptediepte, waardoor de onderwerpen nog beter in beeld komen. Natuur en landschapsfotografie: Als gevolg van de korte brandpuntsafstand ben je in staat om meer van de omgeving in beeld te brengen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld hele landschappen of bossen wilt gaan fotograferen Vloggen: Door de groothoek van deze lens krijg je veel van jou en de omgeving in beeld. Dit is ideaal als je meer dan alleen je gezicht in beeld wilt brengen tijdens een video. Deze lens wordt niet aanbevolen voor: Sport- en dierenfotografie: Met een groothoek of macrolens heb je niet de mogelijkheid om het beeld te vergroten, en sta je ver van het object af. Goed om te weten: - De Canon EF-S 18-135mm - f/3.5-5.6 IS STM is alleen geschikt voor Canon spiegelreflexcamera’s. Heb je een Canon systeemcamera? Kies dan voor een lens met een EF-M vatting. - Met zijn 205 gram is de lens licht van gewicht en zeer geschikt om mee op pad te nemen.

6. Canon EF-S 18-135mm - f/3.5-5.6 IS STM

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

Leg meer van de wereld om je heen vast met deze 12mm ultra-groothoek. De Samyang 12mm F2.0 NCS CS lens is een handmatig scherp te stellen ultra-groothoek ontworpen voor mirrorless camera's met een APS-C sensor. Met een lage vervorming en zeer grote beeldhoek kunnen landschaps- en architectuurfotografen zich creatief uitleven en hoge kwaliteit opnamen maken. De maximale lensopening van F2.0 maakt het mogelijk om zelfs onder relatief donkere omstandigheden te fotograferen. Samyang maakt in dit objectief gebruik van NCS (Nano Coating System) technologie. Het minimaliseert reflecties en geeft een hoger contrast. De optische constructie van de Samyang 12mm F2.0 met 1 glazen a-sferisch lensdeel (AS), 1 hybride asferisch lensdeel (H-ASP) en 1 lage dispersie lensdeel (ED) zorgen voor een hoge beeldkwaliteit. De zeer korte minimale scherpstelafstand van 20 centimeter maakt fraaie close-upopnamen mogelijk. De 6 diafragmabladen zijn ontworpen om een bijna ronde diafragma-opening te creëren voor het geven van fraaie stervormige stralen rond een lichtbron. De behuizing van de Samyang 10mm F2.8 ED AS NCS CS is, door gebruikt te maken van een hoge sterkte aluminiumlegering, compact en toch stevig. Manual focus: handmatig scherpstellen Manual Focus is een term die veel gebruikt wordt in de fotografie. Met Manual Focus (MF) wordt het handmatig scherpstellen van het onderwerp dat je wilt vastleggen bedoeld. De meeste spiegelreflex camera’s hebben een Auto Focus functie (AF), dit betekent dat indien deze is ingeschakeld de camera automatisch scherpstelt. De lenzen van Samyan kenmerken zich echter door de handmatige scherpstelling en diafragmering. Het diafragma en de focus dient handmatig in gesteld te worden. Het voordeel van geen autofocus is dat er geen enkele vertraging tussen indrukken van de ontspanknop en het maken van de foto is. Zo mis je geen een moment! Ook kun jeveel nauwkeuriger dan bij automatisch scherpstellen je scherpstelpunt bepalen. Werken met Manual Focus vereist enige oefening, maar daarnaast is het voordeel dat jij volledig zelf bepaalt op welk punt je scherpstelt. In de volgende situaties geeft de manual focus vaak betere resultaten dan de autofocus: Macrofotografie Bij gebruik van autofocus heeft het objectief soms de neiging op hol te slaan, vooral wanneer je uit de hand fotografeert. Handmatig scherpstellen heeft hier de voorkeur. Een voorbeeld is een foto van een bloem, waarbij slechts de laatste 3 centimeter van de bloem scherp is en de rest van de foto ‘vaag’. Op deze manier richt je al je aandacht naar de prachtige details van de bovenkant van de bloem, waardoor zo de hele bloem naar voren komt. Portretfotografie Het is een ongeschreven wet dat de ogen van een portret perfect in focus moeten zijn. Handmatig scherpstellen geeft je volledige controle over het gewenste scherpstelpunt. Zeker bij grote diafragma's, waardoor zeer beperkte scherptediepte een vervaagde achtergrond creëert, is het scherpstelpunt de bepalende factor. Nachtfotografie In slechte lichtomstandigheden heeft een standaard autofocussysteem vaak moeite om een scherpstelpunt te detecteren. Stel dan handmatig scherp met behulp van de live view. Met de vergrotingsfactor kun je heel erg nauwkeurig scherpstellen. Biij voorkeur gebruik je voor dit soort fotografie een statief. Door een hek of glas fotograferen Misschien heb je wel eens door een raam of een hek gefotografeerd en wist de camera niet waarop het moest scherpstellen; een etalage of de dierentuin zijn enkele voorbeelden. Dan biedt handmatig scherpstellen de gewenste oplossing. Je houdt dan zelf de controle of je het hek op de voorgrond of het onderwerp erachter scherp wilt hebben. Tips voor fotograferen met manual focus: - Voor het beste resultaat is het goed om lekker te gaan oefenen. Laat de fotograaf in je los en probeer het handmatig scherpstellen vaak en in verschillende situaties uit. Zodra je in de vingers hebt hoe je handmatig moet scherpstellen, schiet geen enkel mooi fotomoment meer aan je voorbij. - Om een goede controle te hebben over het onderwerp dat je wilt fotograferen, kun je prima gebruikmaken van de live view functie op je camera tijdens het scherpstellen. Je kunt hiermee tevens inzoomen zodat je, beter dan door de zoeker, ziet of je goed hebt scherpgesteld. - Let erop dat je de beeldstabilisatie uitzet wanneer je vanaf een statief fotografeert. Moderne objectieven en camera’s maken gebruik van beeldstabilisatie om scherpere foto's te kunnen maken. Dit werkt namelijk heel goed om bewegingsonscherpte te voorkomen wanneer je uit de hand fotografeert. Fotografeer je echter vanaf een statief, dan moet je juist de beeldstabilisatie uitzetten om onscherpe foto’s te voorkomen. Kenmerken - Beeldstabilisatie: Nee - Autofocus: Nee - Manual focus: Ja - Grootste lensopening: 2.0 F/ - Kleinste lensopening: 22 F/ - Beeldhoek diagonaal: 98.9 ° - Aantal diafragma-bladen: 6 - Elektronische koppeling: Nee

7. Samyang 12mm - F2.0 Ncs Cs - Prime lens - Geschikt voor Sony Systeemcamera's

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

De Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM is een groothoeklens met zoom die geschikt is voor spiegelreflexcamera's met een APS C sensor. Je gebruikt de lens om weidse landschappen groepen mensen mee vast te leggen. Maak eenvoudig een foto van je hele familie voor de Eiffeltoren. De beeldstabilisatie vermindert trillingen, waardoor je scherpe foto's kunt maken. In het objectief zit een stille scherpstelmotor die ervoor zorgt dat je onderwerp niet wordt afgeleid door de camerageluiden. De lens bevat speciale glaselementen en coatings die lensfouten voorkomen en de beeldkwaliteit vergroten. Dit zorgt voor een hoger contrast en diepere kleurverzadiging in je foto's.

8. Sigma EF-S 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM Canon

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

De Canon EF-S 10-22mm - f/3.5-4.5 USM is een zoom groothoeklens die geschikt is voor natuur- en landschapsfotografie. Een groothoeklens heeft een zeer brede beeldhoek waardoor er veel in het kader past. Zo kun je veel op de foto zien. Het is mogelijk is om 2,2x in te zoomen met deze lens. De lens heeft een variabele brandpuntsafstand van 10-22mm. De Canon EF-S 10-22mm - f/3.5-4.5 USM is niet voorzien van beeldstabilisatie. Deze lens is geschikt voor spiegelreflexcamera’s van Canon. Controleren of deze lens op jouw camera past? Klik hier Onze specialist adviseert deze lens voor: Natuur en landschapsfotografie: Als gevolg van de korte brandpuntsafstand ben je in staat om meer van de omgeving in beeld te brengen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld hele landschappen of bossen wilt gaan fotograferen. Straatfotografie: Met deze groothoeklens kan je hele gebouwen of straten in beeld brengen. Dit is ook erg handig om de achtergrond van het object in beeld te krijgen. Ook goed te gebruiken voor: Architectuur- en interieurfotografie: Door de groothoek van deze lens kan je erg veel in beeld te brengen. Hierdoor ben je in staat om een hele kamer of gebouw te fotograferen. Deze lens wordt niet aanbevolen voor: Sport- en dierenfotografie: Met een groothoek of macrolens heb je niet de mogelijkheid om het beeld te vergroten, en sta je ver van het object af. Portret- en productfotografie: Als gevolg van de groothoek kan er vervorming ontstaan en moet je erg dicht bij het object staan. Goed om te weten: - Deze Canon EF-S 10-22mm - f/3.5-4.5 USM is alleen geschikt voor Canon spiegelreflexcamera’s. Heb je een Canon systeemcamera? Kies dan voor een lens met een EF-M vatting. - Met zijn 385 gram is de lens licht van gewicht en zeer geschikt om mee op pad te nemen

9. Canon EF-S 10-22mm - f/3.5-4.5 USM

Laptop 1

Product informatiePlus or Show more

De hoogwaardige ZUIKO DIGITAL 14-54 mm 1:2,8-3,5 II zoom biedt een brandpuntsbereik dat overeenkomt met 28-108 mm bij een 35-mm filmcamera. Dit heldere, allround zoomobjectief biedt zowel groothoek- als telemogelijkheden en vormt dan ook een ideaal standaardobjectief. Dankzij de uitstekende lichtsterkte kan dit objectief prima worden gebruikt voor 'available light'-opnamen. -Heldere 3,9x groothoek standaardzoom -Asferische elementen - voor een voortreffelijke kwaliteit -Spatwaterdicht - voor gebruik in alle situaties

10. Olympus Groothoekobjectief - Zuiko Digital 14-54mm II 1:2.8 -3.5

Laptop 1

Gerelateerde producten aan Groothoeklenss


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Groothoeklenss er zijn namelijk 877 verschillende op de markt..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en ga je straks de beste Groothoeklens kopen.

Beste koop maken